אאורטה מורחבת-דחוף

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

05/09/2012 | 23:04 | מאת: ענת

אבי בן 67 חולה COPD עם אי ספיקת לב קשה בחדר השמאלי. כרגע מאושפז-נתגלתה לו אאורטה בקוטר 6 ס"מ ב-CT כעת עבר אקו לב ,ונלקח למחלקת ראות וממתינים שרופא כירורג כלי דם ייבחן את כל נושא סיכון מול תועלת בניתוח. אנו מאד חוששים מניתוח-אני יודעת שהיום יש ניתוח שמשתילים סטנס דרך המפשעה - האם אם לא נעשה ניתוח זה וודאי שיהיה לו קרע מתי שהוא ? אודה לכל המלצה

שלום אורטה בקוטר 6 ס''מ מחייבת בד''כ התערבות כי בלי טיפול, יש סיכון משמעותי להרחבה נוספת ולקרע מסכן חיים . כמו שציינת ובצדק, כירורג כלי דם יבדוק סיכון מול תועלת וגם יחליט על אופי ההתערבות.

מנהל פורום ורידים וכלי דם