ניתוח חוזר בעורק אאורטה בטני

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

19/08/2012 | 21:34 | מאת: גלינה

שלום רב, אבי בן 73, עבר ניתוח EVAR-Excuder 28x14x14mm+Rt IBD+Lt ILA, לפני כשנה וחצי, לאחר שהתגלתה מפרצת באאורטה בטנית תת כליתית ובעורק הכסל הפנימי משמאל. לאחר הניתוח אבי עבר מדי חצי שנה CT, ולאחרונה התגלה בבדיקה דלף ברור סביב Endograft פרוקסימלי- כנרא type 1 וגדילת מפרצת מ 65 ל67 ממ AP מ 71 ל 74 ממ LAT. שבוע שעבר אושפז אבי שוב, עבר אורטוגרפיה שהדגימה דלף מסוג ראשון. הוא אמור לעבור השבוע תיקון אנדווסקולרי. יש לציין שלאחר הניתוח אבי שהיה אדם מאד פעיל וחזק למרות גילו, התקשה מאד להתאושש מבחינה גופנית ונפשית. לקח לו חצי שנה להתאושש עד שחזר לעצמו. יש לציין שאבי הפסיק לעשן לפני שלוש חודשים וכרגע הוא מרגיש טוב ולא מתלונן על כאבים. ברצוני לשאול מספר שאלות 1. איך דלף שכזה בעורק אאורטה יכול להתרחש לאחר הניתוח שעבר לפני שנה וחצי? 2. האם פעולת התיקון המתוכננת אמורה לפתור את הדלף? ולכמה זמן? 3. האם יש שיטות נוספות לטיפול בבעיה? יש לציין שהוא טופל כל התקופה במחלקת כלי דם בסורוקה. 4. האם כדאי לנו לחשוב על מעבר לבית חולים אחר?

שלום הדלף קורה בשל הסיבות הבאות - 1. המשך ההתרחבות של דופן האורטה בעקבות הבעיה היסודית 2. ייתכן והעיגון של השתל העורקי לא היה אטום לחלוטין ואיפשר דלף והרחבה. בהתערבות החוזרת הכוונה להחדיר שרוול נוסף שיאטום את הדלף באזור העליון. אפשרות נוספית היא לבצע ניתוח פתוח עם פתיחת הבטן ותיקון המפרצת בתפירת שתל לאחר הוצאת השתל הקודם. לגבי מעבר בית חולים, ישנם בתי חולים גדולים המנוסים בטיפולים אלה אך איני יכול להצביע על ייתרון בולט של האחד על האחר. זה נתון לשיקולכם.

מנהל פורום ורידים וכלי דם