אבי בן 92 ומקבל קצבת סיעוד נמוכה

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

01/09/2011 | 09:52 | מאת: דנה

לאבי מגיע 16 שעות שבועיות. יש לנו עובדת זרה. אבי מקבל פנסיה 6600 שח וקצבת זיקנה 1930 שח. הגשתי את הטפסים לביטוח לאומי והם הורידו לו ל 8 שעות שבועיות כיוון שאמרו שהוא עבר את 8300 שח כלומר מעל 8300 מורידים 50% . היינו בשוק. הוא קיבל 1100 שח בלבד החודש . אנחנו מוסיפים למטפלת 3000 שח . בגלל הפרש של 300 שקל מורידים חמישים אחוז. זה הגיוני? הוא משלם שכר דירה גבוה חשבונות וכל חודש המון תרופות ובזה הביטוח לאומי לא מתחשב. מה אפשר לעשות? הבנתי שסגן שר הבריאות עומד לשנות את זה. מה את מציעה לי לעשות?

דנה שלום. את מתארת סיטואציה שבה אביך עובר את תקרת ההכנסה שנקבעה ע"י המוסד לביטוח לאומי לקבלת גמלת סיעוד במלואה. אני מבינה את התסכול שלך והרגשה של חוסר צדק, אך מדובר במצב חוקי הנתון אשר ישתנה בתנאי שרף ההכנסות יתעדכן.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב