טיפול לסבתא שלי, אישה בת 82

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

20/09/2011 | 15:18 | מאת: סיון

שלום, מקווה שהגעתי לפורום המתאים, אם לא- אשמח לדעת לאן אוכל לפנות. סבתא שלי היא בת 82 הסובלת מבעיות גב נוראיות שמשפיעות לה גם על הרגליים. היא לא יצאה מהבית בערך 10 שנים, רק בחגים אלינו, כשעה וחזרה הביתה. בשנה האחרונה התחיל לה סוג של ניוון שרירים. אציין גם שהכאבי גב נובעים, בן היתר, מאוסתופרוזיס. לפני כחצי שנה נפלה בשירותים, ומאז יש לה אישה פעם בשבוע שעוזרת לה. סבא שלי, בעלה, עוד בחיים אך גם מצבו מדרדר לאורך השנים. הלכנו למחלקת כאב, אך ללא עזרה או התייחסות. חשבנו על מחלקת כאב פרטית, האם יש חיה כזאת? מלבד באסותא, שם התור ארוך מאוד- כחודש ימים. תודה רבה, סיון

שלום סיוון. לשאלתך לגבי מרפאת כאב היא אמורה להיות בכל מרכז רפואי ציבורי קרוב למגירי סבתך. בנוסף ניתן לבדוק את מרפאות הכאב דרך קופ"ח ( דרך המוקד או המשרד) ואם יש ביטוחים משלימים לקבל השתתפות של הקופה בפניה ליועץ פרטי (כדאי לבדוק זאת בהתאם לסוג של הביטוח המשלים). בפנייתך שמת דגש על קשיי תפקוד של הסבתא בעקבות מצבה הרפואי. העזרה שאת מתארת היא מזערית .כדאי לפנות בהקדם לביטוח הלאומי ולהפעיל סיוע סיעודי עבורה של מספר שעות עזרה ע"י מטפלת בביתה. הרבה ביראות ובהצלחה.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב