שאלה על הוצאת פילטר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

29/08/2012 | 13:54 | מאת: שלי

שלום אני בת 32 חודשים אחרי לידה. עברתי מספר אירועים חוזרים של dvt ברגל שמאל וקריש אם קטן בריאות. שבוע לפני הלידה הזאת פיתחתי שוב dvt ברגל שמאל ולכן הוכנס פילטר. אחרישבוע ילדו אותי ועשו ct מימין נמצא פילטר נמוך ב ivc הפרוקסימלי בשמאל לא מזוהה ב civ וeiv כנראה ל רקע טרומבוזיס כרוני ו iiv גדול מאוד משמש כקולטרול עם iiv השני קןלטרל ורידי גדול דרך הוריד האובטורטורי וקולטרלים מרובים בשיפולי הבטן והפות בין הורידים הפורמלים וגם קולטרים מרובים דרך ורידי השחלה דוצ ובאגן וברטרופריטונאום.יש לי הטרוזיגוטית ל v ieuden ןלפקטור ii הומוזיגוטית ל mthfrי אשמח לקבל חוות דעת ממך בנושא ולשאלות האם כדאי להוציא או להשאיר את הפילטר ומה הסיכונים בשניהם ויש לי כאבים חזקים בבטן ןבגב התחתון האם זה שייך לפילטר או לקרישי דם שיש באזור

שלום לך לא הבנתי מתיאורך האם קריש הדם לריאות היה תחת טיפול בנוגדי קרישה כגון קומדין או זריקות קלקסן. אם כן, צריך לשקול להשאיר הפילטר. אם לא , יש לשקול הוצאתו בתנאי שתמשיכי לגבל טיפול נוגד קרישה. את הנ''ל כדאי לשקול פנים על פנים מול המטולוג מומחה לקרישה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם