עצה לקבלת תרופה מתאימה להטלת שתן בצורה דחופה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

25/05/2012 | 17:42 | מאת: הלוי

שלום ד"ר אני מטופל מאומניק ואבודראט בבדקה ראשונה של הערמונית הייתה מוגדלת כפול בפעם השניה מוגדלת בצורה הנורמלית וזה בזמן קצר בערך חודשיים אני חושב שהבדיקה הראשונה הייתה טעות משום שהגול היה כפול אני מטופל למרות הגודל הנורמלי באבודארט ובאומניק יש לציין שני גם מטופל בלחץ דם ומאז קבלת שתי התרופות האלו אני לעתים מקבל סחרחורת ואני יושב למשל 20 דקות עד שזה עובר אני בודק לחץ דם תקין בזמן הטשטוש ואיני יודע מה לעשות הרופא אמר לי תבוא בעוד שנה אשמח לקבל עצה נוספת יש לציין שלאחרונה מספר מתן השתן בלילה פחת האם יש מקום להורדת אחתץ התרופות יש לציין שמאז קבלת התרופות האומניק והאבודארט לא מקיים יחסי מין כאילו נכבה החשמל במערכת ושאלתיהאם התרופות האלה לכל החיים ??? בכבוד רב

שלום רב, ראשית הטיפול שאתה מקבל בשתי תרופות אכן מאוד יעיל להטבת תופעות של הפרעות במתן השתן בשל הגדלת הערמונית. אומניק- משפר את זרימת השתן, משפר ומוריד את הצורך לקום בלילה להתרוקן אך כתופעת לוואי עשוי להוריד במקביל גם את לחצי הדם ולגרום לירידה בכמות השפיכה כי נוצרת שפיכה אחורית (חלק מהזרע חוזר אחורה לשלפוחית בעת השפיכה במקום לצאת קדימה והחוצה, בשל הרפיית שריר הסוגר של השלפוחית). אבודרט מקטין את גודלה של הערמונית- וע"פ מה שדיווחת רואים זאת בבדיקת האולטראסאונד (למרות שלא תמיד הגודל שנצפה בבדיקות הוא לחלוטין הנכון, זה גם תלוי בבודק..) תרופה זו מאוד יעילה אך גם לה תופעות לוואי של ירידה בחשק המיני. להחלטה האם להמשיך את הטיפול או להפסיקו ישנם מס' גורמים משפיעים: האם הטיפול יעיל?(האם שיפר את תלונות ההשתנה?- נראה שכן, ולכן רצוי להמשיך). האם הטיפול גורם תופעות לוואי שלא ניתן להסתדר עמן? (ציינת סחרחורת- אולי כדאי לשקול להוריד אחת מתרופות ליתר לחץ דם שאתה לוקח במקביל; ציינת גם ירידה בתפקוד המיני- אתה יכול לנסות להפסיק אבודרט ולראות אם זה משתפר). כלומר- ההחלטה היא שלך ביחד עם האורולוג המטפל שלך- שב עמו לשיחה ובדיקה והחליטו יחד מה הכי נכון בשבילך. תמיד מותר לך לבקש תור מוקדם יותר אל הרופא המטפל שלך ולא לחכות שנה. ברוב המקרים טיפול זה הוא ממושך, אבל אם אינך מסתדר- תמיד אפשר להפסיקו או לעבור שלב - ולשקול ניתוח להסרת הערמונית, אם אתה סובל והתרופות לא עוזרות או שתופעות הלוואי משמעותיות.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת