פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי

תופעות לוואי עלולות להתרחש עם כל מתן של טיפול תרופתי, בין אם ניתן על פי הוראות השימוש של התרופה, ובין אם נלקח שלא על פי הוראות השימוש של התרופה או במינון יתר. הפורום נועד לתת מענה לכל שאלה הקשורה לתופעות לוואי מתרופות או תגובות בין תרופתיות. הפורום מיועד לענות, בין היתר, על שאלות בנושאים הבאים: תופעות לוואי אפשריות העלולות להתרחש מטיפול תרופתי, חשד לגבי תופעת לוואי שהופיעה בעקבות מתן טיפול תרופתי בפועל, מחלה שהוחמרה או שהופיעה בעקבות טיפול תרופתי, תופעת לוואי שהופיעה כתוצאה מתגובה בין תרופות או חשש לתגובות בין תרופתיות. .
1097 הודעות
1050 תשובות מומחה

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי

גולשים יקרים: תשובות ינתנו בפורום אחת לשבוע.
01/12/2016 | 20:00 | מאת: עדן

האם ניתן לעשן קנאביס תוך כדיי טיפול באנטיביוטיקה דוקסלין לאוריאפלאסמה(מחלת מין)? האם ניתן להסתפר על אנטיביוטיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

ככל הידוע לנו, אין אינטרקציה מתועדת בין האנטיביוטיקה DOXYCYCLINE לקנביס. לא אתייחס למוצרים שלא סופקו כחוק. בנוסף, אין מניעה להסתפר במקביל ללקיחת DOXYCYCLINE.

26/11/2016 | 16:28 | מאת: ז'אק

איך עושים שיהיה מינימום רעידות + עייפות במודיקט ותרופות לסכיזופרניה

לקריאה נוספת והעמקה

Fluphenazine הינו החומר הפעיל בתכשיר "מודיקט". תרופה זו מסווגת כתרופה אנטי פסיכוטית מ"דור ראשון" , דהיינו דור ותיק יותר של תרופות אנטי פסיכוטיות, ועלולה לגרום לתופעות לוואי תנועתיות בשכיחות גבוהה מזו של תרופות מדור מתקדם יותר. לא ציינתך בפנייתך מהם התרופות הנוספות לסכיזופרניה שהנך לוקח. תרופות אנטי פסיכוטיות, הן מהדור הראשון והן תרופות מתקדמות יותר, עלולות לגרום לנמנום בגלל השפעה אנטיהיסטמינית. בהקשר זה דווקא מודיקט מקושרת בשיעור נמוך יחסית עם תופעת לוואי של עייפות. יש לפנות לרופא אשר ישקול התאמת הטיפול (במידת הצורך התאמת מינון של התרופה או החלפת טיפול) על מנת להקל על תופעת הלוואי של הרעד ועייפות.

25/11/2016 | 16:38 | מאת: חיה

האם יש תרופות שגורמות לטנטון או מחזקות אותו?ניתן לקבל קישור לרשימה?

לקריאה נוספת והעמקה

הופעה של טינטון או החמרת טינטון עלולה להיות מקושרת למגוון תרופות . בין המקושרות יותר: אמינוגליקוזידים, קווינולונים (סוג של אנטיביוטיקה), תרופות נגד מלריה, מעכבי האנזים המהפך (להורדת לחץ דם), משתני לולאה ותרופות נוגדות דלקת שאינם סטרואידים ועוד ישנן תרופות נוספות העלולות לגרום לטנטון בשימוש בהן. אם קיים אצלך חשש לגבי תרופה מסויימת, תוכלי להפנות אלינו שאלה עם ציון שם התרופה.

22/11/2016 | 21:17 | מאת: בתיה

שלום רב עבור מה משמשת התרופה פירצטאם? האם יכולה לסייע בהקלה על כאבים? האם מדובר בתוסף או בתרופה? האם מותר השימוש בה בארץ? תודה רבה בתיה

לקריאה נוספת והעמקה

פירצטאם – PIRACETAM הינו תכשיר נוירולוגי שאינו מאושר כתרופה בישראל ואף לא בארצות הברית (שם הוא אף לא נכנס תחת ההגדרה של "תוסף תזונה"). המשווקים שלה טוענים שהיא יעילה לטיפול בדמנציה, דכאון וחרדה. התכשיר אינו תרופה וככזה המידע אודותיו מוגבל. חסרים מחקרים מבוססים המעידים על יעילותו ובטיחותו ולכן אין לנו אפשרות לספק מידע נוסף.

22/11/2016 | 19:02 | מאת: מקריח

שלום רב, לקחתי כ-10 שנים את התרופה פרופסיה המעכבת את האנזים 5 אלפא רדוקטאז האחראי על הפיכת הטסטוסטרון ל-DHT. לצערי תרופה זו גרמה לי לתופעות לוואי רבות הכוללות: אין אונות, ירידה קשה בכמות שפיכת הזרע, קושי בריכוז וזיכרון, וחרדות. הפסקתי לפני 3 שנים את התרופה, היה שיפור קל בתופעות הלוואי אך לא השתפר לגמרי. רציתי לשאול האם יש תרופה שיכולה להחזיר את הפעילות של האנזים 5 אלפא רדוקטאז לקדמותו ולגרום שוב שהטסטוסטרון יהפוך ל-DHT באופן תקין? (כלומר יבצע פעולה הפוכה משל הפרופסיה)

לקריאה נוספת והעמקה

פינסטריד הינה תרופה הפועלת בצורה שמעכבת את הפיכת טסטוסטרון לDHT , שהיא התצורה הפעילה של הטסטוסטרון- ההורמון ה"גברי". תופעות הלוואי של התרופה הן בהתאמה: ירידה בחשק ובתפקוד המיני, עייפות, ורגישות באזור החזה. חרדה אינה נמנית עם תופעות הלוואי הנפוצות של התרופה. מחקרים הראו שתופעות הלוואי של פינסטריד, במיוחד בכל הקשור לתפקוד מיני, עלולות להיות בלתי הפיכות, וישנן עדויות על גברים שדיווחו כי הפעילות המינית שלהן לא חזרה לרמה שטרום נטילת התרופה גם שנים לאחר הפסקת התרופה. לחרדות והפרעות בתפקוד מיני ישנן סיבות רבות, ויש לגשת לרופא על מנת לוודא את המקור של תופעות לוואי אלו ושלילת סיבות אחרות. ישנן אפשרויות שונות לטיפול בהפרעות בחרדה ובתפקוד מיני, ויש לגשת לרופא על מנת להתאים את הטיפול המתאים ביותר עבורך.

22/11/2016 | 00:12 | מאת: ספיר

שלום,פסיכאטר המליץ לי לקחת לוסטראל 100 מג..אני לוקחת כבר כמעט חודש ולא מרגישה כלכך השפעה עדיין..כתוב שזה גורם לעלייה במשקל ואצלי זה לא גרם לזה...ועוד שאלה?האם לוסטראל כדור מאדים או מעורר?

לקריאה נוספת והעמקה

החומר הפעיל בלוסטרל הינו Sertraline. זוהי תרופה השייכת למשפחת התרופות השכיחה ביותר בטיפול בדיכאון וחרדה - Selective Serotonin Reuptake Inhibitor או בקיצור- SSRI. לתרופות ממשפחה זו לוקח לעיתים 4-6 שבועות על מנת להגיע לאפקט מיטבי מלא, ולכן הגיוני שאינך מרגישה עדיין את השפעת התרופה. אם לא תרגישי כלל הטבה במצבך לאחר תקופה זו, יש לחזור לרופא על מנת להתאים מינון. במהלך הטיפול בתרופה, אכן עלולים להיות שינויים בתיאבון ובמשקל הגוף, כולל עליה במשקל או ירידת משקל, הקשורה כנראה בירידה בתיאבון המקושרת עם השימוש בתרופה. בכל אופן, ירידת המשקל המיוחסת לשימוש בתרופה, אם בכלל מופיעה, איננה דרסטית וישנה אפשרות שלא תחווי תופעת לוואי זו בכלל. למרות שתופעת לוואי של עייפות דווחה בשכיחות גבוהה במהלך הטיפול בתרופה, אך גם קושי להירדם דווח בשיעור גבוה של מטופלים בתכשיר . התרופה יכולה להשפיע על מצב הערנות שלך (להרדים או לעורר) או לא להשפיע כלל. יש להיות מודעים לכך ולהתאים את שעת הנטילה של הכדור לפי ההשפעה על הרגשתך. במידה ונטילת הכדור פוגעת בערנות שלך, שימי לב להימנע מפעולות הדורשות ערנות וריכוז עד הסתגלות לתכשיר.

18/11/2016 | 09:09 | מאת: תומר

שלום אני מטופל במינוקסידיל 5 נגד התקרחות. האם יש בעיה לחפוף את הראש בסבוסל נגד סבוראה וקשקשים? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מינוקסי (5) מיועד לגברים בגילאי 65-18 שנים במקרים של התקרחות מהסוג התורשתי בלבד. סבוסל הינו שמפו לטיפול בקשקשים, חלביות הקרקפת ו Versicolor Tinea. בפנייתך לא ציינת את ההתוויה עבורה אתה משתמש בסבוסל, אך מינוקסי עלול לגרום לעור קשקשי בקרקפת, ולכן אם הופיעו לך קשקשים לאחר השימוש במינוקסי, לא ניתן לשלול קשר סיבתי. אין אינטרקציה בין 2 התכשירים, אך יש לציין שיש לשטוף היטב את הסבוסל מהראש בתום השימוש. בנוסף, תופעת לוואי של סבוסל עלולה להיות איבוד שיער.

16/11/2016 | 17:35 | מאת: מישלין

שלום רב, האם הפסקת לקיחה של פרבסטטין ואזטרול מלווה באיזשהם תופעות/ תסמינים? אשה בת 78

לקריאה נוספת והעמקה

הפסקה של תרופות אלו אינה מקושרת עם הופעת תופעות לוואי אופייניות מלבד כמובן כל המשתמע מהפסקת פעילותם הפרמקולוגית. יש לוודא עם הרופא האם ממליץ על מעקב מסוים (בדיקת רמות כולסטרול וכו) לאחר סיום הטיפול.

