יציאה מהבית

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

19/06/2011 | 14:01 | מאת: אילנה

שלום אמי לפני שנתיים שברה את הירך.אחרי הניתוח היא הפכה ל100% סיעודית.בבבניין שלנו-אני גרה אתה-אין מעלית. אז היא לכודה מאז ולא יוצאת לטיולים מחוץ לבית.מהמוסדות לא מגיע לה מכשיר נייד כי היא מעל גיל 67.כנראה זה בסדר מגיל זה להיות בבית-סוהר עד המוות.ההוצאות הן עצומות ואין לי אפשרות לממן למשל זחליל. תודה מראש על התשובה אילנה

אילנה שלום. את מתארת בעיה אמיתית וכואבת של אנשים סיעודיים אשר הופכים להיות רתוקים לבית בעיקר במגורי קומות.למצער יכפי שבדקת אין הרבה אפשרויות לעזרה, בכל זאת אני ממליצה לך לא להתייאש, לפנות לשרותי רווחה במקום מגורים ולבדוק אפשרות להסתייע בעמותות. במקביל לבדוק דרכי עזרה מטעם לשכת הבריאות האזורית- מדור לחולים כרוניים.אם אימך ניצולת שואה ניתן להסתייע דרך הרקן לניצולי שואה באמצעות פניה של עו"ס ברווחה. בהצלחה.

20/06/2011 | 10:53 | מאת: אילנה

שלום לך אלינה לצערי הרב פניתי בדיוק לכל הגורמים הללו.מאחר שההכנסות של אמי הן "מספיקות" לפי גורמים אלו, היא אינה זכאית לעזרה.לא מתחשבים בעובדה שאני מטפלת בה יחד עם העובדת הזרה,לא מתחשבים בכך שכל מה שאני קונה הוא במחיר מלא, כמו טיטולים, תוספי-מזון ועוד ועוד.לא מתחשבים בכלום.אני גרה בתל-אביב ושאלתי את כל מי שאפשר, כולל עו"ס בקופ"ח,בלישכת הבריאות,במחלקת הרווחה של העירייה.אין סיכוי. בכל אופן תודה על התשובה

22/06/2011 | 17:15 | מאת: רענן שנהב, עו"ס

במידה ולא זכאית לקבל דרך משרד הבריאות סבסוד לכסא גלגלים או אבזרי הליכה, ניתן למצוא גם בלוחות יד שנייה כמו Yad2 אביזרים משומשים במחירים סבירים. ייתכן ורצוי לשקול מעבר לדירה אחרת בקומה קרקעית, מה שיקל על הטיפול.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב