מדד גליסון: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סרטן הערמונית: מגוון טיפולים

1 מתוך 8 גברים חולה בסרטן הערמונית (פרוסטטה), הסרטן השני בשכיחותו בגברים בעולם המערבי. איך מאבחנים? ומהם הטיפולים הקיימים? סרטן הערמונית הוא גידול סרטני המתפתח בבלוטת הערמונית, שהיא חלק ממערכת הרבייה הגברית. בלוטת הערמונית מקיפה חלק מהשופכה, ממוקמת באזור האגן, מתחת לשלפוחית השתן ולפני החלחולת, ותפקידה לסייע בייצור ובהכלת נוזל הזרע. עדיין לא נמצא הגן הספציפי אשר אחראי להופעת התאים הסרטניים, אך ידוע כי יש הסתברות משפחתית לחלות במחלה; והסברה היא שיש קשר גם לרמת הטסטוסטרון. האם הכרחי לטפל בסרטן הערמונית, או שניתן לעקוב אחרי התפתחותו?לעומת סוגי הסרטן האחרים, סרטן הערמונית איננו בהכרח קטלני; ולכן איננו מחייב בכל מקרה טיפול אגרסיבי מיידי. פעמים רבות, תופעות הלוואי של הטיפול האגרסיבי יהוו סכנה גדולה יותר, מאשר התאים הסרטניים עצמם. ההחלטה אם לטפל או לעקוב בצורה אקטיבית תלויה בממצאים, בשקלול הנתונים האישיים...
ללמוד עוד על מדד גליסון
סרטן הערמונית: מגוון טיפולים-תמונה

1 מתוך 8 גברים חולה בסרטן הערמונית (פרוסטטה), הסרטן השני...

מאת: פרופ'...
18/01/2016
סרטן הערמונית: שמנים בסיכון גבוה-תמונה

מחקר חדש בדק את הקשר בין השמנת יתר לבין התפתחות סרטן...

מאת: מערכת zap...
12/09/2017

מדד גליסון: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום. אמר לי אורולוג שאי אפשר לעשות ניתוח אחרי הקרנות לכן הוא ממליץ על ניתוח. האם צדק ולמה זה. האם מדד גליסון הוא קבוע או יכול להשתנות עם הזמן למעלה או למטה. תודה.

שלום רב, זה נכון שרצוי מאד לא לנתח לאחר הקרנות ולעיתים זה שיקול לבחור בניתוח. יחד עם זאת, הדיון יותר מורכב ומעמיק ואני ממליץ לך לראות אונקולוג המומחה בתחום שיפרוס בפניך את קשת השיקולים ממקום לא מוטה. מדד גליסון יכול להשתנות. אם זה קורה אז בד"כ נצפית עליה אבל.. אצל רוב המטופלים במעקב עם גליסון 6 לא רואים עליה.

שלום ראיתי מאמר של בית חולים, לגבי בדיקת סמנים pca3 , t2 erg, הם בדיקות בעל ערך למי שכבר עבר בדיקת 4k. או שזה מיותר. ולא מוסיף מידע לגבי סיכויים להמצאות סרטן ערמונית. אם צריך אחפה עושים?

לגבר בריא שלא חלה בסרטן הערמונית בעבר, בדיקת DRE אצל אורולוג, ובדיקת PSA, מספיקות מעל ומעבר בכדי לשלול סרטן ערמונית אם עושים פעם אחת PSA, אז אפשר לחזור על הבדיקה לאחר 5 שנים למעקב. כל הבדיקות המיוחדות שהזכרת, באות בכדי לחסוך בדיקות פולשניות אצל אלו שחלו בעבר וצריכים להשאר במעקב תקופתי.

לא ברור לי על סמך מה התשובה הזו, מבחינה רפואית לא מדויקת כלל

אולי רק שכחתי לציין כי אין למעשה בדיקת סקר יעילה לסרטן ערמונית. התכונתי שלגבר ללא תסמינים, שבכל זאת רוצה להיות בראש שקט שהכל בסדר, אז בדיקת DRE ואם יש חשד להגדלה, בדיקת PSA ו אולטרה סאונד, מספיקות בכדי לשלול צורך בבדיקות נוספת מלבד חזרה על ה PSA כעבור כמה שנים לשם מעקב. אין גם הסכמה רחבה לגבי יתרונות בדיקת PSA לשם סקר. אם משהו לא נכון, אשמח לשמוע מה. תודה.

השאלה שלי הופנתה לדוקטור בלבד. סליחה יאון מדוע אתה עונה לשאלה אינך רופא, עכשיו הרופא מץייחס אל הדברים שלך במקום לשאלה שלי. דוקטור מה התדובה בבקשה לשאלתי חגבי בדיקת סמנים. תודה

אם תלמד לחפש מידע ולהשתמש בתרגום של גוגל, תוכל לקבל מידע הרבה יותר מפורט מהסבלנות של הרופא לפרט כאן. קבלת תשובה גם ממני וגם והרופא. אם עדיין לא ברור, קבע תור לאורולוג. בהצלחה.

ולהבא, רצוי שתתן קצת רקע ותציין את גילך בכדי שהרופא יוכל להתייחס ענינית. בדומה ל PSA גם שאר הבדיקות שהזכרת אינן ספציפיות במיוחד לגילוי סרטן. יש מדד גליסון שעל פיו קובעים אם יש צורך בביופסיה או להסתפק ב MRI. גבר בעל גיל 50 ללא סרטן עם תסמיני ערמונית, צריך קודם אולטרה סאונד, בדיקה רקטאלית, ובהתאם להחלטת אורולוג, בדיקת PSA. אלו הסטנדרטים. אם עולה חשד, אז עושים MRI או ביופסיה. מה גם שרוב הבדיקות הנל שהם בדיקות דם ושתן, לא בסל התרופות. מציע שתעבוד מול האורולוג שלך במקום לשאול בפורומים.

שלום רב דר רענן, בן 80, בביופסיה של הערמונית אובחן סרטן מסוג אדנוקרצינומה. מדד גליסון 8=4+4, עם שליש שטח מדד גליסון 5. Psa-11.84 בבדיקת PET- CT PSMA -אין תמונה ברורה, כנראה עקב דלות רצפטורים. ערמונית נראית מוגדלת אך ללא מוקדי קליטת יתר ברורים. הטיפול שהוצע: קרינה לכל האגן והערמונית וטיפול הורמונלי adt. קיימים 2 פרוטוקולים לטיפול: 1. קרינה וטיפול הורמונלי במקביל 2. טיפול הורמונאלי כחודשיים לפני הקרינה. איזה מהפרוטוקולים עדיף ומדוע? אודה מאד לתשובתך.

אין הבדל בין הפרוטוקולים בד"כ במחלה כזו עדיף להתחיל טיפול הורמונאלי מסרס במיידי ולעשות את כל ההכנות להקרנות במקביל. משך הזמן שלוקח עד שמתחילים את ההקרנות בפועל נא בין חודש לחודש וחצי ככה שבלאו הכי המטופל מקבל טיפול הורמונאלי פרק זמן מסוים טרם התחלת ההקרנות בברכה

שלום. בן 75 5-6 שנים במעקב פעיל מדד גליסון כל שנה 6,PSA האחרון לפני שבוע 12.1 ,מה לעשות? הקרנות או המשך מעקב פעיל. תודה

שלום רב, לא הצלחתי להבין לגמרי את מצבך. מתי ביצעת ביופסיה אחרונה ומה היו התשובות המדויקות? כמה גלילים היו נגועים? מה אחוז הרקמה הנגועה?