עזרה דחוף

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

30/08/2012 | 11:51 | מאת: דיילת אויר

שלום, אני בת 28 ב2009 ביצעתי בדיקה לבירור קרישת דם כי נטלתי גלולות , נמצא כיאכל יש לי את המוצטציה האחראית על קרשיות יותר. הפסקתי לנטול גלולות. כמה חודשים אני כבר עובדת כדיילת. אני מעוניינת להתייעץ לגבי טיפול אחרי הטיסה, מה עליי לעשות? במטוס אני זזה הרבה ולאחר טיסה מניחה רגליים למעלה, האם יש עוד משהו שאני יוכלה לעשות? PTT Ratio 1.75 Beta 2 Glycoprotein 1 IgG 2.2 נמצא הטרוזיגוט למוטציית ,Prothrombin G20210A אודה לך על כל עזרה שאלה נוספת היא אני יודעת שאסור עליי לעשן- האם זהו איסור מוחלט או שאני כן יכולה לעשן מידי פעם? המון תודה

שלום עיקר הסיכון בטיסות ממושכות הוא הופעת קרישי דם שעלולים לסכן חיים ברגלים. הסיכון הוא בעיקר לנוסעים במחלקת תיירים היושבים זמן רב בלי תזוזה. ישנה גם נטייה לאבדן נוזלים מרובה יותר באוויר שבמטוס. לך אין בעיה של ישיבה במקום דחוק ללא תזוזה אבל ממליץ לך להרבות בשתייה של נוזלים , עדיף כמובן מים . כמו כן, ממליץ על גרב אלסטי חוזק 2 עד הברך שיכול לעזור לעידוד זרימת הדם בוורידים. בנושא העישון, אין באפשרותי כמובן לעודד אפילו עישון של סיגריה בודדת שעלולה גם לגרום לעליה בסיכון להיווצרות קרישים. נסי תחליפים כגון סיגריה אלקטרונית. לפרטים נוספים תוכלי לפנות למייל [email protected]

מנהל פורום ורידים וכלי דם