גמלת סיעוד

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

21/05/2012 | 12:26 | מאת: יוסף

שלום רב, הורי זכאים לקבל גמלת סיעוד. אלא שהם לא מוכנים להכניס לבית אף מטפלת זולת בן משפחה ..(למשל - נכדה), בכל אחד הם חושדים שיגנוב, שירביץ להם. ש... המשמעות שהבית מוזנח, הם לא מטופלים טוב אין מי שיסייע בללכת לבדיקות /להביא תרופות, להכין אוכל. הבנו שביטוח לאומי לא מאשר לבן משפחה לטפל דרך חברה ולקבל את הגמלה. אז מה עושים? לתת להם לגווע ? האם אין אישור מיוחדים להעסקת בן משפחה? מה הקריטריונים? האם הם יכולים לקבל את הגמלה בכסף ולהעסיק מי שהם יבחרו?הם גרים בירושלים אני משווע לסיוע

יוסף שלום. אכן בני משפחה מדרגת קירבה ראשונה של הקשיש- הילדים ובני זוגם- אינם יכולים להיות מטפלים במסגרת חוק סיעוד. אך הקרובים לא מדרגה הראשונה כגון נכדים, אחיינים וכדוי יכולים לקבל אישור מיוחד לכך בתנאי שאינם מתגוררים עם הקשיש תחת קורת גג אחת- על כך עליהם לפנות לחברת סיעוד מטפלת ולמלא טופס בקשה שמפרט את קירבתם והצהרתם על מגורים בנפרד. אני ממליצה לפנות לחברת סיעוד ולבדוק את אפשרות העסקה של הנכדה למשל. בהצלחה.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב