זרעי פשתן: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

בצקת ברגליים – מה הן הסיבות וכיצד מטפלים?

בצקת ברגליים נגרמת עקב הצטברות נוזלים בגלל עודף משקל, חוסר פעילות גופנית, ישיבה או עמידה ממושכות וגם בגלל בעיות רפואיות כמו אי ספיקת כליות חריפה או קרדיומיופתיה. איך אפשר לטפל בבעיה ומהי בצקת סוכרתית? עיקרי הכתבה: בצקת ברגליים שונה מנפיחות רגילה. העור באזור כפות הרגליים נראה דק ומתוח.   לעתים, בצקת היא סימן למחלה קשה המתפתחת בגוף ולכן צריך להתייחס ברצינות לכל הופעה של בצקת.  יש טיפולים פשוטים להפחתת הבצקת, כמו התעמלות, שינויים באורח החיים ובתזונה, קומפרסים ועוד.  __________________________________ בצקת ברגליים היא הצטברות של נוזלים ברקמות הרגליים, מסיבות שונות. הבצקת גורמת לרגליים להיות נפוחות, כבדות וכואבות, והמצב הזה יכול להיות זמני (למשל בעונת הקיץ, בהריון או בתקופות של מחלה) אך גם מתמשך וכרוני. האם ניתן לטפל בבצקת ברגליים או שצריך פשוט לחכות שהיא תעבור? האם זה מסוכן ועל מה זה מעיד? הכל בשורות הבאות. מה זה בצקת ברגליים? בצקת מתרחשת כאשר מסיבות כלשהן...
ללמוד עוד על זרעי פשתן
מתיחת פנים טבעית-תמונה

שיטת המסת קמטים, המותאמת באופן אישי, מאפשרת לגוף להפעיל...

מאת: ד"ר קובי...
31/07/2007
המינרלים החיוניים לעור נפלא-תמונה

מהם המינרלים? קבוצת חומרים אנאורגניים השכיחים מאד בטבע -...

מאת: ד"ר מיכל...
31/08/2005
דיאטה קטוגנית - איך זה עובד ומה הן הסכנות?-תמונה

כל מה שאתם צריכים לדעת על דיאטה קטוגנית: יתרונות, חסרונות,...

מאת: רני זהר
31/08/2020
כולסטרול גבוה? תרופה חדשה עשויה להחליף את הסטטינים-תמונה

מחקר חדש מצא כי תרופה בשם Nexletol ובה חומצת במפדויק היא...

מאת: רני זהר -...
07/03/2023

זרעי פשתן: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

האם יש ערך תזונתי בעיקר למניעת עצירות לזרעי פשתן אורגנים טחונים? אין לי מכונה לטחון אך האם המוצר הזה בריא גם אם אינו נטחן במקום? תודה

שרון שלום ב2 כפות זרעי פשתן יש 4 גרם סיבים תזונתיים לאדם מבוגר בריא מומלץ לצרוך 25-30 גרם סיבים תזונתיים ביום . זרעי הפשתן הם מקור מצוין לתזונה, הם מכילים רבים מהמרכיבים הקריטיים לבריאות האדם. בעיקרון, גם זרעי הפשתן הטחונים וגם אלה שלא טחונים יכולים להיות בריאים, אך יש הבדלים מסוימים ביניהם.זרעי הפשתן טחונים ניתנים לעיכול יותר קל ומהיר על ידי הגוף, ומכילים את אותם רכיבים תזונתיים הנמצאים בזרעים שלא טחונים. עם זאת, זרעי הפשתן הטחונים עשויים לאבד חלק מהערך התזונתי עקב החשיפה לחום בעת הטחינה. יתרה מכך, חשוב לציין שכאשר זרעי הפשתן מוכנים בתוך מזון או משקה, הם יכולים לספק ערך תזונתי משמעותי. אם אין לך מכונה לטחינת זרעי הפשתן, תוכל לצרוך אותם כך כך בצורה שלמה ולפזרם על סלטים, דגנים או להוסיף אותם למרקים ולקערות. יש לשים לב שהם יהיו קשים יותר לעיכול מזרעים שטחונים, אך בכל זאת יכולים להספק ערך תזונתי טוב. לצורך מניעת עצירות, כמו בכל תזונה בריאה, חשוב לשתות מספיק מים, לצרוך כמות מספקת של סיבים תזונתיים, ולתרגל פעילות גופנית במתן יומי.

ChatGBT?

שלום האם ניתן לצרוך זרעי פשתן מושרים במים לילה שלם לשתות את המים וללעוס היטב את הזרעי פשתן לצורך הקלה בעצירות על בסיס יומיומי? זה יכול להזיק? תודה

נילי שלום, בהנחה שאין בעיה רפואית שמגבילה צריכת זרעי פשתן, אין בעיה לצרוך כפית זרעי פשתן מידי יום להקלה על עצירות. יחד עם זאת אני לא בהכרח רואה ערך מוסף לתהליך שאת עושה. את יכולה להסתפק בהוספת כפית זרעי פשתן טחונים לאחת הארוחות שלך, דוגמת יוגורט או סלט. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

שלום,אשמח להכוונה,בבוקר אני שותה שייק קבוע בחודשים האחרונים אך מחפשת תחליף חמים מזין ונותן אנרגיה לימי החורף, שקל לעיכול (ללא קוואקר).השייק שלי מכיל כוס תרד, חצי בננה, מעט אננס וג'ינג'ר, כף גדושה פשתן טחון, חופן אגוזים ומים.תודה

אפשר גם שייק שמתאים לחורף, רק שלא מצריך הרבה זמן הכנה בבקרים לחוצים. תודה

שלום שני, שייק פחות מומלץ בחורף באמת בגלל שהוא קר.. בתקופה הזאת מומלץ לאכול דייסות חמות. את יכולה לאכול דייסת אורז מלא (במקום קוואקר) 4 כפות אורז על בסיס חלב צמחי כמו חלב שקדים/חלב אורז יכולה למהול גם עם מים ולא רק על בסיס חלב ולהוסיף פרי, גוג'י ברי, שקדים.. כיוון שזאת דייסת אורז נדרשים יותר נוזלים .. לפחות 2 כוסות (תלוי כמה סמיך את אוהבת) וזמן ההכנה ארוך יותר.. (ואפשר גם לטחון את האורז לפני ואז לבשל אם את רוצה מרקם אחר..) רק בריאות וחורף נעים.

תודה רבה! האם ניתן להוסיף לפודינג בניפייבר ? וגם פשתן טחון? זה יפגע במקרם? והאם אפשר להכין כמות גדולה יותר מראש, ולחמם במיקרו?

שלום שני, אפשר בהחלט להוסיף בנפייבר, זרעי פשתן עדיף לא להוסיף למזון חם, לכן עדיף להוסיף אותם למזון אחר ( סלט, יוגורט). אפשר להכין כמות גדולה ולחמם בסיר.. מיקרו פחות מומלץ (: בהצלחה והרבה בריאות!

שלום אילו סוגים של פרהביוטיקה מומלצים בדיאטת פודמאפ עם רגישות חזקה לאוליגוסכרידים? זרעי ציה זרעי פשתן טחונים ניתן רק בכמות מוגבלת? מה לגבי אבקת שורש מאקה גואר גם?מהי הכמות הסיבים המומלצת וכיצד ניתן להשיגה כשיש רגישות לכל הפודמאפס? תודה

מאי שלום, אתחיל מהסוף, ציינת שאת רגישה לכל קבוצות הפודמאפ אך השאלה המתבקשת היא האם ביצעת את שלב החזרת הקבוצות בצורה הנכונה? אני חייבת להודות שאני עובדת הרבה מאוד עם הדיאטה והסבירות שאת רגישה לכל הקבוצות אינה גבוה. פרהביוטיקה היא בהגדרה לא דלה בפודמאפ. לגבי זרעי צ'יה או זרעי פשתן טחונים נהוג להגביל ל- 2 כפיות ביום. אינני רואה את הצורך באבקת שורש מאקה או גואר גאם. כמות הסיבים התזונתיים משתנה ממטופל למטופל ובהתאם לתסמינים. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו עם התמחות בביצוע דיאטת הפודמאפ שתסייע לה בהשלמת שלבי הדיאטה ומענה על שאלות. דיאטת הפודמאפ נועדה להיות דיאטה זמנית ולכן לא הייתי רוצה שתגבילי את עצמך יתר על המידה אם המצב זו מחייב זאת. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il