איך לעזור לחברה

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

26/09/2012 | 11:23 | מאת: מירי

חברה שלנו אלמנה ,67 , עברה לפני כמה שנים אירוע מוח. אחרי אישפוז חזרה לתיפקוד כמעט מלא אך עם כמה מגבלות להן היא "חצי" מודעת . אין לה בעיה ברמה של תפקודים בסיסים ( קניות נסיעות , משיכת כסף בבנק ) אולם ברמה של תיפקודים ברמה מורחבת יש לה בעיות ( זכרון , הבנת המצב ,שיפוט). לדוגמא : לא מסוגלת לזכור ולהבין (בגלל השלכות משפטיות) את ההבדל שבין יפוי כוח לבין שותפות בחשבון, לא זוכרת כיצד רשומה דירה אותה קיבלה בזמנו בירושה . יש לה שני ילדים והיא עצמה גילתה לתדהמתה שאחד מהם מנצל את מצבה . בקיצור מצד אחד היא עצמאית אך מצד השני היא במצב שעלולה לגרום לעצמה נזק בלתי הפיך. כיצד ניתן( עם פגיעה מינימלית בכבודה העצמי) לעזור לה? למותר לציין שכבוד העצמי שלה

שלום מירי. ניתן לבדוק עם החברה לגבי נכונותה למנות מיפה כוח לצורך ניהול חשבונותיה ורכושה ( אינו חייב להיות בן משפחה, העיקר שהחברה או סביבתה הקרובה יכולים לסמוך עליו ). הכלי של ייפוי כוח אינו מבטל את זכות ההחלטה של החברה ובכך לא אמור לפגוע בכבודה העצמי שלה, אלא מאפשר בדיקה וניהול של נכסיה ורכושה ע"י אדם נאמן. מידע נוסף ויעוץ משפטי ניתן לקבל בארגון " יד ריבה" . בהצלחה.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב