נגישות
נגישות

פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי

תופעות לוואי עלולות להתרחש עם כל מתן של טיפול תרופתי, בין אם ניתן על פי הוראות השימוש של התרופה, ובין אם נלקח שלא על פי הוראות השימוש של התרופה או במינון יתר. הפורום נועד לתת מענה לכל שאלה הקשורה לתופעות לוואי מתרופות או תגובות בין תרופתיות. הפורום מיועד לענות, בין היתר, על שאלות בנושאים הבאים: תופעות לוואי אפשריות העלולות להתרחש מטיפול תרופתי, חשד לגבי תופעת לוואי שהופיעה בעקבות מתן טיפול תרופתי בפועל, מחלה שהוחמרה או שהופיעה בעקבות טיפול תרופתי, תופעת לוואי שהופיעה כתוצאה מתגובה בין תרופות או חשש לתגובות בין תרופתיות. .
1281 הודעות
1226 תשובות מומחה

מנהל פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי

גולשים יקרים: תשובות ינתנו בפורום אחת לשבוע.

שלום אני סובל כמה שנים בכאבים לאחר שפיכה וקושי ומתן שתן . לאחר בדיקה תקינות גודל ערמונית הרופא נתן לי תרופה לניסיון פרמיקסון . רציתי לדעת אם תרופה גורמת לירידה במצב הרוח ואם יש לה השלכות על התפקוד המיני ואיכות הזרע . אשמח לתשובתכם .

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר PERMIXON מכיל תמצית של הצמח "דקל ננסי". מנגנון הפעולה של התכשיר אינו מובן במלואו, אך במחקרים שונים נצפה שיפור בתסמינים המקושרים להגדלת ערמונית בשימוש בתכשיר. בין תופעות הלוואי הנפוצות המקושרות בשימוש בתכשיר: כאב ראש, כאבי בטן ובחילות. קיימים דיווחי תופעות לוואי שהתקבלו לאחר השיווק של התכשיר אודות שינויי ליבידו בעקבות נטילת התכשיר ושינויי מצברוח (אגיטציה, כעס,דכאון וכו'). יש לציין כי אין תכשיר החף מתופעות לוואי וכי בכל החלטה טיפולית יש לשקול את התועלת משימוש בתכשיר אל מול הסיכון הפונטציאלי.

תודה לך על תשובתך.

25/03/2017 | 23:59 | מאת: שיר

לפני שלושה חודשים חשבו שמצאו לי מיקרואדנומה בהיפופיזה (עם פרולקטין מעט גבוה בדם). אמרו לי לקחת חצי כדור דוסטינקס פעם בשבוע. לקחתי מספר פעמים (נדמה לי חמש חצאים) ומכיוון שהכדור עשה לי תופעות לוואי רבות ולא נעימות הפסקתי על דעת עצמי. הייתי אצל אנדוקרינולוג השבוע ומסתבר שכלל לא בטוחים שיש לי את מה שהם חשבו והפרולקטין המעט גבוה לא נובע מזה. אמר לי להפסיק עם הכדורים לאלתר ולהמשיך בירור. כבר בהתחלה קראתי בגוגל שהכדורים מעט מסוכנים, ולקחתי כי האמנתי שהתועלת גדולה מהסיכון. ועכשיו כשלקחתי אותם ללא צורך אמיתי אני מעט יותר מודאגת. מה הנזק אם בכלל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה דוסטינקס (אשר החומר הפעיל בה הוא Cabergoline) הינה נגזרת של ארגוט, המדכאת ייצור פרולקטין ומיועדת לטפל במצבים שונים הקשורים להיפרפרולקטינמיה כגון העדר וסת, העדר ביוץ, הפרשת חלב שלא בתקופת ההנקה, בין היתר במצבי אדנומות מפרישות פרולקטין. בין תופעות הלוואי הידועות של התכשיר ניתן למנות ישנוניות, ירידה בערכי לחץ דם בעיקר בשינויי תנוחה, כווץ כלי דם בגפיים, תופעות לוואי פסיכיאטריות כגון הימורים בלתי נשלטים וכו'. תופעות אלה לרב הפיכות עם הפחתת מינון או הפסקת טיפול. מרבית מתופעות הלוואי החמורות של התכשיר (כגון פגיעה במסתמי הלב) מקושרות לשימוש ארוך טווח בתכשיר, וההמלצה על הערכה קרדיווסקולרית ומעקב תקופתי במהלך השימוש בתרופה מתייחסת אף היא למי שנוטל את התכשיר לזמן ממושך. מכיוון ונטלת את התכשיר לזמן קצר, הסיכון לכך נמוך. במידה ואת מרגישה כי תופעות הלוואי אותן חווית עקב נטילת התכשיר אינן חולפות למרות הפסקת הטיפול, יש לחזור לרופא להתייעצות.

25/03/2017 | 16:56 | מאת: מנחם

שלום. נוטל מיקרופירין 75 שהוא מדלל דם. רוצה לקחת אופטיסייף המכיל גם ויטמין E שככל שאני מבין, גם לו השפעה על דיללו הדם. האם מותר לקחתם יחדיו?

לקריאה נוספת והעמקה

לוויטמין E ישנה פעילות נוגדת היצמתות טסיות ולכן מתן משולב עם נוגדי טסיות כגון אספירין עלול להגביר את הסיכון לדמם. הסיכון לדמם הינו תלו מינון ובד"כ בעל משמעות קלינית במינונים גבוהים של ויטמין E. התכשיר אופטיסייף מכיל מינון נמוך של ויטמין E עם זאת, בבחינת הסיכון המשולב, יש להתייחס לגורמי סיכון אחרים לדמם כגון תרופות נוספות (כדוגמת נוגדי דלקת שאינם סטרואידים, נוגדי קרישה, נוגדי דיכאון מסוימים ועוד) , גיל מתקדם וכו'. במידה והוחלט לשלב את הטיפולים, מומלץ ליידע את הרופא על נטילת תוסף התזונה וכן ליידע את הרופא על סימנים לדמם כגון שטפי עור חריגים, דימום מהאף, חתכים המדממים זמן רב, חולשה יוצאת דופן וכו'.

21/03/2017 | 18:22 | מאת: נילי

שלום, שאלתי, האם יתכן שאחרי זריקת פרוליה יעלה בדם הערך של ה pth? ,usv

לקריאה נוספת והעמקה

PROLIA , אשר החומר הפעיל בו הינו DENOSUMAB, הינו תכשיר המותווה לאוסטאופורוזיס ולאיבוד עצם. שימוש בתכשיר עלול לגרום לירידה ברמות הסידן (בעיקר עם תחילת השימוש). הורמון הפאראתירואיד, או PTH, הינו הורמון המיוצר בבלוטת יותרת התריס ואחראי על משק הסידן בגוף, ובירידת רמות הסידן בגוף- רמתו עולה. באנשים בעלי ירידה חמורה בתפקודי כליות ובאנשים המטופלים בדיאליזה ישנו סיכון מוגבר לירידת רמות סידן ולעליית הורמון PTH בעקבות נטילת PROLIA. ההנחיות למטופלים הנוטלים PROLIA היא לעקוב אחרי רמות סידן ולקחת תוספי סידן וויטמין D, והנחיה זו תקפה במיוחד לגבי אנשים בעלי ירידה בתפקודי כליות. לייעוץ פרטני, יש לפנות לרופא.

27/05/2018 | 20:45 | מאת: פרוליה

האם גירוד וצריבה בעור בעיקר בידיים ובחזה זה תופעה של פרוליה קיבלתי לפני חודשיים

20/03/2017 | 18:05 | מאת: ביבי

שלום רב למומחים היקרים, שכנה שלי אמרה לי שיש בעיה לאכול סלט חצילים כשנוטלים נקסיום. האם יש אמת בדבר?

לקריאה נוספת והעמקה

NEXIUM, אשר החומר הפעיל בו הינו ESOMEPRAZOLE , הינו תכשיר ממשפחת ה PPI [מעכבי תעלות מימן] אשר מוריד את רמת החומציות בקיבה. על מנת לאפשר את מנגנון הפעולה הייחודי של התכשיר, יש לקחת אותו על בטן ריקה, כחצי שעה עד שעה לפני האוכל. במידה והתכשיר נלקח פעם ביום- ישנה עדיפות ליטול אותו בבוקר, לפני ארוחת הבוקר. מעבר לכך, ההנחיה היא להימנע ככל שניתן מצריכה מרובה של מאכלים חומציים (כגון חציל, שנחשב לירק חומצי) במי שסובל מסימפטומים של חומציות גבוהה בקיבה. זוהי הנחייה כללית שאינה מתייחסת ספציפית למטופלי NEXIUM . לפרטים נוספים לגבי תזונה המשפיעה על חומציות הקיבה- יש לפנות לרופא או לדיאטנית.

18/03/2017 | 11:36 | מאת: אלכס

אם אני לקחתי פלודיקט 25 מ"ג לפני כמה שנים ואחרי 4 חודשים מאז שהתחלתי איתה היו רעידות בידיים+עייפות והם נעלמו אחרי שהפסקתי עם התרופה הזאת ועכשיו אני ייקח מודיקט באותו מינון פעם בשבועיים זה יקרה עוד פעם ? ואיך מפחיתים את הסיכויים לבעיות האלה ? קלופיקסול דיפו יותר טובה ממנה ?

לקריאה נוספת והעמקה

החומר הפעיל בתכשיר FLUDECATE הוא Fluphenazine decanoate. תכשיר זה מותווה לטיפול בהפרעות פסיכוטיות ונמנה עם "הדור הראשון" של התרופות האנטיפסיכוטיות. FLUDECATE מקושרת במידה נמוכה יחסית לתופעות לוואי של עייפות (בהשוואה לשאר התרופות האנטיפסיכוטיות מהדור הראשון) אך מקושרת ברמה גבוהה לתופעות לוואי המכונות "תופעות לוואי אקסטראפירמידליות"- בהן נכללת גם תופעת הלוואי אותה ציינת של רעד במנוחה. MODECATE הינה תרופה גנרית לFLUDECATE . לא ציינת בפנייתך האם מינון ה MODECATE אותו אתה אמור לקבל זהה למינון ה FLUDECATE, אך ככלל, פרופיל תופעות הלוואי אמור להיות זהה בין תכשירים גנריים עבור אותו המינון. עם זאת, תיתכן שונות מסוימת בחלק קטן מהמטופלים לאחר טיפול בתכשיר גנרי כך שהסבירות לחוות שוב את אותן תופעות לוואי היא גבוהה אך לא ודאית. החומר הפעיל ב CLOPIXOL DEPOT הוא Zuclopenthixol decanoate ופרופיל תופעות הלוואי שלו דומה לזה של FLUDECATE. מעבר לכך, ההחלטה על התרופה המתאימה ביותר למצבך היא של הרופא המטפל, ומומלץ לגשת אליו על מנת לקבל את התרופה המתאימה ביותר למצבך . יש לציין כי עייפות הינה תופעה שלעיתים משתפרת או חולפת עם הזמן ושקיימים תכשירים שונים הניתנים על מנת לטפל בתופעות הלוואי המקושרות לשימוש בתרופות אנטיפסיכוטיות. יש ליידע את הרופא המטפל בתופעות הלוואי במידה והינך סובל מהן.

שלום רב לאחרונה אני צורכת תוסף מזון : זרעי צ'יה. האם יש להם תופעות לוואי? יש לי כאב חד בשורש אצבעות כף הרגל. מה הגורם לכאב הנ'ל. מחכה לתשובה ולתגובה לשאלתי אודה לכם מאד מראש דבי

לקריאה נוספת והעמקה

זרעי צ'יה אינם תרופה, מומלץ לפנות לתזונאית או נטורופטית לבירור הנושא.

05/03/2017 | 22:24 | מאת: יסמין

היי קיבלתי חיסון בשבוע שעבר חיסון של מסלס אנד מאמז שאני חייבת לקחת ללימודי סיעוד , אני אלרגית לביצים לאחר לקיחה הופיעו הרבה תופעות שאני לא יודעת אם זה קשור .. כמו כוויות קטנות בקפות ידיים כאבי ראש עם חום לכמה ימים סחרחורת ודופק מהיר לא פניתי לרופא עדיין השאלה האם יש קשר לחיסון

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל, רגישות לביצים אינה מהווה מניעה לקבלת החיסון, אך אנשים בעלי רגישות לביצים עלולים להיות בסיכון גבוה יותר לתופעות לוואי של רגישות יתר לאחר קבלת החיסון. החיסון אותו קיבלת (MMR) מכיל כמויות קטנות של חלבון ביצה. אנשים עם היסטוריה של תגובות רגישות יתר חמורות לצריכת ביצים יכולים להיות בסיכון מוגבר לתגובות רגישות יתר לחיסון, אך תגובות אלה נדירות ביותר. חלק מתופעות הלוואי אותן תיארת (ת"ל עוריות, חום וסחרחורות) עלולות להתרחש לאחר מתן החיסון (ללא קשר לרגישות לביצה). במידה והמצב לא השתפר מומלץ להיוועץ עם רופא ובכל מקרה כדאי ליידע את הרופא על תגובתך לחיסון.

28/02/2017 | 21:38 | מאת: שרויה

האם לארקוקסיה יש תחליפים

לקריאה נוספת והעמקה

ל ARCOXIA, אשר החומר הפעיל בו הוא ETORICOXIB, התרופה שייכת למשפחת נוגדי הדלקת שאינם סטרואידים סלקטיבים. ARCOXIA מותווה בישראל להקלת תסמיני אוסטאוארטריטיס, דלקת פרקים, ankylosing spondylitis והתקפי גאוט. בנוסף, התכשיר מותווה לטיפול קצר טווח בכאב בינוני לאחר ניתוחי שיניים. לתכשיר Arcoxia לא קיימים תכשירים גנריים רשומים בישראל (כלומר תכשירים אחרים המכילים את אותו חומר פעיל אולם קיימים תכשירים אחרים ממשפחת התרופות הזו וכן חלופות טיפוליות נוספות. לא ציינת בפנייתך לאיזו התוויה נרשם התכשיר, אך לכל אחת מהתוויות אלו קיימות תרופות חלופיות.

שלום האם אפשר לחצות כדור אולנזפין של טבע ללא פס חלוקה. לעטוף בנייר כסף את החלק הנותר ולהשתמש למחרת? אם לא מה הסיבה?

לקריאה נוספת והעמקה

בעלון לצרכן של התכשיר "OLANZAPINE TEVA" מצוין כי אין לחצות את הטבלייה בהעדר פס חצייה. בדרך כלל, ההחלטה האם ניתן לחצות את הטבלייה תלויה בסוג הציפוי ובצורת ההתמוססות והספיגה של החומר הפעיל. לעיתים החומר הפעיל בטבלייה אינו מפוזר בצורה אחידה ונטילת חצי טבליה אינו מבטיח קבלת חצי מנה. לא ברור מפנייתך האם את מעוניינת לקחת חצי מהמנה היומית על דעת עצמך או בהוראת רופא, אך אין לבצע שינון מינון ללא הוראה מפורשת. "OLANZAPINE TEVA" מגיע במינונים שונים, ויש לגשת לרופא על מנת להתאים לך את המינון המתאים.

24/02/2017 | 15:36 | מאת: נטילת טרגין

בת 77 חולה אונקולוגית. נוטלת 20 מג טרגין ליממה. לאחרונה סובלת מדלפת שתן. האם ניתן לייחס תופעה זו לנטילת טרגין?

לקריאה נוספת והעמקה

TARGIN, אשר החומרים הפעילים בו הוא OXYCODONE ו NALOXONE, יכול להשפיע על שלפוחית השתן להתכווץ באופן מלא- ומכאן עלולה להוביל לאצירת שתן ולאי שליטה. עלולים להיות מספר גורמים לבריחת שתן בנשים- ביניהם היסטוריית הריונות ולידות, השמנת יתר, פגיעה קוגנטיבית וגיל מבוגר. ישנם סוגים שונים של בריחת שתן בנשים, והסוג האופיני לגיל מבוגר הוא איבוד שתן בדחף ("תסמונת השלפוחית הפעילה ביתר")- שבו דליפת השתן מלווה בתחושת דחיפות. לא ציינת בפנייתך האם ישנן תרופות אחרות הניטלות במקביל ומחלות רקע נוספות. בנוסף, מקרה שבו תופעת הלוואי התחילה בסמוך לנטילת התרופה מעלה את הסיכוי לקשר אפשרי. במידה והבעיה אינה מפסיקה יש לפנות לרופא לבירור.

22/02/2017 | 21:26 | מאת: שני

שלום רב בעקבות כאבים בקרסול שנמשכים כבר 4 חודשים ואבחון של אקססורי נביקולר וטיביאליס פוסטריור הרופא נתן לי קספו 8. הרופא אמר לקחת פעמיים ביום לפני הארוחה כדי שההשפעה תהיה יותר חזקה וכל רוקח שדיברתי איתו אמר לי אך ורק אחרי בגלל תופעות הלוואי. הקשבתי לרוקחים ולקחתי אחרי ואני כבר עומדת לסיים את החפיסה הראשונה ואין הטבה. חשוב לומר שבמקביל אני לוקחת אומפדקס. הרופא אמר שאני יכולה לקחת עד שלוש חפיסות ברצף. האם לנסות לקחת את החפיסות הבאות לפני האוכל? אולי בגלל זה אין הטבה? כי זה ממש מוזר שקספו 8 לא משפיע עלי וארקוקסיה שלקחתי לפני חודשיים השפיעה יותר.. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עפ"י העלון לצרכן של התכשיר מומלץ ליטול את התרופה ללא מזון וזאת משום שמזון מעכב ומפחית את הספיגה של התכשיר ויש לכך חשיבות כאשר יש צורך בהקלת כאב מהירה. קספו ככל נוגדי הדלקת שאינם סטרואידים (ה-NSAIDs) עלול לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול ביניהן בחילה, כאב בטן, שלשולים, הקאות, דיספפסיה, דימום במערכת העיכול ועוד. הסיכון לדימום במערכת העיכול גבוה יותר עם עלייה במינון, עם הגיל ובאנשים עם היסטוריה של כיבים או שמטופלים בתרופות נוספות, המגבירות סיכון זה. חלק מתופעות הלוואי האלו ניתן להפחית ע"י מתן עם מזון (מידע נוסף בעלון לצרכן). ככל התכשירים ממשפחת ה-NSAIDS גם קספו, יש לקחת במינון הנמוך האפשרי לתקופה הקצרה האפשרית, הדרושה לשליטה על התסמינים. התגובה לטיפול שונה במטופלים שונים ופרק הזמן הנדרש להקלה משמעותית בכאב ובדלקת שונה כתלות במצב בו מטפלים. יתכן ונטילה ללא מזון תהיה יעילה יותר. עם זאת, במידה והתכשיר אינו יעיל או מתרחשות תופעות לוואי, יש להיוועץ ברופא בנוגע להמשך הטיפול.

23/02/2017 | 18:17 | מאת: שני

תודה על המענה שאלה נוספת הרופא אמר שאני יכולה לקחת עד שלוש חפיסות של קספו 8 רצוף האם זה בסדר שאקח 3 חפיסות רצוף (2 בכדורים ביום) אחרי האוכל כמובן ועם אומפרדקס כדי להגן על הקיבה? תודה

שלום אני לוקחת כדורים 5 ימים 2 כדורים ביום ויש לי נדודי שינה לחץ בחזה קשיי נשימה האם יתכן תופעות מהכדור

האם פרוביוטיקה בשילוב הלוסטרל ודוסטינקס גורמים לתופעות כל שהן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא הבנתי אם שאלתך מתייחסת למידע על תופעות לוואי או השפעות גומלין. אתייחס בתשובתי להשפעות הגומלין בין התכשירים שציינת. תכשירי פרוביוטיקה אינם תרופה אלא תוספי תזונה ולכן המידע עליהם מוגבל יחסית. לתכשירי פרוביוטיקה לא צפויות השפעות גומלין משמעותיות עם התרופות שציינת. התכשיר לוסטרל מכיל את התרופה Sertraline , המעכבת קליטה חוזרת של סרוטונין. התכשיר דוסטינקס מכיל את התרופה Carbegoline שמפעילה את הקולטן לדופמין ויש לו יכולת קישור נמוכה לקולטני סרוטונין. אין מניעה מלשלב את שתי התרופות. עם זאת, שילוב של תרופות בעלות פעילות סרוטונרגית עלולה לגרום לתסמונת סרוטונין(יכולה להתבטא כשינויים במצב הנפשי, שינוי בקצב לב, לחץ דם, ליקויים בתנועה, תסמינים במערכת העיכול ועוד). בשל כך, יש ליידע את הרופא בטיפול המשולב במידה ונרשם טיפול חדש/נוסף שמשפיע על פעילות סרוטונין וליידע את הרופא במידה וחל שינוי בהרגשתך במהלך הטיפול המשולב. רשימת תופעות הלוואי הידועות, מצוינות בעלונים לצרכן של לוסטרל ודוסטינקס, מומלץ לעיין בהם.

05/02/2017 | 14:31 | מאת: רוני

שלום רב אני סובלת מדלקות בשתן חוזרות. לקחתי מונורול כבר פעמיים בחצי שנה האחרונה. רציתי לשאול אם אני יכולה לקחת שוב את התרופה למרות שלקחתי אותה לפני 3 חודשים

לקריאה נוספת והעמקה

החומר הפעיל בMONUROL הינו FOSFOMYCIN, אנטיביוטיקה המותווית לנטילה כמנה חד פעמית לטיפול בזיהום חריף ולא מסובך בדרכי השתן וכן למניעת זיהומים לפני פרוצדורות. אין מניעה לקחת את התכשיר כמה פעמים במידה ויש לכך אינדיקציה מתאימה, אך בד"כ כאשר הדלקת חוזרת או אינה משתפרת, יש לשקול טיפולים אחרים. תרבית שתן תוכל לסייע לזהות את סוג החיידק ואת רגישותו לאנטיביוטיקות, על מנת להתאים טיפול אופטימלי. יש לפנות לרופא על מנת להתאים לך את האנטיביוטיקה האופטימלית לטיפול במצבך.

07/11/2018 | 04:55 | מאת: יעל לוי

האם ניתן להשתמש במונורול לטיפול בטריכומוניאזיס?

31/01/2017 | 10:20 | מאת: שירה

1.אבקש לדעת האם פמולית נחשבת כמו אשכולית בהתנגשויות עם תרופות? 2.האם זה נכון שאסור ליטול מלטונין עם SSRI ושזה משפיע על וויסות הסרטונין ומתנגש עם SSRI? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

המידע אודות פומלית (הכלאה בין פומלה ואשכולית) בהקשר של אינטרקציה עם תרופות הינו מוגבל בהשוואה למידע על מיץ אשכוליות. מחקרים בודדים הראו כי ישנה אינטרקציה אנזימטית בין פומלית למספר תרופות, אם כי באפקט נמוך מזה של האשכולית. כמובן שעוצמת השפעת הגומלין שונה בין אנשים ומושפעת מהכמות הנצרכת. בהערכת חומרת השפעת הגומלין מתייחסים גם לתרופה המדוברת ולמינון על מנת להעריך את המשמעות הקלינית של עליה בריכוז התרופה. למען הסר ספק, יש להמנע במידת האפשר מצריכת פומלה במקביל לנטילת תרופות העוברת אינטרקציה עם מיץ אשכוליות. לגבי השאלה השניה- מלטונין, המותווה בארץ לטיפול קצר טווח בהפרעות שינה במבוגרים מעל גיל 55, הינו הורמון המופרש מבלוטת האצטרובל ( Pineal Gland )בהתאם לעוצמת האור. ישנו קשר הדוק בין הפרשת מלטונין לסרוטונין, ולקראת בוקר מופסק ייצור המלטונין, וכמות הסרוטונין הולכת וגדלה. ה SSRI עליו ישנו מידע בהקשר של אינטרקציה עם CIRCADIN הינו fluvoxamine (FAVOXIL) העלול להעלות רמות מלטונין בדם על רקע אנזימטי. לפני מתן שילוב, יש לקחת בחשבון גורמים נוספים כגון השפעת תרופות ממשפחת ה SSRI על שינה (תרופות מסוימות יותר גורמות להפרעות שינה ואחרות לסדציה) והשיפור במצב הדיכאון וגם יכול לשפר את הפרעות השינה ללא צורך בטיפול נוסף.

28/01/2017 | 13:10 | מאת: רעות

שלום קיבלתי מרופא ריאות משאף רלבר אני נוטלת באופן קבוע דרלין 10 השאלה היא אם אין התנגשות בין התרופות האלה ?? לצערי חוסמי ביטא אחרים אינם מתאימים לי מה דעתך

לקריאה נוספת והעמקה

RELVAR הינו משאף המכיל סטרואיד (FLUTICASONE FUROATE) וחומר מרחיב סימפונות ממשפחת ה beta agonist (VILANTEROL), המיועד לטיפול באסטמה או ב-COPD. החומר הפעיל בתרופה DERALIN הינו PROPRANOLOL HYDROCHLORIDE , שהינו חסם בטא לא סלקטיבי. החומר הפעיל ב SINGULAIR הוא MONTELUKAST, המותווה למניעה וטיפול כרוני באסתמה. לא ציינת בפנייתך האם הסימפטומים של אסטמה התחילו לאחר נטילת DERALIN, כיוון שאחת מתופעות הלוואי של DERALIN היא היצרות בדרכי האוויר (ברונכוספאזם). ככלל, יש להשתמש בזהירות מרובה כאשר מטפלים בתרופות ממשפחת חסמי הבטא במטופלים בעלי רקע אסמטי. אזהרה זאת הינה התוויות נגד לגבי חסמי בטא שאינם סלקטיביים, כמו DERALIN. בנוסף חסמי בטא לא סלקטיבים מפחיתים את הפעילות מרחיבת הסימפונות של אגוניסטים לבטא 2 כמו VILANTEROL. לא ציינת את חומרת המחלה הנשימתית ואת ההתוויה שלשמה את מטופלת ב-DERALIN. התשובה מעלה מכילה מידע כללי אודות הטיפול בחסמי בטא לא סלקטיביים בחולי אסטמה ובשילוב אגוניסטים לבטא ואינו תחליף לייעוץ פרטני. אין לבצע שינוי בטיפול התרופתי ללא ייעוץ פרטני של הרופא המטפל.

מבקשת לדעת האם דקסמול יכול להגביר טינטון או טיפות אף אוטריוין או מוקסיפן פורטה? אני סובלת מטינטון כחצי שנה אך העוצה התגברה האם יתכן בעקבות התרופות הנל אשמח לדעת מי מהן או כולן?

לקריאה נוספת והעמקה

החומר הפעיל ב DEXAMOL הינו paracetamol. החומר הפעיל בטיפות אף OTRIVIN הינו XYLOMETAZOLINE HYDROCHLORIDE. החומר הפעיל באנטיביוטיקה MOXYPEN הינו AMOXICILLIN. לטינטון יכולות להיות סיבות רבות- ולעיתים טינטון באוזניים יכול להיות מקושר עם ירידה בשמיעה. בהקשר זה קיימים מחקרים שהצביעו על קשר בין תרופות נוגדות כאבים כמו paracetamol על אובדן שמיעה בשימוש שגרתי (יומיים ומעלה בשבוע) וממושך לסיכון מוגבר (אך קטן) לאובדן שמיעה. אך להבנתי, את שואלת על שימוש קצר בתרופה. לא ציינת אם ההחמרה התרחשה בסמוך לתחילת הטיפול/אבחון הזיהום. התרופות שציינת אינן מ"הידועות" כקשורות להופעת טינטון או להחמרת טינטון קיים. יתכן והזיהום, שלשמו את מטופלת תרם לתחושת ההחמרה בטינטון. במידה והמצב אינו משתפר עם הפסקת הטיפול ושיפור במחלה שלשמה טופלת, מומלץ לפנות לרופא להמשך בירור וטיפול.

23/01/2017 | 00:22 | מאת: אליה11

בת 80. סובלת משלשולים מימיים חוזרים, ללא סימפטומים נוספים, כגון כאבי בטן או בחילות. בדיקות גסטרואנטרולוגיות נמצאו תקינות. האם ייתכן קשר בין השלשולים לתרופות הנ"ל?

לקריאה נוספת והעמקה

התכשירים, האם היו שינויים אחרים לאחרונה בהרגלי התזונה שלך או תכשירים רפואיים/תוספי תזונה (הפסקה/התחלה של טיפול) ומתי חל שינוי בהרגשתך – כאשר תופעה מופיעה בסמיכות לתחילת טיפול או עליית מינון ומשתפרת עם הפסקת טיפול או הפחתת מינון, עולה הסבירות כי ניתן לייחס את תופעת הלוואי לתכשיר (וכמובן תמיד ישנם יוצאי דופן). בהתייחס לתרופות שציינת, שלשולים הינה תופעת לוואי שעלולה להופיע בטיפול בתרופות רבות בניהן NORMALOL ו- OMEPRADEX. AZARGA הינו תכשיר המיועד לטיפול מקומי בעין ורוב תופעות הלוואי שנקשרו לשימוש בו הינן מקומיות (טשטוש ראיה, גירוד בעין וכו'). עם זאת, לתכשיר יש ספיגה מסוימת למערכת הדם, וגם טיפול בתכשיר זה עלול לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול ביניהם שלשול (אך בסבירות יותר נמוכה). בנוסף לאמור, OMEPRADEX מורידה את חומציות הקיבה ולפיכך עלולה להעלות את הסיכון לזיהומים במערכת העיכול ולשלשול זיהומי. רצוי לברר כי נעשו בדיקות לשלילת זיהום במערכת העיכול במסגרת בבדיקות שנערכו. מומלץ לשקול שינויים בתזונה ובכל מקרה אם המצב לא משתפר כדאי לפנות לרופא להמשך בירור והנחיות להמשך הטיפול.

