אבחון טרשת עורקים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

08/11/2012 | 07:46 | מאת: משה

האם בדיקת דופלקס צוואר מלמדת רק על מצב עורקי הצוואר או שניתן להסיק ממנה גם על המצב הכללי של העורקים ביתר חלקי הגוף. אילו בדיקות נוספות קיימות לשם אבחון טרשת עורקים? האם בדיקת מאמץ על הליכון נותנת אינדיקציה? בתודה

שלום ממצאי טרשת בעורקי הצואר יכולים להצביע באופן עקיף על חשד לטרשת בעורקים נוספים כגון עורקי הלב אולם אין זה תמיד כך. בדיקת מאמץ על הליכון עשוייה להצביע על בעיה בעורקי הלב אך לעיתים לא מספיקה. הבדיקה שקובעת במדוייק האם יש מחלה טרשתית בעורקי הלב היא צינתור העורקים או CTA שלהם.

מנהל פורום ורידים וכלי דם