בדיקת דופלר קרוטיס - עורקי הצוואר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

20/12/2012 | 16:58 | מאת: ראובן

בבדיקה שערכתי השבוע התוצאות. צד ימין ביפורקציה בגובה הרגיל,רבדים טרשתיים במוצא ICA גורמים להצרות עד 50% . עורק החוליות-כיון תקין. כנ"ל צד שמואל. בין 64 לפני שנה צד ימין 25% צד שמואל 49%. שאלתי האם השינוי הזה מלמד על החמרה? והאם ניתן לעשות דבר תודה מראש.

שלום השינוי אכן מלמד על החמרה מימין אם כי במצב זה עדיין לא נוהגים לבצע טיפול אלה מזמינים לביקורת בעוד 3 ח' לראות האם הופיעה החמרה נוספת. צריך לקחת גם בחשבון שהתוצאות אינן מדוייקות ולעיתים יש שוני בין בודק לבודק וההחמרה עשויה לנבוע גם מכך.

מנהל פורום ורידים וכלי דם