פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי

תופעות לוואי עלולות להתרחש עם כל מתן של טיפול תרופתי, בין אם ניתן על פי הוראות השימוש של התרופה, ובין אם נלקח שלא על פי הוראות השימוש של התרופה או במינון יתר. הפורום נועד לתת מענה לכל שאלה הקשורה לתופעות לוואי מתרופות או תגובות בין תרופתיות. הפורום מיועד לענות, בין היתר, על שאלות בנושאים הבאים: תופעות לוואי אפשריות העלולות להתרחש מטיפול תרופתי, חשד לגבי תופעת לוואי שהופיעה בעקבות מתן טיפול תרופתי בפועל, מחלה שהוחמרה או שהופיעה בעקבות טיפול תרופתי, תופעת לוואי שהופיעה כתוצאה מתגובה בין תרופות או חשש לתגובות בין תרופתיות. .
1350 הודעות
1303 תשובות מומחה

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי

גולשים יקרים: תשובות ינתנו בפורום אחת לשבוע.
06/10/2019 | 03:41 | מאת: אורן

לקחתי אנטיביוטיקת ציפרודקס 500 מ"ג 3 פעמים, הפסקתי כי חשתי ברע. לאחר מספר ימים התחילו כפות הרגליים והידיים שלי לשרוף וגם העור בגב, אני סבור שפיתחתי נורירופטיה של העצבים הדקים. SFN, האם נוירופתיה מסןג זה שנגרמת בשל טוקסולוגיה של תרופה יכולה להיות הפיכה? יש אמצעים תומכים ברגנרציה עצבית? קראת באתרים רבים שהתרופה יכולה להעלות את הסיכון לפתח מחלות נורירולוגיות נוספות . בבקשה תשובתכם המהירה.

01/10/2019 | 14:39 | מאת: אייל

היי אני אייל בן 26, התחלתי לקחת ציפרלקס החל מגיל 21 בערך לאחר הצעת פסיכיאטר בעקבות הרגשת לחץ כרוני שפתר אולי כ30% מהלחץ, ניסיתי להפסיק מספר פעמים וחוויתי תופעות לוואי שלא היו לי קודם לכן, כמו חרדות דיכאונות, התקפי חרדה וחוסר ריכוז. עשיתי הרבה עבודה עצמית לגבי הרגשת לחץ ועכשיו אינני מרגיש לחוץ יותר. לפני 5 חודשים החלטתי להפסיק שוב, כמובן שהפסקתי בהדרגה, תוך כדי חוויתי ורטיגו, ולאחר זמן מה באמת לא חוויתי יותר תופעות לוואי של לחץ חרדה ודיכאונות, אך נשארתי עם החוסר ריכוז. לאחר שהפסקתי עם הכדורים, אני חווה חוסר ריכוז, קושי בלהוציא מידע מהראש, בעיות זיכרון, שוכח מילים, חוסר מוטיבציה בעבודה, קושי בלחשוב על רעיונות חדשים, חוסר חדות וחוסר דמיון. תופעות אלה גורמות לי בעיות בתפקוד היומיומי, בעבודה, בתקשורת בין אישית, בלימודים וביזום עסק חדש. אני כבר 5 חודשים ככה ואני מתוסכל מהמצב, איך נפטרים מהתופעות האלה?

01/10/2019 | 12:29 | מאת: חלי

אני נוטלת זאלידאר ורוקסט פלוס יחד (1+1) כ 3 חודשים רצופים כ, 3 פעמים ביום (משמע כ 6 כדורים ביום) בעקבות כאבי גב פריצת דיסק הכאבים לא מרפים. אתמול ניסיתי להפסיק כי בעלי כעס ואמר שאגיע לדיאליזה... שאלותי: איך נמנעים מחוסר השינה, העצבים בגוף, פירכוסים וממש כאילו גמילה. האם זאלידאר ורוקסט פלוס פוגעים בכבד ובכליות. יש תחליף אחר לכאבים? מה עושים.

בעקבות תופעת אצבע קופצת , אצלי בשתי אצבעות בכף היד , קבלתי 2 זריקות של diprospan 2cc amp , לכל אצבע -זריקה אחת . בעקבות הזריקות הופיעו אצלי ערכים גבוהים של סוכרת בערכים של עד 160 וגם 190 , במכשיר ביתי . חלפו 5 ימים מאז הזריקות אבל עדיין ערכי הסוכר עומדים על כ 135 באמצע יום וגם אחרי צום הלילה של 8 שעות . חשוב לציין שאני מוגדר כבר שנים רבות כטרום סוכרתי עם ערכים של 115 -120 בבוקר אחרי צום הלילה ובהמשך היום בערכים 85-95 , שעתיים שלוש אחרי ארוחת צהריים . Ha1c נע אצלי כל השנים בין 6- 6.5 . משום מה רופאת המשפחה וגם רופאת אנדוקרינולוגיה בבית החולים החליטו שאני לא זקוק לטיפול תרופתי אלא רק על שמירת דיאטה ופעילות גופנית . אני בן 74 , מקבל בנוסף תרופה לאיזון לחץ הדם enaladex 10 mg וכן כדור ליפיטור של 20 מג . מבצע הליכות של 5 קמ שלוש פעמים בשבוע ומשחק טניס שלוש פעמים בשבוע כשעתיים בכל פעם . ההורים היו סוכרתיים . אני מבקש לדעת האם זריקות הקורטיזון שקבלתי גורמות לעליה בסוכרת ? כמה זמן תימשך תופעה זו ? האם באופן כללי לאור המצב הבריאותי שלי , היית ממליצה לי להתחיל בטיפול תרופתי לסוכרת ? מה ההמלצה שלך לגבי התרופה והמינון הרצוי ? תודה רבה ,

לקריאה נוספת והעמקה

Diprospan הינה תמיסה להזרקה המכילה 2 נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone. כבכל טיפול תרופתי - בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי, כאשר מבין תופעות הלוואי האפשריות, תכשירי סטרואידים עלולים לגרום גם לעלייה ברמות גלוקוז בדם. גורמי הסיכון לעליה ברמות הגלוקוז כוללים את משך זמן נטילת הסטרואיד (תקופה ממושכת לעומת חד פעמית), היסטוריה של סוכרת, גיל, השמנה ועוד. במרבית המטופלים שאינם סוכרתיים, העלייה ברמות נצפית יום עד יומיים לאחר המתן כאשר רצוי לעקוב אחר רמות הסוכר למשך כ- 3-5 ימים לאחר המתן. בכל מקרה, יש להיוועץ עם רופא בנוגע למעקב הנדרש אחר רמות הגלוקוז. יש לציין כי פורום זה נועד לתת מענה לשאלות הקשורות לתופעות לוואי הנובעות מטיפול תרופתי או תגובות בין תרופתיות ולא נוכל להמליץ על טיפול ספציפי במסגרת הפורום.

שלום דר גורליק, טופלתי ב ציפרודקס 500 בגלל אבן בכליות למשך 4 ימים 2 טבליות כל יום. כמה ימים לאחר מכן הופיעו נימול ועקצוצים וכאבים בשתיי הידיים ושתי הרגליים. עדיין 3 חודשים אחרי זה קיים. MRI שלל בעיית עצבים בשורש חוט שדרה. האם זה הפיך או הנזק הוא תמידי? תודה עירד

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר ציפרודקס מכיל את החומר הפעיל Ciprofloxacin והינו אנטיביוטיקה ממשפחת הפלואורוקווינולונים. תופעות של נימול, עקצוץ וכאבים הינן תופעות לוואי ידועות למשפחת תרופות זו כאשר תופעות אלה עלולות להיות תסמינים של נוירופתיה, המתבטאת לרוב בהרגשת כאב, צריבה, עקצוץ, נימול, תחושת שריפה או חוסר תחושה. התופעה עלולה להופיע בכל שלב במהלך הטיפול ולרוב בתוך מספר ימים מתחילת הטיפול כאשר בנוסף לכך, עלולה להימשך חודשים ושנים גם לאחר הפסקת הטיפול ואף להיות בלתי הפיכה. יש להמשיך במעקב הרפואי אצל הרופא המטפל.

תודה רבה דר הירש-וקסברג על התשובה המפורטת. עירד

תודה על תשובתך דר הירש-וקסברג תוכלי בבקשה להסביר לי מה הנזק שנגרם על ידי התרופה? איפה הנזק נגרם? תודה עירד

23/09/2019 | 10:36 | מאת: הדרית

היי, התחלתי ליטול hns בעקבות נשירה חמורה. אני נוטלת את זה כבר שבוע לא בארוחות כפי שרק עכשיו ראיתי שמומלץ. בכמה ימים האחרונים יש לי עצירות נוראית האם ייתכן שזה קשור? אני זוכרת שבעבר הייתי נוטלת בי-12 וזה גם היה עושה עצירות..

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל, תופעה המופיעה בסמיכות לתחילת טיפול או עליית מינון מעלה את הסבירות לקשר סיבתי בין תופעת הלוואי לתכשיר שנלקח עם זאת, HSN הינו תוסף תזונה ולא תרופה על כן המידע אודות יעילות, בטיחות ואיכות הינו מוגבל ולא ניתן לקבוע האם מדובר בתופעת לוואי של התכשיר או סיבה אחרת.

היי האם הויטמין גורם להשמנה ? והאם הוא גורם לצמיחת השיער בכול הגוף?!!!

לקריאה נוספת והעמקה

לא ציינת באיזה ויטמין או תוסף תזונה מדובר.

ב hsn100

ככלל, תופעה המופיעה בסמיכות לתחילת טיפול או עליית מינון מעלה את הסבירות לקשר סיבתי בין תופעת הלוואי לתכשיר שנלקח עם זאת, HSN 100 הינו תוסף תזונה ולא תרופה על כן המידע אודות יעילות, בטיחות ואיכות הינו מוגבל ולא ניתן לקבוע האם מדובר בתופעת לוואי של התכשיר או סיבה אחרת. יש לפנות לרופא להמשך בירור של סיבת התופעות.

אני חצי שנה עם כאבים שורפים בכפות הרגליים ובשוקיים, לפני חודש החמיר מאוד, כאבי תופת לא יכולה ללכת זה עלה גם לירכיים ולאגן. יש לי copd ואני אלרגית לאספרין . האם אפשר להשתמש ברוקסט פלוס ? מכיל קודאין

לקריאה נוספת והעמקה

רוקסט פלוס מכיל Paracetamol 500 מ"ג, caffeine 50 מ"ג ו- Codeine 15מ"ג. החומר הפעיל, Codeine, שייך למשפחת האופיואידים וניתן לשיכוך כאב ודיכוי שיעול. נטילת Codeine נקשרה עם תופעת לוואי של קוצר נשימה ואף דיכוי נשימה. על כן, במטופלים הסובלים ממחלות חסימתיות בדרכי הנשימה כגון אסתמה או COPD, יש להיוועץ ברופא לפני תחילת השימוש בתכשירים המכילים חומר זה. מצורף קישור לעלון לצרכן מתוך מאגר התרופות באתר משרד הבריאות. http://pantherprod.moh.health.gov.il:50000/webdynpro/resources/moh.gov.il/catalog/CatalogApp/~wd_cache_/~wd_key_c10fT0D0NKM7uQu5/Rokacet_Plus_pt_heb.pdf?sap-wd-download=1&sap-wd-dl_behaviour=2&sap-wd-cltwndid=WIDx1569489019549&sap-wd-secure-id=gzK_VpOCP21JLKNxa0I_rQ%3D%3D&sap-ext-sid=c1Z8GvO7BnNLh5vP4LEN2w--*9eFmxE0Oema47qwcOMOjA--%2Fpcd%3Aportal_content%2FPharma%2FRoles%2FPantherInternalRole%2FPantherInternal%2FCatalogApp%2Fmoh.gov.il%2Fcatalog%2FCatalogApp%2Fbase%2F&sap-wd-norefresh=X&sap-ep-version=7.40.201709191955 יש לפנות בהקדם לרופא המטפל על מנת להתאים את הטיפול המתאים ביותר.

https://data.health.gov.il/drugs/alonim/Rishum_11_475434119.pdf

16/09/2019 | 18:17 | מאת: מחסור בזואלי

יש מחסור בגלולות זואלי בכל מקום בבתי מרקחת כללית. אשמח לדעת מדוע ומתי יתחדש? האם אגף הרוקחות במשרד הבריאות יודעים? אני עידכנתי אבל קטונתי... אשמח לבדוק את הענין ואולי יש כן להשיג את הגלולות איפשהו.. תודה מאיה

לקריאה נוספת והעמקה

לאחר בירור, התכשיר Zoely חזר לשוק באופן חלקי החל מ19.9 כאשר אספקה מלאה תחזור לקראת חודש דצמבר 2019. במידה ואינך משיגה את התכשיר רצוי לפנות לרופא המטפל להתאמת טיפול חלופי.

15/09/2019 | 07:25 | מאת: גיא ברכה

שלום אני לוקחת את שתי התרופות בשעות קבועות בטעות לקחתי עד פעם targin הקדמתי ב 5 שעות במקום את הליריקה -Pregablin מה עושים איך להתנהג האם אפשר לקחת את הכדורים ביחד באותה שעה שלא יהיה בלבול ,או שזה חזק מידי תודה יש לי פריצת דיסק קשה

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר Targin מכיל את החומרים הפעילים Oxycodone ו- -Naloxone והתכשיר Lyrica מכיל את החומר הפעיל Pregabalin. נטילת מנה כפולה של התכשיר Targin עלולה להוביל לתופעות לוואי של מינון יתר כגון קשיי נשימה, דופק איטי, נמנום, פגיעה בעירנות וחולשת שרירים. כמו כן, באופן כללי, שני התכשירים Targin, Lyrica משפיעים על מערכת העצבים המרכזית ושילובם עלול להוביל לדיכוי של מערכת העצבים המרכזית, פגיעה בערנות ודיכוי נשימתי. על מנת להפחית מהסיכון לתופעות לוואי אפשריות מהשילוב התרופתי מומלץ להפריד בין זמני נטילת התכשירים.

11/09/2019 | 10:47 | מאת: דנה

היי מזה כ 5 שנים אני נוטלת אלפרליד 1 מג ביום ו 1 מג בלילה. הבנתי שזה מרגיע ולא מרפא, התחלתי לקחת סרנדה מזה כ 4 ימים, במשך הזמן ושהגוף יתרגל אתחיל להוריד במינון של האלפרליד (הכל בתיאום עם נוירולוג), רציתי לדעת האם תופעה של דופק מהיר, חרדה וכאבי ראש וזרמים בראש הם תופעות לוואי של הסרנדה? אם כן מתי אראה שיפור בתופעות הלואי, בינתיים לוקחת חצי כדור מה 50, אמורה לעלות במינון ל 50 כדור אחד בעוד יומיים ולא יודעת מה לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

Serenada מכיל את החומר הפעיל Sertraline המעכב קליטה חוזרת של סרוטונין. התופעות שציינת: דופק מהיר, חרדה וכאב ראש הינן תופעות אשר נקשרו לשימוש בתכשיר, כאשר התופעות מופיעות לרוב בתחילת הטיפול ונמשכות מספר שבועות. יש ליידע את הרופא המטפל בתופעות, על מנת לבצע בירור פרטני ולהתאים את הטיפול.

שלום יתכן שציפרלקס שלוקחת 0.5 מג יתכן שגורם לטשטוש ראיה ומגביר חרדה מנסה להגדיל מינון אך גורם לי לעצירות וחוסר שינה בלילה למרות שלוקחת מירו 15 מג וחצי מג לוריבן ללילה בהמשך יתכן כי כל התרופות האלו רק מגבירות חרדה ולא עוזרות כלום האם יתכן שמירו לא עוזר כל יום להרדם ואם כן מעיר אחרינשעתיים שלוש וצריך לתגבר בלוריבן איזו תרופה טובה לחרדה ודכאון שלא גורמת לעצירות ולא גורמת לכאבי בטן? האם יתכן כי מירו ולוריבן או הציפרלרס גרמו לי לבעיות הליכה ואי יציבות בהליכה ולחולשת שרירים

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים כאשר תופעה המופיעה בסמיכות לתחילת טיפול או עליית מינון מעלה את הסבירות לקשר סיבתי בין תופעת הלוואי לתכשיר. התכשירים אותם ציינת , Cipralex (חומר הפעיל Escitalopram), Miro (חומר פעיל mirtazapine ) , Lorivan (חומר פעיל Lorazepam) נקשרו עם תופעות של טשטוש ראיה, חרדה, כאבי בטן, עצירות, אי יציבות בהליכה, חולשת שרירים והפרעות בשינה הכוללות נמנום או נדודי שינה. בנוגע לזמן השפעה קצרלתכשיר Miro, במבחנים פרמקוקינטיים נמצא כי זמן מחצית החיים של התכשיר Miro (מדד למשך הזמן שהתרופה נמצאת בדם) הינו ארוך (כ-37 שעות) וכי התרופה מגיעה לשיא הפעילות לאחר 1.5 עד שעתיים מהנטילה בנוסף, לא ציינת כמה זמן הנך לוקחת את התכשיר Miro ויש לציין כי השפעת התכשיר מורגשת רק לאחר כשבוע מתחילת הנטילה הקבועה על כן יש צורך בבירור מעמיק יותר. יש לציין בנוסף, כי השילוב התרופתי של Cipralex ו Miro עלול להוביל לעליה ברמות סרוטונין כאשר סרוטונין הינו נוירוטרנסמיטור (מוליך עצבי) אשר עלייה ברמתו עלולה לגרום ל"תסמונת סרוטונין" אשר מתבטאת בסימני אי שקט, חרדה, רעד, נוקשות שרירים, דופק מהיר, לחץ דם גבוה, עלייה בחום גוף ועוד על כן, יש לפנות לרופא לבירור פרטני והתאמת הטיפול. מאחר והינך נוטלת מספר תרופות המשפיעות על הערנות יש להיות מודעת ולהימנע מביצוע פעולות הדורשות ריכוז ועירנות כל עוד יש השפעה כזו.

10/09/2019 | 16:15 | מאת: לאוןן

האם יש תוספת מזון שיכולים להחליף את התרופות קולכיצין ואלוריל

08/09/2019 | 20:57 | מאת: רותם

שלום, בתי בת 1.8 חודשים. היה לה נפיחות בחניכיים. שמנו לה דקטרין אורל גל. למשך כמה זמן צריך להשתמש בתכשיר? האם להשתמש בו למניעה באופן קבוע? האם מותר להשתמש בתכשיר לזמן ממושך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

משחת Daktarin oral gel, אשר החומר הפעיל בה הינו MICONAZOLE , מותווית לטיפול ומניעת פטרת של הפה ומערכת העיכול העליונה. בהיעדר הוראה רפואית אחרת השימוש בתכשיר הינו כשבוע לאחר שהסימפטומים הנוכחיים חולפים. התכשיר אינו מיועד לשימוש מניעתי באופן קבוע. יש לציין כי מאחר והג'ל הינו חומר סמיך ודביק יש למקם את הגל רק על החניכיים ובקדמת הפה בלבד ואין למרוח את הגל בחלק האחורי של הפה או בגרון. מצורף קישור לעלון התכשיר הזמין לצפייה במאגר התרופות באתר משרד הבריאות. https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/alonim/Daktarin-heb_1465831136245.pdf

07/09/2019 | 03:22 | מאת: אופיר

שלום רב, אני בן 49 שוחה ומתאמן בחדר כושר. וסובל זמן ממושך (כשנתיים) מכאבים בכתף ימין כתוצאה מדלקת/ הסתיידות. אציין שלפני כשנה לקחתי קספו 8 (לא עזר) ואח"כ ארקוקסיה (לא עזר). ואז תקופת מנוחה מספורט ופיזיוטרפיה הנמיכו את הכאבים למינימום (לא עבר לגמרי). אח"כ חזרתי לספורט בהדרגה ואחרי כמה חודשים גם הכאבים חזרו. לפני כחודש רופא משפחה נתן לי אתופן 500, והרוקח המליץ להוסיף לוסק לפני (חצי שעה לפני האוכל ואז אחרי האוכל את האתופן). הרוקח הסביר שזה כמו "מרפד" את הקיבה לפני. (האתופן לא עזר). עכשיו אורתופד המליץ לנסות ברקסין 20 ולהתחיל שוב פיזיוטרפיה. האם כדאי או מומלץ להוסיף לוסק לפני שלוקחים ברקסין ? (שכחתי לשאול את הרופא) האם ברקסין לא תרופה "חזקה" מידי עם תופעות לוואי ? איזה תרופה נוגדת דלקת עדיפה יותר ? תודה מראש על המענה.

לקריאה נוספת והעמקה
08/09/2019 | 02:05 | מאת: אופיר

מפרט את סיכום ממצאי האולטראסאונד האחרון שעשיתי: ברוסיטיס בבורסה סובדלטואיד-סובאקרומיום.

מה דעתכם: האם כדאי או מומלץ להוסיף לוסק לפני שלוקחים ברקסין ? (שכחתי לשאול את הרופא) האם ברקסין לא תרופה "חזקה" מידי עם תופעות לוואי ? איזה תרופה נוגדת דלקת עדיפה יותר ? תודה מראש על המענה.

ככלל, פורום זה נועד לתת מענה לשאלות הקשורות לתופעות לוואי הנובעות מטיפול תרופתי או תגובות בין תרופתיות לא נוכל להמליץ על טיפול ספציפי במסגרת הפורום. התכשירים שציינת, ביניהן Xefo, Arcoxia, Etopan ו- Brexin הינם תכשירים ממשפחת ה-NSAIDS (תרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידיות) . תרופות ממשפחה זו מעכבות את האנזים COX 2 הקשור במנגנון הדלקת כאשר Brexin, Etopan ו- Xefo מעכבים גם האנזים COX 1 האחראי על ייצור הפרוסטגלנדילים המגנים על רירית הקיבה.(התרופה ארקוקסיה מעכבת את COX-2 באופן סלקטיבי וכך לא מעכבת את פעילותו של האנזים COX1) עיכוב האנזים COX 1 מביא להפחתה בהפרשת שכבת הריר הטבעית הקיימת בקיבה (המגנה עליה מפני החומציות המשמשת לעיכול המזון) וכתוצאה מכך חושף אותה לנזקי החומצה והיווצרות של כיבים. התכשיר לוסק, בעל החומר הפעיל omeprazole , שייך למשפחת מעכבי משאבות מימן. כתוצאה ממנגנון פעילותו, התכשיר מוריד את הפרשת החומצה בקיבה ומפחית את חשיפת רירית הקיבה לחומצה, על כן קיימת חשיבות לנטילת לוסק גם לפני נטילת Brexin . ככלל לכל טיפול תרופתי יש תופעות לוואי והרופא המטפל מתאים את הטיפול התרופתי בהתאם לתועלת הצפויה מהטיפול אל מול הסיכון שבתופעות הלוואי בהתאם למצב הרפואי וגורמי הסיכון של המטופל. תופעות הלוואי של התכשיר ברקסין (חומר פעיל Piroxicam) אופייניות לתופעות לוואי של תכשירים אחרים ממשפחת הNSAIDs וכוללות בעיקר תופעות לוואי במערכת העיכול כגון עצירות, בחילות, הקאות, צרבת ועליה בסיכון לכיבים. בנוסף יתכן כאב ראש, סחרחורת, רגישות לשמש ועליה בלחץ דם. הטיפול המתאים ביותר יקבע על ידי הרופא המטפל. רשימת תופעות הלוואי המלאה נמצאת בעלון התכשיר הזמין לצפיה במאגר התכשירים באתר משרד הבריאות. https://data.health.gov.il/drugs/alonim/Brexin_pt_heb_1427279718551.pdf

06/09/2019 | 19:51 | מאת: חולשה בגוף כבר למשך שבוע

שלום רב , אני חייל וכבר שבוע שאני מרגיש לא טוב , כאבי ראש קלים באזור הסינוסים (כשאני מתכופף כואב באזור הרכות) , מנוזל עם הרבה ליחה , אבל בעיקר מה שמפריע לי פשוט חולשה בכול הגוף לא יכול לעמוד על הרגליים הרבה זמן אני מרגיש עייף מהצהריים עד שאני הולך לישון ( ואני לא עושה פעילות פיזית ) אני בן אדם בריא בדרכ , ולא קרה לי דבר כזה עדיין . הרופאה בבסיס נתנה לי מוקסיפן 3 פעמים ביום למשך שבוע , אני כבר באמצע הטיפול ולא מרגיש שיפור אפילו להפך מרגיש יותר גרוע , אשמח לעזרה תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל, פורום זה נועד לתת מענה לשאלות הקשורות לתופעות לוואי הנובעות מטיפול תרופתי או תגובות בין תרופתיות. לא נוכל להמליץ על טיפול ספציפי במסגרת הפורום. מוקסיפן, המכיל את החומר הפעיל amoxicillin הינו תכשיר אנטיביוטי מקבוצת הפניצילינים. מוקסיפן מותווה לטיפול בין היתר בזיהומים בדרכי הנשימה כאשר במידה ומדובר בזיהום על רקע חיידקי, הפחתה בסימפטומים צפויה להתרחש תוך 7-15 ימים מתחילת נטילת התכשיר כתלות בחומרת הזיהום, מחלות רקע ועוד. רצוי שלא להפסיק טיפול אנטיביוטי ללא הוראה רפואית. יש לציין כי באופן כללי, ניתן להשתמש בנוסף בטיפול שאינו אנטיביוטי אשר יכול לסייע בהקלת הסימפטומים כגון משככי כאב ומפחיתי גודש ונזלת. יש לפנות לרופא המטפל בהקדם להמשך בירור וטיפול.

06/09/2019 | 01:06 | מאת: נועם

שלום בשנות הארבעים. במקרה של כולסטרול גבוה (כללי ורע) מעט מעל מעל הנורמה ללא גורמי סיכון נוספים מלבד עודף משקל. כשעולה השאלה האם טיפול תרופתי או משהו אחר. האם מלבד שינוי תזונתי ופעילות גופנית (פעילות אני בכל מקרה עשיתי ועושה), האם יש דרכים נוספות להוריד את רמות הכולסטרול הכללי והרע? מה בקשר לתוספי המזון הללו: 1. פיסטורולים (יש נוסטרול, פיסטרולים קומפלקס של סולגאר ועוד. 2. ניאצין (ללא בעירה) במינון של 200 מ"ג פעמיים ביום. 3. סובין שיבולת שועל 4. שמרי אורז אדום (שלגביו ממה שקראתי יש בו את החומר בפעיל בסטטינים) ובכמה אחוזים זה עשוי להוריד, ותוך כמה זמן? אשמח לחוות דעתכם תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל, המידע אודות איכות, בטיחות ויעילות תוספי תזונה, מוגבל. באשר לתוספי התזונה עליהן שאלת, תוספת סטרולים באמצעות תזונה, יכולה לסייע בטיפול ברמות כולסטרול גבוהות. המידע אודות יעילותם של תוספי תזונה אלה הינו מוגבל יותר מאשר על מזון. תוספי שמרי אורז אדום מכילים ריכוזים שונים של חומרים, הנקראים monacolins הפועלים כסטטינים וכנראה התוספים יעילים בהפחתת רמות כולסטרול. ניאצין מפחית רמות כולסטרול במינונים גבוהים, אך ללא תועלת נצפית בתחלואה ותמותה ממחלות לב ולכן אינו מומלץ לטיפול בהיפרליפידמיה, אלא במקרים מיוחדים. יש לקחת בחשבון את תופעות הלוואי האפשריות לתכשיר ביניהן הפרעות בתפקודי כבד, הרחבת כלי דם, תופעות לוואי במערכת העיכול ועוד. תוסף סובין שיבולת שועל גם יתכן ויפחית LDL. אמנם התוספים שציינת יכולים להפחית רמות כולסטרול ו-LDL, אך המידע מוגבל לגבי התועלת הקלינית שלהם במניעת מחלות לב. כלומר במידה ונדרש טיפול תרופתי עפ"י הקווים המנחים המקובלים (לפי הסיכון לפתח מחלות לב וכלי דם), התועלת המניעתית של התוספים אינה מבוססת, כחלופה לטיפול תרופתי בסטטינים במידה ונדרש.

05/09/2019 | 22:36 | מאת: ירדן

מאז שהתחלתי לקחת את טבליות המציצה התחילה לי פטריה על הפנים. האם יתכן שיש קשר בין השניים?

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים כאשר תופעה המופיעה בסמיכות לתחילת טיפול או עליית מינון מעלה את הסבירות לקשר סיבתי בין תופעת הלוואי לתכשיר. תופעות לוואי של הופעת פריחה, שלפוחיות עוריות, המלווה לעיתים בגרד הינן תופעות לוואי אפשריות אשר נקשרו לשימוש בויטמין B12 במתן תוך ורידי. לא ידוע על קשר אפשרי בין תופעות לוואי אלו או זיהום פטרייתי המקושר עם נטילת B12 כטבלית מציצה. לא ציינת בפנייתך האם את מטופלת בתרופות נוספות, ובמידה וכן- האם חל שינוי באחת מהן. מומלץ לפנות לרופא להמשך בירור וטיפול מתאים.

01/09/2019 | 17:48 | מאת: עופר

לקחתי את התרופה סה"כ 3 פעמים והפסקתי מפני חשש לאחר שקראתי את תופעות הלוואי שמיוחסות לה האם לאחר לקיחה כה קצרה יכולה להגרם נורופתיה? יש לי סמוך למועד הפסקת הלקיחה של התרופה תחושת צריבה בכפות רגליים ועקצוצים בידיים. (יום אחרי)

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל כל תרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים והטיפול ניתן כאשר התועלת הצפויה עולה על הנזק הפוטנציאלי לטיפול. הרגשת צריבה ועקצוץ הינן תופעות לוואי אשר נקשרו לשימוש בתכשירי אנטיביוטיקה ממשפחת הפלואורוקווינולונים וביניהם ציפרודקס (חומר פעיל ciprofloxacin) כאשר תופעות אלה עלולות להיות תסמינים של נוירופתיה, המתבטאת לרוב בהרגשת כאב, צריבה, עקצוץ, נימול, תחושת שריפה וחוסר תחושה. התופעה עלולה להופיע בכל שלב במהלך הטיפול ולרוב בתוך מספר ימים מתחילת הטיפול כאשר בנוסף לכך, עלולה להימשך חודשים ושנים גם לאחר הפסקת הטיפול ואף להיות בלתי הפיכה. יש לפנות לרופא המטפל בהקדם לשם בירור והמשך טיפול ומעקב.

01/09/2019 | 11:27 | מאת: רוחהלה

מיקרופירין מהי תרופת המקור

לקריאה נוספת והעמקה

מיקרופירין הינו תכשיר גנרי לתכשיר Aspirin Cardio.

30/08/2019 | 22:53 | מאת: שחר

אני לוקח מדי יום את התרופות הבאות: בוקר (לפני יציאה לעבודה) נורמלול 25 גרם עם הקימה דואדרט כחצי שעה אחרי הנורמלול בהמשך (עשרים דקות אחרי) ויטמן B12 וויטמן D אחרי הצהרים - ערב אטוזט 20/10 חצי שעה אחרי רמיפרל 5 ערב אספרין 325 גרם לפני השינה מגנזיום ואמור לקחת נקסים 20 אך לעיתים קרובות איני לוקח (אני אמור לקחת פעמיים ביום נקסיום 20 - אך איני מתלהב מנקסיום - מוותר על הבוקר) הקרדיולוג הגדיל את המינון של הנורמלול לפעמיים ביום 25 גרם ( לא ממליץ על פעם אחת 50 גרם האם אפשר לעזור לי לעשות סדר התרופות האם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, על מנת לבצע ייעוץ כוללני ומקיף על הטיפול התרופתי, יש צורך במידע נוסף, בין היתר, מחלות רקע, בדיקות מעבדה וכולי על כן, לייעוץ פרטני מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל או רוקח קליני במידה וקיים שירות יעוץ רוקח קליני בקופת החולים. ככלל, לא קיימת מניעה מלשלב את התרופות בהן אתה מטופל, אך יש צורך במעקב רפואי ומעבדתי מתאים כמו ניטור לחץ דם ודופק, מעקב אחר רמות B12, מעקב אחר רמות כולסטרול, מעקב אחר תפקוד כלייתי ועוד. ישנן מספר נקודות שיש לציין אודות התרופות : אספירין במינון של 325 מ"ג מותווה לרוב לשיכוך כאבים ולהורדת חום כאשר מינון נמוך יותר של 100 מ"ג מותווה למניעת חזרה של מחלה או האטת התקדמותה של מחלת לב כלילית, על כן, רצוי לוודא עם הרופא המטפל כי הינך לוקח את המינון המתאים ביותר. חשוב לדעת כי יש לקחת אספירין לאחר האוכל. נורמלול- במידה והינך לוקח 2 טבליות של 25 מ"ג מומלץ לחלק את הנטילה במהלך היום. דואודרט יש ליטול 30 דקות לאחר ארוחה בשעה קבועה ובמידה וקיימת תופעה של סחרחורת וחוסר יציבות המתרחשת בשינוי תנוחה (אורטוסטטיק היפוטנשין) ניתן ליטול את התרופה בשעות הערב. כמו כן, מומלץ להפריד את נטילת המגנזיום משאר התרופות או תוספי התזונה בשעה עד שעתיים. יש לציין, כי ישנה חשיבות בנטילת נקסיום במקביל לנטילת אספירין מאחר והתכשיר נקסיום, מקטין את ייצור החומצה בקיבה ועוזר במניעת גירוי הקיבה אשר עלול להיגרם מנטילת אספירין. מומלץ ליטול את התכשיר נקסיום כחצי שעה עד שעה לפני האוכל. במידה וקיימות תופעות לוואי לטיפול התרופתי יש ליידע את הרופא המטפל ולהתייעץ עימו בנוגע להמשך הטיפול.

03/09/2019 | 20:20 | מאת: שחר

תודה לתשובתך המפורטת. עדיין לא ברור לי מתי עלי לקחת את כדור הרמיפרל 5. גם הוא להורדת לחץ דם. עכשיו כשהרופא פיצל את לקיחת הנורמלול האם עלי לקחת את הרמיפרל בבוקר או אחה”צ או אולי בכלל בערב…… תודה לתשובתך

האם מותר לשלב אוגמנטין ונובימול או אקמולי יחד? תינוקת בת 9 חודשים סובלת נדלקת באוזניים...

לקריאה נוספת והעמקה

ממש לא חייב לשלב. נורופן מצד אחד ממש מקל על הכאבים ומצד שני הוא גם מטפל בדלקות.

התכשיר אוגמנטין (Augmentin ) הינו תכשיר אנטיביוטי מקבוצת הפניצילינים. נובימול (Novimol) ואקמולי (Acamoli) המכילים שניהם את אותו חומר פעיל (Paracetamol) מיועדים להורדת חום ושיכוך כאב. אין מניעה מלשלב מתן של אוגמנטין עם נובימול/אקמולי (אך לא לשלב נובימול ואקמולי בו זמנית). בהיעדר הוראה רפואית אחרת, המינון למתן של Paracetamol בתינוקות וילדים הינו 10-15 מ"ג לכל ק"ג ממשקל הגוף ולפחות 4-6 שעות בין מתן למתן (יש לציין כי קיים שוני בריכוז התכשירים- נובימול מכיל 500 מ"ג חומר פעיל ב5 מ"ל , אקמולי מכיל 125 מ"ג ב5 מ"ל ואקמולי פורטה מכיל 250 מ"ג ב5 מ"ג). ניתן גם להיצמד לטבלאות המינונים לפי משקל וגיל המצוינים בעלוני התכשירים. המינון למתן של Augmentin יקבע ע"י הרופא המטפל.

האם התרופות הבאות גורמות לירידת סוכר ולירידת לחץ דם לוריבן מירו ציפרלקס מגבירים חרדה גורמים לאי יציבות בהליכה לחולשת שרירים לבעיות בליעה ? סובלת מהליכה לא טובה מאי יציבןת בהליכה מחולשות ירידות סוכר ולחץ דם תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. התכשיר Lorivan (חומר פעיל Lorazepam) נקשר עם תופעות של ירידה בלחץ דם, תופעה של חרדה, הפרעה בשיווי משקל וחולשת שרירים. התכשיר Miro (חומר פעיל mirtazapine) נקשר עם תופעות של ירידה בלחץ דם, חרדה וסחרחורת אשר עלולה להוביל לפגיעה ביציבות. בנוסף, קיימים דיווחים נדירים (לאחר השיווק) על שינויים בערכי הגלוקוז בדם. התכשיר Cipralex (חומר פעיל Escitalopram) נקשר עם תופעות של ירידה בלחץ דם המופיעה בשינוי תנוחה (תת לחץ דם אורטוסטטי), הופעת חרדה, סחרחורת והפרעות בתנועה. כמו כן, קיימים דיווחים נדירים (לאחר השיווק) על שינויים בערכי הגלוקוז בדם והפרעות בבליעה. בנוסף לאלו, השילוב של תרופות אלו עלול להגביר את האפקט המדכא על מערכת העצבים המרכזית הכולל פגיעה בערנות וביציבות והשילוב התרופתי של Miro ו- Cipralex עלול להוביל ל"סינדרום סרוטונין" אשר מתבטא בסימני אי שקט, חרדה, רעד, נוקשות שרירים, דופק מהיר, לחץ דם גבוה, עלייה בחום גוף ועוד. לא ציינת בשאלתך מחלות רקע ומתי החלו תופעות אלה. על מנת להעריך קשר בין תופעות לוואי לטיפול תרופתי, יש לשלול גורמים נוספים לתופעות וכן להעריך את קשר הזמנים בין הופעת התופעות לתחילת הטיפול או העלאת מינון ועל כן יש לפנות לרופא לבירור פרטני. מאחר והנך נוטלת מספר תרופות המשפיעות על הערנות יש להיות מודעת ולהימנע מביצוע פעולות הדורשות ריכוז וערנות כל עוד קיימת השפעה של התרופות.

שלום בבדיקת דם ערכי הכולסטרול הכללי וכן הכולסטרול הרע היו גבוהים מהטווח העליון של הנורמה. רציתי לשאול האם לתרופות שנטלתי בלילה שלפני הבדיקה יש קשר והשפעה על התוצאות. (לאחר מכן ראיתי בכמה מקומות שאין לקחת אופטלגין לפני בדיקת כולסטרול) 1. אופטלגין 2. טרמדקס בשחרור מושהה 100 מ"ג 3. אמביאן (לשינה) 12.5 מ"ג תודה

לקריאה נוספת והעמקה

על פי היידוע לנו, קיימת אינטראקציה בין נטילת אופטלגין (החומר הפעיל Dipyrone) לבין מספר בדיקות דם (כולל בדיקת רמות כולסטרול וטריגליצרידים), הנערכות תוך שימוש בערכות בדיקה של יצרנים מסוימים, כאשר האינטראקציה מובילה לערכים נמוכים מן הערך האמיתי. ההמלצה היא להימנע מנטילת אופטלגין לפחות 24 שעות לפני ביצוע הבדיקה ובמידה והבדיקות בוצעו בסמוך לנטילת התרופה יש לקחת בחשבון תוצאות שגויות ולבצען שוב לאחר פינוי התרופה מהגוף. לא ידועה לנו השפעה של טרמדקס (חומר פעיל Tramadol) או אמביאן (חומר פעיל Zolpidem) על תוצאות בדיקות דם של רמות שומנים בדם.

26/08/2019 | 14:23 | מאת: ניצנה

התחלתי לקחת ליפיטור בחודשיים האחרונים וכמו כן גם השתבשו לי ערכי בלוטת התריס ... לא לוקחת בצמוד - ויש הרגשה לא טובה- והשינה ממש לא רגועה מתעוררת כל שעה .. אודה לתשובה מהירה האםם להפסיקו ???

לקריאה נוספת והעמקה

Lipitor, המכיל את החומר הפעיל Atorvastatin, שייך למשפחת הסטטינים המשמשים להורדת רמות כולסטרול. ככלל, כל תרופה עלולה לגרום בחלק מהמטופלים לתופעות לא רצויות כאשר תופעת לוואי של נדודי שינה ואף סיוטים הינן תופעת לוואי אשר נקשרו עם שימוש בתכשיר. השימוש בתכשיר ליפיטור לא נקשר עם שינוי בתפקודי בלוטת התריס, אך קיימים דיווחים אודות הפרעות בערכי בלוטת התריס בשימוש עם תכשירים אחרים ממשפחת הסטטינים. לא ציינת בפנייתך האם את מטופלת בתרופות נוספות, ובמידה וכן- האם חל שינוי במינון, האם ערכי תפקוד בלוטת התריס נצפו לאחר ביצוע בדיקות דם והאם הערכים נמצאו לא תקינים. כמו כן, לא פרטת מתי חל השינוי בערכי בלוטת התריס. באופן כללי, תופעה המופיעה בסמיכות לתחילת טיפול או עליית מינון מעלה את הסבירות לקשר סיבתי בין תופעת הלוואי לתכשיר אך יש לפנות לרופא להמשך בירור ומעקב אחר תפקודי בלוטת התריס ואין להפסיק את השימוש בתכשיר ללא ייעוץ רפואי.

22/08/2019 | 00:33 | מאת: הילה

שלום, אימי בת 76, לאחרונה סובלת מערבי ברכיים חמורים. הרופאים הורו לה לקחת תרמדקס נגד הכאבים וכך עשתה במשך 13 ימים. בתקופה זו סבלה מאוד מתופעות לוואי ותחושות כלליות נוראיות, ולכן הפסיקה ליטול את התרופה באופן חד לפני 5 ימים. מאז שהפסיקה השמיעה והראייה שלה הידרדרו, והיא חווה כאבי ראש, לחץ בראש ובעיניים וסחרחורות מרובות. האם מדובר בתופעות ידועות לגמילה מהתרופה? האם זה הפיך? תודה רבה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תרמדקס, המכיל את החומר הפעיל Tramadol, הינו תכשיר המותווה לטיפול בכאב בינוני עד חמור. באופן כללי הפסקת שימוש פתאומית בתכשירים המכילים Tramadol עלולה לגרום לתסמיני גמילה הכוללים בין היתר תופעות של כאב, סחרחורת, הרחבת עישונים וטשטוש ראייה, דמיעה מרובה, צלצולים באוזניים (טינטון) ועוד. על כן, יש להפסיק את נטילת התכשיר באופן הדרגתי ולהיוועץ ברופא לפני הפסקת הטיפול. תסמיני הגמילה לרוב הפיכים כאשר הפחתה בתסמינים צפויה להיות מורגשת בין 15 ל-30 שעות לאחר הפסקת הנטילה אך זמן זה עלול להתארך עד מספר ימים כתלות בגיל, משך הטיפול בתכשיר, המינון שניטל וכן האם נלקח Tramadex בשחרור מיידי או מושהה (tramadex OD). מומלץ לפנות לרופא המטפל, ליידע אותו אודות התסמינים ולהיוועץ עמו על הטיפול המתאים.

19/08/2019 | 14:20 | מאת: יסמין

שלום רב, לאור המחסור בשוק של טבליות 50 מ ג .האם ניתן לחצות את טבלית ה 100 מ ג.? תודה רבה,

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר לוסטרל, מכיל את החומר הפעיל Sertraline המעכב קליטה חוזרת של סרוטונין. על פי אתר משרד הבריאות, קיים מחסור זמני בתכשיר והוא צפוי לחזור למלאי ב 10.2019. חשוב להדגיש כי אין להפסיק את הטיפול בתכשיר באופן פתאומי ללא התייעצות עם רופא מחשש להופעת תסמיני גמילה. על פי העלון המאושר לתכשיר, אין מידע על חציה של התכשיר לוסטרל 100 מ"ג ועל כן לא ניתן לחצותו. עם זאת, קיימת חלופה גנרית במינון של 50 מ"ג אשר זמינה בבתי המרקחת. תכשירים גנריים מכילים את אותו חומר פעיל באותו המינון, לטיפול באותה ההתוויה ובבדיקת התכשירים הגנריים, נערכות בדיקות השוואתיות רבות כאשר תכשיר גנרי מאושר ככזה רק לאחר שהוכיח כי אין הבדל מובהק בינו ובין תכשיר המקור, כמו כן, במרבית המטופלים, בהחלפת טיפול לתכשיר גנרי לא צפוי להיות שינוי בתגובה לטיפול. מומלץ לפנות לרופא המטפל ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך הטיפול.

19/08/2019 | 12:26 | מאת: אא

עקב כאבי גב לוקחת בהוראת הרופא מזה 3 חודשים, טרגין 5 מג פעמיים ביום וגם 4 פעמים אקמול 500 מג. לאחרונה החלה חולשה בשרירי הידיים והרגליים וכאבים בזרועות. כמו כן הידיים נרדמות כל הזמן. אני מעוניינת לנסות הפסקת התרופות. איך להפחית בהדרגה? לקחת פעם ביום? להחית אקמול? אודה מאד לעזרה

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר Targin מכיל את החומרים הפעילים Oxycodone ו-Naloxone, התכשיר הינו משכך כאבים בעל מרכיב ממשפחת האופיואידים ומותווה לכאב בינוני עד חמור. תופעות לוואי של חולשה, כאבי שרירים וכן התכווצות שרירים הינן תופעות אשר נקשרו לשימוש בתכשיר. הפסקת שימוש פתאומית בתכשירים אלה עלולה לגרום לתסמיני גמילה ועל כן, יש להיוועץ ברופא לפני הפסקת טיפול. קיימות מספר שיטות להפחתת המינון כאשר שיטה מקובלת היא הורדה של כ-10% מהמינון פעם בשבוע (שיטה זו מתאימה רק כאשר משך הנטילה היה מספר חודשים מעטים בלבד) עם זאת, חשוב כי פרוטוקול הירידה ההדרגתית מתרופות ממשפחת האופיואידים יותאם פרטנית וילווה ע"י רופא במטרה למנוע ככל הניתן תסמיני גמילה ולאפשר שליטה מקסימלית בכאב.

18/08/2019 | 22:28 | מאת: מאיה גניש

ךקחתי פרדניזון למשך 3-4 שנים, לא בקביעות (כל יום) אבל כן בתדירות מאוד גבוהה כיוון שיש לי אסטמה קשה הייתי לוקחת כל פעם שהיה לי קשה לנשום. לא ידענו את התופעות לוואי של התרופה ואף אחד אף פעם לא הסביר לנו ועליתי המון במשקל למרות כל הדיאטות שעשיתי באותה התקופה. לפני בערך חצי שנה הפסקתי לשתות את התרופה אבל אני עדיין לא מצליחה לרדת במשקל למרות הפחתת כמות האוכל שאני אוכלת בצורה משמעותית. מה יש לעשות בעניין?

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר פרדניזון שייך לקבוצת תכשירים משפחת הסטרואידים. סטרואידים מהווים טיפול במגוון של מחלות, לרוב דלקתיות בהן ישנו צורך למתן את התגובה הדלקתית הקיימת בגוף. תופעת הלוואי של עליה במשקל והשמנה הינה תופעת לוואי ידועה בשימוש בסטרואידים כאשר השימוש בסטרואידים מקושר להופעת מכלול של תסמינים האופייניים ל "תסמונת קושינג" כגון השמנה, הופעת רקמות שומן בגב ובצוואר, שינויים בעור, התנפחות של הפנים, מצבי רוח, דיסליפידמיה ועוד. הסבירות לתופעת הלוואי וחומרתה עולה עם המינון ומשך השימוש בסטרואידים. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל או רופא מומחה באנדוקרינולוגיה לגבי תופעת הלוואי והירידה במשקל. כמו כן ניתן להתייעץ עם דיאטנית לגבי תפריט אכילה מותאם.

18/08/2019 | 15:18 | מאת: קרינה

שלום, מבקשת לדעת אם יש אינטראקציה בין ואייפקס 150 וטרגין? ובכלל לוקחת וואיפקס הרבה שנים. האם זה בסדר ואיזו סכנה יכולה להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר VIEPAX, המכיל את החומר הפעיל VENLAFAXINE שייך למשפחת ה-SNRIs החוסמת קליטה חזרה של נוראדרנלין וסרוטונין במוח. נטילה במקביל לתכשיר Targin (המכיל את החומרים הפעילים Oxycodone ו-Naloxone ומותווה לכאב בינוני עד חמור) עלולה לגרום לעלייה ברמות סרוטונין כיוון שגם ל-Targin יש השפעה על רמות סרוטונין. סרוטונין הינו נוירוטרנסמיטור (מוליך עצבי) אשר עלייה ברמתו עלולה לגרום ל"תסמונת סרוטונין" אשר מתבטאת בסימני אי שקט, חרדה, רעד, נוקשות שרירים, דופק מהיר, לחץ דם גבוה, עלייה בחום גוף ועוד. השילוב ניתן כאשר הרופא מחליט כי התועלת הצפויה מהטיפול עולה על הסיכון הפוטנציאלי מהשילוב בהתחשב במצב הרפואי וגורמי הסיכון של המטופל. יש להיות מודע לתופעת הלוואי האפשרית וליידע את הרופא במידה ומתרחשת. יש לציין כי הפסקת נטילה של כל אחד מהתכשירים אותם ציינת עלולה לגרום להופעת תסמיני גמילה ועל כן יש להיוועץ ברופא לפני הפסקת טיפול. להלן קישור לדף המידע הבטיחותי על הסיכון לתלות והתמכרות. https://www.health.gov.il/unitsoffice/hd/mti/drugs/risk/doclib/opioids_he.pdf

17/08/2019 | 10:27 | מאת: האם ניתן לקחת כדור אנלדקס עם כדור ארקוקסיה

שלום ברצוני לשאול האם ניתן לקחת כדור אנלדקס ואלמו עם כדור ארקוקסיה לכאב בברך האם ניתן לקבל זריקת ולטרן עם כדור לחץ דם אמלו

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר Enaladex המכיל את החומר הפעיל Enalapril שייך למשפחת התכשירים מעכבי ה -ACE (מעכבי האנזים המהפך) אשר מותווה לטיפול ביתר לחץ דם, אי ספיקת לב, וכטיפול לאחר התקף לב. התכשיר Amlow המכיל את החומר הפעיל Amlodipine הינו תכשיר ממשפחת חסמי תעלות הסידן, אשר מותווה (בין השאר) לטיפול ביתר לחץ דם. לתרופות ממשפחת מעכבי ה ACE כמו אנלדקס אפקט מטיב על הכליות ואף ניתנות להאטת התקדמות מחלת כליות כרונית. עם זאת לעיתים תרופות אלו עלולות לגרום להחמרה בתפקודי כליות בעיקר בחולים בעלי גורמי סיכון. התרופה ארקוקסיה, שהחומר הפעיל בה הוא Etoricoxib שייכת למשפחת ה NSAIDS (תרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידיות), ומעכבת את האנזים COX-2 באופן סלקטיבי. גם התכשיר Voltaren המכיל את החומר הפעיל Diclofenac sodium שייך למשפחת ה NSAIDS. תכשירים משפחת התרופות NSAIDs, בעלי פוטנציאל לפגיעה כלייתית בעיקר במטופלים עם גורמי סיכון על כן, כאשר תרופות ממשפחת ה- ACE נלקחות עם תכשיר מקבוצת NSAID's כגון ארקוקסיה קיים סיכון מוגבר לפגיעה כלייתית ועליה בלחץ דם. יש לציין כי בנוסף להעלאת הסיכון לפגיעה כלייתית שימוש בתכשירים מקבוצת NSAIDs עלול להעלות את הסיכון לתופעות לוואי לבביות כגון צבירת נוזלים, עליה בלחץ דם, אוטם שריר הלב (התקף לב) ושבץ. לפיכך הטיפול בתרופה מומלץ לפרק הזמן הקצר ביותר ובמינון הנמוך ביותר היעיל בכלל המטופלים ואילו במטופלים הסובלים ברקע ממחלות קרדיווסקולריות שונות כגון: מחלת לב איסכמית, אי ספיקת לב, יתר לחץ דם לא מאוזן ועוד, השימוש בתכשיר מהווה התווית נגד (אסור לשימוש). במקרים בהם יש צורך בשילוב בתרופות אלו מומלץ להיוועץ ברופא המטפל על מנת לבדוק את הסיכון מול התועלת של השימוש בתרופה.

14/08/2019 | 05:11 | מאת: מיכאל

לחמותי בת 89 יש כאבי רגליים חזקות. יש לה סוכרת. איזה משחה משככי כאבים פוגעת פחות בכליות?

לקריאה נוספת והעמקה

באופן כללי, יש להיוועץ עם הרופא המטפל המכיר את הרקע הרפואי, על מנת להתאים את הטיפול המתאים ביותר למצבה של חמותך. עם זאת, יש לציין כי קיימים תכשירים לשיכוך כאבים הזמינים גם כמשחות השייכים למשפחת ה NSAIDs (תרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידיות), כאשר תכשירים אלה בעלי סיכון מוגבר לפגיעה כלייתית במיוחד במטופלים בעלי גורמי סיכון כגון נטילה של תרופות נוספות בעלות פוטנציאל לפגיעה כלייתית. מאחר והחומרים הפעילים ממשפחת הNSAIDs הקיימים גם במשחות בעלי יכולת ספיגה למערכת הדם – השימוש בתכשירים אלו אינו מומלץ למטופלים עם פגיעה קיימת או סיכון גבוה לפגיעה כלייתית.

12/08/2019 | 11:42 | מאת: Keren

שלום רב, בת 40 לאחרונה אובחנתי עם פגיעה עצבית נוירפתית בסיבים הדקים לאחר וירוס. הפגיעה גורמת לכאבים מאוד חזקים בארבעת הגפיים עם נימולים קשים. הנוירולג הציע להתחיל לקחת סטרואידים פרדניזון 5 מג לבדיקת השפעה חיובית על הסיבים למשך כחודש ימים. האם במקרה כזה הסטרואיד יכול לעזור? האם מינון כזה אינו יכול לפגוע בפוריות? איזה תופעות לוואי במינון כזה עליי לצפות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר פרדניזון שייך לקבוצת תכשירים משפחת הסטרואידים. סטרואידים מהווים טיפול במגוון של מחלות, לרוב דלקתיות בהן ישנו צורך לדכא את פעילות המערכת החיסונית של הגוף ולמתן את התגובה הדלקתית. תופעות לוואי הנובעות משימוש בסטרואידים הן לרוב תלויות מינון ושכיחותן עולה בשימוש במינונים גבוהים של סטרואידים. עם זאת, הרבה מתופעות הלוואי של סטרואידים עלולות להתרחש גם כאשר נוטלים מינונים נמוכים אך באופן ממושך וכרוני. ישנם מחקרים שונים על השפעות של סטרואידים, והמינון הנלקח/משך הלקיחה לא תמיד יכולים לנבא במדויק הופעה של תופעת לוואי כזו או אחרת. יחד עם זאת ניתן לומר שהרבה מתופעות הלוואי של סטרואידים נובעות משימוש בסטרואידים של 3 שבועות לפחות או לשימוש במינון גבוה (למעלה מ 20 מ"ג ביום). תופעת הלוואי השכיחה של נטילת סטרואידים (אף במינון נמוך של 5 מ"ג ליום) כוללת הופעת תסמינים האופייניים ל"תסמונת קושינג" כגון פנים עגולות (פני ירח), הופעת רקמת שומן עודפת בגב וצוואר אחורי, עליה במשקל, השפעה על העור (העור נעשה דק יותר) והופעת שטפי דם קטנים תת עוריים, אקנה, סימני מתיחה, עליה בהופעת שיער (הירסוטיזם) ושינויים במצבי רוח. כמו כן יתכנו הפרעות עיניות אך בד"כ לאחר טיפול ממושך בסטרואידים. תופעות לוואי נוספות בשימוש בסטרואידים אשר לרוב מתרחשות תחת טיפול במינונים גבוהים יותר כוללות אצירת נוזלים ועליה בלחץ דם, עליה ברמות הסוכר והשומנים בדם, עליה בסיכון לשברים ועליה בסיכון לזיהומים. לרשימת תופעות הלוואי המלאה יש לעיין בעלון לצרכן המופיע במאגר התרופות באתר משרד הבריאות. https://data.health.gov.il/drugs/alonim/Rishum_9_121478018.pdf לשאלתך, נטילת סטרואידים במינון נמוך לא נקשרה עם פגיעה בפוריות האשה. חשוב לציין כי יש להקפיד לקחת סטרואידים על קיבה מלאה ועדיף (אלא אם נאמר אחרת על ידי הרופא) בבוקר וכן לפנות לרופא בכל הרגשה כללית רעה או תופעת לוואי.

10/08/2019 | 15:30 | מאת: תגובות בין תרופתיות

שלום רב אני לוקחת מזה זמן רב אתירוקס (אלטרוקטין), סימבסטיין ווקטור פלוס. מזה חודשיים גם לוקחת סרנדה שנתנה פסיכיאטרית. לאחרונה סובלת משלשולים ואני לפני נסיעה לחו"ל, וזה לא הזמן לשנות תרופה. האם יש התנגשות בין אימודיום או קלבטן או טסקטן - נגד שלשולים ובין התרופות הרגילות שלי? בתודה מראש, דליה

לקריאה נוספת והעמקה

אין אינטראקציה בין תרופתית ידועה בין התכשירים שציינת שאת נוטלת באופן קבוע ובין נטילת אימודיום. במידה ואת נוטלת קלבטן השילוב עלול להעלות את הסיכון לדימום ועל כן יש לעקוב אחר הופעת דימומים או שטפי דם תת עוריים חדשים. טסקטן אינו מוגדר כתרופה ועל כן מידע על אינטראקציות עם תרופות אחרות הינו מוגבל. יש לציין כי שלשולים הינה תופעת לוואי אפשרית לתכשיר סרנדה ומאחר ולא ציינת רקע רפואי מלא, גיל והאם השלשולים התרחשו בסמוך לתחילת נטילת התכשיר סרנדה, רצוי לעדכן את הרופא המטפל בכל טיפול תרופתי או תוסף תזונה חדש וכן הופעה של תופעת לוואי חדשה.

תודה רבה דוקטור עזר לי מאד ! דליה פורן

10/08/2019 | 03:59 | מאת: אוסטפורוזיס גבוהה ופרוליה

האם כחולת סרטן השד בעבר, וקבלת זריקות פרוליה לאחר הפסקת התאמוקסיפן, עלולה להגביר תופעת סרטן שנית?

לקריאה נוספת והעמקה

Prolia אשר החומר הפעיל בו הינו Denosumab , הינו תכשיר המכיל נוגדן המעכב אוסטאוקלסטים (תאים הורסי עצם) ומותווה לאוסטאופורוזיס ולאיבוד עצם. לא ידוע על חזרה של סרטן השד כתוצאה מנטילת פרוליה ואף יש לציין כי החומר הפעיל Denosumab בתכשיר אחר (המכיל מינון גבוה יותר) משמש למניעת שברים וסיבוכים בעצמות כתוצאה מגרורות בעצמות בעקבות סרטן השד. חשוב לציין כי לפני תחילת הטיפול יש לבצע בדיקת שיניים ולהקפיד על היגיינת שיניים במהלך הטיפול על מנת להפחית סיכון לתופעת לוואי של נמק של עצם הלסת. כמו כן במהלך הטיפול יש להקפיד על נטילת תוספי סידן וויטמין D על מנת למנוע רמות סידן נמוכות.

07/08/2019 | 08:42 | מאת: אביב

שלום אני עם פריצה חמורה בגב רציתי לדעת עם אני לוקח זלידר בבוקר ובערב טרגין . עשיתי זריקת בלוק ועדין יש כאבים . שאלתי לגבי עירבוב המשכחי כאבים .

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל, רצוי לטפל בתרופות נוגדות כאב במינון הנמוך ביותר ולזמן הקצר ביותר הנדרש. ההחלטה על סוג התכשיר, המינון ומשך הטיפול נקבע אינדיבידואלית לפי הרקע של המטופל ולפי ההתוויה על ידי הרופא המטפל. התכשיר Targin מכיל את החומרים הפעילים Oxycodone ו- Naloxone התכשיר Zaldiar מכיל את החומרים הפעילים PARACETAMOL במינון 325 מ"ג ו TRAMADOL במינון 37.5 מ"ג . שני התכשירים הינם משככי כאב בעלי מרכיבים ממשפחת האופיואידים ומותווים לכאב בינוני עד חמור. תכשירים אלה משפיעים על מערכת העצבים המרכזית ושילובם עלול להוביל לדיכוי של מערכת העצבים המרכזית, פגיעה בערנות ודיכוי נשימתי. בנוסף, כיוון ששני תכשירים אלה בעלי השפעה על רמות סרוטונין השילוב התרופתי עלול להוביל לעליה ברמות סרוטונין. סרוטונין הינו נוירוטרנסמיטור (מוליך עצבי) אשר עלייה ברמתו עלולה לגרום ל"תסמונת סרוטונין" אשר מתבטאת בסימני אי שקט, חרדה, רעד, נוקשות שרירים, דופק מהיר, לחץ דם גבוה, עלייה בחום גוף ועוד. ככלל, השילוב ניתן כאשר הרופא המטפל מחליט כי התועלת הצפויה מהטיפול עולה על הסיכון הפוטנציאלי מהשילוב בהתחשב במצב הרפואי וגורמי הסיכון של המטופל. יש להיות מודע לתופעות הלוואי האפשריות וליידע את הרופא במידה ומתרחשות. חשוב להדגיש כי על רופא אחד לנהל את הטיפול בכאב בתכשירים ממשפחת האופיואידים ולעקוב אחר יעילות הטיפול ותופעות הלוואי. כמו כן הפסקת שימוש פתאומית בתכשירים אלה עלולה לגרום לתסמיני גמילה ועל כן יש להיוועץ ברופא לפני הפסקת טיפול. להלן קישור לדף המידע הבטיחותי על הסיכון לתלות והתמכרות: https://www.health.gov.il/unitsoffice/hd/mti/drugs/risk/doclib/opioids_he.pdf

אחרי זריקת פרוליה מתי אפשר לעשות עקירה או שתל?

לקריאה נוספת והעמקה

Prolia אשר החומר הפעיל בו הינו Denosumab , הינו תכשיר המכיל נוגדן המעכב אוסטאוקלסטים (תאים הורסי עצם) ומותווה לאוסטאופורוזיס ולאיבוד עצם. לתכשיר זה תופעת לוואי נדירה הנקראת נמק של עצם הלסת (ONJ) אשר עלולה להופיע הן במהלך השימוש בתכשיר והן לאחר הפסקת השימוש ואשר עלולה להתבטא בכאב, נפיחות, דלקת מקומית ואף שבר בלסת. חשוב לציין כי תופעת לוואי זו הופיעה בעיקר בחולים אונקולוגים ומבוגרים, וכי התופעה נדירה במטופלים ב Prolia להתוויה של אוסטאופורוזיס (בו הזריקה ניתנת אחת לחצי שנה). כמו כן, תופעת לוואי זו אינה יחודית רק לתכשיר prolia אלא גם לתכשירים נוספים המשמשים לטיפול באוסטאופורוזיס. פעולה כירורגית בחלל הפה כגון עקירה או שתל הינה גורם סיכון להתפתחות תופעת לוואי זו (הסיכון ל ONJ במטופלי prolia עומד על 0.1%, ועולה לכ 0.15% לאחר עקירה) ולכן במהלך הטיפול בתרופה עדיף להימנע מטיפולים אלו. ההמלצה המקובלת הינה להשלים את הטיפולים הדנטליים לפני תחילת הטיפול בתרופות לאוסטאופורוזיס ולהקפיד על היגיינת הפה במהלכו. במידה ומתפתח צורך בטיפול שיניים במהלך השימוש בתכשיר, מומלץ לבצע את הפרוצדורה ה"שמרנית" ביותר ולהימנע ככל הניתן מפרוצדורות פולשניות. ככלל, בכל טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי ומטופלים בתכשיר להתוויה של אוסטאופורוזיס (או מחלה שאינה ממאירה אחרת) ואשר אינם מטופלים בסטרואידים סיסטמיים במקביל, נחשבים בקבוצת סיכון נמוכה להתפתחות תופעת הלוואי. במידה ונזקקים לעקירה או שתל תוך כדי טיפול הסיכון האינדיבידואלי של כל מטופל לשברים אוסטאופורוטיים ישקל כנגד הנחיצות והדחיפות בביצוע העקירה או השתל כאשר אם מדובר בטיפול שיניים דחוף ואין אופציה טיפולית אחרת, ההמלצה הינה לבצע את הפרוצדורה. עם זאת, אין מספיק מידע על מנת לקבוע באופן חד משמעי את תקופת ההמתנה מהטיפול בתכשיר ועד לביצוע פרוצדורה פולשנית שכזו וההמלצות היום אינן חד משמעיות. לאור זאת, יש להיוועץ ברופא השיניים וברופא המטפל על מנת לקבל ייעוץ פרטני. למידע נוסף על תופעת הלוואי מומלץ לעיין בכרטיס המידע הבטיחותי למטופל המופיע באתר המחלקה לניהול סיכונים: https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/MTI/Drugs/risk/DocLib/Prolia_Patient_safety_information_Card_ONJ.pdf

06/08/2019 | 19:56 | מאת: יענקי

מזה שנים רבות אני סובל מכאבי צוואר כרוניים המוקרנים לחגורת הצוואר לפני שנה נטלתי כדורי אלטרול בהדרגה עד למינון 37.5 והפסקתי כיוון שלא הרגשתי שיפור בכאבים במהלך החודשים נטלתי תרופות אחרות כגון סימבלטה ויאפקס ברינטליקס .לצערי ללא שיפור לא מזמן עברתי ניתוח שאיבת דיסק בצוואר עקב בלטים ללא שיפור בכאבים אבקש לשאול אם אני יכול ליטול שוב את כדורי האלטרול בהדרגה כדי להגיע למינון גבוה יותר מ 37.5 על מנת להקל על הכאבים בהזדמנות אבקש מכם להמליץ על רופא המטפל מכאבים בגין דיסטוניה תודה יענקלה

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר אלטרול מכיל את החומר הפעיל Amitriptyline hydrochloride ושייך למשפחת התרופות הטריציקליות. התכשיר מיועד לטיפול בדיכאון (בנטילה של מינונים גבוהים) ולטיפול בכאב (בנטילת מינונים נמוכים יותר). המינונים השכיחים המשמשים לטיפול בכאב נעים בין 10-75 מ"ג ליום כתלות בסוג ומקור הכאב אך רצוי להשתמש במינון הנמוך ביותר האפקטיבי עקב חשש מהופעה או החמרה של תופעות לוואי עם נטילת התכשיר. פורום זה נועד לתת מענה לשאלות הקשורות לתופעות לוואי הנובעות מטיפול תרופתי או תגובות בין תרופתיות. לא נוכל להמליץ על רופא ספציפי במסגרת הפורום אך מומלץ להיוועץ עם רופא מומחה בכאב או נוירולוג על מנת להתאים את הטיפול המתאים למצבך.

03/08/2019 | 20:50 | מאת: Mor

אני נוטלת תרופות נגד חרדה כבר מספר שנים. בשנה האחרונה התחלתי ליטול לוסטרל (150) לצערי בחודש האחרון לא ניתן להשיג את התרופה בשום בית מרקחת. מה שהוביל אותי באופן זמני לא ליטול תרופות (אני מאוד חוששת לקחת תחליפים-בעבר, עם תרופות אחרות, זה לא עזר לי) אני כבר יותר משבוע ללא תרופה. ביומיים האחרונים אני סובלת הרבה מסחרחורות בחילות וחולשה. האם זה יכול להיות קשור? מה אני עושה במקרה שהתרופה לא בנמצא? תודה על העזרה!

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר לוסטרל, מכיל את החומר הפעיל Sertraline, על פי אתר משרד הבריאות, קיים מחסור זמני בתכשיר והוא צפוי לחזור למלאי ב 10.2019. חשוב להדגיש כי אין להפסיק את הטיפול בתכשיר באופן פתאומי ללא התייעצות עם רופא מחשש להופעת תסמיני גמילה. התופעות אותן ציינת תואמות לתסמיני גמילה לאחר הפסקה של נטילת התכשיר. תסמיני הגמילה השכיחים כוללים: סחרחורת, חוסר תחושה, הפרעות שינה, חרדה או אי שקט, כאבי ראש, בחילה והקאות. יש לציין כי קיימת חלופה גנרית לתכשיר אשר זמינה בבתי המרקחת. תכשירים גנריים מכילים את אותו חומר פעיל באותו המינון, לטיפול באותה ההתוויה ובבדיקת התכשירים הגנריים, נערכות בדיקות השוואתיות רבות כאשר תכשיר גנרי מאושר ככזה רק לאחר שהוכיח כי אין הבדל מובהק בינו ובין תכשיר המקור, כמו כן, במרבית המטופלים, בהחלפת טיפול לתכשיר גנרי לא צפוי להיות שינוי בתגובה לטיפול. מומלץ לפנות לרופא המטפל ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך הטיפול.

02/08/2019 | 13:33 | מאת: תופעות לוואי acid folic

היי, לאחר בדיקות דם יש לי חוסר של חומצה פולית בגוף , התחלתי לקחת את הכדורים שהרופאה הביאה לי , לאחר כמה ימים התחלתי להרגיש תופעות לוואי חולשות עייפות דופק קצת חזק, רציתי לדעת אם זה הגיוני התופעות לוואי האלה ( כמובן שהטיפול אמור להיות רק חודש

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים וכאשר תופעה מתרחשת בסמוך להתחלת טיפול תרופתי עולה הסבירות כי קיים קשר בין התופעה לטיפול. לא ציינת בשאלתך האם הכדורים שהינך נוטלת הם כדורי חומצה פולית אך במידה שכן התופעות שציינת אינן אופייניות לטיפול בחומצה פולית. לא ציינת רקע רפואי והאם הינך נוטלת תרופות נוספות על כן מומלץ לפנות לרופא לבירור.

31/07/2019 | 15:34 | מאת: אורטל

הייתי רוצה לדעת סיימתי לקחת את כדור הארקוקסיה ולאחר שלושה ימים החלו תופעות הלוואי כגון חולשה, עייפות, שילשולים ,תחושה לא טובה בבטן. ואמיתי לדעת האם זה אמור לקרות וכמה זמן התופעות אמורות להמשיך?

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה ארקוקסיה, שהחומר הפעיל בה הוא Etoricoxib , שייכת למשפחת ה NSAIDS (תרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידיות), ומעכבת את האנזים COX-2 באופן סלקטיבי. ככלל, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. התופעות שציינת הינן תופעות לוואי המקושרות לטיפול בארקוקסיה כאשר במבחנים פרמקוקינטיים נמצא כי זמן מחצית החיים של התכשיר (מדד למשך הזמן שהתרופה נמצאת בדם) הינו 22 שעות ועל פי הערכות פשטניות התרופה תתפנה מהגוף לאחר כ- 4.5 ימים. מכאן, סביר להניח כי לאחר 3 ימים התכשיר טרם התפנה לחלוטין מהגוף ועל כן לא ניתן לשלול קשר בין התופעות שציינת לנטילת התכשיר. יש לציין כי לא ציינת את מצבך הרפואי או תרופות נוספות אשר הינך נוטלת כמו גם משך הזמן בו נטלת את התכשיר. במידה ואין שיפור במצבך הרפואי מומלץ לפנות לרופא.

31/07/2019 | 10:44 | מאת: רוני

האם יש קשר בין לקיחת דופלקס להיווצרות טחורים פנימיים?

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר דופלקס המשמש לטיפול ביתר לחץ דם מכיל את החומרים הפעילים amlodipine שהינו חוסם תעלת סידן ו-valsartan חוסם פעילות אנגיוטנסין 2. מבין תופעות הלוואי האפשריות, התכשיר עלול לגרום לעצירות אשר יכולה להוביל להיווצרות של טחורים. ככלל, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים וכאשר תופעה מתרחשת בסמוך להתחלת טיפול תרופתי עולה הסבירות כי קיים קשר בין התופעה לטיפול עם זאת, יש לשלול גורמים נוספים לתופעה. מומלץ ליידע את הרופא המטפל על מנת לקבל טיפול מתאים.

30/07/2019 | 20:02 | מאת: שירית

באם עליי ליטול זטו ל 6 ימים האם להפסיק להשתמש בציפרלקס אותה אני נוטלת בקביעות ?

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה Cipralex מכילה את החומר הפעיל Escitalopram אשר משפיעה על קליטת הסרוטונין במוח והתרופה זטו אשר הינה תרופה אנטיביוטית מכילה את החומר הפעיל Azithromycin. בכל טיפול תרופתי בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה, קיימת אפשרות לתופעות לוואי בחלק מהמטופלים כאשר שתי התרופות הללו במצבים מסוימים עלולות לגרום להארכת מקטע QT באק"ג. גורמי הסיכון להארכת מקטע QT היסטוריה של הארכת מקטע QT, היסטוריה משפחתית של הארכת מקטע QT, רמות אלקטרוליטים שאינן תקינות כמו רמות אשלגן או מגנזיום נמוכות, גיל מבוגר, מחלת לב כמו קצב לב איטי, שילוב עם תרופות אחרות המאריכות QT ועוד. לפני מתן שילוב תרופתי כזה או הפסקת הטיפול בציפרלקס בזמן הטיפול בזטו יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי ובמקרים מסויימים לבצע ניטור אק"ג במהלך הטיפול המשולב. לא ציינת בשאלתך רקע רפואי ותרופות נוספות שהינך לוקחת על כן למידע פרטני בהתאם למצבך הרפואי ולגילך יש לפנות לרופא.

30/07/2019 | 15:29 | מאת: נוי

שלום תקופה ארוכה אני סובלת מדלקת בגיד ביד שמאל עקב החזקת התינוק. תרופות ופיזותרפיה לא עזרו. הפנו אותי לראומטולוג והוא נתן לי זריקה עזרקאין 1 אחוז ודיפרוספן 2cc עשיתי את הזריקה לפני יומיים ועדיין יש לי כאבים. האם זה תקין? מה עליי לעשות? אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

Diprospan הינה תמיסה להזרקה המכילה 2 נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone הראשונה מסיסה, נספגת במהירות עם הזרקת התכשיר ותורמת לפעילות המהירה של התכשיר (תחילת השפעה צפויה להתקבל תוך מספר דקות ועד מספר שעות כתלות בשוני בין מטופלים) והשנייה נספגת באופן איטי ובכך מאפשרת שליטה בסימפטומים לתקופה ממושכת- אשר יכולה להמשך גם מספר שבועות. התכשיר Diprospan מוזרק בד"כ עם Esracain המכיל את החומר הפעיל Lidocaine hydrochloride אשר משמש לאלחוש מקומי זמני והשפעתו צפויה להתקבל החל ממספר דקות עד כשעתיים ממתן התכשיר כתלות בשוני בין מטופלים. מומלץ לפנות לרופא לבירור וקבלת הנחיות להמשך טיפול.

28/07/2019 | 08:12 | מאת: אלמוג

אם לוקחים כמות של עד 50 מג טומפקס ביום זה יכול לפגוע ביעילות של הגלולות? או שפגיעה ביעילות זה רק כאשר לוקחים מינון גבוה? ואם כן אז מה נחשב מינון גבוה? אני לוקחת 50 מג ביום ולוקחת גלולות ואני רוצה לדעת אם אני צריכה לחשוש..?

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר טופמקס, המכיל את החומר הפעיל Topiramate, בעל השפעת גומלין פוטנציאלית עם גלולות משולבות למניעת הריון (המכילות מרכיב אסטרוגני ומרכיב פרוגסטרון) ועלול לגרום לירידה ביעילותן של הגלולות כתוצאה מהגברת הפינוי של המרכיב האסטרוגני מהגוף. ירידה בריכוז האסטרוגן, בנטילת טופמקס, מתועדת בעיקר במינונים גבוהים של 200 מ"ג ליום ומעלה אך קיים תיעוד של ירידה קטנה בריכוז גם במינונים הקטנים מ200 מ"ג ומכאן שלא ניתן לשלול ירידה קטנה ביעילות הגלולות כאשר טופמקס נלקח במינון הקטן מ 200מ"ג. יש לציין כי לא ציינת בשאלתך את סיבת הנטילה של טופמקס שכן אם מדובר בנטילה לשם מניעת מיגרנות יש להשתמש באמצעי המניעה המתאימים ביותר במקרה של מיגרנות. יש להתייעץ עם רופא מומחה לגניקולוגיה בשאלה של התאמת אמצעי המניעה המתאים ביותר.

26/07/2019 | 23:42 | מאת: גילה

שלום, לפני כ-3 חודשים התחלתי טיפול בטגרטול (בגלל חשד לאפי.) מאז רמות הסוכר שלי עלו עד-350 בבוקר

לקריאה נוספת והעמקה

טגרטול המכיל את החומר הפעיל Carbamazepine מותווה (בין היתר) לטיפול באפילפסיה. ככלל, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים וכאשר תופעה מתרחשת בסמוך להתחלת טיפול תרופתי עולה הסבירות כי קיים קשר בין התופעה לטיפול. יש לציין כי עליה ברמות גלוקוז עלולה להתרחש גם על רקע של לחץ נפשי, מחלות מסוימות כגון זיהומים וצריכת מזונות המעלים את רמות הגלוקוז. יש לעקוב באופן הדוק אחר רמות הגלוקוז ולפנות לרופא לבירור וקבלת הנחיות בהקדם.

קניתי כדורים שלHSN100 שאלתי היא האם לקחת שני כדורים ליום מאחר ואני עברתי ב30 שנים את הגיל המצויין על קופסת הכדורים

לקריאה נוספת והעמקה

HSN 100 הינו תוסף תזונה כאשר המידע אודות יעילות, בטיחות ואיכות של תוספי תזונה הינו מוגבל. על פי הוראות השימוש יש לקחת טבליה אחת ליום עם האוכל על כן במידה ודרוש מינון אחר יש להתאים את המינון הנדרש עם הרופא המטפל המכיר את הרקע הרפואי והתרופות או תוספי תזונה נוספים שהנך נוטל. לא ציינת בשאלתך את הרקע לנשירת השיער והאם הנשירה התחילה או הוחמרה לאחרונה. נשירת שיער עלולה לנבוע ממצבים רבים כגון חסרים תזונתיים, מצב הורמונלי וגנטיקה על כן מומלץ לערוך בירור גם לסיבת הנשירה.

21/07/2019 | 18:25 | מאת: בלה

שלום אני בעלת אי סבילות חריפה ללקטוז. שנים לחץ הדם שלי היה מאוזן באמצעות טריטייסט(שאינו מכיל לקטוז) לאחרונה התברר כי אני רגישה גם לרמפריל (כאבי בטן קשים) התרופות דיובן וולסראטן שאינן מכילות רמפריל ולקטוז לא פעלו כמצופה. הוסבר לי בקופח(כללית ) כי במחשב אין רישום החומרים הבלתי פעילים בתרופות ולכן, בבדיקת העלונים, לא איתרו עבורי תרופה מתאימה. אבקש לקבל רשימת התרופות ללחץ דם שאינן מכילות כאמור רמפריל ולקטוז , כולל אילן שאינן בסל התרופות על מנת שהרופאה תוכל להתאים תרופה עבורי. תודה. בלה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, למיטב ידיעתי, לא קיימת רשימה מסודרת של כל התכשירים המשווקים בישראל ותכולת הלקטוז שלהם. בנוסף, קיימות משפחות רבות וטיפולים רבים ליתר לחץ דם והטיפול מותאם ע"י רופא בלבד כתלות במצב הרפואי כולל מחלות רקע ותרופות נוספות. להלן קישור למאגר התכשירים הרשומים במדינת ישראל: https://data.health.gov.il/drugs/index.html#/byDrug ניתן למצוא עבור חומר פעיל את כלל התכשירים הרשומים ועבור כל תכשיר את העלון לצרכן, המכיל מידע אודות החומרים הבלתי פעילים, ביניהם לקטוז. במידה והנך מעוניינת בבירור על תכשיר מסוים, נא עדכני.

21/07/2019 | 06:21 | מאת: עדן

שלום ד"ר האם התרופה לוראזפאם-Lorivan, גורמת לתיאבון מוגבר? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

חשוב להבין כי כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. לוריון, המכיל את החומר הפעיל Lorazepam, הינו תכשיר ממשפחת הבנזודיאזפינים. שינוי בתיאבון (הכוללים עליה או ירידה) מצוין כתופעת לוואי נדירה במהלך השימוש בתכשיר. חשוב להדגיש כי במידה והינך מטופלת בתרופה, אין לבצע שינויים בטיפול ללא היוועצות ברופא.

18/07/2019 | 22:19 | מאת: עמי

קיבלתי משחה זו למריחה ל-21 יום פעמיים ביום ולאחר שבוע גרודים בלתי פוסקים בכפות ידיים ורגליים גם שבוע לאחר הפסקת התרופה

לקריאה נוספת והעמקה

לא לגמרי ברור מה היה המצב הרפואי לשמו קיבלת את התכשיר והאם מדובר בהחמרה שלו או בתגובת רגישות לתכשיר. התכשיר טבעקוטן מכיל חומר אנטיפטרייתי CLOTRIMAZOLE, מרכיב סטרואידי DEXAMETHASONE ACETATE ומרכיב אנטיביוטי NEOMYCIN SULFATE. כמו בכל תרופה, השימוש במשחת טבעקוטן עלול לגרום לתופעות לוואי. תופעות אלרגיות, כגון גירוי יתר, פריחה או דלקת מקומיים שלא היו קיימים לפני השימוש בתרופה עלולים להתרחש בשימוש בתכשיר. מאחר והתופעה ממשיכה ולא משתפרת, יש לפנות לרופא לייעוץ.