שאלה

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

23/09/2012 | 22:57 | מאת: דנית

שלום, סבתי בת 86 אושפזה בביה"ח מכיוון שבלעה הרבה כדורים והרופאים אמרו שאין צורך בניקוי קיבה , היא חיה לבד יש לציין.בנוסף הרופאים אמרו שהיא חולה בדימנציה. כמובן שמכתב של רופא ביה"ח הוא אך ורק בגדר ההמלצה. לא ידענו מה לעשות איתה ולקחנו אותה זמנית לבית אבות. אנו רוצים לקבוע לה תור לרופא פסיכוגריאטרי שבאמת יאשר שיש לה דימנציה וככה נוכל לפנות לביטוח לאומי . כרגע, היא נמצאת בבית אבות ומאוד רוצה לחזור הביתה. כמובן שאנחנו מסבירים לה שאין לה ברירה והיא חייבת להיות שם בינתיים מכיוןן שהיא לא יכולה יותר להיות לבד. הייתי רוצה לדעת האם יש חברות פרטיות של מטפלות שאתן מכירות ? אני לא מוצאת בשום מקום , העובדת הסוציאלית של קופ"ח שלה כמעט ולא עוזרת לנו. תודה מראש דנית

שלום דנית. מחלת דמנציה היא שם רחב לספקטרום של מחלות אשר מתאפיינות בירידה קוגניטיבית בדרגות חומרה שונות. לפי הפרטים שתיארת סבתך מתמצאת במקום ומכך נובע רצונה לחזור לביתה- הדבר עשוי להצביע על שלב התחלתי של המחלה. בכל אופן האבחון הסופי יינתן ע"י רופא פסיכוגריאטר. מפנייתך עולה כי אין לסבתא זכאות לחוק סיעוד ממוסד לביטוח לאומי והשלב הראשון הוא להגיש בקשה לעזרה סיעודית, מומלץ מאוד לצרף את האבחון הפסיכוגריאטרי שימליץ על ההשגחה ברוב/ או בכל שעות היום. כל עוד שלא תהיה הכרה מבטל"א ניתן לקבל השגחה בבית רק באופן פרטי ורק על ידי עובדת ישראלית ( כל עוד שלא סודר היתר להעסקת עובד זר). מידע לגבי חברות המספקות שרותי מטפלות צמודות ישראליות את יכולה לקבל באינטרנט בחיפוש של חברות סיעוד ( חלקן עם פריסה ארצית של סניפים). בהצלחה.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב