מה זה?

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

25/12/2012 | 10:56 | מאת: מודאגת

שלום, רופא משפחה הפנה אותי לצילום אולטרסאונד לאחר שהתלוננתי על גולה שיש לי בשוק האחורי ואם נוגעים בה היא כואבת. התוצאות שנכתבו לאחר האולטרסאונד הם"בשכבת שומן תת עורי הודגם מבנה היפואקוגני אובלי באורך 1.5 סמ ללא זרימה בתוכו". מה זה יכול להיות? האם עלי לדאוג אושזה שום דבר?

שלום לך אם המבנה נמצא באזור משקע הברך יכול להיות שמדובר על ציסטה ע''ש בייקר שהינה נפוצה יחסית וממקור בעיה אורטופדית במפרק הברך אך לאו דווקה דורשת טיפול. ציסטה נמוכה יותר כדאי לבחון עם הרופא המטפל אפשרויות נוספות.

27/12/2012 | 20:01 | מאת: לדוקטור

הי, תודה על תשובתך. אך לא נראה לי שהמיקום שלה הוא במשקעהברך. מדובר בגולה שנמצאת בשוק- בצד שמאל של השוק ומעט אחורה. כנוגעים בה היא כואבת. מה לדעת זה יכול להיות וממה זה נובע?<

מנהל פורום ורידים וכלי דם