בעיות פוריות: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סובלת מאנדומטריוזיס ועוברת טיפולי פוריות? חשוב שתקראי את זה

גורמים שונים יכולים להשפיע על פוריות האישה. אחד הפחות מוכרים שביניהם הוא אנדומטריוזיס - מחלה הגורמת לכאבי וסת חזקים, שעשויה להוביל גם לבעיות פוריות שונות. אם את סובלת מהמחלה ומתכננת הריון בקרוב, או בשלב מאוחר יותר, חשוב שתדעי על מה להקפיד במהלך הייעוץ הרפואי אנדומטריוזיס היא מחלה דלקתית תלוית אסטרוגן (הורמון המין הנשי), הפוגעת ב- 5-10% מאוכלוסיית הנשים בגיל הפוריות. בין תסמיניה העיקריים: כאבים עזים בזמן הווסת, כאבי אגן כרוניים, כאבים בזמן קיום יחסי מין וקושי להרות.   מהי הסיבה לתופעה? התופעה מתרחשת כאשר תאים של רירית הרחם (אנדומטריום), משגשגים באזורים שונים בגוף, בהם אינם אמורים להימצא באופן טבעי. נגעי האנדומטריוזיס יכולים להימצא בציסטה (כיסית), בתוך השחלה (מצב המכונה אנדומטריומה או "ציסטת שוקולד"), על דופן האגן, על רצועות שונות באגן, בחלל הבטן, בשלפוחית השתן, בלולאות המעיים ולעיתים נדירות אפילו במקומות מרוחקים מהרחם, כמו ברקמת הריאה. מאחר שמקורם של תאים אלה ברירית הרחם, הם מגיבים לשינויים ההורמונליים של המחזור החודשי, ממש כמו התאים...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לבעיות פוריות

בעיות פוריות ונשיאת הריון - תמונת המחשה
בעיות פוריות ונשיאת הריון גורמים שונים יכולים להשפיע על פוריות האישה. אחד הפחות מוכרים שביניהם הוא אנדומטריוזיס -...
הריון ולידה - תמונת המחשה
הריון ולידה מה עושים אם שוכחים ליטול גלולה אחת נגד הריון? איזה אמצעי מניעה מתאים למעשנות? השאלות הכ...
קדחת ים תיכונית - תמונת המחשה
קדחת ים תיכונית PFAPA היא תסמונת דלקתית עצמית המלווה בהתקפים חוזרים של חום גבוה. הבשורה לילדים ולהוריהם...
הקפאת ביציות - תמונת המחשה
הקפאת ביציות אם את מתקרבת לגיל 35, כדאי שתשקלי הקפאת ביציות - כדי שלא תעמדי מול בעיה רפואית, כשתרצי...
הידבקויות לאחר ניתוח קיסרי - תמונת המחשה
הידבקויות לאחר ניתוח קיסרי ניתוח קיסרי - בדומה לניתוחי בטן נוספים - כרוך בסיכון להידבקות רקמות בחלל הבטן. מהם הסיכ...
טיפולי פוריות - תמונת המחשה
טיפולי פוריות מדוע עם הגיל, יורד פריון האישה? כיצד מתבטאת תופעת אי פריון? איך מתכוננים לטיפולי הפוריו...
ללמוד עוד על בעיות פוריות
סובלת מאנדומטריוזיס ועוברת טיפולי פוריות? חשוב שתקראי את זה     -תמונה

גורמים שונים יכולים להשפיע על פוריות האישה. אחד הפחות...

מאת: ד"ר אליצור שי
05/12/2018
סיבוכי הריון? כדאי לבדוק צליאק-תמונה

מחקר חדש מצא כי מחלת צליאק לא-מאובחנת מלווה בסיכון מוגבר...

מאת: ד"ר עמית...
07/08/2018
ניקוי רעלים יעיל: קולון הידרותרפיה-תמונה

מרגישים עייפות כרונית? סובלים מעצירויות, שלשולים ונפיחות?...

מאת: אמה אסתטיק...
04/08/2018
בעיות פוריות: חשיבות האבחון-תמונה

כל זוג שניסה להיכנס להריון ולא הצליח יודע עד כמה טיפולי...

מאת: ד"ר איליה...
22/07/2018
אולי יענין אותך לדעת...
צילום רחם - תמונה
צילום רחם
מדריך בדיקות רפואיות: צילום רחם מבוצע על מנת...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לבעיות פוריות?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

בעיות פוריות: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות
11/11/2018 | 19:56 | מאת: רעות

שלום ד"ר, בתי ביצעה בדיקת פאפ שיצאה לא תקינה ואח"כ קולפוסקופיה שיצאה תקינה צוואר רחם נקי ולא נלקחה ביופסיה.נאמר לה שכנראה היה וירוס הפפילומה שחלף. מתי היא צריכה לעשות פאפ נוסף?האם צפויה בעיית פוריות?האם מומלץ חיסון לאחר ההדבקות? האם צריכה לשמור לא להדביק? תודה מראש.

- בעוד שנה - לא - כן - תלוי בתשובת הפאפ שבודקת היום גם את זני וירוס הפפילומה. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

13/09/2018 | 13:34 | מאת: אנונימת

פרופ שלום המחלה שאני יכולה להוריש הוא 50 סיכון והיועץ הגנטי המליץ לבצע pgd. אני יודעת שpgs הוא בתשלום, וכן הייתי מועניינת לבצע זאת. השאלה שלי היא: מה הם הסיכוים להריון אחרי שהעוברים יעברו את 2 הדגימות האלו בהנחה שתקינים מבחינה גנטית, ובהנחה שאין אצלי בעיות פוריות

השאלה בת כמה את? ככל שגילך גבןה יותר כך יש עדיפות לבצוע PGS.

13/09/2018 | 23:11 | מאת: אנונימת

בת 33

שלום! אני בת 26, נשואה טרייה, לפני הריונות. נוטלת גלולות מזה כ10 שנים. בשנה האחרונה, נוטלת גלולות ברצף, עם הפסקה פעם ב3 חודשים עקב כאבים ודימומים מוגברים מאוד במחזור. בנוסף הנני סובלת באופן יומיומי מגזים ונפיחות בבטן ומכאבי אגן – גב תחתון (בעיקר בצד שמאל). פעם בכמה חודשים תסמינים של דלקת בדרכי השתן: צריבה ותכיפות במתן שתן. בנוסף בזמן המחזור מרגישה כאב חד בא והולך בפי הטבעת, בעיקר בימים הראשונים. כמו כן, בבדיקת דם CA125 התקבלה תוצאה 57.3 לפני כ3 שבועות הייתי בבירור בבי"ח כרמל בשאלה של אנדומטריוזיס בעקבות התסמינים. בבדיקת אולטרסאונד לא הודגמו מוקדים של אנדומטריוזיס או הדבקויות או נוזל באגן, למרות שהסימפטומים מתאימים לאנדומטריוזיס עפ"י דבריו של הרופא. עם זאת נמצא ממצא בדופן האחורית שמאלית של צוואר הרחם. הממצא הינו הטרוגני מאורך, חלקו סמי-סולידי-ציסטי, מכיל נוזל עכור או רקמה סולידית נמקית. וחלקו החיצוני מכיל נוזל צלול יותר. גודל הממצא 23*35 מ"מ, קוטר החלק העכור 23 מ"מ. באבחנה מבדלת - מיומה או פיברומה שעברו דגנרציה והתנזלות, ממצא מכיל נוזל דמי או מוצינוזי. בבדיקה ידנית, רושם של ממצא שמתחיל בדופן האחורית של צוואר הרחם וממשיך לאורך הליגמנט האוטרוסקרלי שהוא מעובה מאוד ורגיש. ניידות מופחתת של הרחם באיזור. הופקה רגישות בעת הנעת הצוואר. הרופאים טענו שיש צורך באבחון מעמיק יותר ולכן נשלחתי לבצע מספר בדיקות לצורך קבלת החלטה על ניתוח: בדיקת MRI בטן תחתונה ואגן לצורך בדיקת מעורבות צוואר הרחם, הליגמנטים האוטרוסקרלים והרקטום. טרם התקבל פענוח מהמכון (יתקבל תוך 3 שבועות). בנוסף, ביצעתי בדיקת קולפוסקופיה במרפאת צוואר הרחם, אך בבדיקה המיומה לא נראתה, כיוון שהיא כנראה במיקום עמוק יותר. נלקחה ביופסיה מצוואר הרחם. תשובות יגיעו תוך 4 שבועות. לפי מה שהבנתי מהרופאים, הממצא די חריג, באופיו ובמיקומו, וכנראה שיהיה צורך בפתרון ניתוחי כיוון שלא נהוג להשאיר ממצאים מהסוג הזה בפנים. רציתי לשאול האם אכן כך? איזה פתרון יתאים למצבי? האם פתרון ניתוחי לא יפגע בפריון וביכולתי להרות? בנוסף האם זמן ההמתנה לתוצאות הבדיקות קריטי? האם יש צורך בפענוח מהיר במקרה שלי? חשוב לציין, כי עד היום לא ניסיתי להרות ולכן לא יודעת האם קיימות בעיות פוריות בשל הנושאים הללו. אני ובעלי מתכננים להביא ילדים בעוד כשנתיים מהיום (עם סיום לימודיי האקדמאיים). האם יש צורך להיזדרז עם זה עקב הבעיות האלה? האם כדאי להקפיא ביציות ליתר ביטחון? תודה מראש. יעל

שלום רב, רציתי לשאול האם אכן כך? איזה פתרון יתאים למצבי? * חשוב לדעת האם הממצא היה גם בעבר. האם בדיקות US בעבר הראו ממצה כלשהו? האבחנה מדויקת יכולה להתקבל רק בביופסיה של הממצא. האם פתרון ניתוחי לא יפגע בפריון וביכולתי להרות? * כל ניתוח בטן עלול לגרום להדבקויות, לכן קיימת אפשרות של פגיע ביכולת להרות. בנוסף האם זמן ההמתנה לתוצאות הבדיקות קריטי? האם יש צורך בפענוח מהיר במקרה שלי? *** אני מניח שלא. האם יש צורך להיזדרז עם זה עקב הבעיות האלה? האם כדאי להקפיא ביציות ליתר ביטחון? *** אני ממליץ להמתין עד קבלת הפיענוח של MRI . יתכן שלא מדובר במיומה אלא בתהליך של אנדומטריאוזיס. שבת שלום

27/11/2014 | 15:40 | מאת: בטי

ד"ר שלזינגר שלום רב, הנני בת 29 ללא ילדים, לאחר 2 הפלות בטרימסטר הראשון, ללא בלוטת תריס. הוסת שלי מאוד חלשה (נמשכת בקושי יומיים וכל הוסת מסתכמת ב-2 תחבושות - סליחה על התיאור). האם יכול להיות קשר בין הוסת החלשה להפלות החוזרות? האם יש דרך לסייע בנושא האמצעות רפואה משלימה? תודה,

שלום בטי בוודאי - הווסת מהווה "חלון" לבריאותה של האשה. ווסת דלילה מצביעה על בעיתיות וחולשה. חולשה של דם, צ'י, כבד ועוד.. במקרים של בעית פוריות / הפלות חוזרות חשוב לי תחילה להביא את הגוף לאיזון ולחזק אותו (דיקור, צמחים, תזונה מדויקת) ורק לאחר מכן אני מנחה את המטופלת לנסות ולהרות שוב. טיפלתי גם במקרים של הפלות חוזרות רבות (אפילו 10...) אבל חובה תחילה לחזק את הגוף. כמובן שאני שמה דגש רב והתיחסות לפן הרגשי - האם יש אמונות, חששות וכו' שיכולים לפגוע בסיכוי להרות ולהחזיק הריון. אשמח ללוותו אותך. את מוזמנת ליצור קשר רפואה שלמה בשורות טובות M.A. DIP AC מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526

פורומים בנושא בעיות פוריות
פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית
פרופ' זיידמן ישיב על שאלות הנוגעות לפריון האישה והפריה חוץ גופית: הזרעה,...
פורום הריון ולידה - תמיכה
בפורום יענו שאלות הקשורות בהריון ולידה, כגון: תחושות והרגשות לקראת הלידה...
פורום הריון ולידה - הלל יפה
מנהלי הפורום יענו על שאלות הגולשים בתחומי הריון ולידה: בריאות האם והעובר...