נורמלקס ועצירות כרונית

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

03/09/2017 | 08:40 | מאת: וסים

שלום אני סובל מעצירות כרונית הרבה שנים,בדיקת קולונוסקופיה תקינה, השתמשתי בנורמלקס בהמלצת גסטרולוג למשך 4 שנים וזה עבד מצויין! בתקופה אחרונה פתאום הנורמלקס הפסיק לעבוד. האם יכול שהגוף שלי הסתגל לחומר? האם כדאי להפסיק אותו ולחזור? מה דעתך? תודה.

עצירות הינו מצב העלול לערב מספר גורמים. לעיתים העצירות הינה אידיופטית, כלומר מופיעה ללא סיבה ברורה לעין, ולעיתים העצירות נגרמת מגורמים מכניים (כגון חסימת מעי), הפרעות נוירולוגיות (כגון טרשת נפוצה ופרקינסון), גיל מבוגר ותרופות שונות. נורמלקס (polyethylene glycol) הינו משלשל אוסמוטי הניתן לרוב פעם ביום, ומתחיל לפעול לאחר שעות/ימים. מכיוון ותכשיר זה מרכך את הצואה על ידי הגברת הפרשת המים במעי ואינו משפיע על העצבים/שרירים במעי– אין לתכשיר זה פוטנציאל לגרום לסבילות/התמכרות פיזיולוגית. יש לציין כי לצד הטיפול התרופתי בעצירות מומלץ להקפיד על אורח חיים הכולל הליכה יומית, שתיית מים מספקת, והוספת אוכל עתיר בסיבים לתזונה. לא ציינת בפנייתך האם ישנן תרופות נוספות אשר הינך נוטל והאם התבצע לאחרונה שינוי במינון, שכן לתרופות רבות פוטנציאל לגרום לעצירות. לעיתים גם שינוי באורח החיים עלול להשפיע על תדירות היציאות. מכיוון ולעצירות גורמים רבים מומלץ לגשת לרופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית על מנת לברר את הסיבה לעצירות ולשלול גורמים שניוניים.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי