אנטי אוקסידנטים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

ההשפעות הבריאותיות של בשר אדום

סטייק אנטרקוט או נתח של סינטה? שיפודים או קציצות? חגי תשרי בפתח ואתם בוודאי כבר מתכננים וקונים את כל הנתחים שיעלו על המנגל בראש השנה וסוכות. רגע לפני כדאי שתקראו את הכתבה הבאה על השפעות אכילת בשר אדום וגם... כמה טיפים לצלייתו כאשר שוקלים את ההשפעות הבריאותיות של צריכת בשר, חשוב להבחין בין בשר מעובד (בשר לאחר תהליכי עיבוד שונים), בשר לא-מעובד (החיות לרוב גודלו במפעל, אך הבשר ברובו אינו מעובד) ובשר אורגני (החיות ניזונו באופן טבעי, ללא מתן תרופות או הורמונים). מחקרים רבים להערכת בשר אדום, בפרט אלו שנערכו בארצות הברית, בחנו בשר שמקורו מחיות שגודלו במפעלים ולא בשר אורגני.  יש להבין כי בשר אדום הוא עתיר בויטמינים, מינראלים, נוגדי-חמצון ומגוון חומרי תזונה אחרים להם עשויה להיות השפעה ניכרת על הבריאות. מרכיבים אלו כוללים את ויטמין B3 (ניאצין), B12 (קובלמין), B6 (פירידוקסין), כמו גם ברזל, אבץ, סלניום ועוד. בשר אדום מכיל גם כמות רבה של חומרי תזונה דוגמת קריאטין. בקר שניזון מדשא אף מזין יותר מבקר שניזון מדגנים,...
ללמוד עוד על אנטי אוקסידנטים
מזותרפיה: אנטי אייג'ינג שחודר לעור-תמונה

קרמים וג'לים רבים כוללים חומרי אנטי אייג'ינג, אך אינם...

מאת: ד״ר ילנה...
17/07/2019
תמר: נשנוש קטן, רווח גדול-תמונה

חג הסוכות הוא עונת גדיד התמרים, וזו רק סיבה אחת להתענג על...

מאת: מור דואני
30/09/2012
ויטמינים וחשיבותם לגופנו-תמונה

ידוע כי ויטמינים חשובים לתפקוד תקין של הגוף, אך ישנם הבדלים...

מאת: ~~סמדר...
28/10/2008
מזותרפיה: הדרך הטבעית להתחדשות העור-תמונה

טיפולי מזותרפיה נחשבים יעילים מאוד ומסייעים בהתחדשות טבעית...

מאת: אופוריה -...
03/02/2020
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאנטי אוקסידנטים?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אנטי אוקסידנטים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

הייתי בחנות טבע כי רציתילצרוך קצח. המוכרת אמרה לי שכדאי לי לקנות שמן קצח אם אני מעונינת להנות מיתרונותיו התזונתיים כי מקצח רגיל(זרעים) לא אקבל כלום כי כמו שזה נכנס ככה יוצא וזה יותר בשביל שיפור הטעם במאכלים מסוימים. האם זה נכון? אם למשל אשים כפית קצח ביוגורט ואוכל- הם אין בכך שום יתרון האם אקבל משהו מהקצח? ובכלל- האם כפית קצח ליום זה כמות מספיקה כדי להנות מיתרונותיו התזונתיים. תדוה

שלום דנה על זרעי קצח ערכים בריאותיים מופלגים של זרעי קצח ושמן קצח מתוך מאמר של דר מרדכי הוכברג: זרעיו של הצמח קצח תרבותי נמצאים בשימוש ברפואת הצמחים, גם כתבלין, כבר משחר ההיסטוריה, באזורנו ובארצות צפון אפריקה. לזרעי הצמח ולשמן המופק מהם יש איכויות מרפא מופלגות. הוא עוזר לריפוי סרטן, מחלות חיידקים, מחלות ויראליות, לריפוי כיבי קיבה ותריסריון, סוכרת, דלקות כרוניות ומצבי מחלה רבים נוספים. צמח זה הוא אחד מן הבודדים שבעזרתם חלק מחולי סרטן הלבלב הצליחו להבריא. צמחי מרפא נוספים שעזרו להבראת חלק מחולי סרטן הלבלב הם תה מעלי פפאיה ופירות הצמח גרביולה. לגרביולה ייתכנו תופעות לוואי. בניסויי מעבדה נמצא שבזרעי קצח יש חומר פעיל בשם תימוקווינון. חומר זה נמצא מפחית ואף בולם התחלקות של תאים סרטניים. מאז שנת 1964, פורסמו בספרות המקצועית 458 מחקרים מדרג ראשון (פיר רביו) שאישרו את יכולות הריפוי של צמח זה. יכולת זו הייתה ידועה כבר אלפי שנים בארצות מזרח אגן הים התיכון ובצפון אפריקה. זרעי קצח הוכחו במחקרים מדעיים כבעלי התכונות הבאות: מגנים מפני סרטן לבלב, כבד וקיבה, משככי כאבים, נוגדי בקטריות, נוגדי דלקות, לטיפול בכיבים, נוגדי פיטריות ובכללן קנדידה, נוגדי חמצון, מורידי יתר לחץ דם, נוגדי וירוסים, כעזר נגד התכווצויות, כמנקי סמפונות הריאה, נוגדי סוכרת, מנקי כבד, מורידי מתחים, מגבירי הפרשת אינסולין כאשר הגוף זקוק לכך, כמסדירי הפרשת אינטרפרון וכעוזרים לתפקוד הכליות. מתוך התנסות בארצות המזרח התיכון וצפון אפריקה נמצא שצריכת זרעי קצח או שמן קצח מהווה צעד משמעותי ביותר למניעת גדילה והתפשטות של סרטן המעי הגס, אך גם לטיפול בסוגי סרטן אחרים. חוקרים מהמעבדות למניעה וטיפול בסרטן בדרום קליפורניה מצאו שצריכת קצח מעלה את הספירה של גרנולוציטים נויטרופיליים, סוג כדוריות הדם הלבנות היותר מצוי בדם שאחראי לאיתור תאים סרטניים וחיסולם לפני שהם יוצרים רקמה סרטנית בגוף. שמן הקצח מגביר במוח העצמות ייצור של תאי מערכת חיסונית לסוגיהם. הוא מגביר את הייצור של אינטרפרון, מונע נזק ויראלי לתאים, מחסל תאים סרטניים ומעלה את קצב הייצור של תאי B בגוף. לזרעי הקצח יש טעם חריף במידת מה וניתן לפזר אותם טחונים, כתבלין על האוכל. אפשר גם להכין מהם תה, להשרות אותם במים כמו זרעי צ'יה ואז ייוצר ריר אכיל. בריאות טל

אומרים שיין אדום מוריד כולסטרול שאלתי היא האם זה כול סוגי יין אדום כמו קברנה או מרלו. חרמון. שיאן אדום וכולי. או אין הבדלים בניהם?והאם הם רק מורידים כולסטרול רע או גם מעלים את הטוב

אפי שלום, היין האדום, לסוגיו, מכיל רכיבים פעילים בשם פוליפנולים שהם נוגדי חמצון רבי עוצמה אשר נמצאים בקליפת הענב ואחראים על שמירת בריאות הלב וכלי הדם. הפוליפנולים הם חומרים המונעים התחמצנות של הכולסטרול הרע ומעלים כולסטרול טוב, בכך הם מונעים התפתחות טרשת עורקים. כמו כן, בזכות פעילותם הנוגדת חמצון, נמנעים נזקים לכלי הדם והלב הנגרמים כתוצאה מרדיקלים חופשיים. יין אדום מכיל הרבה פוליפנולים בהשוואה ליין הלבן. הסיבה היא שכאשר מכינים יין אדום משאירים את הקליפה זמן ממושך בתוך היין על מנת למצות את הטעם והצבע ואילו את היין הלבן מתסיסים בלי הקליפה ולכן אין בו כמעט פוליפנולים. מחקרים מצאו כי אחוז התחלואה במחלות לב וכלי דם אצל הצרפתים הוא מהנמוכים ביותר בעולם המערבי וזאת למרות שתזונתם עתירה בשומן רווי, הנחשב כאויב בריאות העורקים ומהווה סיכון לפתח טרשת עורקים ומחלות לב. תעלומה זאת כונתה "הפרדוקס הצרפתי" . בתחילת שנות התשעים התגלה כי הגורם לפרדוקס הצרפתי הוא רכיב בשם רזברטרול המצוי ביין אדום. הרזברטרול הוא רכיב טבעי השייך למשפחת הפוליפנולים הנמצא גם בבוטנים ובשורש הצמח Polygonum cuspidatum . שתייה קבועה ומתונה של יין אדום המכיל רזברטרול יכולה להגן על הלב. עם זאת, על מנת לקבל השפעה טיפולית יעילה יש לצרוך מינונים מוגברים של יין. שתיית כמויות גדולות של יין עלולות לגרום לתופעות לוואי קצרות טווח וארוכות טווח ולכן אינה מהווה פיתרון של ממש. חברת סולגאר פיתחה מוצר הנקרא רזברטרול המופק מצמח ה- Polygonum cuspidatum . כמוסות הרזברטרול מבטיחות מוצר בעל עוצמה מוגברת, המאפשר טיפול יעיל בקשת רחבה של מחלות כגון: שמירה על בריאות הלב וכלי הדם, הורדת רמות גבוהות של כולסטרול, טיפול ביתר לחץ דם, ניטרול תהליכים סרטניים, האטת תהליכי הזדקנות ומניעת מחלות תלויות גיל . לקריאה נוספת על הרזברטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=181&ArticleID=876&sng=1 אם הנך סובל מרמות גבוהות של כולסטרול, אשמח שתפרט בפני כמה פרטים נוספים כגון: ערכי הכולסטרול בבדיקות הדם האחרונות שלך, גילך, האם אתה נוטל תרופות מרשם ו/או תוספי תזונה. וזאת על מנת שאוכל להמליץ לך על תוספי תזונה המתאימים לך. אשמח לענות לכל שאלה נוספת, איילת בש

שלום רהב הדר, בבדיקת ויטמין B12 נמצא 338pmol/L הרופאה טוענת שזה בטווח התקין. אני חושב שלא אני די מרגיש בעייפות ובמעט חולשה. בדיקות הדם הכללי מראות שהכול תקין 1.האם עלי לקחת תוסף תזונה של וטמין B12 ו/או משהו אחר? 2.מתי עלי לחזור לבדיקה נוספת?

סער שלום , ויטמין B12 הינו מרכיב חיוני לתפקוד תקין של תאי הדם האדומים ושל תאי מערכת העצבים. אנו צורכים את ויטמין זה בתזונה בעיקר על-ידי אכילת מזונות מן החי, כגון: בשר, ביצים, חלב וגבינות. מרבית הניזונים ממאכלים אלה אינם מפתחים חסר בוויטמין B12אלא אם קיימת בעיית ספיגה כלשהי. הסימפטומים האופייניים לחסר של ויטמין זה הם: עייפות, חולשה, חיוורון, סחרחורות, ותחושת נימול ברגליים, שכחה, בעיות בריכוז וזיכרון, אנמיה, מצב רוח ירוד ועוד. בדרך כלל ערכי המינימום של ויטמין זה בבדיקות הדם עומדים סביב Pmol/l 170. אמנם תסמינים של חוסר יכולים להופיע כבר מתוצאה של 400 Pmol/l ומטה. לכן, מומלץ ליטול B12 עד לערך זה לפחות. תוסף של ויטמין B12 1000 מק"ג למציצה מתחת ללשון של חברת סולגאר מומלץ במינון של טבלית אחת ליום במשך כחודשיים עד שלושה חודשים. כמו כן, הקפד לצרוך B12 מהתזונה. לאחר שלושה חודשים עשה בדיקת דם נוספת. בנוסף, אני ממליצה לך לשלב את הטיפול עם מולטי-ויטמין-מינרל VM-75 המכיל את כל הוויטמינים והמינרלים וכן מינון מוגבר של נוגדי חמצון החיוניים לתחזוקה שוטפת של מערכות הגוף, לרבות מערכת החיסון, מולטי ויטמין זה מגביר חיוניות ומונע עייפות. אשמח לענות על כל שאלה נוספת, איילת בש .

שלום רב , לאחרונה אני קוראת הרבה ברשת על השימוש בתוספי תזונה (ויטמין E , פיקנוגנול, קולגן וכו') לשם שיקום מראה עור הפנים והוספת גמישות וברק. האם לדעתך תוספים אלה באמת יעילים?

מכל התוספים רק אנטי אוכל שמכיל אנטי אוקסינדנטים יעיל לעור.. ( גם קרמים שמילים אנטי אוקסידנטים ..

תודה רבה על תשובתך! כיצד ניתן לדעת אם קרם מכיל אנטי אוקסידניטים? מה יש לחפש במרכיבים?