לידה נרתיקית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

רואות את הנולד

הן רואות בעבודתן שליחות, מודות על הזכות לעסוק בה ומתרגשות בכל לידה מחדש, גם אחרי שנים ארוכות במקצוע. לרגל יום המיילדות הבינלאומי (5.5), החלטנו להביא אליכם את סיפוריהן של הנשים שמביאות חיים חדשים לעולם – המיילדות כמדי שנה מצוין יום המיילדות הבינלאומי ב-5 למאי. השנה, הגיע תאריך זה רגע אחרי חג הפסח וסיפור יציאת מצרים, סיפור בו שתי מיילדות מילאו תפקיד משמעותי במיוחד. שפרה ופועה, המיילדות אשר סירבו להוראתו של פרעה להמית את הבנים העבריים, הן סמל לנחישותן של המיילדות, לקדושת החיים ולערך העליון שהן רואות בעבודתן. לרגל יום המיילדות, פנינו לארבע מיילדות מרחבי הארץ, וביקשנו לשמוע את סיפורן:     תניה לוי | אחות אחראית במיון יולדות וחדר לידה בביה"ח הלל יפה, חדרה גיל: 43 מקום מגורים: כפר יונה ותק במקצוע: 18 שנים   תניה לוי: "ראוי גם לזכור את הלידות השקטות, בהן התפקיד של המיילדת חשוב לא פחות". צילום: עטרה מושקה   מדוע בחרת לעבוד במקצוע? "בתור נערה התנדבתי במד"א ובהמשך לכך רציתי מאוד להיות חובשת, והגעתי...

סיבות אפשריות ומצבים דומים ללידה נרתיקית

צניחת רחם - תמונת המחשה
צניחת רחם ריבוי לידות עלול לגרום לצניחת איברי האגן, סביב גיל המעבר. נבוכה - וחוששת לטפל בבעיה? כד...
צניחת חלחולת - תמונת המחשה
צניחת חלחולת כאשר מופיעה צניחה של הרקטום, הטיפול היעיל ברוב המקרים הינו ניתוחי. ישנן מספר אפשרויות נ...
ללמוד עוד על לידה נרתיקית
ניתוח קיסרי: כמה ניתוחים מותר?-תמונה

התקשורת דיווחה לאחרונה על יולדת שילדה בפעם התשיעית בניתוח...

מאת: מערכת zap...
05/12/2016
צניחת רחם: טיפולים חדשניים-תמונה

ריבוי לידות עלול לגרום לצניחת איברי האגן, סביב גיל המעבר....

מאת: ד"ר לוי גיל
13/08/2018
פריצת דרך בתחום השתלות הרחם-תמונה

לפעמים חלומות מתגשמים: אישה בת 32 מברזיל שנולדה ללא רחם,...

מאת: ד''ר עמית...
18/12/2018
רואות את הנולד-תמונה

הן רואות בעבודתן שליחות, מודות על הזכות לעסוק בה ומתרגשות...

מאת: ענת ניסני,...
05/05/2019
אולי יענין אותך לדעת...
ניתוח קיסרי - תמונה
ניתוח קיסרי
פרופ' ליאור לבנשטיין
דליפת שתן במאמץ - תמונה
דליפת שתן במאמץ
דליפת שתן במאמץ: תופעה נשית מוכרת, שניתן...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל ללידה נרתיקית?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

לידה נרתיקית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום ד"ר, לאחרונה עשיתי בדיקות דם. התוצאות היו: gpt alt - 631 כשהטווח הוא 0-34 got ast - 137 כשהטווח הוא 0-31 ggt - 608 כשהטווח הוא 0-38 ilk.phosphatase - 193 כשהטווח הוא 35-105 והאשלגן יצא נמוך 3.4 הרופאה הפנתה אותו ל-c.t והדיקות אולטרסאונד. הייתי מעוניינת לדעת מה זה יכול להיות? האם יש לי מחלת כבד ואם כן, מהי? חשוב לציין שאני חמישה חודשים לאחר לידה.ואני סובלת לפעמים מכאבי בטן תחתונה, העיניים שלי צהובות והלשון שלישינתה צבעה לשחור.אשמח לקבל תשובה בהקדם היות ואני מודאגת מאוד.... תודה רבה

למרות שהייתי רוצה לקצר תקופת מודאגותך, איני יכול לתת לך אבחנה, ויותר מכך- להרגיעך. פשוט אין לי דרך לדעת מה האבחנה. יש מעורבות של הכבד- וזה מתבטא בעליית אנזימים- שהיא קלה (עד פי שלשה מהנורמה, זה נחשב למשהו קל ודורש רק מעקב. בדלקת כבד למשל זה עולה למאות ואף אלפים). את מציינת שעינייך צהובות, אך אינך מציינת מה ערך הבילירובין. אחד הדברים שאפשריים הוא למשל אבן בכיס מרה, שגם גורמת לחסימה חלקית (כאב, צהבת בלחמיות). אין לי שום מידע עלייך למעט שאת אחרי לידה (מז"ט), מצב בריאות, תרופות, הסיבה לבדיקות הדם...האם ילדת בניתוח עם הרדמה או לידה רגילה? נראה לי שבחירת הרופאה בבדיקות נכונה, וכמובן גם מעקב בדיקות דם לראות אם חל שינוי עם הזמן. איני יודע אם נלקח דם לוירוסים (מחלת הנשיקה, דלקת כבד), לבילירובין, ספירת דם...

בת 46 הריון ראשון אחרי תרומת ביצית. כעט בשבוע 30 מהלך תקין ללא מחלות רקע ללא סכרת לחצי דם תקינים. בהנחה שזה ימשיך ככה האם אני יכולה ללדת בלידה רגילה ? למה אומרים שבגיל שלי אני חייבת ללדת בלידה קיסרית?

את יכולה ללדת בלידה רגילה. מי אומר שבגילך את חייבת ללדת בלידה קיסרית?

אני בת 38, יש לי בת 2,5 בבית, הריון לפי הספר, לידה רגילה בשבוע 41+5, משקל תקין. נכנסת להריון בקלות אבל מאז עברתי 3 הפלות רצופות. הראשון בשבוע 5+3, השני גיליתי כשהתחלתי עם דימום בשבוע 11+, שהעובר הפסיק להתפתח בשבוע 9+2. ראינו דופק והכל היה נראה תקין בשבוע 7+5. כל השנה עם אנמיה שלא השתפרה למרות לקיחת תוספת ברזל והרבה ויטמינים. אחרי ההפלה השניה עשינו בדיקות הורמונליות, קרישיות, נוגדנים, צילום רחם והכל נראה תקין. התחלתי דיקור והמצב של האנמיה (וההרגשה הכללי) השתפר משמאותית. אחרי 3 חודשים של דיקור והפסקה ניסינו שוב ונכנסתי מיד. אבל שוב נפל בשבוע 5+3. למזלי לא לקחתי כדורים ולא עברתי גרידות, כל פעם היה באופן טבעי. אבל גם לא היתה לי אופציה לבדוק את העוברים. מה היית אומר שקורה או שכדאי עוד לבדוק/לעשות?

באופן כללי רוב ההפלות ניגרמות בגלל מבנה כרומוזומי לא תקין של העובר. כדאי לבצע בדיקת כרומוזומים (קריוטיפ) אצלך ואצל בעלך.

פרופסור משיח, קודם כל תודה על התשובה המהירה! אשמח לדעת איזה מידע הבדיקה הזאת נותנת, ומה ניתן לעשות בהתאם לתוצאות?

הבדיקה צריכה ללמד אם זו הסבה להפלות ואז ניתן לבצע איבחון גנטי טרום השרשה-PGD.

פרופסור משיח, תודה על התשובות המהירות שלך, בהחלט נבקש את הבדיקה בפגישה עם הרופא. יש לי עוד שאלה: קראתי על בעיות השרשה מסיבות אימונולוגיות. יש בארץ בדיקה שמגלה כמות מוגברת של תאים ההרג הטבעיים ברחם וטיפות תואם? מה אתה חושב על הנושא בכלל? תודה

*טיפול תואם

תינוקת שהיתה באחוזון 3 בגיל חצי שנה ירדה לאחוזון 0.4 בגיל 9 חודשים. עולה יפה במשקל (7.1 ק"ג 64 ס"מ). מתפתחת יפה. בטיפת חלב לא מודאגים ואמרו שכרגע לא צריך לעשות כלום. רק לעקוב. אני מודאגת. האם לדעתך צריכה לפנות לרופא ילדים? (לידה רגילה בשבוע 36, הריון תקין) אב - 1.83 אם -1.52. תודה רבה

כדאי להתייעץ עם רופא הילדים ולהיות גם אצלו במעקב

תודה, היית מבצע בדיקות מסויימות בשלב זה או אך ורק מעקב? מאיזה גיל יש טעם באבחון אנדוקרינולוגי?

פנה לרופא הילדים שלך ולפי בדיקתו הוא יחליט