פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אורולוגיה
הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית (פרוסטטה) הינה תהליך פיזיולוגי המופיע עם הגיל. לאחוז ניכר מהגברים מעל גיל 50 יש בלוטת ערמונית מוגדלת. הנתונים מראים שאחד מכל שני גברים בגיל 50 סובל מבעיית ערמונית מוגדלת. ככל שעולה הגיל מתרחבת התופעה. תסמינים עיקריים של ערמונית מוגדלת באים לידי ביטוי כאשר הבלוטה גדלה לכיוון השופכה וגורמת לקושי במתן שתן. פורום בלוטת ערמונית מוגדלת הוא המקום להתייעץ בנושאים הקשורים לבעיות במתן שתן, דחיפות ותכיפות, מאמץ בזמן מתן שתן, התעוררות מספר פעמים בלילה על מנת להטיל שתן וכדומה. פורום זה הוא המקום לשאול על תופעות אלו, על הטיפול בהן ועל דרכי התמודדות. בואו לדבר על זה בפורום בלוטת ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת.
1924 הודעות
1843 תשובות מומחה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

28/03/2012 | 07:03 | מאת: מוטי פ

שלום. בהתכבותי איתך בנושא הבדיקה של PSA שגודל בכל 1/2 שנה והגיע ל 4.3 נאמר לי ע"י שיש לעשות בדיקה PSA TOTAL ובצעתי את הבדיקה והתוצאה היא ה - PSA יצא 4.9נ ו PSA TOTAL יצא 0.8 שלפי הרופא האורולוג נאמר לי אתמול כי לפי הבדיקה מראה סימנים של סרטן הערמונית ולכן שלח אותי לעשות ביאופסיה ,האם נכן הדבר שיש סיכוי שיש לי סרטן? .תשובתו של הרופא הדיר שינה מעיני ולא יכולתי לישון כל הלילה .האם נכון שקיום יחסי מין מעלה את ה PSA .אנא ממתין לתשובה ומה עלי לעשות .( לפני שנה ביצעתי ביופסיה ויצא טוב )

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מוטי, יחס FREE TO TOTAL PSA יכול לרמז לצורך לביופסיות, ככל שהוא נמוך יותר זה מחשיד אבל לא מחייב. לצערי אין דרך אחרת לדעת אלא בביופסיה. כפי שאתה אמרת כבר עברת פעם ביופסיה ולא מצאו דבר. נקוה שגם הפעם.

27/03/2012 | 13:01 | מאת: מוטי

ד"ר נכבדה שלום רב.. ברצוני לשאול.. מה הסיבה שאת לא ממליצה בפורום זה על טיפול בחימום הערמונית ע"י מכשיר מיוחד.. טיפול לדלקת כרונית בערמונית.. בעוד בפורום המקביל.. באותו האתר ישנן אין ספור המלצות והרבה מטופלים מרוצים.. אני אישית סבלתי מדלקת כרונית בערמונית.. שהתבטא בכאבים.. צריבות.. חוסר נוחות.. תכיפות במתן שתן ועוד.. לאחר 3 שנים של סבל החלטתי ללכת על טיפול זה.. וואלה אני מאושר עד הגג.. אפשר להגיד שלראשונה לאחר 3 שנים אני פטור סימפטומים ומרגיש מעולההההה!! מדוע אינך ממליצה פה על טיפול זה? בעוד הוא ניתן גם באופן פרטי.. וגם ב3 בתי חולים בארץ.. רמבם, וולפסון וברזילי.. אשמח להתייחסות.. זה יכול לעזור לעוד המון אנשים כמו שעזר לי.. וחבל על הסבל שלהם.. את לא מסכימה? מוטי.

לקריאה נוספת והעמקה
27/03/2012 | 13:08 | מאת: דניאל

האם הטיפול הזה יכול לעזור גם כשהערמונית מאד גדולה? תודה דניאל

27/03/2012 | 14:46 | מאת: מוטי

דניאל שלום, אינני רופא.. כך שאני מעדיף שתקח את המלצותיי בעירבון מוגבל וכאשר הרופאה תענה אני מקווה שהיא תתייחס גם לשאלתך. אך למיטב הבנתי, כן. זה עוזר גם בבעיה של הגדלה שפירה של הערמונית.. הטיפול בחימום מזרים דם לאיזור הפגוע.. ובכך מסלק את הנוזל והתאים הדלקתיים ומנקה את המקום. כמו כן קראתי במספר מקומות שטיפול זה גם יעיל בבעיות של ערמונית מוגדלת.. אך שוב אינני רופא.. תוכל להתייעץ בנושא בפורום המקביל של אותו אתר.. אותו מנהל ד"ר שלום כץ.. הוא מטפל בשיטת החימום למיטב הבנתי.. למרות שלא אצלו עברתי את הטיפול אלא בבית חולים ברזילי.. אך הוא בין המומחים היחידים בארץ שמטפלים בדרך זו.. בריאות מלאה ואריכות ימים. מוטי.

שלום רב לכם היות ואין המלצה של האיגודים האורולוגים בארץ או בעולם על טיפול בחימום לערמונית או על שיטת האידוי כקו ראשון להפרעות בהשתנה, איני יכולה להמליץ עליו. מדובר בטיפול נסיוני ולא שגור. כמובן שמי שמבצע אותו באופן פרטי תמורת שתלום גבוה ימליץ עליו. יכול להיות שיש בתי חולים שמאפשרים טיפול זה כולל כיסוי דרך הקופות, אין לי מידע על כך. לפי הקווים המנחים שהוציאו האיגודים האורולוגים בארץ ובעולם טיפולים אלו אי נ ם מומלצים, או מומלצים ספציפית לקבוצה מאוד סלקטיבית של חולים שאינם יכולים לעבור את הטיפול הקונבנציונאלי. בהחלט יכול להיות שחלק מאלו שעברו את הטיפול יהנו ממנו, אבל מדובר בכמות קטנה ויש גם הרבה שהטיפול לא הועיל להם או אף גרם נזק. צריך לזכור שבשיה זו לא נשארת רקמת ערמונית לבדיקה היסטולוגית ועשויה גם להגרם פגיעה לאברים סביב.. עד כה אין עבודות נרחבות ומבוקרות היטב על שיטה זו ולכן היא בגדר המלצה נסיונית. ככזו איני יכולה להמליץ עליה באופן גורף. כפי שציין אחד הפונים- אכן יש כאן פורום אחר שעוסק בשיטה זו, אתם חופשיים להתייעץ שם ולהחליט מה מתאים לכם.

21/05/2013 | 18:19 | מאת: דן

חימום האם מה שהגבת בכתבה השיטה בחימום מתייחסת לערמונית מוגדלת והשאלה שלי האם השיטה בחימום טובה לפרוסטטיס אנא אני סובל מאד מזה 22 שנים תודה

12/07/2014 | 17:39 | מאת: רמי

מוטי שלום אני ממש אשמח אם תוכל להתקשר אליי זה בקשר לדלקת כרונית בערמונית אני מתחנן 0545832258 שלומי

שלום לרופאי הפורום! לפי בקשת אבי בן ה-63 אני רוצה לשאול לגבי טיפול אלטרנטיבי. בלוטת הערמונית שלו במשקל 105 גרם. יורד פעמיים בלילה להתרוקן.(לדבריו התרגל וזה לא מפריע)אגב, אמא שלי בת 55 בריאה ומתפקדת היטב גם יורדת כל לילה להתרוקן 2-3 פעמים. ביום לא הולך הרבה(הבעיה יותר בלילה). המליצו לו על תרופה הורמונלית שאמורה להקטין את הבלוטה אבל הוא קנה וכשעין בעלון לצרכן החליט שהוא לא לוקח כי האזהרות שם על שינויים הורמונליים וצמיחת שדיםמרתיעים אותו .קראתי ושמעתי ששיאצו ןדיקור סיני עשויים להקטין הבלוטה, כמו כן וימין בי 6 , אבץ ודקל ננסי. לטיפול כזה הוא מוכן , השאלה אם יש הוכחות בשטח להצלחה. תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך נטע, גם לאביך וגם לאימך יש שלפוחית שתן ולכן שניהם עשויים לסבול מהפרעות ולקום בלילה להתרוקן. בגברים המנגנון בד"כ שונה מזה של נשים. אצל אביך אכן כפי שציינת הערמונית המוגדלת עשויה להיות גורם מפריע לריקון תקין של השתן ולכן הוא קם בלילה. (לנשים אין ערמונית). ההמלצה לטיפול שקיבל (כנראה אבודרט) היא אכן יעילה לערמונית בגודל שצויין. אם הוא רוצה, אמנם יש מידע כללי על תוספי מזון שיכולים להועיל כמו אלו שציינת ויש גם כאלה שרוכזו בתרופות- הוא יכול לנסות , אך לצערי היות ואין סימוכין מתוקפים בעבודות מחקריות מסודרות הטיפול הצמחי לא נחשב לקו הטיפול הראשון להפרעות הערמונית. צריך לזכור שלא כל אחד סובל בהכרח מתופעת לוואי וניתן לנסות את התרופה ולהפסיק אם יש תופעות לוואי. בכל מקרה אם אינו יכול לקחת תרופות ויש הפרעות השתנה משמעותיות אולי כדאי לשקול ניתוח להסרת הערמונית.

27/03/2012 | 10:03 | מאת: איתי

שירה שוב שלום, תודה על התייחסותך הנוספת. אני מניח שויטמין e ניתן לי מתוך חשיבה להגן על הערמונית מפני התפתחות תהליך סרטני בסביבה דלקתית. האמת שלא מצאתי ממש לכך סימוכין רפואי עד כה. מהערתך אני למד שלא בהכרח לויטמין e יש השפעה חיובית מיוחדת על תפקוד הערמונית , ובודאי לא כזו , המצדיקה לקיחתו באופן מוגבר לפרק זמן קצוב במצב דלקתי.

בדיוק איתי.

26/03/2012 | 15:10 | מאת: אורלי

אבי בן 75 סובל מאוד מהערמונית.שמע היום ברדיו שיש טיפול או ניתוח חדשני בהרדמה של רבע שעה שפוטר אותו מלסבול מעניין.האם ידוע לך מהו הטיפול או הניתוח החדש?האם הוא הוכיח את עצמו והאם הוא מומלץ?האם קופות החולים מממנות את הטיפול/ניתוח הזה?היכן מבצעים אותו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אורלי איני יודעת על איזה ניתוח מדובר. לצערי יש הרבה פרסומות מטעות ברדיו ובשאר אמצעי התקשורת. שיטות כמו "צינתור", "אידוי" וכדומה- שכולן נסיוניות במקרה הטוב,ולא מומלצות כטיפול היעיל והמוכר להפרעות במתן השתן בשל הגדלת הערמונית. אם אביך סובל מאוד מהערמונית, ללא קשר לגילו- יש טיפולים טובים מאוד החל בתרופות וכלה בניתוחים. גם ניתוח שנקרא בתקשורת "ללא חתך" הוא ניתוח! אל תתפתו לפרסומות מטעות ולשרלטנים! תמצאו אורולוג טוב שאביך יוכל לסמוך עליו ולקבל ממנו תשובות וטיפול הולם. בידים הטובות והנכונות ניתוח "רגיל" של הערמונית הוא פשוט וטוב עם הצלחה ניכרת ומיעוט תופעות לוואי.

26/03/2012 | 12:08 | מאת: יעקב

אני בגיל 60.עשיתי סונר בטן עליונה ותחתונה ורשום ערמונית:בגודל 4.9 -4.5 -4.7 ס"מ.עם סימני לחץ על קרקעית כיס השתן.ברצוני לציין כי אני קם פעם בלילה לשרותים.השתן בדרך כלל שותף אבל במידה ואני מתאפק הוא יוצא לאט ולאחר ברציפות. רציתי לשאול האם את ממליצה לבדיקות נוספות ומה הם. בברכה יעקב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יעקב לפי מה ציינת יש לך ערמונית מעט מוגדלת, שיכולה לגרום ללחץ על השלפוחית ואולי זה גורם לך לקצת הפרעות במתן השתן. אם אתה סובל מכך רצוי לפנות לאורולוג, להבדק ולקבל מרשם לתרופות שיכולות לשפר לך את מתן השתן ולמנוע ממך לקום בלילה. בדיקה בסיסית שתמיד כדאי לבצע בגילך היא PSA(בדיקת דם), ובדיקות שתן לשלול דלקת. אם אתה מרגיש שהתאפקות ממושכת מחמירה לך את התסמינים תנסה לא להתאפק מדי.

26/03/2012 | 10:16 | מאת: איתי

שירה שלום רב, ראשית תודה מקרב לב על תשובתך הבהירה לשאלתי. כפי שציינתי יש לי דלקת בערמונית בצד שמאל, שנתגלה בביופסיה רוויה לפני 2.5 שנים. היא אינה מגיבה לציפרודקס . איני סובל מתסמינים כלשהם פרט לתכיפות שתן (3-5 שעות) ביום. כרגע לוקח פרימקסון+ ויטימין e לתקופה של 3 חודשים. נמתין ונראה האם זה עוזר. האם עקרונית עשויים להיות תרופות / תוספים אחרים יעילים בהקשר זה , או שמא עלי להשלים עם העובדה שאני כלול בתחום דלקת הערמונית הכרוניות ה"קלות " ? האם למיטב ידיעתך , יש מקום לשנות הרגלי תזונה (לצמצם מרכיבים מסוימים, להגביר אחרים ) ?

לקריאה נוספת והעמקה

איתי שלום שוב, אם אכן תסמיניך קלים, אשריך. אם הטיפול שאתה נוטל כעת מקל עליך - מה טוב. אגב לא ברור לי מדוע אתה נוטל ויטמן E .. כמובן שיש חומרים שונים שמחמירים את התלונות כמו קפאין ואלכוהול ולעיתים גם שוקולד- ורצוי להמנע מהם,ולהקפיד על שתית מים מספקת.

26/03/2012 | 09:38 | מאת: בונבון

להלן ציטוט מעלון שנקבע ע"י משרד הבריאות ותוכנו נבדק ואושר על ידו בחודש מרץ 2011: http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/alonim/ZOLADEX_PT_1316948659934.pdf מינון יש לתת תרופה זו כל 4 שבועות ( 28 יום) על ידי הרופא או האחות. בסידרת זריקות 10.8 mg ל 3 חודשים ובחישוב לפי 30 יום בחודש, נוצר הפרש בן 6 ימים ללא רצף. יש לכך משמעות??? סליחה על הדקדקנות

לקריאה נוספת והעמקה

לא נראה לי שיש לכך משמעות הכי טוב שתתיעץ עם האונקולוג המטפל שלך

25/03/2012 | 19:16 | מאת: אירית

בעלי בן 55 ללא רקע משפחתי בבדיקה לפני חודש וחצי PSA 5.6 לאחר טיפול אנטיביוטי של אופלודקס פעמים ביום במשך שבועיים PSA 4.6 FREE/TOTAL RATIO 9.6 האם מומלץ לעשות ביופסיה. תודה אירית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורית לפי מה שציינת אכן ה PSA גובה יחסית לגילו. נראה לי שיש מקום לגשת לבצע ביופסיות ערמונית- רצוי להבדק אצל אורולוג גם לפני כן.

שמעתי היום, שחוקרים בישראל גילו את הסיבה לגדילת הערמונית. הסיבה היא שהגוף פיתח צינורית דרכה זורם טסטוסטרון ישירות לערמונית. החוקרים טוענים שצינתור הצינורית מונע את גדילת הערמונית ומעלה רמת הטסטוסטרון בגוף ואת הלבידו. אני בן 60, בריא בד"כ אך בבדיקת MRI בזמן קולונוסקופיה וירטואלית, גילו שהערמונית מוגדלת במקצת. כאמור אין לי בעיות בהטלת שתן וגם הלבידו בסדר. שאלתי האם כדאי לעבור את הצינתור כטיפול מונע להגדלת הערמונית.

לקריאה נוספת והעמקה
26/03/2012 | 08:26 | מאת: מצטרף לשאלה

שלום רב, אין לממצאים אלו בסיס מחקרי מסודר ובדוק כי שכבר ציינתי כאן פעמים אין ספור: האיגודים האורולוגים בארץ ובעולם א י נ ם מתייחסים לטיפול זה כאל טיפול מומלץ. מציעה לכולכם להבדק אצל אורולוגים ולהחליט עמם על הטיפול היעיל ביותר- וכזה שהוא בדוק ומקובל- כדי לקבל טיפול נכון.

25/03/2012 | 15:13 | מאת: אחת

שלום רב, בן משפחתי בן 75 אושפז באיכילוב בעקבות ארוע מוחי קל לפני חודשיים. לאחר השחרור מסתבר שברשימת התרופות נוספה לו גם תרופה בשם קסטרל בלי שהבנו למה. התקשרתי למחלקה לשאול את הרופאה והיא אמרה שלמיטב זכרונה היתה לו עיצירת שתן כמה ימים/שעות. היתה בעיה להחדיר קטטר אבל משהוחדר על ידי אורולוגית למיטב זכרונה נספרו 800 סיסי שתן. כלומר עצירת שתן משמעותית ולכן הותחל טיפול בקסטרל. שאלתי אם האורולגית אישרה שיש בעיה בערמונית והיא אמרה שהיא לא זוכרת אם בוצעה בדיקה. כאמור הוא שוחרר כבר והתיק לא נמצא לידה. שאלותי: הוא לא נייד, מוגבל מאוד בניידות (אפילו הפיזיוטרפיה מגיעים הביתה) וזה סיפור רציני לקחת אותו לאורולוג ולבצע בדירה בישיבה וכו'. הוא נוטל הרבה כדורים ולחץ הדם שלו ירד משמעותית בחודשיים האלה, הכדור הזה חזק מאוד ורציתי לדעת האם יש אפשרות להפסיק את הכדור ולבדוק אם יש הטלת שתן רגילה במשך יום ואם כן להמשיך בלי הכדור? או שצריך יותר ימים? פשוט אין דרך אחרת להבין אם היהת עצירת שתן מסטרס או שיש בעיה בערמונית. הרופאה הציעה לעבור לאומניק במקום קסטרל אבל חבל על כדור מיותר בייחוד שיש לו המון כדורים והכבד שלו לא במצב מיטבי. אודה לעצתך. תודה, אחת

לקריאה נוספת והעמקה
25/03/2012 | 18:01 | מאת: אחת

בנוסף, במידה וכן קיימת עצירת שתן איזה כדור הכי מומלץ עם פחותת ופעות לוואי? הקסטרל מוריד לחץ דם וכתוב שגם יוצר עששת רצינית. ושאלה נוספת - הוא נוטל סימבקור, בזיבפארט וקסטרל ביחד בערב, האם אין מניעה לקחת כדור לטיפול בערמונית יחד עם הכדורים הנל?

שלום לך, אם לפי מה שצינו באזנייך אכן בן משפחתך חווה אצירת שתן אזי הדרך הנכונה לטיפול בו היא, לפחות בתחילה, תרופתית. חוסמי אלפא הן תרופת הבחירה הראשונה- קסטרל ואומניק הן דוגמאות טובות לכך. בדף עלון לצרכן יש פרוט נרחב של תופעות לוואי שעשויות לקרות אבל לא בהכרח ולא לכל אחד. עם כל הקושי שבדבר, הערכה של רופא אורולוג היא הכרחית במקרה זה לו משום שאין פרטים על מצב מתן השתן שלו לפני הארוע, גודלה של הערמונית, האם יש לו שאריות שתן וכדומה..יכול להיות שאכן זה קרה רק בשל סטרטס, אבל גם הארוע המוחי עצמו יכול לגרום אצירת שתן וגם "סתם" כי הוא איש מבוגר בן 75 עם ערמונית מוגדלת. כלומר -אולי יש גם צורך בהערכה מקיפה של פיכוגריאטר ונוירולוג. אם יש חשש מירידת לחץ דם ניתן לתת מינון נמוך יותר של הקטסראל (5 מג' ולא 10 מג) או להחליף לאומניק, שנחשבת לתרופה שגורמת פחות ירידה בלחץ הדם. זה כמובן חייב להעשות בהחלטה של רופא המשפחה והאורולוג המטפלים בו ובמרשם מסודר. אל תשכחי שהפורום הוא ביעוץ אינטרנטי בלבד, ועליכם לגשת כמובן לבדיקה מסודרת ועם כל הקושי שבדבר אין הרבה ברירות.

25/03/2012 | 14:48 | מאת: אלכסנדר

האם יתכן שלמי שיש לוRF גבוה (מעל 30שזה אומר אולי סוג של דלקת פרקים)זה יכול גם לגרום לPSA 7.2- אני מבין שישנם הרבה גורמים שיכולים לגרום לPSA לגבוה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זה נכון שיש הרבה מאוד גורמים שונים לעליית PSA ואם יש דלקת פרקים "פעילה" אולי זה משפיע (זה לא חד משמעי ולא בטוח אם באמת נבדק). בכל מקרה יש מקום לברר מהן רמות ה PSA בד"כ ואם יש "קפיצה" או עלייה משמעותית- יש להבדק אצל אורולוג ולשקול ביופסיה שעדיין נחשבת הבדיקה היחידה שיכולה לתת תשובה נאמנה יחסית לזהוי מחלה סרטנית בערמונית.

25/03/2012 | 10:25 | מאת: אזרח סובל

שלום קראתי ומצאתי כימרפאת גת גור מטפלת בערמונית מוגדלת בשיטת צנתור. האם השיטה ידועה? האם היא מקובלת במשרד הבריאות ובעולם? האם בתי חולים מאמצים שיטה זו? בתודה אזרח סובל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מדבור בשטיה נסיונית בלבד שאינה מקובלת על האיגודים האורולוגים בארץ או בעולם. כמובן שאינה בסל הבריאות.

היום ברשת ב' פורסם על שיטתם של ד"ר גורן וד"ר גת על הצינתור המסייע להקטנת הערמונית. רציתי לדעת אם את ממליצה על השיטה ולמי זה לא עוזר? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

מצטרף לבקשה. גם אני שמעתי על זה הבוקר בחדשות של 9:00 (אפשר חנסות את ההקישור הזה: http://switch3.castup.net/cunet/gm.asp?ai=31&ar=823507). מענייןן אותי אם זו שיטה שהיא כבר מעשית, מה אחוזי ההצלחה שלה, האם היא מתאימה לכל מצב וגודל של ערמונית מוגדלת והאם היא ניתנת במסגרת קופות החולים. תודה, עמוס

25/03/2012 | 10:27 | מאת: סקפטי

קשה להאמין...הסכומים שמדובר בהםנשמעים כמו של מי שבעצמו לא מאמין, כי אם זה עובד גם לפציאנטים... התור היה עד אמריקה...והטיפול היה מוריד את כמות הניתוחים באופן דרמתי...ראו מה עשו צינתורי הלב לחולים\וגם למנתחים...בכל אופן גם אני סקרן מאד לשמוע חוות דעתה המלומדת של דר חתומי!!

לשאול ולכל שאר הפונים בנושא. שיטת גת/גורן היא שיטה נסיונית בלבד שא י נ ה מקובלת על האיגודים האורולוגים לא בארץ ולא בעולם כשיטת טיפול יעילה מקובלת לנושא של הגדלת הערמונית. הפרסום הוא שלהם בלבד, ולא נבדק באופן מקיף ולכן אינו מומלץ.

07/03/2014 | 12:50 | מאת: אבינועם

שיטת גת גורן כבר מזמן לא ניסיונית. היא מתאימה בגדול לכאלה שדופן שלפוחית השתן שלהם גמישה ויש עוד פרמטרים. מי שסובל מבעיית פרוסטטה כדאי שיגיע לדוקטור גת. דרך אגב פגשתי במרפאתו של דוקטור גת במעייני הישועה ישראלי החי בהולנד ועבר לפני את הטיפול.

הניתוח נעשה בהרדמה מקומית, רמת סיכון נמוכה מאוד, החדירה באמצעות כלי הדם והטיפול בהם, כשעתיים לאחר הניתוח החולה הולך הביתה "בריא ומאושר עם אפשרות לקיים יחסי מין", אין לי מושג עד כמה זה נכון, בכל מקרה לא מדובר בניתוח זול

07/03/2014 | 12:41 | מאת: אבינועם

כאחד שעבר את הצינטור הזה לפני יותר משנה אני ממליץ עליו. זו ללא ספק השיטה הטובה ביותר שמטפלת בגורם להגדלת הערמונית שהוא הפצצתה בטסטוסטרון. הטיפול הוא סתימת הוורידים בבטן התחתונה שחדלו לתפקד מכיוון שהשסתומים החד כיווניים בהם נהרסו. זו שיטה גאונית שארגוני האורולוגים בארץ ובעולם מתנגדים לה בחריפות כמו שהתנגדו בהרבה תחומים להרבה המצאות .

23/03/2012 | 18:26 | מאת: עמי

בן 60,במעקב שוטף עקב הפרעות במתן שתן, בערך כל 3 שעות זרם איטי ולא סדיר.תוצאות א.ס " שתי כליות במקום ,מנח צורה גודל ומרקם תקינים,הרחבה קלה של אגנון כליה ימנית ,יותר קטנה לעומת בדיקה קודמת 3.11.2011 , ציסטה 3.2X4.1 ס"מ בכליה שמאלית ללא שינוי משמעותי לעומת בדיקה קודמת, שלפוחית שתן בעלת דפנות חלקות וללא שארית שתן לאחר התרוקנות,ערמונית איננה מוגדלת. אני מודאג כי כתוב שעקב הממצאים יש לפנות להמשך טיפול וכן לא ברור לי מדוע יש לי הפרעות במתן שתן אם ערמונית איננה מוגדלת ( לפני שנה 28 גרם) אודה לתשובתך, בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך עמי ראשית עליך להבין שבכל טופס תשובת בדיקה יהיה כתוב שיש לפנות לרופא עם התוצאות- כי עליך להראות את התשובה (גם אם היא תקינה לחלוטין) למי ששלח אותך. ע"פ מה שציינת בדיקתך תקינה. עדיין יכולות להיות לך הפרעות השתנה גם עם ערמונית שאינה מוגדלת ולכן רצוי שתפנה לבדיקת אורולוג שיכול גם לרשום לך תרופות שישפרו לך את מתן השתן.

23/03/2012 | 17:05 | מאת: בונבון

שלום, נרשמו לי זריקות זולאדקס 10.8 mg. השניה 3 חודשים לאחר הראשונה. מה זה חודש?? 28 או 30 יום??

חודש זה 30 יום. רק בפרואר יש 28 ימים.

25/03/2012 | 16:29 | מאת: בונבון

להלן ציטוט מעלון שנקבע ע"י משרד הבריאות ותוכנו נבדק ואושר על ידו בחודש מרץ 2011: http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/alonim/ZOLADEX_PT_1316948659934.pdf מינון יש לתת תרופה זו כל 4 שבועות ( 28 יום) על ידי הרופא או האחות. בסידרת זריקות 10.8 mg ל 3 חודשים ובחישוב לפי 30 יום בחודש, נוצר הפרש בן 6 ימים ללא רצף. יש לכך משמעות??? סליחה על הדקדקנות.

22/03/2012 | 20:00 | מאת: מיכאל

נקבע לי ע"י המלל 50% על דחיפות בהטלת שתן. אני משתמש בפדים וגם בפנרוז האם פדים או פנרוז לא נחשב ל " שמוש מתמיד במכשירים " אשר מקנה לי 70% נכות אם לא אז לאלו מכשירים מתכוונים בתודה מיכאל

לקריאה נוספת והעמקה

מיכאל שלום רב, אני לא בטוחה שהבנתי מה שכתבת, אבל אולי הכוונה לשימוש קבוע בקטטר. איני בקיאה בחוקי הביטוח הלאומי, אבל ממליצה לך לבקש מכתב מהאורולוג המטפל שלך שיבקש בשבילך קבלת הנחה בשימוש בפדים ופנרוז לאור נכותך.

22/03/2012 | 12:27 | מאת: jacob

שימי נא לב להמשך שאלתי כאן למטה. תודה

23/03/2012 | 14:01 | מאת: Jacob

כפי שכתבתי בערב לפני בדיקתPSA קיימתי יחסים השפיכה היתה ממושכת ןמלווה בתחושה\כאב משמעותית מלבד צינון קל,האם מומלץ שאקח אופלודקס לפני חזרתי על בדיקתPSA?? האם יש מקום לבדיקה גופנית עקבPSA גבוה??

שלום לך, בוודאי שעליך לחזור על הבדיקות, כדאי גם לשלוח תרביות שתן וזרע, ואם ה PSA שלך עדיין גבוה יש לשקול ביצוע ביופסיות!

שלום רב לרופאים הנכבדים! אני בן 51 יורד בלילה פעם אחת וגם לפנות בוקר להטיל את מימי. מצאו לי ערמונית מוגדלת 80 גרם וזה כנראה יותר מידי לגיל הצעיר יחסית... .האנזים פי סי אי יצא 140. האורולוג שהייתי אצלו המליץ על תרופה בשם אבוקרט או שם דומה. לא לקחתי כי זה עם תופעות מפחידות. אז הוא המליץ לי אחרי חודשיים לקחת קסטרל. גיסי אמר לי שעדיף לקחת דברים טבעיים כמו- 1.טינקטורה בלעדית ייחודית ומרוכזת מאוד של צמחים בעלי השפעה טיפולית ישירות על הבעיה המיוצרת ע"י מעבדות בן סימון : הטינקטורה מכילה : שורש סירפד , דקל ננסי , לאפאצו' ( פאו דה ארקו ) 2.כמוסות חמוציות ובוכו – חמוציות מונעות מחיידקים להיצמד לדפנות השלפוחית . בוכו הוא שיח דרום אפריקאי ריחני, נחשב כטוב לעיכול ולחיטוי צינור השתן. 3.אבץ – 100 מ"ג מידי יום למשך חודשיים - בעיות בערמונית קשורות באופן הדוק לצריכה בלתי מספקת של אבץ במהלך כל חיו של הגבר . 4.כלורופיל נוזלי - לניקוי רעלים כללי של הגוף על מנת ליעל הטיפול כולו. *********************************************************** אודה לכם מאד על מתן חוות דעת מהנסיון שלכם ושל מטופלים אחרים. בברכה אבישי

לקריאה נוספת והעמקה

אבישי שלום, האם הבנתי נכון: ה PSA שלך הוא 140 ??? גם אם הוא 14, זה יותר מדי גבוה ועליך לפנות מיד לבדיקה ולביופסיות, ללא קשר לגודלה של הערמונית שלך! אם מדובר על PSA 1.4 אזי זה תקין לחלוטין לגילך.אנא בדוק זאת מיידית! ולשאר השאלה- אם תלונות ההשתנה שלך מפריעות לך, אזי יש מקום להתחשב בגודלה של הערמונית ואכן להציע לך טיפול, ואבודרט הוא הטיפול המומלץ. לצערי התרופות הצמחיות שציינת לא נבדקו באופן מקיף ומעמיק ואין מספיק מידע ופרטים על עד כמה הן באמת עוזרות.

21/03/2012 | 09:44 | מאת: איתי

אני בן 52. PSA לפני שלוש שנים 4.5 כיום 4.88 .בוצעה ביופסית ערמונית רוויה לפני שנתיים וחצי . הממצא: דלקת בערמונית בצד שמאל. צד ימין בלי ממצא פתולגי. טיפול בציפרודקס אינו מועיל. כרגע מטופל בפרמיקסון + ויטמין E ל- 3 חודשים. פרט לתכיפות במתן שתן (3-5 שעות ) ביום בלבד , אין כל תסמינים מפריעים אחרים . ערכי free psa 0.10-0.11 בטווח של שלוש שנים. בדיקה רקטלית לפני כחודש תקינה. האם נדרש בצוע ביופסיה נוספת נוכח נתונים אלה? האם קיומה של דלקת כרונית בערמונית יכולה להסביר את ערכי free PSA שיש לי ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב איתי, אם אין לך שינוי משמעותית בערכי ה PSA כרגע לא היי תי חוזרת על הביופסיה אלא עוקבת. בוודאי אם אין לך תסמיני לא היתי "מעירה" אותם בביופיסה שהיא תהליך שיכול "לעורר" את הדלקת מחדש. ערכי F/T לאו דווקא מושפעים מדלקת ולכן עליך להיות במעקב.

שירה שלום, ראשית תודה מקרב לך על תשובתך הבהירה. יש לי עוד 2 שאלות ברשותך: (א) הדלקת אינה מגיבה לטיפול בציפרודקס. כאמור כרגע לוקח פרמיקסון + ויטמין e ל 3 חודשים. נמתין ונראה את ההשפעה. האם עקרונית ישנם תרופות / תוספים המומלצים לטיפול במצב זה? ידוע לי שדלקות בערמונית שאינן מגיבות לטיפול תרופתי אינו נדיר. (ב) האם יש מקום לשינוי דגש תזונתי למיטב ידיעתך?

21/03/2012 | 09:42 | מאת: צבי

האם יש הבדל בין התרופות הנ"ל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שתי התרופות הנ"ל הן מקבוצת חוסמי אלפא- מטרתן לשפר את זרימת השתן בכך שמרפות את שריר הסוגר. בעיקרון שתיהן מאוד יעילות ובעלות פרופלי בטיחותי גבוה ומיעוט תופעות לוואי.קסטראל מכילה אלפוזוסין ואומניק אוקס- טמסולוסין HCL - הן מיוצרות ע"י חברות שונות.יש כאלה שמגיבים טוב יותר לאחת ואחרים לאחרת.

21/03/2012 | 09:09 | מאת: איריס

היי! לפני שהחלטתי לשאול קראתי בפורום זה שאלות ותשובות. בכל אופן אני מעונינת למקד את השאלה,בעלי בן 61 מקבל תרופות לאיזון יתר לחץ דם ובינהן תרופות משתנות. בבדיקה U.S לפני 14 חודשים נמצאה פרוסטטה בגודל(נפח) 85 סמ"ק. הרופא המליץ לו על אבודרט וטמסולוסין והוא טרם החל לקחת(בגלל ההערות האזהרה בדף למטופל). יצא לו לרדת בלילות לפעמים כל שעתיים וזה כנראה מפריע לו פחות מהחשש לקחת את התרופות. הוא כנראה לא הפנים שיש לו פרוסאטה מאד גדולה והחליט לגשת השבוע למכון בדיקה אחר כדי לקבל תשובה "יותר טובה" כי לאחרונה החל לרדת בלילה רק פעם אחת ולא כל שעתיים(כפי שהיה בעבר). ובכן הוא ממש נבהל כשנאמר לו שהפרוסטטה שוקלת 110 גרם(הפעם במשקל ולא בנפח). האם השוני בתוצאות הבדיקה (מזו שלפני 14 חודש)מצביע על משהו מדאיג? עלי לציין שבדיקות ה-P.S.A שלו ב-14 חודשים האחרונים מראות ירידה:2.95. 2.63, והאחרונה 1.64 מה אומרות הבדיקות? האם ניתן/מותר ,מבחינה רפואית,לדחות את מועד התחלת לקיחת התרופות? תודה רבה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

איריס שלום רב, לפי מה שאת מציינת הערמונית של בעלך אכן גדולה מאוד. אם יש לו הפרעות במתן השתן שמציקות לו הטיפול הראשוני המומלץ הוא בתרופות- ואכן היטיב הרופא שהמליץ לו לתת לו טיפול משולב-גם חוסמי אלפא (טמסולין) שיקלו על זרימת השתן, וגם אבודרט- שיקטין את הערמונית. זה נכון שעלולות להיות תופעות לוואי אך לא בהכרח ולא לכל אחד, ואם זה מציק לו כדאי להתחיל בתרופות. אם יש תופעות לוואי תמיד אפשר להפסיק את הטיפול. ניתן לדחות את הטיפול התרופתי אך בהמשך המצב עשוי רק להחמיר ולכן עדיף להקדים לקחת. אם מסיבות שונות הוא לא יכול לקחת את התרופות, אזי הפתרון לנושא הוא ניתוח להסרת הערמונית. בשל גודלה המרשים של הערמונית שלו הוא יזדקק כנראה לניתוח פתוח כלומר הוצאת הערמונית דרך חתך בבטן. לצערי הבעיה לא תחלוף מעצמה כי שינויי הערמונית הם מחלק מהתהליך ההתבגרות בגברים בגילו, והמצב עשוי להחמיר ללא טיפול. ע"פ מה שציינת רמת ה PSA שלו תקינה וזה בהחלט טוב. חשוב לזכור שאין קשר בין גודל הערמונית לסיכוי לסרטן או לחומרת הפרעות ההשתנה.

20/03/2012 | 21:50 | מאת: רפי

בן 58. PSA היה לאורך השנים כך: 2009 4.5 2010 5.0 2011 5.5 2012 4.5 ב- 2012 נמדד גם free/psa ratio - 16.3% (לא נמדד בעבר) האם הירידה ב- PSA ב- 2012 משמעותית? האם free/psa ratio - 16.3% נחשב תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לכל הדעות בגילך רמות ה PSA שלך מוגברות,למרות שהן סה"כ יציבות בלא שיוי משמעותי בשנים האחרונות. רמת היחס F/T שציינת היא גבולית. הייתי ממליצה לך לעבור בדיקה גופנית אצל אורולוג ולשקול ביופסיה לבירור

20/03/2012 | 18:58 | מאת: יעקב

ד"ר שירה שלום. בקשר לסטטינים ופרוסטטה.מאז שהיפסקתי את הפרוליפ ועברתי לקרסטור.אני מטיל שתן טוב מאוד וגם אין טיפטוף.ויש לי שוב שליטה על טונוס השררים בצואר השלפוחית.לדעתי כדאי ליבדוק אם זה יעבוד על חולים אחרים בתנאי שהערמונית איננה מוגדלת. תודה על תשומת הלב.

שלום יעקב תודה על העדכון :-)

20/03/2012 | 12:36 | מאת: לאופו

שלום האורולוג אימליץ לי על ניתוח פרוסטטה. אני מהסס האם לקבל את המלצתו מיידית, או לחפס חוות דעת נוספת. להלן תוצאות הבדיקות: גיל: 50 בדיקת זרימה: Voiding time 88 s Flow Time 79 s Time to Max Flow 13 s Max Flow Rate 8.7 ml/s Average Flow Rate 4.1 ml/s Voided Volume 327 ml בדיקת שארית שתן: Longitudial Axis Area = 15 cm2 Horizontal Axis Area = 55 cm2 בדיקת אולטראסאונד לאחר שטייה מרובה של מים: כליות - תקין שלפוחית תן - תקין ערמונית מוגדלת ולוחצת על קרקעית השלפוחית 4.7*4.7*4.3 ס"מ שארית שתן לאחר התרוקנות - 300 סמ"ק הרופה ביקש בדיקת אולטראסאונד נוספת, הפעם ללא שתית מים מראש. עדיין לא בוצעה בדיקה רקטאלית. הרופה אמר שטיפול בכדורים כבר לא יועיל והמליץ על ניתוח. האם לקבל את ההמלצה או לחפס חוות דעת נוספת? תודה מראש. לאופו

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, חשוב שתבין ראשית שהפורום כאן הוא ליעוץ כללי בלבד. לקבלת חוות דעת נוספת על צורך בניתוח עליך לפנות לבדיקה והערכה אישית אצל אורולוג ולא באינטרנט! ע"פ מה שציינת יש לך הפרעות בהתרוקנות ונראה שזרימת השתן שלך לא תקינה ויש לך שארית שתן גדולה. אם כל זה קורה למרות שכבר קיבלת תרופות אכן יש מקום לשקול ניתוח. אנא פנה לבדיקת אורולג מסודרת.

20/03/2012 | 20:06 | מאת: לאופו

ד"ר חתומי אלף תודות לך על התשובה. אני אכן פניתי לאורולוג, בעקבות הצורך להטיל את מימי בתדירות גבוהה ומציקה. האורולוג לא רשם לי תרופות, אלה דיבר ישר על ניתוח. ולכן רציתי את המלצתך, האם יש צורך לפנות לאורולוג נוסף ולבקש חוות דעת נוספת, או שמה המלצת האורולוג הראשון ניראית לך סבירה לנוחח תוצאות הבדיקות שצינתי. מיסתבר שלהגיע לאורולוג נוסף לצורך second opinion זה תהליך מסובך בקופת החולים בה אני חבר. תודה מראש לאופו

אני בן 21, לאחר שנים של כל התסמינים האפשריים בזמנים שונים כגון כאבי גב תחתון, שתן מוגבר בלילה , ריבוי שתן, כאבים לאחר יחסי מין, כאבים בפי הטבעת, כאבים בפירינאום, הפרעות בזיקפה, חוסר חשק למין, חום באיזור איבר המין, חיידק ureaplasma urealyticum בבדיקת זרע לסירוגין, כאבים באשכים, כאבי בטן כולל 2 ארוזיות שטחיות בגסטרוסקופיה, כאבים במפשעות, כאבי מותניים ועוד. בתור חייל עברתי כמה בדיקות אצל אורולוגים ובסוף אובחנתי כביכול כחולה פרוסטטיטיס כרונית בלי שום בדיקה. היום סוף סוף עברתי בדיקה בפי הטבעת שגרמה לי לצרוח מרוב כאבים ותחושת שריפה שבסופה יצא חומר לבן שהאורולוג אמר שזה מוגלה. מאחר ואראה אותו רק עוד שבועיים אשמח אם תענו לי על כמה שאלות: 1. האם זה אומר משהו לגבי סוג דלקת הערמונית שיש לי? 2. האם בהכרח זה שכאב לי אומר שיש לי דלקת כרונית? 3. האם זה ששורף לי עדיין כ8 שעות לאחר הבדיקה אומר משהו? 4.איך אפשר לבדוק את סוג דלקת הערמונית בעוד דרכים? 5.האם מומלץ לעשות עוד משהו חוץ מלקחת את הציפרודקס? 6. האם צריך לבדוק את הערמונית? 7. האם יש צורך בעוד בדיקות? תודה מראש, אודה לך מאוד על תשובה

לקריאה נוספת והעמקה

דן שלום, כפי שציינת כנראה יש לך דלקת כרונית בערמונית או תסמונת הכאב הכרוני באגן. אכן זו אבחנה בעייתית ומחלה בעייתית. לפי מה שציינת עברת כבר בדיקות רבות. הטיפול הוא בעיקרון לשפר את התסמינים כלומר שלא יכאב ושלא תרוץ כל הזמן לשירותים. אין טיפול אחד לכולם אלא יש כאלה שמגיבים טוב לתרופה אחת ויש שלאחרת. הבדיקות בד"כ הן תרביות שתן, תרביות זרע, תרביות שופכה, בדיקת שתן PCR למחלות מין, ותרבית 4 כוסות, שע"פ מה שתיארת כבר עברת. הרבה פעמים לא מוצאים חיידק ולפעמים האנטיביוטיקה לא עוזרת. אחרי הבדיקות הכאבים יכולים להמשך אבל בסופו של דבר חולפים. אתה מוזמן לבדוק כאן בפורום שאלות ותשובות קודמות של תלונות דומות לשלך.

קודם כל תודה על הזמן וההשקעה, מעריך מאוד.. לא עברתי את תרבית 4 הכוסות, פשוט עברתי בדיקה רקטלית שבסופה יצא מין חומר לבן מאיבר המין, האורולוג אמר שזה מוגלה, אם כך מה זה אומר? האם מכיוון שיצאה מוגלה אני בהכרח סובל מדלקת חיידקית או שמא אני לוקח את האנטיביוטיקה לחינם? כי בדיקה אחרת לא עברתי. חוץ מזה גם לא עברתי בחצי שנה האחרונה לא בדיקת זרע שתן שופכה PCR , האם לדרוש את בדיקות אלו? האם את ממליצה על עוד משהו בנוסף לאנטיביוטיקה? תודה מראש

מדוע צריכים לסגור את הקטטר לפני שעושים אולטרסאונד כליות? אם שכחתי לסגור מה זה משנה בתוצאת הבדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אפי, כשמבצעים בדיקת US דרכי שתן חלק מהבדיקה מצריכה שלפוחית מלאה (להעריך גם את הערמונית, ולבדוק שאין הרחבה של הכליות) ואם יש קטטר אז בד"כ השלפוחית ריקה. אני ניחה שזו הסיבה שביקשו ממך לסגור את הקטטר לפני הבדיקה.

כאשר הקטטר פתוח? כיון שבן משפחה שלי עשה אולטרסאונד עם קטטר סגור וגודל הערמונית היה גדול ב 18 סמ"ק יותר מאשר כעבור שבועיים עם קטטר פתוח, האם ההקטנה יכולה להיות מסיבה זו? תודה לך דו חתומי על התשובה

19/03/2012 | 02:05 | מאת: גאי

שלום אני בן 21 ואני סובל חודש כבר בתכיפות רבה לשתן,לפני הטלת השתן יש כאבים באבר המין,,יש לי הרבה גזים, כאבים באגן אחרי ספורט,כאבי בטן תחתונה,ואחרי יציאות אני מרגיש יותר טוב,,ויש לי בפי הטבעת איזה משהו כמו בלטה אבל מאוד רכה ורטיבות.

לקריאה נוספת והעמקה

גיא שלום רב, אנא גש להבדק אצל רופא, עליך לעבור בדיקה גופנית וגם בדיקות דם ושתן לשלול דלקת בדרכי השתן ובעיה בפי הטבעת

18/03/2012 | 10:48 | מאת: Jacob

בן56 עברתי ביופסיה שב"ה יצאה בסדר,היה עקב PSA 4+ מאזPSAלא היה מעל המספר שבגללו המלצה הביופסיה,לפני כחצי שנה אושפזתי בגין דלקת אורולוגית,אולי פרוסטטית אולי דרכי שתן ללא ממצאים בתרבית, בכל אופן חלפה לאחר טיפול אנטיביוטי אינטנסיבי דרך הוריד ובבית. לאחרונה מדי פעם כאבים בבטן התחתונה בעיקר בצד ימין לעיתים רגישות באשך ימין,אציין כבר שנים יש בו כמו ציסטה קטנה בחלק העליון. כל כמה זמן מומלצת בדיקת PSA? ובכלל בדיקה אורולוגית? שוב תודה

19/03/2012 | 10:59 | מאת: jacob

מהן תופעות הקסטראל? האם יכולה להיות השפעה משמעותית על זיקפה? האם הפליטה מתמשכת? מקוה שהפעם רכזתי השאלות...תודתי מראש על יעוצך המחכים!!

19/03/2012 | 19:04 | מאת: Jacob

בטרם ענית על שאלותי,קבלתי תוצאות של בדיקות PSA-7.13 PSAFREE-1.75 לאחר לקיחת הדמים נזכרתי ששעות ספורות לפני כן קיימתי יחסי מין האם אפשר ליחס לזה את המספר הגבוה שלPSA ואם כן לבצע בדיקה נוספת לאחר התנזרות?של כמה זמן? אם אין לזה משמעות מה המלצתך???

שלום שוב, כפי שכתבתי בתשובה הקודמת אחת מתופעות הלוואי של קסטראל היא ירידה בלחץ הדם. תופעה נוספת מוכרת היא "שפיכה אחורית" כלומר שחלק מנוזל הזרע עשוי לחזור לשלפוחית במקום לצאת החוצה באופן רגיל דרך השופכה, היות והתרופה מרפה את שרירי הסוגר שבד"כ סגור בעת שפיכה וכעת בשל השפעת התרופה הוא פתוח. אין לזה שום השפעה על הזקפה או התפקוד המיני, פשוט תשפוך פחות. חשוב להבין שלא כל אחר בהכרח יסבול מתופעות אלו! ציינת שעברת ביופסיות ערמונית והן היו תקינות, לא ציינת על איזה PSA אבל ע"פ מה שכתבת עכשיו מדובר ברמה מוגברת לגיל. אבל אם הביופסיות תקינות אזי זה בסדר. מומלץ לחזור על PSA אחרי ביופסיה לאחר לפחות 4-6 חודשים. זה נכון שמגע מיני לפני בדיקת PSA עשוי להגביר אותו ולכן בפעם הבאה תקפיד להתנזר ממין כיומיים שלושה לפני הבדיקה, ולבוא לבדיקה בריא ולא בעת שפעת או כל מחלה אחרת.

18/03/2012 | 10:26 | מאת: Jacob

בן 56,עבר קארדיאלי,ערמונית מוגדלת,הומלץ קסטרל. האם ההשפעה מידית?או רק לאחר טיפול מתמשך?ימים?שבועות?והאם אפשר להפסיק או לכל החיים? תרופות אחרות:איזיטרול,פלויקס,קארטיה,קרסטור,ויטמין E ,טרטס,קרדילוק,לוסק,B12,פארמטון,אולי עוד.... תודה מראש,באופן כלליהיעוץ שלך בפורום נפלא ומיקצועי באופן מרשיםץ

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב קסטראל היא תרופה מוכרת מאוד יעילה להפרעות במתן השתן ובד"כ השפעתה תוך מס' ימים. אין בעיה לקחת אותה עם שאר התרופות שציינת. אחת מתופעות הלוואי שלה יכולה להיות ירידת לחץ דם ולכן לשים לב לסחרחורת או הרגשה רעה ואם זה גורם לך להרגיש לא טוב אז להפסיק. אם זה מקל עליך את התלונות של ההשתנה ואין תופעות לוואי ניתן לקחתה בצורה קבועה כתרופה כרונית או להפסיק לאחר זמ מה ולראות אם יש החמרה- אם כן, אז לחזור לקחת אותה קבוע. אם התרופות לא יעילות השלב הבא בטיפול לערמונית הוא ניתוח.

17/03/2012 | 11:24 | מאת: נועם

לד"ר שירה חתומי שלום, מראש אני כבר מודה לך על התייחסותך הרצינית (מניסיוני); מאחר שבגילי (כמעט 77) אין טעם לחשוש מתרופות (כמעט שלא ניזקקתי עד היום) החלטתי לקחת את הטמסולוסין. לפניכן ניסיתי את כמוסות הדקל הננסי (תוסף מזון של חברת nature's sunshine) שלא עזרה במיוחד. יש עוד חברות רבות המייצרות תוסף מדקל ננסי. ניסיתי גם את הפרמיקסון במירשם, שלא עזר במיוחד. הבעייה שלי היא כנראה העיצבובים ולא ההגדלה של השלפוחית. הקימה בלילה פעמיים או שלוש אינה מטרידה. מטרידה התחושה של הדחיפות ביום, גם אם היא אחרי 3 שעות הפסקה. לקחתי את הטמסולין במשך 4 ימים והוא גרם לי לנזלת, לפריחה בעור ומבחינתי הגרוע מכל לעצירות. אחרי הפסקה של יום אחד עברה העצירות (על העצירות אני מתגבר מזה כחודשיים ללא תרופות אולם בסוגי מזון מתאימים). הפריחה בעור לא עברה. החלטתי שלא לוותר בינתיים כי הטמסולין עוזרת לי בהחלט. אם העצירות תחזור והפריחה לא תחלוף איני יודע מה לעשות. התרופה כנראה עוזרת לי לשינה עמוקה ללא קימות, וגם ביום אין לי יותר בעיות דחיפות. אודה לך על התייחסותך המחודשת.

לקריאה נוספת והעמקה

הי נועם, אם תרופה גורמת לתופעות לוואי יש צורך להפסיקה. יכול להיות שאתה סובל גם מסוג מסויים של "שלפוחית רגיזה" בה יש התכווצויות יתר של השלפוחית שגורמות לך את תחושת הצורך לרוץ כל הזמן לשירותים- גם ביום וגם בלילה, ולא רק מהפרעות התרוקנות בשל הגדלת הערמונית. ניתן לשקול יחד עם הרופא המטופל שלך לנסות טיפול בתרופות אנטיכולינרגיות כמו "וסיקייר", "דטרוסיטול" או "ספזמקס" תפקידן להרגיע את התופעות הללו ולראות איך אתה מגיב. כפי שציינתי בעבר אם טיפול תרופתי לא עוזר או לא ניתן לקחת את התרופות בגלל תופעות לוואי, ואתה סובל מהפרעות השתנה משמעותיות- השלב הבא הוא ניתוח הסרת הערמונית, בגישה שתיקבע ע"פ גודל הערמונית.

שלום, בן 64, פרוסטטה מוגדלת 75 סמ?ק, לאחר ניתוח הרניה במפסע בצד שמאל שבוצע לפני כשבועיים, ואחרי חמישה ימים היה קושי במתן שתן, מה שלא היה לפני ניתוח. הוכנס קטטר וטיפול תרופתי xatral בגלל הרגישות לחוסמי אלפא הופסק xatral, אני כבר חמישה ימים עם קטטר, מה הדרך המומלצת לטפל בבעיה, האם ניתוח או שקיים טיפול תרופתי יעיל שאפשר לנסות קודם?  תרופות כגון permixon? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ברוך. אתה חווית את אחת מתופעות הלוואי המוכרות ביותר לאחר ניתוח בקע מפשעתי בגברים בגילך- אצירת שתן. לא ציינת מהי אותה "רגישות" לקסטרל. אם אפשר רצוי לנסות חוסם אלפא אחר כמו אומניק או קדקס. אם אינך יכול, טיפול צמחי (פרמיקסון) עשוי לעזור אבל לא בטוח. ניתן לתת לך גם אבודרט להקטנת הערמונית אולם זהו טיפול שלוקח לו הרבה זמן(מס' חודשים) לפעול. אם לא תצליח "להגמל" מהקטטר- כלומר לתת שתן בלעדיו, אז יש כאן התוויה לניתוח. לצערני זה מצב שקורה לא אחת.. היות שהערמונית שלך גדולה יחסית- 75 סמ"ק,אם תזדקק בסופו של דבר לניתוח להסרתה מומלץ בניתוח פתוח דרך הבטן. חשוב שתיבדק אצל אורולוג ותדון עמו על כל האופציות שלך.

אני בן 31 הרגע חזרתי ממיון לרשת האינטרנט לנסות להבין מה משמעות של מה שעברתי היום.לראשונה בחיי הרגשתי לפני כשבוע שבועיים כאב חזק בקצה הפין לא יחסתי חשיבות שתיתי מיץ חמצויות שנחשב לבריא ממה ששמעתי אכן הכאב נעלם לחלוטין אך לאחר מכן אתמול והיום לפתע החלו כאבים באיזור אחר ממש ממש חזקים באשכים בעיקר באשך שמאל למטה כבר לא יכולתי להתעלם הכאבים לוו בכאבי גב תחתון לא יודע אם יש קשר וכן בבטן למטה בעיקר בצד שמאל והרגשתי לחץ ולחץ בצורך ובתכיפות להשתין.המרפאה הייתה סגורה כבר פניתי למוקד כללית ואחות אמרה לי לגשת בדחיפות למיון ולא לחכות למחר.הגעתי מיידית למיון עם ההפנייה למיון כירוגי רופאה כירוגית מומחה ביצעה בדיקה לאשכים בדיקת שתן וצילום בטן אמרה שאין דלקת אין רגישות באשים והצילום תקין ברך השם ושאחכה לאורולוג ואח"כ החליטה לשחרר אותי ואמרה שלא דחוף המליצה וולטרן לכאבים שתיה מרובה ולהגיע לבדיקת אורולוג אני בלחץ מכל העניין שבגיל כזה זה ככה מה זה יכול להיות עדיין יש כאבים ואני לחוץ מזה ממה שאני קורא פה כל מיני דברים וגם לגבי שזה לא ישפיע על פריון או שזה אבנים או דברים כאלה חלילה.בנוסף אני מתבייש מבדיקה כזו ודי נגעל שגבר יגע בי באיזורים המוצנעים ופי הטבעת.אשמח אם מהנסיון שלך תוכלי לומר שאפשר להתעלם מזה וזה יעבור לבד ולא מסוכן.בתודה יום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יואל אם משהו כאב וחלף אזי כנראה שלא צריך לדאוג, אבל אם עדיין אה סובל מומלץ להמשיך בירור. לתלונות שלך יכולות להיות סיבות שונות כמו דלקת בדרכי השתן, או אבן שעברה במערכת השתן ואפילו מחלת מין. נדיר שמדובר בבעיה מסוכנת יותר. בכל מקרה הבדיקות שצריך לבצע בד"כ מאוד פשוטות- בדיקות דם ושתן ואולטראסאונד של הבטן כולל כליות ושלפוחית. אם עדיין יש לך כאבים באשכים אז צריך גם אולטראסאונד של האשכים. אין לך מה לחשוש או להתבייש מבדיקה גופנית אצל רופא אבל אם אתה רוצה יש גם רופאות שיכולות לבדוק אותך. עליך לזכור שהמטרה היא בדיקה ואבחון ולא שום הקשר אחר.. בנתיים תקפיד על שתיה מרובה של מים וטיפול לפי צורך במשהו נגד כאבים. אל תזניח את הנושא רק מתוך בושה, שהיא לחלוטין מובנת אבל מיותרת- כדי למצוא מה מציק לך.

14/03/2012 | 15:41 | מאת: דניאל

צהרים טובים לרופי הפורום. אני בן 54, ערמונית מוגדלת 110 ג' עם שארית 180,יורד בלילה פעמיים (לפעמים גם 3 פעמים)להשתין. ביום אין לי כמעט לחץ להשתין. ה פי.אס. איי. 2.56. האורולוג ממליץ על אבודרט וטמסולוסין(לפי העלון שניהם עם תופעות לוואי משמעותיות והטמסולוסין עם תופעות לוואי בלתי הפיכות). רופא המשפחה טוען שברפואה יש לשים משקלות לתופעות לוואי של לקיחת התרופה ולתופעות שקימות ללא נטילת התרופה. מה יותר מסוכן לחולה: צריכת התרופות או ההמנעות מלצרוך אותן? האם בשוק התרופות יש תרופות עם פחות תופעות לוואי? תודה על הסבלנות.

לקריאה נוספת והעמקה

דניאל שלום רב. צודק הרופא שלך שאומר שיש להתחשב בפוטנציאל של תופעות הלוואי אך יש גם להתחשב בבעיות מהן אתה סובל ובהשפעתן על בריאותך. החלטה על טיפול בהפרעות השתנה תלויה במספר גורמים: מצבך הבריאותי, מחלות הרקע שלך תוצאות בדיקות המראות גם השפעה גופנית של הפרעת ההשתנה, ותחושותיך שלך- עד כמה המצב מפריע לך. ע"פ מה שכתבת אתה סה"כ אדם צעיר, שקם מס' פעמים בלילה להתרוקן.ללא הפרעות משמעותיות במהלך היום. לא ציינת מחלות אחרות. אם ההתעוררות הזו מפריעה לך ואתה עייף במהלך יום המחרת אכן חשוב לטפל. לפני שלוקחים תרופות חשוב לבדוק האם אתה שותה הרבה בערב? בעיקר קפאין או אלכוהול? אוכל פירות לפני השינה?- אלו דברים שגם יכולים לגרום לך להתעורר לשירותים בלילה ולאו דווקא הערמונית, ואם תמנע מהם אולי התלונות ירגעו. אם עדיין זה לא עוזר ואתה סובל מכך בהחלט יש מקום לטפל, כי המצב לא ישתפר מעצמו אלא עשוי להחמיר. לכל התרופות המוכרות יש תופעות לוואי, ובעלוני הצרכן תמיד כתוב המון ומפחיד- כי זו חובתן של חברות התרופות. אולם זה שיש פוטנציאל לתופעות לוואי כלל לא אומר שהן בהכרח יקרו. תמיד ניתן לנסות תרופה ולהפסיק לפי צורך. ע"פ מה שאתה מתאר אכן מדובר בערמונית גדולה והטיפול המשולב של אומניק ואובדרט הוא מאוד יעיל: האומניק תשפר את הריקון של השתן והאבודרט יקטין את הערמונית. תרופות צמחיות שמפורסמות לא תמיד נבדקות באופן מעמיק ואולי אין להן הרבה תופעות לוואי אבל אין להן גם את ההשפעה המיטבית שיש לתרופות הרגילות.. אם אתה סובל וחושש מתרופות ניתן גם לשקול ניתוח- ורצוי לפנות לבדיקת אורולוג מסודרת ולשוחח עמו על כל האופציות העומדות בפניך ולהתלבט עמו יחד מה הכי מתאים לך.

שלום! בבדיקה לפני שנה במכון מסוים נמצא כי בלוטת הערמונית של אבי בן ה-59 היא בגודל 90 סמ"ק ולפני מספר ימים באותה בדיקה במכון אחר נמצא שבלוטת הערמונית במשקל 120 גרם. מה ההבדל במימצאים? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך קובי. משמעות הממצאים שבלוטת הערמונית של אביך מאוד גדולה. זה עדיין לא אומר שזו בעיה, היות שגם ערמונית שפירה לחלוטין יכולה להיות גדולה. אם אביך סובל מהפרעות במתן השתן אזי בהחלט יש מקום לטיפול- קודם כל בתרופות אבל גם צריך לשקול ניתוח אם הן לא עוזרות או שהוא לא יכול לקחתן מסיבות שונות. גודל הערמונית אינו מרמז על מחלה סרטנית בהכרח וחשוב שאביך יבדוק לפחות רמת PSA בדם, ויפנה לאורולוג לבדיקה לפי צורך וקבלת טיפול.

14/03/2012 | 09:00 | מאת: שלמה אא

אני נשא של BRCA1. ערכיי ה PSA שלי מזה מספר שנים הם בסביבות 10-14. מזה מספר שנים יאובחנה אצלי שלפוחית מוגדלת. עברתי 2 בדיקות ביופסיה שתיהן תקינות . הביופסיה האחרונה בוצעה בפברואר 2009. האם מומלץ שאבצע ביופסיה לאור העובדה שעברו 3 שנים מהביופסיה האחרונה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלמה, אם אין לך כל שינוי ברמות ה PSA אזי לא בטוח כלל שאתה צריך ביופסיה,בעיקר לאור העובדה שהקודמות היו שפירות. מה שחשוב הוא להבדק אצל אורולוג כולל בדיקת הערמונית, ולבצע השוואת רמות PSA קודמות ועדכניות: אם יש שינוי כלשהו אז כדאי לחזור על ביופסיה ואפילו לבצע ביופסית רוויה. בשל הנשאות אתה בקבוצת סיכון אבל אינני מכירה פרוטוקול מעקב לנשאי BRCA של ביופסיות ערמונית ולכן רצוי להתייעץ עם מומחי גנטיקה בנידון .

13/03/2012 | 15:33 | מאת: שלום

האם יש קשר לערמונית מוגדלת אני בן 62 בעבר לאחר בדיקה פולשנית מספר פעמים במכון מור נאמר לי שיש לי ערמונית מוגדלת והיום לאחר בדיקות דם שיגרתיות נמצא ערך של 6.11 של psa.האם הערך גבוה יחסית למרות שאני מנוי בחדר כושר לשם פעילות גופנית ולאחרונה היתה חריגה במשקל בהתאם לנתונים שליוירדתי ב12 ק"ג. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שלום, לגילך PSA 6.1 זו רמת מוגברת.יש הרחבה סיבות להגברתה, ולאו דווקא סרטן, אבל אין קשר לבין מאמץ גופני במכון כושר לרמות ה PSA .לכן ממליצה לך להבדק אצל אורולוג כולל בדיקה גופנית, ולבדוק את רמות ה PSA הקודמות כדי להחליט אם אתה צריך ביופסיה לבירור.

13/03/2012 | 14:24 | מאת: גדי

לפני כ-4 שנים גילו אצלי 3 גידולים. אז היה ה-PSA בערך 2. במשך כמעט כל התקופה ה-PSA היה ברמות של 2.3-3. דוקא בחצי שנה האחרונה כאשר ביופסיה רוויה הראתה גידול מינמלי ביותר (לפני חצי שנה - דגימה אחת מ-30 הראתה 5%) ולאחר שעברתי MRI בעצמות האגן ועמ"ש מתני (לפני כחדשיים) ו-erMRI אשר הראו כי לא נשאר שום דבר מהגידולים (אגב, לפני כשנתיים לאחר erMRI בהדסה נשאר רק גידול אחד מהשלושה), ה-PSA קפץ ל-6.28. כיצד את מסבירה זאת?

לקריאה נוספת והעמקה

גדי שלום לך, PSA מקורו ברקמת ערמונית, כך שאם יש לך ערמונית ולא עברת ניתוח- גם הגדלה שפירה יכולה להעלות את רמות ה PSA.. אצלך החשד הוא כמובן חזרה של מחלה סרטנית. MRI עשוי "לפספס" גידול קטן, ולכן ממליצה לך לשקול שוב ביופסיות מהערמונית. ניתן לבצע PCA3 (בדיקת שתן, לא בסל הבריאות, בהדסה עין כרם) שיכולה לכוון קצת יותר לשיקולים של חזרה על ביופסיה.

13/03/2012 | 17:29 | מאת: גדי

ד"ר חתומי שלום, ראשית, תודה על התגובה המהירה. שכחתי לציין שה-erMRI האחרון שלי היה לפני כשלושה שבועות. לאור זאת, אשמח לשמוע מה דעתך על הניגוד המוזר בין כל התוצאות ה"ממשיות" במשך חצי השנה האחרונה ועד היום לבין בדיקת ה-PSA שאיננו סמן אמין, כידוע לכולנו.

13/03/2012 | 17:29 | מאת: גדי

ד"ר חתומי שלום, ראשית, תודה על התגובה המהירה. שכחתי לציין שה-erMRI האחרון שלי היה לפני כשלושה שבועות. לאור זאת, אשמח לשמוע מה דעתך על הניגוד המוזר בין כל התוצאות ה"ממשיות" במשך חצי השנה האחרונה ועד היום לבין בדיקת ה-PSA שאיננו סמן אמין, כידוע לכולנו.

12/03/2012 | 17:12 | מאת: יעקב

ד"ר שירה שלום אני חולה סכרת קשה מאוד.בין שאר הפגיעות בגופי לפתע היתקשתי במתן שתן.ולא ביגלל נפיחות בלוטת הערמונית,והיות ואני סובל מבורסטרול גבוה,ההיתי לוקח גם 30מ"ג pravalip,ו-ezitrol .alpu-kal אורגנין.ואז.עלה לי ה-cpk ל-365 והיו לי כאבי שרירים והיתכבצויות שרירים ברגלים.בעצת הרופאה הפנימית היפסקתי מיד את הפרבליפ ועברתי לקרסטור.וברגע אניבסדר מה דעתך?האם הסטטינים עלולים ליגרום אצלנו המבוגרים לבעיות במתן שתן?אשמח ליראות תגובה. תודה על תשומת ליבך..

לקריאה נוספת והעמקה

יעקב שלום רב, עד כמה שידוע לי לסטטינים אין השפעה על מערכת השתן אך כן עשוייים לגרום לכאבי שרירים.כמובן- סכרת עשוייה לפגוע במערכת השתן ולכן יש חשיבות לאיזון מוקפד של רמות סוכר בדם! גם הגיל משפיע על מתן השתן, וגם ערמונית לא מוגדלת יכולה להפריע לעיתים, ולכן חשוב לקחת את התרופות הקבועות כמו אלפא-קל בצורה מסודרת. אם זה ממשיך להפריע רצוי להבדק אצל אורולוג ולהחליט על שינוי או המשך לטיפול הנכחי שלך.

10/03/2012 | 23:44 | מאת: אלי

תודה התגלה אצלי שהערמונית גדלה עדיין בתחילתה התרופות שאני נוטל מקטינות את הסמטופים שאלתי האם הערמונית ממשיכה לגדול והאם קיימת דרך לעצור את גדילתה במידה ולא האם רצוי לנתח בשלב מוקדם ולא להמתין לגדילתה כרגע אין סימנים שקיים סרטן אני בגיל 54 וחושש מפגיעה בפוריות ובתיפקוד המיני

לקריאה נוספת והעמקה

אלי שלום שוב, כפי שכבר הסברתי- כל דבר שמשפיע על הערמונית- בין אם ניתוח ובין אם תרופות, יכול בעקיפין גם להפריע לפוריות. בכל מקרה לבירור מצב זה אתה יכול לבצע בדיקת ספירת זרע (ספרמטוגרם) ופרופיל הורמונאלי(בדיקת דם לטסטוסטרון, FSH, LH ופרולקטין). הערמונית גדלה באופן קבוע במשך ההתבגרות של הגבר מגיל 50 +, ויש מקום לטפל במצב זה אם יש הפרעות למתן השתן. יש שמטופלים בתרופות ויש שעוברים ניתוח. החלטה על כך תלויה ברמת ההפרעה אצלך. אנא פנה לבדיקת אורולוג שיוכל לבדוק אותך ולהתרשם מגודלה של הערמונית, לעבור על בדיקות שונות שתבצע למעקב- שתן, דם ואולטראסאונד ויחליט עמך מה הכי מתאים. אין לטיפול תאריכים קבועים או מספרים חד משמעיים- ולכל מטופל יש את גופו ותלונותיו שלו..

09/03/2012 | 09:21 | מאת: דבי

שלום מזה כחצי שנה אצל בעלי החלו התופעות של:כ-10 דקות לאחר שתיית כוס מים יש לו צורך להטיל שתן, יש כאבים באיבר לפני הטלת השתן וגם קשה להתאפק ככה כל פעם לאחר שתייה. היו לו מדיי פעם הפרעות בזיקפה (זיקפה לא מלאה) והדבר הסתדר. עשו בדיקות אולטרא סאונד שיצאו תקינות מלבד העובדה שאצלו שלפוחית השתן קטנה ולא מכילה הרבה ( בעבר לא היו תופעות כאלה בכלל ) , בדיקות שתן + תרבית + תרבית זרע יצאו תקינות כל התרופות לא עזרו (ציפרולתקופה ארוכה ורוליד) עכשיו הוא קיבל קסטרל 5 מ"ג מה עוד ניתן לעשות תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

דבי שלום לך, לא ציינת את גילו של בעלך והאם יש לו מחלות רקע כגון סכרת או בעיות אחרות. לפי דבריך יש לו שלפוחית בנפח קטן וזה עשוי להסביר חלק מהבעיות, אבל גם מעבר לגיל 50 לערמונית יש השפעה על השתנה תקינה, גם אם לא נמצאה דלקת. קסטרל זו תרופה טובה לשיפור זרימת השתן אך 5 מג' נחשב למינון נמוך ויש לשקול לעלות אותו ל-10 מג'. ממליצה לכם להתייעץ עם אורולוג ולבצע גם בדיקת זרימת שתן FLOWMETRY או אפילו אורודינמיקה וציסטוסקופיה להמשך הבירור אם התרופות לא עוזרות לו. אם יתברר כי יש הפרעה למעבר תקין של שתן בשל הגדלת הערמונית- אם לא מגיב לתרופות ניתוח יכול מאוד לעזור. בנתיים ממליצה להמנע מחומרים משתנים יתר על המידה כמו קפאין, קולה ודומיהם, ולהקפיד על התרוקנות מלאה לפי זמנים, לפחות אחת לשעה (לנסות להתאפק בין ההתרוקנויות).

10/03/2012 | 15:23 | מאת: דבי

תודה על התשובה המהירה גילו של בעלי 46 עד להתחלת התופעה בחצי שנה האחרונה לא היו שום בעיות בהטלת השתן אולטרא סאונד של הערמונית תקין ולא מוגדל אין לו מחלות רקע של סכרת אך בשנה האחרונה הוא מקבל אנלדקס בגלל לחץ דם שעלה בעקבות העבודה. הוא התחיל שלשום טיפול בקסטרל 5מ"ג כמו כן האם בגלל שימוש בקסטרל יכולות להיות תופעות של חוסר זיקפה/ זיקפה לא מלאה או בעיות שהקשורות בתפקוד המיני שלו תודה על כל העזרה דבי

08/03/2012 | 23:24 | מאת: אלי

האם לאחר ניתוח להסרת גידול בערמונית נפגעת הפוריות והאם זה הפיך תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אלי שלום רב, אם מדובר על נתוח בשל סרטן בערמונית, אזי בניתוח כזה מסירים את כל הערמונית ואת שלפוחיות הזרע, כך שלאחריו לא תהיה שפיכה וכמובן הפורית נפגעת (אך היות ונותרים האשכים, תמיד ניתן לקחת מתוך האשכים עצמם תאי זרע ולבצע הפריה מלאכותית). אם מדובר בניתוח להסרת ערמונית שפירה גדולה שמפריעה למתן השתן, מדובר בהסרה חלקית של הערמונית, אך גם בעקבות ניתוח זה תהיה ירידה בשפיכה או העלמותה, כך שגם לאחר ניתוח כזה עשויה להיות פגיעה בפוריות בשל העדר שפיכה. שוב- גם במקרה זה ניתן לקחת תאי זרע ישירות מהאשכים לפי צורך לביצוע הפריה מלאכותית. חשוב לזכור שמחלות כאלה של הערמונית- הגדלה שפירה וגם סרטן, הן מחלות של גברים מבוגרים יחסית, מעל גיל 50. זה לא אומר שגברים מבוגרים אינם יכולים להוליד ילדים אך גם בגיל יש להתחשב כאשר מבררים פוטנציאל לפוריות.

שלום אבי (72) עבר לפני שבועיים וחצי ניתוח להסרת ערמונית מוגדלת אך ללא הנחיית רופא אלא מיוזמתו של אבי למען איכות חיים. הניתוח נעשה בפתיחת בטן. ההחלמה מהניתוח היתה תקינה ומהירה. עם זאת, לאחר הוצאת הקטטר אבי לא יכל כלל לתת שתן. החזירו לו את הקטטר ליומיים נוספים אבל גם לאחריהם לא יכל לתת שתן. מאחר שאבי חש לחלוטין טוב שלחו אותו הביתה עם קטטר לשבוע. (הרופא הניח כי זו בצקת שמפריעה) .ביום ראשון האחרון הוציאו את הקטטר ואבי הצליח לתת שתן אך רק לאחר מאמץ רב. מאז זה כבר חמישה ימים שהשתן יוצא רק במאמץ רב והפעלת שרירים. גם כתוצאה מזה יוצא דמי יותר. המצב אינו נח כלל. אשמח לדעתך האם התופעה מוכרת? תוך כמה זמן משתפרת. יש מה לעשות או לחכות? תודה! טלי

לקריאה נוספת והעמקה

טלי שלום רב, אכן לצערי זו תופעה מוכרת וב"כ חולפת מעצמה תוך מס' שבועות.חשוב שאביך יקפיד על התרוקנות אחת לשעה גם אם אינו חש בצורך, וינסה להגביר מעט את השתיה שלו.אם יש לו עצירות זה גם מפריע וחשוב להקפיד על ריכוך צואה. -כמובן שאם שוב קורית אצירת שתן יזדקק שוב לקטטר. בהמשך לפי צורך האורולוג המנתח ישקול לבצע ציסטוסקופיה להסתכל האם משהו באזור צוואר השלפוחית מפריע - לעיתים לא רק בצקת, אלא קריש דם או שיירים של ערמונית עשויים להפריע לריקון תקין.

06/03/2012 | 22:13 | מאת: מרים

בעלי בן 57 וכשביקש מרופא המשפחה להפנות אותו לבדיקת PSA אמר הרופא שלא כדאי כי התשובה עלולה להיות לא מהימנה. חבר שלנו שחלה בסרטן הערמונית שהתפשט, אמר שחבל שלא הלך לבדוק בזמן. מה לדעתך נכון לעשות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מרים, PSA הוא אחד מהנושאים שבמחלוקת בקהילה הרפואית בכלל והאורולוגית בפרט, בעיקר בנושא של זיהוי מוקדם של סרטן ערמונית. היות ולא נמצאה רמה חד משמעית שמתחתיה הסיכוי לסרטן הוא קלוש, והיות והבירור, והטיפול, במחלת סרטן הערמונית הוא בר מחיר בריאותי והשפעה על איכות החיים, ולאור העובדה שמצאו כי סרטן ערמונית בדרגה נמוכה וממוקם לערמונית אינו מסוכן כלל וניתן לחיות עמו ואינו מצריך טיפול- אכן זו בעיה- האם בכלל לבדוק .. עדיין, אם לבעלך יש קרובי משפחה מדרגה ראשונה כמו אבא או אח שחלו בסרטן ערמונית כן ממליצים לבצע את הבדיקה, תוך הבנה שיכול להיות שהיא לא תהיה חד משמעית ושלפעמים אנשים עוברים בירור מלא כולל ביופסיות שעשויות לכאוב או לגרום לזיהום- ללא מציאת מחלה סרטנית. אני מציעה לכם להתייעץ עם אורולוג בצורה מסודרת, ושבעלך גם יעבור בדיקה גופנית ולשאול ישירות את האורולוג את השאלות שלכם ויחד עמו להגיע למסקנה מושכלת והחלטה כיצד לפעול. תפקידו של הרופא לתת לכם את כל המידע כדי להחליט מה לעשות. אני חושבת (בהתאם לקווים המנחים של האיגודים האורולוגיים בארץ ובעולם) שביצוע בדיקה אחת לשנה-שנתיים אם אין סיפור משפחתי, זה משהו סביר לעשות ויכול לעזור בכל זאת בזיהוי מוקדם.

06/03/2012 | 15:33 | מאת: שלמה

עברתי ניתוח TURP לפני 10 ימים. מאז אני סובל מאצירת שתן.זה 3 ימים שאני מצנטר את עצמי. שאלותי: האם המקרה הזה נדיר? מה יכולות להיות הסיבות? האם יש פעולות/תרופות שיכולות לזרז חזרת הטלת שתן חופשית? מהו זמן הציפיה הסביר? אודה על תשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלמה שלום לך, ניתוח TURP הוא ניתוח לכל דבר, פשוט דרך השופכה. כלומר היה חיתוך פנימי של הערמונית באזור צוואר השלפוחית אצירת שתן מיד לאחר הניתוח היא מצב מאוד מוכר בניתוחים אלו, בד"כ בשל שיירי רקמת ערמונית או בצקת שנוצרת באזור בשל הניתוח. הפתרון הוא אכן צינתור בקטטר, ובד"כ לאחר מנוחה ותוך מס' שבועות זה מסתדר מעצמו. הייתי שוקלת שתשאר עם קטטר קבוע למס' ימים כדי לתת לאזור "לנוח". אם אתה מצנתר את עצמך כל הזמן אז הגירוי החוזר שם יכול להקשות על הריפוי. אנא פנה לאורולוג שניתח אותך להתייעצות. יש מצבים בהם צריך לחזור ולהסתכל פנימה בציסטוסקופיה כדי לבר את הסיבה אם זה לא מסתדר מעצמו..

05/03/2012 | 22:39 | מאת: נאור

ד"ר שירה שלום. האם שימוש בכדור הקסטרל במינון של 5 מ"ג מוריד גם את ערכי ה- psa הנובע כתוצאה מדלקת כרונית בערמונית. לתשובתך אודה.

07/03/2012 | 17:37 | מאת: ד"ר שירה חתומי

שלום נאור. קסטראל היא תרופה מסוג חסם-אלפא, שפעילותה להרפות את השריר החלק של הסוגר ובכך לשפר את זרימת השתן, נותנים אותה לעתים למי שסובל מדלקת כרונית בערמונית כדי להקל על ריקון השתן. היא אינה משפיעה על רמות ה PSA, אבל ניתן לשייך שיפור מסויים ברמת ה PSA אם יש הקלה בתסמינים, אולם זה לא הוכח באופן מחקרי. אם אתה מעל גיל 50 חשוב לעקוב חר רמות הPSA שלך ולשקול אם יש צורך בביופסיה.

05/03/2012 | 18:01 | מאת: חגית

שלום, אבי בן 56 סובל ממחלת הקרוהן מזה 4 שנים לפני כ4 חוד' נפל ומאז יש לו כאבים במפשעה שמאלית. בבדיקה של רופא כירוג נאמר לו שיש לו בקע מפשעתי שמאל ללא סימני כליאה ומומלץ תיקון בקע אלקטיבי. בנוסף רופאת המשפחה כותבת בבעיות פעילות כך:benign hypertrophy prostate ובנוסף ל: ingunial hernia הודה לך אם מוכל להסביר לי מה זה אומר והאם הניתוח לתיקון בקע מפשעתי קשור לזה והאם זה פותר את הבעיה, ועוד דבר קטן מהם הטיפולים לבעיה הזאת כרגע הוא מטופל בtamsulosin 0.4mg + tramadex od 100mg תודה רבה !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חגית, ingunial hernia או בעברית בקע מפשעתי זה מה שקרוי בשפת העם "קילה" או "שבר", כלומר חולשה של השרירים באיזור המפשעה שדרכם יכול לבלוט החוצה שומן וזה יוצר כאבים, ואכן הטיפול המומלץ לכך הוא ניתוח לתיקון הפתח שנוצר, כיום מבצעים זאת בד"כ עם "רשת" מיוחדת שתופרים באזור, בניתוח שנחשב סה"כ פשוט. זו נחשבת בעיה כירורגית ולא קשורה למערכת השתן. benign hypertrophy prostate או בעברית הגדלה שפירה של הערמונית -מצב שיש לרוב הגברים מגיל 50 ומעלה, בו הערמונית(הפרוקסטטה) מתחילה לגדול ובמקרים מסויימים להפריע למתן שתן תקין.זו כנראה הסיבה שאביך מקביל טמסולין 0.4 שזו תרופה שמשפרת את זרימת השתן. טרמדקס היא תרופה נוגדת כאב. אין קשר בין הבקע לערמונית, אבל בד"כ בגברים מבוגרים שמיועדים לניתוח תיקון בקע מבקשים בדיקת אורולוג לפני הניתוח. כפי שציינתי- תיקון הבקע לא ישנה את מצב הערמונית ואינו קשור אליו,חשוב שיבדק לפני הניתוח ושימשיך לקחת את תרופות שהוא לוקח לשיפור מתן השתן גם אחרי הניתוח של הבקע, היות שאחד ה"סיבוכים" המוכרים שעשויים לקרות בעקבות ניתוח (ולא רק בקע אלא בכלל) הוא אצירת שתן (כלומר שאי אפשר להוציא שתן) אבל זה ממש לא קורה לכל אחד וברוב המקרים עוברים את הניתוח בקלות וללא כל סיבוך.

05/03/2012 | 15:00 | מאת: מוטי פ

ד"ר שלום,אני כבן 61.5 ולפני כ 3 חודשים הסברתי לך כי מזה כשנתיים הPSA שלי גודל מדי 1/2 שנה ,היה לי 4.3 ונאמר לי ע"י שיש לבצע את הבדיקה PSA TOTAL הרופא נתן לי את הבדיקה PSA RATIO - FREE/TOTAL .ביצעתי את הבדיקה אתמול והיום קיבלתי תשובה PSA גדל מ 4.3 ל 4/96 וה PSA TOTAL יצא 0.08 . אני מאוד מוטרד מזה שה PSA לא מפסיק לעלות , ביצעתי לפני ש 14 חודשים ביופסיה ויצא תקין .אני ממש מוטרד מה עלי לעשות??? אנא עיזרי לי

06/03/2012 | 19:18 | מאת: מוטי פ

רציתי לדעת האם יש כדורים אשר יכולים לעצור את הגידול של ה PSA ,שנית האם הציסטות הנמאות על גבי הכליות יכולים להתפתח לגידול ממהיר .אני נמצא במתח רב עד לקבלת התשובה .

הי מוטי, כפי שכבר הסברתי כאן פעמים רבות, PSA הינו מדד לא חד משמעי ולא כל עליית PSA היא בהכרח בשל סרטן, אבל אם ה PSA עולה בקצב מהיר ולחלופין בעת מדד נמוך מ 0.20 של יחס F/T עולה צורך בחזרה על ביופסיה כדי לשלול בכל זאת מחלה סרטנית, בעיקר אם יש לך הסטוריה משפחתית של סרטן ערמונית(לאח או אבא) אבל גם אם אין. אני מאוד מקווה שאינך מתייחס לפורום כאל היעוץ האורולוגי היחיד שלך משום שחובה עליך לגשת לרפא אורולוג שגם יבדוק אותך ויעבור על כל ההסטוריה האורולוגית והכלל-רפואית שלך.אל תשכח יעוץ בפרורום באינטרנט הינו כללי בלבד, וא י נ ו תחליף לבדיקה מסודרת אצל הרופא!!! לגבי ציסטות פשוטות בכליות אין להן בד"כ כל משמעות קלינית והן אינן מסוכנות, אך מומלץ לעקוב בבדיקות חוזרות בהתאם לגודלן ותיאורן. אם ציסטה אינה מתוארת כ"פשוטה" אלא יש בה מחיצות או הסתיידות או רקמה יש צורך להרחיב בירור עם בדיקת CT

01/03/2012 | 19:26 | מאת: אליעזר

אני סובל מפיברומיאלגיה. נטלתי סמבלטה. אע"פ שזה עזר לי מאד הצטרכתי להפסיק בגלל אצירת שתן. אני בן 58 וקם בלילה פעם אחת. PSA 1.32 ובדיקות שתן שליליות. האם יש תרופה שתעזור לי להתמודד עם הבעיה של אצירת שתן שתתן לי להמשיך ליטול סמבלטה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אליעזר. סימבלטה אכן תרופה טובה ויש לה תופעת לוואי מציקה של אצירת שתן(אבל לא בכל המקרים). בעיקרון אפילו משתמשים בה לטיפול באנשים שסובלים מדליפת שתן.. ממה שאתה מתאר אין לך הפרעות השתנה משמעותיות,ולכן אין לדעתי צורך בטיפול לשיפור זרימת השתן, שלאו דווקא ימנע את אצירת השתן באם תתרחש היות ומדובר במנגנונים שונים של פעילויות התרופות השונות. יכול להיות שבמינון סימבטלה נמוך יותר ממה שנטלת אולי לא תתרחש אצירת השתן ובכל זאת זה יקל עליך מבחינת הכאב, או למצוא תרופה אחרת לשיפור הכאב מהפיברומיאלגיה, שאין לה תופעות לוואי דומות..

07/03/2012 | 17:51 | מאת: אליעזר

חבל שאין, אפילו במינון נמוך יותר מתרחשת אצירת השתן סימבלטה. תודה.

01/03/2012 | 14:51 | מאת: אסתי

שלום, האם נכון שהגברת פעילות מינית (קיום יחסי מין כל יום) מסעית בטיפול או הקלה בבעית פרוסטטה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אסתי, ככל הנראה מדובר ב"אגדה אורבנית"- לא הוכח בשום מחקר רציני שהגברה או הפחתה של יחסי מין משנה משהו מבחינת השפעה על מחלות בערמונית כגון הגדלה שפירה או סרטן. כן מצאו שאם יש דלקת עם תסמיני כאב, או בעת זיהום- רצוי להמנע ממגע מיני היות מהגירוי עשוי לגרום להחמרת הכאבים.