תסמונת גילברט: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

הפרעות קשב: שוב לא שקט

הפרעת קשב של ילדים היא מצב קליני המקשה על מיקוד במטלות. פעילות גופנית מהווה פיתרון יעיל לבעיה השתתפות בפעילות גופנית הנה דרך קלה, פשוטה, יעילה ובעלת עלות נמוכה יחסית בהתמודדות בהפרעת קשב וריכוז, זאת, בהשוואה לשיטות טיפול אחרות כגון תרופות, ביופידבק, דיאטות שונות והתערבות התנהגותית. פעילות גופנית המשולבת עם שיטות התערבות שונות, היא דרך מצוינת להתמודד עם הבעיות של ילדים בעלי תסמונת זו.ראשית, השתתפות בפעילות גופנית מאומצת ומובנית משחררת עודף אנרגיה, המאפיין הפרעת קשב. שנית, פעילות גופנית מסייעת להתהוותם של תרחישים ביוכימיים בגוף התורמים למצבי רגיעה - ומכאן ליכולת טובה יותר להתמקד במטלות שונות. שלישית, השתתפות בפעילות גופנית מוצלחת, תורמת להגברת הדימוי העצמי של המשתתף ולעידודו ליצירת קשרים חברתיים, שהנם חיוניים ביותר לילדים הסובלים מהפרעת קשב.מהי הפרעת קשב?קשב מוגדר כיכולת...
ללמוד עוד על תסמונת גילברט
הפרעות קשב: שוב לא שקט-תמונה

הפרעת קשב של ילדים היא מצב קליני המקשה על מיקוד במטלות....

מאת: ד"ר חזי...
02/08/2006
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לתסמונת גילברט?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

תסמונת גילברט: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

ת 65 בריאה בדרך כלל. לאחרונה אובחן אצלי ריפלוקס אחרי שהרגשתי כמה חודשים תחושת של גוש בגרון, כאב לאורך הוושט והקאות של ליחה מדי פעם. בבדיקת דם שעשיתי אתמול היו ערכי הבילירובין מעל הנורמה: הטוטל 1.6, הבילירובין המקושר 0.3, הבילירובין הלא-מקושר 1.3. פרט לכך ערך הלויקוציטים היה נמוך מהנורמה - 4.2 . לפני שנה אבחנו אצלי באולטראסאונד התעבות בצנרת שבין הכבד לכיס המרה בעקבות התקף כאבים חריף. חוץ מהמתואר לעיל איני סובלת מסימפטומים נוספים. האם עשוי להיות קשר בין כל הדברים שתיארתי? האם יש חשש לבעיות בכבד? איזה בירור נוסף עליי לעשות ומה עליי לשלול במקרה כזה? עליי לציין כי עד עתה ערכי הבילירובין שלי היו תמיד בטווח הנורמה (מה שעשוי לשלול אפשרות של תסמונת גילברט)

על פי התאור המפורט אין בעיה בכבד הרבה בריאות

משה כחודש וחצי יש לי כאבים בצד הימיני של הבטן מקרין גם לכאב הכאב הוא עמום ולא מציק במיוחד והוא נע ממקום למקום בצד הימייי של הגוף. עשיתי בדיקות hb surface ag hepatitis c ab ב29.10 שניהן יצאוצשלילי. המגע המיני האחרון הלא מוגן שהיה לי היה ב1.4 אחרי זה היה מגע מיני אך מוגן.. בנוסף עשיתי בדיקת אולטרסאונד באטן 'יצאה תקינה הבילורבין שלי מעט גבוהה בגלל שיש לי תסמטנת גילברט השאלה שלח האם אני צריך לעשות שוב את הבדיקות או בדיקות נוספות והאם יש חשד סביר להדבקה..?

בנוסף יש לי גרד בגוף אחרי מקלחת לפעמים בחילה.בנוסף יש לי היסטוריה של הליקובקטר

לא

שלום! עקב שבר בפיבולה בוצע ניתוח לקיבוע הפיבולה עם פלטה וברגים. כך יצא שלא הזזתי את הרגל חודש וחצי.. עקב כך גיד האכילס התקצר משמעותית (עבר חודש מאז שהתחלתי להזיז את הרגל). קשה לצעוד מכיוון שאין טווח תנועה מלא לכף הרגל.. שאלות שחשוב לי לדעת. 1) האם זה בר תיקון לדעתך? ואם כן האם יש לך הערכה כמה זמן ייקח עם פיזיותרפיה יום יומית ארוכה? 2) איזה תרגילים היית ממליץ לי לעשות להארכת הגיד?

זה בהחלט בר תיקון מהירות ההחלמהתלויה בחריצות שלך 6-12 שבועות זה סביר אשר למתיחות ראה: rtv: https://www.youtube.com/watch?v=qqAlt1k_-gs

שלום ד"ר ברגר, בעלי עבר כריתת ערמונית רדיקאלית, בבדיקה פתולוגית של התכשיר הניתוחי נמצאּ 4 +BILATERAL GS 5 ADENOCARCINOMA OF PROSTATE , ללא מעורבות קשרי לימפה אגניים, אך עם מעורבות של שלפוחית הזרע,של המרווח הסב עצבי ושל שולי החתך הניתוחי, האם טיפול הורמונלי של זריקה אחת לחצי שנה + 25 הקרנות זה מספיק או אולי יש צורך בתוספת טיפול נוסף לדוגמא ביולוגי או זריקה הורמונלית לתקופה יותר ארוכה של 1-3 שנים . תודה רבה מראש

שאלה מצוינת. לצורך תשובה אני צריך קצת יותר פרטים, למשל, רמת PSA לפני הניתוח ואחרי, האם השוליים נשארו נגועים או לא. אחרי זה אוכל להתייחס בברכה

לפני ניתוח רמת psa5.1 שוליים נגועות לאחר ניתוח עדין לא עשינו בדיקת psa. תודה רבה

לום ד"ר ברגר בעלי עבור לפני חודשים ניתוח ראדיקלי , השבוע עשה בדיקת PSA ותוצאה 0.24 וטסטוסטרון 13.9 בנוסף עשה בדיקת תרבית שבה מצאו חיידקENTEROBACT AEROGENES שאלה: האם מדד PSA 0.24 גבוה לאחר חודשים אחרי ניתוח ? מה לעשות לטיפול בחיידק ? בעוד כחודש מתחילים הקרנות וטיפול הורמונלי . תודה