פורום נוירולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
חוקרי המוח האנושי מחזיקים ממש באותן השאלות המעוררות את פליאתם של קטנים כגדולים: כיצד 1,400 גרם של רקמות תאים הניזונות מגלוקוז וחמצן יוצרות מכונה כה משוכללת? אילו גורמים פוגעים בתפקודה? כיצד ניתן להסביר את ההשלכות הוורסטיליות של פגיעה מסוימת במוח? האם ישנן פגיעות רוורסביליות?

הנוירולוגיה, דיסציפלינה המתמחה בתפקוד מערכת העצבים, לרבות המוח וחוט השדרה, חוקרת ומטפלת בסוגיות אילו. אף כי לא מעט שאלות עדיין לוטות בערפל, הרי שדיסציפלינה זו עדיין זוקפת לזכותה לא מעט הישגים מרשימים.

יחד עם זאת, אני תמיד מופתעת לשוב ולגלות כי רף המודעות לבעיות רפואיות שמקורן נוירולוגי עדיין נמוך. ולראייה - רבים אינם מודעים לכך שישנן בעיות בריאותיות המהוות בעצם סימפטומים לבעיות שמקורן נוירולוגי. כך למשל, כאב ראש הוא סימפטום נוירולוגי העשוי להצביע על מכלול בעיות הקשורות למערכת העצבים, כמו: מיגרנה, גידולים, דימומים מוחיים, דלקת מוח או דלקת קרום המוח. או בעיות מערכתיות, כגון דלקות אוזניים/שיניים/עיניים/סינוסים/מצבי לחץ/עליות בלחץ הדם, זיהומים כלליים, מחלות וירליות ועוד.

הפרעות הליכה ויציבה עשויות להעיד על פגיעה מוחית מסוגים שונים, או פגיעה היקפית בעצבי הגפיים על רקע סוכרת, חוסר ויטמינים, או חומרים רעילים שונים, כגון: אלכוהול, תרופות נגד סרטן.

הישנות מצבי איבוד הכרה עשויה להעיד על מחלות פירכוסיות, כמו אפילפסיה, או על הפרעות בקצב הלב, התקפי מיגרנה ואף לחץ נפשי.

שיתוק גפיים יכול להעיד על אירוע הכרוך בפגיעה במוח או בחוט השדרה, אך גם בהתאם לפיזור האנטומי המתאים - על מחלת שריר או עצב, או על הפרעה בריכוז מלחים מסוימים בדם.

ירידה בזיכרון\שיכחה עשויה להצביע על מחלה ניוונית של המוח (אלצהיימר), או על פגיעה כלילית של המוח על רקע מחלות גופניות כרוניות, כמו סוכרת ויתר לחץ דם (דמנציה ווסקולרית), כמו גם על פגיעה פוסט-טראומטית או הפרעה קשה באיכות השינה, ואף על הפרעה נפשית דיכאונית.

מטעמים אילו, מטרתו המרכזית של הפורום היא להעלות את המודעות להפרעות נוירולוגיות, לסימפטומים המעידים על התפתחותן ו/או החמרתן ולמגוון דרכי הטיפול המקובלות ו/או החדישות. כך למשל, רבים אינם מודעים לסימפטומים המעידים על התפתחות מחלת הפרקינסון, מחלה ניוונית של המוח הפוגעת במערכת העצבים המרכזית בהדרגתיות, החל מגזע המח התחתון וכלה בגרעיני הבסיס וקליפת המוח. לו החולים היו מודעים להתפתחות סימני המחלה המובהקים, כמו רעד, איטיות וקושי בהליכה, הרי שניתן היה לטפל במחלה ולהקל על סבלם במידה ניכרת.

כמו כן, כנוירולוגית שהתמחתה בתחום הפרעות התנועה וכיום מנהלת את המרפאה להפרעות תנועה בבית החולים וולפסון, אני מגלה עניין מיוחד בשאלות הקשורות לבעיות תנועה, כגון: מחלת הפרקינסון, סוגי רעד שונים, 'טיקים' ברמות שונות, דיסטוניה כללית ופוקלית, כוראיה ומחלת הנטינגטון, תסמונת הרגליים העצבניות, הפרעות הליכה ויציבות.

כמו כן, אני מתעניינת בתחום רפואת השינה, שזוכה בתנופה משמעותית בשנים האחרונות. מטרת הנוירולוגים החוקרים את התחום היא להבין ולמצות את הפנומנולוגיה המורכבת של השינה, בהתאם לדיעה הרווחת כיום כי באמצעות חקר השינה ניתן לפענח את הפעילות המנטלית והמוטורית המתרחשת במצב העירות.

מעניין לציין כי הפרעות השינה השכיחות ביותר הן הפרעות-בתנועה, למשל הפרעות בתנועה המתרחשות טרום הרדמות, כמו תסמונת הרגליים העצבניות (Restless Leg-Syndrome), תנועות גוף וגפיים בזמן שינה, תנועות מחזוריות של הרגליים (Periodic Leg Movements in Sleep). הפרעת תנועה שכיחה נוספת היא הנעת הלסת המלווה בחריקות שיניים (Bruxism), דיבור בשינה (Sleep Talking).

מכל האמור לעיל עולה כי כל שאלה שתעלה בפורום מקדמת את כולנו אל הכרה בסימפטומים המעידים על מחלות נוירולוגית, הכרה זו תוביל לאבחון מוקדם ולמניעת או לכל הפחות צמצום סבל מיותר.
1575 הודעות
1516 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר. ניתן להפנות שאלות בנושא לפורום "נוירולוגיה" הפעיל באתר.
12/02/2007 | 12:01 | מאת: דפנה

שלום רב, בתי בת ה-5 סובלת מטיקים ווקאלים מזה כשנה וחצי. ההפרעה מתבטאת בכחכוח בגרון ולאחרונה השתנה למעין משיכה באף. לפני כשנה עשינו לה בדיקת EEG שיצאה תקינה. הילדה מאובחנת כאינטילנגטית מעל הממוצע, רגועה , נעימה ואינה סובלת מכל הפרעה מוטורית. כשהיא נשאלת על ידי חבריה על הקולות הנשמעים היא טוענת בעדינות כי אין לה שליטה על כך ומבקשת את סליחת הסובבים. אציין כי בזמן השינה היא רגועה לגמרי ואינה משמיעה קולות. שאלתי היא האם יתכן שמדובר בתסמונת טורט?והאם יש חשיבות לכך שהסימנים אינם מופיעים בשינה וכן אינם משולבים עם טיקים ווקאלים? אני מאד מודאגת ואשמח אם אוכל לקבל ייעוץ וכיוון להמשך הבירור. בברכה, דפנה.

לקריאה נוספת והעמקה
16/02/2007 | 22:23 | מאת:

שלום רב לא ברור לי למה מעל שנה לא לקחת אותה לבדיקה נוירולוגית וזה כדי לאבחן אם אלה טיקים או תופעות אחרות . אומנם זה לא אופיאני זה יכול להיות התחלת טיסמונת טוראט. כל טוב

12/02/2007 | 11:34 | מאת: שי

לפני חודשים בעקבות ויכוח מילולי קשה התמוטטתי ומאז אני סובל מרעידות בכל הגוף וכאבי ראש אדירים אני כותב עכשיו אחרי ויכוח שלאחריו שוב איבדתי שליטה והתחלתי לרעוד למי אני צריל לפנות ומה האבחנה שלך אני נואש כבר והאם הפגיעה היא במערכת העצבים

לקריאה נוספת והעמקה
16/02/2007 | 22:17 | מאת:

שלום רב תגובה של מתח רב עם חרדה ועצבנות גורמת לשיחרור אדרנלין וזה מעלה דופק לב וגורם לרעד . אין זה סימן של פגיעה במערכת עצבים בשלב זה .רצוי להמנע מויכוחים אלה ואם תגובתך כך קיצונית יש לקבל טיפול מניעתי הרגעתי . אפשר לגשת לרופא מטפל בשלב זה ובמידת הצורך לפסיכיאטר . כל טוב

11/02/2007 | 20:39 | מאת: אורלי

בתנו בת שישה וחצי חודשים. בשבועות האחרונים שמנו לב שהיא מיישרת את היד (לא יד ספציפית) ונוהגת לדפוק אותה בתנועות מונוטוניות לצדדים. זה קורה בזמן האוכל, על שידת ההחתלה וגם בעגלה, בכל שעות היום. נראה לפעמים שזה עלול לכאוב לה אך היא לא מתרגשת מזה. התנועות מהירות ואני לא בטוחה שרצוניות. אנחנו מודאגים קצת.מה זה יכול להיות?

16/02/2007 | 22:13 | מאת:

שלום רב יש בגיל זה לפעמים תנועות סטריאוטיפיות שחולפות בהמשך אך הייתי ממליצה לקחת את הילדה לבדיקה אצל נוירולוג ילדים כדי לשלול בעיות מסוג אחר . כל טוב

11/02/2007 | 18:32 | מאת: vlada

שלום ד"ר, אני בת 24 וסובלת הרבה שנים מעקמת. לפני כ-3 חודשים הייתי בטיול קייקים ונורא התקררתי. שבוע אחרי הטיול התחלתי להרגיש דקירות בבטן תחתונה ימנית והקרנות לרגל בצד המדיאלי.הייתה תחושת חום ברגל והיה כואב לגעת בעור. התחלתי ללכת לרופאים. גניקולוג לא מצאה שום דבר, אורטופד עשה צילומים של אגן ופרק ירך וגם ללא ממצא, כירורג גם ללא ממצא. אבל הכאב המשיך ולפעמים הקרין עד כף הרגל. לאחר כחודש וחצי הכאב עבר, אבל לאחרונה הופיע עוד הפעם. עכשיו הכאב הוא בצד האחורי של הרגל ויש תחושת נימול. לדעתי זה העצב שגם הקרין לי לבטן. השאלה שלי מה זה יכול להיות ומה הוא הטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה
16/02/2007 | 19:02 | מאת:

שלום רב לא הבנתי אם גם נוירולוג ראה אותך . בכל זו צריך לבצע EMG לרגליים כדי לאבחן בפגיעה עצבית , יתכן שורש באיזור מותני סקראלי שנמתך בקייקים . טוב שהמצב משתפר , הרבה פעמים יש צניחת הדיסק לאחר מאמץ ורגיעה לאחר זמן מה ולא תמיד העצב מספיק להפגע .יש סיכוי טוב שזה כך . בכל זו הייתי מצבע את הבדיקה . כל טוב

11/02/2007 | 15:05 | מאת: שרית

שלום רב. בני בן 4 וארבע חודשים. בשיחה עם הגננת שלו נאמר לי שהוא לא מסוגל לשבת יותר משלוש דקות על הישבן בקבוצה ולעבוד. הגננת המליצה לי לפנות לנוירולוג ומאחר ולדעתה יש לו בעיות קשב וריכוז ויש לבצע איבחון. אודה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה
16/02/2007 | 18:56 | מאת:

שלום רב זה מאוד מוקדם לדעתי לקבוע ולטפל בבעיה כזו, למרות ישי דיאות שונות . יתכן שהילד פחות סבלני או פחות מעניין אותו מה שהגננת מלמדת . השאלה אם בכל מקום זה כך או בבית ובמקום שקובעים מסגרת ברורה זה אחרת . איבחון ניתן לבצע , לא הייתי מתחילה לפני כיתה א מסיבה פשוטה שלא הייתי נותנת לו גם ריטלין לפני. המלצתי לברר שהילד יושן טוב ובשעות מתאימות לגילו , אוכל מסודר ולא חרד , ובבית לבנות לו תוכנית יום וחוגים כדי להכניס אותו למסגרות .קיים ספורט מצויין לילדים הפראקטיביים שהוא רכיבה טיפולית על סוסים . זו המצלתי לשלב זה ובהתאם להתפתחות ניתן תמיד לאבחן ולטפל בתרופות . כל טוב

11/02/2007 | 14:47 | מאת: שי

EMG אקסונופטיה מוטורית קשה בשני עצבי פרונאל גלי F מאורכים מאוד .מדובר ברדיקלופטיה ממקור סיאטי מה פרוש בדיקה זאת ומהו גל F האים נזק עיצבי כזה יכול לגרור למחלת ALS

לקריאה נוספת והעמקה
16/02/2007 | 17:19 | מאת:

שלום רב מדובר בפגיעה שורשית ממקור מותני (דיסקים )כאשר הפגיעה קשה עד כדי פגיעה באקסון של העצב (פגיעה במעתפת של מיאלין קלה יותר ונוכחות גלי F מאורכים מצבעיים על כך ) , אים לזה כל קשר עם ALS מומלץ לאפשר לנוירולוג המטפל לכוון את האבחנה והטיפול כל טוב

10/02/2007 | 21:58 | מאת: בתיה

בבדיקת הדמיה מגנטית נמצאו מוקדים הפראנטנסים ברצפי t2 ללא האדרה בצנטרום סמיאובלה ובקורונה רדיאטה. קרוב לודאי מאטיולוגיה של מיקרואנגיופטיה. קיימת אפשרות למחלה דה-מלינטיבית. האם אוכל לקבל הסבר

לקריאה נוספת והעמקה
16/02/2007 | 17:11 | מאת:

שלום רב מדובר באיזור שלא מקבל הספקת דם ולכן חשוז לכלי דם חסום (מיקרואנגיופטיה) כאשר הגודל והמיקום מאפשר גם נקודות ממקור של דלקת כמו במחלות דמיאלינטיביות . ההחלטה לא רק על הופעה בצילום אלה לפי הקורלציה עם סימנים הקליניים עם הסימפטומים והסימנים שבבדיקה נוירולוגית . תשובה סופית צריך לקבל מנוירולוג המטפל כל טוב

10/02/2007 | 17:48 | מאת: מוציאלה

בעקבות גב תחתון תפוס קיבלתי שתי זריקות בישבן. קצת אחרי הזריקה הראשונה (כל אחת היתה בצד אחר) התחילו תופעות משונות שהיום אני יודעת הן תופעות של פגיעת המזרק בעצב. מהישבן ועד כמעט הברך בחלק החיצוני של הרגל יש לי כבר כשבועיים מאז הזריקה דקירות, תחושת שריפה, רגישות חזקה בעור למגע הכי קטן וכאבים. אני רוצה לדעת: מה יכל לסייע בהקלה: חום או קור? מנוחה או פעילות? תקופת ההחלמה כמה זמן תימשך? האם מסג' יכל לעזור? (פיזיוטרפיסט אמר שכן וגם עשה), יש טיפול תרופתי לזה?

לקריאה נוספת והעמקה
16/02/2007 | 16:44 | מאת:

שלום רב קודם הייתי ממליצה לבצע בדיקת EMG , לא הגיוני שהכאב נגרם מההזרקה , הכאב מתאים לפגיעה עצבית על רקה הדיסק שגרם לך לגב תפוס , בבדיקת אמג ניתן לאבחן את העצב הפגוע ולפעמים גם את המיקום של הפגיעה , טיפול פיזיוטרפיה , שחיה ולהמנע מעבודה פיזית , עמידה וישיבה ממושכת , טיפול אנטיאיפלמטורי ומעקב נוריולגי ואורטופדי כל טוב

09/02/2007 | 21:25 | מאת: מורן

יש לי תינוקת בת שנה וחודשיים שפתאום בגיל שנה החלו לה תופעה של פרכוסי חום.היא חלתה מאז בכמה מחלקות וירליות : Rota , אבעבועות ו-2 מחלות וירליות רגילות של התקררורות והיא פרכסה כאשר הפרכוס היה כדקה ביום הראשון למחלה ואחרי הפרכוס הראשון בכל מחלה היו כחצי שעה לאחר מכן פרכוס נוסף.בצענו EEG פעמיים ויצא תקין.אמרו לנו שכנראה יש לה נטיה לפרכס בחום אבל לא הומלץ טיפול תרופתי קבוע אלא סטזוליט במקרה שמתרחש אירוע כזה.השאלה האם המצב שלנו נחשב נורמלי ? כל כך הרבה פרכוסים בזמן כה קצר ? האם זה מעיד על בעיה מסוימת ? אילו עוד בדיקות רצוי לבצע במקרה כזה? האם כדאי בכל זאת טיפול מונע ? האם פרכוסים שנשנים יכולים להזיק לילדה ? זה קורה לה בחום לא כה גבוה של 38 ? הילדה עוד תהיה חולה הרבה פעמים - כל פעם תפרכס - מה לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה
16/02/2007 | 16:38 | מאת:

שלום רב ידוע שפרכוסי חום ספורדיים אינם מבאיים סיכון לפיתוח מחלת האפילפסיה מאוחרת אלה אם יש רקע משפחתי למחלה או ריבוי התקפים מורכבים על רקע זה . אחרת יש קשר ידוע בין גיל סביב שנה ואפשרות להתקפים של פרכוסי חום (לא חייב גבוה במיוחד ) בזמן זיהומים וירליים עם וירוסים הטריביאליים ביותר כמו INFLUENZA,ADENOVIRUS,ROTAVIRUS , שנותנים את צורות הרגילות של השפעת .לגבי מניע יש תפיסות שונות , ככלל לא מטפלים בהתקפים אלה אלה במקראים קיצוניים ואז ניתן למנוע נקודתית את ההתקף עם מתן בנזודיאזפינים (וליום ) באת עלית חום . רצוי מעקב נוירולוג ילדים בכל מקרה

09/02/2007 | 20:35 | מאת: רחל

בני בן 10 חודשים ולעיתים אני רואה שיש לו טיקים בראש שנראים כמו צמרמורות. לפעמים גם בכל הגוף נראה שיש לו צמרמורת או רעד שעובר בכל הגוף אשמח לשמוע את חוות דעתך בתודה

לקריאה נוספת והעמקה
12/02/2007 | 06:45 | מאת:

שלום רב רצוי לקחת אותו לבדיקה אצל נוירולוג ילדים . לא נישמע טיקים אלה מיוקלוניות והדבר דורש בירור . כל טוב

09/02/2007 | 15:56 | מאת: דנה

ד"ר מריאטה שלום, האם טרשת נפוצה היא בתחום הנוירולוגיה? אילו בדיקות ניתן לבצע על מנת לגלות אותה? תודה, דנה

לקריאה נוספת והעמקה
12/02/2007 | 06:44 | מאת:

שלום רב מדובר במחלה של מערכת העצבים המרכזית שמאובחנת על ידי בדיקה נוירולוגית בעיקר (אבחון קליני ) עם השלמה על ידי MRI מוח וחוט שידרה ובדיקת נוזל שידרה . כל טוב

09/02/2007 | 10:21 | מאת: זהבית

מה הוא אפקט זלצר ועל מה הוא מראה? האם יכולים תהליכים של דהמיאליניזציה במוח שאינם טרשת נפוצה?

18/02/2007 | 18:52 | מאת: זהבית

מחכה לתשובה

09/02/2007 | 00:15 | מאת: יצחק לביא

שלום, אני מעוניין לעשות קורס צלילה, האם האפילפסיה מגבילה אותי באיזושהי דרך, והאם אני יכול לעשות זאת מבחינה רפואית? אני מטופל בלמקיטל ולא היה לי התקף ב-10 שנים האחרונות.

לקריאה נוספת והעמקה
12/02/2007 | 06:37 | מאת:

שלום רב למרות שהמחלה מטופלת ושקטה קיים סיכון מיזרי להתקף תוך כדי צלילה , לכן השיקול דעת הוא שלך בלבד . הייתי מאדיפה ספורט אחר על פני הארץ . בהצלחה

08/02/2007 | 22:22 | מאת: לילי

ביתי בת 7.5 ונקבע לה תור לבדיקת mri לסוף החודש ובגלל גילה הבדיקה תתבצע בהרדמה מלאה אמרו לי שאסור לה להיות חולה 3 שבועות לפני הבדיקה אולם כעת היא משתעלת אני לא נותנת לה תרופות כי אני לא יודעת האם זה מהשאסור לפני הבדיקה האם עלי לדחות את הבדיקה ????????

12/02/2007 | 06:35 | מאת:

שלום רב רצוי להמתין לסיום השפעת אך לגבי התרופות לגשת לרופא המטפל ולברר את נכונות הטיפול לשיעול . כל טוב

08/02/2007 | 19:36 | מאת: אלי

לפני חצי שנה עברתי אירוע מוחי שאבחנה הייתה tia אחרי כחודש סובל מלחצים בראש ובלבולים שאלתי האם יש מזור מתופעות אלו כי זה מפריע לי מאוד בתיפקודי היום יום אני מטופל ,בקרטיה לוזק וסקס 2.5 ודרלין עברתי את כל הבדיקות כולל פעמיים ct mri כל תקין. תודה על ההתיחסות .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין קשר בין הTIA שעברת לבין כאבי הראש של היום . צריך לברר איזון לחץ דם וסיבות אחרות לכאבי ראש ולטפל בטיפול מנעתי מיועד לכאבי ראש . לגבי הביבלול לא ברור לי למה הכוונה : אם יש התקפים של בילבול לסירוגין צריך גם כאן לאבחן האם מדובר בתופעה אורגנית או הפרעה נפשית , לשלול הפרעה חשמלית של המוח (EEG ) וסיבות כלליות לכך כמו תרופות אחרות , מחלות אחרות , ולטפל בבילבול גם כן תרופתי .

08/02/2007 | 18:08 | מאת: סבטלנה

שלום! בתי בת 6.5 תאומה לא זהה שנולדה בזמן בניתוח קיסרי עם מהלך הריון תקין. התפתחות תקינה. מגיל קטן סבלה מהקאות עם תחילת השיעול או בכי. לפעמים היתה מקיאה מתוך שינה בליילה. חולמת סייותים ומתעוררת בגללם גם כן לעיתים. בזמן אחרון מתלוננת על כאב ראש וחלק מפעמים מקיאה. זה קרה גם בליילה וגם ביום. עשינו בירור: בדיקות דם CT מוח בדיקה נוירולוגית פשוטה בדיקת עיניים מקיפה ברוך השם תקינים. מה עוד כדאי לעשות להשלמת הבירור כדי להבין מה סיבה לתופעות האלה? האם בגיל הזה יכולה להיות מיגרנה (אני סבלתי) ולהביא להתעוררות בליילה? תודה מראש על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה
09/02/2007 | 16:02 | מאת: דנה

היי סבטלנה, סתם רעיון, אם היא מתעוררת מסיוטים ומקיאה, אולי יש בסיס פסיכולוגי, אולי יש משהו או מישהו שמטריד אותה

12/02/2007 | 06:26 | מאת:

שלום רב מיגרנה יכולה להופיע בגיל צעיר זה אך לדעתי צריך לברר את מערכת העיקול ותקינות הספינקטר של הושט . הסיפור מזכיר תופעות של רפלוקס מקיבה או ושט שמחמיר בשכיבה ובלילה כמו כן בכל מאמץ של שרירי הבטן כמו שיעול או בכי . כל טוב

08/02/2007 | 13:36 | מאת: שי

שלום שמי שי בן 32 . מחודש יולי השנה אני סובל מקפיצות שרירים,כאבים בהמון מקומות בגוףראש,,חולשה ורעד בגוף שמתבטא גם במנוחה וגם כאשני מנסה להחזיק משהו או לחזור עם קניות מהסופר הביתה אני רועד ,כאבי ראש,צוואר גב,שכמות ידיים,רגליים וחולשה בעיקר בגפיים השמאליים ,לעיתים מין טיקים בפנים בעיקר בצד שמאל ומין עויותים בשרירים ,קפיצות שרירים יותר בגפיים השמאליות ,התכווצות שרירים,מן קושי כזה בעפעפיים MRI-מח תקין MRI-עמוד שדרה צווארי בלט דיסק ב C5+C6 עם לחץ על חוט שדרה שמאלי EMG-4 פעמים פעמיים תקין פעם שלישית מיופתיה קלה בכל השרירים שנבדקו בפעם האחרונה תקין הבדיקה האחרונה נעשתה בדצמבר . מיפוי עצמות-רגישות בברכיים יכול להעיד על תחילת תהליך דלקתי ארטריטי בעיות שינה-שינה קלה בדיקות דם-לוירוסים,מחלות אוטואימוניות,דלקות פרקים,ויטמינים,ברזל,CPK,תפקודי,כבד,כימיה,איידס -סבב של 5 בדיקות מקיפות בקופ"ח תקין ועוד 4 סבבים של בדיקות דם בבית חולים תקין פרט לכולסטרול קצת גבוה טופלתי-באתופן,ארקוקסיה,ויטמינים,לוריוון לשינה,קלונקס לשינה,וכיום כבר 3 שבועות לוקח אלטרולט. נוירולוגים-נבדקתי ע"י מספר מומחים-אין סימן למחלות שרירים ראומטולוגים-תקין פיברומיאלגיה נשלל אורטופד-שלח לפיזיותרפיה דיקור סיני-עוזר לי קצת לכאבים. פסיכיאטר-תקין אני עושה הליכות מדי ערב, מקפיד על תזונה,מנסה יוגה אני כבר מבולבל ולא יודע מה עוד לעשות אני משתדל להיות רגוע האם כל התופעות הנ"ל יכולות לנבוע מהצוואר ?החולשה והכאבים וקפיצות השרירים גם הם יכולים לנבוע מהבעיות בצוואר ? אני ממש חושש ממחלות שרירים ומניוון האם כדאי לראות נוירוכירורג? מצטער על האורך והרבה הרבה תודה על ההתייחסות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לאחר כל הבירורים נירא שמצבך טוב . הייתי משלימה עם מעבדת שינה והייתי ממליצה טיפול בהיפנוזה . מחלת שריר לא יכולה להיות עם מגבן המימצאים ועם הבדיקות תקינות . אך הפחד ממחלת שריר יכולה לגרום לתופעות . הייתי ממליצה טיפול תרופתי בנוגדי חרדה או מספר ססיות של הפנוזה כדי לסגור את המעגל . חבל בגיל 32 להתעסק עם מחלות . כל טוב

07/02/2007 | 21:27 | מאת: אלי

שלום עברתי סי טי גולגולת+ארובות עיניים התשובה:במוח:ממצא היפרדנסי קטן בגומה אמצעית משמאל אקסטרה-טקסיאלי-המטומה?משני?עם חשד לשינוי מינימלי במבנה הגרמי הסמוך.רצויה קורלציה קלינית לשקול המשך ברורעל ידי מיפוי עצמות ,כדי לשלול ממצא גרמי סיכום ארובות עיניים:חשד לתהליך הרסני באזור dorsum sellae אשר דורש בירור על ידי מיפוי עצמות,אני לחוץ מאד יש לי תור רק עוד שבועיים,האם יש סיבה לדאגה?

12/02/2007 | 06:11 | מאת:

שלום רב חייבים קורלציה עם הסימפטומים וביצוע בדיקת MRI משלימה כדי להבין את המימצא . לא כל נקודה מוזרה במוח זה גידול ממהיר . יש גם גידולים שפירים שלא דורשים התערבות אלה אם מפרעיים למשהוא . כל טוב

07/02/2007 | 20:10 | מאת: גלית

שלום רב, אבי כבן 70 עבר לפני כ3 שבועות ארוע מוחי. במכתב נלווה לאחר שיחרורו מבי"ח נכתב: נמצא שבץ המורגי לפי CT דימום בגרעיני הבסיס משמאל שפרץ לחדרים לטרליים. CT אונגיו לא הדגים מלפורמציה או אנאוריזמה. בCT מוח חוזר הדימום בספיגה בבדיקה נמצאה צניחה ופרונציה של יד ימין וכן פגיעה בזיכרון לטווח קצר. מייחסים הדימום ליל"ד 210/100 שנמדד בקבלתו. מבקשים MRI מוח עוד 6 שבועות בשאלה של קברנומה או SOL. אנא, הסבר מה אומרים ממצאים אלו לגבי אבי האם נמצא עדיין בסיכון ממשי? מה המושגים הנ"ל אומרים?? כרגע אבי צורך EPANUTIN 100MG*3 למרות שלא היה ממצא בEEG. וכן TRITACE 2.5MG RAMIPRIL 5MG ו DISOTHIAZIDE 25MG מה ההבדל המהותי בין בדיקת CT להדמיית MRI? האם יכול לחול שינוי מהותי במצבו של אבי שיכול להתגלות בMRI ולא בCT? אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב עם הנתונים שנתת לא לדעתי , MRI לא יתרום דבר כאשר המימצאים והסיבות לדמם ברורים . דמם בגריני הבסיס נגרם עקב יתר לחץ דם ונספג לפי גודלו בהדרגה . סוג כזה של דמם לא גורם בד"כ להתקפים אפילפטיים ולשינויים באאג ולא צריך לרוב טיפול אנטיאפילפטי . אפשר לבדוק עם הרופאים את הסיבות שהוא מקבל טיפול זה. אם קיימת כבר מגמת שיפור יש לזה פרוגנוזה טובה ואם הדימום לא גדול יש סיכוי טוב להספג בהדרגה . ביצוע MRI לא משנה את מגמה זו. כל טוב

שלום, היום התבלבלתי ולקחתי את המינון של הבוקר פעמיים. המינון הרגיל של הבוקר: 400 גרם דפלפט 100 גרם למיקטל 100 גרם טריל את זה לקחתי בטעות פעמיים. אני לא יודעת כיצד לקחת את הכדורים בערב המינון הרגיל לערב הוא: 400 גרם דפלפט 100 גרם למיקטל 200 גרם טריל אנא עזרתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא קרה כל אסון . את יכולה להשלים רק מה שלא לקחת בבוקר . רצוי לשמור על השעות ומנות בקשר לטריל ודפלפט , הלמיקטל ניתן לקבל רק פעם אחד ליום . הייתי ממליצה לברר שוב אם יש צורך בכל התרופות או ניתן להפחיט במספר ולעלות במינון של חלקם . כל טוב

07/02/2007 | 16:46 | מאת: סיון

ד"ר שלום עשיתי בדיקות דם של של ויטמינים ואנזימים של השריר והם יצאו תקינות בדיקה של נוירולוג תקינה emg גם תקין. אני רוצה לציין שעשיתי את הemg שבועיים אחרי שהופיעו לי כל הסימנים והרופא שעשה לי את הבדיקה אמר ששבועיים אחרי הופעת הסימנים מוקדם מידי לעשות את emg כי לא תמיד אפשר לראות את הנזק בעצב אחרי שבועיים. האם זה נכון? ובמקרה שזה לא נכון איזה עוד בדיקות אני צריכה לעשות? אני חסרת אונים... תודה

שלום רב זה נכון שנדרש זמן של לפחות שבועיים עד שנזק נוירופטי ניתן לאבחן בבדיקת אמג . יש לציין שהבדיקה מיואדת לסיבים גדולים של העצב ולא לסיבים קטנים שנבדקים בבדיקה אחרת . השאלה מה הסימנים , שלא נאמרו כאן , והאם יש בדיקות אחרות נדרשות לאבחנה . כל טוב

07/02/2007 | 14:50 | מאת: אוגוסטוס

בימים האחרונים אני מרגיש תופעה מוזרה וקצת מפחידה : אני מאבד תחושה בפה, ובעיקר בלשון . עברתי טיפול שורש לפני מספר חודשים, אבל אחרי הטיפול לא הרגשתי שום דבר מיוחד. לא מזמן גם שיניתי את הדיאטה שלי והפסקתי לאכול סוכר לבן לחלוטין, לא יודע אם זה יכול להיות קשור. מה זה יכול היות ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
11/02/2007 | 21:03 | מאת:

שלום רב העלמות תחושה בפה ובלשון מחייב בירור סיסטמי , על ידי רופא מטפל , רופה פה ולסת וגסטרו וגם נוירולוג . אינני חושבת שזה מוסבר על ידי טיפול בשניים . כל טוב

07/02/2007 | 12:26 | מאת: רווית

לפני כשבועיים אבי, כבן 73, עבר דימום תוך מוחי. בהמלצות בי"ח בו היה מאושפז נכתבה בין היתר המלצה לביצוע בדיקת MRI. קופ"ח כללית בה הוא מבוטח לא אישרה את ביצוע הבדיקה! מה ההבדל העיקרי בין ביצוע בדיקת CT מוחי לבין בדיקת MRI במקרה ארוע מהסוג הנ"ל? האם יהיה נכון לא לבצע בדיקה זו? מהו הזמן הסביר לבדיקה כי הדימום אכן נספג? האם יכול להיווצר מצב שבו תהליך הספיגה התחיל אך הופסק והדימום עדיין קיים? יש לציין כי אבי כרגע ללא בעיה מוטורית גלויה ובעל קשים בזיכרון לטווח קצר. אודה על עזרה בנושא כיוון שאנו חשים תלויים ללא מידע והכוונה מסודרת

לקריאה נוספת והעמקה
11/02/2007 | 20:57 | מאת:

שלום רב בשלב ראשון מספיק לבצע CT מוח ביקורת עד לספיגת הדמם , כאשר הספיגה הנו תהליך הדרגתי שלא מפסיק אלה אם יש דימום נוסף באמצה. במידה ויש חשד שמקור הדמם הנה מלפורמציה של כלי דם או תהליך אחר שדימם ולא מדובר בדימום מכלי דם רגיל אנו ממליצים על השלמה עם MRI מוח שמאפשר לראות תהליכים קטנים ומוזרים ברקמת המוח . לגבי זה שחווה לבצע את הבדיקה ניתן לנמק רק לאחר בדיקת החולה וצפיעה בתוצאות הCT מוח שבוצע . רצוי לתת לנוירולוג הקופה לעקוב ולהחליט על כך . כל טוב

07/02/2007 | 11:49 | מאת: אבי

שלום רב דר מבקש לדעת מכבודך על בעיה של חבלה בראש . אילו תופעות או כאבים או מצבים שנגרם לאדם מחבלה בראש באותו רגע של החבלה וגם לאחר שנים . תודה לך אם תעני לי כי מאוד חשוב .

לקריאה נוספת והעמקה
10/02/2007 | 22:28 | מאת:

שלום רב חבלת ראש תלוי בעוצמתה יכולה לגרום משבר ודימום מוחי למצבים של כאבי ראש עם עצבנות יומית וחוסר שינה לילית עם חלומות על האירוע , והתקפי זעם או חרדות צריך לטפל בכל התופעות המאוחרת ( תסמונת פוסטטראומטית ) על ידי פסיכיאטר כל טוב

היי, לאשתי יש אפילפסיה, היא בשבוע מס 6 להריון, ההריון היה מתוכנן כך שאשתי לוקחת חומצה פולית 5 מ"ג ליום, הנוירולוג שמטפל בה המליץ לנו שאשתי תהיה על כדור אחד במקום 2 כדורים, והמליץ על lamictal כדי שאשתי תהיה איכשהוא מיוצבת היא צריכה מינימום 650 מג ליום, ולפי מה שאני קורה באינטרנט זו כמות גדולה מאוד יחסית לשימוש בlamictal, האם אני צודק? אני יודע גם שהרמה יורדת בצורה משמעותית במהלך ההריון, כך שהכמות תצטרך לגדול, האם לדעתך עדיף היה להשתמש בשני סוגים של כדורים על פני כדור אחד במינון כל כך גבוה, אני יציין שלאישתי אין כל כך תופעות לוואי, היא פעילה לחלוטין, היא עובדת במשרה מלאה, הייתי רוצה לדעת אם מה שבחרנו זו הדרך הנכונה, כי אני מאוד דואג לאישתי וכמובן לעובר שגדל בתוכה וחשוף לתרופה הזו, אני בכל אופן דואג לאישתי לתזונה נכונה, ואני מקווה שהכל יעבור בשלום, אשמח לשמוע תגובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לגבי אפילפסיה רצוי להמשיך במינון היומי שקיבלה ומאוזנת מקודם ולא לבצע שינויים בזמן הריון כל זמן שהכל בסדר. וזה לא משנה שהמינון שלה הרגיל גבוה יחסית . יש גגם אפשרות לברר רמה של הלמיקטל בדם לבקשה של הרופא ולדעת האם המינון מגיע לרצוי . לגבי העובר אין תרופה יותר בתוכה בהריון אך תמיד יש יוצא מן הכלל לכן צריך לעקוב לאחר מצב העובר יותר מאשר באופן כללי. כל טוב

06/02/2007 | 21:23 | מאת: א'

שלום לכולם אני נער בן 17.5 הסובל מתסמונת טורט[אני יודע עליה מגיל צעיר] בצורה קלה-בינונית[טיקים לא חזקים במיוחד ההולכים וחוזרים מדי פעם]. אני לרוב פעיל מינית, אם זה סקס או אוננות, לפחות שלוש-ארבע פעמים בשבוע. לאחרונה שמתי לב שכאשר התנזרתי מפעילות מינית לתקופה של שבוע בערך, הטיקים התגברו בצורה משמעותית[הכוונה היא שכמעט תמיד יש לי טיקים ברמה כזאת או אחרת, שהיא לא כל כך מורגשת, אך כאשר הפסקתי בפעילות המינית הופיעו טיקים חזקים יותר שקשה להסתיר בפנים-בעיקר בשפה]. האם יש קשר מדעי ידוע בין השניים, או שאני סתם מדמיין? תודה מראש, א'.

לקריאה נוספת והעמקה
06/02/2007 | 21:37 | מאת: א'

שכחתי לציין שכשאני חוזר לעסוק בפעילות המינית, תוך שבוע פחות או יותר הטיקים חוזרים לאיך שהיו לפני ההתנזרות.

שלום לך כל סוג מתח מחמיר טיקים וכל סוג סיפוק או הרגעה משפר טיקים . זה המנגנון היחיד. כל טוב

06/02/2007 | 14:41 | מאת: מיקי

אני מעוניין להפסיק לחלוטין לקחת GABA שהייתי לוקח כדי להרגע ולישון טוב יותר. עלי לציין שלא לקחתי את הכמוסות (מתוצרת סולגאר) האלו בצורה סדירה או יומיומית, אלא פחות או יותר מה שנראה לי לפי הצורך. השאלה שלי היא אם אני יכול להפסיק בבת אחת או שצריך לעשות את זה בהדרגה? אם צריך בהדרגה - איך בדיוק לבצע את זה? בתודה מראש, מיקי

10/02/2007 | 22:03 | מאת:

שלום רב מדובר בתוסף מזון אין בעיה בלהפסיק מיד . כל טוב

06/02/2007 | 02:18 | מאת: אליאל לוין

יש לי בן בחור צעיר מוכשר בעל יכולות בהרבה תחומים לפני כ-5 שנים לאחר פרידה מחברה הלכנו לפסיכאטר והוא נתן לו ריספרדל תרופה שלא הבנו את משמעותה הוא לקח לתקופה מה והרגיש רע. למד באוניברסיטה והיה לו קשה בדרך כלל היה תלמיד שהלימודים היו מאד קלים. הוא סירב לקבל טיפול פסיכיאטרי וניראה לי גם שהפסיכיאטרים מאד בקלות נותנים תרופות פסיכיאטיות מבלי באמת להכנס לעובי הקורה. לאחרונה ראיתי אותו פעמיים במצב של חוסר יציבות ממש עמד ליפול. וגם תנועה של רעידות שנמשך כמה שניות והפסיק זה מאד הבהיל אותי והאמת שאני ממש לא יודעת מה לעשות ואיך לעזור אני מתה בתוכי ליראות את הבחור יפה התואר מוכשר פשוט מת. מימה שאני קוראת כל היום אני חושבת שיש לבן שלי בעיה שיש צורך לבדוק אותה דרך mri באופן רציני ורק אז להחליט מה צריך מה עלי לעשות? חוסר האונים הורס לי את כל המשפחה.

לקריאה נוספת והעמקה
06/02/2007 | 19:25 | מאת: גילבר

שלום לך , מדוע לא להתחיל את התהליך דרך רופא משפחה ? מחר שילך לבדיקה אצל רופא משפחה ! חוץ מזה לא בדיוק הבנתי מדוע נתנו לו רספידל , האם הייה בלחץ נפשי , חרד מדי ? כדי לבדוק זאת , ולא מומלץ להפסיק תרופות ללא התייעצות עם רופא . התופעות של רעד וחוסר יציבות שתיארת , יכולים להיות קשורים לבעיות רהבות : נאורולוגיות , נפשיות ועוד ... לכן שוב מומלץ מאד לגשת לרופא משפחה כל- טוב גילברט - משתתף בפורום

10/02/2007 | 21:59 | מאת:

שלום רב אני מסכימה עם הקלות שנותנים תרופות פסיכיאטריות . אם עדיין מטופל בריספרדל תופעות שאת מציינת נגרמות מתרופות ממשפחת הריספרדל וצריך לצמצף או להפסיק אותן . אין מה לראת בהדמיה מוחית במצב זה אלה לשקול הורדת הריספרדן או שילוב של תרופות שמנטרלות הפרעות תנועה . רצוי לקחת את הבחור לבדיקה נוירולוגית לפני ביצוע שינויים בתרופות . כל טוב

05/02/2007 | 21:40 | מאת: R.T

האם ניתן לנבא לפי תוצאות EEG את ההחלמה מ- COMA? מה משמעות של האטה כללית של פעילות הרקע? דלתא וטתא כללית?

לקריאה נוספת והעמקה
10/02/2007 | 21:53 | מאת:

שלום רב EEG אינו כלי פרוגנוסטי אלה דיאגנוסטי , כאשר האבחנה של EEG אינה תמיד מדוייקת . הבדיקה רק מאשרת או שוללת הפרעות חשמליות במוח בהקשר למצב הכללי של החולה . האטה כללית מצביעה על מחלה מטבולית של המוח ולא מסבירה את הסיבות של הקומה גם לא את המשך או תחזית לכך . צריך לאבחן את המחלה המקורית כאשר הקומה והאאג הנם רק תגובות למחלה . אם המחלה ניתנת לטיפול 2 התופעות יסתדרו . כל טוב

05/02/2007 | 09:15 | מאת: שחר

שלום רב אני נמצאת בשבוע 28 להריון. עד כה כל הסקירות המורחבות שעשיתי באופן פרטי היו תקינות. עובר זכר. לא עשיתי מי שפיר. בבדיקת אולטראסאונד שגרתית אבחנה הרופאה הגדלה של חדרם לטראלים. בדיקה אצל מומחה העידה שמדובר בחדרים לטראלים בגודל 9-9.5 ממ. ללא כל בעיה בשאר חלקי המוח. כלומר, מהסקירה האחרונה - לפני חודש ישנה מגמת עליה. זומתי לאולרטסאונד נוסף עוד שבועיים וייעוץ גנטי. מכיוון שאני בהריון מתקדם אני מעונינת לברר מספר פרטים על המצב. ראשית, במקרה הטוב שאין עליה בגודל - האם ילדים אלו נורמלים או שהם סובלים מבעיות מוטוריות כל שהם ? האם ילדים אלו נזקקים בהמשך לטיפולים או ניתוחים? שנית, האם מגמת עליה מצביעה על בעיה חמורה שיש בגינה לשקול הפלה בשלב כזה של הריון? בתודה מראש על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב יש מגבן רחב של מחלות גנטיות עם ביטוי כזה בצילום וגם יש מצבים של הרחבה מסויימת של החדרים כמבנה ולא כמחלה מתקדמת . אין בד"כ פגיעה מוטורית אלה פגיעה מנטלית וביציבה , חייבים לבצע מעקב ובמידה ויש החמרה בגודל החדרים את חייבת יעוץ גנטי לפני כל החלטה . כל טוב

04/02/2007 | 19:01 | מאת: נופר חן

שלום בני כיום בן 22 ובגיל 16 הובחנה אצלו אפילפסיה המלווה בדה זבו ללא פירפורים בעבר קיבל טגרטול והיה מאוזן על דעת עצמו הפסיק את התרופה כיום אין דה זבו אך נתגלתה אצלו בעיה בראיה והוא ואני חשבנו שאולי הוא צריך משקפיים היום בבדיקת עיניים אצל רופאה במרפאה היא מסרה לו שהוא חייב ללכת לנוירולוג באופן דחוף האם יש קשר להסטוריה הרפואית האם ניתן לראות בבדיקת עיניים ומה ניתן לראות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב יש מימצאים שונים בעיניים שנגרמים על ידי מחלות נוירולוגית , לא ניתן לדעת מה הכוונה ללא אבחנה של רופא העיניים . יכולים להיות סימני של פגיעה בעצב הראיה או פגיעה בשרירי העיניים . הייתי ממליצה לבצע בהקדם את הבדיקה הנוירולוגית כל טוב

04/02/2007 | 00:18 | מאת: אביבית

האם ישנן בדיקות מבדילות בין השתים? איזה בדיקות יש לבצע כדי לשלול כל אחת מהמחלות הנ"ל? עד כמה ניתן לטעות בין השתיים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין קשר בין 2 המחלות ואין שאלה על בילבול בינהם .תרשת נפוצה הנה מחלה מרכזית ונוירופטיה מחלה היקפית . בתרשת הבעיה הנה רק פגיעה במיאלין וניתן לאבחן בMRI מוח\חוט שידרה ובדיקת ניקור מותני כאשר בנוירופטיה יש פגיעה במיאלין או פגיעה באקסון ובדיקת הבכירה הנה EMG . כל טוב .

03/02/2007 | 22:58 | מאת: א

שלום רב בננו בן חצי שנה אובחן כלוקה בהפרעה זו. נשמח לקבל מידע ממה נגרמת? סביבה, תושה? האם קשור להריון? למצבה של האם בהריון? מה ההשלכות? על המשך התפתחות? לקויות למידה? טיפול? בברכת שבוע טוב

לקריאה נוספת והעמקה
10/02/2007 | 21:33 | מאת:

שלום רב הייתי ממליצה מעקב נוירולוג ילדים ומעקב נשימתי במיוחד בלילה בשינה . מדובר בתופעה עם רקע גנטי ( קיים דפקט בכרומוזום 5 ) שמופיעה בחודשים הראשונים לאחר לידה , עם התקפים של נוקושת כללית של הגוף ורסוס התקפים של התכווצות קצרה או התקפי בכי עם הפסקות נשימה כאשר פגיעה מסוג דום נשימה עם התלקחות בדלקת ראות יכולה להיות מסוכנת . קיימת פגיעה ביוכימית בתאים של מערכת עצבים המרכזית וניתן לטיפול עם מינון קטן של קלונזפם . רוב התינוקות מבריאים ומתפתחים תקין . כל טוב

אני בן 38 בריא בד"כ, בעל עודף משקל (100 ק"ג) מול 80-85 שאמור לשקול, אולם מבצע פעילות ספורט פעם-פעמיים בשבוע. לפני כמספר שבועות החלתי להרגיש קור בכפות הרגליים בנסיעה ברכב בבוקר. דבר שלא ייחסתי לו כל חשיבות אז. לפני שבוע קיבלתי אטופן נגד דלקת בירך שאובחנה וכיומיים לאחר מכאן החלו סדרת תופעות: קור בכפות הרגליים וחלק מהשוקיים לאחר מספר ימים החלתי לחוש זרמים-עקצוצים בכפות הידיים ואפילו הרדמות של 2 אצבעות עם הפעלת לחץ קל על היד. שמתי לב שגם ברגליים וגם בידיים אני יותר רגיש ל"הרדמות" בלחץ קל-מתון. כמו כן (לא ברור אם קשור) יש לי שילשול כשבוע (לא חריף) וחולשה ועייפות בכל הגוף (רצון לישון) וגם קשיי רכוז ראייה לעיתים (מעיין עייפות). עקב השלשול איבדתי 2-3 ק"ג ב 8 ימים. בשרירי השוקיים ברגליים אני מרגיש מעין קשיון קל בהליכה (כאילו עומדים להתפס). חשוב לציין כי מייד שהחלו תופעות אלו הפסקתי לקחת אטופן, אולם כעת שבוע לאחר מכן התופעות לא נעלמות. הקור ברגליים כמעט ונעלם אולם כעת אני מרגיש לעיתים מעין "רעד קל - לא מורגש מבחוץ" ותחושות לא ברורות. שמשתנות לעיתים. לאחר מנוחה (שינה) המצב הרבה יותר טוב,אולם שמתי לב שדווקא בכפות הידיים כשאני מתעורר בבוקר הן "חלשות" ולאחר תנועה מרגישות כמעט תקין למעט עקצוצים פה ושם. אודה לעצתך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב יש צורך לגשת בהקדם לבדיקה נוירולוגית ולבדיקה פנימית כולל בדיקות דם וצואה . יש מצבים שדלקות וירליות בדרכי נשימה או עיקול גורמות לפגיעה עצבית שיכולה להופיע ולעבור לבד או להתקדם (במנגנון אוטואימוני ) . בדיקת צואה לCAMPILOBACTER הייתי ממליצה ובדיקה נוריולוגית כדי לראות האם מדובר בתחושות או גם במימצאים אוביקטיביים . בנוסף לאחר מעל שבועיים של תחושות יש מקום לבצע גם EMG . בהצלחה

03/02/2007 | 15:01 | מאת: שאלה דחופה

לד"ר שלום רב הם הדפלאפט נגד נשיכת לשון? אשמח אם תוכלי לעזור לי

לקריאה נוספת והעמקה
06/02/2007 | 19:31 | מאת: גילבר

שלום לך , דאפאלט נגד מחלות ביפולריות ( שינויים במצבי הרוח ) , וגם יעיל במקרים של אפילפסיה . מה שאת מתארת אולי קשור למצב רגשי של הילד . בכל מקרה תרופות שונות משמשות לטיפול כנגד סימפטומים רבים . אני סבור שרופא מוסמך המליץ על הטיפול , ניתן לשאול שוב .. כל - טוב [ גילבר - משתתף בפורום

09/02/2007 | 08:41 | מאת:

שלום רב אם נשיכת הלשון הופיעה כחלק מהתקף אפילפטי אז דפלפט הנו תרופה נגד אפילפסיה וכך מונעת התקפים עם כל המרכיבים שלהם . עם נשיכת הלשון מקרית או יש תופעה סטיריאוטיפית או דיסטונית אז הטיפול הוא אחר . חייבים יעוץ נוירולוגי ובדיקה מסודרת. כל טוב

03/02/2007 | 11:29 | מאת: אביב

דלקת באוזן הפנימית שאובחנה ע"י פסילת אפשרויות של עיניים ,אף אוזן גרון וקלינאי תקשורת. האם ניתן לקבל אשור מהותי יותר ואיזה אפשרויות נוספות היית בודקת. מטופל בבטיסטין ללא הטבה ומרגיש מצבים שהחדר/הכביש מסתובב עלי או אובך בעיניים

לקריאה נוספת והעמקה
09/02/2007 | 08:37 | מאת:

שלום רב לדעתי יש בילבול באינפורמציה , לא מדובר בדלקת אוזניים (מטפלים באנטיביוטיקה) אלה בבעיה וסטיבולרית מסוג ורטיגו שמטפלים עם בטיסטין . הטיפול הטוב ביותר לורטיגו קשור לשינוי תנוחה הנו טיפול בפיזיוטרפיה וסטיבולרית . כל טוב

02/02/2007 | 22:44 | מאת: שוש

בני בן 30 סובל מטיקים בעינים ובפה.בגיל התבגרות סבל מטיקים בעינים שעברו ללא טיפול.לפני שנתים לאחר משבר רומנטי קשה החלו טיקים בפה שמתגברים בשעת לחץ.לפני חודשים נפצעתי בתאונת דרכים ונותחתי והיתה סכנה לחיי בזמן הניתוח ומאז הופיעו שוב טיקים בעינים שהוחמרו מאד בימים האחרונים למרות שמצבו הנפשי כעת תקין טיקים אלו מפרעים לו גם בלילה עד הפרעות שינה.האם יש לכך טיפול תרופתי?

לקריאה נוספת והעמקה
06/02/2007 | 19:35 | מאת: גילבר

שלום לך , ראשית אני מאחל לך החלמה מהירה מהניתןח ומכל הלחץ שאת נמצאת בו בגין התאונה .נראה שייש קורלציה בין הטיקים ללחץ נפש אצל בנך . מדוע לא לשתף את רופא משפחה , שיפנה אותכם לגורמים המקצועיים ? כל טוב גילברט- משתתף בפורום

09/02/2007 | 08:33 | מאת:

שלום רב במידה והטיקים מפרעיים לבנך בן ה30 יש מקום להתערבות רפואית במידה שלא אין צורך .קיים טיפול תרופתי לטיקים גם דרך הפה (טיפול הרגעה, קלוניריט , אורפ , ריספרדל , קסאומין) וגם על ידי הזרקת BOTOX לשרירי העיניים אם הטיק ממוקם לכך . צריך לגשת לנוריולוג מומחה בהפרעות תנועה לברר את הטיפול המתאים . כל טוב

02/02/2007 | 22:23 | מאת: שלוקומו

שלום אני בן 47 וקרה לי שבזמן חלום פעלתי עם הגוף ממש כאילו הדברים קורים,אם זה לקפוץ מהמיטה לרצפה כדי להציל חבר מאסון,קרה גם שנתתי מכות לפורץ אבל זה היה לאשתי שנבהלה וקראה חזק בשמי והחזיקה את ידיי. אפשר לספור על יד אחת את המקרים(פעם בכמה שנים) אבל מה זה יכול להיות ? אפשר למנוע ארועים כאלה ? אני מפחד שבאמת אפגע באישתי !!! מעט פרטים על עצמי לפני יותר מ 20 שנה אובחנתי כסובל מ"דום נשימה". מטופל ב"אנפרניל" ו "קסנקס" עקב "התקפי פאניקה" סובל מ"אגורופוביה" נמצא רק בסביבה ה"בטוחה". תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
09/02/2007 | 08:28 | מאת:

שלום רב לאחבחון התופעה כדאי לבצע בדיקה במעבדת שינה . בד"כ מדובר בהפרעה תנועתית בזמן שינת חלום ( REM BEHAVIORAL DISORDER ), וזה דורש אבחון וטיפול תרופתי כל טוב

02/02/2007 | 21:33 | מאת: דנה

שלום, היום אובחנה אצלי הנ"ל ויש לי מס' שאלות 1. אני צעירה (כבת 30) והבנתי שלרוב המחלה מתפרצת אצל קשישים. האם זה אומר משהו מדאיג על המע' החיסונית שלי? 2. כרגע יש לי מעט פצעים בצורה ממוקדת בבטן ובגב-האם בהכרח זה אמור להתפשט? 3. מה הדין לגבי תינוק בן 9 חודשים שהייתי איתו במגע -האם כדאי שיקבל חיסון ? תודה...מצפה לתגובתכם המהירה

לקריאה נוספת והעמקה
09/02/2007 | 08:24 | מאת:

שלום לך יש גם צעירים ובראיים שמפתחים את המחלה .לא היו לך הבעבועות רוח בילדות ? כי זה מחסן נגד התופעה . האם לא סבל התינוק מזה? אם לא רצוי לחסן אותו לפי ההוראות של "התפתחות הילד " האיזורי . בדיקות דם כלליות , רמות סוכר בדם שלילת מחלות גופניות אחרות רצוי .צריך לטפל בתופעה על ידי טיפול אנטיוירלי מקומי ודרך הפה כדי לצמצם מקסימלית את התופעה . כל טוב

02/02/2007 | 17:45 | מאת: אבי

שלום רב דר אני אחרי חבלה בראש מזה 10 שנים . עשיתי בדיקות קודמות ולא הייה משהוא חריג .לאחרונה אני מתלונן על כאב ראש חזק סחרחורת אי שווי במשקל לא מרוכז עצבנות ועיפות . שאלתי לכבודך .מה הבדיקות הנעשות על ידי רופא הנוירולוג שיאבחן שאני באמת סובל מבעיה נוירולוגית הקשורה לחבלה בראש . מה זאת בדיקת ENG של שיווי משקל .ואיך צריך להיות שיראה שאני סובל מבעית שווי במשקל. מבקש מכבודך לענות על שתי השאלות .ומודה לך .

לקריאה נוספת והעמקה
09/02/2007 | 08:18 | מאת:

שלום רב לאחר 10 שנים לא ניתן לקשור בין הדברים , לאחר טראומת ראש יש מצב של חודשים לפחות כאבי ראש , עצבנות , סחרחורות , הפרעות שינה וריכוז . לפעמים המצב ממשיך שנים אך עם תופעות קשות יותר שנחשבות כתסמונת לאחר הטראומה , ואז יש טיפול מסודר פסיכיאטרי בד"כ במרכזים מכוונים לכך . אם בזמנו המצב השתפר ושוב לאחר 10 שנים יש סימפטומים דומים מחדש זה לא אומר שבעיה הישנה התעוררה . יש גם סיבות אחרות למצב הנוכחי ולכן ההפניה לבדיקת ENG שבודקת את המקור של הפרעות שיווי משקל על ידי גיורי של מערכת הוסטיבולרית ההקיפית (אוזן ) והמרכזית (גזה המוח) . כל טוב

02/02/2007 | 15:32 | מאת: ח.א

יש לי כאב ראש נוראי בצד האחורי הימני של הראש מעט מעל העורף הדבר קרה לפני כשנה והנוירולוג שלח אותי לבדיקת אלקטרודות ששכחתי את שמה הבדיקה יצאה תקינה והכאב חלף... היום אני סטודנטית כבת 25 ושוב כואב לי באותו המקום כאב מקומי ופנימי ואני מתחילה לדאוג כמו כן קשה כך ללמוד למבחנים...בבקשה מה לעשות מלחיץ!!!

לקריאה נוספת והעמקה
09/02/2007 | 08:11 | מאת:

שלום לך כאב עורפי צדדי חולף וחוזר נגרם בד"כ על ידי מתח שרירי הצוואר או תזוזה חוליתית צווארית גבוהה עם לחץ על שורש עצבי שיוצא מכאן . הבדיקה עם אלטקטרודה יתכן שהייתה EEG אם כי אין הרבה קשר בין 2 התחומים :שרירי צוואר והפרעה חשמלית מוחית . הייתי מסתפקת במסג" מקומי צווארי , מספר שיעורי פיזיוטרפיה ושחיה ובמידה שהכאב חזק טיפול אנלגטי אנטיאינפלמטורי כמו אדביל לפי הצורך . כל טוב

02/02/2007 | 14:51 | מאת: שגית

שלום! אני סובלת מכבים שהתחילו במפרקים עכשיו מעט גם שרירים מין עקצוצים בידיים רגליים פנים לשון, שרירים קופצים בחלקים שונים בגוף תחושה של זרם מאחורי הראש מתפשט ונעלם. כל התופעות הן לשניות אך כל פעם מקום אחר שמתיש אותי ביצעתי EMG יצא תקין. קיבלתי תרופה להרגעה והמשך לבדיקה של ראומטולוג מה דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה
09/02/2007 | 08:01 | מאת:

שלום רב קודם צריך לשלול תהליכים אלרגיים וכלליים על ידי בדיקה פנימית טובה וסדרת בדיקות דם לדעתי . מחלה נוירולוגית לא מתנהגת כך בד"כ . כל טוב

02/02/2007 | 11:12 | מאת: אמיר

שלום . לפני 10 שנים בערך בשנות נעורי התחלתי להרגיש תחושות מוזרות בלב(כאילו שהלב מפסיק לפעום לשנייה)כמובן שהלכתי לרופא ואחרי סדרת בדיקות(הולטר,אקו לב,ובדיקת מאמץ)הרופא אמר לי שאין לי כלום וזאת רק "פעימה כפולה" שיש להרבה אנשים ואני מרגיש את זה יותר מהם. לאחר כמספר חודשים הופיעו לי כתמים מוזרים בשדה הראייה שזזו עם תנועת העין . שוב הלכתי לרופא והופנתי לרופא עיניים ואחרי סדרת בדיקות הוא פסק שאין לי שום דבר אלא רק לכלוך בנוזל העין ואין מה לעשות אני אצטרך לחיות עם זה. וכך עשיתי התעלמתי מזה התגייסתי לצבא והתכוונתי להמשיך להתעלם . אבל אז התחלתי לראות נקודות קטנות מאוד שזזות במהירות (כמו שלג בטלויזיה שאין קליטה)ומתגברות במאמץ. פניתי לרופא היחידה והוא שלך אותי לסדרת בדיקות (בסורוקה ובתל השומר)ולא מצאו כלום. המשכתי בחיי כרגיל תוך נסיון להתעלם מזה. השתחררתי מהצבא ושנתיים אחרי התחלתי להרגיש רעידות ביד ימין(לא כל הזמן) . וכל מני תחושות ניורולוגיות משונות(נקודות חמות בכל מני מקומות בגוף,שמתי לב שעפעף ימין קצת יותר נמוך מהשני ,מצבי רוח ,וקושי בריכוז)וכמובן עניין הנקודות שלא השתנה. פניתי לרופא המשפחה שלי והוא עשה לי בדיקות מעבדה נרחבות ובמקביל שלך אותי לניורולוג מומחה ששלח אותי לבצע בדיקת MRI בביה"ח תל השומר .ושוב הדיקות לא מצאו דבר. וזהו אני חי ככה עם כל זה . ואני לא יודע מה לעשות. (כל הרופאים אומרים שאין לי כלום) אשמח לשמוע את דעתך כי נואשתי כבר מלמצוא תשובה.

