דימום תוך מוחי- עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

07/02/2007 | 20:10 | מאת: גלית

שלום רב, אבי כבן 70 עבר לפני כ3 שבועות ארוע מוחי. במכתב נלווה לאחר שיחרורו מבי"ח נכתב: נמצא שבץ המורגי לפי CT דימום בגרעיני הבסיס משמאל שפרץ לחדרים לטרליים. CT אונגיו לא הדגים מלפורמציה או אנאוריזמה. בCT מוח חוזר הדימום בספיגה בבדיקה נמצאה צניחה ופרונציה של יד ימין וכן פגיעה בזיכרון לטווח קצר. מייחסים הדימום ליל"ד 210/100 שנמדד בקבלתו. מבקשים MRI מוח עוד 6 שבועות בשאלה של קברנומה או SOL. אנא, הסבר מה אומרים ממצאים אלו לגבי אבי האם נמצא עדיין בסיכון ממשי? מה המושגים הנ"ל אומרים?? כרגע אבי צורך EPANUTIN 100MG*3 למרות שלא היה ממצא בEEG. וכן TRITACE 2.5MG RAMIPRIL 5MG ו DISOTHIAZIDE 25MG מה ההבדל המהותי בין בדיקת CT להדמיית MRI? האם יכול לחול שינוי מהותי במצבו של אבי שיכול להתגלות בMRI ולא בCT? אודה לתשובתך

12/02/2007 | 06:08 | מאת:

שלום רב עם הנתונים שנתת לא לדעתי , MRI לא יתרום דבר כאשר המימצאים והסיבות לדמם ברורים . דמם בגריני הבסיס נגרם עקב יתר לחץ דם ונספג לפי גודלו בהדרגה . סוג כזה של דמם לא גורם בד"כ להתקפים אפילפטיים ולשינויים באאג ולא צריך לרוב טיפול אנטיאפילפטי . אפשר לבדוק עם הרופאים את הסיבות שהוא מקבל טיפול זה. אם קיימת כבר מגמת שיפור יש לזה פרוגנוזה טובה ואם הדימום לא גדול יש סיכוי טוב להספג בהדרגה . ביצוע MRI לא משנה את מגמה זו. כל טוב