משחה סליקרן לטיפול ביבלות לחץ בכפות הרגליים

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

08/07/2017 | 07:17 | מאת: מיכל

בוקר טוב קיבלתי את המשחה סליקרן מרופא עור לטיפול ביבלות לחץ בכריות כף הרגל בשני הרגליים.פעמיים ביום. 1.בעלון כתוב להיוועץ במקרה סוכרת אני לוקחת 1 גלוקומין ביום מאוזנת האם אפשר להשתמש? 2. כמה זמן אפשר להשתמש במשחה על היבלות? בעלון כתוב לא להשתמש לאורך זמן? 3. האם משחה זו באמת יעילה לטיפול ביבלות? תודה מראש

SALIKAREN הינה משחה המכילה חומצה סליצילית (Salicylic acid) ומיועדת להסרת חומר קרני מיותר בגוף. משחה זו נמכרת ללא מרשם רופא. בגלל היכולת של החומצה הסליצילית להסיר שכבות בעור, יש להשתמש בה בזהירות, ולהפסיק מיד עם כל סימן של כאב מקומי ופגיעה בעור. החשש בחולי סכרת, העלולים לסבול מנוירופתיה סכרתית וירידה ביכולות התחושתיות של אברים שונים (בעיקר הגפיים)- הוא המשך נטילת התכשיר גם במצב של נזק אפשרי- עקב חוסר תחושתיות זו. מומלץ להתייעץ ברופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית שלך במידה וישנו רקע של נוירופתיה סכרתית והפרעות בתחושתיות. במידה ואין שיפור בתום 6 שבועות של שימוש בתכשיר, או במידה שהופיעה החמרה, יש לחזור לרופא. מינון החומצה הסליצילית בתכשיר נמוך יחסית (3%). קיימים תכשירים נוספים לטיפול ביבלות המכילים חומר פעיל במינונים גבוהים יותר, ונמכרים בחלקם במרשם רופא. בנוסף, ניתן להתייעץ עם הרופא לגבי הסרת היבלת.

10/07/2017 | 06:57 | מאת: מיכל

לפי הבנתי המניעה בשימוש היא לסובלים מנרוירופתיה סוכרתית ?

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי