יש לי בעייה בפי הטבעת והטיפול התרופתי מוריד

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

19/08/2017 | 19:03 | מאת: dudibudi

יש לי חשד לפיסורה כבר כמה שנים ובעלי לא יודע. נתנו לי ביסאקודיל וזה יצר לי בלגן בבטן. האם אסור לקחת את התרופה עם תרופות אחרות? מה עליי לעשות?

פיסורה הינה סדק או קרע ברירית מסביב לפי הטבעת. היא עלולה לגרום לכאב חמור ו/או דימום בזמן יציאה (פעולת מעיים). הטיפול הבסיסי בפיסורה כולל מתן תכשירים לריכוך הצואה ו/או משחות מקומיות לריפוי ולאלחוש. במקרים עמידים יותר, ייתכן ויהיה צורך בהזרקות מקומיות או בפרוצדורה כירורגית. Bisacodyl הינו חומר פעיל הניתן תחת מרשם רופא להתוויה של עצירות, ומשווק בצורת מתן של טבליות או נרות רקטליים ובשל פעילותו זו להקל על כאב הפיסורה. תופעות הלוואי הנפוצות לחומר פעיל זה (במתן דרך הפה) הינם כאבי בטן ושלשולים. בנוסף, מומלץ לחכות כשעתיים בין נטילת תכשיר זה לבין נטילת תרופות אחרות בשל שינויים בספיגה. לרשימת תופעות הלוואי המלאה והאינטרקציות לתכשיר זה מומלץ להיכנס לעלון התכשיר באתר משרד הבריאות: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/LAXADIN_dr_1400405538315.pdf (אל תבהלי למקרה כל תופעות הלוואי. ייתכן ולא תרגישי באף אחת מהן). השימוש בתרופה זו אינו מומלץ לשימוש ממושך ומומלץ לפנות לרופא מומחה בתחום (רופא משפחה או פרוקטולוג) על מנת לקבל ייעוץ פרטני אודות האופציות הטיפוליות לטיפול בפיסורה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי