תפקידי המטבית

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

21/01/2013 | 23:05 | מאת: ניקול

קיבלנו את מקסימום השעות למטבית עבור סבתא. אנו רוצים לערוך איתה פגישה לתיאום ציפיות. אילו נושאים כדאי להעלות, (כדי למנוע חילוקי דעות בעתיד)? מהם התפקידים שעליה לבצע עבור סבתא?

שלום ניקול. גימלת סיעוד של ביטוח לאומי אמורה לענות על צרכים אישיים חלקיים של הקשיש המתקשה בתפקוד יומיומי בביתו ו/ או לספק השגחה. תפקיד המטפלת לספק עזרה חלקית או מלאה בתפקודים הבאים של הקשיש הנזקק: שמירה על ההיגיינה האישית- רחצה, טיפול בהפרשות ( החלפת טיטולים או מוצרי ספיגה נוספים), עזרה בהאכלה, עזרה והשגחה בניידות. במישור האינסטרומנטלי בתפקיד המטפלת לדאוג לנקיון בסיסי של השטח האישי שנמצא בשימוש הקשיש, לערוך קניות על פי בקשת המטופל, בישול. כמענה על צורך רגשי לקיים שיחות עם המטופל, ללוותו לטיולים במידת האפשר או לטיפולים רפואיים. תפקיד נוסף - להשגיח על המטופל בעיקר בשל פגיעה קוגניטיבית. לציין כי אין בתפקיד המטפלת לדאוג לנקיון יסודי של הבית או לשרת בני בית נוספים. כמו כן, תוכנית הטיפול מחייבת תכנון שעות סיעוד שאושרו בהתאם לצרכים ספציפיים של סבתך. לשם כך אני ממליצה לבקש פגישה עם עו"ס החברה לתאום ציפיות ובניית תוכנית טיפול. בהצלחה.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב