פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

הפורום יעסוק במתן ייעוץ ראשוני ובסיסי באשר לזכויות ולאפשרויות העומדות בפני הקשיש הסיעודי, המטופל הסיעודי ובני משפחתו עם השחרור מבית החולים. הנחיות בתחומים כגון: זכאות לסיוע מביטוח לאומי, זכויות ניצולי שואה, זכאות לשיקום, טיפול במרכז יום לקשיש, קהילה מוגנת ועוד.
935 הודעות
594 תשובות מומחה

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

03/06/2013 | 18:39 | מאת: אא

שלום חולה קשיש שמרותק לביתו ומתגורר בדירת קומות ללא מעלית בית של משרד השיכון האם אחות סיעודית יכולה לכתוב מכתב רפואי לבקשה מהם להעברה החלפה לבית קרקע? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. לשאלתך כל איש מקצוע בצוות רפואי- סיעודי המטפל בחולה רשאי להכין דו"ח סיעודי / רפואי על מצבו של החולה בבקשה /המלצה לשינוי מגוריו לקומת קרקע בשל תפקודו ומצבו הרפואי. בד"כ משרד השיכון מבקש מכתב רפואי עדכני המנמק מגבלות של המבקש, אליו מומלץ לצרף דו"ח של האחות או עובדת סוציאלית שמכירה את המטופל. בהצלחה.

13/04/2013 | 13:23 | מאת: מור

שלום. אבקש לשאול האם אדם שנהפך להיות סיעודי (בריאותי או נפשי או תפקודי) יכול להיות נכה 100% ועקב כך לקבל פטור מתשלום מס הכנסה מההכנסת פנסיה שלו ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מור. על מנת לקבל פטור מתשלום של מס הכנסה על האדם לעבור ועדה רפואית של מוסד לביטוח לאומי. הועדה תקבע אחוזי נכות רפואית לצורך העניין, זכאות ל-100% נכות רפואית מעניק פטור מתשלומי מס עד תקרת הכנסות מכל מקור שהוא . את גובה התקרה ומידע נוסף ניתן לקבל במשרדי מס הכנסה במקום המגורים, לשם מוגשים טפסי בקשה לוועדה רפואית. בהצלחה.

15/04/2013 | 08:43 | מאת: מור

תודה . אם כך , האם אדם שמוגדר כסיעודי ז"א : אם מצב בריאותו ותפקודו (הרי תפקוד נגרם מבעיה בריאותית ) ירודים כתוצאה ממחלה , תאונה או ליקוי בריאותי אשר אינו מסוגל לבצע בכוחות עצמו חלק מהותתי של לפחות 3 מתוך 6 פעולות יחשב כאדם נכה 100% ? , ז"א כל מי שעומד בקרטריון הזה הינו נכה 100% ? ז"א למה צריך ועדה של ביטוח לאומי ? למה אין חוק שטוען שכל אדם סיעודי מקבל פטור מלא ממס הכנסה על ההכנסה שלו ? מצב סיעודי לדוגמא : בעיית תפקודית (כמובן שהיא נגרמה בגלל בעיה רפואית ) היא גם כן תוכר כנכה עקב בעיה רפואית ? תודה

בכל מיקרה צריך וועדה לקביעת האחוזים על פי חוות דעת רופאך על מצבך והחלטת רופא הוועדה ....אחוזי נכות לא ניתנים בקלות!!!

28/03/2013 | 15:33 | מאת: אייל

שלום אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון. אבי חולה סיעודי, שנעזר חלקית במכונת הנשמה, ומטופל בבית בתמיכת חברת קלינטיקה. רציתי לשאול אם את מכירה למה זכאי חולה בטיפול ביתי שכזה, שכמובן ממומן ע"י קופת חולים. הרופא שמטפל בו מגיע רק אחת לחודש לביקור, יש אח שמגיע אחת לשבועיים, וכאשר אני פונה לרופא במקרים דחופים, אז הוא תמיד עסוק מכדי להגיע, ומסביר לי בטלפון מה לעשות, כמו לתת לו אנטיביוטיקה במרשם טלפוני.הם לא מוכנים לעשות לו עירוי כאשר הוא לא שתה, וטוענים שזה דבר שעושים רק בבית חולים. אני מעוניין להחליף את החברה, שאלתי אם את חושבת שאלו הנהלים ועם חברה אחרת הדברים לא יהיו שונים?. בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אייל. לצערי הרב משרד הבריאות לא קבע סטנדרטים/נהלים אחידים לקופות חולים למתן מענה אחיד לחולים מונשמים המטופלים בבית. כתוצאה מהעדר קריטריונים ברורים כל קופ"ח וכל מחוז של הקופה עושה הסכמים שונים בהתאם למדיניות הפנימית של הקופה עם חברות שמספקות שרותים. דעתי שהשרות שאתם מקבלים בבית אינו מספק וראוי. באפשרותכם לפנות להנהלת מחוז של קופ"ח המבטחת בתלונה על טיב הטיפול ותדירותו ובמקביל לנציבות תלונות הציבור במשרד בריאות. בהצלחה ורפואה שלמה.

29/03/2013 | 11:46 | מאת: אייל

11/08/2013 | 07:38 | מאת: ריאד

יש לנו בן מונשם בבית ,הרופא מגיע פעם בשבוע , דרך " שקד " אשר שייכת לקופת חולים כללית , מחוז שרון שומרון, הרופא כן , היה נותן לו נוזלים במקרה הצורך . אם אתה מעסיק מטפל מגיע לך 1100 ש"ח מהרווחה , כעזרה למימון מטפל . את הטפסים שולחים לירושלים .

שלום רב, אנחנו תלמידי חטיבת ביניים, קבוצת רובוטיקה מנהריה, המשתתפים בתחרות FLL. כחלק מהתחרות, החלטנו שאת עבודת המחקר שלנו נעשה סביב מבוגרים בני גיל הזהב - בהתמקדות על חולי אלצהיימר או כל מחלת שכחה אחרת. מאחר ואנחנו לא מסוגלים לפתח תרופה בריאותית (עדיין ;) ), החלטנו שנחשוב על פתרון טכנלוגי חדשני שיוכל להיות אב טיפוס לפתרון אמיתי. הפתרון שחשבנו עליו הוא בעצם "תזכורן אלקטרוני", שמורכב מצג של ביפר ושעון. שלושה כפתורים מרכזים ורמקול אחד. המוצר יהיה בצורה של שעון יד לענידה על פרק היד באמצעות צמיד או רצועה על מנת שהמערכת תהיה ניידת, קלה, נוחה ובנוסף לכל שהמשתמש לא ישכח איפה שם אותה ושתהיה זמינה לאורך כל היום. בנוסף לשעה, המוצר יציג נתונים נוספים כמו תאריך וסדר יום. הוא יתוכנת על ידי בן משפחה וגם על ידי המשתמש עצמו, וייתן התראה קולית כדי להזכיר את הפעולה שהאדם צריך לעשות. נשמח לשמוע מה דעתך בכלליות על הרעיון והאם הוא יכול להוות בסיס לפתרון מציאותי בחיים האמיתיים? רצינו לדעת חוות דעת גם מהבחינה הסיעודית, שמטפלת בקישישים. נשמח לתגובה מהירה ככל האפשר וברשותך, תגובתך תצוטט ותופיע בעבודה. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לכם. הרעיון המתואר בפניה נראה מעניין ויצירתי, ובהחלט יכול לסייע לאנשים מבוגרים עם בעיות זכרון. לדעתי הוא יכול להיות בהחלט שימושי ופרקטי מאוד לאנשים עם הפרעה קלה עד בינונית בזכרון ולשפר את איכות חייהם. בהצלחה בפרוייקט ובתחרות

21/01/2013 | 23:05 | מאת: ניקול

קיבלנו את מקסימום השעות למטבית עבור סבתא. אנו רוצים לערוך איתה פגישה לתיאום ציפיות. אילו נושאים כדאי להעלות, (כדי למנוע חילוקי דעות בעתיד)? מהם התפקידים שעליה לבצע עבור סבתא?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניקול. גימלת סיעוד של ביטוח לאומי אמורה לענות על צרכים אישיים חלקיים של הקשיש המתקשה בתפקוד יומיומי בביתו ו/ או לספק השגחה. תפקיד המטפלת לספק עזרה חלקית או מלאה בתפקודים הבאים של הקשיש הנזקק: שמירה על ההיגיינה האישית- רחצה, טיפול בהפרשות ( החלפת טיטולים או מוצרי ספיגה נוספים), עזרה בהאכלה, עזרה והשגחה בניידות. במישור האינסטרומנטלי בתפקיד המטפלת לדאוג לנקיון בסיסי של השטח האישי שנמצא בשימוש הקשיש, לערוך קניות על פי בקשת המטופל, בישול. כמענה על צורך רגשי לקיים שיחות עם המטופל, ללוותו לטיולים במידת האפשר או לטיפולים רפואיים. תפקיד נוסף - להשגיח על המטופל בעיקר בשל פגיעה קוגניטיבית. לציין כי אין בתפקיד המטפלת לדאוג לנקיון יסודי של הבית או לשרת בני בית נוספים. כמו כן, תוכנית הטיפול מחייבת תכנון שעות סיעוד שאושרו בהתאם לצרכים ספציפיים של סבתך. לשם כך אני ממליצה לבקש פגישה עם עו"ס החברה לתאום ציפיות ובניית תוכנית טיפול. בהצלחה.

19/01/2013 | 12:02 | מאת: חיפאית

שלום לכן, אדם בגיל 91, ניצול שואה, אלמן ומתגורר לבד : מבחינה פיזית מסוגל להתרחץ, להתלבש, לאכול , לקום מהמיטה וכד', אבל מבחינה מנטלית - לא לגמרי מודע למה שהוא עושה, לא לגמרי מתמצא, בקיצור -אפשר לומר שמצבו בעייתי, אינו מושלם כלל מבחינה תפקודית ואחריות לעצמו ולמעשיו. קיבל גימלת סיעוד של 9 שעות (כנראה משום שהכנסותיו עולות על המינימום הדרוש לגימלה מלאה), ולאחר תקופה מסויימת , עם מכתב של רופא גריאטר, בעקבות שינוי לרעה במצבו, לא פחות ולא יותר - בביטוח הלאומי בדקו שוב והחליטו לקצץ שעתיים ממה שקיבל עד כה. אבסורד או לא בגיל 91? לדעתי ולפי הבנתי - אטימות מוחלטת! מה עושים?- האם מתאים כעת לפנות לרופא פסיכוגריאטר , או למנהל מח' גריאטרית באחד מבתי החולים? אולי הערכה שלו את המצב תשכנע את הביטוח הלאומי לנהוג אחרת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
19/01/2013 | 12:27 | מאת: חיפאית

לגבי רופא פסיכוגריאטר - האם עדיף לחפש פסיכיאטר שהתמחה בפסיכוגריאטריה, ולא גריאטר שהתמחה בכך ?

שלום לך. היות ואת מתארת בעיקר ירידה קוגניטיבית של אביך שבגינה הוא אינו מסוגל לדאוג לענייניו וזקוק להשגחה, אני אכן ממליצה לפנות לאבחון של פסיכוגריאטר שהוא רופא פסיכיאטר עם התמחות בהפרעות של הגיל השלישי. האיבחון אמור לתאר את מצבו הקוגניטיבי של אביך במישורים שונים, את הסיכון הפוטנציאלי לעצמו או לסביבתו( במידה וקיים) בהעדר של ההשגחה הדרושה ברוב או בכל שעות היום. ההמלצה העדכנית של פסיכוגריאטר להשגחה צמודה מהווה בד"כ התוויה להגדלת שעות טיפול ע"י מוסד לביטוח לאומי. בהצלחה.

29/10/2012 | 10:11 | מאת: קטי

שלום לכולם, אודה לעזרתכם בהמלצה על בית אבות לסבא וסבתא שלי בני 80 ו-84 עצמאים. סבתא שלי צריכה קרוב אליה אחות כי היא הרבה פעמים לא מרגישה טוב אבל היא מתלבשת לבד ומתרחצת לבד ואפילו מבשלת ומנקה. הם רוצים להיכנס לבית אבות אך התקציב לא גבוה. 6000 ש"ח לשניהם.מישהו יכול להמליץ לי על בית אבות עבורם? שנותן גם את האופציה למקרה שיהיה מצב סיעודי בעתיד. אודה לתשובתכם והפנייה אולי לגורם אחר.

לקריאה נוספת והעמקה

קטי שלום. בד"כ עלויות שהות במחלקות לקשישים עצמאים ותשושים ( אשר זקוקים לעזרה חלקית) גבוהים מהסכום שציינת בפנייתך. ניתן לפנות ללשכת רווחה במקום מגורים לעו"ס במדור לקשיש בבקשה לבדוק זכאות למימון חלקי של משרד הרווחה עבור סידור. לשם כך הקשישים וגם ילדיהם יתבקשו להציג מסמכים רלוונטיים לבדיקת הכנסותיהם. ישנן מסגרות שכוללות גם מחלקות סיעודיות- על כך תוכלו לבדוק בעת ביקור או בירור מול המסגרת. אין באפשרותי להמליץ על המסגרת. כדאי להתייעץ עם עו"ס במדור לקשיש במקום מגורים הן לגבי המימון והן המסגרת האפשרית. בהצלחה.

11/10/2012 | 00:10 | מאת: אתי

שלום רב, אבי בן 62 מאושפז ומוגדר כ"סיעודי מורכב". העו"סיות בביה"ח וברווחה אמרו שעד שלא יגיע שיחרורו לא יוגדר מצבו והוא לא יכול לקבל "קוד". על כן אני בבעיה: הוא לא יוכל לממן את הסיעוד שלו לאחר שישתחרר ואני אצטרך לממן זאת. הבנתי שמימון מינימלי לשהות במוסד מגיעה ל9500 בחוד. שאלתי היא לגבי ההשתתפות העצמית (שאני לא יכולה להרשות לעצמי) לפי מה נקבעת ההשתתפות שלי? משכורת ב- 3 חודשים אחרונים ?

לקריאה נוספת והעמקה

אתי שלום. כל עוד שאביך מוגדר כסיעודי מורכב ( לא ציינת על איזה רקע) הטיפול בסידור מוסדי עבורו באחריות בלעדית של קופ"ח המבטחת. אביך זכאי לטיפול מוסדי במסגרת שתוצע לו ע"י קופ"ח בהשתתפות עצמית שנעה בין 107- 112 ש"ח ליום בהתאם לקופה המבטחת. במקרים חריגים ניתן לקבל גם הנחה. לצורך הסידור עליך לפנות לבקרה של קופ"ח בבה"ח בו אביך מאושפז באמצעות עו"ס המחלקה או אחות אחראית. אין שום משמעות ל"קוד" של משרד הבריאות אצל חולה מורכב- לשכת הבריאות מטפלת רק בחולים סיעודיים או תשושי נפש. במידה ואביך ישנה את ססטוס ויוגדר כסיעודי עליך מייד לפנות ללשכת הבריאות בכתובת המגורים בבקשה לאשפוז סיעודי כרוני ולהגיש את החומר הרפואי והסיעודי הרלוונטי לצד המסמכים המעידים על המצב הכלכלי של האב וקרובי משפחה מדרגה ראשונה ( במידה וישנם) כגון אשתו ואת כל ילדיו (פירוט חשבון של החולה לשנה האחרונה כולל תוכניות חסכון ופקדונות, בעלות על הדירה ו-3 תלושי שכר של הילדים). ההשתתפות נקבעת על פי גובה של שכר הילדים ויכולת כלכלית של החולה ובת זוגתו. היות ומדובר בהליך ממושך לקראת קבלת "קוד" כדאי לבדוק מסגרות ל"טרום קוד" אשר מוכנים לקלוט חולים מיידית בהסדרי תשלום סבירים עד סיום ההליך בלשכת הבריאות. למידע נוסף מומלץ להיות בקשר עם עו"ס המחלקה. בהצלחה. בהצלחה.

11/10/2012 | 18:09 | מאת: אתי

ראשית, תודה על התשובה המהירה והעניינית!!! הדאגה שלי היא לאחר שהוא ישתחרר... עול המימון יפול עליי כי הוא התגרש מאמי ואחי היחידי אינו עובד. יוצא מזה שכל המשכורת שלי ומעבר לכך, אני אצטרך להפקיד לטובת השהות שלו במוסד סיעודי- הבנתי שהעלות מתחילה מ- 9000 ש"ח בחודש. מבחינתי זה אבסורד...אני צריכה לדאוג לאדם שלא דאג לי מעולם. יש דרך לממן את השהות שלו מבלי שהמימון ייפול עליי(ואין לו ביטוח סיעודי או משהו כזה). אני לא האפוטרופסית שלו, הוא גם לא בגיל פנסיה עדיין. אני פשוט אובדת עצות!!!

שלום רב, סבתי בת ה-89 עברה בשנים האחרונות מספר אירועים (שגרמו לכך שבעשור האחרון היא לא יצאה מפתח ביתה) האחרון שבהם הוא דופק חזק בפרוזדור הלב. לאחר טיפול בבית החולים, טיפול שארך כשבוע. קיבלה מספר תרופות וקבלתם הוא כדלקמן: בבוקר לפני א.בוקר כדור 1 שלקרדילוק 2.5 מ"ג, כדור אחד של FOLIC ACID SMG, לקראת השעה 11:00 בבוקר 1/2 כדור של פלויקס 75 מ"ג. ובנוסף פעמיים ביום כדור של SLOW-K POTASSIUM CHLORIDE השאלות שברצוני לשאול הם: 1. רוב התרופות ניתנות עוד לפני א.הבוקר, נוצר מצב שהיא לא אוכלת דבר לאחר מכן. כל דבר רק מהריח גורם לתנועת הקאה. האם ניתן לפרוס את קבלת הכדורים לטווח רחב יותר של שעות. 2. בנוסף היא סובלת מפצע לחץ בגב התחתון, מדברים שקראתי הדבר עלול להיות גורם מוות. מה טיפול הרצוי לאשה שבמצבה העכשווי אינה יכולה לקום מהמיטה, והיא נעזרת באמי שתזיז אותה לצד היא היא רוצה בכך. אשמח לתשובה בהקדם, תודה מראש שימי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שימי. לגבי שאלתך הראשונה בעניין נטילת טיפול תרופתי אני ממליצה להתייעץ עם רופא משפחה, דיאטנית או לפנות לפורום רפואי מתאים. פצע לחץ לא מטופל מהווה גורם סיכון לזיהומים קשים המלווים בסבל, ירידה תפקודית וריפו קשה ומורכב. מומלץ לגבי חולים סיעודיים שינוי תנוחה כל שעתיים. חשובה הערכה מיידית מקצועית של הפצע ( דרגה, עומק) ע"י רופא או אחות על מנת להתאים את סוג הטיפול. ניתן לבקש דרך רופא מטפל ביקור של הצוות המקצועי מיחידת בית של קופ"ח לצורך הערכה, הדרכה והתאמת טיפול. במקרים של פצעים קשיי ריפוי נדרש אישפוז במוסד גריאטרי לטיפול בפצע במימון חלקי של קופ"ח. מומלץ להצטייד במזרן ביצים או אוויר למניעת פצעי לחץ חדשים. ישנה חשיבות לתזונה עתירת חלבונים לריפוי פצע כגון מזון רפואי ותוספי תזונה- אבקת חלבונים. רפואה שלמה.

26/09/2012 | 11:23 | מאת: מירי

חברה שלנו אלמנה ,67 , עברה לפני כמה שנים אירוע מוח. אחרי אישפוז חזרה לתיפקוד כמעט מלא אך עם כמה מגבלות להן היא "חצי" מודעת . אין לה בעיה ברמה של תפקודים בסיסים ( קניות נסיעות , משיכת כסף בבנק ) אולם ברמה של תיפקודים ברמה מורחבת יש לה בעיות ( זכרון , הבנת המצב ,שיפוט). לדוגמא : לא מסוגלת לזכור ולהבין (בגלל השלכות משפטיות) את ההבדל שבין יפוי כוח לבין שותפות בחשבון, לא זוכרת כיצד רשומה דירה אותה קיבלה בזמנו בירושה . יש לה שני ילדים והיא עצמה גילתה לתדהמתה שאחד מהם מנצל את מצבה . בקיצור מצד אחד היא עצמאית אך מצד השני היא במצב שעלולה לגרום לעצמה נזק בלתי הפיך. כיצד ניתן( עם פגיעה מינימלית בכבודה העצמי) לעזור לה? למותר לציין שכבוד העצמי שלה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירי. ניתן לבדוק עם החברה לגבי נכונותה למנות מיפה כוח לצורך ניהול חשבונותיה ורכושה ( אינו חייב להיות בן משפחה, העיקר שהחברה או סביבתה הקרובה יכולים לסמוך עליו ). הכלי של ייפוי כוח אינו מבטל את זכות ההחלטה של החברה ובכך לא אמור לפגוע בכבודה העצמי שלה, אלא מאפשר בדיקה וניהול של נכסיה ורכושה ע"י אדם נאמן. מידע נוסף ויעוץ משפטי ניתן לקבל בארגון " יד ריבה" . בהצלחה.

23/09/2012 | 22:57 | מאת: דנית

שלום, סבתי בת 86 אושפזה בביה"ח מכיוון שבלעה הרבה כדורים והרופאים אמרו שאין צורך בניקוי קיבה , היא חיה לבד יש לציין.בנוסף הרופאים אמרו שהיא חולה בדימנציה. כמובן שמכתב של רופא ביה"ח הוא אך ורק בגדר ההמלצה. לא ידענו מה לעשות איתה ולקחנו אותה זמנית לבית אבות. אנו רוצים לקבוע לה תור לרופא פסיכוגריאטרי שבאמת יאשר שיש לה דימנציה וככה נוכל לפנות לביטוח לאומי . כרגע, היא נמצאת בבית אבות ומאוד רוצה לחזור הביתה. כמובן שאנחנו מסבירים לה שאין לה ברירה והיא חייבת להיות שם בינתיים מכיוןן שהיא לא יכולה יותר להיות לבד. הייתי רוצה לדעת האם יש חברות פרטיות של מטפלות שאתן מכירות ? אני לא מוצאת בשום מקום , העובדת הסוציאלית של קופ"ח שלה כמעט ולא עוזרת לנו. תודה מראש דנית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנית. מחלת דמנציה היא שם רחב לספקטרום של מחלות אשר מתאפיינות בירידה קוגניטיבית בדרגות חומרה שונות. לפי הפרטים שתיארת סבתך מתמצאת במקום ומכך נובע רצונה לחזור לביתה- הדבר עשוי להצביע על שלב התחלתי של המחלה. בכל אופן האבחון הסופי יינתן ע"י רופא פסיכוגריאטר. מפנייתך עולה כי אין לסבתא זכאות לחוק סיעוד ממוסד לביטוח לאומי והשלב הראשון הוא להגיש בקשה לעזרה סיעודית, מומלץ מאוד לצרף את האבחון הפסיכוגריאטרי שימליץ על ההשגחה ברוב/ או בכל שעות היום. כל עוד שלא תהיה הכרה מבטל"א ניתן לקבל השגחה בבית רק באופן פרטי ורק על ידי עובדת ישראלית ( כל עוד שלא סודר היתר להעסקת עובד זר). מידע לגבי חברות המספקות שרותי מטפלות צמודות ישראליות את יכולה לקבל באינטרנט בחיפוש של חברות סיעוד ( חלקן עם פריסה ארצית של סניפים). בהצלחה.

12/08/2012 | 00:57 | מאת: אריק

שלום אילנה. אבא שלי כבר בבית אבות סיעודי, אני רוצה לדעת איתך איך אני נישאר במעקב על מצבו.. אני יודע שהוא יחסית מדרדר..מה אני יכול לעשות בעיניין?

לקריאה נוספת והעמקה

אריק שלום. הדרך היחידה לעקוב אחרי מצבו של האב במסגרת הסיעודית היא לבקר אצלו באופן קבוע ולהיות בקשר הדוק עם הצוות הסיעודי והרפואי במקום. הביקורים התכופים יאפשרו לך להיות ערני לשינויים שחלים במצבו, להתעדכן ולעתים למשוך תשומת הלב של הצוות להחמרה הדורשת פינוי למיון או אשפוז. כמו כן, זכותך לקבל עדכון לגבי מצב העור,שינויי תנוחה ופעולות הנעשות למניעת התפתחות פצעי לחץ, אופן ההזנה, שתייה וטיפול בהפרשות. תזכור שזכותך לדעת. לגבי מידע נוסף תוכל לפנות לעו"ס של המסגרת. שיהיה בהצלחה ובריאות לאביך.

21/05/2012 | 12:26 | מאת: יוסף

שלום רב, הורי זכאים לקבל גמלת סיעוד. אלא שהם לא מוכנים להכניס לבית אף מטפלת זולת בן משפחה ..(למשל - נכדה), בכל אחד הם חושדים שיגנוב, שירביץ להם. ש... המשמעות שהבית מוזנח, הם לא מטופלים טוב אין מי שיסייע בללכת לבדיקות /להביא תרופות, להכין אוכל. הבנו שביטוח לאומי לא מאשר לבן משפחה לטפל דרך חברה ולקבל את הגמלה. אז מה עושים? לתת להם לגווע ? האם אין אישור מיוחדים להעסקת בן משפחה? מה הקריטריונים? האם הם יכולים לקבל את הגמלה בכסף ולהעסיק מי שהם יבחרו?הם גרים בירושלים אני משווע לסיוע

יוסף שלום. אכן בני משפחה מדרגת קירבה ראשונה של הקשיש- הילדים ובני זוגם- אינם יכולים להיות מטפלים במסגרת חוק סיעוד. אך הקרובים לא מדרגה הראשונה כגון נכדים, אחיינים וכדוי יכולים לקבל אישור מיוחד לכך בתנאי שאינם מתגוררים עם הקשיש תחת קורת גג אחת- על כך עליהם לפנות לחברת סיעוד מטפלת ולמלא טופס בקשה שמפרט את קירבתם והצהרתם על מגורים בנפרד. אני ממליצה לפנות לחברת סיעוד ולבדוק את אפשרות העסקה של הנכדה למשל. בהצלחה.

10/04/2012 | 12:04 | מאת: אורי

שלום אבי אחרי שבץ שהותיר אותו ללא יכולת לזוז בצד אחד של הגוף, הוא זקוק לסיעוד אבל בקופ"ח מעבירים אותי מאחד לאחר ואני לא בטוחה מה עושים מפה

לקריאה נוספת והעמקה

אורי שלום. קודם כל אני ממליצה לך לבדוק זכאות של אביך לשיקום מוסדי. מפנייתך לא ברור האם הוא מאושפז או שוהה בבית. במידה ואביך מאושפז ניתן לפנות באמצעות עו"ס המחלקה לבקרה של קופ"ח בבקשת שיקום. במידה ואביך בבית ניתן לבדוק זאת דרך רופא מטפל. לגבי סיוע סיעודי עליך להגיש טופס " בקשה לגמלת סיעוד" לסניף ביטוח לאומי לאחר חתימה של רופא מטפל. במקביל באפשרותך לפנות לאחת מחברות סיעוד באיזור המגורים לקבלת שרות מיידי- טרום סיעוד. במידה וישנו ביטוח סיעודי פרטי או דרך קופ"ח ניתן להפעילו לאחר קבלת אישור לגמלת סיעוד ממוסד לביטוח לאומי. בעניין עזרה סיעודית צמודה ניתן גם להסתייע בחברת סיעוד על פי בחירתכם. בהצלחה.

12/04/2012 | 15:17 | מאת: אורי

תודה רבה, הוא כרגע בבית ואנחנו מטפלים בו. האם ההליך הזה ארוך? מסורבל? שמעתי שלפעמים מקרים כאלו מגיעים לעו"ד

09/04/2012 | 21:28 | מאת: שיר

שלום וברכה חמי מטופל ע"י מטבית מחברת סיעוד וזכאי ל9.5 שעות שבועיות כרגע הוא גר בירושלים ואמור לעבור בקרוב לאדם ישוב ליד ירושלים בערך 10 דקות נסיעה השאלה שלי היא האם הוא זכאי לבקש מהחברה להמשיך עם אותה מטבית ומה לגבי הנסיעות מי צריך לשלם אותם החברה או חמי כי המטבית אמרה אם אתה רוצה שאני ימשיך באדם תשלם לי דלק תודה רבה

שלום שיר. חמך כמובן יכול לבקש המשך העסקה של המטפלת, אך העניין כרוך בהסכמתה, היות ומדובר בהוצאות נסיעה וזמן נוספים.תשלום הוצאות נסיעה מוטל על חברת הסיעוד המעסיקה. בהצלחה.

02/04/2012 | 19:32 | מאת: פזית

לקחנו לאבי מטפל סיעודי פיליפיני וכעת אני רוצה להגיש בקשה להחזר הוצאות מהביטוח הסיעודי שמגיע לו היות ואינו יכול לתפקד ללא עזרה. הביטוח מסרב להחזיר לנו הוצאות בטענה שהוא לא זכאי להחזרים. מה אני יכולה לעשות בנושא? כיצד אוכל כן לקבל החזרים!

לקריאה נוספת והעמקה
03/04/2012 | 10:25 | מאת: גליה בן ארי

שלום פזית,מדבריך לא ברור באם אתם מקבלים סיוע מטעם הביטוח הלאומי לשם מימון המטפל. הפעלת ביטוח סיעודי לאביך מחייבת אישור מהביטוח הלאומי על היותו סיעודי, כלומר רמת תלות של לפחות 150%. בהצלחה!

הבאתי מטפלת לארץ לפני 3 חודשים מהונגריה .לצערי היא מעשנת ואינה יודעת לבשל כשתיחקרתי אותה כמובן ששיקרה . כעת אני מחפשת בדחיפות מטפלת .

שלום יעלי, אני ממליצה לך לפנות למספר חברות המתמחות בהבאת עובדים זרים ולחפש מענה שיתאים לצרכיך. רצוי להעזר בחברה בעלת ותק בתחום זה ולהגדיר מראש את דרישות התפקיד. בהצלחה!

12/03/2012 | 15:30 | מאת: עליזה

שלום, אנו מתכננים להתאים את הבית לאמי שמתקשה בהליכה. רציתי לשאול מה רוחב הפתחים המינימלי הדרוש למעבר כיסא גלגלים והאם פתח רגיל של חדר מספיק לכך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עליזה. באפשרותך להזמין מרפאה בעיסוק מטעם יחידה להמשך טיפול של קופת חולים מבטחת שתייעץ לך על התאמת הבית לצרכים ייחודיים של אמך. אולי כדאי לשקול בנוסף לכיסא גלגלים את התאמת המקלחת והמטבח לצרכיה. באופן כללי הפתחים הסטנדרטיים של דלתות אכן מאפשרים מעבר, אך אני ממליצה על יעוץ מקצועי בתוך בית של אמך. בהצלחה.

אמי אושפזה בסוף השבוע לאחר שנפלה בבית בעודה סובלת מדלקת ראות. בבית החולים רוצים לשחררה מחר בבוקר אלא שבעקבות הנפילה ( לא נשבר דבר) היא עדיין אינה הולכת או עומדת. מה אני אמורה לעשות? לאן לקחת אותה?האם אני יכולה להתעקש על שיקום כלשהי. מרגישה חסרת אונים

06/03/2012 | 22:09 | מאת: גליה בן ארי

שלום אורלי, לפני השיחרור תבקשי שפיזיוטרפיסט יגיע להעריך את המצב של אימך, יוריד אותה מהמיטה וינסה להוליך אותה. במידה וכלל אינה ניידת ניתן לנסות ולבקש שיקום דרך אחות בקרה של קופ?ח בה היא חברה(בד?כ נמצאת בביה?ח). במידה והיתה עצמאית לפני אישפוזה ייתכן כי יאושר שיקום. בנוסף ניתן לפנות לאחת מחברות הסיעוד ולקבל עבור אמא שעות טיפול כשבמקביל תעשה גם פניה לחוק סיעוד בביטוח הלאומי.מאחלת לאימך החלמה מהירה.

28/02/2012 | 11:21 | מאת: אריאלה

הוא ואמי גרים בדירה קומה 3 ללא מעלית. הוא הגיע למצב שהוא לא מסוגל להתלבש בעצמו, להתרחץ בעצמו ועוד. המצב מאוד קשה והיחסים בין הורי מתחילים להתערער. אני מרגישה מאוד רע ומנסה לחשוב איך לעזור להם. האם תוכלי לייעץ לי או להפנות אותי לגורם המתאים? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אריאלה שלום. לפי תאורך אביך זקוק לעזרת הזולת בתפקוד יויומי והמצב החדש כנראה דורש התארגנות חדשה והסתגלות של שני בני הזוג. ייתכן ואביך זכאי לקבל סיוע סיעודי אשר מתבטא בעזרה של מטפלת מספר שעות ביום, העזרה שעשויה להקל גם על אימך. לשם כך עליך לפנות למוסד לבטל"א במקום מגורי הוריך ולמלא טופס של חוק סיעוד ( ניתן להוריד אותו מאתר אינטרנט של בטל"א). לאחר הגשת הטפסים נציגת בטל"א תערוך בדיקת אביך בבית ותיקבע זכאותו לעזרה. בנוסף ניתן לפנות לשרותי רווחה- מדור לקשיש במקום מגורי ההורים ולקבל תמיכה ויעוץ של עו"ס. בהצלחה.

15/02/2012 | 16:37 | מאת: ליאת ירדן

שלום לכולם, אני מחפשת דיור מוגן לסבתי היא אשה פעילה וצעירה ברוחה זה צריך להיות בית דיור מוגן חווייתי המציע פעילויות חברתיות והפעלות שמעתי המלצה על בית בכפר זה האתר- http://www.bayit-bakfar.co.il/ אשמח לשמוע חוות דעת והמלצות נוספות תודה

16/02/2012 | 10:42 | מאת: גליה בן ארי

שלום ליאת,קיים היום היצע רב של מסגרות לדיור מוגן. על מנת למצוא את המסגרת המתאימה ביותר לסבתך רצוי לסייר במספר מקומות ולקבל מידע בנוגע לעלויות,סוגי דירות וכל השירותים הקיימים במקום.יש לבדוק את נושא הטיפול הרפואי הניתן ואפשרויות נוספות לסיוע לקשיש בעת הצורך.מומלץ להתרשם מהצוות ואף לשוחח עם דיירים. יש באפשרותך לפנות לחברות ההשמה השונות שמרכזות מידע מסוג זה ויכולות לסייע בידך בעת הבחירה. מאחלת לכן בהצלחה!

29/01/2012 | 16:06 | מאת: אהרון

אני ורעייתי מעוניינים להחליף את הרכב שברשותנו. הייתי מעוניין לדעת האם כגימלאי יש לי הטבות כלשהן ברכישת רכב? הנחה תשלומים, וכדומה. התקציב שלנו הוא 75 אלף ש"ח.

לקריאה נוספת והעמקה
30/01/2012 | 08:41 | מאת: גליה בן ארי

שלום אהרון,לא ידוע לי על הטבות ברכישת רכב לגימלאים.סיוע כנ"ל ניתן למי שנקבעו לו אחוזי נכות ע"י הביטוח הלאומי וזקוק לרכב לצורך ניידות. בהצלחה במציאת רכב.

02/01/2012 | 14:48 | מאת: אורי

שלום. שמי אורי ואני סטודנט להנדסת מכונות ופרוייקט הגמר שלי הוא על שינוע מטופלים ע"י מנופים המיועדים מחקר ועד ייצור. אני מחפש חומר לגבי שרירים הפועלים בזמן השינוע וסכנות שיכולות להיגרם לשרירים או לנכה בעיקבות הרמה של הנכה בקיצור אנטומיה נקודתית לעניין זה. אודה לכבודו/ה באם תוכל/י לכוון אותי לספרים או אפילו לשלוח לי חומר בעיניין. בתודה רבה. אורי.

אורי שלום. שאלתך אינה רלוונטית לפורום הנ"ל. אני ממליצה לך לפנות לפורום יעוץ מתחום פיזיוטרפיה. בהצלחה רבה בפרוייקט.

23/12/2011 | 10:25 | מאת: Elad

סבי עבר בשנת 1983 כריתת מיתרי הקול עקב גידול סרטני הוא למד לדבר דיבור וושתי , עם השנים ועקב מחלות שונות כושר הדיבור בשיטה הזו כמעט נעלם , בזמנו הוא למד בליגה למלחמה בסרטן הוא למד אצל מורה ששמה פרידה, שאלתי היא האם יש אפשרות שהוא יוכל לדבר בעזרת מיקרופון חיצוני?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלעד. אני ממליצה לך להתייעץ בעניין הזה עם מטפל בדיבור , תבדוק אפשרות דרך קופת חולים.בהצלחה.

שלום, אמי בת ה- 86 מאושפזת כבר כחודשיים עם פצעי לחץ בדרגה 4. היא אינה סוכרתית, אך למרות זאת, טרם נצפה שיפור. היא מטופלת ב- Dermagran B. האם ישנם טיפולים נוספים / שונים ? תודה מראש, ענת

לקריאה נוספת והעמקה
04/12/2011 | 08:58 | מאת: גליה בן ארי

שלום ענת, רצוי להתייעץ עם הצוות המטפל במוסד לגבי מצב הפצעים.אם הפצעים מזוהמים ונקרוטים יש לשקול הטרייה וטיפול בשטיפות ובגרנופלקס. רפואה שלמה!

28/09/2012 | 17:00 | מאת: אח מוסמך

שלום לך פצע לחץ דרגה 4 אינו מטופל בדרך כלל ע''י DERMAGRAN B אם פצע נקרוטי צריך לעשות הטרייה או לשים DERMAGAN GEL שעושה הטרייה ביולוגית, כן ניתן לשים את B בקצוות הפצע אך לא בפצע עצמו. תבקשי יעוץ חוזר של פלסטיקאי ואחות מתאמת פצע לחץ!!!

03/10/2011 | 22:19 | מאת: נגה

אבא שלי בן 74 לאחרונה נפל כמה פעמים בשל סחרחורת אפילו היה במיון לפני כמה ימים נעשה ספירת דם בלבד -תקין צילום חזה-תקין. בשל בצקת ראות נרשם לו כדורים נרשם לו לעשות אקו לב ( הרופאה קבעה שלא צריך ) הוא בקושי הולך , עייף, חלש, מסוחרר. ( ובלי קשר יש לו בצקת בראות ) ופאת המשפ' אמרה שהוא הזדקן בבת אחת ולא ראתה צורך לשלוח אותו לבדיקות רפואיות מקיפות יותר, אני לא רגועה. אני דואגת שהסימפטומים נובעים אולי ממחלה כלשהי. אילו בדיקות דם מומלץ לדרוש שיעשה או מה אפשר לעשות ? תפקודי כליות?בלוטת תריס?כימיה? משהו שיכול אולי להסביר זאת

לקריאה נוספת והעמקה
04/10/2011 | 08:15 | מאת: גליה בן ארי

שלום נגה, אני מבינה את דאגתך נוכח השינוי שחל במצבו של אביך. בנוגע לשאלותיך על המלצה להמשך טיפול רפואי, פני לפורום מתאים העוסק בשאלות מהסוג הזה. בכל מקרה ניתן לקבל סיוע בבית עבור אביך במידת הצורך, דרך הביטוח הלאומי. כל טוב.

01/10/2011 | 10:46 | מאת: זקוקים לעצה

אשמח לייעוץ - אנחנו די אבודים.... אמא שלנו במצב בו לא ניתן להחזיקה בבית. יש לה כבר 5 שנים מטפלת אבל המצב החמיר והיא לא מאפשרת לטפל בה. התפתחו פצעי לחץ קשים + סוכרת + תעוקת לב . עד כה נלחמנו להחזיקה בבית אך כיום המצב הפך לבלתי אפשרי יותר. מה האפשרויות העומדות בפנינו? אנא עצתכם ! שנה טובה

01/10/2011 | 12:05 | מאת: גליה בן ארי

שלום רב, מצבה של אימך הסובלת מפצעי לחץ קשים,דורש על פי רוב טיפול מקצועי במסגרת מחלקה המתמחה בטיפול בפצעים מסוג זה.היותה חולת סכרת מעכב ריפוי הפצעים וכנראה שיהיה קושי רב להתמודד עימם במסגרת ביתית.אני ממליצה להתייעץ עם יחידת המשך הטיפול של קופ?ח ולהחליט על המשך הטיפול בבית או במסגרת מוסדית מתאימה-מחלקה לסיעוד מורכב הנמצאת במרכזים גריאטריים.בסידור מסוג זה קיימת השתתפות כספית של המשפחה בתשלום. כל טוב ושנה טובה.

01/10/2011 | 13:22 | מאת: זקוק לעצה

20/09/2011 | 15:18 | מאת: סיון

שלום, מקווה שהגעתי לפורום המתאים, אם לא- אשמח לדעת לאן אוכל לפנות. סבתא שלי היא בת 82 הסובלת מבעיות גב נוראיות שמשפיעות לה גם על הרגליים. היא לא יצאה מהבית בערך 10 שנים, רק בחגים אלינו, כשעה וחזרה הביתה. בשנה האחרונה התחיל לה סוג של ניוון שרירים. אציין גם שהכאבי גב נובעים, בן היתר, מאוסתופרוזיס. לפני כחצי שנה נפלה בשירותים, ומאז יש לה אישה פעם בשבוע שעוזרת לה. סבא שלי, בעלה, עוד בחיים אך גם מצבו מדרדר לאורך השנים. הלכנו למחלקת כאב, אך ללא עזרה או התייחסות. חשבנו על מחלקת כאב פרטית, האם יש חיה כזאת? מלבד באסותא, שם התור ארוך מאוד- כחודש ימים. תודה רבה, סיון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סיוון. לשאלתך לגבי מרפאת כאב היא אמורה להיות בכל מרכז רפואי ציבורי קרוב למגירי סבתך. בנוסף ניתן לבדוק את מרפאות הכאב דרך קופ"ח ( דרך המוקד או המשרד) ואם יש ביטוחים משלימים לקבל השתתפות של הקופה בפניה ליועץ פרטי (כדאי לבדוק זאת בהתאם לסוג של הביטוח המשלים). בפנייתך שמת דגש על קשיי תפקוד של הסבתא בעקבות מצבה הרפואי. העזרה שאת מתארת היא מזערית .כדאי לפנות בהקדם לביטוח הלאומי ולהפעיל סיוע סיעודי עבורה של מספר שעות עזרה ע"י מטפלת בביתה. הרבה ביראות ובהצלחה.

01/09/2011 | 09:52 | מאת: דנה

לאבי מגיע 16 שעות שבועיות. יש לנו עובדת זרה. אבי מקבל פנסיה 6600 שח וקצבת זיקנה 1930 שח. הגשתי את הטפסים לביטוח לאומי והם הורידו לו ל 8 שעות שבועיות כיוון שאמרו שהוא עבר את 8300 שח כלומר מעל 8300 מורידים 50% . היינו בשוק. הוא קיבל 1100 שח בלבד החודש . אנחנו מוסיפים למטפלת 3000 שח . בגלל הפרש של 300 שקל מורידים חמישים אחוז. זה הגיוני? הוא משלם שכר דירה גבוה חשבונות וכל חודש המון תרופות ובזה הביטוח לאומי לא מתחשב. מה אפשר לעשות? הבנתי שסגן שר הבריאות עומד לשנות את זה. מה את מציעה לי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום. את מתארת סיטואציה שבה אביך עובר את תקרת ההכנסה שנקבעה ע"י המוסד לביטוח לאומי לקבלת גמלת סיעוד במלואה. אני מבינה את התסכול שלך והרגשה של חוסר צדק, אך מדובר במצב חוקי הנתון אשר ישתנה בתנאי שרף ההכנסות יתעדכן.

18/08/2011 | 08:58 | מאת: שירה

שלום אמא שלי מאושפזת מזה כחודש וחצי בבית חולים לאחר ניתוח קשה. כרגע ישנם פצעים שצריכים להחלים וזונדה לשיפור תמונת הדם. היא אמורה לעבור לבית חולים לטיפול סיעודי מורכב עד שיבריאו הפצעים. יש לה מטפלת זרה. האם עלי לוותר על המטפלת הזרה בגלל התקופה שהיא תהיה בבית חולים? מא אעשה אחר כך במידה ותחזור הביתה? האם מבחינת החוק עלי לוותר על המטפלת? תודה

18/08/2011 | 11:19 | מאת: גליה בן ארי

שלום שירה, אין צורך לוותר על המטפלת הזרה מכיוון והטיפול באימך במסגרת סיעוד מורכב, עשויה להיות זמנית בלבד ולאחריה יהיה צורך בהחזרתה הביתה.ברצוני לציין כי גימלת הסיעוד תשולם לאימך בעת אישפוזה ל-14 הימים הראשונים ואח"כ תופסק עד לשובה הביתה.

16/08/2011 | 13:14 | מאת: אלעד

אבי, חולה סרטן, אינו בהכרה, מקבל הזנה בזונדה, נמצא מזה ארבעה חודשים בהוספיס אונקולגי בתה"ש. אתמול פנו אלינו מההוספיס וביקשו שנעביר אותו למוסד סיעודי שכן הם הגיעו למסקנה שאינו סופני (הסיבה שהוא הועבר לשם היתה כי הוגדר סופני על ידי רופא הקופה). ברצוני לשאול שתי שאלות: א. האם ניתן לחייב אותנו לפי חוק להעבירו? אנו לא מעוניינים להעבירו שכן הטיפול במקום מצוין ומסור. בנוסף, העברתו תחייב אותנו לשלם למוסד סיעודי אלפי שקלים בחודש, בהוספיס בו הוא נמצא כעת השירות המצוין ניתן ללא תשלום. ב. במידה וניתן לחייב אותנו להעבירו, היכן נוכל למצוא רשימה של מקומות מומלצים? אבי אושפז בעבר במוסד סיעודי שהיה לא לרוחנו והיינו שמחים לשמוע על מקומות טובים יותר. תודה רבה. אלעד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלעד. אני מבינה כי הערכה מחודשת של מצבו של אביך גרמה לבילבול בנוגע להמשך טיפול בו ולצורך בהתארגנות מחדש. לגבי שאלתך הראשונה ברגע שהחולה מוגדר ע"י הצוות כסיעודי ולא סופני קופ"ח מבטחת מפסיקה למממן שהותו בהוספיס ועליכם להעביר אותו למקום סעידי על פי בחירתכם.על פי חוק ברגע שהקופה המבטחת מפסיקה אישפוז המוסד הרפואי יכול לחייב אותכם בתשלום עבור אישפוזו ולחייב בהעברתו.הוצאות אישפוז בהוספיס מכוסות ע"י הקופה וזאת לעומת הסידור במחלקה הסיעודית אשר מאפשרת או סידור פרטי או פניה ללשכת הביראות לבדיקת זכאות למימון. את הרשימה של המסגרות ניתן לקבל בלשכת הבריאות או באתר של משרד הביראות- מחלקות סיעודיות. למידע נוסף ניתן לפנות לעו"ס בהוספיס ובשלכת בריאות. בהצלחה.

שלום לכם אימי היתה מאושפזת במשך 10 חודשים במלבן שבנתניה כתוצאה מפצע לחץ דרגע 4. ברוך השם הפצע כמעט הבריא והוא בדרגת2 ובעקבות זאת עומדים לשחרר את אימי מהמלבן אבל אני בבעיה כי לצערי אימי היא אישה סעודית והוא מחוברת עכשיו לזונדה באף ולפי המצב היא לא יכולה לחזור לביתה וכאן הייתי מבקש את עזרתכם. אנחנו אני הבן ואימי תושבי נתניה ומכיוון שגם אני בן אדם מוגגגבל היתי מבקש עזרה וייעוץ לאיזה מקום בנתניה כדאי להעביר את אימי לאיזה מוסד סיעודי?איזה מוסד אתם ממליצים?אנחנו אנשים דתיים אז האם כדאי גם לחשוב על מוסד ברקע דתי גם אם אימי סיעודית ולא מתקשרת? בתודה מראש אלי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אליהו. מפנייתך עולה כי כעת השתנה הסטטוס התפקודי של אימך והיא הפכה מסעיודית מורכבת לסיעודית, ולכן יש צורך בהעברתה למסגרת מתאימה. לשם כך עליך לפנות לעו"ס במחלקה ולהכין ניירת עבור הפניה ללשכת הבריאות בנתניה לבדיקת זכאות למימון של מסגרת סיעודית בהתאם ליכולת כספית של החולה ובני המשפחה. העו"ס תסייע לך בתהליך.בנתניה ישנן מספר מסגרות סיעודיות ומומלץ לך להתרשם מכמה מקומות לפני קבלת ההחלטה גם בהתחשב לפן הדתי. ישנן מספר מסגרות סעידיות בנתניה שמוכנות לקלוט חולים בתנאי תשלום מיוחדים" טרום קוד". תפנה למידע נוסף לעו"ס במחלקה. בהצלחה.

04/08/2011 | 15:10 | מאת: לאה

אימי בת 95, צלולה , אך מתקשה בהליכה , צריכה עזרה במקלחת , משתמשת בחיתולים , ומתגוררת בבית אבות. היא מבוטחת של כללית מושלם . האם יש השתתפות כספית בהוצאות על החיתולים ? האם יש לה אפשרות לקבל עזרה של מטפלת לכמה שעות מעבר למה שבית האבות נותן? איזה עזרה כספית בהוצאותיה היא יכולה לקבל וממי?

לאה שלום. היות ואימך מתגוררת בבית אבות היא אמורה לקבל סל שרותים שכולל עזרה בתפקוד וטיטולים ללא תשלום נוסף (אלא אם כן קיים הסכם אחר עם המסגרת).עזרה נוספת של מטפלת ניתן לממן רק באופן פרטי, אין השתתפות של ביטוח משלים בשרותים שציינת.אם הסידור במסגרת ממומן באופן פרטי יש לך זכות לפנות ללשכת רווחה או בריאות בהתאם לסטטוס תפקודי של אימך ולבדוק זכאות להשתתפות המדינה בסידור ("קוד"). תתייעצי על כך עם עו"ס מחלקה אשר תוכל להפנות אותך לגורם הרלוונטי. בהצלחה.

01/08/2011 | 22:58 | מאת: דפנה

אמי בת ה 93 חולת אלצהיימר זמן רב, מאושפזת במחלקה סיעודית מורכבת , מוזנת באמצעות זונדה. אינה מחוברת למציאות מספר שנים והנה עור ועצמות. כמובן שאינה מזהה אותי ואת אחותי. לאחרונה נודע לי שמחזקים את אמי ע"י עירויי דם. האם לא צריך לידע אותי ואת אחותי בקשר לכך ואולי אף לקבל את הסכמתנו להתערבות זו. אחותי ואני אפוטרופסיות של אמא לגוף ורכוש כ 10 שנים

לקריאה נוספת והעמקה

דפנה שלום. עירוי דם כמו כן טיפול אנטיביוטי תוך ורידי אינן נחשבות לפעולות פולשניות שלשמן יש צורך בהסכה פורמלית של אופוטרופוס (הסכמה בכתב או מילולית). על פי חוק הצוות חייב לבצע כל פעולה הנדרשת על פי שיקול דעתו להצלת חיי המטופל ללא קשר למצבה המנטלי הירוד.יחד עם זאת כאופוטרופסיות על אימך את ואחותך יכולות לקבל מידע שוטף מצוות המטפל על מצבה ומהות הטיפול בה.

23/07/2011 | 22:14 | מאת: אפרת

יש איזהשהוא מזון שנמצא בסל לחולי סכרת? גלוצרנה לא בסל. ג'ביטי בסל אבל לשתי מחלות בלבד - יש תחליף? יש תקרה כל שהיא ? רק האוכל יוצא יותר מ 1000 ש"ח.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אפרת. את מתארת בעיה אמיתית של המזון שלא כלול בסל.אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית של הקופה (ניתן לבקש ביקור בית) ולהתייעץ לגבי סוגי מזון נוספים המותאמים לחולי סכרת וניתנים בזונדה כגון אוסמוליט עם מינון מתאים של אינסולין כמובן בהתייעצות עם הרופא.בעניין תקרת עלויות והחזרים תפני לזכויות חברים של הקופה המבטחת. בהצלחה.

26/07/2011 | 01:20 | מאת: אפרת

16/07/2011 | 20:04 | מאת: שיר

עד לפני שנתיים היה אבי בריא לגמרי, לפני שנתיים גילו אוסטאופרוזיס קשה, ומשם אי ספיקת כליות בינונית, ולפני 3 חודשים עבר התקף לב משמעותי מאד וניצל בזכות צינתור. אובחן בנוסף כסובל ממחלת לב כלילית. כמו כן החל עם אלצהיימר בדרגה קלה. עוד לפני שנים רבות אבא התאפיין בעקשנות קשה מאד וסירוב מתמיד לעשות בדיקות דם, ללכת לרופא/מעקב רפואי ולקחת תרופות. למזלנו עד גיל 77 הסתדר גם בלי. כעת המצב שונה, אמא וכל המשפחה מנסים לעשות את המקסימום האפשרי, אך הוא כל הזמן נלחם (ולא בגלל האלצהיימר), הוא מסרב לקחת תרופות, ותרופות אלו כיום הן מצילות חיים, לא אוכל כמו שצריך והכל נעשה במלחמות קשות מאד ומתישות, ברמה שאינה הגיונית ופשוט הורסת את כל בני הבית מסביב. עד לפני כחודש בזכות כדור רמרון שהמליץ עליו פסיכוגריאטר עוד איכשהו הצלחנו לסחוב, אך כעת הוא מסרב להכל. אנו לא רוצים לתת לו להיות במוסד, כיוון שאינו סיעודי מובהק (הוא במצב ביניים) וכמובן אינו מעוניין. אך מצד שני אמא בבית קורסת, אמא שהיתה אישה חזקה מאד הפכה בעצמה לשבר כלי (אמא בת 66), היא הפסיקה לעבוד (כי אבא לא מסכים למטפל בשום פנים ואופן) והחלה לקחת כדורי הרגעה (בהמלצת הרופא). כל חייה מסתכמים כעת במעקב אחרי אבא ובמלחמות בלתי פוסקות על לאכול, לקחת תרופות ולהתרחץ. אני מניחה שאנו לא יחידים, אנחנו כבר מתושים וחסרי כח. אשמח מאד לעצתכם. תדוה שיר

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שלום.התרשמתי ממצוקה רבה של בני משפחתך ובמיוחד של אימך סביב טיפול באביך בבית.אתם לא לבד, יש משפחות רבות אשר מתמודדות עם אותם קשיים: עקשנות קיצונית וסרבנות בעוצמות שונות.אני ממליצה על יעוץ פסיכוגריאטרי נוסף היות ומחלת אלצהיימר היא פרוגרסיבית ואולי ניתן לשפר את מצבו התנהגותי של אביך באמצעות תרופות(למשל להרגיע ולהפחית חשדנות שגורמת לסירוב)וגם להתייעץ לגבי סידור מוסדי. החולה לא חייב להיות סעודי לצורך הסידור, ישנן מחלקות לתשושי נפש שהפגיעה העיקרית של השוהים בהם היא קוגנטיבית והתנהגותית.תנסי להסתייע בדמות בר סמכות כגון אחות/ רופא בקופ"ח אשר אולי ישפיעו על אביך.ניתן גם לפנות ליעוץ לעמותת חולי אלצהיימר ולהסתייע באנשי מקצוע ובקבוצות של בני משפחה. תדאגו לאימכם. בהצלחה.

16/07/2011 | 20:00 | מאת: מירי

שלום, אמי מאושפזת במחלקה סיעודית בבית אבות . היא עדיין נשואה לאבי שחי בדירתם בחלק העצמאי. היא אושפזה בסיעודי עקב פצעי לחץ שהתגלו אצלה. כאשר באתי לבקרה החליף את חיתוליה מטפל - גבר, וכששאלתי על כך את אבי, הוא סיפר שהיה מקרה שהיא צעקה וסירבה לטיפול בידי גבר. שאלתי היא - האם קיים חוק להגנת זכותו לכבוד של המטופל הסיעודי? האם מותר למטפל גבר, לטפל באישה סיעודית ללא רצונה או הסכמתה? אודה על תשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

מירי שלום. למיטב ידיעתי אין חוק שאוסר על אח סיעודי או מטפל גבר לטפל באישה, אך במידה ואימך אישה צלולה ומסרבת לטיפול בידי גבר מטפל הצוות חייב להתייחס לבקשתה ולאפשר לה לקבל טיפול בידי האישה.תפני לאחות אחראית של המחלקה הסעודית בה מאושפזת אימך ותעבירי את עמדת אימך. הצוות חייב להתייחס, אסור למטפל לתת טיפול בניגוד לרצון המטופלת. בהתלחה.

11/07/2011 | 16:46 | מאת: ק

אבי בן 70 מוגדר כחולה לב כרגע גם מאושפז עקב פרפוריים בלב והיחלשות שריר הלב. הוא גר לבד - גרוש, האם מגיע לו עזרה כלשהי ממוסד כלשהו?? יש לציין שהוא כבר פנסיונר 4 שנים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך. בזמן האישפוז ניתן לפנות לעו"ס מחלקה ולהתייעץ עימה לגבי אפשרויות סיוע לאביך בהתחשב לצרכיו ומצבו תפקודי.באופן כללי במידה ואביך תלוי בזולת בתפקוד קיימת אפשרות לפנות לבטל"א ולהגיש עבורו בקשה לחוק סיעוד- עזרה של מטפלת בביתו או השתלבותו במרכז יום לקשיש.אם אביך ניצול שואה ניתן כבר באישפוז להפעיל סיוע סיעודי קצר מועד באמצעות עו"ס המחלקה.העו"ס יכולה לבדוק גם אפשרויות שיקום לב במידת הצורך. בקהילה ניתן לפנות למידע נוסף ולסיוע לשרותי רווחה במקום מגורי אביך-מדור לזקן.בהצלחה והרבה בריאות.

10/07/2011 | 19:48 | מאת: בת אובדת עצות

מצבה של אמא שלי התדרדר לאחרונה בצורה חריפה. היא נופלת כל הזמן, לא יכולה לקום ללא עזרה ולמעשה הפכה מוגבלת. לפני מספר ימים נפלה ברחוב ושכבה שם עד ששכן הכניס אותה הביתה. בקיצור הגיע זמן להכניס מטפלת הביתה. האם תוכלו להנחות כיצד לגשת להשגת אישורי ביטוח לאומי ואיך למצוא מטפלת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך. על מנת לסדר לאימך עזרה סיעודית דרך בטל"א( מדובר בסיוע של בין שעתיים לשלוש ביום) עליך להגיש טופס בקשה לגמלת סיעוד לבטל"א( ניתן להוריד אותו באתר של בטל"א או לקבל בסניף) ובכך לבקש הערכה תפקודית של אימך בבית. האחות שתגיע לביתה תערוך מבחן תלות ותקבע זכאותה לסיוע. יש לקחת בחשבון כי מדובר בתהליך מתמשך כמספר שבועות.באפשרותך לבחור בחברת סיעוד באיזור מגורים של אימך, להסתייע בהם במילוי טפסים ובהגשתם ולבקש דרכם לקבל סיוע מיידי של מטפלת למספר שעות בשבוע " טרום סיעוד". החברות אחריות על השמת מטפלות.מידע נוסף והכוונה ניתן לקבל בשרותי רווחה- מדור לזקן. בהצלחה.

19/06/2011 | 23:10 | מאת: אורית

אימי חולת אלצהימר גרה בבית עם אבי. קיבלה זכאות ל-5 שעות מביטוח לאומי, אך מסרבת לקבל את העזרה בכל תוקף. איך ניתן לקדם את הנושא.

לקריאה נוספת והעמקה

לאורית שלום. את מתארת בעיה נפוצה של סירוב לקבלת סיוע בקרב חולי אלצהיימר המוסברת ע"י חוסר תובנה לגבי מצבם וחשדנותם כלבי הזרים .לא ממליצה לך להילחם באימך, זה רק יגביר את התנגדותה, הדרך היחידה היא לנסות לשכנע אותה, לאפשר לה להכיר בהדרגה דמות של מטפלת ,להתידד איתה אפילו ללא עזרה אינסטרומנטלית בהתחלה ולבנות עימה יחסי אמון.תנסי לגייס דמות סמכותית שתעזור לך לשכנע את אימך כגון רופא משפחה, אחות בקופת חולים,עו"ס בקהילה, שכנה שהיא מקשיבה לה או קרוב משפחה אחר.ניתן גם לפנות להתעייצות לעמותה של חולי אלצהיימר במספר 03-5341274 או לאירגון עזר מציון- תמיכה למשפחות חולי אלצהיימר 03-61444540.

22/06/2011 | 17:11 | מאת: רענן שנהב, עו"ס

זכאות ברמה שהתקבלה ניתנת לרוב כאשר האדם מתפקד באופן עצמאי ברמה גבוהה יחסית. זה די מפתיע אותי שכן לרוב חולי אלצהיימר נזקקים להשגחה הצמודה 24 שעות ולכן מקבלים את המקסימום מביטוח לאומי. אי אפשר לכפות טיפול על קשיש סרבן, מאחר וזה עלול לפגוע בדימוי העצמי שלו ובמצבו הרגשי פגיעה חמורה. רצוי לעבוד בשיתוף פעולה איתה ולראות האם ישנן פונקציות בהן היא ללא ספק נזקקת לסיוע ולעבוד בהשיתוף איתה לכך שהמטפלת תסייע לה רק בדברים אלו. אופציה נוספת, ישנם שרותים נוספים הניתנים במסגרת חב"ס כגון מרכזי יום ,לחצני מצוקה וכו' ואולי שרותים אלו יותר יסייעו לאמך בשלב זה.

19/06/2011 | 14:01 | מאת: אילנה

שלום אמי לפני שנתיים שברה את הירך.אחרי הניתוח היא הפכה ל100% סיעודית.בבבניין שלנו-אני גרה אתה-אין מעלית. אז היא לכודה מאז ולא יוצאת לטיולים מחוץ לבית.מהמוסדות לא מגיע לה מכשיר נייד כי היא מעל גיל 67.כנראה זה בסדר מגיל זה להיות בבית-סוהר עד המוות.ההוצאות הן עצומות ואין לי אפשרות לממן למשל זחליל. תודה מראש על התשובה אילנה

אילנה שלום. את מתארת בעיה אמיתית וכואבת של אנשים סיעודיים אשר הופכים להיות רתוקים לבית בעיקר במגורי קומות.למצער יכפי שבדקת אין הרבה אפשרויות לעזרה, בכל זאת אני ממליצה לך לא להתייאש, לפנות לשרותי רווחה במקום מגורים ולבדוק אפשרות להסתייע בעמותות. במקביל לבדוק דרכי עזרה מטעם לשכת הבריאות האזורית- מדור לחולים כרוניים.אם אימך ניצולת שואה ניתן להסתייע דרך הרקן לניצולי שואה באמצעות פניה של עו"ס ברווחה. בהצלחה.

20/06/2011 | 10:53 | מאת: אילנה

שלום לך אלינה לצערי הרב פניתי בדיוק לכל הגורמים הללו.מאחר שההכנסות של אמי הן "מספיקות" לפי גורמים אלו, היא אינה זכאית לעזרה.לא מתחשבים בעובדה שאני מטפלת בה יחד עם העובדת הזרה,לא מתחשבים בכך שכל מה שאני קונה הוא במחיר מלא, כמו טיטולים, תוספי-מזון ועוד ועוד.לא מתחשבים בכלום.אני גרה בתל-אביב ושאלתי את כל מי שאפשר, כולל עו"ס בקופ"ח,בלישכת הבריאות,במחלקת הרווחה של העירייה.אין סיכוי. בכל אופן תודה על התשובה

22/06/2011 | 17:15 | מאת: רענן שנהב, עו"ס

במידה ולא זכאית לקבל דרך משרד הבריאות סבסוד לכסא גלגלים או אבזרי הליכה, ניתן למצוא גם בלוחות יד שנייה כמו Yad2 אביזרים משומשים במחירים סבירים. ייתכן ורצוי לשקול מעבר לדירה אחרת בקומה קרקעית, מה שיקל על הטיפול.

14/06/2011 | 20:07 | מאת: אתי

אימי כבת 88 לפני כ שנה היא נפלה בביתה שברה את מפרק הירך וכתוצאה מכך נותחה ועברה לשיקןם ך 3 חודשים מחודש אוגוסט היא מתהלכת עם הליכון היא אלמנה ויש לה מטפלת מביטוח לאומי ל 3.5 שעות כל יום ולאחר מיכן היא נשארת לבד וגם ישנה לבד אין באפשרותנו להביא לה מטפלת צמודה היא משתכרת אך ורק מקצבת הביטוח מלאומי אנו שלושה אחים שאחד מאיתנו גר בארצות הברית אחי בעיר אחרת ואני בת יחידה שכל הנטל נופל עלי לאחרונה החלטתי שאני לוקחת אטתה לגור איתנו למרות שיש לי עוד 3 ילדים בבית בן 25 חייל ובת 16 הדרה שאימי גרה היא בשכירות ואמא כבר קשה לה להיות לבד היית רוצה לדעת אן יש איזה שהם הקלות או עזרה שאני יכולה לקבל כי אני עובדת ולא נמצאת בבית כ 7 שעות אשמח לקבל תשובות והדרכה תודה

לקריאה נוספת והעמקה
15/06/2011 | 15:32 | מאת: גליה בן ארי

אתי שלום, ניתן להמיר את זכאותה של אימך בבביטוח הלאומי לטובת עובד זר ולקבל סיוע במימון כיסוי ההוצאות. עם זאת עדיין יש הוצאות נוספות שהמשפחה נדרשת לממן כמו ביטוח רפואי לעובד, דמי כיס וכ"ו לצערי אין גורם שיכול לממן הוצאות אלה, מלבד בני המשפחה.

אתי שלום. אופציה נוספות לסיוע היא אפשרות להמר שעות של טיפול אישי ע"י מטפלת בסידורה של אימך במרכז יום לקשיש המאפשר שהותה במסגרת מוגנת כמעט עד שעה 14 כולל הסעות מסודרות, ארוחות,עזרה במקלחת ופעילויות חברה.למידע על כך ניתן לפנות לשרותי רווחה מדור לזקן בכתובת מגורים של האם.

07/06/2011 | 23:58 | מאת: קארין

שלום ברצוני לשאול שאלה מאוד חשובה בנושא זה, היות ואני פעילה מתנדבת אחת לשבוע במועדון קשישים , השאלה הינה : האם יש אפשרות לביטוח הלאומי להישתתפות בעלות טיפול שניים לקשיש/ה? הנושא בהחלט מקשה על מס' קשישים שאני מכירה וזוהימצוקה קשה, בעיקר לאולסייה משכונות מצוקה ,שאין באשפרותם לממן הוצאה כזו , אשמח לשמוע תגובה בעניין וכל מידע שתוכלו להעביר אליי ממקור כלשהו שיודע דבר בנושא. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ביטוח לאומי אינו משתתף בהוצאות לטיפולי שיניים. ניתן לפנות לשרותי רווחה למדור לזקן במקום מגורים, להציג את המסמכים הדרושים כולל אישורי הכנסות והצעות מחיר לטיפולי שיניים ולבדוק אפשרות סיוע דרכם. במקרה של קשישים ניצולי שואה קיימת אפשרות לקבל טיפולים בעלות סמלית דרך הקרן לנפגעי שואה בישראל(קפלן, 17 ת"א, 03-6090866)באמצעות רופאים מתנדבים של הסתדרות רופאי שיניים.

05/06/2011 | 13:17 | מאת: חיפאית

שלום, בכתבה שהועלתה היום באתר רשום: 7. שינויי דיור והתאמות לקשישים. לפעמים יש צורך לבצע שינוי מבני בבית המטופל – לדוגמא להתקין מעקות ולהרחיב פתחים כך שיוכל להיכנס כסא גלגלים. לאישור שינויים אלו יש לפנות לקופת החולים. שאלותי: ממתי צריך אישור של קופת החולים לשינוי/שיפוץ בבית כדי להתאים את הסביבה בבית לצרכי האדם הסיעודי? האם אין עניין של פנייה למשרד הבריאות ובקשה לעזרה במימון השינויים על ידם? דבר נוסף : היה כדאי לציין שניצולי שואה זכאים , לפחות בחלק מהמקרים שהם מקבלים אישור לגימלת סיעוד,-- לתוספת של 9 שעות שבועיות , מעבר לשעות שאושרו על ידי הביטוח הלאומי : http://www.k-shoa.org/?CategoryID=166&ArticleID=51 תודה

לקריאה נוספת והעמקה
05/06/2011 | 13:49 | מאת: גליה בן ארי

על מנת לקבל סיוע במימון התאמת תנאי דיור למוגבלים ממשרד הבריאות, יש להגיש מסמכים שונים ובינהם גם המלצה על השינויים הדרושים אשר נעשה ע"י עובד שיקום מהיחידה להמשך טיפול של קופת החולים של החולה. הזכאות לתוספת של 9 שעות סיעוד לניצולי שואה הינה רק למי שמקבל 15 שעות סיעוד ומעלה מטעם הביטוח הלאומי.

19/05/2011 | 10:14 | מאת: צוות האתר
גולשים יקרים אנו שמחים ליידע אתכם על פתיחתו של פורום חדש - פורום ייעוץ והכוונה לבני גיל הזהב ולמטופלים סיעודיים. גלישה פוריה צוות האתר

מתחת לאיזו טמפטרטורה של הגוף מומלץ להיבדק אצל רופא?

תשאל בפורום "רפואת משפחה"

27/11/2006 | 16:32 | מאת: יעל

אני בת 35 ויש לי חשש שאני נושאת את המחלה.הסימנים שלי הם שעברתי ניתוח קטרקט בגיל צעיר (30) ושיש לי קצת קושי לפתוח את האצבעות אחרי שאני סוגרת אותם חזק. עשיתי בדיקת דם ואני אמורה לקבל את התוצאות אך אשמח אם מישהו יוכל לענות לי על כמה שאלות: 1- האם בהכרח יש הדרדרות במצב או שהסימנים יכולים להישאר קלים לאורך המשך החיים? 2- אני בהריון עם תאומים- האם מישהו יודע מה הסיכויים שהם יוולדו עם המחלה? 3- אם העובר/ים נושאים את המחלה היא בהכרח תהיה קשה או שיכולה לההיות קלה כמו אצלי? תודה

25/01/2009 | 12:01 | מאת: ממ

שלום אני נושאת את המחלה, האם יכולה לנבוע בעיית זיכרון בעקבות המחלה?

29/09/2006 | 10:20 | מאת: סתם אחד

איך להמשיך בטיפול ? נועם. מחכה לתשובה עכשיו. נועם. עכשיו עכשיו. זה חשוב. נועם. עכשיו. רק עכשיו. נועם. עכשיו. עכשיו.

29/09/2006 | 10:23 | מאת: נועם שדות

שמי נועם מאיר שדות ואני הייתי מאושפז בבית החולים רמב"ם עקס אירוע מוחי קשה שעברתי. קיבלתי שם טיפול מצויין מצוות רב מקצועי של רופאים ואחיות וצוות סיעודי אין לי מילים להביע את תודתי. אני חייב לומר שאין מקום טוב כמו בית החולים רמב"ם להבריא מאירוע מוחי. אני מודה על הטיפול הטוב שקיבלתי ומאחל לכל הצוות הנהדר שנה טובה ודמר חתימה טובה. ממני, נועם.

29/09/2006 | 10:24 | מאת: נועם מאיר שדות

ואני פונה פה בעצם לצוות המחלקה הנוירולוגית ולא לפורום ושואל : איך להמשיך בטיפול הטוב כפי שהוא ניתן לי ? נועם שדות, משורר.

11/03/2007 | 10:18 | מאת: בוראט

תהיה חזק !

15/09/2006 | 09:04 | מאת: עופר

שלום רציתי לדעת אך מאבחנים את המחלה ומהם התסמינים שלה לאורך זמן המחלה תודה מראש

14/03/2007 | 13:19 | מאת: ע

ניוון שרירים זו לא מחלה אחת בלבד. יש כמה מחלות עמותה - http://www.md-il.org/ וכן, אפשר לשאול בפורום נוירולוגיה

20/04/2006 | 10:22 | מאת: שחר

שלום רב, אני בן 24, בריא בדרך כלל. לפני כשלושה חודשים הבחנתי להפתעתי בדם בצואה (תוך כדי ניגוב). רופאת המשפחה המליצה על טיפול בנרות ואכן הבעייה עברה לאחר מספר ימים. כעבור כחודש התופעה חזרה, שוב השתמשתי בנרות ושוב הבעייה נפתרה. לפני כשבוע, חשתי כאבים עזים בעת מתן צואה, ומאז כאבים אלו נמשכים, מה גם שאני חש אי נוחות רבה בעת ישיבה. פניתי לרופאת המשפחה, שהפנתה אותי הפעם לפרוקטולוג/כירורג, אשר הפנה אותי למיון --> בבי"ח כרמל ביצעו לי בדיקת דם והסתכלות --> גילו שבדיקת הדם בסדר, חדש לפיסורה והמלצה לבדיקת קולונוסקופיה, כמו-כן קיבלתי מרשם ללאבילאק ולמשחת עזרקאין. שאלתי היא מה לדעתך הסבירות הגבוהה ביותר למה שיש לי ? כמו-כן, האם בדיקת קולונוסקופיה הכרחית לדעתך במקרה זה ? (דיברתי עם כירורג מומחה ברמב"ם, ד"ר בשארה, והוא אמר לי שלדעתו הוא יכול לבדוק אותי ללא בדיקה זו). ודבר אחרון - האם שימוש בלאבילאק עלול לגרום לתלות בו ? האם זה מסוכן ? תודה רבה מראש, שחר

23/08/2006 | 09:21 | מאת: מיכל לזרי

אחת הסיבות השכיחות לדם - גלויי בצואה הינם טחורים, הטחורים יכולים להיווצר בשל ישיבה מרובה בשירותים, עצירות או היווצרות לחץ. במידה וישנו דם סמויי או דם מעוכל יש לערוך בדיקות מקיפות לגילויי מקור הדימום במערכת העיכול. אך לפי מה שציינת זה דם גלויי. מה שמאפיין טחורים זה דימום לאחר הפרשת צואה לכן נרות גליצרין יכולים לעזור לטחורים וכמו כן טיפול בסירופ Dupalac/Avilac הגורם ליציאוה ע"י עיקרון של הגברת אוסמוטיות של הצואה וספיחת נוזלים, התרופה אינה נספגת לדם ומותרת לשימוש בסכרתיים ולא גורמת להיתמכרות!

31/12/2008 | 00:01 | מאת: ממסיק

שלום, אני סכרתי בן 21 עם סיבוכים קלים של מיקרואלבומין בכליות ולחץ דם נוטה לגבוה מעט... בתקופה האחרונה יש לי דם בצואה לפעמים (אחת, שתיים לשבוע בערך) חשוב לציין כי אין לי קושי בצואה וכי אינני מרגיש דבר. האם יש סימפטומים למחלה כלשהיא ? האם צריך לעשות משהו?

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 19