ערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

06/05/2012 | 13:39 | מאת: יובל

אני בן 58, כבר שנתיים שאני מדווח על זרם שתן חלש. לפעמים מפעיל את שרירי הבטן בהטלת שתן. בבדיקה רקטלית דווח: טונוס אנאלי תקין, ערמונת 30 גר', חלקה לא רגישה. ערכי PSA 0.94 בשנת 2008 0.94 בשנת 2009 0.99 בשנת 2010 0.94 בשנת 2011 1.09 בשנת 2012 ערכי קריאטינים יציבים לאורך השנים סביב 1.1 הרושם mild LUTS כנראה ע"ר BPH האם כדאי לקבל טיפול תרופתי? האם הגידול הגבוה ב PSA מחייב טיפול? האם יש המלצה כלשהי בנושא על רקע התוצאות?

שלום יובל. לשאלותיך: 1. טיפול יש לקחת אם התלונות של הפרעות ההשתנה מפריעות לך. בד"כ מומלץ לקבל תרופת לשיפור הזרם ויש הרבה, וטובות- עליך לפנות לאורולוג לבדיקה וקבלת מרשם אותו תוכל לקחת בהמשך קבוע גם דרך רופא המשפחה. ניתוח יש לשקול רק אם ההפרעות פוגעות בתפקוד הכליתי (אצלך אין עדת לכך- הקראטינין תקין), או שיש לך אצירת שתן ואינך יכול להתרוקן וזקוק לקטטר (לא הסיפור שלך) או שאינך יכול לקחת תרופות בשל סיבות שונות או תופעות לוואי קשות. 2. קצב עליית ה PSA אצלך מתון לחלוטין ורמתו בסה"כ תקינה. אם בבדיקה גופנית אין ממצאים אזי אין לך כלל מה להיות מוטרד מכיוון זה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת