סיוע בהוצאות בגיל 95

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

04/08/2011 | 15:10 | מאת: לאה

אימי בת 95, צלולה , אך מתקשה בהליכה , צריכה עזרה במקלחת , משתמשת בחיתולים , ומתגוררת בבית אבות. היא מבוטחת של כללית מושלם . האם יש השתתפות כספית בהוצאות על החיתולים ? האם יש לה אפשרות לקבל עזרה של מטפלת לכמה שעות מעבר למה שבית האבות נותן? איזה עזרה כספית בהוצאותיה היא יכולה לקבל וממי?

לאה שלום. היות ואימך מתגוררת בבית אבות היא אמורה לקבל סל שרותים שכולל עזרה בתפקוד וטיטולים ללא תשלום נוסף (אלא אם כן קיים הסכם אחר עם המסגרת).עזרה נוספת של מטפלת ניתן לממן רק באופן פרטי, אין השתתפות של ביטוח משלים בשרותים שציינת.אם הסידור במסגרת ממומן באופן פרטי יש לך זכות לפנות ללשכת רווחה או בריאות בהתאם לסטטוס תפקודי של אימך ולבדוק זכאות להשתתפות המדינה בסידור ("קוד"). תתייעצי על כך עם עו"ס מחלקה אשר תוכל להפנות אותך לגורם הרלוונטי. בהצלחה.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב