פתרון טכנולוגי לאלצהיימר או לכל מחכת שכחה אחרת

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

27/01/2013 | 13:02 | מאת: FLL

שלום רב, אנחנו תלמידי חטיבת ביניים, קבוצת רובוטיקה מנהריה, המשתתפים בתחרות FLL. כחלק מהתחרות, החלטנו שאת עבודת המחקר שלנו נעשה סביב מבוגרים בני גיל הזהב - בהתמקדות על חולי אלצהיימר או כל מחלת שכחה אחרת. מאחר ואנחנו לא מסוגלים לפתח תרופה בריאותית (עדיין ;) ), החלטנו שנחשוב על פתרון טכנלוגי חדשני שיוכל להיות אב טיפוס לפתרון אמיתי. הפתרון שחשבנו עליו הוא בעצם "תזכורן אלקטרוני", שמורכב מצג של ביפר ושעון. שלושה כפתורים מרכזים ורמקול אחד. המוצר יהיה בצורה של שעון יד לענידה על פרק היד באמצעות צמיד או רצועה על מנת שהמערכת תהיה ניידת, קלה, נוחה ובנוסף לכל שהמשתמש לא ישכח איפה שם אותה ושתהיה זמינה לאורך כל היום. בנוסף לשעה, המוצר יציג נתונים נוספים כמו תאריך וסדר יום. הוא יתוכנת על ידי בן משפחה וגם על ידי המשתמש עצמו, וייתן התראה קולית כדי להזכיר את הפעולה שהאדם צריך לעשות. נשמח לשמוע מה דעתך בכלליות על הרעיון והאם הוא יכול להוות בסיס לפתרון מציאותי בחיים האמיתיים? רצינו לדעת חוות דעת גם מהבחינה הסיעודית, שמטפלת בקישישים. נשמח לתגובה מהירה ככל האפשר וברשותך, תגובתך תצוטט ותופיע בעבודה. תודה מראש.

שלום לכם. הרעיון המתואר בפניה נראה מעניין ויצירתי, ובהחלט יכול לסייע לאנשים מבוגרים עם בעיות זכרון. לדעתי הוא יכול להיות בהחלט שימושי ופרקטי מאוד לאנשים עם הפרעה קלה עד בינונית בזכרון ולשפר את איכות חייהם. בהצלחה בפרוייקט ובתחרות

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב