אנטי אוקסידנטים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

ט"ו בשבט: האם פירות יבשים הם בריאים?

אחד ממנהגי ט"ו בשבט הוא אכילת פירות יבשים, שרבים מייחסים להם תדמית בריאותית שאינה לגמרי מוצדקת. על הטוב והרע שבצריכת פירות בכלל ופירות יבשים בפרט ומה כדאי לבדוק כאשר קונים פירות יבשים לחג אכילת פרי היא דרך טעימה להשקיט תחושת רעב והיא מספקת הרבה מחומרי ההזנה הנדרשים לגוף. אפשר לאכול פירות בצורת הגשה רבות: טריים, מוקפאים, משומרים, מיובשים, מבושלים או מעובדים. רוב הפירות הטריים הם מזינים ודלים בשומן ובנתרן. בננה, למשל, מכילה אשלגן וטריפטופאן; פרי הדר מכיל ויטמין A וויטמין C, שניהם אנטי אוקסידנטים חזקים (נוגדי חימצון). עם זאת, רוב הפירות גם מכילים סוכר, מה שמעלה את השאלה: האם הם באמת בריאים?   ריכוז הסוכר בפירות מיובשים גדולה פי 3-4 מאשר בפירות טריים. צילום: שאטרסטוק   כמה סוכר יש בפירות שאנו צורכים? פרי טרי בגודל קטן עד ממוצע מכיל כ-3 כפיות סוכר לפחות, כאשר פרי טרי גדול יותר יכול להכיל כ-5-6 כפיות סוכר. ריכוז הסוכר בפירות מיובשים גדולה פי 3-4 מאשר בפירות טריים...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לאנטי אוקסידנטים

ויטמינים ותוספי מזון - תמונת המחשה
ויטמינים ותוספי מזון אחרי שנים שבהן המליצו ארגוני הבריאות לנשים בהריון לצרוך ויטמין D, בא מחקר חדש וטורף את...
ללמוד עוד על אנטי אוקסידנטים
תפוח: לא רק בראש השנה-תמונה

ראש השנה בפתח ובקרוב כולנו נטבול תפוח בדבש. כדאי לדעת: תפוח...

מאת: טובה בר שאן
27/09/2016
4 שלבים לחיזוק מערכת החיסון-תמונה

כאבי גרון ושיעול? אין ספק, החורף פה. כיצד ניתן לחזק את המע'...

מאת: מורן קילזי
26/01/2016
טיפוח העור מתחיל מבפנים-תמונה

צמחי מרפא לתחזוקת העור: טיפול נכון בעור קשור לשיפור תפקוד...

מאת: אילן...
27/04/2008
תמר: נשנוש קטן, רווח גדול-תמונה

חג הסוכות הוא עונת גדיד התמרים, וזו רק סיבה אחת להתענג על...

מאת: מור דואני
30/09/2012
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאנטי אוקסידנטים?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אנטי אוקסידנטים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

הייתי בחנות טבע כי רציתילצרוך קצח. המוכרת אמרה לי שכדאי לי לקנות שמן קצח אם אני מעונינת להנות מיתרונותיו התזונתיים כי מקצח רגיל(זרעים) לא אקבל כלום כי כמו שזה נכנס ככה יוצא וזה יותר בשביל שיפור הטעם במאכלים מסוימים. האם זה נכון? אם למשל אשים כפית קצח ביוגורט ואוכל- הם אין בכך שום יתרון האם אקבל משהו מהקצח? ובכלל- האם כפית קצח ליום זה כמות מספיקה כדי להנות מיתרונותיו התזונתיים. תדוה

שלום דנה על זרעי קצח ערכים בריאותיים מופלגים של זרעי קצח ושמן קצח מתוך מאמר של דר מרדכי הוכברג: זרעיו של הצמח קצח תרבותי נמצאים בשימוש ברפואת הצמחים, גם כתבלין, כבר משחר ההיסטוריה, באזורנו ובארצות צפון אפריקה. לזרעי הצמח ולשמן המופק מהם יש איכויות מרפא מופלגות. הוא עוזר לריפוי סרטן, מחלות חיידקים, מחלות ויראליות, לריפוי כיבי קיבה ותריסריון, סוכרת, דלקות כרוניות ומצבי מחלה רבים נוספים. צמח זה הוא אחד מן הבודדים שבעזרתם חלק מחולי סרטן הלבלב הצליחו להבריא. צמחי מרפא נוספים שעזרו להבראת חלק מחולי סרטן הלבלב הם תה מעלי פפאיה ופירות הצמח גרביולה. לגרביולה ייתכנו תופעות לוואי. בניסויי מעבדה נמצא שבזרעי קצח יש חומר פעיל בשם תימוקווינון. חומר זה נמצא מפחית ואף בולם התחלקות של תאים סרטניים. מאז שנת 1964, פורסמו בספרות המקצועית 458 מחקרים מדרג ראשון (פיר רביו) שאישרו את יכולות הריפוי של צמח זה. יכולת זו הייתה ידועה כבר אלפי שנים בארצות מזרח אגן הים התיכון ובצפון אפריקה. זרעי קצח הוכחו במחקרים מדעיים כבעלי התכונות הבאות: מגנים מפני סרטן לבלב, כבד וקיבה, משככי כאבים, נוגדי בקטריות, נוגדי דלקות, לטיפול בכיבים, נוגדי פיטריות ובכללן קנדידה, נוגדי חמצון, מורידי יתר לחץ דם, נוגדי וירוסים, כעזר נגד התכווצויות, כמנקי סמפונות הריאה, נוגדי סוכרת, מנקי כבד, מורידי מתחים, מגבירי הפרשת אינסולין כאשר הגוף זקוק לכך, כמסדירי הפרשת אינטרפרון וכעוזרים לתפקוד הכליות. מתוך התנסות בארצות המזרח התיכון וצפון אפריקה נמצא שצריכת זרעי קצח או שמן קצח מהווה צעד משמעותי ביותר למניעת גדילה והתפשטות של סרטן המעי הגס, אך גם לטיפול בסוגי סרטן אחרים. חוקרים מהמעבדות למניעה וטיפול בסרטן בדרום קליפורניה מצאו שצריכת קצח מעלה את הספירה של גרנולוציטים נויטרופיליים, סוג כדוריות הדם הלבנות היותר מצוי בדם שאחראי לאיתור תאים סרטניים וחיסולם לפני שהם יוצרים רקמה סרטנית בגוף. שמן הקצח מגביר במוח העצמות ייצור של תאי מערכת חיסונית לסוגיהם. הוא מגביר את הייצור של אינטרפרון, מונע נזק ויראלי לתאים, מחסל תאים סרטניים ומעלה את קצב הייצור של תאי B בגוף. לזרעי הקצח יש טעם חריף במידת מה וניתן לפזר אותם טחונים, כתבלין על האוכל. אפשר גם להכין מהם תה, להשרות אותם במים כמו זרעי צ'יה ואז ייוצר ריר אכיל. בריאות טל

חמוציות עוזרות למנוע סוכרת ?

חצי שלום רב, חמוציות נחשבות לאחד ממזונות העל בשל הכמות העצומה של נוגדי חימצון שמכילות. טוב לאכול גם במניעת סוכרת כמו במניעת רוב המחלות המטאבוליות. בברכה ובהצלחה אביטל

אני רוצה לדעת אם זה נכון שאוכמניות משפרות את הזכרון והלמידה ותוך כמה זמן זה קורה ?

שי שלום באוכמניות יש פיטוכמיקאלים המגבירים את זרימת הדם ושומרים על כלי הדם. בנוסף הם אנטי אוקסידנטים מצוינים . לכן חשובים לזיכרון בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום , האם יש יתרונות בשתיית תה מליסה? אשמח לקבל את תשובתך שרי

שלום שרי, אין יתרונות מיוחדים ידועים.כמו מרבית הצמחי בוודאי מכיל נוגדי חמצון ומריכיבים מועילים נוספים, אך אלו לא ממש נחקרו. בברכה,דנה