התלבטות

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

14/03/2012 | 15:41 | מאת: דניאל

צהרים טובים לרופי הפורום. אני בן 54, ערמונית מוגדלת 110 ג' עם שארית 180,יורד בלילה פעמיים (לפעמים גם 3 פעמים)להשתין. ביום אין לי כמעט לחץ להשתין. ה פי.אס. איי. 2.56. האורולוג ממליץ על אבודרט וטמסולוסין(לפי העלון שניהם עם תופעות לוואי משמעותיות והטמסולוסין עם תופעות לוואי בלתי הפיכות). רופא המשפחה טוען שברפואה יש לשים משקלות לתופעות לוואי של לקיחת התרופה ולתופעות שקימות ללא נטילת התרופה. מה יותר מסוכן לחולה: צריכת התרופות או ההמנעות מלצרוך אותן? האם בשוק התרופות יש תרופות עם פחות תופעות לוואי? תודה על הסבלנות.

דניאל שלום רב. צודק הרופא שלך שאומר שיש להתחשב בפוטנציאל של תופעות הלוואי אך יש גם להתחשב בבעיות מהן אתה סובל ובהשפעתן על בריאותך. החלטה על טיפול בהפרעות השתנה תלויה במספר גורמים: מצבך הבריאותי, מחלות הרקע שלך תוצאות בדיקות המראות גם השפעה גופנית של הפרעת ההשתנה, ותחושותיך שלך- עד כמה המצב מפריע לך. ע"פ מה שכתבת אתה סה"כ אדם צעיר, שקם מס' פעמים בלילה להתרוקן.ללא הפרעות משמעותיות במהלך היום. לא ציינת מחלות אחרות. אם ההתעוררות הזו מפריעה לך ואתה עייף במהלך יום המחרת אכן חשוב לטפל. לפני שלוקחים תרופות חשוב לבדוק האם אתה שותה הרבה בערב? בעיקר קפאין או אלכוהול? אוכל פירות לפני השינה?- אלו דברים שגם יכולים לגרום לך להתעורר לשירותים בלילה ולאו דווקא הערמונית, ואם תמנע מהם אולי התלונות ירגעו. אם עדיין זה לא עוזר ואתה סובל מכך בהחלט יש מקום לטפל, כי המצב לא ישתפר מעצמו אלא עשוי להחמיר. לכל התרופות המוכרות יש תופעות לוואי, ובעלוני הצרכן תמיד כתוב המון ומפחיד- כי זו חובתן של חברות התרופות. אולם זה שיש פוטנציאל לתופעות לוואי כלל לא אומר שהן בהכרח יקרו. תמיד ניתן לנסות תרופה ולהפסיק לפי צורך. ע"פ מה שאתה מתאר אכן מדובר בערמונית גדולה והטיפול המשולב של אומניק ואובדרט הוא מאוד יעיל: האומניק תשפר את הריקון של השתן והאבודרט יקטין את הערמונית. תרופות צמחיות שמפורסמות לא תמיד נבדקות באופן מעמיק ואולי אין להן הרבה תופעות לוואי אבל אין להן גם את ההשפעה המיטבית שיש לתרופות הרגילות.. אם אתה סובל וחושש מתרופות ניתן גם לשקול ניתוח- ורצוי לפנות לבדיקת אורולוג מסודרת ולשוחח עמו על כל האופציות העומדות בפניך ולהתלבט עמו יחד מה הכי מתאים לך.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת