שאלה כללית - לחץ דם

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

10/09/2012 | 23:38 | מאת: אייל

שלום, שמי אייל ויש לי מספר שאלות כלליות לגבי מדידת לחץ דם. 1. מדוע מודדים לחץ דם בזרוע? 2. האם הנתון המתקבל ממדידת לחץ דם במקום אחד בגוף (זרוע) מייצג ונותן את לחץ הדם של זרימת הדם בכל הגוף? 3. מה קורה במצב של קריש דם? איך זה משפיע על לחץ הדם של האדם? והאם כריש דם משפיע על לחץ הדם? תודה, אייל

שלום שרוול מד לחץ הדם מונח על הזרוע בגבה הלב כך שייצג את לחץ הדם אותו מייצר הלב. אם מונח גבוה מידי או נמוך מידי יש עיוות. לכן נבחרה הזרוע באזור שבמישור גבה הלב. קריש דם בווריד לא ישפיע על לחץ הדם. קריש דם חוסם או היצרות בעורק הזרוע, בהחלט יראו תוצאה נמוכה במידה ניכרת מהזרוע השניה ללא הקריש.

מנהל פורום ורידים וכלי דם