מירו וטכיקרדיה חדרית

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

20/08/2017 | 02:07 | מאת: רוני

שלום אני בן 59,mitral valve prolaps מזה מספר שנים סובל מאקסטרא סיסטולות[פעימות מוקדמות] לפני שנתיים היה אירוע של ריפרוף פרוזדורים, מאז מטופל בטמבוקור 50 וקרדילוג 1.25 ועקב ברדיקרדיה המינון הוחלף לטמבוקור 50 אחד ליום במקום שניים,ו.06 קרדילוג במקום 1.25 ליום לאחרונה נרשמה לי התרופה מירו, בעלון התרופה ראיתי שמוזכר בתופעות לוואי אפשריות מצב של טכיקרדיה חדרית השאלה , באם מופיעה תופעת הלוואי הזו של טכיקרדיה חדרית, מהי המשמעות של זה? מהן ההשלכות? מהי אותה טכיקרדיה חדרית? האם זה בעצם VF? [פירפור חדרים]? בתודה

MIRO (אשר החומר הפעיל בו הינו mirtazapine) הינו תכשיר אשר ההתוויה העיקרית שלו הינה טיפול בדכאון. הפרעות קצב הכוללות הארכת מקטע , QTפרפור חדרים ו torsade de pointes דיווחו לעיתים נדירות במהלך השימוש בתכשיר וקושרו ברובם למינון יתר התכשיר. לפיכך, מומלץ לנהוג בזהירות בנטילת תכשיר זה במטופלים עם רקע של מחלות לב וכן באלו הנוטלים תרופות נוספות שיכולות לגרום להפרעות בקצב הלב. מומלץ ליידע את הקרדיולוג על התרופה הנוספת ולהיוועץ בו.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי