פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי

תופעות לוואי עלולות להתרחש עם כל מתן של טיפול תרופתי, בין אם ניתן על פי הוראות השימוש של התרופה, ובין אם נלקח שלא על פי הוראות השימוש של התרופה או במינון יתר. הפורום נועד לתת מענה לכל שאלה הקשורה לתופעות לוואי מתרופות או תגובות בין תרופתיות. הפורום מיועד לענות, בין היתר, על שאלות בנושאים הבאים: תופעות לוואי אפשריות העלולות להתרחש מטיפול תרופתי, חשד לגבי תופעת לוואי שהופיעה בעקבות מתן טיפול תרופתי בפועל, מחלה שהוחמרה או שהופיעה בעקבות טיפול תרופתי, תופעת לוואי שהופיעה כתוצאה מתגובה בין תרופות או חשש לתגובות בין תרופתיות. .
1187 הודעות
1139 תשובות מומחה

מנהל פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי

גולשים יקרים: תשובות ינתנו בפורום אחת לשבוע.
16/02/2019 | 18:27 | מאת: טלי

שלום, אני מטופלת בסינגולר ואטוזט. (אסטמה ושומנים בדם) שתי התרופות אמורות להילקח לפני השינה. האם הן סותרות זו את זו? כמו כן אני לוקחת ויטמין די וסידן. את שניהם עם ארוחת הבוקר הכוללת מן הסתם גם כוס קפה. האם יש סתירה בלקיחתם בצורה זו?

שלום, קיבלתי טיפול תרופתי של טרבינאפין למרות שההפטרת לא חזרה אבל כדי למנוע אותה אחת ולתמיד ( יש לי קצת בציפורן). לקחתי את הכדור ותוך שבוע הרגשתי רע זה התבטא: בחולשה קשה גוון עורי צהוב ויש לי טעם ממש מגעיל בפה. התקשרתי לרופא משפחה אבל לא חזר אליי כתוב לא להפסיק את הטיפול. האם עליי להפסיק את הטיפול? האם אני רגישה? מה יקרה אם אפסיק? והאם יש תרופות אחרות שאוכל לקחת ואיזה? תודה

שלום רב, בעקבות זיהום בנרתיק קיבלתי שילוב של רוליד 150 מ ג עם פלאג יל 250 מ ג. לדעתי, מאז אני ללא חשק מיני, ללא תחושה בקליטוריס. האם ייתכן שנפגעו הליבידו/הקליטוריס כתוצאה מכך? נטלתי את השילוב הזה, במאי 2016, לפני כשנתיים. רופא נשים לא יודע במה מדובר, הפנה אותי לסקסולוג, אך זה לא עוזר. אני תולה את הבעיה באנטיביוטיקות. האם ייתכן? וכיצד ניתן להחזיר את המצב לקדמותו, אם בכלל? תודה. בת 44 כעת.

שלום רב, בעקבות זיהום בנרתיק קיבלתי שילוב של רוליד 150 מ ג עם פלאג יל 250 מ ג. לדעתי, מאז אני ללא חשק מיני, ללא תחושה בקליטוריס. האם ייתכן שנפגעו הליבידו/הקליטוריס כתוצאה מכך? נטלתי את השילוב הזה, במאי 2016, לפני כשנתיים. רופא נשים לא יודע במה מדובר, הפנה אותי לסקסולוג, אך זה לא עוזר. אני תולה את הבעיה באנטיביוטיקות. האם ייתכן? וכיצד ניתן להחזיר את המצב לקדמותו, אם בכלל? תודה. בת 44 כעת.

14/02/2019 | 10:25 | מאת: אסתר

בוקר טוב, אני מתחילה טיפול פוריות ובאופן ראשוני הפרופסור המליץ לקחת אסטורפם (לדחיית ביוץ) בקירה באינטנט- מפחיד מאוד לקרוא- תופעות לוואי קשות ועוד.. כמו כן המליץ על איקוקלמין או ליטרוזול- להשראת ביוץ. גם מקריאה באינטרנט ממש מפחיד ליטול, תופעות קשות ולגבי ליטרוזול רשום שאין התוויה רפואית בכלל, וזה בכלל קשור לסרטן? אני חוששת מאוד1 אודה לקבל מידע על 3 הכדורים האלו- תופעות לוואי, ומה עדיף- ליטרוזול או איקולמין? תודה רבה מראש

13/02/2019 | 16:03 | מאת: אסף

אני רוצה לשאול האם סרוקסט יכול לגרום לתופעת לוואי של ציפצופים באוזניים? לפני שבועיים התילתי שימוש בסרוקסט וכשהרופאה העלתה לי את המינון לכדור שלם 20 מג החלו אצלי ציפצופים באוזן שמאל הורדנו חזרה ליצי כדור הציפצופים נרגעו לפחות העלנו חזרה לכדור שלם ושוב הציפצופים חוזרים.לשאלתי האם יכולה להיות תופעת לוואי כזאת מהסרוקסט?

13/02/2019 | 13:34 | מאת: רגב

שלום רב אני מזה למעלה מחודש עם סוג של אלרגיה לחומר שיצר אלרגיה ורגישות.נתנו לי כדורים לגרד לחודש ימים ובכל פעם שאני נוטל מהם יש תחושת כאבי בטן לא נעימים וכאב ראש מה לעשות?

האם אפשרי ליטול נקסיום ולאחר מכן אוגמנטין. היום חשתי ברע מאד אחר שני התרופות. כאבי בטן חזקים עם עיוותים ומספר רב של יציאות רכות. תודה .

09/02/2019 | 10:35 | מאת: יאסר

הייתי ממיון נתנו לי תרופת פרדניזון 20 ממ במימון 2 כדורים ×2 ביום לקחתי שני ימים ןלאחר כל הרגשתי כאבים בכל הגוף עם כאב ראש וגם הפרעות ישינה חוסר תיאבון וחולשה בגוף מאז עברו עוד שלולשה ימים ועדיין הכאבים ממשכים

08/02/2019 | 23:32 | מאת: ניליט

האם נתקלת בתופעה של רגישות בשיניים וגם שינויים בגמישות הלסת כתוצאה משמוש כל לילה בבונדורמין תחת הלשון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תופעות אלה אינן ידועות לתכשיר. במידה ותופעות הלוואי הופיע בסמוך לתחילת הטיפול ומשתפרות עם הפסקתו עולה הסבירות כי ניתן ליחסן לטיפול. מעבר לכך מומלץ לפנות לרופא שיניים לבירור.

06/02/2019 | 01:00 | מאת: אלי

התחלתי לקחת טרמדקס בשיחרור מושהה 100 כל יום במקום טיפול בסטוראידים השלה מה התופעות לוואי לטווח ארוך

לקריאה נוספת והעמקה

כל תכשיר רפואי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. רשימה מורחבת בעלון לצרכן המצורף לאריזה הטיפול בתכשיר זה. מרבית תופעות הלוואי אינן מאפיינות שימוש ממושך בהכרח. רגישות לתופעת לוואי ודרגת החומרה תלויים בגורמים רבים וביניהם רקע רפואי, גיל, מינון, מין, תגובות בין תרופתיות ועוד. ככל טיפול תרופתי אחר, התכשיר ניתן כאשר התועלת מנטילתו עולה על הסיכון. תופעת הלוואי שמאפיינת טיפול ארוך היא תלות והתמכרות ולכן לאחר שימוש ממושך לרב מומלץ לא להפסיק את השימוש בתכשיר בבת אחת אלא בהדרגתיות תוך התייעצות עם הרופא המטפל. לנוחיותך קישור לעלון הכולל מידע אודות תופעות לוואי לתרופה: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/alonim/Tramadex-PT_1423388625334.pdf

05/02/2019 | 16:21 | מאת: חזי

אני לוקח תרופה זו כל יום. חבר סיפר לי כי יצאה אזהרה על סכנה בצריכת התרופה , מסרטן, הרופה שלו החליף לו את התרופה. מה ידוע לכם בהקשר לתרופה זו.

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר דופלקס מיועד לטיפול ביתר לחץ דם ומכיל שתי תרופות Amlodipine (חוסם תעלות סידן) ו-valsartan (מעכב הקולטן לאנגיוטנסין 2). במשרד הבריאות התקבל מידע על המצאות עקבות החומר NDEA בחלק מאצוות חומר הגלם valsartan המיוצרות ע"י היצרן מיילן (Mylan) המשווק חומר גלם זה לחברות תרופות שונות בעולם. משרד הבריאות העביר למוסדות הרפואיים בדצמבר 2018 רשימת אצוות של מספר תכשירים (בהם נעשה שימוש בחומר גלם מתוצרת זו) אותן יש להחזיר (מרמת בית המרקחת). קישור להודעות משרד הבריאות (עם פירוט התכשירים): https://www.health.gov.il/NewsAndEvents/SpokemanMesseges/Pages/03122018_3.aspx https://www.health.gov.il/NewsAndEvents/SpokemanMesseges/Pages/10122018_1.aspx כלומר בדצמבר 2018 בוצעה החזרה מהשוק של אצוות דופלקס החשודות בהמצאות עקבות NDEA. במידה והתכשיר נרכש מבית המרקחת לאחר הודעת ההחזרה מהשוק, מדובר באצווה "נקייה" מעקבות NDEA. במידה ונרכש לפני ההודעה ניתן לבדוק בבית המרקחת או מול משרד הבריאות את מספר האצווה על מנת לברר האם "נקייה" מעקבות NDEA. בכל מקרה, אין להפסיק טיפול ללא פנייה לרופא, כיוון שאין מדובר על סכנה מידית בשימוש בהם (בניגוד לסכנה הפוטנציאלית שבהפסקת טיפול ביתר לחץ דם). כאמור מעלה, אצוות התכשיר, המשווקות כעת "נקיות" מעקבות NDEA ואין צורך בהחלפת הטיפול.

05/02/2019 | 09:08 | מאת: נויה ב.

שלום רב, במשך שנתיים נטלתי ציפרלקס ומודאל. לפני כחודש וחצי התחלתי הפסקת אלו ומעבר לוולבוטרין. מזה כ 10 ימים כבר נוטלת באופן רציף כדור וולבוטרין בלבד. מזה 5 ימים סובלת מסחרחורות ובחילות נוראיות ברמה שמקשה על תפקוד. כמו כן חוסר מצברוח. בשיחה עם הםסיכאטרית המטפלת היא שללה שאלו תוםעות של הכדור, וזאת למרות שקראתי שאלו כן תופעות שיכולות להיות קשורות לכדור. אשמח לשמוע דעתכם וכן, אם קשור לוולבוטרין, כמה זמן צפוי להימשך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר ציפרלקס מכיל את החומר הפעיל escitalopram -מעכב סלקטיבי לקליטה חוזרת של סרוטונין, התכשיר מודאל מכיל את החומר הפעילsulpiride שהינו אנטי דופמינרגי. התרופה מיועדת בין היתר, לטיפול בורטיגו והפסקה פתאומית שלו עלולה לגרום לבחילות וסחרחורות. התכשיר וולבוטרין מכיל את החומר הפעיל bupropion, שהינו מעכב סלקטיבי לקליטה חוזרת של נוראדרנלין ודופמין. רב נוגדי הדיכאון, לוקח זמן עד שמושגת השפעה מלאה של התרופה. כמו כן, תחושת בחילה וסחרחורת הינן תופעות לואי שכיחות לתרופה וולבוטרין. עלייה הדרגתית במינון אמורה להפחית את חומרת התופעות. מובן שקיימים גורמים אחרים לסחרחורות ובחילות ויש לשלול אותם. באם המצב לא משתפר, יש לפנות לרופא לייעוץ.

שלום אני סובל לאחרונה מקוצר נשימה .אני מטופל בן השאר בדיאליזה כבר שנה וחצי.קוצר הנשימה מונע ממני לעשות דברים פשוטים כמו לשרוך נעליים לעלות במדרגות אני בן 51 וגם בכושר עד לאחרונה מתאמן .קוצר הנשימה מפריע לי לשכב במנוחה יכול בעיקר לשבת .בין השאר גילו אצלי בצילום תפליטים בריאות לא יודע אם יש קשר .בדיאליזה מנסים להוריד לי יותר נוזלים בנתיים קוצר הנשימה מתגבר הפכתי לאדם מוגבל בתנועתיו רופא נתן משאף שלא עזר בכלום .יש לי ניתוח שבוע הבא ניתוח קילה בקע אן לי מושג אם מותר לעשות ניתוח במצב הזה ומה לעשות בכלל

לקריאה נוספת והעמקה

יש להיוועץ ברופא המנתח ובמרדים.

03/02/2019 | 13:45 | מאת: מודאגת

שלום. אני נוטלת ארבעה ימים חצי כדור פריזמה 10 מ"ג עקב תסמונת קדם וסתית חמורה.. בהתחלה היה לי טעם מוזר בפה כמו טעם לוואי והיום חוש הטעם נעלם.. האם זה חלק מתופעת הלוואי? האם זה יחלוף?והאם מדובר במשהו בלתי הפיך? אודה לך על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

יובש בפה ושינויים בחוש הטעם הינן תופעת לוואי ידועות ושכיחות לתכשיר פריזמה (המכיל את החומר הפעיל fluoxetine), אובדן חוש טעם הינה תופעת לוואי נדירה. כאשר תופעה מתרחשת עם תחילת טיפול תרופתי/עליית מינון עולה הסבירות כי ניתן ליחסה לטיפול התרופתי. שינויים בחוש הטעם, הנגרמים מתרופות צפויים לחלוף עם הפסקת הטיפול. יש לפנות לרופא ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך הטיפול.

31/01/2019 | 21:45 | מאת: גולדי

שלום הבן שלי חולה בסכיזופרניה והוא נוטל מזה שבוע 2 מיליגרם כדורים בשם רספירדל הוא נראה מותש עייף יש לו סחרחורות קשות וכאבי ראש האם צריך להפסיק לקחת את הכדורים האלה או לחזור לקחת מיליגרם אחד אשמח לתגובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

כמו בכל תרופה, השימוש בריספרדל (המכילה את החומר הפעיל Risperidone) עלול לגרום לתופעות לוואי. ישנוניות, כאב ראש וסחרחורת הינן תופעות לוואי שכיחות לטיפול בתרופה. תופעת לוואי כגון עייפות חמורה יותר במספר השבועות הראשונים לטיפול ויתכן ותשתפר לאחר מכן ולכן לעיתים התאמת מינון מתבצעת בהדרגה ע"י הרופא. במידה והטיפול ניתן אחת ליום, ניתן לשקול נטילה בערב. בכל מקרה, אין להפסיק את הטיפול או לבצע שינוי במשטר התרופתי ללא ייעוץ רפואי, הפסקת הטיפול עלולה לגרום לחזרת התסמינים של המחלה. יש לפנות לרופא, ליידע אותו על תופעות הלוואי ולהיוועץ עמו על המשך הטיפול.

30/01/2019 | 06:57 | מאת: רמי

שלום .אני מטופל דיאליזה שסובל מלחץ דם גבוה 190/130 אני מקבל קרדילוק 5 ×2קאדקס 4 וגם אקספורג 160 בערב .בצלום חזה יש לי תפליטים שגורמים לי לקוצר נשימה בשכיבה בלילה .התופעה של קוצר נשימה מופיעה בלילה בעיקר לאחר לקיחת כדור אקספורג עם קרדילוק .בלילה מופיעות בחילות קשות שלא יוצא כלום ממנה בזמן ניסיון ההקאה .אני גבר בכושר טוב בן 51.האים יש קשר לתרופות ולתופעות ואם התרופות מתאימות לי בכלל .רופא ריאות אומר שיש מצב שיש לי ברונכיטיס כתוצאה מאגירת נוזלים .אני מרגיש לא טוב לאחר לקיחת הכדורים שצינתי בערב .

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר קרדילוק מכיל את התרופה bisoprolol -חסם בטא, קדקס מכיל את התרופה doxazocin -חסם אלפא התכשיר אקספורג' מכיל שתי תרופות (מקבוצות פרמקולוגיות שונות),: valsartan אנטגוניסט לרצפטור אנגיוטנסין ו-amlodipine חוסם תעלות סידן. Amlodipine (אחת התרופות בתכשיר אקפורג') עלולה לגרום לצבירת נוזלים בריאות במטופלים עם אי ספיקת לב. כל התרופות המצוינות עלולות לגרום לבחילות בחלק מהמשתמשים. עם זאת, אין מספיק מידע, כדי להעריך את הקשר בין התופעות שציינת לתרופות. מומלץ לפנות לרופא להמשך בירור והתאמת טיפול.

29/01/2019 | 22:19 | מאת: מוטי

האם אפשרי לשלב בין טרמדקס עם אדוויל

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה לשלב את שני התכשירים

29/01/2019 | 17:57 | מאת: שרית

הבן שלי לוקח כבר חודש וחצי את התרופה לפצעי בגרות.בשבוע האחרון סובל מכאבי ברכיים,גב וכאבי ראש.האם ייתכן כי אלו תופעות לוואי של הקיורטן? תודה מראש על מענה

לקריאה נוספת והעמקה

כאבי פרקים, כאבי גב וכאבי ראש הינן תופעות לוואי ידועות ושכיחות לטיפול בתרופה, אך אין האמור שולל אפשרות כי מדובר בתסמינים של גורמים אחרים כגון פציעות/זיהום. כאשר תופעות מופיעות עם התחלת טיפול/העלאת מינון ומשתפרות עם הפסקתו/הורדת מינון עולה הסבירות כי ניתן לייחסן לתרופה. אם התופעות מחמירות או מאוד מפריעות, יש לפנות לרופא ולהיוועץ עימו על המשך הטיפול.

28/01/2019 | 17:31 | מאת: נטלי

שלום מה הן תופעות הלוואי של ליתיום וזיפרקסה על הגוף וכיצד ניתן לעקוב לשמור ולמזער נזקים

לקריאה נוספת והעמקה

רשימת תופעות לוואי המורחבת והמעקב הנדרש מצוינים בעלוני התרופות. קישור לעלון ליתיום: https://data.health.gov.il/drugs/alonim/3939.pdf קישור לעלון זיפרקסה: https://data.health.gov.il/drugs/alonim/Rishum_7_50604018.pdf מעבר לכך, יתכן כי תהיה פגיעה בערנות בשילוב שתי התרופות ולכן יש לשים לב ולהיזהר בפעולות הדורשות ערנות וריכוז.

28/01/2019 | 16:25 | מאת: אייל

האם לוריוון במינון של 0.5 מג שנלקח כ 4 שבועות יכול למכר וליצור תלות ?

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר לוריוון מכיל את התרופה Lorazepam, השייכת למשפחת הבנזודאזפינים. משפחה זו קשורה להתפתחות של תלות והתמכרות. בין גורמי הסיכון לפתח תלות והתמכרות: משך שימוש ממושך, מינון גבוה של התרופה, ורמת השכלה נמוכה. היסטוריה של התמכרות לתרופות או חומרים וסוג הבנזודאזפין גם יכולים להשפיע. במקרה שלך מינון התרופה אינו נחשב מינון גבוה וגם התקופה אינה מאוד ממושכת, אך הפסקת הטיפול יכולה לגרום לאי שקט/חרדה והפרעות שנה במספר ימים אחרי הפסקה. כמובן שלא מומלץ לבצע שינוי בטיפול תרופתי, שנרשם ע"י הרופא ללא היוועצות עימו.

27/01/2019 | 16:43 | מאת: אורחת1

תוך כמה זמן מלקיחת הגלולת אלה (של היום שאחרי, עד 5 ימים, שימוש פעם אחת) אמורים לעבור התופעות לוואי? (חוץ מהאיחור במחזור) תופעת לוואי כגון גרד באיבר המין, שאם הזמן רק מחמיר יותר ובנוסף נגרם גם בריחת שתן, האם זה לא בכלל קשור לגלולה? זה התחיל יום אחרי הלקיחה

לקריאה נוספת והעמקה

גרד גניטלי והפרשה מהנרתיק הינן תופעות לוואי ידועות אך נדירות לתרופה. לא ברור כמה זמן את סובלת מתופעות אלה, אך אם מחמירות ולא חולפות, יש לפנות לרופא לבירור וטיפול.

27/01/2019 | 04:03 | מאת: איריס

האם ניתן לשלב את שלושת התרופות. כאבים לאחר ניתוח גב.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה משילוב התרופות כאשר נדרש. מובן שיש להקפיד על נטילה בהתאם להוראות הרופא ולהיות במעקב רפואי אחר יעילות הטיפול ונחיצותו וכן אחר תופעות לוואי.

שלום רב, פרוליה פועלת בגוף המטופל בה חצי שנה. האם במקרה הצורך כמו למשל בתופעות לוואי קשות קיימת אפשרות להפסיק פעילותה יותר מוקדם? בוודאי באישור רופא כמו שנאלצנו לעשות עם פורטאו כי היא חד יומית.

לקריאה נוספת והעמקה

רשימת תופעות הלוואי מפורטת בעלון לצרכן של התכשיר. בעלון קיימת התייחסות להתמודדות/מניעה של תופעות לוואי שונות כגון הקפדה על בדיקת שיניים לפני הטיפול והקפדה על היגיינת שיניים כדי להפחית סיכון לנמק של עצם הלסת, נטילת תוספי סידן וויטמין D כדי למנוע רמות סידן נמוכות ועוד. במידה ומתרחשות תופעות לוואי, יש להיוועץ ברופא על הטיפול בהן. בכל מקרה, הרמה המקסימלית של התרופה בדם מתרחשת אחר 10 ימים (בין 2-28 ימים) וצפויה לרדת על פני 3 חודשים (בין 1.5-4.5 חודשים) למרות פעילותה הממושכת על העצם.

שלום, עקב נשירת שיער התחלתי לפני כחודשיים ליטול כדור אחד ביום של פרופסיה. לפני כחודש התחלתי להרגיש כאבים קלים בשד השמאלי, עם מעט הקרנה לבית השחי. הפסקתי את הטיפול לפני חודש והכאבים לא חולפים. הרופאה שלחה אותי לבצע א.ק.ג (חשבה שאולי הכאבים מקורם בלב) וצילום ריאות שיצאו תקינים. קראתי בעלון לצרכן שאחת מתופעות הלוואי של התרופה הוא סרטן השד. יש ממה לחשוש??

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה פרופסיה מכילה את החומר הפעיל Finasteride. גנקומסטיה (הגדלה של השד) ורגישות בשד הינן תופעות לוואי נדירות של התרופה. במחקרים קליניים בעלי משך מעקב ארוך ובשימוש במינון גבוה של התרופה (5 מ"ג ולא 1מ"ג – המינון הניתן למניעת נשירה), נצפו מקרים של סרטן שד גם בקבוצה המטופלת בתרופה וגם בקבוצת ההשוואה שלא טופלה בתרופה. בשימוש שלא במסגרת מחקר (לאחר שיווק) דווחו מקרים של סרטן שד בגברים במהלך הטיפול בתכשיר, אך כיום אין מספיק מידע כדי לקבוע האם שימוש ב-finesteride עלול להעלות את הסיכון לסרטן שד בגברים. מפנייתך אני מבינה כי נטלת את התרופה חודש בלבד ועברו חודשיים בלבד מתחילת הנטילה, תקופה כזו קצרה מכדי לגרום לתהליך ממאיר, הגורם לתסמינים. עם זאת, במידה ויש כאב, שאינו חולף, יש לפנות לרופא לברור (ללא קשר לטיפול בתרופה).

האם ניתן למהול במיץ פטל ואו משהו דומה הטעם דוחה אותי

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע לי על מניעה מלשתות עם מיץ פטל (כל עוד את מוודא שמתמוסס בהתאם להנחיות המתן)

23/01/2019 | 22:45 | מאת: ציפ

מטופלת בפרוליה יש לי פיסטולה מעל השן. האם אפשר לטפל אצל רופא שיניים?

לקריאה נוספת והעמקה

Prolia אשר החומר הפעיל בו הינו Denosumab, הינו תכשיר המכיל נוגדן המעכב אוסטאוקלסטים (תאים הורסי עצם), ומותווה לאוסטאופורוזיס ולאיבוד עצם. לתכשיר זה תופעת לוואי נדירה הנקראת נמק של עצם הלסת (ONJ), אשר עלולה להופיע הן במהלך השימוש בתכשיר והן לאחר הפסקת השימוש, ואשר עלולה להתבטא בכאב, נפיחות, דלקת מקומית ואף שבר בלסת. חשוב לציין כי תופעת לוואי זו הופיעה בעיקר בחולים אונקולוגים ומבוגרים, וכי התופעה נדירה במטופלים ב Prolia להתוויה של אוסטאופורוזיס (בו הזריקה ניתנת אחת לחצי שנה). כמו כן, תופעת לוואי זו אינה יחודית רק ל prolia, אלא לתכשירים נוספים המשמשים לטיפול באוסטאופורוזיס. למידע נוסף על תופעת הלוואי מומלץ לעיין בכרטיס המידע הבטיחותי למטופל המופיע באתר המחלקה לניהול סיכונים: https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/MTI/Drugs/risk/DocLib/Prolia_Patient_safety_information_Card_ONJ.pdf פעולה כירורגית בחלל הפה הינה גורם סיכון להתפתחות תופעת לוואי זו (הסיכון ל ONJ במטופליprolia עומד על 0.1%, ועולה לכ 0.15% לאחר עקירה) ולכן במהלך הטיפול בתרופה עדיף להימנע מטיפולים אלו. ההמלצה המקובלת הינה להשלים את הטיפולים הדנטליים לפני תחילת הטיפול בתרופות לאוסטאופורוזיס ולהקפיד על היגיינת הפה במהלכו. במידה ומתפתח צורך בטיפול שיניים במהלך השימוש בתכשיר, מומלץ לבצע את הפרוצדורה ה"שמרנית" ביותר ולהימנע ככל הניתן מפרוצדורות פולשניות. ככלל, בכל טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. מטופלים ב denosumab להתוויה של אוסטאופורוזיס (או מחלה שאינה ממאירה אחרת) ואשר אינם מטופלים בסטרואידים סיסטמיים במקביל, נחשבים בקבוצת סיכון נמוכה להתפתחות תופעת הלוואי. אין מספיק עדויות לקביעת תקופת המתנה מהפסקת הטיפול ועד לביצוע פרוצדורה פולשנית. לסיכום, ההמלצות אינן חד משמעיות ויש להיוועץ ברופא השיניים וברופא המטפל על מנת לקבל ייעוץ פרטני

23/01/2019 | 18:28 | מאת: חגית

האם הכדור טגרטול גורם להשמנה ?

לקריאה נוספת והעמקה

עלייה במשקל יכולה להיות תופעת לוואי לתכשיר.

21/01/2019 | 05:10 | מאת: עזרה דחופה

האם אפשר להתחיל הוריד טרגין 20 בוקר ו10 ערב כגמילה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, פרוטוקול הירידה ההדרגתית מתרופות ממשפחת האופיואידים יותאם פרטנית ע"י רופא במטרה למנוע ככל הניתן תסמיני גמילה ולאפשר שליטה מקסימלית בכאב. לא ציינת מהי ההתוויה לטיפול, מה הסיבה להפסקתו, משך טיפול והמינון. יש לפנות לרופא לקביעת תוכנית טיפולית (פרוטוקול הפחתת מינון הדרגתית/התאמת טיפול שאינו אופיואידי במידת הצורך/מעקב).

יש לי דלקת בושט וזה בא לפעמים את גרבסים חמוצים הראות ושילושילים אני נוטל מקסימום ולא עוזר מה עושים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור מה היה הבירור שנעשה ומה הטיפול שניתן. בכל מקרה, במידה וזו תופעה שאינה חולפת, יש לפנות לרופא לבירור וטיפול.

20/01/2019 | 11:58 | מאת: יוספיפוב

שלום ד"ר, התחלתי לקחת ברינטליקס לחרדה לפני 4 ימים וכבר מרגיש השפעה לטובה על החרדה והריכוז, אך תופעות לואי קשות של כאב ראש ובחילות. ירדתי ל 2.5 מג אתמול ותופעות הלוואי פחתו. אצלי מניסיון מינונים נמוכים מאוד משפיעים. האם גם ברינטליקס 2.5 מג יכול להשפיע עם הזמן? האם שווה לחכות ולנסות?

לקריאה נוספת והעמקה

טווח המינונים אשר נבדק במחקרים קליניים ליעילות הינו 5-20 מ"ג ליום. המינון נקבע בהתאם לתגובה לטיפול כאשר המינון ההתחלתי והמומלץ במבוגרים מתחת לגיל 65 הינו 10 מ"ג והמינון ההתחלתי במבוגרים מעל גיל 65 הוא 5מ"ג כך שלא ברור האם מינון נמוך יותר יהיה יעיל. כמו כן, חשוב לזכור כי תתכן הסתגלות לתופעות הלוואי והן יכולות לחלוף עם המשך הטיפול (תוך כשבוע-שבועיים). לא מומלץ לבצע שינויים במינון התרופה על דעת עצמך, יש לפנות לרופא ליידע אותו בנוגע לתופעות הלוואי ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך הטיפול.

20/01/2019 | 10:56 | מאת: לימור

שלום, סובלת מהפרעת חרדה ונוטלת מידי פעם לוריוון. עקב ריפולוקס קיבלתי מרשם ללנטון 30 מ"ג פעם ביום האם אפשר לקחת את התרופות ביחד?

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה מליטול את התרופות במקביל. במידה והנך סובלת מעייפות במהלך הטיפול המשולב, יש להימנע מפעילות הדורשת ערנות כגון נהיגה.

סבלתי מתופעת לוואי שלא ידועה ולא מצויינת בעלון. מבקש לדעת איפה מתחילה אחריות חברת תרופות כלפי החולים !!! . לא ייתכן שאני פונה לחברה ושבועיים ממתין לתשובה או התייחסות !!!עד היום לא קיבלתי תשובה פשוטה גם לא ממשרד הבריאות שהתחמקו גם מאחריות. מבקש תשובה ממך

בפורום זה ניתן מידע על תופעות לוואי, כפי שניתן לך בפנייה הקודמת. לא אוכל להתייחס לסוגיות אחרות.

שלום אושפזתי בתל השומר בעכבות פרפוציה בתריסריטן וטופלתי בהצלחה ללא ניתוח וכעת אני בבית ואוכל באפן סדיר המשך טיפול נתנו לי אומפרדוקס פעמיים ביום,אין לי צרבת או חומציות, והשאלה היא לשם מה אני צריך לקחת את הכדור ,כי יש נזקים ממנו . תודה לתשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, טיפול במעכבי משאבות מימן (PPIs) כגון אומפרדקס חשוב, כאשר הגורם לפרופורציה הוא למשל כיב ללא תלות בתסמיני צרבת. משך הטיפול יקבע ע"י הרופא בהתאם למצב הרפואי. במידה ולא קיבלת הסבר על סיבת הטיפול ואופן הטיפול (משך/מעקב נדרש וכו'), כדאי לפנות לרופא ולברר. בהתייחס לבטיחות הטיפול, ככלל, כל טיפול עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. עם זאת, הרופא שוקל את הסיכון הפוטנציאלי בטיפול למול התועלת הצפויה ממנו לפני מתן טיפול תרופתי. תופעות הלוואי השכיחות לקבוצת תכשירים זו הן תופעות לוואי במערכת העיכול. תתכנה תופעות לוואי נדירות יותר כגון תגובות עוריות, שינויים בספירות דם והפרעה בתפקודי כבד ועוד. אפרט על מספר תופעות נוספות: שימוש ממושך של מעכבי משאבת מימן קושר לסיכון מוגבר לזיהום/דלקת במערכת עיכול ולכן יש לפנות לרופא במידה ומופיעים שלשול חריף שאינו חולף עם או ללא כאבי בטן וחום. שימוש ממושך בתכשירים אלה יכול לגרום לירידה ברמות המגנזיום, נתרן וויטמין B12 בדם. הרופא ישקול בדיקות דם סדירות לצורך מעקב. כמו כן, לאחרונה פורסמו מחקרים אודות קשר אפשרי בין שימוש במעכבי משאבת מימן לבין תופעות לוואי שונות ביניהן סרטן קיבה באנשים שטופלו נגד החיידק הליקובקטר. המחקרים הינם מחקרים תצפיתיים וככאלה בעלי מגבלות רבות בקביעת קשר סיבתי בין הטיפול התרופתי לתופעה. למידע נוסף ורשימת תופעות הלוואי מפורטת ומלאה יותר, יש לעיין בעלון התרופה. אסכם כי המידע הבטיחותי הקיים תומך במאזן החיובי תועלת מול סיכון של התרופה לטיפול בהתוויות להן מיועדת וכי יש ליטול את התרופות בהתאם להתוויה הרפואית ולמשך הזמן שהומלץ. המידע אודות תופעות לוואי אפשריות של הטיפול בתרופות, תומך בצורך בהערכה תקופתית של הטיפול והפסקתו במקרים בהם אינו נחוץ. בכל מקרה במידה ובמהלך הטיפול הנך חווה תופעת לוואי, יש ליידע את הרופא.

16/01/2019 | 12:13 | מאת: אייל

האם נטילת נקסיום 40 מ"ג יכולה לגרום להרגשת חרדה ואי שקט ?

לקריאה נוספת והעמקה

אי שקט הינהתופעת לוואי מוכרת אך נדירה לטיפול בתכשיר.

15/01/2019 | 09:25 | מאת: ליב

שלום רב, אני בת 45. לאחרונה התחלתי טיפול למניעת יתר לחץ דם. נטלתי טריטייס 2.5 מ"ג לתקופה קצרה. אך ללא שיפור. התרופה הוחלפה בימים האחרונים לואזודיפ קומבו 10 וקרדילוק 1.25. מיד עם תחילת השימוש בתרופות החלה נזלת, דגדוגי אף, התעטשויות. הדבר חלף ליום אחד אך למחרת חזר ונשאר.. בנוסף, לאחר נטילת התרופות בבוקר, אני סובלת מהשתנה מרובה עד שעות הצהריים. לאחר מכן יש רגיעה. אני רגילה בכל בוקר לשתות מיץ לימון עם מים פושרים. לאחר מכן נוטלת את התרופות. בדר"כ בריאה. סובלת מדלקות בסינוסים, ונוטלת טיפול מונע - תרסיס נזוקורט. האם יתכן שמדובר בתופעות לוואי? האם מותר לשתות מיץ לימון וליטול בסמיכות את התרופות? אקדים תודה לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר ואזודיפ קומבו מכיל שתי תרופות: Lercanidipine , השייכת לקבוצת חוסמי תעלות סידן ו-Enalapril, השייכת לקבוצת מעכבי האנזים המהפך אנגיונסין. התכשיר קרדילוק מכיל את התרופה Bisoprolol, השייכת למשפחת חוסמי הבטא. יצירת כמויות גדולות של שתן ונזלת יכולות להיות תופעות לוואי נדירות של התכשיר ואזודיפ קומבו. גירוי באף והתעטשות יכולה להיגרם ע"י נאזוקורט. כאשר תופעות מתרחשות/ מחמירות עם תחילת טיפול תרופתי /עליית מינון ומשתפרות /חולפות עם הפסקת טיפול/הפחתת מינון עולה הסבירות כי ניתן ליחסן לטיפול התרופתי. עם זאת, יתכן שהתופעות מיוחסות ל"התקררות". אם התסמינים אינם משתפרים או אם קיימת החמרה או תסמינים נוספים, יש להיוועץ ברופא. אין מניעה מליטול את התרופות עם מיץ לימון.

15/01/2019 | 05:41 | מאת: אורחת

אחרי כמה זמן או ימים מלקיחת הגלולה (או כל תרופה אחרת בכללי) אמור לעבור התופעות לוואי? זאת אומרת אם יש לי משהו שכתוב כתופעת לוואי בעלון איך אדע אם זה באמת תופעת לוואי או סתם משהו שקרה לי בלי קשר לגלולה/תרופה? ואם יש לי תופעת לוואי שרשומה כנדירה מה הרופא יכול לתת לי להבריא? ומה הוא חייב? אני בצבא בגלל זה אני חייבת לדעת מה בדיוק מגיע לי כי פה נוטים לשים עלייך פס.

לקריאה נוספת והעמקה

כל טיפול תרופתי יכול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים (לא בכולם). לרב תופעות הלוואי חולפות חלקן גם תוך המשך הטיפול וחלקן רק לאחר הפסקתו. תופעות הלוואי הידועות לתכשיר מפורטות בעלון. כאשר תופעה מופיעה בסמוך לתחילת טיפול והיא ידועה לתכשיר עולה הסבירות כי ניתן לייחסה לתכשיר. אך כמובן שיש לשלול גורמים אחרים או מצבים שיכולים לתרום או להחמיר את המצב. אם את מעוניינת במידע אודות תופעת לוואי מסוימת, צייני זאת.

14/01/2019 | 16:15 | מאת: טובה

אתמול לקחתי תרופה בשם xefo8 והיום לאחר לקיחת עוד כדור הופיעה פריחה אדומה רק בפנים מה עושים

לקריאה נוספת והעמקה

מומלץ להפסק את הטיפול בתרופה ולהיוועץ ברופא.

09/01/2019 | 18:44 | מאת: גלית

הומלץ לי ע"י רופא עור להשתמש בתוסף הנ"ל. הנני רגישה ליוד, ובתוסף זה מצויים 50 מיקרוגרם של יוד בכל טבלית. האם אוכל להשתמש בתוסף?

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל, המידע על יעילות, בטיחות ואיכות של תוספי תזונה הינו מוגבל. בנוסף, לא ברור מהפנייה כיצד אובחנה הרגישות ליוד, מה היו התסמינים, לאלו תכשירים ומהי דרגת החומרה. יש להיוועץ ברופא להבהרת העניין.

09/01/2019 | 08:15 | מאת: סרג'יו

נטלתי נקסיום מספר ימים והפסקתי האם יש להיוועץ ברופא כדי להפסיק גם אם לשתי ברע ואני חייב ?אפשרי להקטין את המינון ? אנא תשובתכם תודה סרג'יו

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור מפנייתך מהי ההתוויה שלשמה הרופא רשם לך את התכשיר. יש ליטול את התרופה בהתאם למינון ומשך הטיפול שנרשם ע"י הרופא בהתאם למצבך הרפואי. יש לברר עם הרופא האם הטיפול ניתן להקלה על תסמינים מזדמנים או להתוויה הדורשת טיפול רציף. בנוסף, במידה והנך סובל מתופעות לוואי, יידע את הרופא והיוועץ עמו בנוגע להמשך הטיפול.

07/01/2019 | 19:50 | מאת: ישראל

יש לי חסר בבי 12 אבל התרופה [אני מקבל למציצה תחת הגרון] עושה כאבי ראש בחילות דפיקות לב וכדו'. כל הסוגים שניסיתי. מה ההסבר לזה? ומה יש לעשות? אני שואל כי גם הרופאה נבוכה אתי

לקריאה נוספת והעמקה

בחילות וכאב ראש יכולים להיות תופעת לוואי של נטילת B12. תכשירי B12 למציצה אינם תרופה אלא תוסף מזון ולכן המידע הפרטני אודות בטיחות יעילות ואיכות של התכשירים השונים הינו מוגבל .

05/01/2019 | 16:33 | מאת: roniem

אני מטופלת בתרופה Tritace 2.5מ'ג כנגד יתר לחץ דם. האם תרופה זו גורמת להשמנה או מעכבת ירידה במשקל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה Tritace מכילה את החומר הפעיל Ramipril. התרופה עלולה לגרום לירידה בתיאבון (תופעת לוואי לא שכיחה). התרופה אינה נחשבת כבעלת פוטנציאל לגרום לעלייה במשקל.

04/01/2019 | 19:47 | מאת: אסף

שלום ד"ר הרופא שוקלת להחליף לי את הציפרלקס לויפקס ברצוני לשאול מעבר לכתוב מה יכול להיות שנים אחרי שאני לוקח ציפרלקס .אני רוצה לציין שכחודש אני לוקח סרוקוול 200 מ"גxr נכון להיום אני מרגיש כל הזמן חסר אונים ומאין חלל באזור החזה של מועקה לא ברורה וחוסר ריכוז מוחלט וחוסר ביטחון.האם לדעתך יש מקום לשינוי התרופתי שיעזור לי?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

פורום זה נותן מידע אודות תופעות לוואי של תרופות. אין באפשרותי להמליץ על טיפול תרופתי זה או אחר.

04/01/2019 | 12:03 | מאת: מרים

שלום מזה שנה וחצי אני מקבלת זריקת פורוליה, זו הזריקה השלישית. תחילה עם קבלת הזריקה הראשונה התחיל לי צינון כמו מים ולא יחסתי לזה חשיבות חשבתי שזו שפעת או התקררות. בזריקות הבאות כבר הצינון היה ועודנו קשה יותר, קושי בשינה, ניחיריים סגורים קושי בנשימה, נשימה דרך הפה. תופעה שמקשה על אורח החיים היומיומי שלי. ביקרתי אצל מס' רופאים, תחילה חשבו שזו אלרגיה עשו לי בדיקות ושללו, אף אוזן גרון אמר שהכל תקין אך נתן לי טיפול בתרסיס Avamys פעם ביום וכדור Desloratadineפעם ביום למשך 14 יום. לאחר הטיפול הרגשתי הקלה והתופעה החלה לעבור. בתחילת דצמבר שוב עשיתי הזריקה כחלוף חצי שנה ואחרי שבועיים תופעת הצינון והנשימה חזרה בעוצמה יותר חזקה, הכל חזר שוב! אני חושבת שיש קשר ישיר בין הזריקה לתופעת הצינון ודרכי הנשימה. אודה לקבל את חוות דעתכם והאם ניתן לטפל בזה?

לקריאה נוספת והעמקה

כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. פרוליה הינה תרופה המכילה את החומר הפעיל denosumab. זיהום בדרכי הנשימה העליונות הינו תופעת לוואי שכיחה של הטיפול בתרופה. כאשר תופעה מתרחשת בסמוך להתחלת טיפול תרופתי וחולפת עם הפסקתו עולה הסבירות כי קיים קשר בין התופעה לטיפול. כאשר התופעה מתחילה שוב עם החזרת הטיפול, הסבירות לקשר בין השניים מתחזקת. מובן שיש לשלול גורמים אחרים לתופעות המתוארות.

03/01/2019 | 16:46 | מאת: רקפת

אני נוטלת קולכיצין מזה 4 חודשים לטיפול בפריקרדיטיס. מאז שהתחלתי עם התרופה התחלתי לסבול מבחילות וסחרחורות ולעיתים כאבי בטן אבל לסירוגין. בשבועיים האחרונים המצב החמיר. יש לי כאבים ברום הבטן, מתחת לחזה ובבטן התחתונה, בעיקר בישיבה או שכיבה. הרופא אמר לי להפסיק את התרןפה לשבוע ולראות מה קורה.. אני בהפסקה כבר5 ימים והשיפור קל ביותר. אני אמורה לחזןר ליטול אותה ביום א וממש חוששת לעשןת זאת. האם ייתכן שהתרופה עשתה לי נזק גסטרולוגי? הרופא טוען שאם הפסקתי לקחת ןזה לא עבר לחלוטין, אז אין קשר לתרופה . האמנם???

לקריאה נוספת והעמקה

בחילות, כאבי בטן והקאות הינן תופעות לוואי ידועות לטיפול בתרופה קולכיצין. לא ציינת האם הינך מטופלת בתרופות נוספות למשל נוגדי דלקת שאינם סטרואידים, שיכולים גם הם לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול. כאשר תופעת לוואי מתחילה עם תחילת טיפול וחולפת עם הפסקת טיפול בתרופה, עולה הסבירות כי ניתן ליחסה לטיפול התרופתי. עם זאת, תתכנה תופעות לוואי שאינן חולפות (או שלוקח זמן עד שחווים שיפור). כיוון שהנך סובלת מכאבים חמורים מזה תקופה, יש לפנות לרופא בהקדם לבירור. בריאות שלמה

איזה תרופה ניתן לקחת

לקריאה נוספת והעמקה

התאמת הטיפול התרופתי תלויה בעוצמת הכאב, ברקע הרפואי, תרופות נילוות ובדרגת התפקוד הכלייתי. יש לפנות לרופא לייעוץ פרטני והתאמת טיפול.

02/01/2019 | 23:31 | מאת: מיקי

לאחר אין ספור טיפולים קונבנציונלית ואלטרנטיביים, כמו כן קיבלתי טיפול במבטרה בעקבות גרד קשה עם נגעים אדומים מפושטים בכל הגוף ,נלקחה ביופסיה שהראתה לימפומה של חמישה אחוז ,הטיפול במבטרה לא עזר ,כעט הציע לי ד״ר קובי שדה לקבל טיפול ביולוגי קרסולייר . שאלתי היא האם טיפול בקסולייר ירפא את האורטיקריה שנמשכת קרוב לשנה ללא שיפור . להזכיר קיבלתי גם טיפול של כדורים אנטיאיסטמינים כמויות עתק , כמו כן זריקות של סטרואידים . מאד אשמח לקבל תשובה מהקדם כדי להחליט אם לקבל את הטיפול בקסולייר. תודה תוד תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה מאושרת לטיפול באורטיקריה כרונית, במטופלים אשר לא הציגו תגובה מספקת לטיפול בתרופות אנטיהיסטמיניות וזאת לאחר הדגמת יעילותו בניסויים קלינים שכללו משתתפים שלא הגיבו לטיפול באנטי-היסטמינים. כמובן שהתגובה הינה אינדיבידואלית. הרופא מחליט פרטנית על הטיפול לאחר ששוקל את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי הפוטנציאליות. על הרופא המטפל להעריך תקופתית את הצורך בהמשך טיפול.

לקחתי כדור ליריקה 75 MG ..לטיפול בכאבים שנמשכים שנתיים ..ואין מקור מדוייק לכאב. כעבור 3 ימים סבלתי מבצקת באיבר המין [שנמשכה שבוע עד סיום טיפול ]הופניתי למיון לקבלת טיפול. רופא במיון ..רופא משפחה.. ורוקח ..שללו היכרות עם תופעת לוואי זו. פניתי בטלפון לחברה .לקחו פרטים ולא זכיתי לשום תשובה שתוריד סף חרדה !!! ואני רוצה לדעת מהי האחריות שלהם כלפינו החולים שמשלמים מיליוני שקלים על המוצרים שלהם

לקריאה נוספת והעמקה

תשובתי תתמקד במידע הקיים אודות תופעת הלוואי המתוארת. כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. בבחינת קשר בין טיפול תרופתי ותופעת לוואי, יש לשלול גורמים נוספים לתופעה. כאשר תופעה מתחילה/מחמירה עם תחילת טיפול/העלאת מינון ומשתפרת עם הפחתת מינון או הפסקת טיפול, עולה הסבירות לקשר בין הטיפול לתופעה (אך לא תמיד). קיומם של מקרים דומים ומנגנון אפשרי גם הם תומכים בקשר בין התופעה לטיפול. בצקת בגוף הינה תופעת לוואי מוכרת ושכיחה לתכשיר ליריקה. עם זאת, בחיפוש יזום, נמצאו כ9 דיווחים בלבד במאגר דיווחי תופעות הלוואי של ארגון הבריאות העולמי אודות תופעה של נפיחות או בצקת באיבר המין במהלך טיפול בתרופה. אציין כי קיום דיווח במאגר אינו מצביע על קשר סיבתי בין הטיפול בתרופה ובין האירוע. כיוון שקיימים דיווחים בודדים בלבד (למרות שימוש רחב בתרופה) ובהעדר פרטים מלאים אודותם, קשה להעריך את הקשר בין השימוש בתרופה לתופעה.

לא נתת לי תשובה לגבי אחריות חברת תרופות לחזור למטופלים ובכלל אחריות כלפי החולים. אשמח לתשובה

02/01/2019 | 06:13 | מאת: טופמקס ודופק מואץ

נוטלת טופמקס למניעת כאבי ראש , עוזר לי מאוד, אך לאחרונה עיפה יותר עם קוצר נשימה, בת 70, אנרגטית בדרך כלל, האם יתכן שכתוצאה מלקיחת הטופמקס, התחלתי לפני כחודשיים וחצי. תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

קוצר נשימה ועייפות יכולים להיות תסמינים של מגוון מצבי מחלה או תופעות לוואי של טיפול בתרופה. יש לפנות לרופא לבירור.

30/12/2018 | 19:55 | מאת: מנחם

שלום רב, אני סובל מדרוזן בעין ימין,וכמו כן מבעיות בדרכי השתן. אני מקבל את התרופות הבאות:הומניק,ספאזמקס,פירוקסין,דספטיל פורטה וכן אומפרדקס לצרבת ובונדרמין לשינה.בזמן האחרון אני מקבל תוסף תזונה אופטיק סייף למניעת החמרה בעין. אבקש לדעת האם אחת מתרופות אלה מזיקה או מחמירה את הדרוזן? תודה על תשובה מהירה.

לקריאה נוספת והעמקה

כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. בין תופעות הלוואי האפשריות של מספר טיפולים שציינת, תופעות לוואי עיניות, עם זאת, לא ידוע לי על מניעה מליטול את הטיפול תרופתי בשל אבחנת הדרוזן. במידה ויש שינוי בראייה/תסמינים אחרים/בעיות נוספות בעיניים, מומלץ להיוועץ ברופא עיניים.