לקריאה נוספת והעמקה
08/02/2007 | 22:07 | מאת:

שלום רב, במהלך החיים יש תופעות לפעמים משונות שלא תמיד יש להן משמאות מבחינה רפואית , הן לא מצביעות על מחלות שניתנות לטיפול , אלה הן שיבושים מקומיים של מארכות שונות. כך עם שינויים בראיה , סקוטומות , כך עם פעימת לב כפולה ותחושות אחרות . יתכן שיש לך ולאחשים אחרים תחושת יתר ומודעות יתר על הגוף לכן כל דבר קטן מורגש היתב ומעלה שאלות . זה בס"כ לגיטימי אך לאחר שהבדיקות תקינות צריכים להרגע , לעביר את האחריות לרופא המומחה כל טוב

לד"ר מריאנה שלום רב בת 56 עברתי 3 התקפי אפליפסיה במהלך 18 חודשים שבעקבותם יש לי מיגרנות/כאבי ראש חזקים ,כל תרופה שקיבלתי לאחר ההתקף ,גרמה לכאבי ראש בנקודות מסוימות בראש שנחלשו לאחר שהפסקתי לקחת את התרופה, חוזרים מידי פעם בעוצמה צילומי סי.טי. תקינים EEG תקינים כולל בדיקה תקינה בחסר שינה MRI - בוצע ב-25/01/07 כחודש לאחר הארוע האחרון תוצאה ללא ממצאים למעט 2 מוקדי אור מוגבר קטנים בחומר לבן פרונטלי מוחי ,דו"צ . ללא אפקט מסה או בצקת חדרים וחריצים בגודל תקין ללא האדרה אינטרא אקסלית ללא דיספלציה או הטרוטרופיה ללא תהליך מיצר מקור פרנכימתי מהו מקור שני מוקדי האור המוגבר שנרשם בתוצאה? מה משמעות וההשלכות למוקדי האור אם כן מה הסיבות לכאבי ראש המוגברים אשמח לשמוע חוות דעתך והבהרות בתודה עליזה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך איני רואה כל קשר בין 3 הדברים : אות מוגבר בהדמיה מוחית (בד"כ אוטמים לקונריים שלא גורמים לא התקפים אפילפיטיים ולא כאב ראש מיגרנוטי או אחר ) , כאב ראש מיגרנוטי והתקפים אפילפטיים. בגיל מעל 50 וגם קודם ניתן לפעמים לראות אות כסה בצילומים כאשר בספק בעל משמאות , בד"כ חסימה של כלי דם קטן . מכל הסיפור התקפים האפילפטיים אם אכן היו יש להם משמאות וחייבים טיפול תרופתי . אפילפסיה לא גורמת לכאב ראש מיגרנוטי . בצד שני יש מקראים נדירים שהמיגרנה גורמת לאיבודי הכרה. חייבים קורלציה בין בדיקותלקליניקה כדי לטפל נכון בבעיה . בברכה,

01/02/2007 | 15:42 | מאת: שי

שלום ד"ר לפני כשנתיים עברתי טיפול כמוטרפי לאחר שהתגלה אצלי לימפומה נון הודג'קן עברתי סידרה של 6 טיפולים ומאז אני במעקב והבדיקות הינן תקינות ואולם שנה לאחר הטיפולים אני מרגיש בתופעה של זיכרון ירוד שלא היתה קיימת לפני הטיפולים,האם יתכן שיש קשר בן הטיפולים שקבלתי להחלשות הזיכרון. אני בן 57 . תודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה
07/02/2007 | 10:17 | מאת:

שלום רב איני חושבת שהטיפול הכימי גורם לכך אלה המצב הכללי והמחלה הסיסטמית . זה נכון להבדק ולבצע טסטים והדמיה מוחית במידה שהמצב מחמיר . כל טוב

31/01/2007 | 23:56 | מאת: כוכי

אמי עברה ניתוח לפני כחודשים ומאז מטופלת באנטיביוטיקה (ונקומיצין, טריפלוקן, פלגיל, TEIANEM) עקב זיהום שלא עלו על מקורו. בשבוע האחרון החלו להופיע בעיות נוירולוגיות כגון רפלקסים של הרמת יד, הרמת רגל וכדומה. בנוסף, החלה לדבר ממש בלי הפסקה על ארועים מן העבר הרחוק, כמו כן היא גם החלה להזות. האם התופעה מוכרת? האם סוג מסוים של אנטיביוטיקה יכול לעורר תגובות כאלה ? מה כן יכול לגרום לדבר הזה?????????????. לתשובתך אודה ,כוכי

לקריאה נוספת והעמקה
07/02/2007 | 10:15 | מאת:

שלום רב לא האנטיביוטיקה אך המצב הכללי צריכים לבדוק , לפעמים הזיהום יכול להתפשט או מצב לאחר ניתוח יכול לעלות את הסבירות לפתח הן אירועיים מוחיים והן זיהומים ממקור אחר שפוגעים במערכת העצבים במרכזית (איורע מוחי, אנצפליטיס ) . יחד עם זה יש מקום לברר על תרופות האחרות שמקבלת . חייבים בדיקות דם והערכה נוירולוגית מהירה . כל טוב

31/01/2007 | 23:03 | מאת: מיטל

שלום! הינני חולת מיאסטניה גראביס ומעוניינת לבצע טיפול בפלסמה-פורוזיס. באילו בתי חולים בארץ מתקיים הטיפול הזה? האם קיים ב"קפלן"? באיזו מחלקה/מרפאה עליי לחפש טיפול שכזה? תודה מראש, מיטל

לקריאה נוספת והעמקה
07/02/2007 | 10:09 | מאת:

שלום רב לגבי איזה טיפול את צריכה הנוירולוג צריך להחליט . הטיפול ניתן ברוב בתי החולים אני מאמינה שגם בקלן תחת השגחה של הצוואת של יחידה נוירולוגית (אין שם מחלקה ) . כל טוב

31/01/2007 | 21:52 | מאת: טוביה

האם סמים קלים כמו מריחאונה חשיש יכולים לגרום לתופעות של רעד ותנועות בלתי רצוניות בראש ובגוף?מדובר בבחור שפיתח תופעות פרקינסוניות למינון נמוך הן לתרופות חרדתיות ואנטי דכאוניות ונאמר לו שיש רגישות לתרופות

לקריאה נוספת והעמקה
07/02/2007 | 10:07 | מאת:

שלןם רב כן , יש אפשרות שסמים מכל סוג גורמים לאנשים עם נטייה מוסיימת לפיתוח תנועות בלתי רצוניות כולל פרקינסוניזם . צריך להבדק על ידי נוירולוג מומחה להפרעות תנועה כדי לקבל טיפול נכון . כל טוב

31/01/2007 | 19:33 | מאת: א.ש

שלום ד"ר, כבר כחודש אני סובלת בעת פיהוק או בעת התעטשות בריטוט של העפעף שמאל עד לכדי סגירתו ( לא מוחלטת ) ולאחר מס' שניות הוא נפתח. אני כבת 70 לא סובלת מלחץ דם בדיקות דם תקינות מלבד סוכר קצת מעל המותר. מה עליי לעשות? האם זה קשור למחלה שנקראת "מיאסטניה גרביס"? אודה לתשובתך, א.ש

לקריאה נוספת והעמקה
07/02/2007 | 10:05 | מאת:

שלום רב מדובר במצב של ספסם שריר הסוגר העין , HEMIFACIAL SPASM קל לפי התיאור , אם ממשיך ואם מפריע יש לגשת לנוירולוג לברר צורך בטפול . טיפול הבחירה הנו הזרקת בוטולינום לשריר זה כל 3 חודשים . כל טוב

13/03/2007 | 15:02 | מאת: א.ש

שלום ד"ר אנקה, נשלחתי לביצוע הבדיקות הנל: בדיקת דם בשם ACETYLCHOLRECEPT התוצאה היא 0.4 ,ובדיקת SFEMG JITTER אשר בפענוח שלה נרשם: normal study.no evidence of nerve-muscle junction lesions לאור ממצאים אלו האם יש משהו נוסף שעליי לברר כי מידי פעם העפעף נסגר כי שתואר בראשית התכתבותי מתאריך 31/107 אודה לתשובתך, א.ש

31/01/2007 | 17:20 | מאת: רונית

שלום האם מיגרנה יכולה להמשך רצוף יותר מ72 שעות?

07/02/2007 | 10:03 | מאת:

שלום לך יש מצב של STATUS MIGRENOSUS כשהכאב יכול להמשיך מעל 72 שעות כל טוב