אמא סיעודית

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

16/07/2011 | 20:00 | מאת: מירי

שלום, אמי מאושפזת במחלקה סיעודית בבית אבות . היא עדיין נשואה לאבי שחי בדירתם בחלק העצמאי. היא אושפזה בסיעודי עקב פצעי לחץ שהתגלו אצלה. כאשר באתי לבקרה החליף את חיתוליה מטפל - גבר, וכששאלתי על כך את אבי, הוא סיפר שהיה מקרה שהיא צעקה וסירבה לטיפול בידי גבר. שאלתי היא - האם קיים חוק להגנת זכותו לכבוד של המטופל הסיעודי? האם מותר למטפל גבר, לטפל באישה סיעודית ללא רצונה או הסכמתה? אודה על תשובתכם.

מירי שלום. למיטב ידיעתי אין חוק שאוסר על אח סיעודי או מטפל גבר לטפל באישה, אך במידה ואימך אישה צלולה ומסרבת לטיפול בידי גבר מטפל הצוות חייב להתייחס לבקשתה ולאפשר לה לקבל טיפול בידי האישה.תפני לאחות אחראית של המחלקה הסעודית בה מאושפזת אימך ותעבירי את עמדת אימך. הצוות חייב להתייחס, אסור למטפל לתת טיפול בניגוד לרצון המטופלת. בהתלחה.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב