מעבר מהוספיס למוסד סיעודי

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

16/08/2011 | 13:14 | מאת: אלעד

אבי, חולה סרטן, אינו בהכרה, מקבל הזנה בזונדה, נמצא מזה ארבעה חודשים בהוספיס אונקולגי בתה"ש. אתמול פנו אלינו מההוספיס וביקשו שנעביר אותו למוסד סיעודי שכן הם הגיעו למסקנה שאינו סופני (הסיבה שהוא הועבר לשם היתה כי הוגדר סופני על ידי רופא הקופה). ברצוני לשאול שתי שאלות: א. האם ניתן לחייב אותנו לפי חוק להעבירו? אנו לא מעוניינים להעבירו שכן הטיפול במקום מצוין ומסור. בנוסף, העברתו תחייב אותנו לשלם למוסד סיעודי אלפי שקלים בחודש, בהוספיס בו הוא נמצא כעת השירות המצוין ניתן ללא תשלום. ב. במידה וניתן לחייב אותנו להעבירו, היכן נוכל למצוא רשימה של מקומות מומלצים? אבי אושפז בעבר במוסד סיעודי שהיה לא לרוחנו והיינו שמחים לשמוע על מקומות טובים יותר. תודה רבה. אלעד

שלום אלעד. אני מבינה כי הערכה מחודשת של מצבו של אביך גרמה לבילבול בנוגע להמשך טיפול בו ולצורך בהתארגנות מחדש. לגבי שאלתך הראשונה ברגע שהחולה מוגדר ע"י הצוות כסיעודי ולא סופני קופ"ח מבטחת מפסיקה למממן שהותו בהוספיס ועליכם להעביר אותו למקום סעידי על פי בחירתכם.על פי חוק ברגע שהקופה המבטחת מפסיקה אישפוז המוסד הרפואי יכול לחייב אותכם בתשלום עבור אישפוזו ולחייב בהעברתו.הוצאות אישפוז בהוספיס מכוסות ע"י הקופה וזאת לעומת הסידור במחלקה הסיעודית אשר מאפשרת או סידור פרטי או פניה ללשכת הביראות לבדיקת זכאות למימון. את הרשימה של המסגרות ניתן לקבל בלשכת הבריאות או באתר של משרד הביראות- מחלקות סיעודיות. למידע נוסף ניתן לפנות לעו"ס בהוספיס ובשלכת בריאות. בהצלחה.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב