מפרצת בטנית

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

27/10/2012 | 11:02 | מאת: הראל

שלום, אנחנו סטודנטים לרפואה, ויש לנו שאלה על מפרצת בטנית. נניח יש את המקרה הבא: גבר בן 70 אסימפטומטי, מגיע לביקורת, בבדיקת הבטן נמוש גוש בטני פועם. מה תעשה קודם - US או CT? (הריסון לא נותן לנו תשובה. אומר שUS זו שיטה טובה ואח"כ אומר שCT זו שיטה טובה. ברור שלפני ניתוח תרצה לעשות CT, השאלה מה תעשה כפעולה ראשונה?) תודה רבה

שלום לך במקרה של גוש פועם שנמוש בבירור בבטן כלומר דרגת חשד גבוהה למפרצת, הייתי שולח ישר לCT שהיא בדיקת הבחירה על מנת להעריך מצב וצורך בהתערבות. אבל צריך לזכור שיש אנשים רזים שבהם חשים הולם בבדיקת הבטן שאינו חייב להיות מפרצת ואז הייתי שולח לאולטרהסאונד

29/10/2012 | 22:00 | מאת: הראל

מנהל פורום ורידים וכלי דם