חשש גדול לקריש דם

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

01/09/2012 | 11:38 | מאת: בלי

שלום רב ד"ר, הנני בת 35 בהריון ראשון שבוע 32 + 5 (סוף חודש שביעי) מזה כ-11 ימים כף רגל שמאל כואבת בעיקר בחלק העליון קשה לי ללכת על הרגל והיא נפוחה. ניגשתי לרופא אתמול והוא הפנה אותי לבדיקת דם לשלול קריש דם קיבלנו את התוצאות והוא אומר שלפי תוצאות בדיקת הדם ולפי הכאב והנפיחות הקלה בכף הרגל יש חשש לקריש דם. הוא הפנה אותי לבדיקת אולטרהסאונד ויש לי תור רק ביום שני בבוקר ואקבל תוצאות בערב יום שני. בינתיים קיבלתי היום (יום שבת) זריקה בבטן בשם:CLEXANE הוא ביקש שאבוא מחר בבוקר לקבל עוד זריקה עד שנקבל את תוצאות האולטרהסאונד. אני בלחץ היסטרי ואשמח אם תוכל לענות לי על מספר שאלות: 1.האם אחרי שקיבלתי זריקה ואקבל מחר אני עדיין בסיכון גדול? 2.אם יש קריש דם זה ימשך גם אחרי ההריון? 3.אני בכלל לא פעילה פיסית לפני ההריון וגם בהריון האם זה השפיע על כך שיגרם קריש דם? 4.ושאלה אחרונה האם יש סיכון בלידה עקב קריש דם? סליחה על ריבוי השאלות ואני מקווה שתוכל להשיב לי אני גרה באוסטרליה והכל כאן שונה ודי על מי מנוחות תודה רבה מקרב לב

שלום אם ימצא קריש דם השאלה האם הוא בווריד במערכת הראשית העמוקה או השטחית המשנית. אם בעמוקה, הסיכון גדול יותר לתסחיפים לכיוון הריאות וזו אחת הסיבות למתן קלקסן שהוא נוגד קרישה. אם במע' השטחית הסיכון קיים אך נמוך משמעותית. קריש דם בוורידי הרגל לא צריך לסכן את הלידה. קריש דם יכול להתפרק או להישאר וזה תלוי בנירחבותו ומיקומו. יש כמובן לעקוב לאחר הלידה. פעילות פיזית מורידה סיכון לקרישים.

03/09/2012 | 06:58 | מאת: בלי

תודה רבה על תשובתך ועל הסבלנות הפורומים האלה כל כך עוזרים... תודה לאל חזרתי מהאולטרהסאונד ונאמר לי שאין לי DVT כלומר אין לי קריש דם. הנפיחות והכאב בכף רגל שמאל בעיקר בחלק העליון מתחת לאצבעות יש לי 2 שאלות: 1. באולטרהסאונד הוא בדק לי את רגל שמאל מהמפשעה, ירך ושוק הוא כלל לא נגע בכף הרגל הנפוחה כך זה צריך להיות לסמוך על זה? 2. הרופא אמר שאם זה לא קריש דם זה כנראה התנפחות מההריון קצת מוזר שזה רק ברגל אחת האם אני צריכה להיות במנוחה או ההיפך להפעיל אותה? ומה יכול לעזור לי לשים אותה במים קרים או חמים? האם תחבושת אלסטית תעזור? תודה מקרב לב

מנהל פורום ורידים וכלי דם