22/01/2017 | 21:20 | מאת: קרסטו תופעת לוואי

אני סובל לאחרונה מנימול ברגלים באזור השוק וכף הרגל האם הקרסטור יכול להיות הגורם לכך מה מומלץ לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

CRESTOR הינה תרופה השייכת למשפחת הסטטינים. תרופות ממשפחה זו מעכבות את האנזים HMG-CoA reductase ובכך מורידות רמות כולסטרול. CRESTOR הינו הסטטין הפוטנטי ביותר במשפחה זו. בנוסף לפעילות הפרמקולוגית, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמטופלים. הרופא רושם טיפול תרופתי לאחר ששוקל את התועלת שבטיפול מול הסיכון של תופעות הלוואי. נימול/נוירופתיה עלולה להיות תופעת לוואי נדירה לתכשיר, בנוסף התרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי שונות בשריר. יחד עם זאת, חולשת שרירים או תסמינים נוירולוגים של נימול עלולים לנבוע ממגוון גורמים כגון: מצבי מחלה שונים, חוסרים תזונתיים ותופעות לוואי של תרופות אחרות. לא ציינת בפנייתך מתי התחלת את נטילת התכשיר, האם חל שינוי במינון התכשיר, האם אתה מטופל בתרופות נוספות ומתי חל שינוי בהרגשתך – כאשר תופעה מופיעה בסמיכות לתחילת טיפול או עליית מינון ומשתפרת עם הפסקת טיפול או הפחתת מינון, עולה הסבירות כי ניתן לייחס את תופעת הלוואי לתכשיר (וכמובן תמיד ישנם יוצאי דופן). בנוסף, לא ציינת בפנייתך אם ביצעת בדיקות דם לאחרונה. עליית מרקרים מסוימים בדם עלולה לרמז על הקשר בין תופעת הלוואי לתכשיר, או לשלול את הקשר במידה ויימצאו ממצאים שונים המסבירים את התופעה (למשל ירידת רמת B12 ). לסיכום תופעת הנימול יכולה להיות קשורה לטיפול התרופה, אך יכולה להיגרם מסיבות אחרות. אני ממליצה לפנות לרופא להמשך בירור (וכמובן לא להפסיק את התרופה ללא ייעוץ רפואי).

20/01/2017 | 16:57 | מאת: מלי בן דהאן

מה הם תופעות הלוואי של מגה גלופלקס פאסט

לקריאה נוספת והעמקה

מגה גלופלקס fast הינו תכשיר המכיל גלוקוזאמין סולפט במינון של 750 מ"ג ו Aflapin במינון של 50 מ"ג . תכשיר זה אינו תכשיר רשום אלא מוגדר כתוסף תזונה. בין תופעות הלוואי האפשריות לשימוש בגלוקוזאמין הן השפעה על רמות סוכר בחולים סוכרתיים, החמרה בתסמיני אסטמה בחולים עם רקע נשימתי ותופעות לוואי במערכת העיכול כגון שלשול, עצירות כאבי בטן. עם זאת, יש לציין כי המידע אודות יעילות, בטיחות והשפעות גומלין של תוספי תזונה הינו מוגבל, וכי לא קיימות עדויות מספקות ליעילות תכשירים המכילים גלוקוזאמין בפרט. אם הנך נתקלת בתופעת לוואי כלשהי שעלולה להיות מקושרת לשימוש בתוסף, מומלץ להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי המשך נטילת התוסף.

12/08/2017 | 19:36 | מאת: מגה גלופלקס . תופעות לואי

האם עקב השימוש התוסף זה יופיע קנדידה?

09/01/2017 | 15:33 | מאת: רעות

שלום! רציתי לדעת האם ישנה בעיה לצלול (עד 30 מטר) ולקיחת כדורי מלרון? בנוסף, האם אסור לשלב בין התרופות שאני לוקחת איתי לטיול למזרח? -מלרון -אורמקס -סטופ איט -אוטידין -ביטני X -למיסיל קרם -ביו פימייל של סופרהרב -נורופן קוויק תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

לא צפויה השפעת גומלין משמעותית בנטילה במקביל של התרופות, שציינת. ביו פימייל הינו תוסף תזונה והמידע אודות איכותו, יעילותו , בטיחותו והשפעות הגומלין איתו מוגבל. בעלון לרופא של Malarone אין התייחסות לצלילה תוך כדי נטילת התרופה, בשונה מתרופה אחרת למניעת מלריה, Lariam, לגביה יש אזהרה על צלילה במקביל לנטילת התרופה (עקב סחרחורות ואיבוד שיווי משקל העלולים לנבוע מנטילתה). גם בספרות אין מידע המצביע על הסיכון בנטילת Malarone וצלילה במקביל. בכל אופן, יש לשים לב לתופעות לוואי משמעותיות העלולות לנבוע מהצלילה, כגון כאבי ראש וסחרחורות. בהצלחה בטיול 

תודה רבה

שלום, ביצעתי mri מח ונראתה אדנומה בגודל 5 מ"מ בהיפופיזה, מכיוון שהיא מפרישה פרולקטין הרופאה הביאה לי מרשם לדוסטינקס לקחת מעכשיו פעם בשבוע חצי כדור.. אני קוראת בגוגל על התרופה ואני מזדעזעת... נשים מדברות על אירועים מוחיים, קריש דם בריאה ובמקומות אחרים ואני מאוד דואגת. האם עדיף לא לקחת את הכדורים? תודה רבה מקרב לב

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה דוסטינקס (חומר פעיל Cabergoline) הינה נגזרת של ארגוט, המדכאת ייצור פרולקטין ומיועדת לטפל במצבים שונים הקשורים להיפרפרולקטינמיה כגון העדר וסת, העדר ביוץ, הפרשת חלב שלא בתקופת ההנקה, בין היתר במצבי אדנומות מפרישות פרולקטין. חשוב להבין כי כל תרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמטופלים בה. להפחתת הסיכון יש לעקוב אחר הנחיות המתן במצבי מחלה שונים בשילוב עם תרופות נלוות, לקיים את המעקב באם נדרש ולדווח לרופא על שינוי לרעה בהרגשה ותופעות לוואי. פירוט הנחיות הפרטניות לתרופות בעלונים המצורפים לאריזה/באתר משרד הבריאות . כבכל נגזרות הארגוט, אוכלוסיות בסיכון לפתח תופעות לוואי חמורות הם מטופלים, הסובלים ממחלת לב חמורה, דימום או כיב במערכת העיכול ומחלות נפש מסוימות ולכן אלה מצבים בהם הרופאים יזהרו יותר במתן התרופה. בנוסף, בין המצבים בהם אין להשתמש בתרופה הם היסטוריה של פיברוזיס או פגיעה מבנית במסתמי הלב. קיימים דיווחים על מחלת ריאות פיבורטית ופגיעה במסתמי הלב במהלך טיפול ממושך בתרופה, על כן יש להיות מודע ולפנות לרופא מידית במידה ומופיעים תסמינים נשימתיים או קרדיווסקולרים שיכולים להיות קשורים לתופעות אלה (קוצר נשימה, כאבים בחזה, בצקות, כאב באיזור זה וכו). לפני תחילת טיפול ממושך, יש לעבור הערכה קרדיולוגית/תפקודי ריאות ובדיקות דם ובמהלך טיפול ממושך, יש להיות במעקב תקופתי, הכולל בדיקות ומעקב אחר תסמינים לתופעות אלה. בין תופעות הלוואי הידועות הנוספות: ישנוניות, ירידה בערכי לחץ דם בעיקר בשינויי תנוחה, כווץ כלי דם בגפיים, תופעות לוואי פסיכיאטריות כגון הימורים בלתי נשלטים וכו'. תופעות אלה לרב הפיכות עם הפחתת מינון או הפסקת טיפול. כאמור, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לא רצויות יחד עם פעילותו הפרמקולוגית הרצויה. בעת רישום תכשיר, הרופא שוקל את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון לתופעות לוואי כתלות במצבו הרפואי של המטופל. מומלץ להציג את חששותייך לרופא ולדון עמו בנוגע לטיפול, המתאים ביותר עבורך. לנוחיותך, התוויות הנגד לתכשיר ורשימת תופעות הלוואי מצוינות בעלון התכשיר באתר משרד הבריאות: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Dostinex_heb_1464089491952.pdf

01/01/2017 | 06:53 | מאת: ימיני אתי

שלום מזה כשבוע אני מטופלת בטרי טייס 1.25 מג כדור 1 ביום הלחץ דם מאוזן יש לציין שבתחילת הטיפול הגרון היה אדום וקצת שרף. כרגע יש לי שעול ליחה מוגלתית וכשאני משתעלת שומעים שאני מלאה בליחה הייתכן שזה בגלל התרופה? אודה על תשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בין תופעות הלוואי הידועות לתרופות ממשפחת מעכבי האנזים המהפך (כמו טריטייס) הן שיעול יבש ואי נוחות בגרון, התופעה עלולה להופיע בכל שלב של נטילת התרופה. התופעה בד"כ חולפת תוך ימים עד חודש מהפסקת הטיפול (לעיתים יותר). אך במקרה שלך, להבנתי לא מדובר בשיעול יבש והתסמינים, שהנך מתארת, יכולים לנבוע ממחלה זיהומית. בכל מקרה, במידה והתופעה לא נעלמת או מחמירה יש לפנות לרופא לבירור.

חברתי קיבלה טראמאדקס לשיכוך כאבים לאחר ניתוחים אורטופדיים בשתי הרגליים (לאחר תאונה). לאחר כחודשיים של טיפול היא אובחנה כסובלת משחמת הכבד - והיא לא סבלה מכך לפני כן. האם יתכן שזו תופעת לוואי של טיפול ממושך בטראמאדקס?

לקריאה נוספת והעמקה

שחמת הינה שלב מתקדם של מחלת כבד. עלולים להיות מגוון גורמים להתפתחות שחמת והשכיחים שבהם הם זיהום בהפטיטיס C, אלכוהוליזם ומחלות כבד אחרות. שכיחות תופעות הלוואי הכבדיות המקושרות עם שימוש בטרמדקס הינה נמוכה ואלה לעיתים מקושרות עם צריכת מינונים גבוהים. הפגיעה הכבדית, באם מתרחשת, צפויה להתבטא כעלייה באנזימי כבד או כפגיעה חריפה כתוצאה מצריכת מינון יתר. תרופה זו עוברת מטבוליזם בכבד ולכן בחולים עם בעיות ידועות בכבד יש להשתמש בתרופה בזהירות. כאמור שחמת הינה מחלה מתקדמת שכאשר מפוצה לא גורמת לתסמינים מיוחדים ולכן לא ברור לי מפנייתך מהו הבירור שעברה קודם לאבחון זה והאם קיימים גורמי סיכון למחלה. בכל מקרה, לפני ייחוס תופעות לוואי כבדיות לתרופות, יש לשלול גורמים אחרים למחלת הכבד. בריאות שלמה,

24/12/2016 | 23:07 | מאת: יערה

שלום, אני לוקחת באופן קבוע ויאפקס ופנרגן, ובשבוע האחרון אני לוקחת גם פניצילין. לאחרונה אני שמה לב שאני מדממת ממש בקלות- מפצעים, והדימום גם נמשך המון זמן. לפעמים יותר משעה. האם זה יכול להיות קשור לתרופות שאני לוקחת? תודה, יערה

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה ויאפקס (venlafaxine) שייכת למשפחת ה SNRI, משפחת תרופות החוסמת קליטה חזרה של סרוטונין ונוראדרנלין במוח. לתרופות ממשפחה זו עלולה להיות השפעה על תפקוד טסיות הדם, אשר עלולה לגרום לדימום. הסיכון עולה כאשר לוקחים במקביל תרופות ממשפחת ה NSAIDS (תרופות אנטידלקתיות העובדות במנגנון לא סטרואידי), אשר חלקן ניתנות בלי מרשם- כגון Advil (Ibupropen). הסיכון לדימום אינו עולה בשימוש במקביל בשאר התרופות אותן ציינת- פנרגן (promethazine) ופנצילין. יש לפנות לרופא לבירור והתאמת טיפול.

22/12/2016 | 15:36 | מאת: מור

אני נוטלת כדור זה פעמיים ביום ורציתי לדעת אם אנטיביוטיקה זאת היא מדללת דם, ואם אני רוצה לעשות מילוי גבות, איפור קבוע בשיטת השערה שזה סוג של קעקוע יגרום לדמום ורגישות והאם צריך לחכות אחרי סיום לקיחת האנטיביוטיקה וכמה זמן לחכות

לקריאה נוספת והעמקה

האנטיביוטיקה ציפרודקס (ciprofloxacin) אינה מקושרת עם עליית סיכון לדימום. הכתוב לעיל נכתב בהנחה שאין מחלות רקע נוספות ו/או תרופות הניטלות במקביל אשר עלולות להעלות סיכון לדימום. יש לקחת בחשבון שאנטיביוטיקה זו עלולה להעלות את הרגישות לשמש, ולכן יש לנקוט משנה זהירות בחשיפה לשמש, בפרט באזורי עור שעברו פרוצדורה קוסמטית.

19/12/2016 | 23:41 | מאת: קרן קדם

שלום רב בעלי קיבל כדורים של ארקוקסיה 90 למשך שבוע אולם כבר ביום השלישי החל להרגיש לא טוב, יש לו פריחה בכל הגוף, כאבי שרירים אולם ללא חום. הרופא אמר לו להפסיק עם הכדור ולחכות שבוע אולם הוא לא מתפקד בכלל. הרופא עשה לו א.ק.ג שיצא תקין האם יש עוד משהו לעשות? איך אדע שלא יתווספו עוד תופעות לוואי?

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה ארקוקסיה, שהחומר הפעיל בה הוא etoricoxib , שייכת למשפחת ה NSAIDS (תרופות נוגדת דלקת שאינה סטרואידיות), והיא מעכבת את האנזים COX-2 באופן סלקטיבי. ככלל, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בדרגות חומרה שונות בחלק מהמשתמשים. תופעות לוואי של כאבי שרירים ופריחה הנן תופעות לוואי המקושרות בסבירות נמוכה עם התרופה. סמיכות הופעתן לנטילת התרופה, מעלה את הסבירות שניתן לייחס אותן לאחד ממרכיבי התרופה. בהתייחס לשאלתך על תופעות לוואי שעלולות להופיע במהלך השימוש בתכשיר: העיכוב הסלקטיבי של תכשיר זה מפחית את הסיכון לתופעות לוואי במערכת העיכול ( כגון כיב פפטי ודימום ממערכת העיכול) המקושרים למשפחת ה NSAIDS , אך עלול להעלות את הסיכון לתופעות לוואי לבביות כגון צבירת נוזלים, עליה בלחץ דם, אירועי לב ושבץ. הטיפול בתרופה מומלץ לפרק הזמן הקצר ביותר ובמינון הנמוך ביותר היעיל. פרופיל תופעות הלוואי של התרופה משתנה ממטופל למטופל, ולכן לא נוכל לצפות תופעות לוואי עתידיות ספציפיות (הרשימה המלאה נמצאת בעלון לצרכן). בכל מקרה, יש לפנות לרופא, במידה ולא חל שיפור או חלה החמרה במב. לא ציינת בפנייתך האם נוטל תרופות נוספות ומהם ממחלות הרקע מהן סובל על לשלול גורמים נוספים לתסמינים.

18/12/2016 | 07:45 | מאת: איתן

שלום רב, אני צורך וזודיפ קומבו 10/10 בשעות הערב ובלילה אני קם הרבה פעמים להשתין, האם הכדור הזה גורם להשתנה מרובה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

combo הינו תכשיר המשלב 2 חומרים בעלי מנגנונים שונים- ENALAPRIL ו-LERCANIDIPINE , לטיפול בלחץ דם. השתנה מרובה אינה תופעת לוואי ידועה לאף אחד מחומרים אלו, ושכיחות התופעה לתכשיר זה נמוכה מאוד. לא ציינת בפנייתך האם השתנה מרובה בלילה הופיעה בסמוך לתחילת הטיפול בתכשיר, האם התכשיר גרם לאותם תסמינים כשנלקח בבוקר והאם אתה נוטל תרופות נוספות להורדת לחץ דם, שכן חלק מתרופות אלו אכן עלולות לגרום להשתנה מרובה. בכל אופן, עלולות להיות סיבות אחרות להשתנה לילית מוגברת, יש לגשת לרופא לבירור.

שלום מה ההבדל בין פריזמה (פרוזק) ללוסטרל? והאם פריזמה פחות משמינה מלוסטרל? אם היא אכן פחות משמינה, מה בכ"ז הייתרונות של לוסטרל? השאלה שלי מתייחסת בעיקר לטיפול בחרדה והתקפי פאניקה, אך כמובן גם לדכאון. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

פריזמה (שהחומר הפעיל בו הוא fluoxetine) ולוסטרל (שהחומר הפעיל בו הוא sertraline) שייכם לאותה משפחת פרמקולוגית של Selective serotonin re-uptake inhibitors או בקיצור – SSRI. מנגנון הפעולה של תכשירים אלו דומה מאוד. התרופות השייכות למשפחה בד"כ מהוות קו טיפול ראשון כטיפול אנטי-דכאוני בשל יעילותן והבטיחות היחסית הגבוהה שלהן. שינויים במשקל במהלך טיפול בתרופות ממשפחת הSSRI קשורים ככל הנראה לעליה בפעילות הרצפטורים לסרוטונין, שינויים בתיאבון ו"התאוששות" מהמצב הדיכאוני ויכולים לגרום לעלייה או ירידה במשקל. כאשר ההשפעה על משקל תלויה בתרופה שניתנת ובמשך הטיפול. ההשפעה על כל מטופל הינה שונה אולם עדויות רבות מצביעות על כך שמבין תרופות אלה fluoxetine פחות מקושר להשמנה. הבחירה של תרופה מסוימת במשפחה מתבססת על ניסיון הרופא, ההשפעה האינדיבידואלית על המטופל, ולעיתים על עלות. יש לגשת לרופא להתאמת טיפול.

האם יש בעיה בנטילת התרופה סמוך לשתיית מיץ לימון? האם זה יכול לפגוע באפקט התרופה. האם יש בעיה באכילת מוצרי חלב, משקאות חומצתיים, ברזל, מגנזיום. הרצוי לקחת פרוביוטיקה בשימוש באנטיביוטיקה זאת? הרי יש גם תוספי פרוביוטיקה שיש בהם את המרכיבים הנ"ל. ומה לגבי שמש וסיגריות

לקריאה נוספת והעמקה

CIPRODEX הינה אנטיביוטיקה שהחומר הפעיל שלה הוא CIPROFLOXACIN. מומלץ לקחת את התרופה עם אוכל על מנת להמנע מרגישות במערכת העיכול. יש להמנע מנטילת נוגדי חומצה (כגון תוספים המכילים סידן, ברזל, אבץ, אלומיניום ומגנזיום) במקביל לשימוש בתרופה. במידה ותוספים אלו נלקחים במקביל לשימוש באנטיביוטיקה, יש ליטול את האנטיביוטיקה שעתיים לפני, או 6 שעות אחרי נטילת נוגדי החומצה. כנ"ל לגבי מוצרי חלב. אין מניעה לשתות מיץ לימון במקביל לנטילת האנטיביוטיקה. אין לקחת פרוביוטיקה ואנטיביוטיקה (מכל סוג) ביחד, וההמלצה היא לחכות לפחות שעתיים בין תכשיר אחד לשני. לא ציינת בפנייתך את מינון הציפרודקס אותו את מקבלת, אך ציפרודקס ניתן לרוב פעמיים ביום (כל 12 שעות), לכן תוכלי לקחת את הפרוביוטיקה במרווח זמן זה (בין 2 מנות האנטיביוטיקה). שימוש באנטיביוטיקה זו מקושר עם עליית רגישות לשמש. במהלך השימוש בתרופה, חשיפה לשמש עלולה לגרום לתגובות עוריות העלולות לכלול אדמומיות, גירוד, שלפוחיות וכוויות, ולכן במהלך השימוש בתרופה מומלץ להתלבש בבגדים ארוכים ,למרוח תכשירים בעלי מקדם הגנה ולהימנע מחשיפה ממושכת לשמש בעיקר בשעות השיא. במידה ומופיעה תגובה חמורה, יש לפנות לרופא. לא ידועה השפעת גומלין בין עישון והשימוש בתכשיר (לא התייחסתי להשפעת עישון על הזיהום שברקע או מצבי מחלה נוספים).

07/12/2016 | 14:15 | מאת: אמנון

לאחר שימוש בדוקסלין הרגישות לשמש יורדת מיד לאחר הטיפול או לאחר חודש,חודשיים? (לקחתי פעמיים ביום למשך שבוע)

אני מניחה כי ניתן לצפות להפחתה בסיכון לרגישות היתר לאחר שבוע, אך כמובן שתמיד מומלץ להימנע מחשיפה לא מוגנת לשמש

06/12/2016 | 15:51 | מאת: אמיר

האם ניתן לקחת פרוביוטיקה באופן קבוע במשך שנים? כדיי לחזק מערכת חיסונית וגזים.......

לקריאה נוספת והעמקה

תכשירי פרוביוטיקה הינם תוספי תזונה ולא תרופה. המידע אודות יעילות, איכות ובטיחות תוספי תזונה הינו מוגבל. המידע מוגבל ולא חד משמעי לגבי יעילותה של פרוביוטיקה בהתוויות שונות וכן קיימת שונות גדולה בין התכשירים השונים במינון, בפעילות ומינון. בשל זאת אין באפשרותי להמליץ על שימוש זה.

תכשירי פרוביוטיקה הינם תוספי תזונה ולא תרופה. המידע אודות יעילות, איכות ובטיחות תוספי תזונה הינו מוגבל. המידע מוגבל ולא חד משמעי לגבי יעילותה של פרוביוטיקה בהתוויות שונות וכן קיימת שונות גדולה בין התכשירים השונים במינון, בפעילות ומינון. בשל זאת אין באפשרותי להמליץ על שימוש זה.

05/12/2016 | 13:53 | מאת: לביא

האם יש רגישות לשמש כאשר משתמשים בדוקסלין אנטיביוטיקה והאם זה עובר ישר אחרי הכדור האחרון שנלקח?

לקריאה נוספת והעמקה

פוטוסנסיטיביות (רגישות מוגברת לשמש) הינה תופעת לוואי ידועה של האנטיביוטיקה DOXYCYCLINE. במהלך השימוש בתרופה ,אפילו חשיפה קלה לשמש עלולה לגרום לתגובות עוריות העלולות לכלול אדמומיות, גירוד, שלפוחיות וכוויות. במהלך השימוש בתרופה מומלץ להתלבש בבגדים ארוכים ,למרוח תכשירים בעלי מקדם הגנה ולהימנע מחשיפה ממושכת לשמש בעיקר בשעות השיא. במידה ומופיעה תגובה חמורה, יש לפנות לרופא. התגובה תלויה בריכוז התרופה. הריכוזים יורדים עם הזמן לאחר הפסקת הטיפול וכך גם הסיכון לרגישות מוגברת לשמש.

04/12/2016 | 17:50 | מאת: אמנון

אני לוקח 10 מיליגרם קיורטן פעמיים בשבוע קבוע לסבוריאה. לוקח גם כל יום פרופסיה לשיער. האם אני צריך מרווח שעות בין הפרופסיה לקיורטן באותו היום שאני לוקח את שניהם? כדיי שלא יפריעו אחד לשני... תודה......

לקריאה נוספת והעמקה

אין אינטרקציה בין 2 התרופות שהנך נוטל. את הקיורטן (Isotretinoin) יש לקחת עם אוכל, פרופסיה (Finasteride) ניתן לקחת על בטן ריקה או עם האוכל.

01/12/2016 | 20:00 | מאת: עדן

האם ניתן לעשן קנאביס תוך כדיי טיפול באנטיביוטיקה דוקסלין לאוריאפלאסמה(מחלת מין)? האם ניתן להסתפר על אנטיביוטיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

ככל הידוע לנו, אין אינטרקציה מתועדת בין האנטיביוטיקה DOXYCYCLINE לקנביס. לא אתייחס למוצרים שלא סופקו כחוק. בנוסף, אין מניעה להסתפר במקביל ללקיחת DOXYCYCLINE.

26/11/2016 | 16:28 | מאת: ז'אק

איך עושים שיהיה מינימום רעידות + עייפות במודיקט ותרופות לסכיזופרניה

לקריאה נוספת והעמקה

Fluphenazine הינו החומר הפעיל בתכשיר "מודיקט". תרופה זו מסווגת כתרופה אנטי פסיכוטית מ"דור ראשון" , דהיינו דור ותיק יותר של תרופות אנטי פסיכוטיות, ועלולה לגרום לתופעות לוואי תנועתיות בשכיחות גבוהה מזו של תרופות מדור מתקדם יותר. לא ציינתך בפנייתך מהם התרופות הנוספות לסכיזופרניה שהנך לוקח. תרופות אנטי פסיכוטיות, הן מהדור הראשון והן תרופות מתקדמות יותר, עלולות לגרום לנמנום בגלל השפעה אנטיהיסטמינית. בהקשר זה דווקא מודיקט מקושרת בשיעור נמוך יחסית עם תופעת לוואי של עייפות. יש לפנות לרופא אשר ישקול התאמת הטיפול (במידת הצורך התאמת מינון של התרופה או החלפת טיפול) על מנת להקל על תופעת הלוואי של הרעד ועייפות.

25/11/2016 | 16:38 | מאת: חיה

האם יש תרופות שגורמות לטנטון או מחזקות אותו?ניתן לקבל קישור לרשימה?

לקריאה נוספת והעמקה

הופעה של טינטון או החמרת טינטון עלולה להיות מקושרת למגוון תרופות . בין המקושרות יותר: אמינוגליקוזידים, קווינולונים (סוג של אנטיביוטיקה), תרופות נגד מלריה, מעכבי האנזים המהפך (להורדת לחץ דם), משתני לולאה ותרופות נוגדות דלקת שאינם סטרואידים ועוד ישנן תרופות נוספות העלולות לגרום לטנטון בשימוש בהן. אם קיים אצלך חשש לגבי תרופה מסויימת, תוכלי להפנות אלינו שאלה עם ציון שם התרופה.

22/11/2016 | 21:17 | מאת: בתיה

שלום רב עבור מה משמשת התרופה פירצטאם? האם יכולה לסייע בהקלה על כאבים? האם מדובר בתוסף או בתרופה? האם מותר השימוש בה בארץ? תודה רבה בתיה

לקריאה נוספת והעמקה

פירצטאם – PIRACETAM הינו תכשיר נוירולוגי שאינו מאושר כתרופה בישראל ואף לא בארצות הברית (שם הוא אף לא נכנס תחת ההגדרה של "תוסף תזונה"). המשווקים שלה טוענים שהיא יעילה לטיפול בדמנציה, דכאון וחרדה. התכשיר אינו תרופה וככזה המידע אודותיו מוגבל. חסרים מחקרים מבוססים המעידים על יעילותו ובטיחותו ולכן אין לנו אפשרות לספק מידע נוסף.

22/11/2016 | 19:02 | מאת: מקריח

שלום רב, לקחתי כ-10 שנים את התרופה פרופסיה המעכבת את האנזים 5 אלפא רדוקטאז האחראי על הפיכת הטסטוסטרון ל-DHT. לצערי תרופה זו גרמה לי לתופעות לוואי רבות הכוללות: אין אונות, ירידה קשה בכמות שפיכת הזרע, קושי בריכוז וזיכרון, וחרדות. הפסקתי לפני 3 שנים את התרופה, היה שיפור קל בתופעות הלוואי אך לא השתפר לגמרי. רציתי לשאול האם יש תרופה שיכולה להחזיר את הפעילות של האנזים 5 אלפא רדוקטאז לקדמותו ולגרום שוב שהטסטוסטרון יהפוך ל-DHT באופן תקין? (כלומר יבצע פעולה הפוכה משל הפרופסיה)

לקריאה נוספת והעמקה

פינסטריד הינה תרופה הפועלת בצורה שמעכבת את הפיכת טסטוסטרון לDHT , שהיא התצורה הפעילה של הטסטוסטרון- ההורמון ה"גברי". תופעות הלוואי של התרופה הן בהתאמה: ירידה בחשק ובתפקוד המיני, עייפות, ורגישות באזור החזה. חרדה אינה נמנית עם תופעות הלוואי הנפוצות של התרופה. מחקרים הראו שתופעות הלוואי של פינסטריד, במיוחד בכל הקשור לתפקוד מיני, עלולות להיות בלתי הפיכות, וישנן עדויות על גברים שדיווחו כי הפעילות המינית שלהן לא חזרה לרמה שטרום נטילת התרופה גם שנים לאחר הפסקת התרופה. לחרדות והפרעות בתפקוד מיני ישנן סיבות רבות, ויש לגשת לרופא על מנת לוודא את המקור של תופעות לוואי אלו ושלילת סיבות אחרות. ישנן אפשרויות שונות לטיפול בהפרעות בחרדה ובתפקוד מיני, ויש לגשת לרופא על מנת להתאים את הטיפול המתאים ביותר עבורך.

22/11/2016 | 00:12 | מאת: ספיר

שלום,פסיכאטר המליץ לי לקחת לוסטראל 100 מג..אני לוקחת כבר כמעט חודש ולא מרגישה כלכך השפעה עדיין..כתוב שזה גורם לעלייה במשקל ואצלי זה לא גרם לזה...ועוד שאלה?האם לוסטראל כדור מאדים או מעורר?

לקריאה נוספת והעמקה

החומר הפעיל בלוסטרל הינו Sertraline. זוהי תרופה השייכת למשפחת התרופות השכיחה ביותר בטיפול בדיכאון וחרדה - Selective Serotonin Reuptake Inhibitor או בקיצור- SSRI. לתרופות ממשפחה זו לוקח לעיתים 4-6 שבועות על מנת להגיע לאפקט מיטבי מלא, ולכן הגיוני שאינך מרגישה עדיין את השפעת התרופה. אם לא תרגישי כלל הטבה במצבך לאחר תקופה זו, יש לחזור לרופא על מנת להתאים מינון. במהלך הטיפול בתרופה, אכן עלולים להיות שינויים בתיאבון ובמשקל הגוף, כולל עליה במשקל או ירידת משקל, הקשורה כנראה בירידה בתיאבון המקושרת עם השימוש בתרופה. בכל אופן, ירידת המשקל המיוחסת לשימוש בתרופה, אם בכלל מופיעה, איננה דרסטית וישנה אפשרות שלא תחווי תופעת לוואי זו בכלל. למרות שתופעת לוואי של עייפות דווחה בשכיחות גבוהה במהלך הטיפול בתרופה, אך גם קושי להירדם דווח בשיעור גבוה של מטופלים בתכשיר . התרופה יכולה להשפיע על מצב הערנות שלך (להרדים או לעורר) או לא להשפיע כלל. יש להיות מודעים לכך ולהתאים את שעת הנטילה של הכדור לפי ההשפעה על הרגשתך. במידה ונטילת הכדור פוגעת בערנות שלך, שימי לב להימנע מפעולות הדורשות ערנות וריכוז עד הסתגלות לתכשיר.

18/11/2016 | 09:09 | מאת: תומר

שלום אני מטופל במינוקסידיל 5 נגד התקרחות. האם יש בעיה לחפוף את הראש בסבוסל נגד סבוראה וקשקשים? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מינוקסי (5) מיועד לגברים בגילאי 65-18 שנים במקרים של התקרחות מהסוג התורשתי בלבד. סבוסל הינו שמפו לטיפול בקשקשים, חלביות הקרקפת ו Versicolor Tinea. בפנייתך לא ציינת את ההתוויה עבורה אתה משתמש בסבוסל, אך מינוקסי עלול לגרום לעור קשקשי בקרקפת, ולכן אם הופיעו לך קשקשים לאחר השימוש במינוקסי, לא ניתן לשלול קשר סיבתי. אין אינטרקציה בין 2 התכשירים, אך יש לציין שיש לשטוף היטב את הסבוסל מהראש בתום השימוש. בנוסף, תופעת לוואי של סבוסל עלולה להיות איבוד שיער.

16/11/2016 | 17:35 | מאת: מישלין

שלום רב, האם הפסקת לקיחה של פרבסטטין ואזטרול מלווה באיזשהם תופעות/ תסמינים? אשה בת 78

לקריאה נוספת והעמקה

הפסקה של תרופות אלו אינה מקושרת עם הופעת תופעות לוואי אופייניות מלבד כמובן כל המשתמע מהפסקת פעילותם הפרמקולוגית. יש לוודא עם הרופא האם ממליץ על מעקב מסוים (בדיקת רמות כולסטרול וכו) לאחר סיום הטיפול.

14/11/2016 | 20:03 | מאת: לימור

תודה על התשובה המהירה. אני התייעצתי עם קרדיולוג ורופא גסטרו שמבחינתם שאקח קארין או פלג'יל. הם לא מודאגים מהתופעות לוואי שעלולת להיות בשילוב עם הריתמקס אבל אני מאד דואגת ופוחדת ממש לקחת אותם. הארכת מקטע QT עלולה לגרום למוות. לא מדובר בתופעת לוואי שאפשר להתמודד איתה. אין תרופות אחרות???

לקריאה נוספת והעמקה

המידע בפורום זה הוא מידע תרופתי כללי, אין זה המקום להמליץ על טיפול תרופתי זה או אחר. לשם כך יש לפנות לרופא.

שלום רב, בשבוע ה 12 להריון עברתי בדיקת אולטרסאונד לצורך בדיקת השקיפות העורפית. גיל העובר נקבע על 12.2 (12 ויומיים). הבדיקה הצביעה על עובר חיוני ובריא. השקיפות הצביעה על סיכון נמוך מאד לתסמונת דאון. באותו הערב התחלתי ליטול תרופה בשם דיקלקטין להקלה בתופעת ההקאות והבחילות. בשבוע 13 להריון נודע לי כי העובר ללא דופק ובחישוב גיל העובר, הבדיקה הצביעה לכיוון שבוע 12.2, אותו היום בו עשיתי שקיפות עורפית שהיתה תקינה והעובר היה חיוני ואותו היום ממש בו התחלתי ליטול דיקלקטין. חשוב לציין כי נערכו 3 בדיקות אולטרסאונד בלתי תלויות ע"מ לוודא את מות העובר, בשלושה מכשירים שונים וע"י רופאים וטכנאית שונים. שלוש הבדיקות מצביעות אל אותו היום, שבוע 12 ויומיים כגיל העובר בעת המוות. אמנם כבר נמסר לי ע"י שלושה רופאים שונים כי אין שום קשר בין הדברים ( "זו התרופה הכי נמכרת בעולם והיא בטוחה ביותר") ואולי אכן אין קשר, אך אני עדיין מוצאת לנכון לעדכן אתכם כגוף מקצועי האמון על בדיקת הנושא. אינני מתכוונת לפזר פאניקה בפורומים השונים, אך אני תוהה היכן מדווחים מקרים כמו שלי? אולי ישנן נשים נוספות שחוו חוויה דומה בעקבות דיקלקטין, היכן זה מדווח? אולי גם להן נאמר ע"י הרופאים "אין קשר בין המקרים" והן אינן מדווחות לאף אחד כך שאנחנו לא נכנסות לסטטיסטיקה על התרופה דבר ששם בספק את הפיקוח על בטיחות השימוש בה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

DICLECTIN הינו תכשיר המכיל דוקסילאמין 10 מ"ג (אנטי-היסטמין בעל השפעה אנטי-כולינרגית), וויטמין B6 (פירידוקסין) 10 מ"ג. תכשיר זה מיועד לשימוש בנשים בהריון, ולכן נעשו מחקרים רבים על מנת לקבוע את ההשפעה של התכשיר על העובר, לפני התחלת השיווק. מחקרים אלה לא הראו השפעה שלילית על הריון במהלך השימוש. בנוסף, מידע post-marketing (שלאחר שיווק) תומך בכך שלא צפויות השפעות שליליות על ההיריון במהלך השימוש בתכשיר. המחלקה לניהול סיכונים במשרד הבריאות עוקבת אחרי דיווחים של תופעות לוואי, ומקרים של הפסקת הריון בשימוש בתכשיר זה (ובכל תכשיר שהוא) חייבים בדיווח. ככל הנראה, על אף הסמיכות המצערת בין נטילת התכשיר וההפלה, לא ניתן לבסס קשר בין המקרה ונטילת התרופה.

שלום לקחתי לוסטרל במשך כשלוש שנים, בגלל חרדה והתקפי פאניקה. אך התענוג עלה לי ביוקר, ועליתי למעלה מ 20 ק"ג. עקב זאת הפסקתי לפני כשלושה שבועות את השימוש בתרופה, ואני מנסה להיעזר בדברים טבעיים. על הצד של התיאוריה ששימוש בלוסטרל מעלה במשקל בגלל האטה בחילוף החומרים,האם מדובר בנזק בלתי הפיך או שלאחר ההפסקה חילוף החומרים יחזור להיות תקין? כמה זמן יכול לקחת עד שהגוף וחילוף החומרים יחזרו לעצמם כפי שהיו לפני השימוש בתרופה? האם יש קשר ישיר או עקיף בין הפסקת השימוש בתרופה לבין עליית לחץ הדם? זה לא שיש לי התקפי פאניקה או חרדה מורגשת במיוחד שיכול להסביר עליה בלחץ הדם, זה משהו קבוע שיש לי לאחרונה, ייתכן ובגלל בעיה אחרת בכלל (על רקע פוליציטמיה). תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

החומר הפעיל בלוסטרל הינו Sertraline. זוהי תרופה השייכת למשפחת התרופות השכיחה ביותר בטיפול בדיכאון וחרדה - Selective Serotonin Reuptake Inhibitor או בקיצור- SSRI. שינויים במשקל במהלך טיפול בתרופות ממשפחת הSSRI קשורים ככל הנראה לעליה בפעילות הרצפטורים לסרוטונין, עלייה בתאבון ו"התאוששות" מהמצב הדכאוני. במהלך הטיפול בתרופה, אכן עלולים להיות שינויים בתיאבון ובמשקל הגוף, כולל עליה במשקל או ירידת משקל, הקשורה כנראה בירידה בתיאבון המקושרת עם השימוש בתרופה. ככל הנראה השינויים במשקל האופיינים לשימוש בתרופה חולפים בסמוך להפסקת השימוש בתרופה, אם כי שינוי במשקל מטבעו הוא תהליך איטי שתוצאותיו לא ניכרות באופן מידיי. עליה בלחץ דם אינה אחת מתסמיני הגמילה האופיינים של הפסקת שימוש בSSRI, וחשוב לציין כי מומלץ להפסיק שימוש בתרופות ממשפחת ה SSRI באופן הדרגתי בגלל תופעות לוואי אחרות שמקושרות עם הפסקה פתאומית.

שלום, האם זידובל ג'ל לטיפול בדלקת צוואר הרחם בטוח לטיפול אצל חולת קוליטיס כיבית ulcerative colitis? אם כן, מה הסיכוי שאסבול מתופעת לוואי של בחילות והקאות? אמנם הטיפול מקומי והספיגה אמורה להיות נמוכה יותר אבל יש לי שתי הסתייגויות: 1. זכור לי שקיבלתי תרופה ממשפחה זו (פלאג'יל) דרך הוריד לאחר ניתוח, וסבלתי מבחילות קשות והקאות. 2. במקרים אחרים שנטלתי תרופות באופן מקומי, למשל חוקן בטנזול, שנאמר לי שלא מרגישים תופעות לוואי כיוון שהטיפול מקומי, דווקא כן הרגשתי תופעות לוואי שמתאימות לטיפול פומי בסטרואידים, למשל היה לי תאבון מוגבר ולא הייתי עייפה בלילה והלחיים שלי היו אדומות. זה לא הפריע לי אבל אי אפשר לומר שאין לתרופה השפעה מערכתית למרות שניתנת מקומית. לכן אני לא יודעת כבר על מי לסמוך ולמה לצפות. אציין שבעבר טופלתי בדאלצאין קרם לאותה מטרה - דלקת בצוואר הרחם - וסבלתי מהחמרה משמעותית בקוליטיס כבר לאחר המנה השניה.

לקריאה נוספת והעמקה

בשימוש בקרם ZIDOVAL , שהחומר הפעיל בו היא האנטיביוטיקה METRONIDAZOL. תופעות לוואי גסטרואינטסטינליות (אי נוחות בטנית, בחילה ו/או הקאה, ושינויי טעם הפה) הן תופעות לוואי שמקושרות לתרופה שנלקחת דרך הפה, אך דווחו גם במטופלות שטופלו בג'ל הוגינלי (כמובן במידה פחותה). בהתייחס לתכשיר דלאצין למתן וגינלי, לרב לא ניתן למטופלים בעלי היסטוריה של מחלת מעי דלקתית או היסטוריה של קוליטיס שקושרה לאנטיביוטיקה ולמרות שכמות התרופה הנספגת היא מינימלית יש הנחייה להפסיק טיפול בה במידה ומופיעים שלשולים משמעותיים/ממושכים. בכל מקרה במידה והנך חווה אחת מתופעות לוואי בשימוש בקרם, יש להתייעץ ברופא בנוגע להמשך הטיפול.

בשימוש בקרם ZIDOVAL , שהחומר הפעיל בו היא האנטיביוטיקה METRONIDAZOL. תופעות לוואי גסטרואינטסטינליות (אי נוחות בטנית, בחילה ו/או הקאה, ושינויי טעם הפה) הן תופעות לוואי שמקושרות לתרופה שנלקחת דרך הפה, אך דווחו גם במטופלות שטופלו בג'ל הוגינלי (כמובן במידה פחותה). בהתייחס לתכשיר דלאצין למתן וגינלי, לרב לא ניתן למטופלים בעלי היסטוריה של מחלת מעי דלקתית או היסטוריה של קוליטיס שקושרה לאנטיביוטיקה ולמרות שכמות התרופה הנספגת היא מינימלית יש הנחייה להפסיק טיפול בה במידה ומופיעים שלשולים משמעותיים/ממושכים. בכל מקרה במידה והנך חווה אחת מתופעות לוואי בשימוש בקרם, יש להתייעץ ברופא בנוגע להמשך הטיפול.

08/11/2016 | 12:58 | מאת: לימור

07/11/16 | 16:11 ראשית, תודה על התשובה זה קודם כל. דבר שני, ידוע לי כי ריתמקס תרופה שלא מאריכה QT אז אפשר ליטול אותה ללא חשש עם המטרונידזול והמוקסיפן? אני נוטל 150 מ"ג ריתמקס פעמיים ביום. אולי ארד לכדור ביום? מקסימום יהיו קצת פעימות חדריות.. אוף לא יודעת מה לעשות כבר תודה וסליחה על ההטרדה

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה ריתמקס (propafenone) מעלה סיכון לסוגים שוני של הפרעות קצב, וקשה לבודד את השפעתה על מקטע QT. שילוב עם תרופות נוספות בעלות השפעה על מקטע QT , עלול להעלות הסיכון להארכת QT בשימוש בתרופה. לגבי מטרונידזול- כפי שנכתב בתשובה הקודמת, תרופה זו עלולה להאריך QT בעיקר כשהיא ניתנת במקביל עם תרופות אחרות המאריכות QT. לפיכך, אין לשלול כי שילוב של מטרונידזול עם ריתמקס עלול להגביר סיכון להארכת מקטע QT ולאריתמיות. כל האמור מעלה הינו מידע כללי ואינו מהווה מחליף ייעוץ פרטני של הרופא המטפל. אין לבצע כל שינוי בטיפול התרופתי על דעת עצמך אלא להיוועץ ברופא המכיר את הרקע הרפואי שלך בנוגע לטיפול המתאים לך ביותר ובמעקב באם נדרש.

08/11/2016 | 06:53 | מאת: חן

האם הצרופה קלוטאל בטוחה לשימוש עם בעיות אוזניים?

לגבי התרופה קולוטאל, לא ידועות השפעות לוואי על שמיעה או אזהרה בהקשר זה לתכשיר.

08/11/2016 | 06:19 | מאת: חן

שלום אני סובלת מבעיות באוזניים ורגישות באוזניים ולפני חודשיים נטלתי 3 כדורים של קל בטן פורטה בגלל כאבי בטן חזקים 2 כדורים ביום אחד שהיו לי תופעת לוואי של כאבי ראש רק ואחרי יום שוב כדור 1. וביום אחרי הכדור השלישי שנטלתי בערב קמתי עם אוזן שמאל כואבת מאוד ואחר כך גם אוזן ימין כאבה לי ומאז אני יותר רגישה באוזניים לצלילים וכואב לי כמעט כל יום האוזניים אך הכאב לא חזק כמו בהתחלה. לצערי לא שמתי לב שבעלון רשום ירידה בשמיעה. סבלתי מכאבים לפני התרופה אבל לא כך כל יום ורגישות כזאת גבוהה. הייתכן שהבעיות באוזניים החמירו מהתרופה? האם נגרם נזק תמידי? זה יעבור לדעתך? יש לי תור לאף אוזן גרון בקרוב אך העדפתי להתייעץ גם פה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ככל כל טיפול תרופתי, עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק החומר הפעיל בטבליות קלבטן הוא bismuth Subsalicylate. הסיליצילאט שבחומר זה עלול לגרום לבעיות בשמיעה וטיניטוס (צלצולים) באזניים, בעיקר בנטילת מינון גבוה, ולכן אי אפשר לשלול את הקשר בין הרגישות באוזניים אותה את מתארת, ובין נטילת קלבטן. לרוב, תופעות אלה חולפות לאחר כמה ימים. מומלץ לפנות לרופא אף אוזן גרון לבירור.

07/11/2016 | 00:02 | מאת: לימור

קודם כל תודה על התשובה הקודמת שניתנה. לגבי הטיפול בהליקובקטר פילורי, והחשש מהתרופה "קלריתרומיצין" בשילוב עם ריתמקס וסרוקסט, הוחלפה התרופה לפלג'יל שאותה יש לקחת עם מוקסיויט ולנטון. רציתי לשאול האם גם בפלג'יל יש סיכון של הארכת מקטע QT בא.ק.ג ואם כן, אצל מי משתי האנטיביוטיקות הללו התופעה יותר שכיחה? תודה רבה לימור

לקריאה נוספת והעמקה

האזהרה לגבי הארכת QT משמעותית יותר בנטילת קלריתרומיצין בהשוואה למטרונידזול. בעוד שקלריתרומיצין עלולה להאריך מקטע QT גם כשהיא ניתנת כמונותרפיה (תרופה יחידנית) ואסורה לשימוש בחלק ממדינות העולם במטופלים עם רקע של הפרעות קצב והארכת QT, מטרונידזול עלולה להאריך QT בעיקר כשהיא ניתנת במקביל עם תרופות אחרות המאריכות QT, ואין לגביה אזהרה מיוחדת הקשורה למטופלים עם רקע של הפרעות קצב. כפי שנכתב בתשובה הקודמת, עליך לקחת בחשבון שאין תרופה ש"חפה" מתופעות לוואי ושבכל תרופה שתיקחי ישנו סיכון כזה או אחר להופעת סימפטומים ותופעות לוואי שונות.

ראשית, תודה על התשובה זה קודם כל. דבר שני, ידוע לי כי ריתמקס תרופה שלא מאריכה QT אז אפשר ליטול אותה ללא חשש עם המטרונידזול והמוקסיפן? אני נוטל 150 מ"ג ריתמקס פעמיים ביום. אולי ארד לכדור ביום? מקסימום יהיו קצת פעימות חדריות.. אוף לא יודעת מה לעשות כבר תודה וסליחה על ההטרדה