14/11/2016 | 20:03 | מאת: לימור

תודה על התשובה המהירה. אני התייעצתי עם קרדיולוג ורופא גסטרו שמבחינתם שאקח קארין או פלג'יל. הם לא מודאגים מהתופעות לוואי שעלולת להיות בשילוב עם הריתמקס אבל אני מאד דואגת ופוחדת ממש לקחת אותם. הארכת מקטע QT עלולה לגרום למוות. לא מדובר בתופעת לוואי שאפשר להתמודד איתה. אין תרופות אחרות???

לקריאה נוספת והעמקה

המידע בפורום זה הוא מידע תרופתי כללי, אין זה המקום להמליץ על טיפול תרופתי זה או אחר. לשם כך יש לפנות לרופא.

שלום רב, בשבוע ה 12 להריון עברתי בדיקת אולטרסאונד לצורך בדיקת השקיפות העורפית. גיל העובר נקבע על 12.2 (12 ויומיים). הבדיקה הצביעה על עובר חיוני ובריא. השקיפות הצביעה על סיכון נמוך מאד לתסמונת דאון. באותו הערב התחלתי ליטול תרופה בשם דיקלקטין להקלה בתופעת ההקאות והבחילות. בשבוע 13 להריון נודע לי כי העובר ללא דופק ובחישוב גיל העובר, הבדיקה הצביעה לכיוון שבוע 12.2, אותו היום בו עשיתי שקיפות עורפית שהיתה תקינה והעובר היה חיוני ואותו היום ממש בו התחלתי ליטול דיקלקטין. חשוב לציין כי נערכו 3 בדיקות אולטרסאונד בלתי תלויות ע"מ לוודא את מות העובר, בשלושה מכשירים שונים וע"י רופאים וטכנאית שונים. שלוש הבדיקות מצביעות אל אותו היום, שבוע 12 ויומיים כגיל העובר בעת המוות. אמנם כבר נמסר לי ע"י שלושה רופאים שונים כי אין שום קשר בין הדברים ( "זו התרופה הכי נמכרת בעולם והיא בטוחה ביותר") ואולי אכן אין קשר, אך אני עדיין מוצאת לנכון לעדכן אתכם כגוף מקצועי האמון על בדיקת הנושא. אינני מתכוונת לפזר פאניקה בפורומים השונים, אך אני תוהה היכן מדווחים מקרים כמו שלי? אולי ישנן נשים נוספות שחוו חוויה דומה בעקבות דיקלקטין, היכן זה מדווח? אולי גם להן נאמר ע"י הרופאים "אין קשר בין המקרים" והן אינן מדווחות לאף אחד כך שאנחנו לא נכנסות לסטטיסטיקה על התרופה דבר ששם בספק את הפיקוח על בטיחות השימוש בה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

DICLECTIN הינו תכשיר המכיל דוקסילאמין 10 מ"ג (אנטי-היסטמין בעל השפעה אנטי-כולינרגית), וויטמין B6 (פירידוקסין) 10 מ"ג. תכשיר זה מיועד לשימוש בנשים בהריון, ולכן נעשו מחקרים רבים על מנת לקבוע את ההשפעה של התכשיר על העובר, לפני התחלת השיווק. מחקרים אלה לא הראו השפעה שלילית על הריון במהלך השימוש. בנוסף, מידע post-marketing (שלאחר שיווק) תומך בכך שלא צפויות השפעות שליליות על ההיריון במהלך השימוש בתכשיר. המחלקה לניהול סיכונים במשרד הבריאות עוקבת אחרי דיווחים של תופעות לוואי, ומקרים של הפסקת הריון בשימוש בתכשיר זה (ובכל תכשיר שהוא) חייבים בדיווח. ככל הנראה, על אף הסמיכות המצערת בין נטילת התכשיר וההפלה, לא ניתן לבסס קשר בין המקרה ונטילת התרופה.

שלום לקחתי לוסטרל במשך כשלוש שנים, בגלל חרדה והתקפי פאניקה. אך התענוג עלה לי ביוקר, ועליתי למעלה מ 20 ק"ג. עקב זאת הפסקתי לפני כשלושה שבועות את השימוש בתרופה, ואני מנסה להיעזר בדברים טבעיים. על הצד של התיאוריה ששימוש בלוסטרל מעלה במשקל בגלל האטה בחילוף החומרים,האם מדובר בנזק בלתי הפיך או שלאחר ההפסקה חילוף החומרים יחזור להיות תקין? כמה זמן יכול לקחת עד שהגוף וחילוף החומרים יחזרו לעצמם כפי שהיו לפני השימוש בתרופה? האם יש קשר ישיר או עקיף בין הפסקת השימוש בתרופה לבין עליית לחץ הדם? זה לא שיש לי התקפי פאניקה או חרדה מורגשת במיוחד שיכול להסביר עליה בלחץ הדם, זה משהו קבוע שיש לי לאחרונה, ייתכן ובגלל בעיה אחרת בכלל (על רקע פוליציטמיה). תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

החומר הפעיל בלוסטרל הינו Sertraline. זוהי תרופה השייכת למשפחת התרופות השכיחה ביותר בטיפול בדיכאון וחרדה - Selective Serotonin Reuptake Inhibitor או בקיצור- SSRI. שינויים במשקל במהלך טיפול בתרופות ממשפחת הSSRI קשורים ככל הנראה לעליה בפעילות הרצפטורים לסרוטונין, עלייה בתאבון ו"התאוששות" מהמצב הדכאוני. במהלך הטיפול בתרופה, אכן עלולים להיות שינויים בתיאבון ובמשקל הגוף, כולל עליה במשקל או ירידת משקל, הקשורה כנראה בירידה בתיאבון המקושרת עם השימוש בתרופה. ככל הנראה השינויים במשקל האופיינים לשימוש בתרופה חולפים בסמוך להפסקת השימוש בתרופה, אם כי שינוי במשקל מטבעו הוא תהליך איטי שתוצאותיו לא ניכרות באופן מידיי. עליה בלחץ דם אינה אחת מתסמיני הגמילה האופיינים של הפסקת שימוש בSSRI, וחשוב לציין כי מומלץ להפסיק שימוש בתרופות ממשפחת ה SSRI באופן הדרגתי בגלל תופעות לוואי אחרות שמקושרות עם הפסקה פתאומית.

שלום, האם זידובל ג'ל לטיפול בדלקת צוואר הרחם בטוח לטיפול אצל חולת קוליטיס כיבית ulcerative colitis? אם כן, מה הסיכוי שאסבול מתופעת לוואי של בחילות והקאות? אמנם הטיפול מקומי והספיגה אמורה להיות נמוכה יותר אבל יש לי שתי הסתייגויות: 1. זכור לי שקיבלתי תרופה ממשפחה זו (פלאג'יל) דרך הוריד לאחר ניתוח, וסבלתי מבחילות קשות והקאות. 2. במקרים אחרים שנטלתי תרופות באופן מקומי, למשל חוקן בטנזול, שנאמר לי שלא מרגישים תופעות לוואי כיוון שהטיפול מקומי, דווקא כן הרגשתי תופעות לוואי שמתאימות לטיפול פומי בסטרואידים, למשל היה לי תאבון מוגבר ולא הייתי עייפה בלילה והלחיים שלי היו אדומות. זה לא הפריע לי אבל אי אפשר לומר שאין לתרופה השפעה מערכתית למרות שניתנת מקומית. לכן אני לא יודעת כבר על מי לסמוך ולמה לצפות. אציין שבעבר טופלתי בדאלצאין קרם לאותה מטרה - דלקת בצוואר הרחם - וסבלתי מהחמרה משמעותית בקוליטיס כבר לאחר המנה השניה.

לקריאה נוספת והעמקה

בשימוש בקרם ZIDOVAL , שהחומר הפעיל בו היא האנטיביוטיקה METRONIDAZOL. תופעות לוואי גסטרואינטסטינליות (אי נוחות בטנית, בחילה ו/או הקאה, ושינויי טעם הפה) הן תופעות לוואי שמקושרות לתרופה שנלקחת דרך הפה, אך דווחו גם במטופלות שטופלו בג'ל הוגינלי (כמובן במידה פחותה). בהתייחס לתכשיר דלאצין למתן וגינלי, לרב לא ניתן למטופלים בעלי היסטוריה של מחלת מעי דלקתית או היסטוריה של קוליטיס שקושרה לאנטיביוטיקה ולמרות שכמות התרופה הנספגת היא מינימלית יש הנחייה להפסיק טיפול בה במידה ומופיעים שלשולים משמעותיים/ממושכים. בכל מקרה במידה והנך חווה אחת מתופעות לוואי בשימוש בקרם, יש להתייעץ ברופא בנוגע להמשך הטיפול.

בשימוש בקרם ZIDOVAL , שהחומר הפעיל בו היא האנטיביוטיקה METRONIDAZOL. תופעות לוואי גסטרואינטסטינליות (אי נוחות בטנית, בחילה ו/או הקאה, ושינויי טעם הפה) הן תופעות לוואי שמקושרות לתרופה שנלקחת דרך הפה, אך דווחו גם במטופלות שטופלו בג'ל הוגינלי (כמובן במידה פחותה). בהתייחס לתכשיר דלאצין למתן וגינלי, לרב לא ניתן למטופלים בעלי היסטוריה של מחלת מעי דלקתית או היסטוריה של קוליטיס שקושרה לאנטיביוטיקה ולמרות שכמות התרופה הנספגת היא מינימלית יש הנחייה להפסיק טיפול בה במידה ומופיעים שלשולים משמעותיים/ממושכים. בכל מקרה במידה והנך חווה אחת מתופעות לוואי בשימוש בקרם, יש להתייעץ ברופא בנוגע להמשך הטיפול.

08/11/2016 | 12:58 | מאת: לימור

07/11/16 | 16:11 ראשית, תודה על התשובה זה קודם כל. דבר שני, ידוע לי כי ריתמקס תרופה שלא מאריכה QT אז אפשר ליטול אותה ללא חשש עם המטרונידזול והמוקסיפן? אני נוטל 150 מ"ג ריתמקס פעמיים ביום. אולי ארד לכדור ביום? מקסימום יהיו קצת פעימות חדריות.. אוף לא יודעת מה לעשות כבר תודה וסליחה על ההטרדה

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה ריתמקס (propafenone) מעלה סיכון לסוגים שוני של הפרעות קצב, וקשה לבודד את השפעתה על מקטע QT. שילוב עם תרופות נוספות בעלות השפעה על מקטע QT , עלול להעלות הסיכון להארכת QT בשימוש בתרופה. לגבי מטרונידזול- כפי שנכתב בתשובה הקודמת, תרופה זו עלולה להאריך QT בעיקר כשהיא ניתנת במקביל עם תרופות אחרות המאריכות QT. לפיכך, אין לשלול כי שילוב של מטרונידזול עם ריתמקס עלול להגביר סיכון להארכת מקטע QT ולאריתמיות. כל האמור מעלה הינו מידע כללי ואינו מהווה מחליף ייעוץ פרטני של הרופא המטפל. אין לבצע כל שינוי בטיפול התרופתי על דעת עצמך אלא להיוועץ ברופא המכיר את הרקע הרפואי שלך בנוגע לטיפול המתאים לך ביותר ובמעקב באם נדרש.

08/11/2016 | 06:53 | מאת: חן

האם הצרופה קלוטאל בטוחה לשימוש עם בעיות אוזניים?

לגבי התרופה קולוטאל, לא ידועות השפעות לוואי על שמיעה או אזהרה בהקשר זה לתכשיר.

08/11/2016 | 06:19 | מאת: חן

שלום אני סובלת מבעיות באוזניים ורגישות באוזניים ולפני חודשיים נטלתי 3 כדורים של קל בטן פורטה בגלל כאבי בטן חזקים 2 כדורים ביום אחד שהיו לי תופעת לוואי של כאבי ראש רק ואחרי יום שוב כדור 1. וביום אחרי הכדור השלישי שנטלתי בערב קמתי עם אוזן שמאל כואבת מאוד ואחר כך גם אוזן ימין כאבה לי ומאז אני יותר רגישה באוזניים לצלילים וכואב לי כמעט כל יום האוזניים אך הכאב לא חזק כמו בהתחלה. לצערי לא שמתי לב שבעלון רשום ירידה בשמיעה. סבלתי מכאבים לפני התרופה אבל לא כך כל יום ורגישות כזאת גבוהה. הייתכן שהבעיות באוזניים החמירו מהתרופה? האם נגרם נזק תמידי? זה יעבור לדעתך? יש לי תור לאף אוזן גרון בקרוב אך העדפתי להתייעץ גם פה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ככל כל טיפול תרופתי, עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק החומר הפעיל בטבליות קלבטן הוא bismuth Subsalicylate. הסיליצילאט שבחומר זה עלול לגרום לבעיות בשמיעה וטיניטוס (צלצולים) באזניים, בעיקר בנטילת מינון גבוה, ולכן אי אפשר לשלול את הקשר בין הרגישות באוזניים אותה את מתארת, ובין נטילת קלבטן. לרוב, תופעות אלה חולפות לאחר כמה ימים. מומלץ לפנות לרופא אף אוזן גרון לבירור.

07/11/2016 | 00:02 | מאת: לימור

קודם כל תודה על התשובה הקודמת שניתנה. לגבי הטיפול בהליקובקטר פילורי, והחשש מהתרופה "קלריתרומיצין" בשילוב עם ריתמקס וסרוקסט, הוחלפה התרופה לפלג'יל שאותה יש לקחת עם מוקסיויט ולנטון. רציתי לשאול האם גם בפלג'יל יש סיכון של הארכת מקטע QT בא.ק.ג ואם כן, אצל מי משתי האנטיביוטיקות הללו התופעה יותר שכיחה? תודה רבה לימור

לקריאה נוספת והעמקה

האזהרה לגבי הארכת QT משמעותית יותר בנטילת קלריתרומיצין בהשוואה למטרונידזול. בעוד שקלריתרומיצין עלולה להאריך מקטע QT גם כשהיא ניתנת כמונותרפיה (תרופה יחידנית) ואסורה לשימוש בחלק ממדינות העולם במטופלים עם רקע של הפרעות קצב והארכת QT, מטרונידזול עלולה להאריך QT בעיקר כשהיא ניתנת במקביל עם תרופות אחרות המאריכות QT, ואין לגביה אזהרה מיוחדת הקשורה למטופלים עם רקע של הפרעות קצב. כפי שנכתב בתשובה הקודמת, עליך לקחת בחשבון שאין תרופה ש"חפה" מתופעות לוואי ושבכל תרופה שתיקחי ישנו סיכון כזה או אחר להופעת סימפטומים ותופעות לוואי שונות.

ראשית, תודה על התשובה זה קודם כל. דבר שני, ידוע לי כי ריתמקס תרופה שלא מאריכה QT אז אפשר ליטול אותה ללא חשש עם המטרונידזול והמוקסיפן? אני נוטל 150 מ"ג ריתמקס פעמיים ביום. אולי ארד לכדור ביום? מקסימום יהיו קצת פעימות חדריות.. אוף לא יודעת מה לעשות כבר תודה וסליחה על ההטרדה

06/11/2016 | 18:46 | מאת: עמית

שלום, רציתי לדעת האם מותר לרסק/ללעוס/להמיס במים כדור טלפסט כאשר יש קושי לבלוע אותו בשלמותו? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

מבירור בחברת התרופות, אין מידע והמלצות לגבי כתישה או חציה של טבליות טלפסט.במידה ובליעת הכדור בשלמותו אינה אפשרית , ניתן לשקול קבלת תכשירים נוזליים. החומר הפעיל בטלפסט לא משווק בצורה נוזלית, אך ישנם תכשירים אחרים המכילים חומר פעיל שונה, אשר יכולים להוות תחליף לטלפסט (לא ציינתך בפנייתך את ההתוויה בגינה אתה נוטל טלפסט, אך אם התרופה ניתנת למניעת תסמיני אלרגיה, ישנם תחליפים שונים בשוק אשר משווקים בצורה נוזלית ודורשים מרשם רופא. מומלץ להיוועץ ברופא על התאמת התכשיר המתאים לך).

היי, הרופא נתן לי מרשם למדללי דם acetylsalicylic acid 100 MG כשהייתי בבית המרקחת ראיתי שנתנו לי במקום זה מיקרופירין או קרטיה (וזה גם מה שהיה כתוב במרשם), שאלתי אם יש אספירין (כי זה שם שאני מכיר:) ) ונתנו לי אספירין קרדיו. האם מדובר באותה התרופה? האם יש עדיפות לאחת על גבי השניה?

לקריאה נוספת והעמקה

מיקרופירין 100 מ"ג, קרטיה, ואספירין קרדיו הינן "גנריקות" זו של זו ומכילות כולן את החומר הפעיל acetylsalicylic acid במינון של 100 מ"ג. על מנת לקבל אישור של "תרופה גנרית", תרופות נדרשות להיות בעלות אותו חומר פעיל, באותו ריכוז, באותה צורת מינון ודרך מתן כמו התרופה המקורית. יחד עם זה, תרופות גנריות לא נדרשות להכיל את אותם חומרים בלתי פעילים (כמו חומרי דבק וצבע) כמו תרופת המקור. השוני בגנריקה ביחס לתרופה המקור הוא באריזה, גודל, צבע, ובכיתוב על הטבליות/קפסולות עצמן. לשאלתך- שלושת החלופות שהוצעו לך הינן גנריקות זו של זו אשר המכילות את אותו חומר פעיל והראו פרמטרים דומים במבדקים שבוצעו, ולכן תוכל לבחור כל אחת מן הגנריקות.

29/10/2016 | 15:28 | מאת: מרים

שלום רב, מזה חצי שנה אני סובלת מעצירות קשה. עד עכשיו השתמשתי בשמן פארפין. השבוע החלפתי לבניפייבר. השבוע יש לי כאבי בטן קשים בעיקר בשכיבה. האם כדאי לעבור לנורמלאקס ואם כן איך עושים זאת? אולי משמעותית העובדה שלפני 9 חודשים עברתי ניתוח להוצאת מנגיומה מהמוח ואני מקבלת גם תרופות נויירולוגיות כנגד פרכוסים. התרופות הן: למיקטל (75 מ"ג בוקר 25מ"ג ובערב 50 מ"ג) ולוויתרים (1000 מ"ג בבוקר ו-1000 מ"ג בערב.)

לקריאה נוספת והעמקה

עצירות הינו מצב העלול לערב מספר גורמים. לעיתים העצירות הינה אידיופטית, כלומר מופיעה ללא סיבה ברורה לעין, ולעיתים העצירות נגרמת מגורמים מכניים (כגון חסימת מעי), הפרעות נוירולוגיות (כגון טרשת נפוצה ופרקינסון), גיל מבוגר ותרופות שונות. לצד הטיפול התרופתי, רצוי לטפל בעצירות דרך שינוי תזונתי ושינוי אורחות חיים, ולהקפיד על הליכה יומית, שתיית מים מספקת והוספת אוכל עתיר בסיבים לתזונה היומית. לא ציינת את גילך, אך שמן הפרפין אותו שתית לא מומלץ לשימוש בגיל המבוגר עקב העלייה בסיכון לאספירציות וירידה בספיגת ויטמינים שונים. סיבים תזונתיים (דוגמת הבנפייבר) יכולים להוות פתרון קל ויעיל לטיפול בעצירות, אך הם דורשים שתיה מספקת ועלולים לגרום לתופעות לוואי של נפיחות וגזים (יש לשקול עליה הדרגתית במינון). נורמלקס (polyethylene glycol) הינו משלשל אוסמוטי הניתן לרוב פעם ביום, ומתחיל לפעול לאחר שעות/ימים. אין הנחיות מיוחדות בנוגע להפרדה מתרופות. התרופות שציינת שהנך נוטלת, עלולות לגרום לעצירות בשיעור של 3-5%. בפנייתך לא ציינת האם את נוטלת תרופות נוספות והאם ישנן מחלות רקע נוספות העלולות לגרום לעצירות. באם העצירות התחילה סמוך לנטילת התרופות הנוירולוגיות, ייתכן והקשר בין העצירות לתרופה הוא סיבתי, ויש לפנות לרופא לבירור. ככלל כל טיפול תרופתי מלבד הפעילות הפרמקולוגית הרצויה, עלול לגרום לתופעות לוואי. במתן טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול התרופתי מול הסיכון שבתופעות הלוואי. בכל אופן, לעיתים עצירות הינה הסימפטום ולא הבעיה. יש לפנות לרופא לבירור העצירות ולהמנע מלקיחת תרופות ללא צורך.

שלום, רציתי לשאול לגבי התרופה וולבוטרין. אני אמורה להתחיל אותה עבור דיכאון לא קל והתקפי חרדה אחרי שהרבה תרופות רגילות לא עזרו. העניין שקראתי שיש לה הרבה קשר לפירכוסים? והאם אפשר להמשיך לקחת אלפרליד כרגיל (אני לוקחת סביבות 0.5-0.75 מג ביום) כי קראתי שזה מגדיל את הסיכויים לפירכוסים ביחד...? קצת נלחצתי, תודה למשיבים. פשוט גם ככה בכללי יש לי כאבי שרירים וכמו עוויתיות קטנות ככל הנראה מהלחץ והחרדה, ככה שפתאום נורא מפחדת להתחיל את הכדור שנראה שיש לו המון תופעות לוואי. תודה רבה למשיבים

לקריאה נוספת והעמקה

תשובה: החומר הפעיל בתרופה WELLBUTRIN הוא BUPROPION, חומר הניתן לרוב להתוויות של דכאון והפסקת עישון. תרופה זו עלולה להוריד את הסף לפרכוסים ואסורה לשימוש במטופלים עם רקע של אפילפסיה ופרכוסים. הסיכון לפרכוסים הוא תלוי מינון, ועולה ככל שהמנה היומית הניתנת גדלה. אלפרליד (ALPRAZOLAM) הינה תרופה ממשפחת הבנזודיאזיפינים. אין איסור על שימוש במקביל של שתי התרופות , במידה והינך מרגישה שינוי לרעה בהרגשתך במהלך הטיפול המשולב, יש לפנות לרופא. יש לזכור כי תסמיני גמילה של אלפרליד עלולים להעלות סיכון לפירכוסים. במהלך הטיפול בתכשיר WELLBUTRIN, אין לבצע הפסקה פתאומית של תרופות, אשר כחלק מתסמיני הגמילה שלהם עולה הסיכון לפרכוסים, כגון בנוזודאזפינים (בניהן התרופה אלפרליד). לפיכך אין להפסיק טיפול באופן עצמאי ופתאומי, במידת הצורך בשינוי מינון התכשיר, יש לפנות לרופא ולבצע שינויים במשטר התרופתי בהשגחתו.

28/10/2016 | 09:33 | מאת: נועם

מצטרפת לשאלתה של אמילי- גם אלי המצב דומה. אנחנו כבר כמה חודשים מנסים להכנס להריון שאלי היא- האם העובדה שאני נוטלת טרגין 20 יכולה לשבש את קליטת הביצית עם הזרע- כלומר את כניסה להריון? או שאני יכול להכנס להריון ואז אוכל להפסיק את נטילת התרופה?

קיימים דיווחים אודות יציאה מאיזון הורמונלי ובעיות פוריות בשימוש ארוך טווח בתרופות שונות ממשפחת האופיואידים. במחקרים שנעשו על נשים שלקחו תרופות אופיואידיות באופן כרוני, נמצאו אבנורמליות ורמות נמוכות של הורמוני מין, בהשוואה לנשים שלא לקחו תרופות אופיואידיות. חוסר איזון בהורמוני מין עלול לגרום לשיבושים במחזור החודשי, ירידה בליבידו וירידה בפוריות. ככלל, יש להשתמש בתרופות כאשר התועלת מנטילתן עולה על הסיכון. באם הנך מתכננת הריון, יש להיוועץ ברופא על מנת להעריך את החשש להשפעה הורמונלית ובמידת הצורך את נחיצות הטיפול/התאמת טיפול. לייעוץ פרטני בנוגע לבטיחות טיפול תרופתי לפני הריון ובמהלכו , אני ממליצה להפנות שאלה זו למרכזי המידע, המתמחים בנושא : מרכז טרטולוגי בירושלים (02-5082825), הריופון (אסף הרופא- 08-9779309), מרכז מידע תרופתי בבלינסון (03-9376911 (. בהצלחה

27/10/2016 | 09:19 | מאת: לימור

שלום, אני נמצאת במין מבוי סתום ולא יודעת מה לעשות. אני בת 33 גילו לי בבדיקת גסטרוסקופיה את החיידק הליקובקטר פילורי עם גסטריטיס ברמה בינונית בקיבה ובתריסריון. הומלץ לי על טיפול משולש הכולל את התרופות: קלריתרומיצין, מוקסיויט ולנטון במשך 10 ימים. קראתי בעלון של הקלריתרומיצין ובאינטרנט שהוא עשוי לגרום להפרעות בקצב הלב כתוצאה מהארכה של מקטע QT ועוד בייחוד כשלוקחים תרופות אנטיאריטמיות ואנטידיכאוניות. אני ממש אובדת עצות וחוששת מאד לקחת למרות המלצת הרופאים. יש אולי אלטרנטיבה אחרת? התייעצתי עם קרדיולוגית שאמרה לי שזה נדיר תופעת הQT אך עדיין אני חוששת. תרופות קבועות שאני נוטלת בלי קשר לחיידק: ריתמקס, סרוקסט ומידי פעם קסנגיס מה עליי לעשות? אני באמת מתוסכלת מאד ומסתובבת עם החיידק הזה כבר מעל חצי שנה. אני פוחדת מהאינטרקציה שיכולה להיות בין הריתמקס, הסרוקסט והאנטיביוטיקות. תודה וסליחה על השאלה הארוכה בברכה לימור חזור סקר יומי

לקריאה נוספת והעמקה

Clarithromycin הינה אנטיביוטיקה השייכת למשפחת המקרולידים. תרופות ממשפחה זו אכן עלולות לגרום להארכת מקטע QT ב ECG. למרות שתופעת לוואי זו אינה נפוצה (מופיעה בשיעור של פחות מ1% ממשתמשי התרופה), הסבירות להופעתה אכן עולה בשימוש מקביל של חלק מהתרופות שהנך נוטלת. ישנם כמה משטרי טיפול לאירדיקצית הליקובקטר פיילורי. השילוב שהומלץ לך (קלריתרומיצין- אמוקסיציליון- לנסופרזול) הוא רק אחד מהם. קיימים פרוטוקולים נוספים בהם הסיכון להארכת QT הוא שונה. עליך לקחת בחשבון שאין תרופה ש"חפה" מתופעות לוואי ושבכל תרופה שתיקחי ישנו סיכון כזה או אחר להופעת סימפטומים שונים. במידה והנך חוששת מתופעת הלוואי הספציפית ל Clarithromycin, אני ממליצה להיוועץ עם הרופא המטפל בנוגע לטיפול המתאים לך עפ"י שיקולי תועלת מול סיכון תוך התחשבות בתרופות הנוספות שאת לוקחת ואת האינטרקציות הפוטנציאליות ביניהן.

26/10/2016 | 12:10 | מאת: היי

יש בעיה עם שילוב של מדבקת פנטה ואסיבל? יכול להיות שהשילוב גורם לקוצר נשימה? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

החומר הפעיל במדבקות fenta הינו fentanyl, חומר ממשפחת האופיואידים אשר מדכא את מערכת העצבים המרכזית. החומר הפעיל בכדור ואליום הוא Diazepam, חומר ממשפחת הבנזודיאזפינים, אשר משפיע גם הוא על מערכת העצבים המרכזית. השילוב בין 2 תרופות עלול להביא להאטת קצב נשימה, קשיי נשימה, ואף דיכוי נשימה ולכן במידת האפשר מומלץ להימנע ממנו. בפנייתך לא ציינת את הסיבות בגינן הנך נוטלת תרופות אלו, אך יש לגשת לרופא לייעוץ בנוגע להמשך טיפול.

25/10/2016 | 00:57 | מאת: שלום

אימי מאושפזת בבית חולים בהכרה מינימלית מטופלת בפנטה 25 מג.. לאחרונה יש לה כמו התקפים של נשימה מהירה ומאומצת ללא הורדת סיטורציה האם זה יכול להיות קשור לפנטה? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

החומר הפעיל במדבקות fenta הינו fentanyl, חומר ממשפחת האופיואידים אשר מדכא את מערכת העצבים המרכזית, ועלול להוביל לדיכוי נשימה וקשיי נשימה. קוצר נשימה נמנה על תופעות הלוואי הנפוצות של Fenta . כאשר תופעה מתרחשת בסמוך לתחילת טיפול או עליית מינון, עולה הסבירות כי ניתן ליחסה לטיפול תרופתי. יש לזכור כי, מצב של קוצר נשימה יכול להיגרם ממצבי מחלה/תרופות נוספים. יש צורך בבירור רפואי. בריאות שלמה.

21/10/2016 | 21:35 | מאת: e

<p>אני אמורה להתחיל שבוע הבא לקבל זריקת prolia אני בת 67 ומקבלת עוד תרופות כ ן יוריטקס ,אספרין,גלוקומין,קרסטור ,.טריטקס קום וכן וריטקס רגיל 5מ"ג עד היום זה מספר שנים שתתי מדיי חודש אקטונל ,יד ךציין כי בלוטת התריס שלי הוסרה בכלל גידול סרטני פפלרי, שאלתי היא כזאת האם יכולה להיות התנגשות בין הכדורים לחומר שמוזרק לי ומה הם תופעות הלואי שעלולות להופיע ,הודה לכם מאוד בתשובה עוד לפני שאתחיל בטיפול.</p>

לקריאה נוספת והעמקה

Prolia הוא השם המסחרי של Denosumab, נוגדן הניתן לטיפול באוסטאופורוזיס. ככלל, כל תרופה בנוסף לפעילותה הצפויה, עלולה לגרום לתופעות שאינן רצויות בחלק מהמטופלים (לעיתים צפויות ולעיתים - לא). לפני מתן טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. תופעות לוואי אפשריות במהלך הטיפול בתרופה פרוליה הן : כאבים בגפיים, כאבי גב, כאבי שרירים, עצירות, תגובות אלרגיות ותגובות עוריות, מחלות זיהומיות, ירידה ברמות הסידן (עם תחילת הטיפול בProlia , יש לוודא שישנה צריכה מספקת של סידן וויטמין D על מנת למנוע מצב של היפוקלצמיה (ירידה ברמות הסידן בגוף) העלולה לנבוע משימוש בתכשיר), שברים מסוג מסוים בעיות בעצם הלסת (שתי האחרונות עלולות להופיע גם בטיפולים אחרים לאוסטאופורוזיס). יתכן ולא תסבלי מתופעות לוואי אלה במהלך הטיפול. כמו כן, לא צפויה השפעת גומלין משמעותית בין התרופות שצינת. בכל מקרה של הרעה בהרגשתך במהלך הטיפול בתרופה, מומלץ ליידע את הרופא ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך הטיפול.

21/10/2016 | 20:34 | מאת: סנדרה

שלום, אני לוקחת את התרופות הבאות: א. קרטיה 100 מ''ג- פעם אחת ביום. ב. סטטור 5 - פעם אחת ביום. ג. טריטייס 1.25- פעמיים ביום. כמו כן אני לוקחת את תוספי המזון הבאים: א. ויטמין D בטיפות. ב. טריקרדיה. השאות שלי הן: א. האם אני צריכה להתרחק מאיזושהי תרופה אחת מהשניה, או שאני יכולה לקחת את כולן בבת אחת בלי מרווחים בין התרופות? וגם לקחת באותה הזדמנות את תוספי התזונה? ב. את הטריטייס והקרטיה אני לוקחת מייד לאחר שתיית הקפה בבוקר, כלומר הן קרובות מאוד לקפה. האם עלי להמתין בין שתיית הקפה לבין נטילת התרופות האלה ? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אין אינטרקציה משמעותית בנטילת התרופות יחד. את הטיפות של ויטמין D עדיף לקחת עם הארוחה השומנית הגדולה של היום. אין התייחסות ספציפית לצריכת קפאין במקביל לתרופות אלו.

20/10/2016 | 23:34 | מאת: אמילי

שלום רב אני מטופלת בטרגין עקב כאבי גב קשים על רקע עצבי (מיאליטיס) אני שותה 2 של 20 מ"ג כל יום. שאלתי היא כזו: אני מעוניינת להיכנס להריון , האם העובדה שאני נוטלת את התרופה יכולה לשבש את היכולת להיכנס להריון? האם כל עוד שאני לוקחת את התרופה לא אוכל פיזיולוגית להכנס להריון? האם זה קשור? ידוע לי שלא מומלץ/כדאי/אסור לקחת אותה בזמן ההריון אבל האם עוד טרם ההריון ורק בזמן שאני מנסה העובדה שאני לוקחת משבשת את הכניסה להריון?

לקריאה נוספת והעמקה

אחד המרכיבים בתכשיר טרגין הינו oxycodone, שהוא חומר אופיואידי. קיימים דיווחים אודות יציאה מאיזון הורמונלי ובעיות פוריות בשימוש ארוך טווח בתרופות שונות ממשפחת האופיואידים. במחקרים שנעשו על נשים שלקחו תרופות אופיואידיות באופן כרוני, נמצאו אבנורמליות ורמות נמוכות של הורמוני מין, בהשוואה לנשים שלא לקחו תרופות אופיואידיות. חוסר איזון בהורמוני מין עלול לגרום לשיבושים במחזור החודשי, ירידה בליבידו וירידה בפוריות. ככלל, יש להשתמש בתרופות כאשר התועלת מנטילתן עולה על הסיכון. באם הנך מתכננת הריון, יש להיוועץ ברופא על מנת להעריך את החשש להשפעה הורמונלית ובמידת הצורך את נחיצות הטיפול/התאמת טיפול. לייעוץ פרטני בנוגע לבטיחות טיפול תרופתי לפני הריון ובמהלכו , אני ממליצה להפנות שאלה זו למרכזי המידע, המתמחים בנושא : מרכז טרטולוגי בירושלים (02-5082825), הריופון (אסף הרופא- 08-9779309), מרכז מידע תרופתי בבלינסון (03-9376911 (.

19/10/2016 | 20:11 | מאת: רמי

אני בגיל 64 ועיוור בעין אחת.לאחרונה התחלטי ליטול רבע כדור של 20 בהדרגה עליתי לחצי קראתי שהכדור גורם לגלקאומה ואני חושש לראייתי מה דעתכם?

לקריאה נוספת והעמקה

Paroxetine, החומר הפעיל בטבליה סרוקסט, שייך לקבוצת חומרים המכונה SSRI (selective serotonine reuptake inhibitors). ת"ל של גלאוקומה קיימת, אך אינה נפוצה במשפחת תרופות זו, והשימוש אינו מומלץ למי שיש לו רקע קודם של גלאוקומה צרת זווית. בפנייתך לא ציינת האם יש לך רקע של גלאוקומה או שהעיוורון בעין נבע מסיבות אחרות. בנוסף, לא ציינת לאיזו התוויה אתה מקבל סרוקסט. באם קיים רקע של גלאוקומה, עדיף לפנות לרופא לייעוץ.

19/10/2016 | 20:08 | מאת: יעל

אימי בגיל 85.צלולה,חסרת שקט,כבר מספר שנים היא שותה תה מפטריית קמבוצ'ה. נוטלת תרופה ללחץ דם גבוה ולכולסטרול אימי הפכה לאשה קשה באופן חריג,צועקת על אבי כל הזמן,עקשנית,פגיעה,עושה דווקא,מתנגדת באופן כרוני לכל עזרה היום נפל לי אולי המשקה הזה גורם לכל ההתנהגות הזו. מיכוון שאינני יכולה עליה האם החשש מוצדק?

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית, יש לציין להחמרת מצב מנטלי - עצבנות, חוסר שקט ועקשנות, יכולות להיות סיבות רבות. יתכן כי מצבה של אמך מושפע מגילה המתקדם ולא קשור בהכרח לתרופות שהיא נוטלת. לא ציינת בפנייתך מחלות רקע ותרופות ספציפיות של אמך, העלולות לגרום לשינוי במצבה המנטלי. כאשר תופעה מתרחשת בסמוך לתחילת טיפול בתרופה חדשה או עליית מינון של תרופה קיימת, עולה הסבירות כי ניתן לייחסה לטיפול תרופתי. לגבי פטריית התה שהזכרת, פטריה זו אינה תרופה והמידע אודות תוספי תזונה/צמחי מרפא מבחינת יעילות, בטיחות, איכות והשפעות גומלין הינו מוגבל. אמנם אמך שותה את התה כבר מספר שנים, אך יתכן וחל שינוי בהרכבו ובכל מקרה לא ניתן לשלול קשר בין צריכת התה לשינויי ההתנהגות. לא ציינת האם ניסיתם להפסיק את התה ואם היתה לכך השפעה על ההתנהגות. בכול אופן, יש לפנות לרופא על מנת לברר את הסיבה לשינוי בהתנהגות של אמך, ואולי יש מקום לשקול טיפול תרופתי במצבה.

11/10/2016 | 14:33 | מאת: ספיר

שלום בעקבות פריחה חמורה בעור הרופא נתן לי פרדניזון במינון של 20 מג חמישה ימים ראשונים ואז 15 מג עוד שלושה ימים ואז לרדת ל10 ו5 מג סהכ עשרה ימים. שאלתי היא האם במינון הזה ובתקפת הזמן היחסית קצרה זו ניתן לצפות לתופעות כמו עלייה במשקל, אגירת נוזלים, או עצירות?

לקריאה נוספת והעמקה

תופעות לוואי הנובעות משימוש בסטרואידים הן לרוב תלויות מינון ושכיחותן עולה בשימוש במינונים גבוהים של סטרואידים. יחד עם זאת- הרבה מתופעות הלוואי של סטרואידים עלולות להתרחש גם בשימוש ממושך וכרוני במינונים נמוכים. ישנם מחקרים שונים על השפעות של סטרואידים, והמינון הנלקח/משך הלקיחה לא תמיד יכולים לנבא במדויק הופעה של תופעת לוואי כזו או אחרת. יחד עם זאת ניתן לומר שהרבה מתופעות לוואי "המפורסמות" של סטרואידים נובעות משימוש בסטרואידים של 3 שבועות לפחות או לשימוש במינון גבוה (למעלה מ 20 מ"ג ביום). משך זמן נטילת הסטרואידים אותו ציינת (10 ימים) נחשב כקצר , וגם המינונים שאת לוקחת לא נחשבים כגבוהים מאוד.בכל אופן, יש להקפיד לקחת סטרואידים על קיבה מלאה ועדיף (אלא אם נאמר אחרת) בבוקר ולפנות לרופא בכל הרגשה כללית רעה או תופעת לוואי.

07/10/2016 | 09:05 | מאת: נעמה

האם יתכן שאמלודיפין גורם להרדמות ידיים בלילה? האם אלטרוקסין במינון גבוה מבעבר יכול להביא לכך? האם טרנדייט יכול לגרום לקשיי שינה ומה אפשר לעשות כדי להימנע? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נימול בידיים יכול להגרם מסיבות מגוונות וכן הפרעות בשינה. כאשר תופעה מתרחשת בסמוך לתחילת טיפול או עליית מינון, עולה הסבירות כי ניתן לייחסה לטיפול תרופתי. אך כמובן שהמצב לא תמיד כה פשוט. יש לפנות לרופא ולשלול גורמים נוספים לתופעות שתיארת. בכל מקרה ביחס לתרופות שציינת, לפי העלון לרופא, השימוש אמלודיפין עלול לגרום לנימול אך בשכיחות נמוכה .ההשימוש באלטרוקסין עלול לגרום להפרעות בשינה. בפנייתך לא ציינת מחלות רקע אשר יכולות לגרום לעיתים להפרעות שונות, וכן תרופות נוספות. במידה ולא אותרו גורמים נוספים לנימול ולהפרעת השינה (שאולי קשורה לנימול?) ויש חשד כי קשורים לטיפול התרופתי, ניתן להיוועץ ברופא בנוגע לביצוע שינויים בטיפול התרופתי (מינון/תזמון).

שלום רב אני סובלת מאלרגיות המון שנים. פעם בשנה שנתיים יש לי התקף אנפלקטי ומקבלת זריקות בבית חולים ועובר. כרגע אני עם אלרגיה וגירוד בגוף וקיבלתי היום SOLUCORTEF 300 בעירוי. ברצוני לדעת האם תופעות הלוואי שמוזכרות באינטרנט שייכות גם למתן פעמי וגם למתן ורידי. כמה זמן לוקח לכמות הזו להתנקות מהגוף והאם תופעות לוואי יכולות להיות מאוחר יותר או רק במתן קבלת העירוי. תופעות הלוואי במערכת העצבים מלחיצות מאוד תודה מראש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר אותו קיבלת הוא תכשיר של הידרוקורטיזון, שהוא נגזרת סטרואיד. תופעות לוואי הנובעות משימוש בסטרואידים הן לרוב תלויות מינון וקבלת סטרואיד במינון חד פעמי אינה נחשבת כגורם סיכון להופעת תופעות לוואי ארוכות הטווח של סטרואידים , מרבית תופעות הלוואי "המפורסמות" של סטרואידים נובעות משימוש ממושך (לרוב מעל 3 שבועות) ו/או במינונים גבוהים. בהנחה כי כוונתך בציון תופעות לוואי נוירולוגיות חמורות לאלו שנקשרו להזרקה אפידורלית של החומר- תופעות לוואי אלה לא רלוונטיות לטיפול בהזרקה תוך ורידית. אם כוונתך שונה- נא פרטי. בכל אופן, אם את מרגישה בתופעת לוואי חדשה לאחר ההזרקה יש לפנות לרופא למעקב.

שלום קיבלתי שלשום בבוקר זריקת נבידו ע"י אח בקופ"ח. (לעניות דעתי, במיקום הנכון) מאחר וזו לא הפעם הראשונה שאני מקבל, את מכיר את תחושת הכאב המקומי שמלווה אותי לאחר מכן. אך הפעם הכאב בלתי נסבל כבר יומיים, וללא כל שיפור, כל תנועה שאני עושה מכאיבה לי. הליכה, לשבת ולקום, להתהפך במיטה זה בכלל סיוט, כנ"ל להכנס לרכב. רק במנוחה מוחלטת וללא תזוזה, אני לא סובל מכאב. אין אודם מקומי, האזור מרגיש לי נפוח וקצת נוקשה. האם זה מצב תקין? אני צריך לחשוש? יש מה לעשות? ובאם משהו לא תקין, מה זה אומר לגבי האפקטיביות של הזריקה? אציין רק שבאופן כללי יש לי תחושה קצת רעה, חולשה, כאבי ראש לפעמים. ועליה קלה בחום. אין לי מושג אם יש קשר. כי במקביל קיבלתי גם חיסון לשפעת באותה הזדמנות שקיבלתי את הנבידו, וכן עברתי באותו יום טיפול שיניים ויש לי כאב וקצת נפיחות בחלק הפנימי של הלסת התחתונה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תופעת הלוואי השכיחה ביותר לטיפול בתכשיר נבידו הינו כאב/אי נוחות/אדמומיות במקום ההזרקה. אך כיוון שהכאב מחמיר ואתה מתאר אותו כחריג מומלץ להיוועץ ברופא. לא ברור לי נושא הזמנים בין תחילת הטיפול בתרופה/חיסון/טיפול שיניים לבין ההרגשה הרעה. כאשר תופעה מתרחשת בסמוך לתחילת טיפול תרופתי וחולפת עם הפסקתו עולה הסבירות כי ניתן ליחסה לטיפול, אך לא תמיד כך. מובן שאם הרגשתך מחמירה או לא משתפרת, יש להיוועץ ברופא.

29/09/2016 | 22:02 | מאת: טובי

איזה טיפול יש לבעיה שלא יושנים מספיק בלילה ומתעוררים מוקדם ועייפות לסירוגין ?

לקריאה נוספת והעמקה

הפרעות שינה יכולות להתבטא כקושי מתמשך בהשגת שינה, משך שינה או איכות שינה למרות קיום תנאים ראויים כמו זמן והזדמנות לשינה ואלו גורמות לתפקוד לקוי וישנוניות במהלך היום. הערכת הפרעות השינה צריכה להתחיל בבדיקה רפואית, הכוללת בין היתר שלילת מצבי מחלה/תרופות שעלולות לגרום להפרעות שינה והערכת השינה (מאפיינים, משך, חומרה, היגיינת שינה). קיימות מספר אפשרויות התערבות לטיפול בהפרעות שינה הכוללות התערבויות התנהגותיות, תרופתיות ושינויים באורחות חיים. יש לפנות לרופא לבירור והתאמת טיפול באם נדרש.

קלונקס ורוקסט פלוס האם אפשר לקחת אותם ביחד או השילוב מסוכן?? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

החומר הפעיל בקלונקס הינו clonazepam, חומר ממשפחת הבנזודיאזפינים, הניתן בדרך כלל להתוויות של הפרעות חרדה או פרכוסים. רוקסט פלוס מכיל אקמול, קפאין, וחומר נוסף הנקרא קודאין. קודאין הינו אופיאט, הניתן בדרך כלל להקלה בכאב אקוטי ולדיכוי שיעול. השילוב בין 2 חומרים אלו (בנזודיאזפינים ואופיואידים) עלול לגרום דיכוי מערכת העצבים המרכזית, היכול במקרים מסוימים להגיע אף לדיכוי נשימה ומוות. יש לציין שצריכה של אלכוהול במקביל לכל אחת מהתרופות בנפרד, עלולה לגרום לתוצאה דומה. לכן, מומלץ להימנע משילוב התרופות ולפנות לרופא על מנת למצוא חלופות.

אימי לוקחת מידי פעם קולונקס, לפי הצורך לטיפול בחרדה ולחצים בחזה. זה יכול להיות פעם בכמה ימים. הפעם האחרונה היתה לפני כחמישה ימים. האם מותר לקחת קוד אקמול?

27/09/2016 | 10:32 | מאת: סקרן

היי, האם אפשר לקחת אספירין במידה וחסר אנזים g6pd? הבנתי מהנוירולוגית שרשמה את המרשם שלא - אבל גוגל וכל מסמך רפואי אחר שמצאתי באינטרנט אומר שאספירין הוצאה מהרשימה האסורה. אשמח להבהרה תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

בעבר היה מקובל לחשוב שאספירין הינה אחת מהתרופות העלולות לעורר המוליזה באנשים עם פגם בייצור G6PD, אך כיום התרופה הוצאה מרשימת התרופות האסורות ואין מניעה משימוש באספירין, במינון מקובל, באנשים עם חוסר באנזים זה.

האם יש עדיפות ביעילות לארטריל[אבקה להמסה במים] לעומת מגה גלופקלס+MSM או מגהגלופלקס FAST עם אלפלין? מדובר בטיפול בדלקת בפרקי האצבעות. תודה ושנה טובה. אדית

לקריאה נוספת והעמקה

אוסטאוארתריטיס הינה אחת מהגורמים השכיחים לכאבי פרקים ופגיעה בתנועה. הטיפול מוכוון להקלה על התסמינים ומניעת פגיעה בתנועה. לא קיימים טיפולים תרופתיים מוכחים למניעת התקדמות הפגיעה במפרקים. הטיפול כולל שילוב שיטות לא תרופתיות כמו תרגילים, שיטות תרופתיות (טיפול בטבליות, מריחה חיצונית והזרקה לתוך מפרק) והתערבות ניתוחית. התכשיר ארטריל הינו תרופה רשומה והוא מכיל 1884מ"ג גלוקוזאמין סולפאט גבישי. התכשיר מגה גלופלקס +MSM מכיל גלוקוזאמין סולפאט 500 מ"ג, כונדרואיטין 400 מ"ג ו-MSM 166 מ"ג ואילו מגה גלופלקס fast מכיל גלוקוזאמין 750 מ"ג ו-Aflapin 50 מ"ג שאמור לעכב מסלולי כאב. שני האחרונים הינם תוספי תזונה. ככלל, לא קיימות עדויות מספקות ליעילות תכשירים המכילים גלוקוזאמין וכונדרדרוטין. יש לציין כי מרבית התכשירים הינם תוספי תזונה וכי המידע אודות יעילות, בטיחות והשפעות גומלין של תוספי תזונה הינו מוגבל. ארטריל (Arthryl), בניגוד לתוספי התזונה המכילים גלוקוזאמין, עמד בדרישות הרישום של משרד הבריאות והוכיח יעילות ובטיחות במחקרים קליניים. במידה והנך מתחילה טיפול, לאחר מספר חודשים בדקי האם הטיפול מקל על התסמינים מספיק על מנת להצדיק המשך טיפול.

שלום רב, הטיפות הללו מכילות טימולול-מלאט [חוסמי בטא], טרבופרוסט ורכיבים רבים נוספים "בלתי פעילים" לכאורה. אני משתשמשת בטיפות אלה במשך שנים אחדות בגלל גלאוקומה ובתקופה זו נוצרו גושים שהולכים וגדלים, בבלוטות התריס. משתמשת באזרגה פעמיים ביום ובערב, פעם ביום, בדואוטראב. ראוי לציין כי לא היתה במשפחה בעיה של בלוטות התריס. זה לא גנטי. האם יש קשר בין הטיפות הנ"ל [ידוע כי הטימולול עלול לגרום להפרעות בתפקוד בלוטת התריס] לבין הגושים שנוצרו בתיירואיד? האם יש מידע מחקרי בנושא?

לקריאה נוספת והעמקה

תרופות ממשפחת ה "בטא-בלוקרים" ניתנות על מנת לשפר תסמיני היפרתירואיד, תסמינים הכוללים- פלפיטציות, טכיקרדיה, חרדה ואי סבילות לחום, ומומלץ להתחיל לטפל בהן בחולים הסובלים מהיפרתירואידיזם, באין התוווית נגד למתן התרופה. חשוב להדגיש כי בטא בלוקרים לא מתערבים בייצור הורמון התירואיד, אלא משפרים את תסמיני המחלה על ידי הפעלת המערכת האדרנרגית. ל- 'טימולול' (החומר הפעיל בטיפות העיניים שאת לוקחת) ישנה אזהרה לגבי מיסוך סימני היפרתירואיד, אך אין התייחסות לגבי יצירת נודולות בתירואיד. גם בספרות אין מידע על הקשר זה. יש לפנות לרופא על מנת לברר את מקור הנודולות בבלוטת התירואיד ולקבל טיפול מתאים.

22/09/2016 | 11:48 | מאת: יוסי

שלום האם מותר לחצות כדור לוסטרל? השאלה מתייחסת גם לגבי לחצות לוסטרל 100 מ"ג, וגם לגבי לוסטרל 50 מ"ג (שם יש אפילו סימון באמצע) בעלון לצרכן כתוב שמדובר בטבליות מצופות. ועד כמה שידוע לי, טבליות מצופות נועדו לכך שלא יחצו אותן. כ"כ כתוב במפורש ב"אופן השימוש" - "אין לחצות או לכתוש את הטבליות". מצד שני, בחיפוש קל ברשת בפורומים (לפחות מה שראיתי בעברית) ראיתי שהתשובות הן שאפשר לחצות. אשמח לקבל תשובה מוסמכת, האם ניתן, האם זה לא פוגע ביעילות בספיגה, ולמה כתוב שאסור לחצות, והאם בטבליות מצופות אין כלל חד משמעי שאסור לחצות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן לחצות טבליות לוסטרל 50/100 מ"ג על מנת להקל על הבליעה, אך אין ללעוס או לכתוש את הטבליה. ישנם סוגים שונים של טבליות. בדרך כלל, ההחלטה האם ניתן לחצות את הטבליה תלויה בסוג הציפוי ובצורת ההתמוססות והספיגה של החומר הפעיל. באספירין, לדוגמא, הטבליה מצופה בחומר בעל פורמולציה מיוחדת המונעת ממנו להתפרק בקיבה, ועל כן חל איסור לחצות את הטבליה, אך בטבליות לוסטרל אין איסור כזה. ככלל, יש לבדוק כל מקרה לגופו לגבי חצייה של טבליות מצופות.

20/09/2016 | 20:25 | מאת: מיכל

אני חולה באנמיה אפלסטית ונוטלת באופן קבוע ציקלוספורין. האם אני יכולה לשתות מיץ רימונים יחד עם התרופה ? ידוע לי לגבי מיץ אשכוליות שזה בלתי אפשרי. תודה

20/09/2016 | 20:28 | מאת: מיכל

במידה וכן, האם זה תקף גם לגבי אכילת גרעיני רימונים? האם ניתן להפריד בין נטילת התרופה לשתיית המיץ?

25/09/2016 | 17:48 | מאת: עינת

המידע אודות השפעת מיץ רימונים על רמות תרופות בדם הינו מוגבל, והמחקרים הקיימים מראים תוצאות שאינם חד משמעיות. בחלק מן המחקרים, נראתה השפעה של מיץ רימונים אך נדרשה שתיית כמעט ליטר של מיץ (או אכילת כמות שקולה של גרעינים) על מנת לראות עליה של רמות תרופה בגוף ואבחנה של תופעות לוואי. לרגל החג, נראה שאין מניעה מלאכול מעט רימון אך לא מומלץ להרבות באכילה או שתיה מפרי זה כל עוד הנך נוטלת את התרופה. ההמלצה תקפה לגבי נטילה של התרופה הן בסמוך לצריכת רימון והן כשיש כמה שעות הפסקה ביניהם.

20/09/2016 | 10:34 | מאת: שלום

שלום רב, יש לי דיאבטיס אינסיפידוס מולד מטופלת במינירין. עכשיו התחלתי לקחת לוסרל, ידוע לי שאחת מתופעות הלוואי זה הורדת רמת נתרן. רציתי לדעת מה סיבת הנתרן הנמוך , האם זה אגירת נוזלים עקב ייצור מוגבר של adh או משהו אחר? כי הגוף שלי לא מייצר adh אז זה עדיין רלוונטי אליי? והאם יכול להיות שהלוסטרל יבטל את השפעת המינירין?

לקריאה נוספת והעמקה

המנגנון בו לוסטרל ושאר התרופות ממשפחה זו (SSRI- מעכבי ריאפטייק של סרוטונין) גורמים לתופעת SIADH אינו מובן במלואו. ייתכן והתופעה נובעת עקב ייצור יתר של ADH, וייתכן שהיא נובעת מהגברת רגישות הכלייה ל ADH. בנוסף, שילוב לוסטרל עם מינירין אכן עלול לגרום להיפונתרמיה, ויש להיזהר במתן משולב. במידה וניתנות במקביל נדרש מעקב רפואי מתאים(רמות נתרן בגוף). מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי ההשפעה האפשרית של הלוסטרל על המצב הרפואי ולהיוועץ עימו בנוגע לטיפול המתאים ביותר עבורך.

שלום רב, בן 65 לוקח נורמיטן 25 מג ליום, ליפיטור 20מג, מיקרופירין 75 מג. לאחר צנטור ללא סטנטים הוסיפן לי טריטייס 2.5 מג .השתעלתי והוחלף ללוסטרטן 25 מ"ג שגם גורם לשיעול יבש טורדני. האם יש תרופה אחרת ללא תופעות לוואי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כל טיפול עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים שיעול יבש ואי נוחות בגרון הינה תופעות לוואי ידועות ושכיחות לקבוצת תרופות מעכבי האנזים המהפך (כמו טריטייס). התופעה עלולה להופיע בכל שלב של נטילת התרופה. התופעה בד"כ חולפת תוך ימים עד חודש מהפסקת הטיפול אך לעיתים עלולה להימשך עד 3 חודשים. הופעת שיעול תחת טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי הקולטן אנגיוטנסין 2 (כמו לוסרטן) פחות שכיחה ולכן ניתנים גם למטופלים עם היסטוריה של שיעול תחת הטיפול במעכבי האנזים המהפך. תופעת לוואי זו יכולה לקרות עם כל אחת מהתרופות במשפחות הללו. יש לפנות לרופא בהקדם להתאמת טיפול.

שלום רב, לצערי אינני נוטלת כדורים באופן הרצוי אלא מרסקת בלבד. הרופא המליץ לי ליטול כדור בשם פלקוויניל עבור דלקת במפרקים. האם ניתן ליטול אותו ע"י ריסוק ?במידה ולא,מה בכ"ז ניתן לעשות ?

הנחיות כלליות לריסוק וחצייה מצוינות בעלון לצרכן. למידע נוסף מומלץ לפנות לרוקח המנפק את התרופה.

16/09/2016 | 15:49 | מאת: יוני

שלום מה ההבדל בין תרופות SSRI ל- SNRI? האם שניהם יעילים באותה מידה לחרדה והתקפי פאניקה או שיש ייתרון למי מהם? מבחינת תופעות לוואי מה יותר טוב? מבחינת עליה במשקל, מה פחות בעייתי? מה הסיבה שה-SSRI יותר נפוץ ומוכר? אני משתמש ב-SSRI (לוסטרל) בעיקר בגלל חרדה והתקפי פאניקה, עליתי במשקל לא מעט. האם יש הגיון וטעם להחליף למשפחת ה SNRI? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

בין תופעות הלוואי האפשרויות לשני הקבוצות: ישנוניות/הפרעות שינה, ירידה ברמות נתרן, סיכון מוגבר לדמם עם תרופות אחרות הגורמות לכך, שינוי בלחץ דם, כאב ראש, שינוי במשקל, תופעות לוואי בתפקוד מיני, תופעות לוואי במערכת העיכול, תסמונת סרוטונין ועוד. לרשימת תופעות לוואי רחבה יותר, יש לעיין בעלוני התכשירים עצמם. כל תרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים, ההשפעה היא אינדיבידואלית ויש שינויים קלים בפרופיל תופעות הלוואי בכל אחת מהתרופות בקבוצות השונות (כלומר לדוגמא תרופה מסוימת יכול לגרם בשכיחות גבוהה יותר לעלייה במשקל אך בשכיחות נמוכה יותר להפרעות שינה מתרופה אחרת). יתכן ש-SNRIs יגרמו לשכיחות נמוכה יותר במשקל מחלק מה-SSRIs. לגבי התאמת טיפול פרטנית, יש לפנות לרופא.

14/09/2016 | 20:29 | מאת: דפנה

שלום רב , רציתי לדעת אם יש סכנה בהזרקה חד פעמית של הסטירואיד הנ"ל בהריון (תחילת שבוע 18 ) והאם יכולות להיות תופעות לטווח ארוך עבורי , בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל, כמצויין בעלון לרופא של התכשיר, תכשירי סטרואידים אינם אסורים בהריון ויש להשתמש בהם כאשר התועלת לאם עולה על הסיכון להשפעה על העובר. עם זאת לייעוץ פרטני, אני ממליצה להפנות שאלה זו למרכזי המידע, המתמחים בבטיחות טיפול תרופתי בהריון : מרכז טרטולוגי בירושלים (02-5082825), הריופון (אסף הרופא- 08-9779309), מרכז מידע תרופתי בבלינסון (03-9376911) .

אבי, בן 95, ניצול שואה, עצמאי פיסית וקוגנטיבית, למעט בעית הליכה שהחלה לפני מספר חודשים (בשל חולשת שריר גלוטיאוס) מה שהביא למספר נפילות ובעקבות נפילות אלו אנו עדים לירידה בולטת בתפקוד הנפשי – חרדות מנפילה חוזרת, חוסר ביטחון שלא היה קיים כלל בעבר ואפילו מזהה אצלו סימנים לדיכאון (מתגורר עם אמי שמהווה אור בחייו אך חלתה באלצהיימר). בחודשים האחרונים אבי מתקשה מאד להרדם בלילות – יתכן בשל המחשבות, החרדות, אולי זכרונות העבר, הלחץ בשל מצבה של אמי וכו'. נוטל שנים רבות מאד כדורי שינה אך לאחרונה, למרות כדורי השינה, השינה אינה טובה כלל וכלל, מתעורר באמצע הלילה (הולך לישון בסביבות 22.00 ומתעורר בסביבות 0300 ) לא מצליח להרדם שוב לדבריו וכך שבשעות היום נוטה להירדם. נטל בעבר בונדרומין, עבר לאמביין, נוקטורנו וכרגע עבר לאימובאן ומחכים לכדור הפלא החדש... נוטל מספר כדורים: ויפאקס (75 מג), אופמרדקס, ונורוטון, ספירונולקטין, אבדרט, קומדין, נורמלול, סימוביל (10 מ"ג), אימובאן. מה ניתן לעשות כדי לשפר את איכות השינה שלו? אגב, בשלב מסויים קבלנו עצה נהדרת ליטול שבוע אחד אימובאן ושבוע לאחריו אמביין וכך להמשיך. עצה זו היתה בהחלט טובה ואכן הועילה אך לפרק זמן של כחודש חודשיים ושוב חזרנו לנדודי השינה כמקודם..., א . האם כדאי אולי להחליף את כדור הויאפקס (בבוקר) אותו נוטל מספר שנים לצורך הרגעה, בציפראלקס – והאם הציפראלקס יכול לשנות משהו בנוגע לשינה, ואולי כדאי לעשות זאת רק כדי שלא יתמכר לוויפאקס שהשפעתו כנראה הולכת ופוחתת? ב. האם אפשר/רצוי כדי שיוכל לישון להעלות את המינון של אחת התרופות ולמשל לנסות ליטול אימובאן ועוד חצי כדור נוקטורנו/אימובאן/בונדרומין, או שכדור וחצי זה כבר מינון מוגזם? ג. בבית המרקחת הציעו את הכדור ממשפחת מירטזפין כמו מירו או רמרון. מה דעתך? האם כדאי לנסות ככדור שינה כתוספת או במקום או ככדור הרגעה כתוספת לציפרמיל או במקום? הבנתי שהכדור נוגד דיכאון ומיטיב עם השינה ואם כן כדאי לנסות, מתי ליטול - בערב או בבוקר? וכעת השאלה בנוגע לתופעות הלוואי - בין ההצעות שקבלתי לפתרון הבעיה שילוב של אמיבואן/נוקטורנו יחד עם 1 מג לוריבן בשבוע הראשון ובשבוע השני השילוב של בונדרומין עם לוריבן ולהמשיך באופן זה את נטילת התרופות. אבי נטל במשך יומיים את האימובאן יחד עם הלוריבן ואכן השינה היתה טובה. אך ספר לי, כבדרך אגב, כי היתה לו בעיה בנשימה בבוקר, מה שהדליק אצלי נורה אדומה. בבדיקה שעשיתי מסתבר שבין תופעות הלוואי של הלוריבן - הפרעות בנשימה (לפי העלון). אבי סובל כאמור מפרפור פרוזדורים ובאקו האחרון שעשה מצויין יתר לחץ דם ריאתי מוגבר. האם יש קשר בין האבחנה הנוגעת ללחץ הדם הריאתי להפרעה (הלא משמעותית) בנשימה שהיתה לו לאחר שנטל את הלוריבן (לא היתה לו הפרעה דומה כזו בעבר) והאם טוב היה שהפסקתי לו את הלוריבן (אך כעת השינה שוב לא טובה). תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מפנייתך עולה כי מדובר במצב רפואי מורכב וכי אביך מטופל בתרופות רבות. בנוגע להפסקת טיפולים תרופתיים: יש לקחת בחשבון שחלק מהתרופות דורשות הפסקה הדרגתית בטיפול. בכל מקרה, לרב, לא מומלץ לבצע שינויים ללא ייעוץ מתאים. יש לפנות לרופא לבירור התסמינים שהנך על מנת לבצע שינויים בטיפול התרופתי, תוך השגחה ומעקב אחר היעילות ותופעות הלוואי.

12/09/2016 | 09:43 | מאת: gibsanit

שלום רב לצוות המקצועי אני בת 41 נוטלת 75 מ"ג IXEL, 20 מ"ג ציפרלקס בשל התקפי חרדה קשים. במהלך השנה האחרונה נעשה חילוף של תרופות רבות ע"י הרופא המטפל (שהינו גם המטפל בי בשיחות). נוכח העובדה שהתמהיל הנוכחי עדיין לא מספק את התוצאות הרצויות בהטבה ניכרת ובעיקר יציבה לאורך זמן רשם לי הרופא זיפרקסה 5 מ"ג והפחית 25 מ"ג של IXEL. מאד מטריד אותי נושא העליה במשקל. הבנתי שזה ממאפייניה של התרופה (התרופה מעלה את התיאבון מצד אחד, אך מאטה את חילוף החומרים וגורמת להשמנה) השאלה האם במינון זה יש לי אכן סיבה לדאגה בעניין זה ?

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה זיפרקסה עלולה לגרום לעלייה במשקל, כאשר העלייה גדלה עם עליית המינון (אין לי נתונים מדויקים על מינון של 5 מ"ג). בכל מקרה במהלך הטיפול מומלץ ניטור סדיר של המשקל. במישה ומתפתחות תופעות לוואי כמו עלייה במשקל במהלך הטיפול, יש ליידע את הרופא ולהיוועץ עמו.

שלום אצל תינוקות וילדים, וכן בהרדמה אצל מבוגרים, מתאימים את המינון למשקל הגוף. מדוע בטיפול תרופתי רגיל אצל מבוגרים זה לא משנה? בין אם מדובר על תרופות לכאב, או תרופות פסיכיאטריות כמו SSRI האם ההשפעה תואמת בדיוק גם אצל מי ששוקל 65 וגם אצל מי ששוקל 110 גם אם שניהם נוטלים אותו מינון בדיוק? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

המלצת מינון מבוגרים לתרופות יכולה להיות מותאמות למשקל, לשטח גוף או להיות קבועה ללא התאמת מינון למשקל. קיימות תרופות, עבורן נדרשת התאמת מינון לפי משקל (או במקרים של השמנה/במשקל גוף נמוך). באופן כללי, מינון המותאם למשקל לוקח בחשבון שהפרמטרים של ספיגת התרופה, פיזורה ופנויה מהגוף משתנים עם עלייה בגודל הגוף וכי צפויה להיות לכך משמעות על פעילות התרופה (רצויה או לא רצויה) . במידה ואת שואלת על התאמת מינון לתרופה מסוימת בהשמנה, יש להיוועץ ברופא בנוגע למינון המתאים.

08/09/2016 | 17:28 | מאת: אור

שלום, בעוד כמה ימים אני אמורה לעבור טיפול שיניים והרופא אמר שעליי לקחת אנטיביוטיקה לפני הטיפול. בתחילה רצה לתת לי מרשם לאוגמנטין, אך מאחר ואני סובלת מהקאות כאשר אני לוקחת את האנטיביוטיקה הזאת- ביקשתי משהו אחר. הרופא נתן לי מרשם לאנטיביוטיקה דאלאצין סי, 150 מ"ג 4 פעמים ביום למשך שבוע, כאשר עליי לקחת ארבעה כדורים בבת אחת כשעה לפני הטיפול. קראתי את העלון לצרכן של התרופה וראיתי שתופעות הלוואי שלה די קשות, ושגם היא עלולה לגרום להקאות. שתי שאלות: 1. האם נטילה של ארבעה כדורים בבת אחת היא הגיונית? 2. האם יש קשר בין שני סוגי האנטיביוטיקה המוזכרים? מה הסיכוי שאקיא גך מה אנטיביוטיקה הזאת? תודה על המענה, אור.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ברורה לי מהי הסיבה להקאות, האם מדובר בתופעת לוואי לתכשיר או תגובה לבליעת כדור גדול. כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים והקאה הינה תופעת לוואי שעלולה להתרחש במהלך הטיפול הן באוגמנטין והן בדאלאצין. שתי התרופות אינן שייכות לאותה משפחה פרמקולוגית. מינון של 600 מ"ג ליום הינו מינון מקובל להתוויות מסוימות. לרב במנות מחלוקות במהלך היום. עם זאת ניתן לקחת 600 מ"ג בבת אחת כשעה לפני הפרוצדורה. מומלץ ליטול עם כוס מים כדי למנוע גירוי בושט. בהצלחה!

25/10/2017 | 23:46 | מאת: מרסלה

שלום. אני אחרי השתלה של 3 שתלים ,הרופא הורה לי לקחת אומגנטין ,אולם זה לא עזר והפה התנפח וכואב,לאחר 4 ימים (שלא ברור לי למה הרופא לא הבין שזה לא עובד) הרופא שינה את האנטיביוטיקה לדאלאצין.לקחתי בבוקר 2 ובערב 2 לפי הוראות הרופא,העפעף השמאלי התנפח לי ,הלשון התחילה להיות כבדה והנשימה גם. מחר יום חמישי להשתלה, כואב ,האזור נפוח ללא שינוי מהיום השני ,חלשה מאוד ומרגישה חוסר יחס מהרופא. מה עליי לעשות?

07/09/2016 | 10:33 | מאת: עפרה

שלום רב, לאחרונה נטלתי קלונקס -חצי כדור של 0.5 מדי יום, לפנות בוקר, כלומר 0.25 מ"ג, במשך תקופה ממושכת מאוד. כדור זה נרשם לי במקור מפאת תסמונת הרגל הקופצת (בעת השינה), נטלתי זמן רב, ואח"כ נותרתי עמו ככדור הרגעה מפני מתח וחרדה. כעת ברצוני לחדול לקחת אותו. השאלה היא: איך יורדים בהדרגה ממינון כה נמוך? או שאין צורך בהדרגה? אני מאוד חוששת מתסמיני גמילה. תודה עפרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מומלץ להפסיק בנזודיאזפינים בהדרגה על מנת להפחית תסמיני גמילה וחזרת התסמינים. קיימים פרוטוקולם שונים להפסקה הדרגתית של תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים. ככלל, יש להתאים את קצב הגמילה למטופל, להתוויה לשמה הוא מקבל את הטיפול, לסוג התכשיר (ישנם תכשירים הפועלים בעלי משך פעילות קצר/ארוך), למינון ולמשך הטיפול בבנזודיאזפינים. תסמיני גמילה מבנזודיאזפינים כוללים: הזעה, טכיקרדיה, רעד, חוסר שינה, חרדה, אגיטציה, בחילות והקאות, הלוצינציות. התסמינים יכולים להופיע תוך יום עד מס' ימים לאחר הפסקת הטיפול ולרב חולפים תוך 1-3 שבועות. כאשר מדובר על תקופת טיפול ארוכה מומלצת לרב הפסקה הדרגתית גם במינונים נמוכים (אם כי כמובן אינדיבידואלי) תוך יישום פתרונות לא תרופתיים להפרעות שינה וחרדה. בכל מקרה יש לבצע את התהליך בייעוץ ובהשגחה רפואיים תוך מעקב אחר תסמיני גמילה והתאמת המינון וקצב הגמילה בהתאם לכך כאמור לשם כך מומלץ להיוועץ ברופא.