השמנה בפנים ובגוף מתרופת פרדניזון

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

19/07/2017 | 20:38 | מאת: אנונימית00

היי אני בת 15 ואני טופלתי מכמה תרופות שלושה חודשים ואחד מהתרופות שהייתי לוקחת זה פרדניזון כי חלתי בתסמונת dress מתרופת אקנה שהייתי לוקחת (מינוציקלין) והגוף שלי הגיב לזה בצורה קיצונית וכתוצאה מכך כל הגוף שלי היה פריחה אדומה , בבית חולים התחילו לי מינון של 35 ולאט לאט התחלתי לרדת במינון של הפרדניזון ובשלב כלשהו החליטו לעלות לי חזרה את המינון , כיום אני כבר לא נוטלת תרופות כבר שבועיים אבל מה שכן כל הגוף שלי קילופים ויובש , והנפיחות בפנים שלי עדיין קיימת ואני לא רואה כל כך שינוי וגם עליתי במשקל לא מעט כשעוד הייתי לוקחת את התרופות בגלל הגברת התיאבון והיום אני עובדת על תזונה נכונה ומידי פעם קצת ספורט, אני לא חוששת מהגוף שלי אלא מה שהכי מטריד אותי בשלב זה - זה הפנים שלי , אני נורא רוצה לחזור לקדמותי ורוצה לראות שיפור והשאלה שלי היא מתי ירד לי לחלוטין הפנים ? והאם אני אחזור ללימודים נפוחה ?

תופעות הלוואי אותן את מתארת מתאימות לתיאור תסמיני "תסמונת קושינג" אשר מקושרת לשימוש בסטרואידים. תסמונת זו כוללת תופעות לוואי של השמנה , הופעת רקמות שומן בגב ובצוואר, שינויים בעור:אדמומיות, עור דק , Moon face ( התנפחות של הפנים), מצבי רוח, דיסליפידמיה ועוד. הסבירות להופעת תופעת לוואי זו עולה עם המינון ומשך השימוש בסטרואידים. תופעת הלוואי אותה הנך מתארת אינה חולפת מיידית עם הפסקת השימוש בתכשיר וייתכן שיעברו עוד מספר ימים עד שבועות עד שתבחיני בהטבה במצבך. יש לציין כי יש להפסיק טיפול בסטרואידים בצורה הדרגתית ולא להפסיק את נטילתם בבת אחת.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי