פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי

תופעות לוואי עלולות להתרחש עם כל מתן של טיפול תרופתי, בין אם ניתן על פי הוראות השימוש של התרופה, ובין אם נלקח שלא על פי הוראות השימוש של התרופה או במינון יתר. הפורום נועד לתת מענה לכל שאלה הקשורה לתופעות לוואי מתרופות או תגובות בין תרופתיות. הפורום מיועד לענות, בין היתר, על שאלות בנושאים הבאים: תופעות לוואי אפשריות העלולות להתרחש מטיפול תרופתי, חשד לגבי תופעת לוואי שהופיעה בעקבות מתן טיפול תרופתי בפועל, מחלה שהוחמרה או שהופיעה בעקבות טיפול תרופתי, תופעת לוואי שהופיעה כתוצאה מתגובה בין תרופות או חשש לתגובות בין תרופתיות. .
1120 הודעות
1077 תשובות מומחה

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי

גולשים יקרים: תשובות ינתנו בפורום אחת לשבוע.

שלום רב, לאחר שימוש במשחת סינטומיצין 5% לעיניים, האם מוכרות לכם תופעות לוואי ברמה של הגעה למיון? (צריבה, כאבים באיזור העפעפיים, אודם בכל איזור הפנים עם התפשטות לאוזניים ולצוואר, נפיחות ועין כמעט סגורה) טופס דיווח על תופעות הלוואי באתר של משרד הבריאות לא נפתח לי (גם לאחר שפניתי לתמיכה הטכנית), וגם בחברה המייצרת לא מצאתי פרטים ליצירת קשר במידה ונתקלים בתופעות לוואי.

ראשית אאחל חג שמח, ואמשיך בכך שאני מטופלת במדבקות פנטה 200mg מזה שנים בשל מחלת ניוון שרירים פרוגרסיבית, ועם מדבקות הפנטה המקוריות (בשילוב קנאביס רפואי) זכיתי לסבל בדרגה המאפשרת לי לא חיילת כחיה פצועה כל שעות היום.. מזה מספר חודשים, בקופת חולים כללית הכניסו תחליף גנרי (אין בידי את שמה ומיד אסביר מדוע) אשר לאחר שימוש בה בשל מחסור בקופה במדבקות פנטה לקיתי בתופעות לוואי רבות וגם המדבקות הגנריות נופלות ללא קשר לרטיבות או לחות, קשות להסרה מהחומר אשר מסירים מאחוריהם (הדף השקוף בגב המדבקה הגנרית הוא רציף, ואילו בפנטה הוא מחולק ל2) ואילו לא די בכך כאשר הייתי עם המדבקות הגנריות הכאב היה רב יותר,סוער יותר וההרגשה הייתה שחזרתי אחורה עשרות מונים מבחינת כאב,ושלמעשה המדבקה הגנרית היא תרופת פלסיבו, בנוסף לכאב אשר תיארתי,כאשר המדבקה הגנרית הועילה בטובה לא ליפול, החומר עורר תגובות אלרגיות ברמה של כוויות עם שלפוחיות במקום ההדבקה,גרד חריף ועוד. לאחר הגעתי למיון הומלץ על חזרה למדבקות פנטה המקוריות אך בכך לא תמו יסוריי. הקופת חולים אינה מחזיקה את המקוריות אלא רק לעיתים נדירות ועליי לכתת רגליי למצוא את המקוריות בין כלל רשתות הפארמים כגון סופר פארם ניו פארם ועוד בתי מרקחת פרטיים ואף היה לא פעם שנאלצתי לכתת את רגלי מעל 5 שעות רצופות בעודי רתוקה לכיסא גלגלים ממונע כאשר שעות רבות כל כך בישיבה מסכנות אותי בפצעי לחץ שגם כך אני סובלת מהם.וגם אז לעולם לא מצאתי את המינון הנדרש לחודש, שלא לדבר על העלות הכה גבוהה ממלאי פרטי (ידוע לי שהקופה משיבה את הכסף אך כאשר מדובר ב1000+ לחודש ואני מתקיימת מקצבת נכות לא תמיד יש באפשרותי לעמוד בעלותה. כל שאני רוצה הוא לא לסבול מעבר לסבל שגם כך אני סובלת ושהמדבקות פנטה המקוריות יהיו בבית המרקחת של מרפאתי ולא שאהיה בחרדה ככל שמלאי המדבקות מצטמצם באם יהיו בהישג ידי או שאאלץ לקחת את התחליף ושוב להגיע לבית החולים. (קרה שנאלצתי לקחת את התחליף בשל העובדה שאת מדבקות הפנטה המקוריות היה רק באילת ואילו אני מתגוררת במרחק 4 שעות מאילת. בתודה מראש, באיחולי בריאות וחג אורים שמח, חגית

04/12/2018 | 21:24 | מאת: דרורה

האם יש הנחייה להורידה ולא להשתמש בה יותר?

04/12/2018 | 17:14 | מאת: יהודית

האם יתכן שהזריקה תגרום לבעיות בניקוז הנוזלים מאחת הרגלים ותגרום לבצקת עד כדי הצורך להשתמש בלימפה פרס

03/12/2018 | 12:53 | מאת: יהודית בוגין

לאחר קבלת הזריקה התנפחה לי רגל ימין האם יתכן שיש פגיעה בפעילות בלוטת הלימפה ואני זקוקה לטיפול של לימפה פרס כדי לנקז את הנוזלים ברגל האם

לקריאה נוספת והעמקה

איזו זריקה? מה היתה מחלת הרקע?

זריקת פרוליה נגד אוטופורוזיס

30/11/2018 | 16:37 | מאת: רחלי

שלום לרופאים, אני נוטלת טמוקסיפן מס. שנים עקב סרטן שד. רופא משפחה כתב לי רצפט נגד חרדה, כדורי פאקסט. האם מותר ליטול יחד את שניהם מאחר ובעלון לצרכן רשומה מעין אזהרה. קראתי בגוגל שרצוי להחליף את הכדור למשפחת ציפרלקס. אין לי תופעות לוואי, ואני לוקחת כבר תקופה את 2 הכדורים. תודה על מענה. חג חנוכה שמח.

לקריאה נוספת והעמקה

השפעת הגומלין בין שתי התרופות עדיין לא מאוד מבוססת מבחינת קלינית, אך המנגנון האפשרי הוא ירידה ברמות המטבוליט הפעיל של tamoxifen ע"י Paroxetine (החומר הפעיל בפאקסט). עדיין לא ברור האם ירידה זו מעלה סיכון לחזרת סרטן או לא (קיימות עדויות סותרות). כלומר יש מנגנון אפשרי אך לא ידועה המשמעות הקלינית של השפעת הגומלין. מומלץ לדון עם הרופא על הטיפול המשולב ועל החלופות האפשריות. ההחלטה בסופו של דבר תהיה על בסיס הערכת התועלת מול הסיכון הפוטנציאלי.

27/11/2018 | 21:44 | מאת: משה

שלום, עקב מתח, רופא משפחה המליץ לי על אלפרליד 0.25 מ"ג ליום. האם אפשר להשתמש בחצי כדור? האם אפשר להשתמש בכדור רק במקרה של לחץ, ולא כל יום? אני רוצה לקחת את המינון המינימלי האפשרי, שלא יפריע לי לתפקד בשעות היום.תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

מותר לחצות את הכדור, אך יתכן והמינון יהיה נמוך מדי ולא תרגישי בשיפור (המינון ההתחלתי המקובל לטיפול בהפרעות חרדה הינו 0.25 מ"ג, 3 פעמים ביום ואותו ניתן להעלות עפ"י תגובה). בנוגע לשימוש לסירוגין – אין מניעה, אך שוב עולה השאלה לגבי היעילות כתלות במצבך הרפואי. ככלל, בשל החשש מהתפתחות תלות והתמכרות, כדאי שהטיפול בתרופה זו יוגבל לתקופות קצרות. במידה ויש צורך בטיפול כרוני קיימות אפשרויות טיפול נוספות, (במידה ורלוונטי- כדאי לדון עליהן עם הרופא).

האם נטילת טופמקס יכולה להשפיע לרעה במקרה של אסטופניה.תודה ריקי

לקריאה נוספת והעמקה

חמצת מטבולית, שהינה תופעת לוואי אפשרית (לא שכיחה) לתרופה עלולה פוטנציאלית להוביל לאוסטאופניה.

כמה זמן אחרי זריקת פרוליה ניתן לעשות ההשתלה

לקריאה נוספת והעמקה

תשובה בשאלה מטה

27/11/2018 | 13:44 | מאת: יעל קורן

כמה זמן אחרי זריקת פרוליה ניתן לעשות לעשות הטיפול הנ"ל

לקריאה נוספת והעמקה

Prolia אשר החומר הפעיל בו הינו Denosumab, הינו תכשיר המכיל נוגדן המעכב אוסטאוקלסטים (תאים הורסי עצם), ומותווה לאוסטאופורוזיס ולאיבוד עצם. לתכשיר זה תופעת לוואי נדירה הנקראת נמק של עצם הלסת (ONJ), אשר עלולה להופיע הן במהלך השימוש בתכשיר והן לאחר הפסקת השימוש, ואשר עלולה להתבטא בכאב, נפיחות, דלקת מקומית ואף שבר בלסת. חשוב לציין כי תופעת לוואי זו הופיעה בעיקר בחולים אונקולוגים ומבוגרים, וכי התופעה נדירה במטופלים ב Prolia להתוויה של אוסטאופורוזיס (בו הזריקה ניתנת אחת לחצי שנה). כמו כן, תופעת לוואי זו אינה יחודית רק ל prolia, אלא לתכשירים נוספים המשמשים לטיפול באוסטאופורוזיס. למידע נוסף על תופעת הלוואי מומלץ לעיין בכרטיס המידע הבטיחותי למטופל המופיע באתר המחלקה לניהול סיכונים: https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/MTI/Drugs/risk/DocLib/Prolia_Patient_safety_information_Card_ONJ.pdf פעולה כירורגית בחלל הפה כמו עקירה או שתל הינה גורם סיכון להתפתחות תופעת לוואי זו (הסיכון ל ONJ במטופליprolia עומד על 0.1%, ועולה לכ 0.15% לאחר עקירה) ולכן במהלך הטיפול בתרופה עדיף להימנע מטיפולים אלו. ההמלצה המקובלת הינה להשלים את הטיפולים הדנטליים לפני תחילת הטיפול בתרופות לאוסטאופורוזיס ולהקפיד על היגיינת הפה במהלכו. במידה ומתפתח צורך בטיפול שיניים במהלך השימוש בתכשיר, מומלץ לבצע את הפרוצדורה ה"שמרנית" ביותר ולהימנע ככל הניתן מפרוצדורות פולשניות. ככלל, בכל טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. מטופלים ב denosumab להתוויה של אוסטאופורוזיס (או מחלה שאינה ממאירה אחרת) ואשר אינם מטופלים בסטרואידים סיסטמיים במקביל, נחשבים בקבוצת סיכון נמוכה להתפתחות תופעת הלוואי. אין מספיק עדויות לקביעת תקופת המתנה מהפסקת הטיפול ועד לביצוע פרוצדורה פולשנית. לסיכום, ההמלצות אינן חד משמעיות ויש להיוועץ ברופא השיניים וברופא המטפל על מנת לקבל ייעוץ פרטני.

27/11/2018 | 12:02 | מאת: נאווה

שלום רב, 1. רציתי לדעת האם חומצה פולית יכולה לגרום לכאבים בקיבה? לוקחת בנוסף קרטיה 100 אבל הבנתי שבגלל שזה מצופה זה מתפרק במעיים ולא בקיבה אז האם הכאבים בקיבה מהקרטיה או מהחומצה פולית? 2. מתי לוקחים חומצה פולית? אחרי אוכל? גם זמן מהקרטיה? 3.הציעו לי לוסק אבל שמעתי שיש לו המון תופעות לוואי ושהוא מסוכן בשימוש ממושך (כנראה לכל תקופת היריון)וגם שמעתי שלוסק יכול לפגוע בציפוי של הקרטיה? אשמח לקבל תשובות לכל השאלות. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

חומצה פולית לעיתים (נדירות) יכולה לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול כגון תחושת נפיחות וגזים. חומצה פולית וקרטיה ניתן ליטול עם אוכל או ללא, אך כיוון שהינך סובלת מכאבי בטן, נסי לקחת עם מזון. אין צורך בנטילה נפרדת של שתי התרופות. לא ציינת מי המליץ לך לוסק ולאיזו מטרה. ככלל, מתן תרופות יהיה בהתאם למאזן התועלת הצפויה מול הסיכונים הפוטנציאלים בהתאם למצב הרפואי של הטופל. בהריון יש לקחת בחשבון את המידע הקיים על בטיחות באם ובעובר. למידע על בטיחות תרופות בהריון מומלץ לפנות למרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות או ההריופון באסף הרופא.

27/11/2018 | 09:08 | מאת: עופר

היי האם ניתן לנטוח ראןקוטן וכדורי ברזל יחד?

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה מליטול את שתי התרופות במקביל.

27/11/2018 | 00:19 | מאת: עינת

שלום, עקב סימנים של פטריה בנרתיק רכשתי אגיסטן ללא מרשם רופא. במהלך השימוש אני חשה גרד באיזור החיצוני של איבר המין. אני בשבוע 29 להריון. האם יש סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

גרד יכול להיות תופעת לוואי של הטיפול, אך יכול להיות תסמין של הזיהום. במידה והגרד אינו משתפר או מחמיר, מומלץ להיוועץ ברופא, יתכן ויש צורך בהתאמת טיפול.

26/11/2018 | 22:34 | מאת: אשת מקצוע

פסיכיאטר התווה טיפול משולב של סטרטרה ואטנט כדי לטפל בהפרעות קשב . זאת היות ואטנט גורם לבעיות שינה בלילה וסטרטרה משפרת יכולצת להרדם ומאפשרת שינה . שילוב מקובל בגלל ת. לוואי של כל אחת מהן ? ילד בן 11.5 שלא הולך לביס בגלל העדר השינה בלילה

לקריאה נוספת והעמקה

לרב עדיף טיפול בתרופה אחת להפרעות קשב וריכוז (סטימולנט או atomoxetine), אך לעיתים יש צורך בטיפול משולב בעיקר במקרים של תגובה חלקית לטיפול או הגבלת מינון בשל תופעות לוואי וכן הפרעות או מצבי מחלה נילווים. במידה ולא ניתן היה לקבל יעילות מספקת עם תרופה אחת ללא תופעות לוואי והרופא החליט כי יש צורך בשתי התרופות, לאחר ששקל את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכונים הפוטנציאלים בהתאם לרקע הרפואי של הילד, מומלץ להיוועץ עימו בנוגע להנחיות מעקב הנדרשות(למשל לחץ דם ודופק בהתאם לצורך) וכן וליידע את הרופא במידה ומופיעות תופעות לוואי או במידה והשילוב אינו יעיל כמצופה.

יש לי סי או איי פידי בריאות רצית לדעת מה יכול לקרות עם מעשנים את המדבקה של פנטה מה יכול לקרות עם אפשר לקבל את המחלה מזה ??? אני מעשן 1. ..2 מדבקות של 100 פנטה

לקריאה נוספת והעמקה

יש להשתמש בתכשירים רפואיים בהתאם להתוויה הרשומה שלהם ובדרך המתן הרשומה. העלון לצרכן מכיל את המידע הבטיחותי הרלוונטי לאופן שימוש זה.

26/11/2018 | 11:02 | מאת: תיקון שאלה

כמובן שלשאלתי האם התרופה בטוחה ענה הרופא בחיוב.

26/11/2018 | 10:59 | מאת: HSN 100

שלום רב, ביקשתי מרופא עור משהו שיעזור לי לעצירת הנשירה. ללא בירור רקע הציע לי רופא העור את התכשיר HSN 100. לדבריו זה התכשיר היחיד שיכול לעזור לי. פעמיים ביום 5 חודשים. לשאלתי האם זה בטוח, ענה בשלילה, אלו הם רק ויטמינים. האם מסה כזאת של תוסף לא עלול להכביד על הכליות, למרות שזה "רק ויטמינים"? תודה, ריטה

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר אינו תרופה וכתוסף תזןנה המידע אודות יעילותו בטיחותו ואיכותו ומוגבל.

25/11/2018 | 21:02 | מאת: רפאל

האם שימוש במדבקות fentanyl לגבר לתקופה ממושכת מעל שנה נגרמת ירדידה בהורמון הטסטוסטרון או לחילופין ירידה משמעותית בחשק לקיום יחסי מין?? תודות

לקריאה נוספת והעמקה

ככל טיפול תרופתי גם הטיפול במדבקות פנטניל עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. בין תופעות הלוואי הידועות לתכשיר (אך בין התופעות הלא שכיחות) קושי במהלך כל אחד משלבי התגובה המינית הנורמליים )תשוקה, גירוי או אורגזמה) וחוסר יכולת להשיג או לשמור על זיקפה. עם זאת, מומלץ לפנות לרופא לבירור/שלילת סיבות נוספות.

נתנו לי מרשם לזריקה חד פעמית 1cc מאוד מפחדת.מת. הלוואי.... מה זמן השפעת הזריקה ואחרי כמה זמן היא מתפנה מהגןף ?

לקריאה נוספת והעמקה

Diprospan הינה תמיסה להזרקה המכילה 2 נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone הראשונה מסיסה, נספגת במהירות עם הזרקת התכשיר ותורמת לפעילות המהירה של התכשיר והשנייה נספגת באופן איטי ובכך מאפשר שליטה בסימפטומים לתקופה ממושכת- אשר יכולה להמשך גם מספר שבועות. משך ההשפעה משתנה בין אנשים שונים ותלוי בצורת המתן (מקומי/סיסטמי).

17/11/2018 | 19:05 | מאת: תמר עלומי

האם שמוש בטראגין 20 למשך יותר מ10 ימים יוצר בעית חוסר תאבון מוחלט

לקריאה נוספת והעמקה

כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בדרגות חומרה משתנות בחלק מהמשתמשים. בחילות, הקאות ואובדן תיאבון הינן תופעות לוואי ידועות ושכיחות לתכשיר, ירידה במשקל הינה תופעת לוואי לא שכיחה. בכל מקרה יש לוודא כי הנך צורכת מספיק נוזלים ומזון ובמידה ותופעות הלוואי בלתי נסבלות מבחינתך, ידעי את הרופא והיוועצי עמו על המשך טיפול.

במשך 10 שנים קבלתי פוסלאן . אחרי הפסקה קבלתי זריקות פרוליה60. כבר 5 זריקות ובתחילת דצמבר אקבל את השישית.בדיקות ctx מלפני שנה וחצי,:68. Procollagen i aminoterminal peptide total blood 15.3 הוצע לי לבצע עקירות והשתלות שיניים. האם מותר לי

לקריאה נוספת והעמקה

Prolia אשר החומר הפעיל בו הינו Denosumab, הינו תכשיר המכיל נוגדן המעכב אוסטאוקלסטים (תאים הורסי עצם), ומותווה לאוסטאופורוזיס ולאיבוד עצם. לתכשיר זה תופעת לוואי נדירה הנקראת נמק של עצם הלסת (ONJ), אשר עלולה להופיע הן במהלך השימוש בתכשיר והן לאחר הפסקת השימוש, ואשר עלולה להתבטא בכאב, נפיחות, דלקת מקומית ואף שבר בלסת. חשוב לציין כי תופעת לוואי זו הופיעה בעיקר בחולים אונקולוגים ומבוגרים, וכי התופעה נדירה במטופלים ב Prolia להתוויה של אוסטאופורוזיס (בו הזריקה ניתנת אחת לחצי שנה). כמו כן, תופעת לוואי זו אינה יחודית רק ל prolia, אלא לתכשירים נוספים המשמשים לטיפול באוסטאופורוזיס. למידע נוסף על תופעת הלוואי מומלץ לעיין בכרטיס המידע הבטיחותי למטופל המופיע באתר המחלקה לניהול סיכונים: https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/MTI/Drugs/risk/DocLib/Prolia_Patient_safety_information_Card_ONJ.pdf פעולה כירורגית בחלל הפה כמו עקירה או שתל הינה גורם סיכון להתפתחות תופעת לוואי זו (הסיכון ל ONJ במטופליprolia עומד על 0.1%, ועולה לכ 0.15% לאחר עקירה) ולכן במהלך הטיפול בתרופה עדיף להימנע מטיפולים אלו. ההמלצה המקובלת הינה להשלים את הטיפולים הדנטליים לפני תחילת הטיפול בתרופות לאוסטאופורוזיס ולהקפיד על היגיינת הפה במהלכו. במידה ומתפתח צורך בטיפול שיניים במהלך השימוש בתכשיר, מומלץ לבצע את הפרוצדורה ה"שמרנית" ביותר ולהימנע ככל הניתן מפרוצדורות פולשניות. ככלל, בכל טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. מטופלים ב denosumab להתוויה של אוסטאופורוזיס (או מחלה שאינה ממאירה אחרת) ואשר אינם מטופלים בסטרואידים סיסטמיים במקביל, נחשבים בקבוצת סיכון נמוכה להתפתחות תופעת הלוואי. אין מספיק עדויות התמוכות בשימוש ברמת CTX כדי להעריך האם בטוח לבצע פעילות דנטלית פולשנית (אם כי יש מנתחים אשר משתמשים בקריטריונים אלה בהחלטה לביצוע פעילות פולשנית) וכן אין מספיק עדויות לקביעת תקופת המתנה מהפסקת הטיפול ועד לביצוע פרוצדורה פולשנית. לסיכום, ההמלצות אינן חד משמעיות ויש להיוועץ ברופא השיניים וברופא המטפל על מנת לקבל ייעוץ פרטני.

היי האם מותר לאזריק דיסרוספן להורדת נפיחות בעפעף התחתון של העיין??יכול להיות נזק??

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר מיועד, בין היתר, להזרקה מקומית לאזור המודלק. הרופא יתאים את הטיפול בהתאם למצב הרפואי. כבכל טיפול תרופתי יתכנו תופעות לוואי לטיפול ולפרוצדורת המתן.

15/11/2018 | 00:29 | מאת: ג

שלום ד"ר אודה לעזרתך אני ממש מודאגת התחלתי לקחת כדור טופיתרים לכאבי ראש... ומאז שהתחלתי לקחת האצבעות של הידיים נרדמות לי ואני מרגישה חולמנית. היום (היום השלישי שאני לוקחת) על הבוקר נתקעתי במישהי בכביש רגיל לחלוטין בלי שום סיבה. פשוט עופפתי... זה מהכדור לדעתך?

לקריאה נוספת והעמקה

טופתרים הינו תכשיר המכיל את החומר הפעיל topiramate. ככל תרופה, גם זו עלולה לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. נימול, עייפות, חולמנות וישנוניות הינן תופעות לוואי שכיחות מאוד לתכשיר. כיוון שהתופעות ידועות ושכיחות והופיעו עם תחילת הטיפול בתכשיר ניתן לייחסן בסבירות גבוהה לטיפול. חשוב מאוד לא לנהוג כל עוד הנך סובלת מתופעות לוואי אלה (עייפות/חולמנות).

זריקה של מטוטרקסט 12.5 מג מה הן.ת.הלוואי ? איזה ת.לוואי צריכות להדליק נורה דומה? במידה ויש פגיעה בכבד או בכיליה מהתרופה,האם זה הפיך? האם לטווח הרחוק התרופה מגדילה סיכוי לממאירויות? במידה ויש וירוס או חיידק בזמן שימוש בתרופה, האם יש להפסיקה עד להבראה ? האם יש אפשרות להתנקות מהתרופה כאשר יש הטבה , לאחר כמה חודשי שימוש ?..... ............................................................

לקריאה נוספת והעמקה

מטוטרקסאט מקושר למגוון תופעות לוואי בדרגות חומרה שונות והן מושפעות מהמינון הניתן ומשטר הטיפול. תופעות הלוואי השכיחות המתרחשות במינון נמוך של התכשיר לעיתים נדירות מסכנות חיים. תופעות לוואי שכיחות הינן דלקת של רירית הפה, תופעות לוואי במערכת העיכול (כמו כאב בטן, בחילה וכו'), הפרעות בבדיקת תפקודי כבד, פריחה, כאב ראש, עייפות, נשירת שיער והפרעות המטולוגיות. תופעות לוואי כבדיות, ריאתיות ודיכוי מח עצם עלולות להיות מסוכנות הן במינון נמוך והן גבוה. פגיעה כלייתית לרב מתרחשת במינון גבוה. פגיעה כבדית- עליה מינורית באנזימי כבד שכיחה, אך פגיעה משמעותית היא נדירה. ניטור תקופתי של אנזימי כבד, הימנעות מצריכת אלכוהול, זהירות בחולים במחלות רקע כבדיות וצריכת חומצה פולית יכולים למזער את הסיכון. סיכון לזיהומים- התרופה במינונים נמוכים הינה בעלת פעילות על מערכת החיסון, אך בד"כ אינה מדכאת מערכת חיסון במידה כזו המאפשרת זיהומים אופורטוניסטים (ברב המטופלים) ללא טיפול בתרופות נוספות, המדכאות מערכת חיסון. לגבי טיפול בזמן זיהום- הפסקה זמנית של התרופה נדרשת כתלות בחומרת הזיהום. יש להיוועץ ברופא ולשקול כל מקרה לגופו. שימוש בתרופה כנראה עלול להעלות סיכון למחלות לימפופרוליפרטיביות, אך גם בחלק ממצבי המחלה להן ניתן הטיפול – שכיחות גבוהה יותר למחלות אלה מאשר לאוכלוסייה הכללית. יש ליידע את הרופא במידה ומופיעים תסמינים של זיהום, דימום לא צפוי, תסמינים של אלרגיה (כמו תופעות עוריות, תסמינים של פגיעה כבדית כגון הצהבה ובצקות. לרשימה רחבה של תופעות הלוואי ותסמינים הדורשים פנייה לעזרה רפואית בעלון התכשיר אשר נמצא במאגר התרופות באתר משרד הבריאות. לגבי בדיקות המעקב הנדרשות, מעקב אחר הטבה והחלטה על משך הטיפול המומלץ- יש להיוועץ ברופא המטפל.

13/11/2018 | 17:08 | מאת: NOT_FOUND

שלום רב , אני בן 46 ואני נוטל פרופסיה כעשר שנים , ובחצי השנה האחרונה אני חש בכאבי ראש קלים . האם יש קשר? מלבד זאת אני מרגיש מצוין , בדיקות הדם שלי מצויינות.

לקריאה נוספת והעמקה

בשל העובדה שהינך נוטל את התכשיר שנים וכאב הראש הופיע לאחרונה, ככל הנראה אין קשר בין השניים.

האם התרופות נגד כולסטרול כמו פרבליפ יש להן אפקט אנטיכולינרגי

לא ידוע לי על אפקט אנטיכולנרגי של pravastatin החומר הפעיל בתכשיר פרבליפ.

כאב גב תחתון מתוצאות פריצת דיסק כאב מאוד חזק וגם יש לי עקמת בגב כאבים חזקים מאוד מה אפשר לקחת

לקריאה נוספת והעמקה

יש לפנות לרופא להתאמת טיפול.

10/11/2018 | 07:45 | מאת: יוסף ווסק

אישתי נסתם לראשונה הדבקת פנטדול לפני שבוע. סיבה - מחלת Pudendal neuralgia - כאבים קשים, סריפה,etc תוצאה הייתה מאוד חיובית משך שלושה ימימ. אתמול סמנו מדבקת Fanta, אשר קיבלנו בבית מרקחת של קופ״ח. לילה לפני קיבלה נר Valium 10mg. 7 שעות אחרי הדבקה הופיעו בחילות מאוד קשות והקעות. ל.דם עלה ל170/110, בדרך כלל תקין. הורדנו מיד מדבקה. אחרי טיפול של שעתיים (סירבה להתפנות לבית החולים) ל.ד. ירד ובחילות פסקו, אך הופיע שכיחה של והתקשתה להזכר דברים. כעת ל. ד.תקין. האם תופעות דומות ידועות אחרי התרופה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדבקות המכילות את החומר הפעיל Fentanyl מיועדות למטופלים אשר טופלו בתכשירים אחרים ממשפחת האופיאטים. העברה בין האופיאטים מתבמעת ע"י רופא ואמורה להיות ע"י העברה למינון מקביל ואז להתאמת המינון בהדרגה (עלייה או הפחתה) למינון הנמוך ביותר היעיל להשגת שליטה בכאב כדי למזער את תופעות הלוואי. תופעות הלוואי השכיחות ביותר של מדבקות המכילות fentanyl הינה בחילות (35%), הקאות (23%) עצירות (23%), סחרחורת, נמנום כאבי ראש והפרעות שינה. עלייה בלחץ דם גם הינה תופעת לוואי ידועה ושכיחה לתכשיר. שיכחה הינה תופעת לוואי ידועה אך לא שכיחה. מומלץ ליידע את הרופא אודות התופעות שהתרחשו על מנת שיוכל להתאים את מינון התכשיר אשר יאפשר איזון טוב יותר בין שליטה בכאב לתופעות הלוואי מהתכשיר.

ככלל כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. חלקן ידועות וחלקן לא צפויות. יש לקחת בחשבון כי כאשר מתחילים ליטול תרופות נוגדות דיכאון, תתכן החמרה בתחילת הטיפול עד שהתרופות משפיעות (שבועיים או יותר). תופעות הלוואי השכיחות לתרופה הן: עייפות, נמנום, יובש בפה, עלייה במשקל וסחרחורת. בין תופעות הלוואי הייחודיות יותר לתכשיר: ירידה ברמות נתרן, תסמונת סרוטונין (כאשר משולב עם תרופות נוספות המעלות פעילות סרוטונין. התסמינים: חום גבוה לא מוסבר, עלייה בקצב לב, הזעה, שלשול, התכווצויות שרירים בלתי נשלטות, חוסר שקט, ריור מוגבר), ירידה בספירות דם, תופעות לוואי כבדיות ותגובות עוריות. לרשימה מורחבת של תופעות הלוואי האפשריות, יש לעיין בעלון לצרכן של התכשיר: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAnonim.asp?TrCod=128%2063%2030739%2001&TrName=

קיבלתי זריקת מטטרוקסאט לפני 5 שבועות בעקבות הריון חוץ רחמי. עדיין תשושה באופן לא סביר. בדיקות דם תקינות. האם זו תופעה מוכרת? או שאני צריכה ללכת להיבדק?

לקריאה נוספת והעמקה

כ-30% מהמטופלים בפרוטוקול חד פעמי של מטוטרקסאט מפתחים תופעת לוואי. בין תופעות הלוואי האפשריות הן עייפות, חולשה ופגיעה בריכוז. לרב, תופעות הלוואי של מטוטרקסאט, הניתן להריון חוץ רחמי, הינן מתונות וחולפות -רעילות הינה נדירה. עם זאת, אם מצבך אינו משתפר, יש לפנות לרופא לבירור.

06/11/2018 | 19:13 | מאת: גליה

אני נימצאת כרגע בהריון ונתנו לי אספירין כדי למנוע את התרחבות צוואר הרחם השאלה שלי אם אספירין קרדיו זה אותו הדבר?

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר אספירין קרדיו מכיל Acetyl salicylic acid כלומר Aspirin במינון 100 מ"ג לטבליה.

שלום רב היתי אצל רופא עור עקב פטריה בשתי כפות הרגליים והרופא המליץ לי על משחת אגיסטן מרחתי אותה ותוך שניות נוצר צריבה לא נעימה בכף הרגל רק לאחר יותר מחצי שעה זה הפסיק.ביקשתי להחליף למשחת לימסיל וזאת אף צרבה יותר בכף הרגל ואפילו לזמן ממושך וגם כאן זה עבר רק אחרי שעה ויותר.האם להמשיך את השימוש במוצרים האלה ? כי כבר הייתי פעמיים אצל רופא העור שלי ולא בטוח שיתלהב שאגיע שוב אליו.האם אלו נקראות תופעות לואי? אודה בבקשה לדעת מה החומרים הנמצאים במשחות אלו?[כי הפטריה והקשקשת כבר נמצאות על כף הרגל]. אודה לסיוע.

לקריאה נוספת והעמקה

היי, אני לא רוקחת. אבל עד שיענו לך.. אז ככה, אכן מדובר ברגישות. אני לא ממליצה לך להשתמש במשהו שצורב לך. לי למשל אין את התופעות הללו מעולם בשימוש. לפי העלון כתוב שתופעות אלו יתכנו אך הן חולפות.. את יכולה לנסות עוד פעם אחת למרוח מעט על אזור קטן ולראות אם הסתגלת או לא. אבל אני הייתי ממליצה לך לקחת משהו אחר. תמתיני לרוקחת ובינתיים אל תמרחי.

התכשיר אגיסטן קרם מכיל את החומר הפעיל Clotrimazole ואת החומרים הבלתי פעילים הם: Octyldodecanol, Cetostearyl, Alcohol, Cetyl Esters Wax, Sorbitan Monostearate, Polysorbate 60, Benzyl Alcohol, Purified Water התכשיר למיסיל מכיל את החומר הפעיל Terbinafine (אינו אותו חומר פעיל ואינו שייך לאותה משפחת תרופות כ-Clotrimazole) ואת החומרים הבלתי פעילים: Isopropyl myristate, Polysorbate, Octadecanol, Cetanol, Cetyl Palmitate, Sorbitan, Benzyl alcohol. צריבה וגירוי הינן תופעות לוואי אפשריות של התכשיר. יתכן וזו תגובה לחומרים הבלתי פעילים לתכשירים. האם בד"כ הינך מפתח תגובות רגישות או גירוי לתכשירים הנמרחים על העור? בכל מקרה, אם התופעה מחמירה/חמורה, כדאי לפנות לרופא להתאמת טיפול אחר.

05/11/2018 | 23:11 | מאת: גוני

שלום רב:) יש לי שאלה לגבי נטילת פרופסיה. בעבר לקחתי כל יום כדור פרופסיה להתקרחות אך נאלצתי להפסיק בעקבות תופעות לוואי. קראתי באתרים מחו"ל שיש רופאים (בעלי מוניטין) שממליצים לפציינטים שלהם לקחת את הכדור פעמיים-שלוש בשבוע כי הם טוענים שכדור פרופסיה משאיר את ההורמון DHT נמוך למספר ימים. ואף ראיתי מחקר שהראה שלאחר נטילה של כדור 1 מ"ג פינסטריד (פרופסיה) לוקח לגוף שבוע עד שרמות ההורמון DHT חוזרים ל BASELINE שלהם (כמו לפני נטילת הכדור) השאלה שלי מכיוון שהכדור משפיע על ההורמונים, אם בן אדם לוקח את הכדור נניח פעמיים בשבוע כפי שראיתי שכמה רופאים ממליצים לפציינטים שלהם, תיאורטית זה לא אמור להיות יותר מסוכן? מאשר לקחת את הכדור כל יום. כי אם אני לוקח כדור יום כן ואז לוקח רק אחרי יומיים-שלוש זה לא אשגע לי את ההורמונים בגוף? ועלול לגרום למערכת ההורמונים לקרוס או משהו כזה? כי אופן לקיחה כזה תיאורטית מכניסה את מערכת ההורמונים ל" רכבת הרים."

התכשיר פרופסיה נרשם בישראל לאחר בחינת יעילותו, בטיחותו ואיכותו במשטר המינון המקובל והוא טבליה במינון 1מ"ג כל יום להתוויה של מניעת נשירה והגברת צמיחת שיער ראש בגברים. התרופה הינה תרופת מרשם רופא ולפיכך יש לנטלה בהתאם להנחיות הרופא המטפל.

05/11/2018 | 07:57 | מאת: אנה

בעבר קיבלתי זריקת דיפרוספן לקרסול בעקבות כאבים עזים, וזה עזר. לפני כשבוע, כשביקשתי מהאורתופד זריקת דיפרוספן, הוא סירב לי בטענה שזה עלול להביא לקריעת רצועות או גידים. יש בסיס לטענה הזו, האם באמת יש חשש כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

Diprospan הינה תמיסה להזרקה המכילה 2 נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone כבכל טיפול תרופתי - בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי. היארעות תופעות הלוואי בהזרקה מקומית של סטרואידים לבעיות גידים- לא לגמרי ברורה. קריעת גיד אינה נכללת בין התופעות הלוואי הידועות לתכשיר עם זאת, קיימים תיאורי מקרה של קרע בגיד לאחר הזרקה מקומית של סטרואידים. ככלל- טיפול תרופתי ניתן כשהתועלת מנטילתו עולה על הסיכון הגלום בשימוש בו. מומלץ לדון עם הרופא על הטיפול המתאים ביותר למצבך הרפואי.

לקחו מח עצם וביופסיה שלא הראתה שום סיבה לאלרגיה ולמרות סאת אני מתגרדת עד זוב דם טופלתי בכדורים כמו טלפאסט וכ״ד והיום הזריקו לי שיפרו ספן של 1 מ״ל 5 מ״ג + 2 מ״ג שאלתי האם הזריקה גורמת לאלרגיה להיעלם תוך כמה אני אמורה להרגיש שאין לי צורך לגרד וכל הפריחה תיעלם האם אפשר לקבל זרקה נוספת ובאיזה תדירות ואם הזריקה לא עוזרת האם יש טיפול נוסף תודה

לקריאה נוספת והעמקה

Diprospan הינה תמיסה להזרקה המכילה 2 נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone. הראשונה מסיסה, נספגת במהירות עם הזרקת התכשיר ותורמת לפעילות המהירה של התכשיר והשנייה נספגת באופן איטי ובכך מאפשר שליטה בסימפטומים לתקופה ממושכת- אשר יכולה להמשך גם מספר שבועות. לתכשיר פעילות נוגדת אלרגיה. משך ההשפעה משתנה בין אנשים שונים ותלוי באינדיקציה לה ניתן התכשיר ותדירות המתן תלויה בחומרת המצב ויעילות הטיפול.

מזה כשנה וחצי מטופל בכאבים גב "כרוניים" (לאחר שנה של טיפולים במרפאת כאב תה"ש), ע"י זוג כדורים הנ"ל בבוקר ואחה"צ , שבלקיחתם הכאב נעלם . מה ההשלכות לטווח ארוך , והאם ניתן להמשיך כך שנים רבות ללא נזק מהותי ? (אני בן 65 עם ל"ד מיוצב בנורמיטן 100 מ"ג זה 25 שנה ללא תופעות לוואי )

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית אבהיר כי כל טיפול תרופתי טומן בחובו תופעות לוואי פוטנציאליות וכי בטיחות הטיפול נבחנת מול התועלת בטיפול והחלופות הטיפוליות האחרות. בהתייחסות לתופעות הלוואי לטווח ארוך לשני התכשירים שציינת: Zaldiar הינו תכשיר המכיל Paracetamol במינון 325 מ"ג ו Tramadol במינון 37.5 מ"ג. רוקסט פלוס מכיל Paracetamol 500מ"ג, caffeine 50מ"ג וCodeine- 15מ"ג. למרכיבים Tramadol ו-Codeine פוטנציאל לגרום לתופעת לוואי של תלות והתמכרות בשימוש ממושך לכן במידה ויש צורך להפסיק את הטיפול, יש להיוועץ ברופא המטפל על אופן הפסקת הטיפול. המרכיב Paracetamol בשני התכשירים מקושר לפגיעה כבדית בעיקר במינון גבוה מהמומלץ, תקופת שימוש ממושכת, שתיית אלכוהול בשילוב עם נטילת התכשירים (וכן הפסקת פתאומית של צריכה קבועה של אלכוהול), צום, נטילת תרופות נוספות שעלולות לפגוע בכבד, גיל מבוגר, מצבי תת תזונה, מחלת כבד כרונית ברקע וכו'. חשוב לוודא כי המינון היומי של Paracetamol, שהינך נוטל אינו עולה על המינון המקובל של התרופה (מכל התכשירים שהינך צורך). אם הנך סובל מגורמי סיכון נוספים יש לשקול בדיקות תפקודי כבד תקופתיות, עפ"י שיקולו הקליני של הרופא המטפל. במידה ומופיעים תסמינים וסימנים המעידים על פגיעה כבדית כגון: הקאות ובחילות למשך מספר ימים, איבוד משקל, גרד חמור, צהבת, הגדלת בטן, בצקות, יש לפנות לרופא בדחיפות. בנוסף, בתקופת הטיפול המשולבת אין לצרוך אלכוהול ו/או תרופות/צמחי מרפא נוספים בלי להתייעץ עם רופא/רוקח. צריכת קפאין בכלל ומהתרופה רוקסט פלוס בפרט עלולה לגרום לעלייה בלחץ הדם- יש לעקוב. כאמור, לפני מתן טיפול תרופתי נשקלת התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. יש להשתמש בתרופה עפ"י הוראות רופא (מינון ומשך טיפול) וכמובן ליידע את הרופא במידה שאינך מרגיש הקלה בכאב או לחילופין במידה והינך מפתח תופעות לוואי.

לפני כשבוע החלו לי כאבים עזים ולחץ על שלפוחית השתן (לא צריבה!) נטילת שתן מרובה ותכופה המלווה בכאבים בלתי נסבלים!. הלכתי לטר״ם שם טענו שיש לי דלקת בדרכי השתן. הכאב השתפר אך לא חלף. רופאת המשפחה אמרה לי להפסיק מיידית בשימוש באנטיביוטיקה זינאט כי החידק שמצאו בבדיקה לא רגיש ולא רלוונטי לזינאט ולא נמצאה דלקת בשתן. עם זאת הרופאה טענה כי נמצא חידק שהוא שייך בדרך כלל לעור וטענה שלא ניקיתי מספיק טוב את האזור לפני מתן בדיקת השתן. אם כך, מה יכול להיות הכאב העז והבלתי נסבל שחוויתי (ועוד חווה מעט ממנו כרגע אך בצורה נסבלת)? איך יכול להיות שמצד אחד היא טוענת שאין דלקת בשתן אך מצד שני טר״ם טענו שכן? היא נתנה לי מרשם לציפרודקס. מודה, קראתי את האזהרות ותופעות הלוואי ונרתעתי. מתה מפחד להתחיל את הטיפול. אני בחורה צעירה ובריאה (בת 21). מה הסיכוי שאחווה את תופעות הלוואי המזעזעות האלה? תודה מראש!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התכשיר ציפרודקס מכי את התרופה Ciprofloxacin, שהינה אנטיביוטיקה ממשפחת הפלואורוקווינולונים. בין תופעות לוואי ידועות למשפחת תרופות זו (עם הבדילם בין התרופות השונות במשפחה) הן תופעות לוואי בגידים ומפרקים, נוירופתיה ותופעות נוירולוגיות נוספות, הפרעות בקצב הלב ותופעות של רגישות יתר. רשימת תופעות לוואי מורחבת עם השכיחות בה נצפתה כל תופעה מצוינת בעלון לתכשיר. ככלל כל תרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. לא תמיד ניתן לחזות מי מהמטופלים יפתח תופעת לוואי, עם כי, קיימים גורמי סיכון ידועים לחלק מתופעות אלו. למשל דלקת בגידים ופרקים יותר שכיחה באוכלוסייה המבוגרת (מעל גיל 60), במי שנוטל במקביל תרופות סטרואידליות, בכאלה בעלי היסטריה של בעיות בגידים, בסובלים מכשל כלייתי, בחולים שעברו השתלת לב, כליה או ריאה ובאנשים, המבצעים פעילות גופנית. מצבים נוירולוגים מסוימים ואפילפסיה יכולים להיות גורמי סיכון לתופעות לוואי נוירולוגיות מסוימות. שינויים בקצב לב שכיחה יותר בקשישים, בעלי היסטוריה משפחתית של הארכת QT (באק"ג), רמות אלקטרוליטים מסויימות שאינן מאוזנות, נוטלי תרופות נגד הפרעות קצב לב ועוד. חשוב להבין כי מטופלים רבים בתרופה אינם מפתחים כלל תופעות לוואי וכי אי מתן טיפול, כאשר נדרש, טומן בחובו סיכון גם כן. כיוון שהרופאה רשמה לך אנטיביוטקה, אני מבינה כי קיימת אבחנה של זיהום. אני ממליצה לך לפנות לרופאה לדון עימה על חששותיך ולקבל הסבר על מצבך הרפואי והטיפול הנדרש. בריאות שלמה.

שלום רב, האם ידועות תופעות לוואי קשות משימוש במעט סינטומיצין 5% לעיניים ברמה של הגעה למיון? (נפיחות קשה, כאבים, אודם, צריבה, כולל התפשטות לאיזור הסנטר והאוזן)

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר סינטומיצין 5% לעיניים מכיל את התרופה Chloramphenicol (מרכיבים בלתי פעילים הם לנולין וואזלין). מתן מקומי של התכשיר לרב נסבל היטב. תופעות לוואי של רגישות יתר אינן שכיחות ושל תגובות אלרגיה חמורות נדירות. במקרה של הפרעה בראייה, כאבים חמורים בעין, פריחה ודלקת מקומית יש לפנות לרופא. כמו כן, אין להשתמש בתכשיר אם ידועה רגישות לאחר מרכיבי התכשיר.

27/10/2018 | 16:54 | מאת: יניב

שלום. ניתן לשלב כל יום ויטמין d וכדורי b12 למציצה? אין הפרעות בספיגה אחד של השני?

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן ליטול את שני התכשירים יחד.

איזה כדור אפשר לקחת הכאבים עד כדי בכי ואי אפשר לישון בכלל

לקריאה נוספת והעמקה

יש לפנות לרופא לבירור בעיה והתאמת טיפול

לפני 3 ימים עשיתי חיסון שפעת. היום הזריקו לי את הזריקה פלוריה פעם שלישית. הפעם יש לי כאבים בזרוע ימין וברגליים. מה עושים

לקריאה נוספת והעמקה

כאבים בגפיים, שריר, שלד ומפרק (לעיתים חמורים) הינם תופעת לוואי שכיחה מאוד של התכשיר פרוליה. במידה והכאב אינו חולף או ישנם תסמינים נוספים שלא צוינו, מומלץ להיוועץ ברופא.

האם כדור ארקוקסיה גורם לחוסר או ירידה בתיפקוד המיני . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תופעה זו אינה נכללת עם תופעות הלוואי הידועות לתכשיר. במידה והתופעה הופיעה עם תחילת השימוש בתכשיר/עליית מינון והשתפרה/חלפה עם הפחתת מינון/הפסקת טיפול ונשללו גורמים אחרים, שיכולים להסבירה, עולה הסבירות כי ניתן ליחסה לתכשיר. מומלץ לפנות לרופא להמשך בירור.

17/10/2018 | 21:54 | מאת: אסף

ד"ר שלום, אני נוטל מספר שנים ציפרלקס עקב התקפי פאניקה וחרדות. לצערי אני סובל מכמה תופעות לוואי שמאוד מציקות לי: השמנה נוראית שנובע מרעב מוגבר ורצון לאכילה כפייתית, עייפות,קושי להתרכז, ירידה בחשק המיני ובזקפה. בעבר הומלץ לי ע"י פסיכיאטר להוסיף לציפרלקס וולבוטרין XR, כאשר המינון הנמוך ביותר הינו 150 מ"ג. לצערי הכדור היה חזק לי מדי וגרם לי לקושי לישון, דפיקות לב מהירות, התגברות החרדה עם ירידה בתופעות הלוואי שנגרמו מהציפרלקס. מכיוון שהוולבוטרין XR הינו שחרור מושהה לא ניתן לחצות אותו, חשבתי אולי אם אנסה את הזייבן שהינו כדור בשחרור לא מושהה, ואחצה אותו ל-4, אוכל להנות הן מהיתרונות של הפחתת תופעות הלוואי של הציפרלקס ללא התופעות לוואי של המינון 150 מ"ג של הוולבוטרין XR. אשמח לשמוע דעתך בנושא והמלצות לבעיות שאני חווה עם הציפרלקס במידה ויש לך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תופעות הלוואי, שצוינו הן תופעות לוואי ידועות לתכשירים ממשפחת ה-SSRIs ביניהם ציפרלקס. תרופות ממשפחת ה-SSRIs משפיעות על משקל כתלות בתרופה הספציפית ומשך הטיפול בה. טיפול ממושך בתכשירים אלה עלול להביא לעלייה במשקל. לעיתים לא ברור אם מדובר בהשפעה ישירה של התרופה או שיפור במצב הנפשי אשר מביאים לאפקט זה. עפ"י הספרות תכשירים המכילים fluoxetine גורמים לפחות עלייה במשקל בד"כ ואילו אלה המכילים paroxetine יותר בעייתיים. יש לקחת בחשבון שבנוסף עם הגיל יש נטייה לעלייה במשקל ללא קשר לטיפול תרופתי. אין פתרון קסם להתמודדות עם תופעת לוואי זו מלבד לשמור על תזונה מוקפדת ולבצע פעילות גופנית. כמו כן, ניתן להתייעץ עם דיאטנית. בנוסף, תרופות ממשפחת ה-SSRIs עלולות לפגוע בתפקוד המיני בגברים ובנשים (כגון ירידה בחשק המיני, פגיעה בזקפה, בשפיכה ועוד). שכיחות התופעות משתנה בין התרופות השונות בקבוצה וכן נראה כי תלויות במינון הניתן. במטופלים הסובלים בפגיעה בתפקוד המיני ניתן לנסות להמתין להטבה ספונטנית של התסמינים (לפי מחקר אחד מתרחשת בכ-19% מהמטופלים), להפחית מינון במידת האפשר, להחליף טיפול לנוגד דיכאון אחר (מאותה משפחה או מקבוצת תרופות אחרת) או הוספת טיפול לתרופה ממשפחת ה-SSRI להקלה על תופעות הלוואי. התרופה Bupropion הנמצאת בתכשירים זיבן (מתווה לסיוע בהפסקת עישון) וולבוטרין (מותווה לטיפול בדיכאון) גורמת פחות לתופעות לוואי מסוג זה ביחס ל-SSRIs. התאמת הטיפול תעשה ע"י הרופא המטפל, אך אציין כי גם התכשיר זיבן הינו תכשיר בשחרור ממושך ואינו מתאים לחצייה. תופעות קוגניטיביות, ביניהן הפרעות זיכרון/קושי בריכוז יכולות להיגרם ממגוון גורמים כגון הפרעות מטבוליות, חוסר ויטמינים, הפרעות במערכת העצבים המרכזית, הרעלות שונות וכו'. בנוסף, תרופות רבות יכולות לגרום להפרעות קוגניטיביות ביניהן תרופות ממשפחת ה-SSRIs. בין המנגנונים המוצעים לירידה קוגניטיבית מ-SSRIs - ירידה ברמות נתרן. כמו כן, בלבול והפרעות בריכוז וזיכרון יכולות להיות תופעות לוואי של "תסמיני גמילה" מהתרופה, כלומר הפסקה פתאומית בטיפול לאחר תקופת טיפול ממושכת. אני ממליצה ליידע את הרופא בתופעה ולהיוועץ עמו בנוגע לגורמים האפשריים, לבדיקות הנדרשות ולהמשך הטיפול.

13/10/2018 | 03:22 | מאת: עומר

שלום, בתור אחד שמקבל מינון גבוה של התרופה (80 מ"ג ליום <2 כדורים של 20 מ"ג בכל פעם>), האם כתוצאה מהמחסור ניתן לעבור ל 8 קופסאות של Ritalin 10 mg? חשוב לציין כי לשאר התרופות הניתנות לטיפול בהפרעות קשב וריכוז אין כל השפעה עליי.

לקריאה נוספת והעמקה

עפ"י חברת נוברטיס התכשיר Ritalin SR 20mg חזר לשיווק.

12/10/2018 | 23:46 | מאת: ספיר

אובחנה מחלת APLA כרגע נוטלת כבר 2 שנים כדור אלפרליד 1 מג או קסאנקס בלילה ולאחרונה עוד אלפרליד חצי מג ביום. האם מותר ליטול את הכדור יחד עם קומדין/אספירין או זריקות קלקסן? האם מחלת הAPLA ניתנת לריפוי? כיצד ניתן להיגמל מהתרופות לדיכאון אחרי כל כך הרבה זמן מבלי להרגיש שאני יוצאת מדעתי? חייבת לציין שניסיתי להחליף בכדורים אנטי דיכאוניים אחרים ללא הצלחה. רק אלפרליד עוזר לי באמת. אשמח לתגובתכם. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תרופות המכילות את החומר הפעיל Alprazolam (כגון קסאנקס ואלפריד) הינן תרופות ממשפחת הבנזודאזפינים. תרופות מקבוצה זו משמשות לטיפול בחרדה המלווה דיכאון, אך הן לא טיפול נוגד דיכאון. אין מניעה מליטול תרופה זאת עם התרופות נוגדות קרישה/צימות טסיות שציינת. לא ברור לי מפנייתך האם את מטופלת בטיפול נוגד דיכאון /תרופות נוספות ולכן לא התייחסתי לכך. לגבי הפסקת תרופות ממשפחת הבנזודאזפינים- אכן לא מומלץ להפסיקן בפתאומיות מבלי להיוועץ ברופא מחשש לתסמיני גמילה. במידה והינך מעניינת בהפסקת הטיפול התרופתי, יש לפנות לרופא לייעוץ, על מנת לבדוק נחיצות/התאמת טיפול ובמידה וההפסקה אפשרית לבצע אותה בצורה בטוחה ומבוקרת.

12/10/2018 | 06:05 | מאת: דבורה בת65

כאב חזק ביד ימין וכאבי ראש

שלום רב, לפני כשלושה חודשים השלמתי טיפול די אגרסיבי (מרובע) אנטיביוטי בחיידק ההליקובקטר (שילוב של דוקסילין , טינידזול, נקסיום וקל בטן) במשך שבועיים ולאחר בדיקה חוזרת התוצאה היתה חיובית...בכל זאת, קיבלתי שוב טיפול אנטיביוטי בשינוי( אמוקסילין, לבופלוקססין ונקסיום) ואני מתלבטת אם נכון לחזור על סוג טיפול אנטיביוטי שלא הוכיח עצמו בפעם הראשונה...אולי כדאי הפעם לשקול טיפול אלטרנטיבי אשר טוענים שהוא פותר הבעיה מהשורש? או שמא לוקחת סיכון?

לקריאה נוספת והעמקה

כישלון של טיפול התחלתי בהליקובקטר מתרחש בכ-20% מהמטופלים. קיימים פרוטוקולי טיפול שונים ביניהם שני אלה שציינת. הפרוטוקולים כוללים טיפול באנטיביוטיקה ומעכבי משאבות פרוטון (מעכב ייצור חומצה) וחלקם תרופות נוספות כמו ביסמוט. שני הפרוטוקולים, שציינת כוללים טיפול בסוגים שונים של אנטיביוטיקה (הפרוטוקול הראשון דוקסילין ממשפחת הטטרציקלינים וטינידזול ממשפחת האזולים ואילו הפרוטוקול השני אמוקסיצילין- משפחת הפניצילינים ולבפלוקסצין ממשפחת הפלואורוקווינולונים כלומר לא מדובר על חזרה על הפרוטוקול הראשון) אין באפשרותי במסגרת הפורום להמליץ לך על טיפול. יש לפנות לרופא להתאמת טיפול.

מודה לך מאוד על תגובתך . לפחות אין מדובר על חזרה על הפרוטוקול הראשון יחד עם זאת מבינה לגמרי כי הגישה האלטרנטיבית אינה שכיחה בקרב הרופאים הקונבנציונאליים כך שטיפול משולב נראה לי מנצח ובתקווה שהפעם זה יצליח .

10/10/2018 | 22:52 | מאת: סוזנה

חולה שחי עם כליה אחת מזה שנים ומטופל בברוטיזולם כבר 3 שנים התחיל לסבול מתת פעילות הכליה. עד כדי כך שהרופא המטפל שקל טיפול בדיאליזה.כשהברוטיזולם הופסק, פעולת הכליה וערכי ה קראטינין חזרו לנורמה. האם התופעה הזו מוכרת? רוקחת בקהילה

לקריאה נוספת והעמקה

עליית רמות קראטינין ופגיעה בתפקוד הכלייתי אינן תופעות לוואי ידועות של התרופה ברוטיזולאם. בחיפוש יזום במאגר תופעות לוואי של ארגון הבריאות העולמי, אותרו מספר דיווחים בודדים על תופעות לוואי כלייתיות לתכשיר, אך אין בהכרח מעיד על קשר בין התופעה לשימוש בתכשיר. על מנת להעריך קשר לטיפול, יש צורך בפירוט ההיסטוריה הרפואית, תרופות נוספות ופרטי הזמנים של הטיפולים השונים והאירוע.

סימבלטה עם אופלוקסצין.קיבלתי אופלוקסצין לדלקת חריפה בשתן .האם ניתן לקחת יחד עם סימבלטה שלוקחת 10 שנים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה ליטול את שתי התרופות במקביל.

02/10/2018 | 21:38 | מאת: הרצל

לאחר 4 וחצי שנים של לקיחת סטרואידים במינון של 5 מיליגרם ליום ובהתיעצות עם נאורולוג הפחתתי למינימום את השימוש ואף הורדתי את השימוש ביכלל, כתוצאה מהפסקת הסטרואידים יש לי גרודים בגוף האם זה נורמלי? והאם כדאי לחזור לקחת מיליגרם 1 ליום ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ברור מה היה המצב בו טופלת בסטרואידים והאם גירוד הוא תסמין מאפיין של מצב זה, כיוון שהפסקת סטרואידים עלולה לגרום לחזרת תסמינים של המחלה הבסיסית (או בעיה אחרת שתסמינה מוסכו ע"י השימוש בסטרואידים). במידה והגירוד אינו משתפר או במידה והינך סובל מתסמינים נוספים מומלץ לפנות לרופא.