פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי

תופעות לוואי עלולות להתרחש עם כל מתן של טיפול תרופתי, בין אם ניתן על פי הוראות השימוש של התרופה, ובין אם נלקח שלא על פי הוראות השימוש של התרופה או במינון יתר. הפורום נועד לתת מענה לכל שאלה הקשורה לתופעות לוואי מתרופות או תגובות בין תרופתיות. הפורום מיועד לענות, בין היתר, על שאלות בנושאים הבאים: תופעות לוואי אפשריות העלולות להתרחש מטיפול תרופתי, חשד לגבי תופעת לוואי שהופיעה בעקבות מתן טיפול תרופתי בפועל, מחלה שהוחמרה או שהופיעה בעקבות טיפול תרופתי, תופעת לוואי שהופיעה כתוצאה מתגובה בין תרופות או חשש לתגובות בין תרופתיות. .
1098 הודעות
1050 תשובות מומחה

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי

גולשים יקרים: תשובות ינתנו בפורום אחת לשבוע.
31/01/2016 | 14:54 | מאת: עפרה

שלום רב תודה רבה על התשובה המפורטת והברורה. משהו קטן שנשמט מתשובתך: בעלון של זאלדיאר מצויין כי יש לבלוע תרופה זו עם הרבה מים. מה הסיבה? האם אכן יש להקפיד על כך? תודה וברכה עפרה

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן שהסיבה היא יובש בפה/בעיות בליעה שעלולות להיות תופעות לוואי של התרופה. שתייה מרובה גם יכולה להקל על תופעות לוואי אחרות של התרופה. כיוון שאני לא רואה במה שתיית מים יכולה להזיק, הייתי ממליצה לך להקפיד על כך.

30/01/2016 | 15:40 | מאת: עפרה

שלום רב, בעלון של התרופה זאלדיאר נרשם כי יש ליטול אותה עם הרבה מים. מה הסיבה לכך? האם חשוב להקפיד? אני נוטלת תרופה זו מזה 5 ימים, כדור אחד בלבד מדי ערב (מפאת כאבי גב) והבוקר התעוררתי עם 'שק' מלא נוזלים מתחת לעין ימין, בגבול הלחי. האם ייתכן שזו תופעת לוואי של התרופה ועלי לחדול ממנה? שום דבר אחר לא שיניתי בתרופותיי. כמו כן לקראת ערב חשה עייפות קלה אך מטרידה. האם קוד אקמול זו תרופה שיכולה להחליף זולדיאר לאותה המטרה(כדור אחד מדי ערב)? בשימוש בעבר בתרופה זו לא היו תופעות לוואי מיוחדות. גם לא עייפות. ידוע לי ששתי התרופות מכילות חומר אופיאטי בכמות קטנה. תודה וברכה עפרה

לקריאה נוספת והעמקה

תופעות לוואי של רגישות יתר ביניהן בצקת ממוקדת באזור הפנים (יתכן שמתאים לתיאור שלך, אך יש לפנות לרופא לאבחון) הינן תופעות לוואי נדירות לתכשיר. יש להפסיק את הטיפול בתרופה ולפנות מידית לרופא לבירור ומתן הנחיות. ככלל כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. לפני מתן טיפול תרופתי, הרופא שוקל את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. כאשר תופעת לוואי מתרחשת בסמוך לתחילת טיפול/עליית מינון וחולפת/משתפרת עם הפחתת מינון או הפסקת טיפול עולה הסבירות כי ניתן ליחסה לטיפול התרופתי. ישנוניות הינה תופעת לוואי שכיחה מאוד לתכשיר (וכן לא התכשירים המכילים רכיבים ממשפחת האופייאטים). יש להימנע מביצוע פעולות הדורשות ערנות וריכוז כגון נהיגה כל עוד התרופה פוגעת בערנות. התכשיר קוד-אקמול מכיל קודאין (שייכת למשפחת האופייאטים) ופרצטמול. התכשיר זלדיאר מכיל טרמדול הינה תרופה משככת כאב דרך פעילות על רצפטורים לאופייאטים וכן ע"י עלייה ברמות סרוטונין ונוראפינפרין ופרצטמול. תופעות הלוואי שלה לרב דומות לאלו של האופייאטים החלשים (כמו קודאין). עם זאת, התגובה אינדיבידואלית ושונה בין אנשים ותלויה במינון ומשך טיפול. אם התנסית בתרופה שהיתה יעילה לטיפול בכאב שלך ללא תופעות לוואי, פני לרופא וידעי אותו בכך. למידע זה חשיבות בהתאמת הטיפול. חשוב לזכור כי תכשירים רבים עם מרשם (כמו זאלדיאר וקוד אקמול) וללא מרשם מכילים פרצטמול כך שיש לדאוג שלא לשלב תכשירים שונים המכילים פרצטמול ולהקפיד שלא לעבור את המינון המומלץ.

האם שעתיים לאחר זאלדיאר ניתן לקחת משהו נוסף לכאבים אופטלגין או נורופאן או רוקסט + אם הכדור לא משפיע לאחר שעתיים

27/01/2016 | 02:04 | מאת: דנה

שלום, אם לאחר החדרת הנר לנרתיק נגרם לי כאב זה בסדר? וגם אי נוחות?-גם מאחור איך אפשר לדעת שהנר מספיק בפנים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עפ"י הנחיות השימוש (המפורטות בעלון) לתכשיר יש להחדיר את התרופה בעזרת המוליך עמוק ככל הניתן בלי להשתמש בכוח או לחוש אי נוחות ולהמתין מספר דקות בתנוחת שכיבה. אם את מבחינה בחתיכות מהטבלייה שלא התמוססו, יתכן שהטבלייה הווגינלית לא הוכנסה כמו שצריך. מעבר לכך אם התסמינים לא השתפרו כעבור 3 ימים (יתכן וייקח מעט יותר זמן עד שהתסמינים יחלפו לחלוטין) עלייך להיוועץ ברופא.

מלפני שנה לקחתי כדור שאחת מהתופעות לוואי שלו הן יובש, ונוצר לי יובש בפי הטבעת, טיפלתי בזה במשך חצי שנה ונשאר לי בשתי נקודות מסוימות גירוי עור מעקצץ ושורף, אני כבר כמה פעמים הולך לרופא עור ורופא כירוגי, והם טוענים שזה רק יובש ולא שום דבר מעבר לזה, עכשיו כבר חצי שנה שאני משתמש בשלוש משחות שהם נתנו לי ואני לא מרגיש שזה משתפר, ולפעמים זה נהייה יותר צורב. שלוש המשחות שהם נתנו לי הן אקווה קרים, סבון לקטופיל לעור יבש ומגורה, ומשחת נרידרם שעושה לי את הגירוי הכי חזק, אז הפסקתי להשתמש בה לבינתיים. זה עניין שאמור לעבור עם המשחות, יש תחליף או כל פתרון לזה?

לקריאה נוספת והעמקה

השימוש בתכשירים אקווה קרם שהינו קרם לחות ובסבון חומצי כמו לקטופיל אשר אינו אמור לייבש את העור (בזכות החומציות) מיועד לכאלה הסובלים מעור יבש שעל פי אבחנת הרופאים זוהי הבעיה ממנה אתה סובל. התכשיר נרידרם מכיל סטרואיד למריחה להקלה על דלקת, אדמומיות וגירוד שנגרמים מבעיות עור שונות. עם זאת, בין תופעות הלוואי האפשריות לתכשיר צריבה, גרד או גירוי בעור. כאשר תופעה מתרחשת בסמוך לתחילת טיפול ומשתפרת לאחר הורדת מינון או הפסקת הטיפול עולה הסבירות כי ניתן ליחסה לתרופה. בכל מקרה כיוון שעפ"י התיאור שלך הטיפול לא יעיל, יש לפנות לרופא להחלפתו.

26/01/2016 | 20:21 | מאת: בדוי

אני בן 23, יש לי בעיה של עייפות קשה בתקופה האחרונה והמליצו לי על תרופה בשם מודפיניל(פרוביג'יל) כאשר הבעיות הרפואיות שיש לי הן טלסמיה מינור, רישרוש בלב, ופריצת דיסק בגב בחוליה L4-L5 השאלה אם התרופה הזאת מסכנת אותי באופן מיוחד? קראתי שתופעות הלוואי הנפוצות שלה הן כאבי ראש, בחילה ותחושת אי נוחות בקיבה, אך בנוסף רשום כי קיימות תופעות לוואי נדירות כגון כאבים בחזה, טכיקרדיה, סחרחורת. האם מצבי הבריאותי יכול לגרום לתופעות הלוואי הנדירות?

לקריאה נוספת והעמקה

לפני מתן טיפול תרופתי על הרופא לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי תוך התייחסות למצבו הרפואי של המטופל ולגורמי הסיכון שלו. אוושה בלב יכולה להופיע במחלות לב שונות, אך לא כל אוושה מעידה על מחלה. זהירות נדרשת במטופלים במחלות לב וכלי דם מסויימות- בחלק מהמקרים הטיפול אינו מומלץ ובחלק יש צורך במעקב רפואי תכוף. יש להיוועץ ברופא בנוגע להתאמת התרופה למצבך הרפואי. בנוסף, במידה והנך נוטל תרופות נוספות לטיפול בתחלואת הרקע, יש לבדוק האם קיימת השפעת גומלין בינן ובין התרופה פרוביג'יל.

24/01/2016 | 01:28 | מאת: בדוי

שלום אני בת 23 ונטלתי קונצרטה 36 מג כשנתיים על בסיס יומי. הקונצרטה גרמה לי לתופעות לוואי- רגישות לרעש, רגישות לאור (בעיניים), רגישות עורית פיזית ותחושתית, רעד, דופק מהיר, ואף מחשבות מוזרות וחרדות. לאחר שאימתתי את העניין עם פסיכיאטר המסקנה היא שכל התופעות האלו הן חד משמעית תוצאה של תופעות הלוואי של הקונצרטה, והוא החליף לי את התרופה לויואנס 30 מ"ג. מאז אני נוטלת את הויואנס כשבועיים (על בסיס יומי) ואיני מרגישה בשום שינוי מלבד עליה משמעותית (אולי אפילו מוגזמת) בתאבון. וכעת לשאלותיי: שאלתי הראשונה היא, האם יכול להיות שנוצר כאן איזשהו נזק בלתי הפיך? ז"א בנוגע נגיד לפחדים וחרדות, תבניות חשיבה מוזרות, רגישות בעור גם מבחינת זה שכל שריטה נהיית פצע שמשאיר צלקת וגם מבחינת זה שאני מרגישה את הבד של הגרב מונח לי על אצבעות כף הרגל וזה מדגדג ומחרפן, יכול להיות שזה משהו שהגוף שלי אימץ לאחר שהקונצרטה הרגילה אותו להרגיש כך למשך תקופה? שאלתי השניה היא כמה זמן מומלץ לתת לויואנס לפני שאנסה לעבור לתרופה אחרת על מנת אוכל להיות בטוחה שלא וויתרתי מהר מדי? ושאלתי האחרונה היא, האם בכלל יש טעם להמשיך ולנסות תרופות אחרות? בהתחשב בעובדה שויואנס נחשבת לתרופה החדשה והמוצלחת ביותר כתחליף לריטלין, ואני יודעת להעיד מנסיון שגם הקונצרטה וגם הויואנס גרמו לי לאותן תופעות לוואי לא נעימות.. יש לציין שאני נמצאת במתכונת של לימודים ואוטוטו מתחילה תואר, לכן אני בוחרת בתרופות בעלות טווח ההשפעה הארוך ולא הקצר. תודה רבה מראש!! (:

לקריאה נוספת והעמקה

תרופות מעוררות (סטימולנטיות) הן לרב הבחירה הראשונה לטיפול בהפרעות קשב וריכוז .התרופות הסטימולנטיות כוללות מתילפנידאט (כגון ריטלין, קונצרטה) ואמפטמינים (כגון ויואנס, אדרל). רב תופעות הלוואי של סטימולנטים הן בדרגת חומרה קלה עד בינונית, אשר לעיתים קרובות חולפות עם הסתגלות לטיפול, שינוי מינון או משטר טיפול. פרופיל תופעות הלוואי של מתילפנידאט ואמפטמינים הוא דומה. תופעות הלוואי הנפוצות ביותר של סטימולנטים הן ירידה בתאבון ונדודי שינה בתחילת הטיפול, כאבי ראש וכאבי בטן, עצבנות ואפאטיות. בנוסף תתכן עליית לחץ דם וקצב לב (האפקט לעיתים דועך עם הזמן), בחולים מסוימים ישנו ריבאונד בסימפטומים של ADHD לאחר הפסקת ההשפעה של התרופה, המתבטאים ברגישות יתר, עצבנות וכו'. כ-10-30% מהמטופלים ב- ADHD נאלצים להפסיק טיפול בפסיכוסטימולנטים עקב יעילות חלקית/ חוסר יעילות או בשל אי סבילות ותופעות לוואי. התרופות הלא סטימולנטיות שניתנות לעיתים שייכות לקבוצות פרמקולוגיות שונות ורשומות להתוויות אחרות. אם לא חל שיפור בתסמינים לאחר תקופה של שבועיים של טיפול בתרופה החדשה, מומלץ לפנות לרופא ולהיוועץ עמו בנוגע להתאמת טיפול.

21/01/2016 | 22:47 | מאת: מיכל

לקחתי סי בלטה במשך שנתיים בגלל פיברומיאלגיה 90 מיל ביום. החלטתי להפסיק בהדרגה ומזה חודש וחצי שירדתי מ-30מיל ל-0.השבוע נתקפתי בכאבים,שלשול וחולשה.מה כדאי לעשות על מנת לעבור תקופה זו? החלטתי נחושה לא לחזור לסימבלטה

לקריאה נוספת והעמקה

תופעות גמילה של סימבלטה יכולות להיות סחרחורות, כאב ראש, בחילה, שלשולים, נימול, הקאות, הפרעות שינה, עייפות ועוד. כדי להימנע ולהפחית תופעות אלה מומלץ הפחתה הדרגתית של התרופה ולא הפסקה פתאומית. ירידה הדרגתית לא תמיד מונעת את כל התסמינים, אך במידה והתסמינים חמורים או בעייתים, לעיתים צריך לחזור למנה הקודמת ולרדת שוב בהדרגה. עם זאת להבנתי, עפ"י התיאור התופעות הופיעו חודש וחצי לאחר הפסקת הטיפול (מקווה שהבנתי נכון) ולכן כנראה אינן קשורות לטיפול, אלא לפיברומיאלגיה או למצב רפואי אחר. יש לפנות לרופא לבירור ולהתאמת טיפול.

21/01/2016 | 15:12 | מאת: אור

אני בת כ-60, נוטלת בונדורמין מזה שנים רבות. בשנה האחרונה אני נוטלת גם ציפרלקס 10 מ"ג (מעי רגיז). לאחרונה הוצע לי להחליף את הבונדורמין בסירקדין - אבל במשך השבועיים-שלושה הראשונים להמשיך לקחת חצי כדור בונדורמין, לצורך הפסקה הדרגתית. האם יש בעייתיות בשילוב התרופות הזה? תודה מראש, אור

לקריאה נוספת והעמקה

החלפת תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים בתרופת מלטונין כמו סירקדין בד"כ מבוצעת תוך הפחתת מינון הדרגתית של הבנזודיאזפינים במהלך תחילת הטיפול במלטונין. במהלך הטיפול המשולב של שלוש התרופות תתכן פגיעה מסוימת בערנות ולכן יש להיזהר בפעולות הדורשות ריכוז וערנות כמו נהיגה עד הסתגלות ושיפור המצב.

אני כבר 5 ימים עם 750מג 3 פעמים ביום בגלל זיהוי של אמבה בבדיקת צורה. אני מרגישה שהאנטיביוטיקה הזו מחלישה אותי וגורמת לי לתשישות ומועקה בחזה. אני יכולה לתפקד, אבל אני רוצה כל הזמן לנוח. אף פעם לא הרגשתי ככה כשנטלתי תרופה או אנטיביוטיקה רגילה (מוקסיפן). אני מאוד רוצה לסיים את הטיפול, אבל מרגישה מועקה ולא יודעת אם זה יהיה אחראי מצידי להפסיק את הטיפול בגלל המועקה הזו. אשמח להתייחסות. כרמית

לקריאה נוספת והעמקה

כמו לכל תרופה גם השימוש במטרוג'יל עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. תופעות לוואי של תשישות, סחרחורות הן תופעות ידועות לתרופה. מועקה בחזה יכולה לבטא כאב בשל תופעות לוואי במערכת העיכול שיכולות להיגרם מהתרופה, אך במידה ומדובר על כאב חריג בחזה- יש לפנות לרופא לבירור. יש ליידע את הרופא על תופעות הלוואי ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך הטיפול כתלות במצבך הרפואי.

14/01/2016 | 18:18 | מאת: דקלה

undefinedהאם השימוש בכדורים לין מקס להרזיה מסוכנים לבריאות?

לקריאה נוספת והעמקה

מוצר זה אינו תרופה. משרד הבריאות מזהיר את הציבור מפני השימוש בתוספי תזונה למטרות הרזייה.המוצרים המשווקים להרזיה ללא מרשם, לא הוכיחו קלינית את יעילותם למשרד הבריאות ולא אושרו על ידו למטרות הרזייה.

בת 56 בריאה בדרך כלל פרט להשימוטו מטופלת ומאוזנת .בקשתי בדיקות שגרתיות נוטלת פיטוסטרולים גארד עם אומגה 3 להורדת כולסטרול פיברינוגן קלאוס תוצאה=415 ,(כשהנורמה היא 200-400) . PTT=40.5 ,(כשהנורמה של בדיקת PTT היא 21-38) PT%=93 (נורמה 75-140 ) INR=1.04 (נורמה 0.8-1.2 ) PT seconds=12 אין לי דימומים ובעיות קרישיות יתר במשפחה, יש לציין שבעבר PTT ןפירינוגן היו תקינים.מה דעתך על התוצאות' במיוחד לגבי פיברינוגן וPTT ? האם לאומגה 3 בפיטוסטרולים גארד יש השפעה על תוצאות בדיקות קרישה ?

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר הינו תוסף תזונה ואינו תרופה. המידע על יעילות ובטיחות תוספי תזונה הינו מוגבל. DHA בשילוב EPA במינון גבוה עלול לגרום לעליית NR ו-PT ולעלות סיכון לדמם. יש להיוועץ ברופא בנוגע להמשך טיפול בהתאם לגורמי הסיכון שלך.

בתי קיבלה בגלל אטופיק דרמטיטיס קשה בפלג הגוף העליון וכן אלרגיה קשה בעיניים, טיפול בזריקת דיפרוספאן 2cc . היתה הטבה משמעותית שנראתה כהבראה אך אחרי חמישה שבועות המצב החמיר שוב והיא קיבלה זריקה שניה. עכשיו כשלושה שבועות לאחר הזריקה השניה הבחנתי שהתנפחו לה הפנים. האם יתכן שזו תופעת לוואי מאוחרת של הזריקה, והאם המצב הפיך? וכמה זמן עלולות להיות תופעות לוואי?

לקריאה נוספת והעמקה

כבכל טיפול תרופתי בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי. פני ירח, עלייה בתיאבון, השמנה (השפעה על פיזור שומן בגוף) ואגירת נוזלים הינן תופעות לוואי ידועות של תכשירי סטרואידים. במתן טיפול תרופתי על הרופא לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. התגובה שונה ממטופל למטופל ותלוית מינון ומשך טיפול. התכשיר דיפרוספאן מאפשר ספיגה איטית של אחד החומרים הפעילים וכך מתאפשרת פעילותו ממושכת, אך גם תתכנה תופעות לוואי בתקופה זו. ככלל, על מנת למזער את תופעות הלוואי מהטיפול בסטרואידים יש לטפל במנה הנמוכה ביותר האפשרית לתקופה הקצרה ביותר המשיגות את מטרות הטיפול. לרב, התופעות צפויות לחלוף לאחר הפסקת הטיפול, אך השיפור וההטבה לוקחים זמן. בכל מקרה, יש ליידע את הרופא ולהיוועץ עמו לבירור והמשך טיפול.

שלום. כמה זמן אמורה להרגיש הקלה לאחר הזריקה. האים אפשר רק זריקה אחת ובעוד יום לקבל זריקת וולטרן.

10/01/2016 | 19:41 | מאת: ליה

שלום, אני עוברת טיפולי IVF רבים ורציתי לשאול האם הטיפולים עלולים להעלות את סיכויי לחלות בעתיד בסרטן, לקרישיות או לגרום לאיזשהו נזק לטווח ארוך, ואם כן, למה בדיוק זה יכול לגרום ובכמה הסיכויים מוגברים. תודה רבה ליה

לקריאה נוספת והעמקה

הסיכון לאירועי קרישיות יתר עולה במהלך כל הריון. תהליך ה-IVF כנראה מעלה סיכון לאירועי קרישיות יתר בטרימסטר הראשון מעבר לסיכון בהריון ספונטני ועוד יותר בנשים שמפתחות גירוי יתר שחלתי. הסיכון הוא אישי ומושפע מגורמים כמו השמנה, עישון, גיל מתקדם וכו'. יש לברר מול הרופא את משמעות הסיכון עבורך. מצרפת קישור לחוברת הסבר, הכוללת מידע על תופעות לוואי: http://www.health.gov.il/PublicationsFiles/IVF-handbook.pdf בהצלחה

07/01/2016 | 16:37 | מאת: תמ

האם זובירקס יכול לגרום לטעם מתכתי בפה?

לקריאה נוספת והעמקה

טעם מתכתי בפה אינה תופעת לוואי ידועה לתכשיר. לא ציינת אם התכשיר ניטל בבליעה או בשתייה טבליה מומסת בכוס מים והאם מדובר על טעם סביב הנטילה או במהלך היום. בכל מקרה בד"כ כאשר תופעה מופיעה בסמוך לתחילת טיפול תרופתי או עליית מינון ומשתפרת עם הפסקת טיפול /הפחתת מינון התכשיר עולה הסבירות שניתן ליחסה לתכשיר (לא כך תמיד). מומלץ לשתות הרבה במהלך הטיפול. במידה והמצב לא משתפר, פנה לרופא.

06/01/2016 | 20:45 | מאת: דוד

שלום, הבנתי שסלאזופירין שייכת לקבוצת תרופות שהיא אימונומודולטורי. הבנתי שאימונומודולטורי היא תרופה שפעילותה מתערבת במערכת החיסונית, לכיוון של חיזוק המערכת, פיקוח עליה, או שינוי אחר. האם סלאזופירין ואימונומודולטורי יכולים גם לדכא את המערכת החיסונית או להחליש אותה, ובכך לגרום להתפתחות מחלה אוטואימונית? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ככל טיפול תרופתי גם הטיפול בסלאזופירין עלול לגרום לתופעות לואי בחלק מהמשתמשים ברובן תופעות לוואי במערכת העיכול (בחילות, הקאות, שלשלולים, ירידה בתיאבון וכו'), תופעות נוירולוגיות (כאב ראש, סחרחורות), תופעות לוואי המטולוגיות (אנמיה, ירידה וספירת כדוריות דם לבנות וכו') ותופעות לוואי עוריות כמו פריחה או גרד. דווחו תופעות לוואי על רקע אימוני כמו ירידה אוטואימונית בטסיות דם, הפטיטיס ועוד.

06/01/2016 | 17:15 | מאת: אלון

שלום רב, שתיתי כוס יין אחת, ולאחר 3 שעות נטלתי כדור בונדורמין עקב קשיי הירדמות. בדיעבד הבנתי שזה מסוכן ולא בריא, ועלול להשפיע על המוח ומערכת הנשימה. השאלה שלי אם נגרם לי נזק בלתי הפיך כלשהו כתוצאה מהמעשה הזה? רק אציין שאני בן 27 ושוקל 68 קילו. תודה רבה

אלכוהול מגביר את אפקט הדכוי על מע' העצבים המרכזית של תרופות ממשפחת הבנזדיאזפינים (כמו בונדורמין) ואין לשלב טיפול בתרופות אלו עם צריכת אלכוהול. עם זאת בצריכה חד פעמית, לא ידוע לי על נזק צפוי בלתי הפיך מעבר לנזקים הלא ישירים שעלולים להיגרם מהשפעה על מצב הערנות. יש להימנע משילוב זה בעתיד.

04/01/2016 | 22:10 | מאת: לין

היי אני בת 23 מאז ומתמיד תפקודי הכבד שלי היו בגדר הנורמל. לפני כשבועיים התחלתי ליטול ציפרלקס בהמלצת פסיכיאטר 10 מג ליום ואלפרליד 3 פעמים ביום חצי כדור. בבדיקת דם האחרונה שלי נמצא כי AST 37 והמקסימום שצריך זה 31. והALT 49 המקסימום שצריך 34. חוץ מזה כל הבדיקות תקינות. האם זו התחלה של דלקת בכבד? זה הפיך ז"א האם עוד יש סיכוי שיחזור לנורמל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר ציפרלקס עלול לגרום לעליית אנזימי כבד בבדיקות דם בפחות מ-1% מהמטופלים. לרב העליה מתונה וחולפת גם ללא שינוי מינון או החלפת טיפול. התכשיר אלפריד גם מעלה לעיתים נדירות ALTופגיעה כבדית היא נדירה ביותר. בד"כ מתייחסים לעלייה באנזימי כבד כאשר הערכים עולים על פי 3 מהגבול העליון של הטווח התקין. עם זאת, כבכל טיפול תרופתי, מומלץ להמשיך להיות במעקב ולדווח לרופא במידה ומתרחשות תופעות לוואי.

03/01/2016 | 13:27 | מאת: יגאל

שלום רב, אימי לאחר נפילה עם שברים באגן,ירך צלע וקרע בכתף ושבץ וצינטור.סובלת בין היתר מכאבי ראש חזקים .נוירולוג המליץ על MRI צווארי אך קופ"ח לאומית מסרבת ומפנה ל CT. אורטופד המליץ על MRI אגן וגם מסרבים ומפנים ל CT. ה creatanine clearance שלה 17 וקראתי שזה יכול להיות בגלל חומר ניגוד שמקבלים לפני סיטי.אני מתנגד לבצע סיטי אך בקופה טוענים שהשלכות של סיטי זה רק כעבור 20 שנה והיות והאם בת 76 אז הם טוענים שיכולה לעבוטר סיטי אך הבנתי שחומרי הניגוד גורמים להחמרה בתפקוד הכליות.מי יכול לרשום שאסור לה לעבור סיטי? כעת לנושא תופעות לוואי-קיבלה מדבקת פנטה 50 מ"ג ביום שישי האחרון לפני יומיים בשעה 11 בלילה.יום שבת בוקר מדלל דם קסרלטו 15 מ"ג והיום בבוקר הקיאה נוזלים צהובים שיכול להיות ממיצי מרה?כמו כן האזור של כף יד שמאל התנפח.ממה יכול להיות? בתודה מראש

שלום רב, מתן חומר ניגוד הניתן לפני בדיקת ה CT עלול לגרום לאי ספיקת כליות חריפה, לרב הפיכה, המופיעה בסמיכות למתן. במטופלים עם תפקוד כלייתי לתקין, הסיכון נמוך. מטופלים עם תפקוד כלייתי בינוני ונמוך הינם בסיכון גבוה לפתח פגיעה כלייתית כתוצאה ממתן חומר הניגוד. בחולים בסיכון גבוה ישנן המלצות למניעת פגיעה כלייתית ממתן חומר ניגוד וביניהן: במידת האפשר בדיקת CT או ללא חומר ניגוד או בחירת בדיקה אחרת (ללא חומר ניגוד), העדפת חומרי ניגוד מסוימים, מינון נמוך, הימנעות מתרופות שעלולות לפגוע בתפקוד הכלייתי, מתן נוזלים סביב מועד הבדיקה ומתן תכשיר המכיל אצטיל סיסטאין סביב מועד הבדיקה. ברצוני להבהיר כי גם MRI דורש לפעמים הזרקת חומר ניגוד (אחר) אשר עלול לגרום לפגיעה כלייתית. יש להיוועץ ברופא בנוגע לבדיקה המתאימה ביותר לאמך ובנוגע להנחיות הפרטניות למניעת פגיעה כלייתית. במידה והנך מעוניין להגיש תלונה על התנהלות הקופה, ניתן לפנות לקול הבריאות *5400. בנוגע לשאלתך השנייה על מנת להעריך קשר בין טיפול תרופתי לתופעת לוואי יש צורך במידע נוסף על כל התרופות- משכי טיפול, רקע רפואי ועוד. כאשר תופעה מתרחשת בסמוך לתחילת טיפול/עליית מינון עולה הסבירות כי ניתן לייחסה לטיפול התרופתי, אך המצב לא תמיד כך. במידה ומצבה של אמך לא השתפר, יש לפנות לרופא לבירור.

02/01/2016 | 19:55 | מאת: יעקוב

שלום האם נורמלקס עשוי להוריד את רמת הנתרן תודה

לקריאה נוספת והעמקה

איבוד נוזלים בשל שלשול (העלול להיגרם במהלך הטיפול) וכן שימוש ממושך, תכוף או במינונים גבוהים עלול לגרום לירידה ברמות האלקטרוליטים נתרן ואשלגן. גורמי סיכון לכך הם גיל מבוגר, הפרעות תפקודי כבד וכליות וטיפול במקביל בתרופות אחרות שיכולות להוריד את רמת האלקטרוליטים. במקרים כאלה מומלץ להיות במעקב אחר רמות אלקטרוליטים.

02/01/2016 | 14:05 | מאת: טל

שלום, בת 30. אני בעבר לקחת ציפרקלס במשך 3 וחצי חודשים והייתי מזיעה בלילות. הייתי קמה לפנות בוקר כדי להחליף בגדים. הפסקתי בגלל התופעות הלוואי. בגלל בעייית אקנה התחלתי לקחת ריוקטן 5 מ"ג וגם התחלתי להזיע בלילות. ברגע שהפסקתי לקחת את הכדורים הפסקתי להזיע. לא מבינה למה אני מזיעה. אני עשיתי בדיקות דם והכול תקין. אני קראתי שאחת הסיבות להזעה בלילה היא כדורים נגד דיכאון אבל ריוקטן.

לקריאה נוספת והעמקה

ככל, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. הזעת יתר הינה תופעת לוואי ידועה, אך מאוד נדירה של ראקוטן. במידה ותופעת הלוואי בלתי נסבלת מבחינתך, פני לרופא להחלפת הטיפול.

01/01/2016 | 17:03 | מאת: מיקה

שלום, סבלתי מהתקפי חרדה,אז הפסיכולוג שלי נתן לי מרשם לתרופה פריזמה אני לוקחת אותה במינון של כדור ביום כל יום,לאחרונה התחלתי ליטול גלולות מסוג יאז וכיום חוויתי התקף חרדה. רציתי לשאול אם הגלולות יכולות לבטל את השפעת הפריזמה. חשוב לציין שאני לוקחת את התרופה במשך כחצי שנה ואת הגלולות במשך כחודשיים

לקריאה נוספת והעמקה

הגלולות לא אמורות לבטל את ההשפעה של הפריזמה. עם זאת גלולות עלולות לגרום לעצבנות ולאי יציבות רגשית מסוימת. במידה והתופעה חוזרת על עצמה, מומלץ להיוועץ עם הרופא.

30/12/2015 | 09:18 | מאת: רובי

שלום, בן 26 שוקל 95 קג מבנה גוף רחב גובה 1.86, לוקח חצי שנה קיורטן 20 מג. חש עלייה במשקל למרות שאני רץ הרבה ועושה אימוני כוח ומשקולות. יש קשר בין הקיורטן לעלייה במשקל והשמנה? (אולי העלייה בשומני הדם או משו בכבד בגלל נטילת התרופה)?

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית במידה והנך עוסק בפעילות גופנית מאומצת במהלך הטיפול בקיורטן, יש לעקוב אחר כאבי שרירים ומפרקים ליידע את הרופא במידה ומופיעים. לשאלתך, תופעות לוואי כמו עלייה בשומני דם (כולסטרול וטריגליצרידים) ועלייה ברמות גלוקוז מוכרות במהלך הטיפול בתכשיר. קיימים דיווחים על שינוי בתיאבון במטופלים. במהלך הטיפול מומלץ להקפיד על תזונה מאוזנת ולהיות במעקב אחר העלייה במשקל. במידת הצורך פנה לרופא לשינוי הטיפול התרופתי.

28/12/2015 | 11:12 | מאת: גלית

שלום לכולם התחלתי לקחת סרנדה למניעת התקפי חרדה לפני כשבועיים בימים האחרונים החלו לי סחרחורות שמופיעות בין פעם אחת למספר פעמים ביום. אתמול בלילה התעוררתי באמצע הלילה, ולא הצלחתי לחזור לישון בגלל סחרחורת שהרגשתי כשעה. האם תופעת לוואי זו נורמלית? תוך כמה זמן (ימים) עליי להיות מודאגת מתופעת לוואי זו?

לקריאה נוספת והעמקה

סחרחורת הינה תופעת לוואי ידועה ושכיחה מאוד של הטיפול התרופה. במקרים רבים התופעה משתפרת עם ההסתגלות לתכשיר. כאשר התופעה החשודה מתרחשת בסמוך לתחילת הטיפול או עליית מינון עולה הסבירות שניתן ליחסה לתרופה. סחרחורת יכולה גם להיות תסמין למצבי מחלה שונים ולתופעות לוואי חמורות יותר של התרופה. במידה ולא חל שיפור בתסמינים, יש לפנות לרופא לבירור.

27/12/2015 | 15:14 | מאת: ענת לויטל

ידוע שתופעת לוואי אפשרית שך לקיחת פוסלאן לאורך שנים עלולה לגרוםלפגיעה קשה בעצם הלסת. האם גם זריקות פרוליה גורמות לתופעה כזו? כך טוען רופא פה ולסת שלי.

לקריאה נוספת והעמקה

נמק בעצם הלסת היא מחלה בעצם הלסת המתאפיינת בד"כ בחשיפת העצם דרך נגעים בחניכיים המלווה בכאבים או הפרשת מוגלה. דיווחים על תופעה זו קיימים במהלך השימוש בתכשירים הניתנים לטיפול באוסטאופורוזיס ע"י עיכוב התאים שמפרקים עצם כגון ביסופסאנטים (משפחת התרופות שאליה משתייכת פוסאלן) רב המקרים דווחו בחולים אונקולוגים. התופעה מופיעה לעיתים נדירות במטופלים בפרוליה לאוסטאופורוזיס (במינון 60 מ"ג כל 6 חודשים). תופעה זו מתרחשת בד"כ לאחר פעולה כירורגית בחלל הפה כמו עקירה או שתל ולכן ההמלצה היא להשלים את הטיפולים הדנטליים לפני תחילת הטיפול בתרופות לאוסטאופורוזיס ולהקפיד על היגיינת הפה.

23/12/2015 | 19:57 | מאת: פרדקסה וקלקסן-חפיפה

שלום רב, איך מבצעים מעבר לטיפול בפרדקסה לאחר טיפול בקלקסן?איך מבצעים חפיפה?אם בכלל? תודה מראש על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

undefinedההנחיות המקובלות הן שאין צורך בתקופת חפיפה ויש להתחיל טיפול בפרדקסה לאחר הפסקת הטיפול בקלקסן. אין האמור המלצה רפואית ויש לקבל הנחיות מדויקות על מועדי הפסקת הקלקסן והתחלת הפרדקסה מהרופא המטפל.

האם משרד הבריאות עוקף נהלים וחוזרים בכל הקשור לשמירה על פרטיות מטופלים וסודיות מידע מוגן על פי חוק (שמירה קפדנית של מרשמים, שאריות תדפיסי מידע/שאריות תוויות ניפוק שלא נמסרים ללקוחות וכו' וכו')?

משרד הבריאות פועל לשמירת פרטיות המטופלים וסודיות המידע. נוהל 131- פרטיות המטופל בבית מרקחת וחדר תרופות מסדיר נושא זה, להלן קישור: http://www.health.gov.il/hozer/DR_131.pdf.

12/12/2015 | 21:16 | מאת: Liliya

כיומיים לאחר תחילת טיפול בקרדילוק חל שינוי בצבע הצואה לבהיר עם ברק ממש מוזר. האם זאת אחת מתופעות הלווי? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

כל תרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. תופעות לוואי במערכת העיכול ידועות לתרופה וכוללות: בחילות, הקאות, שלשולים ועצירות. הופעת תופעה עם התחלת טיפול תרופתי/עלייה במינון והשתפרותה עם הפסקת טיפול/הפחתת מינון מעלה סבירות כי ניתן לייחס את התופעה לתרופה. עם זאת המצב לא תמיד כך. צבע צואה בהיר עלול להצביע על חסימת דרכי מרה. תופעת לוואי זו אינה ידועה ונפוצה לתרופה ופרק זמן של יומיים להתפתחותה אינו שכיח. לא הזכרת האם הנך סובלת בתופעות נוספות כמו כאבי בטן והאם הנך מטופלת בתרופות נוספות. בכל מקרה במידה והתופעה ממשיכה, יש לפנות לרופא לבירור.

07/12/2015 | 14:33 | מאת: דניאל

ד"ר נכבדה, בן 57, סוכרתי מאוזן למדי. בעקבות תגובה אלרגית חריפה לאוגמנטין, הוזרק לי במיון קורטיזון לוריד, ח.פ. מאז, כמעט שבוע, ערכי הסוכר בצום לא יורדים מ— 200, וזאת לעומת עד 140 קודם לאירוע. 1.האם הפיך? 2.אם כן, אימתי? מקדים תודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

תרופות ממשפחת הקורטיקוסטרואידים כמו קורטיזון עלולות לעלות רמות גלוקוז בצום ולאחר ארוחות (בד"כ עלייה גדולה יותר) במטופלים בעלי סוכרת/אי סבילות לגלוקוז ברקע. לעיתים גם למצב המחלה שברקע (במקרה זה זיהום) השפעה על רמות גלוקוז. עלייה ברמות הגלוקוז לרב הפיכה עם הפסקת הטיפול. יש לעקוב באופן הדוק אחר רמות גלוקוז וכן יש ליידע את הרופא על העלייה בערכים ולהיוועץ עמו בנוגע לצורך בהתאמת טיפול.

01/12/2015 | 09:09 | מאת: ורד

שלום, אבי ננשך על ידי חתול רחוב בבטן שלו, הוא קיבל טטנוס ומשחה אנטיביוטית אבל עשרה ימים אחרי הוא משלשל ומקיא האם יש קשר בין השניים? או שזה רק וירוס? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

יש לפנות לרופא לבירור

28/11/2015 | 19:32 | מאת: אסי

אחרי שאני שותה רוקסו יש לי שתן כ 6 פעמים בשעתיים הראשונות שלאחר מכן מפסיק ואין יותר השאלה שלי האם זה מהאנטיביוטיקה ולמה ???

לקריאה נוספת והעמקה

תופעת לוואי זו אינה תופעת לוואי ידועה לתרופה. קיימים מספר דיווחים במערכות דיווחי תופעות לוואי על השתנה מרובה במהלך הטיפול, אך לא ברור האם התרופה גרמה לכך. לא ציינת האם סביב הנטילה, צריכת הנוזלים גדלה. ככלל, כאשר תופעה מסוימת מתרחשת בסמוך לתחילת טיפול תרופתי ומשתפרת עם סיומו עולה הסבירות שניתן ליחסה לטיפול, אך אין הכלל נכון תמיד. אין אפשרות לשלול קשר לתרופה, במידה לא משתפרת, מומלץ לפנות לרופא לבירור.

21/11/2015 | 01:04 | מאת: אבי

האם מותר לקחת פבוקסיל כשלוקחים אספירין

לקריאה נוספת והעמקה

שילוב אספירין עם נוגדי דיכאון מסוג SSRIs כמו פבוקסיל עלול לעלות סיכון לדמם. כאשר הרופא ממליץ על שילוב התרופות, מומלץ לעקוב ולפנות לרופא במידה ומופיעים סימנים לדמם כמו שטפי דם על העור, הקאה דמית, דם בצואה או בשתן, חולשה וכו'. יש להיוועץ עם הרופא או הרוקח לפני תוספת של כל תכשיר רפואי/תוסף תזונה חדש למשל של תרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידיות ועלולות גן הן להגביר סיכון לדמם .

18/11/2015 | 00:50 | מאת: לינה

שלום . אני בת 24 אחרי לידה שלישית יש לי נשירת שיער שתיתי ברזל ו גם רופאת נשים רשמה לי כדורים בשם Hsn100 יש לי כל הזמן רעב ועליתי ממש במשקל האם זה מהם ?

לקריאה נוספת והעמקה

עלייה במשקל ורעב מוגבר יכולים להתרחש אחרי לידה. לא ציינת כמה זמן עבר מהלידה, אך גם נשירת שיער הינה תופעת ידועה וחולפת. התכשיר הינו תוסף תזונה וככזה המידע על בטיחותו, תופעות הלוואי שלו ויעילותו מוגבל ולכן איני יכולה לקבוע האם מדובר בתופעת לוואי של התכשיר או מסיבות אחרות.

17/11/2015 | 00:26 | מאת: יניב

שלום אני סובל מכאב בברך אחת, בשלבי בירור ובדיקות. הכאב יכול להופיע גם בזמן מנוחה מוחלטת והרבה פעמים מפריע לשינה בלילה. קיבלתי מרשם לתרופה זאלדיאר. רציתי לשאול בבקשה מה ההבדל בין זאלדיאר לטרמדקס (שניהם הוצעו לי) האם זאלדיאר פחות חזק מטרמדקס 100 מ"ג? מה יותר טוב מבחינת תופעות לוואי והשפעה על נהיגה? האם התרופות הנ"ל בטוחות לשימוש למי שלוקח באופן קבוע: לוסטרל אספירין במינון מניעתי נבידו (זריקה תלת חודשית) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר זאלדיאר מכיל 37.5 מ"ג טרמדול ו-325 מ"ג פראצטמול (החומר הפעיל בתכשירים אקמול, דקסמול ועוד). התכשיר טרמדקס 100 מ"ג מכיל 100 מ"ג טרמדול. תכשירי טרמדול עלולים לפגוע בערנות התגובה אינדיבידואלית בחומרתה ותלויה גם במינון ולכן יש לנקוט זהירות בנהיגה ובפעילויות מחייבות ריכוז כל עוד התרופה משפיעה על הערנות. לכל שילוב תרופתי עלולות להיות תופעות לוואי, ועל הרופא לשקול את התועלת הצפויה מהשילוב מול הסיכון שבהשפעות הגומלין ותופעות הלוואי לפני מתן השילוב התרופתי. תרופות נגד דיכאון כגון לוסטרל בשילוב עם תכשירי טרמדול עלולות להגביר סיכון לתופעות לוואי שנגרמות כתוצאה מעודף סרוטונין. לפיכך אם הנך מרגיש בלבול, עצבנות יתר, חום, הזעות, חוסר קואורדינציה, תנועות לא רצוניות- יש לפנות לרופא. יש ליידע את הרופא שרשם את הטיפול לכאב על הטיפול במקביל בתרופה לוסטרל ולהיוועץ עמו על סוג הטיפול, המינון והמעקב המתאימים. שילוב אספירין עם נוגדי דיכאון מסוג SSRIs כמו לוסטרל עלול להגביר סיכון לדמם ולכן יש לעקוב ולפנות לרופא במידה ומופיעים סימנים לדמם כמו שטפי דם על העור, הקאה דמית, דם בצואה או בשתן, חולשה וכו'. יש להיוועץ עם הרופא או הרוקח לפני תוספת של כל תכשיר רפואי/תוסף תזונה חדש. במידה והנך מטופל בשילוב, יש להקפיד על נטילה בהתאם למינון ולהנחיות שנקבעו ע"י הרופא, יש להיוועץ ברופא או ברוקח לפני כל תוספת לטיפול התרופתי ויש ליידע את הרופא על שינוי לרעה בהרגשתך.

16/11/2015 | 23:05 | מאת: מור

האם טיפול בלמוגין גורם עיפות ומשפיע על ירידה בתפקוד בלותת תריס?

לקריאה נוספת והעמקה

כמו בכל תרופה, השימוש בלמיקטל עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. עייפות הינה תופעת לוואי שכיחה לתכשיר. קיימים דיווחים על ירידה בתפקוד בלוטת התריס במהלך השימוש בתכשיר אך תופעה זו מופיעה לעיתים נדירות במהלך הטיפול בתכשיר. עם זאת, ישנם מקורות הטוענים כי למוטריג'ין לא משפיע על הורמוני בלוטת התריס. לעיתים קשה לקבוע האם שימוש בתכשיר רפואי הוא הגורם לתופעת לוואי. כאשר התופעה מתרחשת בסמוך לתחילת הטיפול או להעלאת מינון תכשיר ומשתפרת עם הפחתת המינון או הפסקת התכשיר, עולה הסבירות לקשר בין השניים אך יש הרבה יוצאים מן הכלל. מובן שאין להפסיק טיפול ללא ייעוץ רפואי. יש לפנות לרופא לבירור ולהתאמת טיפול במידת הצורך.

15/11/2015 | 15:31 | מאת: עדי

האם פופרס יכול לגרום להתקרחות/דלילות שיער במידה ויש שימוש תכוף בו? פופרס מכיל בתוכו נגזרות של כימיקלים ממשפחת הניטריטים, כשהנפוצים ביותר הם אמיל ניטרט, בוטיל ניטרט ואיזובוטיל ניטרט. אמיל ניטרט שימש בעבר לטיפול באנגינה ולהרעלת ציאניד.

לקריאה נוספת והעמקה

"פופרס" אינו תרופה ובשל כך המידע והמעקב אחר תופעות לוואי, (בוודאי כאלה שאינן חמורות) לוקה בחסר . שאיפת חומרים אלה מסוכנת וגורמת לתופעות לוואי קשות, שעיקרן ירידה גדולה בלחץ הדם עד לגרימת איבוד הכרה, פגיעה במרכיבי הדם, הפרעות בקצב הלב, שבץ מוחי ואף מוות פתאומי. אין להשתמש בחומרים מסוג זה.

15/11/2015 | 14:36 | מאת: דנית

שלום אני בהריון אחרי הפריה. אני עם קרוהן ברמיסיה. לאחרונה ריבוי ביציאות האם מותר להשתמש במשחת קלנדולה להרגעת הטוסיק תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידועה לי מניעה משימוש במשחת קלנדולה לשימוש חיצוני במהלך הריון.

15/11/2015 | 12:08 | מאת: בן 29

יש לי נשירת שיער האם מותר לי להשתמש בפרופיסיה למרות שטסטסטרון מתחת לנורמה? אני לא סובל מבעיה מינית ושאר הבדיקות וההורמונים תקינים

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל, לא ידוע לי על מניעה ממתן התרופה לגברים בעלי רמות טסטוסטרון מתחת לנורמה (לא ברור מהי הרמה), עם זאת, הפורום אינו מהווה ייעוץ רפואי ויש להיוועץ עם הרופא בנוגע להתאמת הטיפול עבורך. הטיפול בתרופה יכול לעלות רמות טסטוסטרון בדם בחלק מהמטופלים. יתכן ותהיה השפעה על שכיחות תופעות לוואי המיוחסות לתכשיר כמו ירידה בחשק מיני ואין אונות.

14/11/2015 | 19:27 | מאת: דביר

הייתי מתאמן ולקחתי כל מיני ממריצים לרימונין2 ואחר כך הבנתי שזה חומרים לקחתי את זה שנה וחצי עם יכול להיות תופעות לוואי ?

14/11/2015 | 20:02 | מאת: דביר

אני מניחה שהנך מתייחס לסטרואידים אנבוליים. לסטרואידים אנאבוליים יש תופעות לוואי רבות וביניהן: הפרעות התנהגותיות/פסיכיאטריות, בעיות קרדיווסקולריות, הפרעות בתפקודי הכבד והכליות, פגיעה בתפקוד המיני ובפוריות אצל נשים וגברים, בעיות עור, הפרעות במערכת האנדוקרינית, עלייה בסיכון לפתח סרטן ועוד. להלן קישור לאתר משרד הבריאות לדף העוסק בסטרואידים אנבוליים: http://www.health.gov.il/Subjects/PharmAndCosmetics/pharm_crime/Pages/steroids.aspx

14/11/2015 | 16:50 | מאת: טל

שלום, לפני כחודשיים התחלתי טיפול בפריזמה עקב חרדה ומחשבות טורדניות , לקחתי 20 מג ותסמיני החרדה החלו לרדת , לאחר כחמישה שבועות העלו לי את המינון ל30 מג בגלל מחשבות טורדניות ולאחר שבוע העלו לי ל 40 מג ותסמיני החרדה החלו לחזור האם יש קשר להעלאת המינון? האם זה אמור לעבור או שפשוט המינון לא מתאים?

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה עלולה לגרום לתחושת חרדה ויתכן ויש קשר לעליית המינון. יש ליידע את הרופא ולהיוועץ עמו על המשך הטיפול. העלייה במינון היא הדרגתית ובמעקב רפואי ורק לאחר תקופה של מספר שבועות ניתן לקבוע אם הטיפול יעיל עבורך. בכל מקרה אין להפסיק את התרופה על דעת עצמך ובפתאומיות. הפסקה פתאומית עלולה לגרום לתסמיני גמילה ולכן כפי שכתבתי קודם לכן, יש לפנות לרופא לייעוץ.

13/11/2015 | 13:32 | מאת: דינה

האם יש הגבלות של סוגי מזון כלשהם עם האנטיביוטיקה לינזוליד? ומה הם?בבקשה, אם כן תפנו אותי לקישור ע"מ שאקח לתשומת ליבי.תודה

יש להמעיט במזונות המכילים כמויות גדולות של טירמין מחשש לתופעות לוואי כמו עלייה פתאומית בלחץ הדם למשל יין אדום, בירה, גבינות מיושנות כמו צ'דר, גבינה כחולה, בשר מעובד כמו נקניקים ונקניקיות, כרוב חמוץ, רוטב סויה ומזונות שעברו התססה, החמצה, יישון ועישון. יש לבדוק תאריכי תפוגה על מוצרים, תכולת טירמין עולה במזונות עם הזמן או שלא אוחסנו כראוי, מומלץ להעדיף מזון טרי.

12/11/2015 | 22:21 | מאת: אילן

שלום מטופל עי טריטייס ביתר לחץ דם בעבר לקחתי כמוסות סלק האם יש בעיה בשלוב של שניהם תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע לי על השפעת גומלין משמעותית בין כמוסות סלק ותרופות. יש לקחת בחשבון מינון ומשך טיפול. עם זאת, המידע על יעילות, בטיחות והשפעות גומלין של תוספי תזונה הינו דל. בכל מקרה והוחלט לשלב את התכשירים, מומלץ ליידע את הרופא ולדווח לו במידה וחל שינוי בהרגשתך.

12/11/2015 | 14:11 | מאת: איבון

שלום רב, אימי אובחנה לאחרונה עם תסמונת MDS HIGE RISK. התחילה טיפול מחזור שני בוידזה (vidaza). אימי סובלת גם מאי ספיקת לב דיאסטולית דרגה 2. מקריאה שקראתי בעלון לצרכן של וידזה, התופעה הזו לא קיימת. גם לטענת ההומוטולוגית הוידזה אינה פוגעת בתפקוד הלב. אני בכל אופן חוששת שמה הוידזה פוגעת בתפקוד הלב וזה חשוב לי מה גם שאימי מתלוננת שמאז שהיא עושה את הזריקות יש לה דופק מהיר בסביבות ה - 120 ואז היא לוקחת קרדילוק. התופעה היתה אומנם לפני הטיפול אבל לפני כשלוש שנים בארוע חד פעמי עקב דלקת ראות. עכשיו זה חזר שוב בזמן טיפולי הוידזה. אשמח לקבל את דעתכם בנושא.

לקריאה נוספת והעמקה

כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמטופלים. עלייה בקצב לב עלולה להיות ת"ל של התרופה וידאזה. בנוסף דווחו מקרים של תופעות לוואי קרדיאליות חמורות יותר במהלך הטיפול בתרופה. חולים בעלי היסטוריה של אי ספיקת לב קשה או מחלת לב לא יציבה לא נכללו במחקרים הקליניים ולכן המידע על יעילות ובטיחות באותם חולים לא רב. עם זאת במחקר שבו השתתפו חולים אלה, נצפתה עליה מסוימת בשכיחות תופעות לוואי קרדיאליות במטופלים עם היסטוריה כזאת ולכן יש להיות במעקב. עם זאת חשוב להתייחס ליעילות הצפויה של התרופה בטיפול במחלה המתבטאת בהפחתת הצורך בעירויי דם ושיפור הישרדות. לפיכך מתן התרופה ע"י רופא הינו עפ"י שיקולי תועלת מול סיכון. מומלץ ליידע את הקרדיולוג המטפל בנוגע לטיפול בתרופה על מנת שימליץ על מעקב מתאים במידת הצורך וכן ליידע את הרופא המטפל במידה וחלה הרעה בהרגשתה. בריאות שלמה.

15/11/2015 | 14:23 | מאת: איבון

תודה. עוד שאלה בבקשה, היא נטלה המון שנים אימורן במינון של 100 מ"ג. קראתי בעלון שהתרופה משפיעה לרעה על מערכת החיסון ומדכא אותה. ואף אפילו יכולה לגרום ללוקמיה. האם נכון הדבר ? והאם יכול להיות שמזה למעשה "נולד" ה mds ? בנוסף לגבי הוידזה, האם יכול להיות מצב שהגוף מתרגל לתרופה והיא מפסיקה לפעול ?

07/11/2015 | 08:31 | מאת: דוד

שלום.הוכרתי כסבל מ copd לפני כחצי שנה .הטיפול באמצעות סרטייד 50/250 - הבעיה היחיד שמפריעה לי בתפקוד יום יומי היא קוצר נשימה בעיקר אחרי מאמץ . אין לי שריקות בנשימה ,אין לי כמעט ליחה , בימים של מזג אוויר נוח אני מבצע הליכות מדודות למשך שעה ויותר עם הפסקות של דקה מדי פעם . שאלתי היא - אני משתמש במשאף בין שאיפה אחת ליום ליומיים ולפעמים אחת לשלושה ימים . האם חייבים להשתמש יום יום ללא התחשבות בהרגשה הכללית .

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר סרטייד מיועד לטיפול במחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD) ומפחיתה את מספר ההתלקחויות. יש ליטול את הטיפול כל יום כפי שהורה הרופא על מנת לקבל שליטה טובה במחלה. אין האמור בא להחליף ייעוץ רפואי, יש לפנות לרופא לקבלת הנחיות הטיפול המתאימות לך.

שלום,אני בת 17, אני נוטלת גלולות פמינט וקיבלתי מהגניקולוגית שלי מרשם לפלוקואנזול .. קראתי שזה יכול לגרום לפגיעה חמורה בכבד בלי קשר ללקיחה עם גלולות..וידוע שגם גלולות פוגעות בכבד,רציתי לשאול אם אני לוקחת גלולות וגם את התרופה האם יש סיכוי גבוה לפגיעה?

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל במתן שילוב תרופתי, יש לשקול את התועלת הצפויה מהשילוב מול הסיכון שבתופעות הלוואי והשפעות הגומלין הבין תרופתיות. ייעוץ אינו תחליף לייעוץ רפואי. עפ"י הספרות המקצועית לא צפויה השפעת גומלין משמעותית בין גלולות ובין פלוקונזול, אך יתכן שינוי ברמות הגלולות בדם בחלק מהמטופלות. יש ליידע את הרופא במידה ויש שינוי בהרגשתך או במידה ומתרחש דימום לא צפוי במהלך הטיפול המשולב. ידוע שלתרופות אלה פוטנציאל לגרום לפגיעה כבדית בדרגות חומרה שונות ותגובות כבדיות אלה אינן צפויות. בכפוף לשיקול הדעת של הרופא, לא ידועה לי מניעה מליטול את התכשירים יחד. לעיתים כתלות בגורמי סיכון, מינוני תרופות, תרופות נוספות, משך טיפול וכו', תתבקשי ע"י הרופא לבצע ניטור של תפקוד כבד. בכל מקרה, חשוב לפנות לעזרה רפואית מידית במידה ומופיעים תסמינים וסימנים לפגיעה כבדית כגון: הקאות ובחילות למשך מספר ימים, איבוד משקל, גרד חמור, צהבת, הגדלת בטן, בצקות. בנוסף, בתקופת הטיפול המשולבת לא מומלץ לצרוך אלכוהול ו/או תרופות/צמחי מרפא נוספים בלי להתייעץ עם רופא/רוקח.

02/11/2015 | 07:07 | מאת: אילן אילן

שלום האם לבו ופרוטוציד יכולים לגרום לי להתלקחות הקוליטיס? (אני אלרגית קשה לפנצלין וחולת קוליטיס ). תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

תופעות לוואי גסטרואינטסטינליות ללבו ולפרוטוציד הן ידועות וכוללות: כאבי בטן, שלשולים, עצירות, הפרעות עיכול ועוד. בנוסף שימוש ממושך באנטיביוטיקות עלול לגרום לקוליטיס מזיהום משני במערכת העיכול. לא ידועה לי ההתוויה שלשמה נרשמו התרופות אולי ההתלקחות יכולה להיות קשורה אליה. מומלץ לפנות לרופא לברור והתאמת טיפול במידת הצורך.

26/10/2015 | 07:15 | מאת: פלורה

איזו תופעו ת לווי יש לוולטרן ומה הוא מינון " בטוח" תודה

לקריאה נוספת והעמקה

וולטרן הינה תרופה מקבוצת (NSAIDs- Nonsteroidal antiinflammatory drugs) הלא סלקטיביים. תופעות הלוואי העיקריות לתכשירים בקבוצה הן תופעות לוואי במערכת העיכול החל מבחילות, צרבות וכאב בטן ועד דיספפסיה, כיב פפטי ודמם במערכת העיכול. כאשר מינון גבוה וטיפול ממושך הינם גורמי סיכון לתופעות אלה. עיכוב צימות טסיות הינה תופעת לוואי נוספת- התרופות עלולות להגביר סיכון לדמם. בנוסף, תתכן פגיעה בתפקוד הכלייתי. ולכן יש להיזהר באוכלוסיות בסיכון, כגון חולים עם תפקוד כליות לקוי, מטופלים בתרופות משתנות (כמו פוסיד, דיזותיאזיד), סובלים ממחלות לב או כבד וקשישים. וכן, תופעות לוואי במערכת הלב וכלי דם. התכשירים פוגעים ביעילות הטיפול המניעתי למחלות לב באספירין, בעלות פעילות טרומבוטית (יצירת קרישים), מעלים את הסיכון לאירועים כמו אוטם שריר הלב ושבץ וגורמות לצבירת נוזלים וכך לעליית לחץ דם. תופעות לוואי אפשריות נוספות: פגיעה כבדית, תגובות רגישות יתר, תגובות עוריות ועליה ברמות אשלגן. לרשימת תופעות לוואי מורחבת ודרכי התמודדות ומניעה, יש לעיין בעלון לצרכן לתכשיר. חשוב לזכור כי כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמטופלים (ולא בכולם) וכי יש ליטול תרופה כאשר התועלת הצפויה מנטילתה עולה על הסיכון מתופעות הלוואי כתלות בגורמי הסיכון ומצבו הרפואי של המטופל. כדי להפחית את הסיכון לתופעות לוואי יש ליטול את המנה הנמוכה היעילה לתקופה הקצרה האפשרית. המינון יקבע ע"י הרופא בהתאם לכך.

24/10/2015 | 17:40 | מאת: דורית

שלום ותודה מראש, ב-11.10 הלכתי לרופאה אחרי בדיקת שתן שהיו לי ליקוציטים קצת גבוהים וכאבי בטן. נתנה לי מונורול ואמרה לי לקחת גם בשלישי ורביעי. למרות שכתוב שזאת מנה חד פעמית !!! לקחתי בשלישי (רביעי לא לקחתי) התעוררתי ברביעי עם קשיי וקוצר נשימה כבר יותר משבוע שאני נחנקת ומרגישה שהאוויר תקוע לא נכנס לי לריאות. הייתי אצלה לפני כמה ימים בדקה לי את הריאות ואמרה שהם נקיות לחלוטין ולא רצתה לתת לי צילום ריאות. שאלתי אלייך בבקשה, מותר לתת מונורל אחרי יומיים? מה שנאמר לי מרופא נשים שלא לוקחים עוד מנה מפני שמנה אחת עושה את העבודה ואין צורך ליטול יותר ממנה אחת כיוון שהדבר אינו מגביר את יעילות התרופה ואף עלול לגרום לתופעות לוואי בשכיחות גבוהה. האם תופעות הלוואי הם קשיי נשימה וזה יעבור לי לדעתך או שאסבול ככה כל החיים? מרגישה שאני הולכת למות בגלל זה וגם יש לי כאבי גב עליוניים ובית החזה מה שלא חוויתי בחיי. תודה על תשובתך הכנה לגבי מנת יתר של מונורול. תמוה שהרופאה טענה שאפשר לקחת? תודה דורית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ההתוויה המאושרת של התכשיר הינה כמנה חד פעמית לטיפול בזיהום חריף ולא מסובך בדרכי השתן וכן למניעת זיהומים לפני פרוצדורות. בד"כ כאשר הדלקת חוזרת או אינה משתפרת, יש לשקול טיפולים אחרים. קיימים פרוטוקולי טיפול שאינם רשומים לטיפול במצבים מסובכים יותר הכוללים מספר מנות של התכשיר, אך כפי שציינתי הם אינם רשומים ומאושרים לתכשיר ולכן לא ארחיב עליהם. כמו כל טיפול תרופתי גם הטיפול במונורול עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמטופלים שהשכיחות שבהן הן סחרחורות, כאב ראש, פריחה, גרד ותופעות לוואי במערכת העיכול. קיימים דיווחים על החמרה של אסטמה. במינון יתר (לא המצב שתיארת) יתכנו שינויים בשמיעה ובטעם. באירוע של מינון יתר, מומלצת שתייה מרובה על מנת להאיץ את הפרשת התרופה מהגוף. יתכן ומדובר על תגובת רגישות יתר לאחד ממרכיבי התכשיר, אך אין לשלול גורמים אחרים. התופעות היו אמורות לחלוף תוך מספר ימים מסיום הטיפול. כיוון שאת סובלת כבר שבוע, פני לרופא לברור נוסף. בריאות שלמה,

21/10/2015 | 18:26 | מאת: יורי

שלום רב, האם אחד מהתרופאות הבאות: ALLORIL, CADEX, SIMVAXON יכולה לגרום לעליה משמעותית (עד פי 4) ומתמדת (תוך שנתיים עולה מפי 2 ב 2012 עד פי 4 ב 2015) של קראטין פוספוקינאז - CK, Creatine Kinase? בתודה ובברכה יורי

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל כאשר תופעה מתרחשת בסמוך לתחילת טיפול תרופתי/עלייה במינון ומשתפרת עם הפסקתו/הפחתת מינון עולה הסבירות שניתן לייחסה לתרופה. עלית CPK (מעל פי 3 מהתקין) הינה תופעת לוואי ידועה במטופלים בתרופה סימבסטטין (Simvaxon), לרב אין צורך בניטור שגרתי של CPK אלא במקרים של תסמינים לבעיות שרירים (חולשה, רגישות, כאב, נוקשות וכו') או במטופלים בסיכון. עם זאת, עליית CPK יכולה להיות לא קשורה לטיפול התרופתי (תת פעילות בלוטת התריס, פציעות שריר, ספורט בעל עצימות גבוהה ועוד). מומלץ לפנות לרופא לבירור והתאמת טיפול במידת הצורך.

27/10/2015 | 20:28 | מאת: יורי

תודה רבה

20/10/2015 | 19:49 | מאת: רחלי ב.

שלום דר, אני בת 60 וכל הילדות סבלתי מדלקות גרון. לא נותחתי,יש לי את השקדים. לפני כשנה התחלתי עם דלקות חוזרות,ובגלל שיש לי אלרגיה קשה לפניצילין נתנו לי RULID. מאז,ובכל חודש,חודש וחצי הדלקת חוזרת כל פעם יותר קשה.המשטח גרון מראה STREPTOCOCUS. בפעמיים אחרונים החליפו לי לזינט 500 פעמיים ביום ל10 ימים. הבנתי שרק הפניצילין יכול לרפא ואסור לי לקחת. מה הפיתרון? תודה רבה על התשובה רחלי ב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מטרות הטיפול בדלקות גרון הינן הפחתת משך טיפול וחומרת התסמינים, מניעת סיבוכים ומניעת הדבקה. פניצילין זו אכן תרופת הבחירה, אך בכאלה בעלי אלרגיה לפניצילין קיימות אלטרנטיבות כגון תרופות מאקרולידיות (למשל רוליד). סיבות לדלקות חוזרות יכולות להיות נשאות לסטרפטוקוק, הידבקות מחודשת, אי השלמת הטיפול האנטיביוטי וכשל טיפול (נדיר). יש לפנות לרופא לבירור הסיבה לדלקות החוזרות ולמתן הטיפול המתאים לך ביותר. בריאות שלמה,

מנסיוני, לתרופות יש תופעות לוואי ומחיר - הם לא ממש נותנות פתרון לשינה "טבעית" ויש חשש להתמכרות ולתופעות לוואי חיפשתי ובדקתי ויש לא מעט אביזרים וטכנולוגיות היום, שאינם תרופות אשר חלקם עזרו לי לקבלת רעיונות- מומלץ להיכנס לאתר לבריאות שופ אלברט