תוצאות בדיקת PSA

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

22/05/2012 | 20:13 | מאת: מרמורנו

שלום רב אני נוטל טמסולין ואבוטקט באופן קבוע אני כמעט בן 60 בריא לא נוטל תרופות מעבר לנ"ל. כל 3 חודשים אני מבצע ביקורת ובביופסיה התגלה נקודה זעירה ביותר ובבדיקה נוספת של הביופסיה שללה האחרונה את הממצא כסרטני. קיבלתיהיום תוצאות PSA והוא 4.08 ובכל הפעמים תוצאות הבדיקות הקודמות הם: 5.28, 4.2, 3.84, 4.91 (בסדר יורד). התוצאה האחרונה נראת הגיונית וסבירה (מ-5.28 ל- 4.08) אודה תשובתך

שלום רב, אם הבנתי נכון בשל שינויים ב PSA עברת ביופסיה אך מוקד שהיה חשוד כסרטני בבדיקה נוספת נשלל ככזה. רמות ה PSA שציינת חלקן אמנם גבוה מעט לגילך אך נראות יחסית יציבות (לדבריך בטווחי זמן של כ-3 חודשים). כרגע לא נראה שיש צורך לעשות דבר אלא רק להמשיך לעקוב, בהתאם כמובן לממצאים בבדיקה גופנית שעליך לעבור אצל אורולוג. נראה לי שאתה יכול לעבור לבדיקת PSA אחת לשנה או חצי שנה ולא כל כך צמוד, אם אין שינויים משמעותיים.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת