אדם סיעודי = אדם נכה 100%

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

13/04/2013 | 13:23 | מאת: מור

שלום. אבקש לשאול האם אדם שנהפך להיות סיעודי (בריאותי או נפשי או תפקודי) יכול להיות נכה 100% ועקב כך לקבל פטור מתשלום מס הכנסה מההכנסת פנסיה שלו ? תודה

שלום מור. על מנת לקבל פטור מתשלום של מס הכנסה על האדם לעבור ועדה רפואית של מוסד לביטוח לאומי. הועדה תקבע אחוזי נכות רפואית לצורך העניין, זכאות ל-100% נכות רפואית מעניק פטור מתשלומי מס עד תקרת הכנסות מכל מקור שהוא . את גובה התקרה ומידע נוסף ניתן לקבל במשרדי מס הכנסה במקום המגורים, לשם מוגשים טפסי בקשה לוועדה רפואית. בהצלחה.

15/04/2013 | 08:43 | מאת: מור

תודה . אם כך , האם אדם שמוגדר כסיעודי ז"א : אם מצב בריאותו ותפקודו (הרי תפקוד נגרם מבעיה בריאותית ) ירודים כתוצאה ממחלה , תאונה או ליקוי בריאותי אשר אינו מסוגל לבצע בכוחות עצמו חלק מהותתי של לפחות 3 מתוך 6 פעולות יחשב כאדם נכה 100% ? , ז"א כל מי שעומד בקרטריון הזה הינו נכה 100% ? ז"א למה צריך ועדה של ביטוח לאומי ? למה אין חוק שטוען שכל אדם סיעודי מקבל פטור מלא ממס הכנסה על ההכנסה שלו ? מצב סיעודי לדוגמא : בעיית תפקודית (כמובן שהיא נגרמה בגלל בעיה רפואית ) היא גם כן תוכר כנכה עקב בעיה רפואית ? תודה

17/12/2017 | 15:05 | מאת: דבי

בכל מיקרה צריך וועדה לקביעת האחוזים על פי חוות דעת רופאך על מצבך והחלטת רופא הוועדה ....אחוזי נכות לא ניתנים בקלות!!!

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב