אי אכילה לאחר אירוע של דופק חזק בפרוזדור הלב

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

06/10/2012 | 18:09 | מאת: שימי

שלום רב, סבתי בת ה-89 עברה בשנים האחרונות מספר אירועים (שגרמו לכך שבעשור האחרון היא לא יצאה מפתח ביתה) האחרון שבהם הוא דופק חזק בפרוזדור הלב. לאחר טיפול בבית החולים, טיפול שארך כשבוע. קיבלה מספר תרופות וקבלתם הוא כדלקמן: בבוקר לפני א.בוקר כדור 1 שלקרדילוק 2.5 מ"ג, כדור אחד של FOLIC ACID SMG, לקראת השעה 11:00 בבוקר 1/2 כדור של פלויקס 75 מ"ג. ובנוסף פעמיים ביום כדור של SLOW-K POTASSIUM CHLORIDE השאלות שברצוני לשאול הם: 1. רוב התרופות ניתנות עוד לפני א.הבוקר, נוצר מצב שהיא לא אוכלת דבר לאחר מכן. כל דבר רק מהריח גורם לתנועת הקאה. האם ניתן לפרוס את קבלת הכדורים לטווח רחב יותר של שעות. 2. בנוסף היא סובלת מפצע לחץ בגב התחתון, מדברים שקראתי הדבר עלול להיות גורם מוות. מה טיפול הרצוי לאשה שבמצבה העכשווי אינה יכולה לקום מהמיטה, והיא נעזרת באמי שתזיז אותה לצד היא היא רוצה בכך. אשמח לתשובה בהקדם, תודה מראש שימי.

שלום שימי. לגבי שאלתך הראשונה בעניין נטילת טיפול תרופתי אני ממליצה להתייעץ עם רופא משפחה, דיאטנית או לפנות לפורום רפואי מתאים. פצע לחץ לא מטופל מהווה גורם סיכון לזיהומים קשים המלווים בסבל, ירידה תפקודית וריפו קשה ומורכב. מומלץ לגבי חולים סיעודיים שינוי תנוחה כל שעתיים. חשובה הערכה מיידית מקצועית של הפצע ( דרגה, עומק) ע"י רופא או אחות על מנת להתאים את סוג הטיפול. ניתן לבקש דרך רופא מטפל ביקור של הצוות המקצועי מיחידת בית של קופ"ח לצורך הערכה, הדרכה והתאמת טיפול. במקרים של פצעים קשיי ריפוי נדרש אישפוז במוסד גריאטרי לטיפול בפצע במימון חלקי של קופ"ח. מומלץ להצטייד במזרן ביצים או אוויר למניעת פצעי לחץ חדשים. ישנה חשיבות לתזונה עתירת חלבונים לריפוי פצע כגון מזון רפואי ותוספי תזונה- אבקת חלבונים. רפואה שלמה.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב