שטף דם תת עורי

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

03/11/2012 | 17:16 | מאת: דוברת בצלאל

שלום, ביום ראשון ערכתי מיפוי לבלוטת התריס בו הזריקו לי בוריד חומר שם רדיואקטיבי. לאחר הזרקה האחות שמה לי צמר גפן עם אלכוהול לעצירת הדימום, והצידה לי אותו עם ניר דביק (לא לחץ). נשארתי איתו כ-40 דקות בערך עד לביצוע המיפוי עצמו. כשסיימתי את הבדיקה שמתי לב שנור שטף דם תת עורי במקום הרקה שעדיין לא עבר עד ההיום. הוא מחליף צבעים והיום והיום ניראה כחלחל-צהבהב (שטף הדם לא גדול). ראוי לציין כי האחות לא התקשתה למצוא לי וריד (אצלי הם בולטים מאוד) ולא כאב לי מלבד דקירה קטנה. שאלתי היא האם גרמתי לעצמי איזשהו נזק? ומתי זה ייספג ויעלם? אני דואגת מאוד וחוששת מזיהום. לא טיפלתי בזה בבית, כי חשבתי שזה ייעלם. מה לעשות? תודה רבה

שלום לך לפי תאורך נראה שמדובר בשטף דם תת עורי בתהליך ספיגה. לא נראה שגרם לנזק וצפוי להשתפר במהלך שבועיים שלשה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם