פורום כולסטרול ותוספי תזונה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול
פורום זה הוקם במטרה לשמש מקום מפגש עבור אלו הסובלים מרמות כולסטרול גבוהות המחפשים אחר דרכים טבעיות לשפר את איכות חייהם. בפורום תוכלו להתעדכן במחקרים רלוונטיים, בטיפים, מתכונים ולקבל ייעוץ מקצועי בנוגע לשימוש בתוספי תזונה המסייעים למניעה ולטיפול בכולסטרול גבוה. אתם מוזמנים להצטרף לקהילת הכולסטרול לקחת חלק פעיל ומשפיע בפורום, לשאול שאלות, לשתף בהתלבטויות, רעיונות ובהצלחות האישיות שלכם הקשורים לתחום הכולסטרול. המידע בפורום פורש בפני הגולשים את מגוון האפשריות שמציעה חברת סולגאר. לפרטים נוספים - לחצו כאן.
1121 הודעות
1082 תשובות מומחה
הפורום נסגר
23/03/2009 | 15:01 | מאת: יפעת

יש לי LDL 144 ואני רוצה לקחת כמוסות אומגה 3 כדי להוריד אותו. שאלתי היא , האם לשיטה זו יש הצלחה? כמה כמוסות ביום ומתי צריך לקחת? האם יש תופעות לוואי? האם יש משהו עדיף על אומגה 3 ?

לקריאה נוספת והעמקה
24/03/2009 | 16:45 | מאת:

יפעת שלום, חומצות שומן מסוג אומגה 3 בהחלט חשובות לטיפול בהורדת שומני הדם ואינן גורמות לתופעות לוואי. הן יעילות בעיקר להורדת הטריגליצרידים, ומסייעות למניעת מחלות לב וכלי דם. אני ממליצה לך על אומגה 3 "950" המכיל מינון גבוה במיוחד של אומגה 3.במינון זה יש ליטול כמוסה אחת ביום עם הארוחה. טיפול מקיף להורדת רמות גבוהות של כולסטרול כולל שמירה על אורח חיים נכון הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית סדירה וגם נטילת תוספי תזונה נוספים. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה למשל, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכול פעם. אשמח להמליץ לך על תוסף תזונה נוסף המסייע להורדת הכולסטרול אך על מנת שאוכל לעשות כך אבקש לדעת מהו גילך? האם את סובלת מבעיה בריאותית נוספת? והאם את נוטלת תרופות כלשהן? הרבה בריאות והמשך שבוע נעים, הדר.

23/03/2009 | 14:59 | מאת: לילך

האם דרוש להמנע מדבש וחמאת בוטנים אם יש כולסטרול גבוה? האם תוכלי לפרט מאילו מזונות מומלץ להמנע , ומה לא כדאי לאכול בכלל ?

לקריאה נוספת והעמקה
24/03/2009 | 16:19 | מאת:

לילך שלום, רק מזונות מהחי מכילים כולסטרול כך שאין בעיה לאכול דבש וחמאת בוטנים אך יש לשים לב לאכול מהם במידה. בטיפול בהורדת כולסטרול חשוב לשמור על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית ונטילת תוספי תזונה. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו למשל הליכה מהירה, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכול פעם. אשמח להמליץ לך על תוספי תזונה שיסייעו לך להוריד את רמות הכולסטרול אך על מנת שאוכל לעשות זאת אבקש לדעת מהו גילך? מהם ערכי הכולסטרול בדמך? האם את סובלת מבעיה בריאותית נוספת? והאם את נוטלת תרופות כלשהן? לקריאת מאמר על כולסטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=688 הרבה בריאות, הדר.

21/03/2009 | 10:27 | מאת: קובי

שלום, TRID-112 HDL- 51 LDL- 135.4 רציתי לקבל את דעתך לגבח הבדיקות. אני בן 26 בריא, ללא היסטוריה משפחתית של מחלות לב. ומתאמן כמה פעמים בשבוע. האם אפשר להשאיר את זה ללא טיפול ולהיות רגוע?

לקריאה נוספת והעמקה
23/03/2009 | 16:42 | מאת:

קובי שלום, מתוצאות בדיקות הדם שלך עולה שרמות הטריגליצרידים בדמך (112) הן בתחום הנורמה. לעומת זאת רמות הכולסטרול קצת גבוהות, במיוחד בהתחשב בעובדה שאתה בחור צעיר שעוסק בפעילות גופנית באופן קבוע. על מנת להוריד את הכולסטרול חשוב להקפיד לאורח חיים נכון הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית סדירה ונטילת תוספי תזונה. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. אני ממליצה לך על תוסף תזונה ששמו פוליקסנול, המסייע בהורדת הכולסטרול הרע LDL והעלאת הכולסטרול הטוב HDL. יש ליטול כמוסה אחת ביום למשך 3 חודשים ולעשות בדיקת דם חוזרת. לקריאה על פוליקסנול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=784&sng=1 אתה מוזמן לחזור ולעדכן אותי ואת שאר הגולשים בהרגשתך. הרבה בריאות, הדר

20/03/2009 | 19:03 | מאת: דניאלה

אני נוטלת כדור אחד ביום של פיטו גארד (1620 מ"ג ברוטו לכמוסה) להורדת הכולסטרול. ברצוני לדעת האם הכדור יכול לגרום לעצירות?? אשמח לחוות דעת מקצועית ממומחה.

לקריאה נוספת והעמקה
23/03/2009 | 15:18 | מאת:

דניאלה שלום, הפיטו גארד מכיל פיטוסטרולים ואומגה 3 ועל פניו לא אמור לגרום לעצירות אך עם זאת אין לי ניסיון טיפולי איתו ולכן אני ממליצה לך להפנות שאלה זאת לחברת טבע המייצרת אותו ולשאול אותם האם הם נתקלו בפניות דומות. אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה ששמו אסידופילוס 40+, תוסף זה מכיל חיידקים טובים – פרוביוטיים, המטפל בהסדרת פעילות המעיים, מניעת גזים ונפיחויות, איזון חומציות הקיבה, צרבות ועוד. יש ליטול 2 כמוסת ביום עם הארוחות. לקריאה על אסידופילוס 40+: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=238&ArticleID=382&sng=1 הרבה בריאות, הדר

20/03/2009 | 16:48 | מאת: מרים

??..

לקריאה נוספת והעמקה
23/03/2009 | 15:07 | מאת:

מרים שלום, ישנם הרבה מאוד מחקרים שבדקו את היתרונות והחסרונות של הקפה. חלק מהמחקרים מדברים על כך שקפאין גורם לנדודי שינה, עצבנות, חרדה, מתח ולחץ, מיגרנות, יתר לחץ דם ועוד, ומצד שני ישנם מחקרים אחרים המדברים על כך שהקפאין מונע אבני מרה, טוב לערנות, מוריד את הסיכון לחלות בסוכרת מסוג 2, ובסוגי סרטן שונים. הדעות חלוקות לכאן ולכאן ועל כן אין תשובה חד משמעית בנושא. הדעה הרווחת אומרת שלרוב האנשים הבריאים מותר לשתות עד 300 מ"ג קפאין ביום, כלומר 2-3 כוסות קפה, אך זאת המלצה כללית בלבד. המלצה זאת משתנה אם את סובלת מבעיה בריאותית כלשהי או נוטלת תרופות. בכול אופן, מומלץ להרחיק נטילת תרופות או תוספי תזונה מרחק של שעתיים משתיית קפה בגלל שהקפה משתן ויכול להפריע לספיגה. אשמח לתת לך ייעוץ אישי יותר אך על מנת שאוכל לעשות זאת אבקש לדעת מהו גילך? האם את סובלת מבעיה בריאותית כלשהי? והאם את נוטלת תרופות או תוספי תזונה? הרבה בריאות, הדר.

20/03/2009 | 11:14 | מאת: רינה

אני בת 39. סובלת מעייפות כרונית. עשיתי כבר כמעט כל בדיקה אפשרית. נירולוגיה, גסטרואנטולוגיה, ....בבדיקות דם יש ברזל קת נמוך וחוסר בויטמין D. השאלה היא אם אקח תוספי ברזל וויטמין D, העייפות שלי תחלוף. בסך הכל אני לא פעילה פיזית יותר מידי. גם לאחר 10 שעות שינה קמה חצי מעולפת. אשמח לקבל ייעוץ תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רינה שלום, חסרים בויטמינים ומינרלים בהחלט יכולים לגרום לעייפות ועל אחת כמה וכמה אנמיה על רקע של חוסר בברזל כמו גם מתח ולחץ, נטילת תרופות מסוימות או בעיות בשינה. אני ממליצה לך להקפיד על אורח חיים נכון הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית סדירה ונטילת תוספי תזונה ובנוסף לבדיקות שעשית להיבדק גם במעבדת שינה. התזונה המומלצת עבורך צריכה להיות עשירה בדגנים מלאים (אורז מלא, קמח מלא, לחם מלא) קטניות (שעועית, חומוס, עדשים), אגוזים, שקדים, פירות יבשים, ירקות ופירות טריים. יש להימנע מפחמימות פשוטות, סוכרים, מזונות מטוגנים וממזונות הקשים לעיכול כמו בשר בקר. אני ממליצה לך ליטול תוסף של ברזל עדין (טבעי וקל לעיכול) וגם של ויטמין D , כמוסה אחת ביום מכל אחד עם הארוחה להשלמת החסרים. בנוסף, מומלץ להוסיף מולטי ויטמין הנקרא VM2000 , העשיר בויטמינים, מינרלים, צמחי מרפא וחומצות אמינו ויכול לסייע לחיזוק הגוף ולמנוע עייפות, יש ליטול 2 טבליות ביום עם הארוחות. לקריאה על ברזל עדין: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=177&ArticleID=240&sng=1 לקריאה על ויטמין D: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=233&ArticleID=347&sng=1 לקריאה על VM2000: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=170&ArticleID=78&sng=1 הרבה בריאות ושבוע טוב, הדר.

19/03/2009 | 13:44 | מאת: עודד

הדר שלום, אני בן 22 עם כולסטרול רע גבוה יחסית 204 ,הבעיה שלי היא שאני רוצה להעלות במשקל יחד עם ירידה ברמת הכולסטרול הרע. בכל מקור מידע באינטרנט רשום רק מה אסור לאכול. הייתי מעוניין לדעת אילו מאכלים עתירי קלוריות אך נטולי שומן רווי ניתן לאכול בשביל להשמין. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
22/03/2009 | 15:30 | מאת:

עודד שלום, מזונות המכילים כולסטרול הם רק מזונות מהחי. המזונות בהם אתה יכול להרבות הם דגנים מלאים (אורז מלא, פסטה מקמח מלא, לחם מלא) קטניות (חומוס, עדשים, שעועית..), חלבונים ( דגי ים צפוני – טונה, סלמון, מקרל, עוף), אגוזי מלך, שקדים, פירות יבשים, פירות טריים וירקות. אשמח להמליץ לך על תוספי תזונה שיוכלו לסייע לך להוריד את ערכי הכולסטרול ולהעלות במשקל או במסת השריר אך לצורך כך אבקש לדעת למען איזה מטרה אתה רוצה להעלות במשקל? האם אתה סובל מבעיה בריאותית כשלהי עקב משקל נמוך? האם הכולסטרול הגבוה הוא גנטי? מהם ערכי הכולסטרול הטוב והכולסטרול הרע בדמך? האם אתה מתעמל? הרבה בריאות, הדר.

23/03/2009 | 01:33 | מאת: עודד

אני משתדל פעם בשבוע לעשות פעילות אירובית, ופעם נוספת בשבוע פעילות אנאירובית להגדלת מסת שריר, אני רוצה להעלות במשקל מטעמים אסתטיים בלבד, הגובה שלי 1.69 משקל 58-59 ואני לא כ"כ מצליח לעשות זאת. אני לא מוצא את הבדיקות העדכניות שלי לפני כשבועיים אבל הכולסטרול הכללי היה 204,הטוב היה טיפה מתחת לחצי הסקאלה, משהו בין 40-55 נראה לי, והרע לא זוכר אבל כנראה שגבוה. משום מה גם בתקופות בהן הרביתי בפעילות אירובית הכולסטרול הטוב לא הרקיע שחקים. יש לציין כי כולסטרול רע גבוה שכיח במשפחתי וכנראה שגנטי אבל האם זה שזה גנטי הופך את העניין לבריא יותר?? או עדיין צריך להתאמץ להוריד את רמת הכולסטרול? בכל אופן, תודה רבה על התשובה ואני חושב שאת ושאר הרופאים בפורומים עושים עבודה מבורכת! יישר כח!

אני בת 50 וסובלת מתת פעילות של בלוטת התריס,אני בדרך כלל רזה וממש השמנתילאחרונה, מה לעשות? חוץ מזה יש לי כולוסטרול גבוה.

לקריאה נוספת והעמקה

טליה שלום, ישנו קשר ישיר בין תת פעילות בלוטת התריס וכולסטרול גבוה. בתת פעילות של בלוטת התריס יש האטה בחילוף החומרים בגוף, כל התהליכים בגוף נעשים איטיים יותר ועקב כך יש פחות הפרשה של הכולסטרול מהגוף בנוסף נפגעים גם תהליכי בקרה על ייצור עצמי של כולסטרול. על מנת לשמור על פעילות תקינה של בלוטת התריס ועל ערכי כולסטרול חשוב מאוד להקפיד על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית סדירה ונטילת תוספי תזונה. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להרבות באכילת מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. לשמירה על בריאות בלוטת התריס יש להימנע ממזונות המאטים את פעילות הבלוטה (גויטרוגניים) ירקות טריים כגון: כרוב, חרדל, פולי סויה, בוטנים, צנוברים ודוחן אך עם זאת אין בעיה לקבלם כשהם מבושלים. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב וכמו כן מצויינת לחילוף חומרים מאוזן. מומלצת פעילות אירובית כמו למשל הליכה מהירה, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכול פעם. אשמח להמליץ לך על תוספי תזונה שיסייעו לך להתמודד עם בלוטת התריס ולהוריד את ערכי הכולסטרול אך על מנת שאוכל לעשות זאת אבקש לדעת האם את נוטלת אלתרוקסין או תרופות אחרות? ומה הם ערכי הכולסטרול בדמך? לקריאה על תת פעילות של בלוטת התריס: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=289 לקריאה על כולסטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=688 הרבה בריאות, הדר.

18/03/2009 | 16:25 | מאת: Inbal smali

just out of the DR colesterol read at 5.2 triglycerides at 2.2 is it really bad ?

לקריאה נוספת והעמקה
22/03/2009 | 12:24 | מאת:

הי ענבל באנגליה נמדדים הערכים בצורה אחרת ועל מנת לחשב את המדדים יש לחלקם ב 0.0259 . כלומר הכולסטרול הכללי שלך עומד על 200.77 ואילו הטריגליצרידים על 84.94. מהם ערכי הכולסטרול הטוב ? HDL ומהם ערכי הכולסטרול הרע LDL? הטריגליצרידים נמצאים בתחום הנורמה ועל כן אין לך מה לחשוש. הכולסטרול הכללי שלך לעומת זאת עומד על הגבול העליון ועל מנת להורידו חשוב לשמור על אורח חיים נכון הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית ונטילת תוספי תזונה. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה למשל, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכול פעם. מכיוון שאני יודעת שאת לא נוטלת תרופות אני ממליצה לך על תוסף תזונה ששמו פוליקוסנול המסייע להוריד את הכולסטרול הרע ולהעלות את הכולסטרול הטוב. יש ליטול כמוסה אחת ביום עם הארוחה למשך 3 חודשים ולבצע בדיקת דם נוספת. לקריאה על פוליקוסנול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=784&sng=1 לקריאת מאמר על כולסטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=688 הרבה בריאות ותהני מהחופשה בארץ.. הדר

18/03/2009 | 10:57 | מאת: לולה

סובלת מכאבי גב גם במנוחה.

19/03/2009 | 17:01 | מאת:

לולה שלום, לכאבי גב יכולות להיות סיבות רבות: היתפסות השרירים, דלקת, תנועה לא טובה, מכה, בעיה עצבית ועוד. אשמח להמליץ לך על תוסף תזונה שיסייע לך עם כאבי הגב אך על מנת שאוכל לעשות זאת אבקש לדעת מהו גילך? האם את יודעת מאיזה סיבה כואב לך הגב? כמה זמן זה נמשך? והאם את נוטלת תרופות כלשהן? הרבה בריאות, הדר.

18/03/2009 | 08:39 | מאת: ליהי

שלום, יש לי ידיד עם בעיות כולסטרול ויש לו יומולדת שבוע הבא. רציתי להפתיע אותו ולהכין לו עוגה דלת כולסטרול (אם יש דבר כזה כי עד עכשיו לא מצאתי) אני אשמח לקבל איזשהו מתכון שיוכל לעזור לי.... תודה:)

לקריאה נוספת והעמקה
19/03/2009 | 17:03 | מאת:

ליהי שלום ומזל טוב אני מצרפת לך מתכון בריא שקיבלתי מחברה: עוגת בננות טעימה ובריאה המצרכים: 2 ביצים 1/3 כוס חלב 3 כפות סוכר חום חצי כוס שמן קנולה. 2 כוסות קמח מלא. 6 בננות מרוסקות במזלג אפילו. 1 שקיק סוכר וניל, או תמצית וניל כפית. 1 כפית אבקת אפייה ½ כפית סודה לשתייה. בוחשים הכל באמצעות מערבל, ויוצקים לתבנית אפייה (אני מכינה בד"כ 3 אינגליש קייק). אפייה כ ¾ שעה בתנור בחום בינוני, להכניס קיסם ולבדוק. לעיטור מעל אבקת סוכר. בהצלחה ובתיאבון, הדר

18/03/2009 | 08:37 | מאת: יריב

אבא שלי בן 49, מעשן קופסא ליום וסובל מעודף משקל. הכולסטרול שלו עלה לאחרונה ל 270 ה LDL שלו קצת גבוה וה HDL קצת נמוך . רופאת המשפחה שלו מתעקשת לא לתת לו סטטנים אלה רק שמן דגים וזאת בגלל שלפני 6 שנים הוא סבל מטראומה קשה של הכבד (הפטיטס B) שעליה הוא התגבר בינתיים לחלוטין.החשש שלי שעד שהיא תתעורר אבא יעבור התקף חלילה שכן הוא בקבוצת סיכון גבוהה. הוא ניסה גם לקבל 100 מ"ג אספירין פעם ביום אך זה עשה לו כאבי ראש קשים וכאבי בטן (סובל מבקע סרעפתי- מקבל לוסק) האם הרופאה צודקת לגבי הסטטנים שכן הכבד כיום מתפקד באופן נורמאלי לחלוטין?

לקריאה נוספת והעמקה
18/03/2009 | 16:38 | מאת:

יריב שלום, התשובה היא כן, הרופאה אכן צודקת לגבי הסטטינים. לתרופות ממשפחת הסטטינים תופעות לוואי רבות הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים, עייפות ותשישות ולעיתים גם פגיעה בתפקוד הכבד ואו הלב, בעיות קוגניטיביות, נוירופתיה, ואף קשיים בתפקוד מיני ועל כן בגלל עברו הרפואי היא לא ממליצה על סטטינים ואני תומכת בהמלצתה. ניתן להוריד את רמות הכולסטרול על ידי שמירה על אורח חיים נכון הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית, שמירה על משקל תקין נטילת תוספי תזונה וכמובן הפסקת העישון. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה למשל, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכול פעם. אני ממליצה לאביך על תוסף תזונה ששמו ליפוטרופיק פאקטור המסייע להוריד את ערכי הכולסטרול הרע ולהעלות את הכולסטרול הטוב. יש ליטול 3 טבליות ביום עם הארוחות. חשוב מאוד ליטול 2 כמוסות ביום עם הארוחה של תוסף תזונה ששמו DETOX המסייע לניקוי הגוף והכבד מרעלים. יש ליטול אותו למשך 3 חודשים ולהפסיק. נמצא שכול סיגריה "גוזלת" 25 מ"ג של ויטמין C מהגוף ובנוסף ויטמין C הוא נוגד חמצון המסייע לפירוק הכולסטרול ועל כן אני ממליצה לאביך ליטול אסטרולה – ויטמין C 500 מ"ג, כמוסה אחת ביום עם הארוחה בשעות היום (כיון שויטמין זה בעל אפקט מעורר). אני ממליצה להתייעץ עם הרופאה המטפלת בקשר למתן תוספי התזונה. לקריאה על ליפוטרופיק פאקטור: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=398&sng=1 לקריאה על DETOX: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=174&ArticleID=228&sng=1 לקריאה על ויטמין C: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=235&ArticleID=356&sng=1 למאמר על האמת שמאחורי התרופות הסטטניות: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=391&ArticleID=863 אתה ואביך מוזמנים לחזור ולספר לי על הרגשתכם. הרבה בריאות, הדר

17/03/2009 | 20:56 | מאת: אסתר

אני בת 43 והתוצאות של הכולסטרול 218 יצא כולסטרות 39 hdl ldl = 140 triglycedides = 192 מה זה אומר. האם זה גבולי או שזה נורא? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
18/03/2009 | 16:37 | מאת:

אסתר שלום, מבדיקות הדם שלך עולה שרמות הכולסטרול בדמך הן מעט גבוהות. עם זאת אין כול סיבה לחשוש. בעזרת שמירה על אורח חיים נכון הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית ונטילת תוספי תזונה תוכלי להבחין בשיפור משמעות כבר תוך 3 חודשים. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים שמעלים את הכולסטרול הטוב ועל כן אני ממליצה לך לבצע פעילות 4 פעמים בשבוע למשך שעה בכול פעם. אשמח להמליץ לך על תוספי תזונה להורדת ערכי הכולסטרול אך על מנת שאוכל לעשות זאת אבקש לדעת מהו גילך? האם את נוטלת תרופות כלשהן? והאם את סובלת מבעיה בריאותית נוספת? לקריאת מאמר על כולסטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=688 הרבה בריאות, הדר

20/03/2009 | 10:44 | מאת: אסתר

תודה על התשובה. ציינתי שאני בת 43 ואני כן עושה 3 4 פעמים שיעור מדרגה התעמלות אירובית. האם שקדים קלויים יכולים לבוא במקום אגוזי מלך? דבר שני התחלתי לשתות פעם ביום קפה שאמרו לי שהוא מיוחד להורדת כולסטרול. כרגע אני לא זוכרת את השם. האם ידוע לך על זה? תודה שוב ומה זה תוספי תזונה שאתה מתכוון?כי אני לא רוצה להשתמש עם תרופות

17/03/2009 | 08:13 | מאת: רעות

שלום, ילדתי בת השנה וחודש סובלת מעצירויות מגיל 5 חודשים לערך. ניסינו ה כ ל. לאחרונה, ועל מנת שלא להרגיל אותה לפראפין, המליץ רופא הילדים על פגלקס, שהתברר כיעיל די במהרה. הבעיה היא שעל גבי הפגלקס מופיעה רשימת רכיבים די מפחידה כמו אסולפם ועוד כהנה וכהנה. האם פגלקס אכן "ידידותי" למשתמש התינוק, או שהוא למעשה מסייע לעצירות אך עושה בעייות חדשות, וגם -האם הוא ממכר לילדים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
18/03/2009 | 15:59 | מאת:

רעות שלום, במצב של עצירות חשוב מאוד להקפיד על תזונה נכונה, שתית מים ונטילת חיידקים טובים - פרובייוטיים. הנחייה זו תקפה גם לגבי עצירות אצל פעוטות וילדים. האם בדקתם אלרגיה למזון? שתיית מים לא מספקת ? לגבי הפגלקס - אינני יודעת מהם הרכיבים במוצר ואין לי ניסיון טיפולי איתו. על כן אני ממליצה לך להפנות שאלה זאת לחברה המשווקת אותו בארץ ששמה ארומה לייף. אני ממליצה לך לתת לילדתך תוסף תזונה ששמו ABC DOPHILUS , תוסף זה מגיע באבקה ומיועד לתינוקות וילדים. המוצר מסייע במצבים של עצירות או שלשול, כאבי בטן, גזים ונפיחות. לאחר האורחה. יש לתת 1/2 כפית ביום עם הארוחה, ניתן למוסס אותו במים או משקה אחר. לקריאה על ABC DOPHILUS: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=238&ArticleID=380&sng=1 לקריאת מאמר על השלמה תזונתית לפעוטות וילדים: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=193 הרבה בריאות, הדר

16/03/2009 | 22:46 | מאת: ניצה

האם חייבים ליטול Q10 יחד עם כדורים להורדת כולסטרול? מה תפקידו וכיצד הוא תורם ויטמין זה?

לקריאה נוספת והעמקה
17/03/2009 | 16:55 | מאת:

ניצה שלום, התשובה לשאלתך היא כן. לנוטלים תרופות ממשפחת הסטטינים מומלץ ליטול במקביל את התוסף קואנזים .Q10 מחקרים הוכיחו ש- Q10 מסייע למנוע את תופעות הלוואי של כאבי שרירים והעייפות העלולות להיגרם כתוצאה מנטילת הסטטינים. בנוסף Q10 חשוב גם עבור אלו שעוד לא סובלים מתופעות הלוואי ורוצים לשמור על שריר הלב. קואנזים Q10 הוא נוגד חמצון רב עוצמה הנמצא בכל השרירים ובעיקר בתאי שריר הלב ומשתתף בתהליך ייצור האנרגיה בתוך התאים והשרירים ועל כן עוזר במצבי עייפות, תשישות וכאבי שרירים, שומר על שריר הלב ועל איזון לחץ הדם, מונע ומטפל בדלקות חניכיים ומגרנות. רמת הקואנזים Q10 בגוף יורדות משתי סיבות עיקריות: הראשונה: גיל- ככל שמתבגרים הרמה יורדת. השניה: כתוצאה מנטילת תרופות ממשפחת הסטטינים אשר מפחיתות את ייצור הכולסטרול בכבד אך בד בבד פוגעות גם בייצור קואנזים Q10. קואנזים Q10 נמצא במזון בעיקר בלב בקר, סרדינים, אנשובי, מקרל, סלמון, ברוקולי, תרד ואגוזים אך ספיגתו מהמזון הינה פחות מ10% ולכן יש להשלימו דרך נטילת תוסף תזונה. אשמח להמליץ לך על מינון Q10 הטוב עבורך אך על מנת שאוכל לעשות זאת אבקש לדעת מהו גילך? מה המינון של הסטטינים אותם את נוטלת? האם את נוטלת תרופות נוספות? והאם סובלת מבעיה בריאותית נוספת? לקריאת מאמר על קואנזים Q10: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=817 מטה אנליזה שנערכה על סטטינים ותופעות הלוואי שלהן: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=391&ArticleID=863 הרבה בריאות, הדר

23/03/2009 | 12:53 | מאת: אפרת

שלום הדר, אשמח לדעת מה המינון המומלץ עבורי של Q10. בת 43, לוקחת SIMVACOR 20 MG פעם ביום ואלטרוקסין 500 בשבוע. תודה מראש

16/03/2009 | 19:46 | מאת: סימה

איך אפשר להוריד טריגליצרידים כשאוהבים לאכול שוקולד בדיקת דם האחרונה זה היה על 185 מחכה לתשונה בתודה סימה

לקריאה נוספת והעמקה
17/03/2009 | 14:58 | מאת:

סימה שלום, כמעט כול אדם שאני מכירה אוהב שוקולד, כולל אני,.עם זאת כמו כול מאכל יש לצרוך ממנו במידה, על אחת כמה וכמה אם הוא לא טוב לבריאותך. אני ממליצה לך להגביל את עצמך בכמות (בין קובייה לשלוש ביום) או לבחור יום אחד בשבוע שבו מותר לך לאכול שוקולד (במידה) ובשאר הימים להימנע מאכילתו. על מנת להוריד את רמות הטריגליצרידים אני ממליצה לשמור על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית, שמירה על משקל תקין ונטילת תוספי תזונה. חשוב להקפיד על תזונה העשירה בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם) ולהימנע משומנים מן החי (למשל כבד). כמו כן, מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). פעילות גופנית סדירה חשובה לא פחות ויש להתמיד בה 4 פעמים בשבוע למשך שעב כול פעם. אני ממליצה לך על תוסף תזונה ששמו אומגה 3 "950" המכיל מינון גבוה במיוחד של אומגה 3 ומסייע בהורדת הטריגליצרידים הגבוהים.יש ליטול כמוסה אחת ביום עם הארוחה. בנוסף אני ממליצה על כרום פיקולינאט 200 מק"ג, 2 כמוסות ביום כחצי שעה לפני הארוחות. הכרום הוא מינרל המסייע במניעת תשוקה למתוקים ובעזרה בהורדת הטריגליצרידים. לקריאה על אומגה 3 "950": http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=423&sng=1 לקריאה על כרום פיקולינאט: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=177&ArticleID=242&sng=1 את מוזמנת לחזור ולעדכן אותנו בשלומך. הרבה בריאות, הדר

15/03/2009 | 09:55 | מאת: sonia

שלום לך ברצוני להוריד את רמות הכולסטרול שלי,שעומדות היום על 260 בעזרת תוספי מזון, אנני מעוניינת לקחת כדורים,כי הם גורמים לי לכאבים. מעבר לכך אני בריאה בת 60 ולא נוטלת תרופות בכלל. בברכה יפה

לקריאה נוספת והעמקה
16/03/2009 | 15:30 | מאת:

יפה שלום, אני שמחה לשמוע שאת מודעת לבריאותך ודואגת לה על ידי מציאת פתרונות מעולם תוספי התזונה. בתהליך הורדת הכולסטרול חשוב לשלב תזונה נכונה, פעילות גופנית במקביל לנטילת תוספי תזונה טבעיים. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה למשל, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכול פעם. אני ממליצה לך על שימוש בתוסף תזונה בשם פוליקוסנול 20 מ"ג המסייע להורדת הכולסטרול הרע ולהעלאת הכולסטרול הטוב. יש ליטול 2 טבליות ביום עם הארוחה ולעשות בדיקת דם חוזרת לאחר 3 חודשי נטילה. לקריאה על פוליקסנול 20 מ"ג: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=784&sng=1 את מוזמנת לחזור ולעדכן אותנו הרגשתך, הרבה בריאות, הדר

14/03/2009 | 21:43 | מאת: יהודית

האם טוב לקחת פיטוגרד להורדת כולסטרול והאם מתאים לקחת אותו אם משתמשים באורסוליט

לקריאה נוספת והעמקה
16/03/2009 | 15:27 | מאת:

יהודית שלום, פיטוגארד הינו מוצר של חברת טבע המכיל פיטוסטרולים ואומגה 3 ומיועד לאיזון רמות הכולסטרול. אין לי נסיון טיפולי עם מוצר זה ועל כן כדאי להפנות את השאלה בקשר ליעילותו לחברה המייצרת אותו. אין כול מניעה לשלב בין פיטוגארד לאורסוליט אך חשוב להפריד מרחק של שעתיים ביניהם וליטול אותו עם הארוחה. בנוסף, חשוב לי להדגיש שבטיפול להורדת כולסטרול חשוב לשמור על תזונה נכונה ולהקפיד על פעילות גופנית סדירה. לקריאת מאמר על כולסטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=688 הרבה בריאות, הדר

12/03/2009 | 13:19 | מאת: ירון

קראתי מאמר שהיה כתוב בו ש"הפיסטוק טוב ללב, מוריד כולסטרול ומעשיר את הגוף בחומרים חיוניים. עוד מסתבר שתוספת של פיסטוק לתזונה אינה מעלה בק"ג." האם יש נכון בדברים? האם הכוונה לפיסטוק במצבו הטבעי או הקלוי? ומה הכמות המומלצת?

לקריאה נוספת והעמקה
15/03/2009 | 17:27 | מאת:

ירון שלום, כשמדברים על תרומתם הבריאותית של פיסטוקים מדברים על צורתם הטרייה ולא הקלויה. 100 גרם פיסטוק מכיל: 569 קלוריות, 21.35 גרם חלבון, 45.97 גרם שומן, 27 גרם פחמימות, 7.81 גרם סוכר, 5.55 גרם חומצות שומן רוויות, 24.21 ח.שומן חד בלתי רוויות ו- 13.89 ח. שומן רב בלתי רוויות. פיסטוק אומנם מכיל מעט חומצות שומן חיוניות המסייעות לאיזון בין הכולסטרול הטוב והרע אך מצד שני עשיר בקלוריות ובהחלט מסייע לעליה במשקל ועל כן אני לא ממליצה להפריז באכילתו. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. אשמח להמליץ לך על תוספי תזונה שיסיעו לך בהורדת הכולסטרול. על מנת שאוכל לעשות זאת אבקש לדעת מהו גילך? מהם ערכי הכולסטרול בדמך? והאם אתה נוטל תרופות כלשהן? לקריאת מאמר על כולסטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=688 הרבה בריאות, הדר

12/03/2009 | 12:53 | מאת: בת

אימי בת 61 סובלת מיתר לחץ דם ועודף כולסטרול בדם. רופא המשפחה נתן לה כדורים להורדת הלחץ דם ואמר לה שהכבד שלה מייצר כולסטרול גבוה בדם. האם יש תוסף תזונה שיכול לעזור לה?

לקריאה נוספת והעמקה
15/03/2009 | 16:59 | מאת:

שלום בת, בהחלט יש תוספי תזונה המסייעים לאיזון הכולסטרול ולחץ הדם וחשוב לשלבם עם תזונה נכונה ופעילות גופנית. אם אמך אינה נוטלת תרופות לדילול הדם אני ממליצה לה על תוסף תזונה שנקרא פוליקוסנול 20 מ"ג המסייע להעלאת ערכי הכולסטרול הטוב, הורדת הכולסטרול הרע וגם בעל אפקט המסייע באיזון לחץ הדם. יש ליטול 2 כמוסות ביום עם הארוחות למשך שלושה חודשים ולעשות בדיקת דם חוזרת. בנוסף, אם לחץ הדם לא מאוזן על ידי התרופות ניתן להוסיף כמוסה אחת ביום עם הארוחה של תמצית עלי זית המסייעת באיזון לחץ הדם ובהורדת שומני הדם. חשוב לי להדגיש שיש להרחיק שעתיים בין נטילת תרופות ונטילת תוספי תזונה. בנוסף ללקיחת תוספי תזונה חשוב להקפיד על תזונה נכונה כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה למשל, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכול פעם. לקריאה על פוליקוסנול 20 מ"ג: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=784&sng=1 הרבה בריאות ושבוע מקסים, הדר

10/03/2009 | 22:51 | מאת: הילה

ראיתי באתר פרסום על מוצר בשם כולסטין להורדת כולסטרול. מה תוכלו לספר לי על המוצר והאם הוא מומלץ למצבי כולסטרול קצת מעל לנורמה (240 ). אני לא מעוניינת עדיין לקחת תרופות. אשמח למידע

לקריאה נוספת והעמקה

הילה שלום, אני שמחה לשמוע שאת דואגת לבריאותך ופונה לפתרונות טבעיים לפני שאת מתחילה ליטול תרופות כימיות. המוצר כולסטין מכיל כרום, כורכום, גדילן, ויטמין E , וניאצין ומיועד להורדת כולסטרול. עם זאת אין לי ניסיון טיפולי עם תוסף תזונה זה ואינני מכירה את החברה שמייצרת אותו ועל כן אינני יכולה לתת עליו את חוות דעתי המקצועית. בנוסף ללקיחת תוספי תזונה חשוב להקפיד על תזונה נכונה כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכול פעם. לקריאת מאמר על כולסטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=688 הרבה בריאות וסוף שבוע נעים, הדר.

19/07/2012 | 18:45 | מאת: אלונה

לי הייתה הצלחה עם שילוב של אבחון ביתי באמצעות מכשיר בשם קרדיוצ'ק אשר סייע לי לבצע בדיקה מהירה של רמת הכולסטרול הכללי, הטריגליצרידים שלי והכולסטרול הטוב והרע וכן באמצעות הכולסטין ותוספי מזון אחרים על בסיס פיטוסטרולים כך הצלחתי להפחית את רמת הכולסרול הכללי ב-14 אחוז המכשיר הביתי לבדיקת הכולסטרול ממש עזר לי כיוון שבחנתי שינויים כל 3 שבועות, בנוחיות ותוך שתי דקות- בבית

10/03/2009 | 22:07 | מאת: פנחס

רציתי לדעת בבדיקות הדם מה ההבדל בין HDL לLDL מיהו הכולסטרול הטוב ומיהו הכולסטרול הרע ?האם השאיפה תמיד ששניהם יהיו נמוכים?ומה הכוונה כולסטרול טוב שהוא אמור להיות גבוה בתחומי ערך שבסוגריים שמתבצעות בבדיקות דם והכולסטרול הרע הפוך כלומר נמוך בערך הסוגריים?אנא עשו לי סדר בזה, תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
12/03/2009 | 16:09 | מאת:

פנחס שלום, הכולסטרול הרע = LDL, תפקידו להעביר את הכולסטרול, שהגיע מהמזון או נוצר בכבד, אל תאי הגוף. כולסטרול זה יכול להתחמצן ולשקוע בדפנות העורקים. עקב כך העורקים הופכים לצרים יותר. היצרות העורקים עלולה להוביל למחלה בשם טרשת עורקים העלולה לגרום להתקף לב. לכן נקרא גם כולסטרול זה "הכולסטרול הרע". רמתו האופטימאלית בבדיקות הדם צריכה להיות כמה שיותר נמוכה, כלומר, מתחת ל- 100. הכולסטרול הטוב = HDL, נוצר בעיקר בכבד ותפקידו העיקרי הוא לשאת כולסטרול עודף מתאי הגוף בחזרה אל הכבד. הכולסטרול הטוב אף יכול לפנות את משקעי הכולסטרול הרע ששקעו בדפנות העורקים, על כן שמו "כולסטרול טוב". רמתו האופטימאלית בבדיקות הדם צריכה להיות כמה שיותר גבוהה, כלומר, מעל 60. ערכי הכולסטרול גם הטוב וגם הרע צרכים להיות בתוך הסוגריים. האם אתה סובל מכולסטרול גבוה? אם כן, אשמח להמליץ לך על תוספי תזונה המסייעים באיזון רמות הכולסטרול אך על מנת לעשות זאת אבקש לדעת מהו גילך? מהם ערכי הכולסטרול בדמך? האם אתה נוטל תרופות כלשהן? והאם אתה סובל מבעיה בריאותית נוספת? קישור למאמר על כולסטרול וערכי כולסטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=688 הרבה בריאות, הדר

10/11/2010 | 15:50 | מאת: מיכל

באיזה מאכלים נמצא כולסטרול "טוב" וכולסטרול "רע" ?

31/08/2011 | 11:37 | מאת: מרים

יש לי HDL= 78 LDL= 110 total = 206.7 האם יש לי כולסטרול גבוה? מדוע ה TOTAL מסומן אדום?

13/03/2009 | 19:30 | מאת: ריק

בד"כ בריאה, לא נוטלת תרופות,בת 42 כל שנה לערך מבצעת בד' שיגרתיות הבדיקות יצאו בסדר חוץ מהטריגליצרידים ברמה של 474 האם אני צריכה לחזור על הבדיקה ?אולי לא היתי מספיק בצום? בדקתי את אותה בדיקה ,בצעתי בשנת 2004התוצאה היתה גבוהה ולא שהיה ידוע לי הרופא לא אמרה לי-כנראה שלא שמה לב, אבל שנים אחרי הבדיקה הראתה ל-170 אז מה אני אמורה לעשות היום? בתודה ריקי

15/03/2009 | 16:55 | מאת:

ריק שלום, אני שמחה לשמוע שאת דואגת לבריאותך ומבצעת בדיקת דם שגרתית אחת לשנה. אני ממליצה לך על בחירה מבין שתי אופציות: הראשונה: אם את חושבת שתוצאת בדיקת הדם לא הגיונית, בקשי לבצע אותה שוב והקפידי על צום של 12 שעות לפני הבדיקה.. אופציה שנייה: שמרי על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית ונטילת תוספי תזונה למשך 3 חודשים ואז בצעי בדיקת דם חוזרת לטריגליצרידים. תזונה נכונה להורדת טריגליצרידים כוללת מזונות המכילים אומגה 3 (דגים ממעיינות קרים – סלמון, טונה, מקרל, הליבוט, סול, אגוזי מלך, זרעי פשתן). יש להרבות באכילת ירקות, פירות ודגנים מלאים(אורז מלא, קמח מלא, קינואה, כוסמת..) חשוב להימנע ממזונות מטוגנים, שמנים וממתקים למיניהן. פעילות גופנית סדירה 4 פעמים בשבוע למשך שעה בכול פעם גם היא חשובה עד מאוד להורדת הטריגליצרידים. בנוסף, אני ממליצה לך על נטילת תוסף תזונה הנקרא אומגה 3 "950" המכיל מינון גבוה במיוחד של חומצת שומן מסוג אומגה 3 המסייע להורדת הטריגליצרידם. יש ליטול 2 כמוסות ביום עם הארוחות. לקריאה על אומגה 3 "950": http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=423&sng=1 הרבה בריאות ושבוע נפלא, הדר

04/03/2010 | 08:16 | מאת: עדנה

שלום לכם אני לוקחת כדורים לכולסטרול סמבסטין 20 מ"ג, אתמול ביצעתי בדיקות ולהלן התוצאות: non hdl 157 ldl 134.9 hdl 70.7 האם עלי להעלות את המינון? תודה עדנה

04/03/2010 | 08:16 | מאת: עדנה

שלום לכם אני לוקחת כדורים לכולסטרול סמבסטין 20 מ"ג, אתמול ביצעתי בדיקות ולהלן התוצאות: non hdl 157 ldl 134.9 hdl 70.7 האם עלי להעלות את המינון? תודה עדנה

10/03/2009 | 21:58 | מאת: מני

שלום, רציתי לשאול אם יש אפשרות להגיע לעודף בויטמנים או מינרלים בגוף בשל תוספי תזונה דוגמת צנטרום? והאם יש סיכון או בעייתיות בזה? ואם יש בעיה בתוספי סידן באופן ספציפי?

לקריאה נוספת והעמקה
11/03/2009 | 16:06 | מאת:

מני שלום, צנטרום הינו מולטי ויטמין סנטטי המכיל מינונים נמוכים של רכיבי התזונה ולכן אין סיבה לחשוש מעודפי ויטמינים ומינרלים כתוצאה מנטילתו. אם אתה נוטל תרופות יש לוודא מול רופא המשפחה שאין מניעה ליטול תוסף זה במקביל לנטילת התרופות בהן אתה משתמש. ויטמינים ומינרלים הם אומנם רכיבים טבעיים הבטוחים לשימוש ברוב המקרים, אך גם הם צריכים להיות מותאמים אישית לצרכיו הייחודיים של כול אדם וכן לפרמטרים נוספים כגון: גיל נטילת תרופות או בעיות בריאותיות. עודף במינרלים או ויטמינים יכול להיווצר רק על ידי לקיחת כמויות מופרזות ( Mega Dosage) או עקב קונטרה אינדיקציה עם תרופות מסויימות (נדיר). בכול מקרה יש להשתמש במוצרים של חברות ידועות שעברו פיקוח ואישור של משרד הבריאות. בנוסף בנטילה ממושכת מעל 3 חודשים רצופים של ויטמינים ומינרלים (לא כולל ויטמינים מסיסים במיים כמו ויטמיני B).מומלץ לבצע הפסקה של שבוע לפחות. נטילת סידן כתוסף נפרד כמו נטילת יתר המינרלים מומלצת עבור מי שזקוק לכך. כמו כן אין כול חשש ליטול מולטי ויטמינים המכילים סידן. עם זאת תוספי סידן סינטטים המכילים סידן קרבונט עלולים ליצור בשימוש לאורך זמן משקעים העלולים להכביד על תפקוד הכליות. אשמח להמליץ לך על תוספי תזונה אך על מנת שאוכל לעשות כך אבקש לדעת מהו גילך? האם אתה נוטל תרופות כלשהן? האם אתה סובל מבעיה בריאותית? ולאיזה מטרה אתה מעוניין ליטול תוספים? מידע נוסף על מינוני ויטמינים/מינרלים: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=456&ArticleID=782&sng=1 הרבה בריאות, הדר

09/03/2009 | 21:17 | מאת: תמי

האם פסטה מחיטה מלאה או כל מוצר מחיטה מלאה תקין לבעית כולסטרול? (נמאס לי כבר לאכול כל הזמן פת-אורז. ובלחם/חלה/לחמניות/פיתות אני לא נוגעת רציתי בכל אופן להכניס קצת פחממות לאוכל שלי אורז מלא ממש לא טעים לי)

לקריאה נוספת והעמקה
11/03/2009 | 10:00 | מאת:

תמי שלום, התשובה היא כן. פסטה מקמח מלא מכילה סיבים תזונתיים. סיבים אלו מעכבים את ספיגת הכולסטרול מהמזון ועוזרים להורדת רמות גבוהות של כולסטרול ועל כן מומלצת כמו יתר המזונות המכילים סיבים. בנוסף לפסטה ניתן גם להוסיף למזון אבקת פסיליום העשירה בסיבים תזונתיים. ניתן לפזר על הסלט למשל. אני ממליצה לך להוסיף כף של אבקה לארוחה ולשתות עם זה 2 כוסות מים. במידה ואת נוטלת תרופות, יש להרחיק נטילת תרופות מהפסילים מרחק של שעתיים. למידע נוסף על פסיליום: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=239&ArticleID=385&sng=1 הרבה בריאות וחג פורים שמח, הדר

09/03/2009 | 21:05 | מאת: גלית

כולסטרול כללי- 256, hdl- 62.5, ldl- 178.4 טריגלצרידים- 73 מה ניתן לעשות כדי להעלות את הכולסטרול הטוב ולהוריד את הרע?

לקריאה נוספת והעמקה
10/03/2009 | 14:52 | מאת:

גלית שלום, הכולסטרול הכללי שלך (256) והכולסטרול הרע (178.4) אכן גבוהים, הכולסטרול הטוב (62.5) הינו בטווח התקין אך עדין מעט נמוך. על מנת לאזן את רמות הכולסטרול יש לשמור על אורח חיים נכון הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית ונטילה של תוספי תזונה. תזונה נכונה כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכול פעם. קיימים תוספי תזונה רבים המסייעים באיזון רמות הכולסטרול, על מנת שאוכל להמליץ לך על אחד מהם אבקש לדעת מהו גילך? האם את נוטלת תרופות כלשהן? והאם את סובלת מבעיה בריאותית נוספת? מאמר מקצועי על כולסטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=688 הרבה בריאות וחג פורים שמח, הדר

10/03/2009 | 21:48 | מאת: גלית

תודה על תשובתך גילי 34, נוטלת תרופות נגד כולסטרול סימוביל

08/03/2009 | 15:32 | מאת: pc

שלום רב, אני בחורה בת 23 והחל מיוני 2008 גילו כי חסר לי ויטימין D בכמויות- אני מצויה הרבה מתחת לנורמה. הלכתי לרופאת משפחה מסיבה של נשירת שיער מרובה ומאז היא החלה לתת לי טיפול של טיפות וכדורים ..לפני שבועיים עשיתי שוב בדיקת דם ועדיין יש מחסור רב..מה עושים? הבנתי שמחסור מתמשך בויטמין D יכול להוביל לבעיות בפרקים בעצמות ואף אוסטופורוזיס... אשמח לקבל תשובתך בנושא. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
09/03/2009 | 16:22 | מאת:

PC שלום, ויטמין D חיוני לחיזוק העצמות והשיניים, מסייע בהטמעת הסידן בעצמות ומונע רככת. חוסר בויטמין D יכול להופיע אצל צמחוניים, טבעונים, אצל אלו הנמנעים מחשיפה לשמש, ואצל אנשים שיש להם בעיות בספיגה. האם את יכולה למצוא את עצמך באחת הקטגוריות הנ"ל? האם את סובלת ממחלות כלשהן? והאם את נוטלת תרופות הפוגעות בספיגה? אני ממליצה לך להמשיך ליטול ויטמין D לפי המינון עליו המליץ הרופא. לקריאה על ויטמין D: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=233&ArticleID=347&sng=1 הרבה בריאות, הדר

08/03/2009 | 12:07 | מאת: דליה

בת 26 בעלת כולסטרול שלילי גבוה וכולסטרול חיובי נמוך כיצד ניתן להעלות את הכולסטרול החיובי ולהוריד את השלילי? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

דליה שלום, על מנת לאזן את רמות הכולסטרול יש לשמור על אורח חיים נכון הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית ונטילה של תוספי תזונה. תזונה נכונה כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכול פעם. קיימים תוספי תזונה רבים המסייעים באיזון רמות הכולסטרול, על מנת שאוכל להמליץ לך על אחד מהם אבקש לדעת מהם ערכי הכולסטרול בדמך? והאם את נוטלת תרופות כלשהן? מאמר מקצועי על כולסטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=688 הרבה בריאות, הדר

08/03/2009 | 12:06 | מאת: בר

השאלה שלי היא איזה מוצרי מזון מעלים את הכולסטרול הטוב יש לי כולסטרול טוב נמוך יחסית ואלו מוצרים מורידים - ואלו נותנים ברזל - תודה רבה רבה על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה
08/03/2009 | 16:41 | מאת:

בר שלום, להעלאת הכולסטרול הטוב יש לבצע פעילות גופנית סדירה, 4 פעמים בשבוע למשך שעה כול פעם. בנוסף יש הטוענים כי שתיית כוס אחת של יין אדום מסייעת להעלאת הכולסטרול הטוב. עם זאת, לא ידוע על מזונות ספציפיים המסייעים להעלאתו של הכוסלטרול הטוב. על מנת להוריד את הכולסטרול הרע יש לצרוך מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). בנוסף מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. מזונות העשירים בברזל הם בעיקר בשר אדום, עלים ירוקים, ברוקולי, שומשום - טחינה וביצים. ישנם תוספי תזונה טבעיים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב והורדת הכולסטרול הרע. כמו כן ישנו תוסף תזונה המכיל ברזל עדין. על מנת שאוכל להמליך לך על תוספי תזונה המתאימים לך, אבקש לדעת מהו גילך? האם נוטל/ת תרופות כלשהן? מה ערכי הכולסטרול בדמך? מה ערכי ההמוגלובין? הפריטין? והברזל החופשי בדם? לקריאה על ברזל עדין: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=177&ArticleID=240&sng=1 הרבה בריאות ושבוע טוב, הדר

07/03/2009 | 01:36 | מאת: אלה

שלום רב! רציתי לדעת מהם הסיכונים בלקיחת אבקה לעליה במסה?

לקריאה נוספת והעמקה
08/03/2009 | 15:09 | מאת:

אלה שלום, האם כוונתך לאבקת חלבון לעליה במסת שריר? אם כן, אבקות לעלית מסת שריר לרוב מופקות ממי גבינה, עקב כך אבקות אלו יכולות להיות בעיתיות עבור מי שרגיש ללקטוז. בנוסף יש אנשים שייחושו קושי בעיכול חלבון זה. אבקות החלבון מיועדות עבור אלו הרוצים להגדיל את מסת השריר ולא מקבלים מספיק חלבון בתזונה. אין כול צורך לקחת תוספת חלבון אם מקבלים מספיק חלבון מהאוכל. כמות גדולה מדי של חלבון לאורך זמן יכולה לגרום עומס על הכליות ואף להביא לאי ספיקת כליות. קיימות טבליות מי גבינה Whey to go המכילות 11 גרם חלבון לכול 3 טבליות. אשמח להמליץ לך על המינון המומלץ עבורך אך אבקש לדעת לאיזה מטרה את רוצה לקחת חלבון? האם את רוצה להעלות במסת השריר? מהו משקלך? וכמה חלבון את צורכת מהתזונה? לקריאה על טבליות מי גבינה: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=180&ArticleID=277 אשמח להשיב על כול שאלה נוספת, הרבה בריאות ושבוע נהדר, הדר

04/03/2009 | 08:39 | מאת: שלומי

גילו אצלי בבדיקות כולסטרול כללי 253, כולסטרול רע 160 כולסטרול טוב 70 הבנתי שזה לא טוב מה ניתן לעשות מבחינה תזונתית כדי להוריד את הכולסטרול? גם רמת הסוכר אצלי גבוהה ורציתי להבין מה אפשר לעשות חוץ מלהפחית במוצרים עם סוכר כדי להפחית את הרמה? האם יש משהו מסויים שעושים כדי להוריד את הסוכר בדם?

לקריאה נוספת והעמקה
05/03/2009 | 16:48 | מאת:

שלומי שלום, הכולסטרול הכללי שלך (253) והכולסטרול הרע (160) אכן גבוהים, לעומתם הכולסטרול הטוב (70) נמצא בערכים תקינים. שמירה על אורח חיים נכון הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית סדירה ולקיחה של תוספי תזונה יכול לסייע לאיזון רמות הכולסטרול והסוכר בדם. התזונה המומלצת להורדת הכולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. לסובלים מסוכר גבוה עדיפה צריכת פחמימות מורכבות (קמח מלא, אורז מלא, קינואה, כוסמת וכו' ) על פני פחמימות פשוטות (אורז לבן, קמח לבן), כיוון שפחמימות מורכבות הן בעלות אינדקס גליקמי נמוך יותר (אינדקס גליקמי הוא המהירות בה עולה רמות הסוכר בדם). מזון בעל אינדקס גליקמי נמוך גורם לעליה איטית של הסוכר בדם ולתחושת שובע הנמשכת זמן רב.. מזון בעל אינדקס גליקמי גבוה גורם לעליה חדה ברמת הסוכר בדם. לקבלת תפריט אישי ומסודר אשר יסייע להורדת רמות הכולסטרול ולקבלת רשימת מזונת בעלי אינדקס גליקמי נמוך, ניתן לפנות לדיאטנית דרך קופת חולים. אשמח להמליץ על תוספי תזונה שיכולים לסייע לך באיזון רמות הסוכר והכולסטרול. על מנת שאוכל לעשות זאת אבקש לדעת מהו גילך? האם אתה סובל מבעיות בריאותיות נוספות? והאם אתה נוטל תרופות או תוספי תזונה כלשהם? הרבה בריאות וסוף שבוע נעים, הדר.

03/03/2009 | 19:38 | מאת: דדי

שלום האם נטילת ניאצין במינון גבוה משפר HDL ומוריד LDL?

לקריאה נוספת והעמקה
05/03/2009 | 16:46 | מאת:

דדי שלום, התשובה היא כן. ויטמין B3 הקרוי ניאצין, מסייע באיזון רמות הכולסטרול, מוריד את רמות הכולסטרול הרע - LDL, ומעלה את הכולסטרול הטוב – HDL. במינונים גבוהים עלול הניאצין לגרום לתופעת "בעירה" כלומר אדמומיות בפנים שחולפת תוך זמן קצר. לקריאה על ניאצין: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=236&ArticleID=372&sng=1 אשמח להשיב על כול שאלה נוספת, הרבה בריאות, הדר

03/03/2009 | 14:53 | מאת: אבי

מה המינון למי שלוקח תרופה להורדת כולסטרול. כיום אני לוח כדור אחד ביום של 60 מ"ג,אבל לפי פירסומים אחרונים מומלץ על 200 מ"ג. האם רצוי לקחת כל יום בבת אחת 3 כדורים?

לקריאה נוספת והעמקה
03/03/2009 | 16:26 | מאת:

אבי שלום, ראשית, טוב לשמוע שאתה דואג לבריאותך ונטול Q10 במקביל לנטילת תרופות להורדת כולסטרול. שנית, מוצרי Q10 קיימים ממינון של 30 מ"ג ועד 400 מ"ג. המינון המומלץ ללקיחת Q10 משתנה מאדם לאדם. על מנת שאוכל להמליץ לך על המינון המתאים עבורך אבקש לדעת מהו גילך? מה מינון התרופות שאתה נוטל? האם אתה סובל מתופעות לוואי כגון כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות והאם אתה נוטל תרופות נוספות? כאשר לוקחים יותר מכמוסה אחת ביום עדיף לא ליטול את הכמוסה בבת אחת אלא לחלק על פני היום על מנת שהספיגה תהיה טובה יותר. מאמר על קואנזים Q10: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=815 הרבה בריאות, הדר

03/03/2009 | 07:32 | מאת: debi

שלום לך הדר קודם כל תודה על תשובתך המהירה אני לא לוקחת כלום אין צורך רק מיקרופירין 10 מ"ג לשומנים בדם לפני יומיים עשיתי בדיקת דם ורשמתי לך שהטריגלצרים אצלי 230 תודה דבורה

לקריאה נוספת והעמקה
03/03/2009 | 16:26 | מאת:

דבי שלום, על מנת להוריד את רמות הכולסטרול והטריגליצרידים אני ממליצה לך על תוסף תזונה ששמו ליפוטרופיק פאקטור. תוסף זה מסייע לכולסטרול להפוך למסיס יותר ועל ידי -כך "דואג " שלא ישקע בדפנות העורקים. יש ליטול 3 כמוסות ביום עם הארוחות. בנוסף, מולטי ויטמין ששמו VM2000, פורמולה זו מכילה ויטמינים מינרלים, נוגדי חימצון וצמחי מרפא המסייעים לחיזוק מערכת החיסון ולתחזוקה כללית. יש ליטול 1-2 טבליות ביום עם הארוחות. (יהיה שתן צהוב זרחני כתוצאה מיציאה של ויטמין B2 בשתן). תוסף תזונה נוסף וחשוב מאוד הוא בטא 1,3 גלוקן. תוסף זה הוא סיב טבעי המסייע להורדת הכולסטרול והטריגליצרידים ונחשב כמנטרל תהליכים סרטניים. יש ליטול 2 טבליות ביום עם הארוחות. אשמח להשיב לכול שאלה נוספת, ואת אף מוזמנת לחזור ולעדכן אותנו בתוצאות בדיקות הדם הבאות. הרבה בריאות, הדר

02/03/2009 | 09:04 | מאת: סיון

אבי סובל כבר שנים רבות מכולסטרול גבוה מאוד. הוא נמצא שנים בדיאטה ומעקב אך לאחרונה רמת הכולסטרול והטריגליצרידים עלו משמעותית. שאלתי אליך , האם חוץ מדיאטה וספורט יש תרופות אשר יכולות לסייע להורדת הכולסטרול כגון שום חי, או כמוסות שום, יין אדום?

03/03/2009 | 14:48 | מאת:

סיוון שלום, אני שמחה לשמוע שאביך דואג לבריאותו ומקפיד על דיאטה ופעילות גופנית. שמירה על אורח חיים נכון הינה חלק חשוב ביותר בתהליך הורדת שומני הדם. השום אכן יעיל להפחתת רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים ומסייע בהעלאת הכולסטרול הטוב. החומר הפעיל בשום (Allicin) האחראי לתכונותיו המיוחדות , משתחרר כאשר חותכים או מועכים את השום. יש ללעוס 2-3 שיני שום טרי ביום, או להוסיף שום מעוך למזון. קיימים תוספי תזונה רבים המסייעים להורדת רמות הכולסטרול אך על מנת שאוכל להמליץ לו על אחד מהם אבקש לדעת בן כמה אביך? והאם הוא נוטל תרופות כלשהן? לקריאת מאמר מקצועי על כולסטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=688 הרבה בריאות, הדר

02/03/2009 | 07:43 | מאת: דבורה רזינסקי

שלום לך הדר פעם ראשונה שאני באתר אשמח לשמוע את עצתך לפני כשנה וחצי חליתי בסרטן בלוטות הלימפה כרגע אני נקייה כ- 1/2 שנה . כמובן בהשגחה של המחלקה ההמטולוגית אני בת 58 נראית טוב לפני כשנה עשיתי דיאטה דרך דיאטנית הורדתי כ 12 ק"ג כמובן כשהיתחלתי טיפולים כ6 טיפולים מקבלים גם סטרואידים וכנראה זה גורם לתאבון. אז השמנת כמעט את כל מה שהורדתי כמובן שהקולסטרול הרע אצלי 230 היתר בסדר גמור .מה יש לך להציע לי כגורם מחזק או אחר תודה לך דבורה

02/03/2009 | 16:45 | מאת:

דבורה שלום וברוכה הבאה לפורום, ראשית, אני שמחה לשמוע שאת דואגת לבריאותך ופונה לפורום למציאת פתרונות טבעיים. שנית, מכיוון שחלית לפני שנה וחצי בסרטן הלימפה, לפני שאני ממליצה לך על תוספי תזונה, חשוב לי לדעת האם את מקבלת סטרואידים גם היום? האם את נוטלת תרופות נוספות? מה הם ערכי הטריגליצרידים בדמך? את מוזמנת לחזור ולפרט על מצבך הבריאותי ואשמח להתאים לך תוספי תזונה. הרבה בריאות, הדר.

01/03/2009 | 18:13 | מאת: רמי

תודה על תשובתך ראיתי שהמלצת למישהי אחרת כאן על פוליקוסנול . מה ההבדל בין פוליקוסנול לליפוטרוניק ? והאם הליפוטרוניק הוכח כמוריד כולסטרול . שוב תודה מראש

רמי שלום, ישנם תוספי תזונה רבים המסיעיים בהורדת הכולסטרול הנבדלים זה מזה באופן הפעולה שלהם. על מנת להחליט איזה מוצר מתאים עבור כל אדם יש להתחשב בנתונים רבים כמו גיל, רמות הכולסטרול, האם אדם זה נוטל תרופות או תוספי תזונה נוספים ועוד. תוסף התזונה ליפוטרופיק פאקטור מסייע להורדת הכולסטרול והטריגליצרידים על ידי הפיכת הכולסטרול למסיס יותר ועל ידי -כך "דואג " שלא ישקע בדפנות העורקים. תוסף התזונה פוליקוסנול מסייע גם הוא בהורדת כולסטרול וטריגליצרידים אך עובד בדומה לתרופות הסטטניות - בהשפעה ישירה על תאי הכבד האחראיים לייצור הכולסטרול. מה שמייחד את התוספים הנ"ל הוא שהם מופקים מרכיבים טבעיים ואינם גורמים לתופעות לוואי או חסרים תזונתיים בגוף בדומה לתרופות. אשמח להשיב על כל שאלה נוספת, הרבה בריאות והמשך יום מצויין, הדר.

01/03/2009 | 10:34 | מאת: בנימין

שלום האם לקיחת סרוקסט יכולה לגרום לעליה בכולסטרול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
02/03/2009 | 15:02 | מאת:

בנימין שלום, התרופה סרוקסאט אינה מעלה את רמות הכולסטרול אך עשויה לגרום לעליה בתיאבון ועקב כך לעליה במשקל. האם אתה סובל מכולסטרול גבוה?האם אתה סובל ממשקל עודף? אם כן, אשמח להתאים לך תוספי תזונה שייסיעו לך בהורדת הכולסטרול אך לשם כך אבקש לדעת מהו גילך? מה הם ערכי הכולסטרול בדמך? והאם אתה נוטל תרופות נוספות? באם אתה נוטל סרוקסט מומלף להשתמש במקביל בתוסף תזונה ששמו B+C סטרס פורמולה, התומך המערכת העצבים ומסייע במצבי מתח ולחץ. יש ליטול טבלית אחת ביום עם ארוחת בוקר (יהיה שתן צהוב זרחני כתוצאה מיציאה של B2 בשתן). לקריאה על B+C סטרס פורמולה: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=236&ArticleID=361&sng=1 הרבה בריאות, הדר

26/02/2009 | 13:34 | מאת: ניקול

שלום אני בת 26 יש לי פצעים בפנים ניסיתי הרבה תכשירים אבל זה לא עזר החלטתי ליטול אבץ פיקולינט 25 מ"ג ליום.נטלתי למשך חודשיים כדור ביום.המליצו לי על כמוסות לעור בריא של סבוקלם(שמכילים גם אבץ 22 מג) שאמורים ליטול 2 כמוסות ליום למשך 3 חודשים.שאלתי היא אם זה לא מסוכן שאטול אותם ישר אחרי נטילת האבץ לעוד 3 חודשים כשנטלתי קודם לכן אבץ במשך חודשיים?5 חודשים של לקיחת כדורים עם אבץ.שלא יהיה לי עודף באבץ(הבנתי שזה מסוכן) או שעדיף לחכות קצת ואז לקחת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
01/03/2009 | 17:06 | מאת:

ניקול שלום, אין בעיה ליטול אבץ לתקופה ארוכה אך אני ממליצה לך כול 3 חודשים לעשות הפסקה של שבוע. פצעים בפנים יכולים להופיע מסיבות רבות כמו חוסר איזון הורמונאלי, לחץ ומתח, תזונה לא מאוזנת, חוסר בויטמינים וכו'... האם את יודעת מאיזה סיבה מופיעים אצלך הפצעים? האם זה נמשך כבר תקופה ארוכה? אני ממליצה לך להוסיף מולטי ויטמין ששמו VM75, מולטי ויטמין זה עשיר בויטמיני B אשר מסייעים ללחץ ומתח ותורמים להתחדשות התאים ושמירה על עור בריא. בנוסף VM75 מכיל ויטמינים ומינרלים למניעת חסרים תזונתיים. יש ליטול טבלית אחת ביום עם ארוחת הבוקר. (יהיה שתן צהוב זרחני כחלק מיציאתו של ויטמין B2 מהגוף). לקריאה על אבץ פיקולינט: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=177&ArticleID=237&sng=1 לקריאה על VM75: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=170&ArticleID=79 אשמח לענות על כול שאלה נוספת, הרבה בריאות והמשך שבוע מקסים, הדר

25/02/2009 | 13:22 | מאת: יובל

הייתי מעוניין לדעת מה ההבדל בין שני סוגי הכולסטרול, מה השפעתם על הגוף, וכיצד אפשר להעלות את רמת הכולסטרול הטוב מבלי להעלות את הרע. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

יובל שלום, תפקידו של הכולסטרול הרע - LDL, הוא להעביר את הכולסטרול, שהגיע מהמזון או נוצר בכבד, אל תאי הגוף. כולסטרול זה יכול להתחמצן, לשקוע בדפנות העורקים, העורקים יהפכו צרים יוצר ועלולה להיווצר סתימה שעלולה להוביל להתקף לב. לכן נקרא גם "הכולסטרול הרע". רמתו האופטימאלית בבדיקות הדם צריכה להיות מתחת ל- 100. הכולסטרול הטוב – HDL, נוצר בעיקר בכבד ותפקידו העיקרי הוא לשאת כולסטרול עודף מתאי הגוף בחזרה אל הכבד. הכולסטרול הטוב אף יכול לפנות את משקעי הכולסטרול הרע ששקעו בדפנות העורקים, על כן שמו "כולסטרול טוב". רמתו האופטימאלית בבדיקות הדם צריכה להיות מעל 60. נמצא שפעילות גופנית קבועה, 3-4 פעמים בשבוע למשך שעה כל פעם, היא בין הגורמים היחידים שיכולים לסייע לעליית הכולסטרול. כמו כן ישנם תוספי תזונה טבעיים העוזרים להורדת הכולסטרול הרע ולעליית הכולסטרול הטוב. בנוסף, יש הממליצים על כוס אחת של יין אדום בערב להעלאת הכולסטרול הטוב. תוסף תזונה המסייע להעלאת הכולסטרול הטוב ולהורדת הכולסטרול הרע הינו ויטמין B3 הנקרא גם ניאצין. לניאצין יכולה להתלוות תחושת אדמומית קלה בפנים שחולפת לרוב תוך חצי שעה. יש ליטול ממנו טבלית אחת ביום עם הארוחה. האם אתה סובל מכולסטרול גבוה? אם כן אשמח להמליץ לך על תוספי תזונה טבעיים שיסייעו לך להוריד את רמות הכולסטרול אך על מנת שאוכל לעשות זאת אבקש לדעת מהו גילך? האם אתה סובל מבעיות בריאותיות נוספות? והאם אתה נוטל תרופות כלשהן? לקריאאה על ניאצין: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=236&ArticleID=372&sng=1 לקריאת מאמר על כולסטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=688 הרבה בריאות, הדר.

25/02/2009 | 12:15 | מאת: רמי

שלום דר אני בן 35 דיי בריא למעט חרדות ודיכאון קל ומטופל בציפרלאקס . יש היסטוריה של התקף לב במשפחתי אצל אח שלי . שוקל כ 89 גובה 1.72 . מעשן כ 3 סיגריות ביום ביצעתי בדיקות דם לאחרונה והנה התוצאות בעיקר הכולסטרול , כל שאר הערכים תקינים . BILIRUB. DIREC 0.08 MG/DL CHOLESTEROL 279.00 MG/DL HDL-CHOLEST. 59.02 MG/DL LDL-CHOLEST. 195.52 MG/DL שאלתי היא האם ניתן להוריד רמות גבוהות אלו ללא טיפול תרופתי (סטטינים) ? במידה וכן על איזה תוספי תזונה היית ממליצה לי ? תודה מראש רמי

לקריאה נוספת והעמקה
01/03/2009 | 14:35 | מאת:

רמי שלום, אני בהחלט ממליצה לך לנסות תחילה להוריד את רמות הכולסטרול באמצעות שימוש בתוספי תזונה טבעיים, שאינם גורמים לתופעות לוואי, לפני שאתה מתחיל טיפול תרופתי – כימי. הטיפול התרופתי הכימי להורדת כולסטרול כולל בדרך כלל תרופות ממשפחת הסטטינים המורידות את רמות הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות ולכן לפני שפונים לפתרון כזה עדיף לנסות להפחית את הכולסטרול ע"י תוספי תזונה ואורח חיים בריא. במידה ואינך נוטל תרופות נוספות, אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה טבעי להורדת כולסטרול וטריגליצרידים בשם ליפוטרופיק פאקטור. פורמולה זו מסייעת להורדת הכולסטרול הרע ולהעלאת הכולסטרול הטוב. יש ליטול 3 כמוסות ביום עם הארוחות למשך 3 חודשים ולעשות בדיקת דם חוזרת. בנוסף, חשוב לי להדגיש שעל מנת להוריד את רמות הכולסטרול יש להקפיד על אורח חיים בריא הכולל פעילות גופנית סדירה, 4 פעמים בשבוע למשך שעה ותזונה נכונה הכוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. בנוסף, לתמיכה במערכת העצבים אני ממליצה לך על B קומפלקס המסייע במצבי מתח וחוסר שקט, יש ליטול כמוסה אחת ביום עם הארוחה בבוקר. (צבע השתן יהיה צהוב זרחני כתוצאה מיציאה של ויטמין B2 בשתן). לקריאה על ליפוטרופיק פאקטור: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=398&sng=1 לקריאה על B קומפלקס: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=236&ArticleID=362&sng=1 אתה מוזמן לחזור ולעדכן אותנו בהרגשתך ולספר לנו על השיפור בבדיקות הדם הבאות, הרבה בריאות, הדר

25/02/2009 | 11:40 | מאת: דגנית

אני בת 38, בריאה, אינני סובלת מעודף משקל, לא מעשנת ועוסקת בפעילות גופנית לפחות פעמים שלוש בשבוע. בבדיקת דם – הכולסטרול 203, HDL-46.70 LDL-138.20 כיצד אוכל לשפר את התוצאות? רוב בני משפחתי, רזים ובריאים את רמת הכולסטרול גבוהה .

לקריאה נוספת והעמקה
26/02/2009 | 15:31 | מאת:

דגנית שלום, אני שמחה לשמוע שאת דואגת לבריאותך, עוסקת בפעילות גופנית ונמנעת מעישון. כולסטרול גבוה בהחלט יכול לנבוע מסיבה גנטית. כמו כן גלולות למניעת הריון גם הן עלולות להעלות את רמות הכולסטרול. על מנת להוריד את רמות הכולסטרול ולשפר את תוצאות בדיקות הדם אני ממליצה לך להקפיד על תזונה נכונה הכוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. אם אינך נוטלת תרופות, אני ממליצה לך על תוסף תזונה בשם פוליקוסנול 20 מ"ג, המסייע להורדת הכולסטרול הרע ולהעלאת הכולסטרול הטוב.יש ליטול 2 כמוסות ביום עם הארוחות למשך 3 חודשים ולעשות בדיקת דם נוספת. לקריאה על פוליקוסנול 20 מ"ג: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=784&sng=1 את מוזמנת לשוב אלינו ולספר לנו איך את מרגישה, לאחר נטילת המוצר סוף שבוע נעים, הדר

24/02/2009 | 20:56 | מאת: סהר

רציתי לברר האם במשקאות אלכוהוליים יש כולסטרול ואם כן אז באיזה מינון?

26/02/2009 | 15:17 | מאת:

סהר שלום, כולסטרול מצוי אך ורק דרך מזונות מהחי ועל כן אלכוהול אינו מכיל כולסטרול. למרות זאת, לא מומלץ להרבות יתר על המידה בצריכת אלכוהול עקב יכולתו לפגוע בכבד ועקב כך בתפקודי הגוף התקינים. בנוסף, יכול האלכוהול לגרום להתייבשות וכתוצאה מכך לכיווץ כלי הדם וכידוע יכול לגרום להתמכרות. אשמח להמליץ לך על תוספי תזונה שיסייעו להורדת הכולסטרול אך על מנת שאוכל לעשות זאת אבקש לדעת מהו גילך? האם אתה סובל מבעיה בריאותית נוספת? והאם אתה נוטל תרופות? סוף שבוע מקסים והרבה בריאות, הדר.

24/02/2009 | 20:48 | מאת: רני

האם אומגה 3 עוזר להורדת כולסטרול ושומנים בדם?

לקריאה נוספת והעמקה
26/02/2009 | 15:21 | מאת:

רני שלום, התשובה היא כן. אבל על מנת להוריד רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים לא מספיק רק ליטול אומגה 3 ויש להקפיד על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה, שמירה על משקל גוף תקין, ביצוע פעילות גופנית סדירה ונטילת תוספי תזונה טבעיים. אומגה 3 הינה חומצת שומן חיונית המסייעת להורדת שומני הדם וכן משמשת למניעה ולטיפול במחלות לב וכלי דם. כיוון שהתזונה שלנו דלה בד"כ באומגה 3 מומלץ להשלימה על-ידי נטילת תוסף תזונה. ניתן למצוא אומגה 3 במזון בעיקר בדגים ממעיינות קרים כדוגמת סלמון, מקרל, טונה, אגוזי מלך וזרעי פשתה. חשוב להקפיד על נטילת תוסף אומגה 3 המכיל מינון גבוה של החומר הפעיל ועל כן אני ממליצה לך להשתמש בתוסף התזונה אומגה 3 "950" המכיל מינון גבוה (פי 3 מהמינון הרגיל המצוי בכמוסות) של החומר הפעיל. תזונה נכונה להורדת כולסטרול ושומנים בדם כוללת הימנעות ממזונות מטוגנים, סוכרים, חמאה, מרגרינה, מיונז, שמנת ופחמימות פשוטות (קמח לבן למשל) והעדפת פחמימות מורכבות (לחם מקמח מלא/ שיפון, אורז מלא, פסיליום, שיבולת שועל וכו'), העדפת בשר רזה (עוף/ הודו ) ללא העור. וכמובן העלאת צריכת הירקות, העלים והנבטים. אשמח להתאים לך טיפול מקיף להורדת כולסטרול גבוה בעזרת תוספי תזונה, אך לשם כך אני זקוקה לפרטים נוספים כגון: גילך, האם את/ה נוטל/ת תרופות או תוספים? האם את/ה סובל/ת מבעיות בריאותיות נוספות או עודף משקל? האם את/ה מקפידה על אורח חיים בריא וכו'? לקריאה על אומגה 3 "950" : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=423&sng=1 הרבה בריאות, הדר

24/02/2009 | 16:25 | מאת: פני

שאלתי היא : האם בשר גרון הודו נחשב לבשר שמן ואין לאכלו כשיש בעית כולסטרול. תודה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה
26/02/2009 | 12:46 | מאת:

פני שלום, אני שמחה שאת מודעת לבריאותך ודואגת לה על ידי שמירה על תזונה נכונה. הקפדה על תזונה נכונה ואורח חיים בריא מאוד חשובים לסובלים מכולסטרול גבוה. 100 גרם גרון הודו מבושל מכיל 179 קלוריות, 7.2 גרם שומן, ו- 121מ"ג כולסטרול. כלומר עשיר בכולסטרול ולא הייתי ממליצה לצרוך ממנו הרבה במידה ויש כולסטרול גבוה. אשמח להמליץ לך על תוספי תזונה שיסייעו לך להורדת הכולסטרול אך לשם כך אבקש לדעת מהו גילך? האם את סובלת מבעיה בריאותית נוספת? והאם את נוטלת תרופות? הרבה בריאות וסוף שבוע מצוין, הדר

23/02/2009 | 12:03 | מאת: רפי

אני גבר עם ניוון שרירים אני מעונין להוריד את הכולסטרול הרע, כיצד?

לקריאה נוספת והעמקה
24/02/2009 | 14:55 | מאת:

רפי שלום, אני שמחה לשמוע שאתה דואג לבריאותך ומעוניין לטפל בהורדת הכולסטרול על ידי נטילת תוספי תזונה טבעיים. על מנת שאוכל להמליץ לך על תוספי תזונה להורדת הכולסטרול ומכיוון שאתה סובל מניוון שרירים אבקש לדעת מהו גילך? האם אתה סובל מבעיה בריאותית נוספת, האם אתה נוטל תרופות כלשהן? מהי רמת הכולסטרול שלך (כולסטרול כללי, כולסטרול רע LDL , כולסטרול טוב HDL)? הרבה בריאות והמשך יום נעים, הדר

לאחרונה נעשו בדיקות ורמת הB12 הינה 91 HDL 41 LDL153.9 וכולסטרול245.9 האם יש קשר בירידה המשמעותית בבדיקות ואזה תוספי מזון עליי לקחת מכוון שאיני מעוניינת בתרופות הקונונצוליות והאם יש סיבה לדאגה ועליי לבדוק בדיקות נוספות שהרופא אינו נדיב כל הבדיקות נעשות בדרישתי והאם עליי לבדוק את ויטמין D וחומצה פולית שהרופא סרב לתת לי

לקריאה נוספת והעמקה

נ.ב. וגם הטריגצירידים עומד על 234

תקווה שלום, אני שמחה לשמוע שאת מודעת ודואגת לבריאותך, ומחפשת פתרונות טבעיים על פני הכימיים. הטיפול הטבעי להורדת רמות גבוהות של שומנים בדם כולל שימת דגש על תזונה נכונה, פעילות גופנית , שימוש בתוספי תזונה ושמירה על אורח חיים בריא. רמות גבוהות של שומנים בדם יכולות להיווצר כתוצאה מתזונה שאינה מאוזנת. האם את מקפידה על תזונה בריאה? המזונות המומלצים להורדת הכולסטרול וטריגליצרידים, הם מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. יש להימנע ממזונות המכילים שומן רווי מהחי (למשל גבינה צהובה, מרגרינה, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו כבד), בנוסף יש להימנע ממתקים, סוכרים ואוכל מטוגן. יש להקפיד ולבצע פעילות גופנית סדירהלפחות 4 פעמים בשבוע, למשך שעה, היא חשובה ביותר והיא בין הגורמים היחידים שמעלים את הכולסטרול הטוב HDL. באשר לתוספי התזונה- כיוון שרמות ה B12 שלך נמוכות מאוד אני ממליצה כי תתחילי ליטול טבליות למציצה של ויטמין B12, 1000 מק"ג, למציצה תחת הלשון שמהוה טיפול יעיל ומעלה את רמות הויטמין בדם. יש ליטול ממנו טבלית אחת ביום למשך 3 חודשים ולאחר מכן להמשיך וליטול טבלית אחת פעם בשבוע כדי לשמור על רמות תקינות של הויטמין לאורך זמן. להורדת הטריגליצרידים אני ממליצה על חומצת שומן חיונית מסוג אומגה 3 המסייעת להורדת רמות גבוהת של טריגליצרידים. על מנת לקבל אפקט טיפולי יש להשתמש במוצר המכיל רמות גבוהות של חומרים פעילים כדוגמת אומגה 3"950". יש ליטול ממנו 2 כמוסות ביום עם הארוחות. תוסף תזונה נוסף היכול לסייע בהורדת רמות הכולסטרול הגבוהות הוא פוליקוסנול 20 מ"ג , המסייע להורדת הכולסטרול הרע, העלאת הכולסטרול הטוב והורדת רמות הטריגליצרידים, יש ליטול ממנו 2 כמוסות ביום עם הארוחות. לגבי בדיקות נוספות, כיון שלא ציינת מספיק פרטים על עצמך (גיל, בעיות בריאות נוספות, מחלות במשפחה וכו') קשה לי להמליץ לך. עם זאת ,כיון שאת סובלת מחוסר בויטמין B12 מומלץ כי תבדקי את רמות החומצה הפולית בגופך. לגבי ויטמין D אותו מקבלים מחשיפה לשמש זה תלוי בגילך ולכן אני ממליצה שתיוועצי שוב ברופא המשפחה שלך. לאחר 3 חודשים של נטילת התוספים ושינוי הרגלי התזונה מומלץ כי תבצעי בדיקת דם חוזרת ותעדכני אותנו בתוצאות. מאמר מקצועי על חשיבותו של ויטמין B12 לבריאות תקינה http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=844 לקריאה על אומגה 3 "950": http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=423&sng=1 לקריאה על פוליקוסנול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=784&sng=1 הרבה בריאות, הדר

שלום רציתי בבקשה פיענוח לערכים הנל שהיו נמוכים או יצאו מהטווח ומה ניתן לעשות לשיפור MCHC 32.9 LYM 21.3 BASO 0.0 MACRO 0.0 BILIRUBIN DIRECT 0.32 BILIRUBIN TOTAL 1.6 FOLIC ACID 8.4 MICRO 1.6 HYPO 0.4 PLT 165 URIC ACID 2.8 CHOLESTEROL HDL 42

21/02/2009 | 21:07 | מאת: רון

האים בורגול מכיל פחמימות או גלוקוז והאים לסוכרתי בריא לאכול מימנו הרבה

23/02/2009 | 16:41 | מאת:

רון שלום, בורגול מופק מגרגירים של חיטה שבושלה יובשה ונגרסה. הוא עשוי מחיטה ועל כן יש להתייחס אליו כך. 100 גרם בורגול מבושל מכיל: 18.6 גרם פחמימות ו- 0.1 גרם סוכר (גלוקוז). יש להעדיף בורגול המופק מחיטה מלאה על פני הבורגול הרגיל - ניתן למצוא כזה בחנויות טבע. שמירה על אורח חיים בריא ותזונה נכונה חשובים ביותר לשמירה על רמות סוכר מאוזנות. לסובלים מסוכרת עדיפה צריכת פחמימות מורכבות (קמח מלא, אורז מלא, קינואה, כוסמת וכו' ) על פני פחמימות פשוטות (אורז לבן, קמח לבן), כיוון שפחמימות מורכבות הן בעלות אינדקס גליקמי נמוך יותר (אינדקס גליקמי הוא המהירות בה עולה רמות הסוכר בדם). מזון בעל אינדקס גליקמי נמוך גורם לעליה איטית של הסוכר בדם ולתחושת שובע הנמשכת זמן רב.. מזון בעל אינדקס גליקמי גבוה גורם לעליה חדה ברמת הסוכר בדם. לקבלת תפריט אישי ומסודר אשר יסייע להורדת רמות שומני הדם ולקבלת רשימת מזונת בעלי אינדקס גליקמי נמוך, ניתן לפנות לדיאטנית דרך קופת חולים. אשמח להמליץ על תוספי תזונה שיכולים לסייע לך. על מנת שאוכל לעשות זאת אבקש לדעת מהו גילך? האם אתה סובל מבעיות בריאותיות נוספות? והאם אתה נוטל תרופות או תוספי תזונה כלשהם? הרבה בריאות, הדר

18/02/2009 | 14:48 | מאת: ניני

מה הכוונה בדיאטת דלת כולסטרול? מנסה למצוא מידע ונתקלת בהמון מונחים לא מובנים כמו "שומן רווי", אודה להסבר פשוט איזה מזונות דלים בכולסטרול ואיזה עשירים בכולסטרול.

לקריאה נוספת והעמקה
23/02/2009 | 15:29 | מאת:

ניני שלום, שומנים נחלקים לשומנים "טובים" (חד בלתי רווים, רב בלתי רווים) ולשומנים "רעים" (רווים). שומנים רוויום יכולים לגרום להעלאת רמות הכולסטרול והם מצויים בעיקר במזונות מהחי כמו בשר, חלב ומוצריו, שמן קוקוס, שמן דקלים ומרגרינה. תזונה נכונה משמעותית ביותר לסובלים מרמות כולסטרול גבוהות. על כן חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים.כולסטרול מצוי אך ורק במזונות מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר באיברים פנמיים כמו כבד למשל. המזונות המומלצים להורדת הכולסטרול, משמע מזונות הדלים בכולסטרול, הם מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. האם את סובלת מרמות גבוהות של כולסטרול? אם כן, אשמח להתאים עבורך תוספי תזונה שיסיעו לך להוריד את רמות הכולסטרול. על מנת שאוכל לעשות כן, אבקש לדעת מהו גילך, האם את סובלת מבעיה בריאותית נוספת, והאם את נוטלת תרופות? מאמר מקצועי על כולסטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=688 הרבה בריאות, הדר

21/03/2009 | 22:38 | מאת: noa

שלום, בעלי גילה בבדיקת דם שסובל מכולסטרול גבוה, הוא בן 37 ולא סובל ממחלות כרוני למעט אבנים בכליות ברצוני להתיעץ איתך על איזה סוג דיאטה כדאי לו לשמור תודה נואה

06/04/2009 | 21:39 | מאת: לידיה

אני בת 46.5 נשואה+4 סובלת מכולסטרול גבוה, בחודש האחרון יש לי בצקות ברגליים ויש לי כאבים בברכיים אני שוקלת מעל 80 ק"ג עם גובה 1.6 וברור לי שזו חריגה גבוהה ממה שאני אמורה לשקול, בעבר הצלחתי להוריד ממשקלי מעל 20 ק"ג וגם הורדתי את הקולסטרול אולם, תמיד חזרתי למשקל העודף הבעייה שלי שאני עוברת תקופה קשה ואצלי זה מתבטא באכילה מופרזת ,והרופא המליץ לי לעשות דחוף דיאטה בסיוע דיאטנית אשמח לשמוע את המלצתך ומה התפריט שהינך ממליצה? תוצאות הבדיקות CHOLESTEROL 245.27 MG/DL LDL-CHOLEST. 178.55 MG/DL ESR 36.00 MM/HOUR כל השאר תקין , תודה מראש

27/04/2009 | 15:58 | מאת:

לידיה שלום, הכולסטרול שלך אכן גבוה, לשמירה על ערכי כולסטרול תקינים חשוב לשמור על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית סדירה ונטילת תוספי תזונה. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה למשל, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכול פעם. אשמח להמליץ לך על תוספי תזונה שיסייעו לך להוריד את ערכי הכולסטרול, יתמכו בתהליך הדיאטה, יתמכו במתח ובלחץ בו את שרויה ולבצקות ברגליים אך לשם כך אבקש לדעת האם את נוטלת תרופות כלשהן? האם את סובלת מבעיה בריאותית נוספת? ומה הם ערכי הטריגליצרידים בדמך? הרבה בריאות, הדר

18/02/2009 | 11:01 | מאת: ניסים

איזה תוספי תזונה מומלצים לכולסטרול גבוה?

22/02/2009 | 15:07 | מאת:

ניסים שלום, ישנם תוספים רבים המסייעים להורדת ערכי כולסטרול גבוהים, הנבדלים זה מזה באופן הפעולה שלהם. חלקם הופכים את הכולסטרול למסיס יותר ועל ידי -כך "דואגים " שלא ישקע בדפנות העורקים וחלקם עובדים בדומה לתרופות הסטטניות - בהשפעה ישירה על תאי הכבד האחראיים לייצור הכולסטרול.כמו כן, חלקם מונעים את חמצונו של הכולסטרול וחלקם מעלים את הפרשת חומצות המרה בצואה. מה שמייחד את כל התוספים הנ"ל שכולם מופקים מרכיבים טבעיים ואינם גורמים לתופעות לוואי או חסרים תזונתיים בגוף בדומה לתרופות. יש לזכור - שטיפול בעזרת תוספי תזונה הוא חלק מטיפול מקיף הכולל שינוי בסגנון החיים הקפדה על תזונה נכונה ופעיות גופנית סדירה. אשמח להמליץ לך על תוסף תזונה להורדת כולסטרול אך על מנת שאוכל לעשות זאת אבקש לדעת מהו גילך?האם אתה סובל מבעיה בריאותית נוספת? והאם אתה נוטל תרופות? אני מצרפת עבורך לינק לכתבה על כולסטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=688 המשך שבוע מקסים והרבה בריאות, הדר

17/02/2009 | 20:52 | מאת: סופי

בוקר טוב בת 37, לא מעשנת ללא מחלות מיוחדות , אסורה פעילות גופנית בגלל 2 פריצות דיסק בגב. משקל 80 ק"ג גובה 175 ס"מ BMI=26.1 כולסטרול 292 טריגליצרידים 250 סוכר 107 LDL-194 HDL-47.8 סכרת הריונית בעבר ותשובות בדיקות מהעבר גם כנ"ל. סכרת וכולסטרול ושומנים ומחלת לב לאבא. לא טופלה בעבר בכלום והומלץ על: 1. טיפול אצל דיאטנית. 2. SIMVACOR 20mg*1 כדור ליום. מה דעתך?האם הכדור אולי יותר מזיק מאשר מועיל? האם יש כדורים טובים יותר ואפילו שלא בסל הבריאות? האם טיפול אלטרנטיבי יכול להועיל? האם הכדורים האלו או אחרים לא פוגעים בדברים אחרים בגוף? האם יש הצעה/רעיון לטיפול? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
22/02/2009 | 17:05 | מאת:

סופי שלום, אני בהחלט ממליצה לך לנסות תחילה להוריד את רמות הכולסטרול, הטריגליצרידים והסוכר באמצעות שימוש בתוספי תזונה טבעיים, שאינם גורמים לתופעות לוואי, לפני שאת מתחילה טיפול תרופתי – כימי. הטיפול התרופתי הכימי להורדת כולסטרול כולל בדרך כלל תרופות ממשפחת הסטטינים (כדוגמת סימבקור שהומלץ לך) המורידות את רמות הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות. עם זאת, לא ידוע לי על תרופות כימיות אחרות להורדת כולסטרול אשר נחשבות יעילות יותר. לפני שפונים לפתרון תרופתי עדיף כאמור לנסות להפחית את הכולסטרול ע"י נטילת תוספי תזונה ושינוי אורח החיים. חשוב לי להדגיש כי טיפול בעזרת תוספי תזונה בהחלט יכול להיות מועיל אך הוא רק חלק מטיפול מקיף הכולל שינוי בסגנון החיים והקפדה על תזונה נכונה ולכן אני ממליצה שתתחילי במקביל טיפול אצל דיאטנית. ישנה פורמולה טבעית להורדת כולסטרול וטריגליצרידים בשם גוגול ליפיד שאני ממליצה שתתחילי ליטול. פורמולה זו מכילה צמחי מרפא ויטמינים ורכיבים תזונתיים נוספים הידועים כבעלי השפעה מטיבה על רמות כולסטרול גבוהות. יש לקחת 3 טבליות ביום עם הארוחות. בנוסף מומלץ ליטול תוסף תזונה בשם – כרום פיקולינאט המסייע באיזון רמות הסוכר והטריגליצרידים בדם. יש ליטול 2 כמוסות ביום של כרום פיקולינאט 200 מק"ג עם הארוחות. לא ציינת האם את מקפידה על תזונה בריאה והאם את סובלת מעודף משקל. תזונה נכונה משמעותית ביותר לסובלים מרמות כולסטרול וסוכר גבוהות. משום כך חשוב שתקפידי על תזונה העשירה בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם) והימנעי משומנים מן החי (למשל כבד). מומלץ כי תוספי לתזונתך מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט), ותקפידי על שתיית מים. כיוון שפעילות גופנית חיונית לשמור על גוף בריא ומסייעת לאזן את רמות הסוכר והכולסטרול, אני ממליצה בחום שתמצאי פעילות גופנית שתוכלי לבצע למרות פריצת הדיסק. לקריאה על גוגול לפיד: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=173&ArticleID=222&sng=1 לקריאה על כרום פיקולינאט: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=177&ArticleID=242&sng=1 הרבה בריאות ושבוע נעים הדר.