נגישות
נגישות

גוסרלין: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

פריון, הריון, וסרטן השד

פריון והריון בהקשר לסרטן השד הם בעלי משמעות מיוחדת לנשים צעירות מכיוון שקיימת האפשרות שטיפולים מסוימים בסרטן השד יפגעו בכושר הפריון של המטופלת. הפגיעה יכולה להיות זמנית אך לעתים גם בלתי הפיכה. ניתוחים והקרנות בשד אינם פוגעים בפריוןחלק גדול מגידולי סרטן השד מתפתח עקב אספקה של הורמוני מין נשיים טבעיים (אסטרוגן ופרוגסטרון). גידול שזקוק להורמונים על מנת להתפתח, נקרא גידול רגיש-הורמונים או גידול תלוי-הורמונים. כאשר הגידול זקוק לאסטרוגן (הורמון המין הנשי העיקרי) הוא נקרא תלוי-אסטרוגן או רגיש-אסטרוגן, וכאשר הגידול רגיש לפרוגסטרון מדובר בגידול תלוי-פרוגסטרון.המושג "גידול קולטני אסטרוגן חיובי" (estrogen receptor positive ) מתייחס לסוג של סרטן השד המקבל גירוי מההורמון הנשי אסטרוגן אשר מעודד את התאים להתרבות ולגדול. מכאן נובע שמניעת אספקת ההורמונים לגידול תמנע את התפתחותו או את הישנות המחלה, וזו מטרת הטיפול ההורמונלי הניתן באמצעות תרופות, דוגמת :זולדקס ( goserelin)טיפול תרופתי...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לגוסרלין

תרופות ורוקחות - תמונת המחשה
תרופות ורוקחות ועדת הבריאות של הכנסת אישרה לקריאה שנייה ושלישית הצעת חוק המאשרת לרוקח לתת מרשם לחולה....
ללמוד עוד על גוסרלין
התמודדות עם תופעות גיל המעבר-תמונה

חולות סרטן שד, גם אם הן עדיין בגיל הפריון, צפויות לחוות...

מאת:
13/10/2003
ולא חוזר חלילה-תמונה

יעילות גבוהה לתרופה המונעת חזרת סרטן שד: תפחית את חזרת...

מאת: מערכת zap...
11/12/2004
20 שנה לחודש המודעות לסרטן השד - איפה היינו ולאן הגענו?-תמונה

בעשרים השנים האחרונות נעשתה קפיצת דרך אדירה בטיפול בסרטן...

מאת: מדי שנה ב-20...
11/10/2004
פריון, הריון, וסרטן השד-תמונה

פריון והריון בהקשר לסרטן השד הם בעלי משמעות מיוחדת לנשים...

מאת:
13/10/2003
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לגוסרלין?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

גוסרלין: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב, שנה וחודש לאחר ניתוח רדיקלי של הערמונית PSA עלה 0.24 גליסון 3+4 הומלץ ע"י אונקולוג קרינה +טיפול הורמונאילי בתאריך 24/6 זריקה זולדקס (אחרי שלושה חודשים עוד זריקה) בתאריך 27/6 יתחיל הקרנות (30) האם יש צורך להמתין בין הזריקה לבין ההקרנות או שאין לזה משמעות לטובת הטיפול

רצוי מאד שההקרנות יתבצעו תוך כדי טיפול הורמונאלי מסרס רציף! בברכה

קראתי שרצוי שהזריקה הראשונה תהיה לפחות חודש לפני התחלת ההקרנות. וגם ראיתי בפורום פרוטוקול של אנשים שנתנו להם את הזריקה ורק לאחר חודש וחצי ואפילו חודשיים התחילו את ההקרנות. לכן אני רוצה להיות בטוחה שאין בעיה לעשות זריקה ואחרי שלושה ימים להתחיל הקרנות.

שלום רב, בעקבות עליית PSA מ-1.5 ל-3.8 עברתי ניתוח רדיקלי להוצאת הערמונית. אחרי שנה וחצי ערכי ה PSA החלו לעלות, לכן קיבלתי קרינה ללשכה (מיטת הערמונית). למרות ההקרנות ה- PSA המשיך לעלות. ביצעתי בדיקת PET PSMA שבעקבותיה קיבלתי השלמת הקרנה לבלוטת הלימפה באגן ולבלוטות האגניות בשילוב טיפול הורמונלי (זולדקס), שהוביל להורדה זמנית בערכים, אך הPSA שוב עלה ל-1.6. לאחר PET PSMA נוסף נראה ממצא של גרורה בקשרית לימפה בקוטר 0.4 ס"מ באגן בסמוך לעורק האיליאקלי המשותף, מספר ס"מ מעל לשדה הקרינה הקודם. לכן, הומלץ לי כעת על טיפול משולב של דקפפטיל + זיטיגה+הקרנה לשרשרת קשריות הלימפה של הקשרית הנגועה. קיבלתי את זריקת הדקפפטיל, אולם לפני המשך הטיפול שהוצע לי (זיטיגה +הקרנה) החלטתי ללכת לקבלת ייעוץ נוסף והומלץ לי על: קרינה סטריאוטקית לבלוטה בלבד בשיטת SBRT ללא קבלת טיפול הורמונלי נוסף (למעט הדקפפטיל שקיבלתי). אני מתוסכל ומבולבל ומתקשה להחליט באיזה טיפול עליי לבחור. אשמח לקבל חוות דעת ולומר מה הטיפול האופטימלי לדעתך על סמך הנתונים. האם טיפול מסוג SBRT יכול לעזור במצבי? תודה מראש.

שלום רב, זו באמת דילמה כי אין כאן החלטה נכונה אחת. אני יכול להעיד על עצמי שהייתי נוקט בגישה של קרינה ממוקדת בלבד ללא טיפול הורמונאלי כלל ומתחיל טיפול הורמונאלי רק אם יתברר שהמחלה מתקדמת ביותר מ2-3 מקומות. בברכה

קשיש כבן81 ,עם רקע 3 התקפי לב, קוליטיס כיבית כרונית ושאר ירקות... מלפני כשבועיים חש חולשה וירידה בתפקוד היומיומי. אושפז בבהח. שם נעשה לו סי טי חזה בטן ואגן. בתוצאות- ערמונית מוגשמת עם חשד לece. האדרה המערבת גם את בסיס שלפוחיות הזרע? עשו לו בדיקת psa - שתוצאתה 62. הופנה ליעוץ אורולוג- בדק אותו רקטלית והתרשם מערמונית קשה דו צדדית. הארולוג המליץ על ביופסיה ומיפוי עצמות כלל גופי להשלמת הערכה סיסטמית. וכבר להתחיל טיפול תרופתי ביקלןטמיד 50 מג כדור אחד ליום. שאלותי הן: 1. בהנחה שמיפוי העצמות תקין - איזה פרוטוקול טיפול הייתה ממליץ לאדון? 2. האם היית מבצע בדיקות נוספות טרם קביעת טיפול? 3. בהנחה שמיפוי העצמות תקין, זה אומר שוודאי המחלה הינו מקומית? תודה רבה על המענה

שלום רב, 1. לפי תיאורך המלצתי היא בדיקת PET Ga68 PSMA שהיא הרבה יותר רגישה לאבחון התפשטות מחלה 2. יש להתחיל טיפול הורמונאלי מסרס עם זריקות. ישנן מספר אופציות, ביניהן זולדקס, דקפפטיל, סופרפאקט אך אם יש סבל של אצירת שתן או קושי במתן שתן עדיף לתת פירמגון. 3. ביופסיה זו בדיקה הכרחית לאבחון מלא של המחלה. במידה ומדובר במחלה מקומית שטרם התפשטה, יצטרך המטופל לעבור את הזריקות והקרנות לערמונית. במידה שהמחלה גרורתית אז בשלב הראשון אין מקום להקרנות אבל כן יהיה מקום לשקול תוספת טיפול ביולוגי. בכל מקרה כדאי מאד להגיע לאונקולוג למומחה בתחום שינהל את המחלה ואת המטופל בברכה

פרופסור שלום רב, בת 51 בריאה למעט המחלות הרשומות מטה : חליתי בפעם השניה בסרטן השד לאחר כ20 . אותו סוג ,הורמונלי ,תלוי אסטרוגן ,מקומי ובאותו שד (למרות שעברתי כימוטרפיה,הקרנות ,טמוקסיפן רק ל- 3 שנים..). ב-1999עברתי למפקטומי. הפעם עברתי ניתוח מסטקטומי ועקב תוצאת אונקוטייפ 30 הוחלט על כימוטרפיה רק 4 טיפולים ובהמשך טמוקסיפן 10 שנים. בנוסף יש לי מיומה גדולה ברחם שהוחלט לנתח כולל הרחם לאחר סיום הטיפולים הכימוטרפים בעוד כשלושה חודשים. אפשרי גם כריתת שחלות . היתי צריכה לעבור ניתוח מזמן ,זו טעות שלי שדחיתי אבל חבל עכשיו לבכות על משהו שלא ניתן לשנות . ועכשיו לשאלה שלי: למרות גילי ולמרות שקיבלתי טיפול כימוטרפי ,לאחר הטיפול קיבלתי ווסת ,עקב כך האונקולוג המליץ על התרופה בזריקה בשם zoladex 3.6 mg פעם בחודש . הפעילות של השחלות מסוכן לגידול תלוי אסתרוגן שיש לי ולא מומלץ להמתין עד הניתוח. האם התרופה יכולה לשבש משהו שקשור לניתוח העתידי של כריתת הרחם כולל המיומה? תודה רבה על המענה !!!

תרופה זו יכולה לשבש את סדירות מחזור הווסת ע״י הקטנת רמות האסטרוגן, אבל לא אמורה לפגוה בטיפול הכללי למחלתך.

תודה רבה על התייחסות המהירה , אבל לא בטוחה שהסברתי את עצמי.. אני שאלתי לגבי השפעת התרופה על תהליך הניתוח של המיומה/כריתת הרחם שאני אמורה לעבור לאחר סיום הטיפולים נגד סרטן השד. האם לא קיימת סכנה שהתרופה תשפיע לרעה על תהליך הכריתה של המיומה/הרחם ע"י הדבקויות או תופעות אחרות שיכולות להפריע לתהליך תקין של הניתוח הגינקולוגי? לא יודעת למה נוצר אצלי רושם כזה ..אולי ממה שקראתי בעבר בנושא מיומות ..אבל ככל הנראה אני טועה . תודה וסליחה אם היתי קצת נודניקית !

תופעות אלה זניחות. יש הטוענים שלעיתים , בעקבות טיפול זה, יש קושי בהפרדת השרירן מהרחם, אך במקרה שלך בו מתוכננת כריתת הרחם זה לא בא לידי ביטוי כלל. בהצלחה.

תודה על המענה המהיר