לגליה

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

05/06/2011 | 13:17 | מאת: חיפאית

שלום, בכתבה שהועלתה היום באתר רשום: 7. שינויי דיור והתאמות לקשישים. לפעמים יש צורך לבצע שינוי מבני בבית המטופל – לדוגמא להתקין מעקות ולהרחיב פתחים כך שיוכל להיכנס כסא גלגלים. לאישור שינויים אלו יש לפנות לקופת החולים. שאלותי: ממתי צריך אישור של קופת החולים לשינוי/שיפוץ בבית כדי להתאים את הסביבה בבית לצרכי האדם הסיעודי? האם אין עניין של פנייה למשרד הבריאות ובקשה לעזרה במימון השינויים על ידם? דבר נוסף : היה כדאי לציין שניצולי שואה זכאים , לפחות בחלק מהמקרים שהם מקבלים אישור לגימלת סיעוד,-- לתוספת של 9 שעות שבועיות , מעבר לשעות שאושרו על ידי הביטוח הלאומי : http://www.k-shoa.org/?CategoryID=166&ArticleID=51 תודה

05/06/2011 | 13:49 | מאת: גליה בן ארי

על מנת לקבל סיוע במימון התאמת תנאי דיור למוגבלים ממשרד הבריאות, יש להגיש מסמכים שונים ובינהם גם המלצה על השינויים הדרושים אשר נעשה ע"י עובד שיקום מהיחידה להמשך טיפול של קופת החולים של החולה. הזכאות לתוספת של 9 שעות סיעוד לניצולי שואה הינה רק למי שמקבל 15 שעות סיעוד ומעלה מטעם הביטוח הלאומי.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב