ניתוח

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

27/09/2012 | 18:56 | מאת: נוי

שנה טובה.בן 57 מועמד לניתוח AORTO BI FEM-BYPASS לאחר צנתור שנכשל.אודה על פרטים לגבי הניתוח הנ"ל,מה משמעותו,כמה זמן נמשך הניתוח,והאם לאחריו יוכל לצעוד כרגיל.בתודה ובברכה

שלום מטרת הניתוח לעקוף חסימה של העורק הראשי האורטה והסעיפים הראשיים שמובילים דם לרגלים . לרוב מבוצע בהרדמה כללית. בניתוח מבצעים מעקף תוך שימוש בצינור מחומר סינטטי בין העורק הפתוח מעל החסימה לעורקים מעבר לחסימה במפשעות. הניתוח אורך מס' שעות לרוב לא גדול. 2.5-4 . לרוב אינו מסובך. ניתן לרדת מהמיטה לאחר 2-4 ימים. תוך מס' שבועות חוזרים לפעילות מלאה. בידיים מנוסות לרוב אין סיבוכים משמעותיים.

מנהל פורום ורידים וכלי דם